Lunch, fy vad less man kan bli!

Om man inte vore hungrig hela tiden *suck* men barnen ska också ha mat såklart och tänk att det är ett evigt matlagande, jag är så inne på middagen  så jag har inte ens tänkt på vad vi ska äta till lunch,kolla frysen och hitta det enklaste möjligt.
Jens kom just hem, han har varit och lämnat in deklarationen och hämtat en "lån" tv, klarade inte av att se på den lilla tjocka och vi som ser så mkt film får då en förstörd helg, jag antar att även barnen vill se film då vädret suger. Nu ska jag rota bland frysvarorna och se om det finns något ätbart.

Ha det bra!!
Nu har vi bestämt oss för majbrasa, det blir den på liden då har man nära hem =)

Valborgmässoafton

Godmorgon!
Vaknade samtidigt som killarnna och satte på kaffe och bäddade ned mig i sängen igen för att avnjuta morgon koppen. Flickorna har vaknat och är i full gång med att leka, jag försöker väcka jens nu då jag börjar bli hungrig och aningens rastlös. Vi har fortfarande inte kommit på vilken majbrasa vi ska på i år men det ska vi prata om tillsammans. Middagen kommer att förberedas i tid och inte ätas allt försent jag är nämligen så enormt sugen och hungrig. Nu ska jag väcka gubben ordentligt.

Dagen blev så här........

Dagen har varit lång men på ett positivt sätt, men den har vart så lång att jag knappt minns vad vi gjorde i förmiddags. Men vid lite eftertanke så började dagen med att vi skickade i väg barnen på skolan, Filippa stannade hemma i dag då hon var så ttrött hon skrek i sängen att hon ville sova så jag lät henne vara hemma i dag och få ett lite längre lov.
Jag, Jens och Filippa åkte och köpte vit färg till de miljoner möbler och saker som ska målas =) jag köpte även tre penseér (solen sken och det var ett frestande väder att plantera dessa) som nu står på bron och ser välkomnande ut. Helghandling stod också på listan över dagens göra, i morgon blir det såklart att grilla och nu har vi köpt väldigt mkt tillbehör i form av grönsaker och olika ostar och jag ska göra en riktigt god sallad till, längtar redan efter morgondagens middag.
Efter detta åkte vi hem och tog emot våra gullungar, de åt mellis, jens startade målningen och det gick undan må jag säga, det där med färgspruta är inte illa =) Jag lagade middag, kyckling,pasta,fetaost och banan. Barnen älskade det!

Efter maten åkte vi in till stan och lämnade alla utom milla hos mamma och åkte vidare till sportringen för en fotbollsutrustning till milla. Skor, skydd,shorts, tröja och fotbollssockar. Det blev ingen billig historia.
Sedan hem igen och duscha flickorna, nu ligger de och kevve o Ante lanar. Jag äter glass!
Hittade en massa roligt strössel på ö&b i dag till lippas kalas, sen hittade jag mitt favorit strössel som jag brukar ha på mjukglassar på sommaren, supersalta flakes. Detta strössel är vad som pryder min glass i kväll.
Nu ska jag mumsa i mig det och må gott så ni andra, ha det bra! =)

godmorgon

I natt kan jag säga att jag vart på mer än ett äventyr, jag har tgit emot ett stöldgods i form av en stor pudel, ätit middag hos kungen o drottningen, städat ett äckligt hus mm. Det är naturligtvis drömmar jag haft och verkliga sådana.
Att våran lilla solstråle Filippa är i en ålder då hon säger mycket roliga saker och har en del spännande filosofier är inget okänt. I dag tog hon upp sin barbieprinsessa som hon inte lekt med på länge sedan kom hon på att hon ville ha prinsen som hör till så hon gick ned för att hämta honom, sedan kom de upp och prinsen hade inga kläder på sig, antar att han förlorat dem i leksaksbacken. Filippa ställer sig och tittar på prinsen och utbrister efter ett tag, neeä...ursch han får gå ned! Men varför då? frågar jag. Han har ju en SNOPP sa filippa upprört och detta svar av Filippa väckte Millas frågvishet, Milla frågar, men pappa och kevin har ju också snoppar Filippa ska du inte bära ned dem också då? Jo svarar Filippa men de är förr tunga!

Och det var väl tur att Jens och Kevin hade vikten med sig annars skulle de nu ligga nedpackade i en rosa leksaksback där nere.

Vad som händer i dag är oklart det får dagen visa helt enkelt  men jag uppdaterar senare.

En helt vanlig dag

Dagen har flytit på som den brukar med allt vad det hör till. Vi åkte in till stan och köpte barnen nya tennisar som de fått av sin farmor, så vi har lyckliga ungar här hemma, alla valde dock vita tennisar så det slutar ju bara på ett sätt och de är att de blir jätte ledsna så fort det blir en liten fläck på dem. Men å andra sidan märks det mindre efter ett tag och de var jättefina alla tre paren.
Jens har varit ute och sprayat bebbekorgen men den är ännu inte riktigt klar. Alla tre barnen har haft kompis hemma i dag men de har mest varit ute så man har inte märkt av dem speciellt mkt.
I kväll blir det lugna pucken med tvmys.
Har inte så mkt att berätta och känner mig rätt slö så detta trista inlägg blir nog det sista för i dag, jag passar därför på att önska en godnatt till er alla!!

Glada barn

Just nu sitter jag och Filippa  och bara väntar på att klockan ska bli ett och att Kevin och Milla ska komma hem från skolan då ska vi direkt åka in till stan. De ska nämligen få nya tennisar av sin farmor =) Så de kommerr att bli så glada.
I dag har det bara varit lugnt nästintill trist så det blir skönt att komma ut en sväng och få lite miljöombyte.
Sen hem igen och fortsätta ha trist hehe, vi får väl se i kväll hur dagen blev.
Ha det bra!

Onsdag morgon, go morron!!

Visst är det så att tiden går fort, redan onsdag och eftersom att barnen är ledig på fredag så blir veckan kortare. Snart valborg med korvgrillning som även förknippas med sjunklera och blöt snö, snoriga barn och brända korvar =) Varmt men ändå så kallt.
I år ska tyvärr vädret vara piss över hela valborgshelgen, snöblandat regn och gråmulet. Vi har inte riktigt bestämt än vart vi ska åka men vi får prata med barnen och höra vad de vill.

Men än är det bara onsdag och idag  ska bebbens korg målas vit och så ska jag så småningom börja sy madrass och skydd till sidorna, sen är det bara bilstol och kläder som saknas.

Nu ska jag gå och göra frulle, ha en bra dag!

Godnatt

Ja då var det dags för ett litet kvällsinlägg denna tisdagkväll.
I dag har vi varit på utvecklingssamtal med Kevin och hans fröken hade bara bra saker att säga om allt, han sköter sig, jobbar bra, är snäll, många kompisar och har otroligt lätt att lära. Vi fick lämna skolan och Kevins fröken som mycket stolta och glada föräldrar samt tacksamma att han bara visar sin trotsighet hemma hehe.
Sen har vi bestämt vilken tv som nu blir vår nya att hänga upp =) men jag minns inte vad den heter bara att den ska vara bra osv, energisnål ska den tydligen också vara men som sagt jag är inte den som har kollen. Tvn kommer om en vecka ungefär, kul.

Nu är jag så trött att mina ögon står i kors så nu väntar bara en sak, sängen och förhoppningsvis en bra natt.
Sov så gott!!

Såja

Barnen är lämnade på skola och dagis efter mkt om och men det var en tuff morgon i dag med klagan över kläder och dyl. Nu är de iaf där de ska vara och jag och Jens sitter och dricker kaffe, morgonröjjet är bortgjort och en tvätt startad.
Snart ska vi gå ut (det ska klarna upp under dagen) och jens ska hacka sönder betongplattor och köra det till tippen och jag ska bara dra långa djupa andetag av den friska luften.

11kg (plus)

Jag har inte ställt mig på vågen frivilligt de senaste veckorna eftersom att jag egentligen inte tycker att det spelar ngn roll hur mkt man går upp, man märker ju att man gör det =) Men i morse ville jag kolla eftersom att det står att det är normalt att öka ett halv kg i veckan nu de här veckorna. Hahaha! Detta stämde inte, inte än iaf. Har "bara" gått upp 11kg så jag gissar att jag kommer att hamna på samma vikt som med flickorna kanske lite strax över. Jaja nog tjatat om vikten.

I dag är det fem och en halv vecka kvar till beräknat födelsedatum, om det blir igångsättning så vet jag inte alls hur länge det är kvar eftersom att det görs då bedömningar på hur pass "mogen" man är, så som jag tidigare berättat. Just nu är det enda man tänker på FÖRLOSSNINGEN och att denna lilla rackare ska ut! Man längtar, man är less, man har ont ja det är många faktorer som spelar in.

Regn, ser att det har regnat på morgonen, det har också varit plusgrader hela natten och det märks ute, sjutton vad det har smält, härligt, på så sätt är vi närmre sommaren. Tänk då det börjar knoppa i björkarna, då man kan se detta gröna skimmret i träden och känna doften av sommar, oj vad jag ser framemot det.

Beroende på vädret så blir det ev lite småfix ute i dag.
Ha en underbar tisdag alla!


Så rent!

Jag vet att jag skriver mkt om städning och tvättning, fixning och andra sådana saker, men ni ska veta att jag är inne i den riktiga städperioden av graviditeten, det som är synd för både mig och Jens är att han åker på att ta det och jag som vill ta det kan inte pga fogarna. Hur som haver så är huset super städat även källaren och alla rummen där och såklart uppe på.
Tvätten är tagen så vad ska man säga här finns inte mkt att göra längre om man inte ska börja nöta ned inredningen haha!

I kväll blir det komedi för mig och Jens, jag har gjort bort att duscha och renbäddat så efter att barnen gått i säng blir det att hoppa i säng själv, gotta och se film sen soooova!!! Jag är enormt trött i dag.
Sådär, det blev ett litet kvälls inlägg också, ha en bra kväll alla!

Då var det fixat och klart, ingen gladare än vi!

Precis som man kunde föreställa sig så sa det slurp i våra avlopp då bilen vart här och fixat brunnarna, nu fungerar våran toalett i gen och ingen är gladare än vi!
Vilket härligt väder det är i dag, fastän det inte är så mycket sol så är det varmt och härligt ute jag bara längtar sååå mycket efter sommaren nu, och lilla bebis som jag vet behagar komma ut FÖRE sommaren och det känns ännu bättre om man får vara egoistisk och tänka på sig själv. Att vara höggravid under sommaren har jag testat och det är minsann inte kul heller, då är man det hellre under vintern.

I dag blir det fläskfile i sötsur gryta och ris till middag, ska snart förbereda detta.
Annars händer inte mkt här i dag bara lugn och ro, förutom för Jens som städar ihjäl sig i källaren =) bra att man fick det bortgjort i samma veva annars vet man inte hur länge man fått vänta på det haha!

Jag mår fortfarande lite konstigt, frossa, sammandragningar och illamående, ursch vill inte alls känna så!

Stoppet

Stoppet verkar inte ens sitta i huset utan i brunnarna runt omkring, nu anlände precis en bil från kommun som ska suga bort detta elende om jag förstått saken rätt, inte konstigt att det spökat i detta avlopp. Skönt att man snart kan göra sina behov som man ska haha!
Jag känner mig förövrigt väldigt dålig i dag, andfådd, mkt sammandragningar, törstig och starkt illamående. Kanske är det så att man håller på att få magsjuka eller nått.
Jag började gå omkring här i morse och försöka plocka lite men fick avbryta det med en gång jag har alldeles för ont så det jag vill göra går ej att göra *Frustrerad* Jag vet inte om jag ska sitta, ligga, stå el gå. Allt gör så förbenat ont. Det är jobbigt att från ha varit pigg och kry kastas in i en vardag då man behöver hjälp med allt, det är en hemsk omställning både för en själv och resten av familjen.
Nu ska jag försöka att inte klaga men det är ganska skönt att skriva av sig det här, det blir nog mkt klagosång här hemma så jag kanske besparar dem lite genom att klaga här ist.
Nåja det är bara att acceptera situationen och kämpa vidare, 39 dagar kvar att hålla ut...........

Måndag morgon

Eftersom att dagen igår bestod av ett stopp i avloppet så ska denna dag inte bli förstörd, i dag måste jag städa här eftersom det las på hög och samlade på sig bra i går. I dag mår jag inte illa utan känner mig motiverad att ta tag i detta.
Barnen har skoldag och det är bra då jag har så mkt att göra.
Ni sitter jag med en kopp kaffe och tar det lugnt i sängen och snart ska barnen väckas men avvaktar med det tills första kaffekoppen är avverkad.
I går kväll hade jag igen en massa onda förvärkar, jag tog alvedon och somnade sedan har jag inte märkt av mer. Nu kan man vara säker på att det förbereds som det ska där nere =) 39 dagar kvar och ev tidigare, vad jag längtar. Snar t är det dags för bullbak och annat smått och gott då både jag och vår yngsta dotter Filippa fyller år i maj. Tänk att hon redan fyller fem år! Tiden går allt för snabbt i bland.
Nu ska jag göra nytta men jag hör av mig.

Snällare nu!

Efter förra inlägget känner jag att jag var tvungen in och berätta att jag är på bättre humör och betydligt gladare.
Efter besöket på mammas toa så löste sig många av dagens problem om man säger så.
Stoppet i avloppet sitter fortfarande trots Jens tidigare försök och även snälla medhjälpares försök så sitter proppen där den sitter, i morgon får vi ytterligare hjälp och då med bättre redskap, håller tummarna att det då släpper.

Anna har vart här i dag och hämtat hem deras kissebebis så vi är en  fattigare och de en rikare =)
Nåväl, nu blir det sängen och film.

Skit skit och skit

Fy fan vad äckligt det liuktar här, det är stopp i avloppet och tränger upp skit ur avloppen i källaren, Jens har försökt att rensa och få bort det sen klockan nio i morse men förgäves. Ingen kan gå på toa och det blir man ju inte glad av så ni kan gissa humöret på oss alla här.
Alla fönster står på vid gavel så fryser i hjäl gör vi också snart. Nu ska vi bara vänta på dessa kalas barn sedan åker vi till mamma och sover där hur vi då ska rymmas?????
Så det blev ingen härlig ute dag här inte, bara ett skitkaos som aldrig tycks ta slut, känner mig på ett riktigt jävligt humör!!

Sol, sol strålande sol.

Låt den stanna kvar under denna söndag och låt det inte blåsa, snälla snälla vädergudarna hör min önskan, i dag behöver jag nämligen vara ute i friska luften.
Jag känner ett enormt sug att vara ute och pyssla på i dag, här inne finns inget att göra längre.

Vi hade en supermysig lördagkväll i går Filippa sov hos Allis och Ebba sov hos oss, så flickorna la ut madrasser på hela Millas golv, de bäddade där och gjorde i ordning för mys med godis mm sedan såg de film samtidigt som de kom upp titt som tätt för att Milla har så besvärligt med en lös framtand, hon vågar inte riktigt vicka lös den och vill inte att vi ska röra den, tillslut var den så lös och flickorna började vara rejält trötta så Ebba erbjöd sig sin hjälp att dra ut den, jag tror att hon blev less hehe! Tanden sitter fortfarande kvar men ska försöka övertala Milla att dra ut den under dagen efter att hon har varit på kalas. Filippa ska också på kalas i dag, hos grannen i huset brevid, de har många kalas att hinna med på.
Läste  ett medelande att Milla börjar om  fotbollen 11 maj, det ska bli verkligen kul att kunna vara med och titta, förra säsongen så föll det sig så att jag jobbade hela tiden då hon hade träning men inte nu. =)

Ja, myskvällen fortsatte med att Kevin och Ante lanade och jag och Jens slog på en film som jag somnade till effter ca 30 minuter, det blev en  kort men väldigt mysig kväll ändå.
I dag vaknade vi av att flickorna gjorde sig fruktsallad med vaniljyoggi, gott och driftigt av de små och de använde bordsknivar ist för vassa så kloka är de också =) Sen 7.15 ville de gå ut och gå med kaninen men där blev det stopp,de får vänta ett tag till med att gå ut hihi.

Planerna för dagen är inte fler än att hinna vara ute, Jens ska hacka  betongplattor och rensa ett avlopp annars bara polimasa på, den allra bästa sysslan som finns tycker jag.
I går hade vi främmande av Anna och Linus och pojkarna, nu verkar det även som att vi blir av med en katt, få se om det kommer ngn redan i kväll och hämtar kissebebisen hehe ;)
Ne nu ska vi andra försöka få i oss lite frukos så man blir människa men jag uppdaterar vidare under dagen!

Lördag

Som ni ser i det tidigare inlägget nedan (vecka 35) så är det precis den vecka jag stövlar in i, det känns skönt att det nu närmar sig och att allt här hemma är klart för ankomsten av bebbe. Allt förutom kläder. Jag har köpt byxor och en body och sockor det är allt.
I natt och i dag har jag känt av en massa förvärkar det gjorde faktiskt ganska ont, nu är det mest sammandragningar som inte känns så mkt.
Fick i går höra att ett par bekanta fått sin bebisflicka, ett stort grattis till er ni vet vem ni är ;)
Detta får en att längta ännu mer själv.
I dag ska vi åka på loppis, kanske man hittar något där, jag älskar loppisar =)
Nu har vi just avslutat vår onyttiga lördagsfrukost, skorpor,ost,marmelad och te. Gott var det.
Nu återstår lite plock och sedan antar jag att vi åker.
Hejsisvejsi.

Vecka 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Natti natti

passar på att göra ett till avtryck här innan natten, nu har vi slått på en film och jag ska få massage helt underbart sen kommer jag säkert att somna. Sov gott alla!!

Middag på G

Jens lagar mat i dag, köttfärssås och spagetti. Det doftar underbart i huset.
Anton min lillebror är här i dag och ska sova över hos oss i natt, Kevin är superglad över detta, nu har han en cykelkompis att fara runt med på kvarteren. Anton tog inte med sin dator i dag utan sin cykel vilket var mkt bra tycker jag, ut och röra på sig ist.
Jag har nyss gjort ett snabbryck och plockat undan samt snört i gång en tvätt (bara en till kvar) och vikt in lite kläder i garderoberna. Nu sitter jag och vilar vilket jag egentligen inte vill men har inget val.

I kväll ska vi baka en kaka och vräka i oss. Bara slöa och ta det lugnt.
Klockan 18 ska Milla på party hos en klasskompis hon har det fullt upp denna lilla tjej.
Längtar till middan är klar, hungrig!

Glada nyheter

Det gick över förväntan hos läkaren i dag, han forstod och såg hur ont jag har och det kändes skönt att han tog det på allvar.
Om tre veckor ska jag tillbaka på koll för att se om livmoderhalsen "mognat" för en ev igångsättning, den behöver inte ha mognat men det underlättar och riskerar inte att bli en utdragen förlossning, men samtidigt har jag läst att är man omföderska ska det gå bra ändå.
Jag fick bekräftat än en gång att vi väntar en liten kille, vikt uppskattningen på den lille krabaten var ca 2500kg, redan en dunderklump =) Det stämmer bättre överens med min beräkning ang förlossningsdatum. Jag tror fortfarande att jag är en till två veckor längre gången än vad som sägs med ultraljudet, jag tycker att man bör veta det bäst själv ;)
Men vad händer nu då, bebben kan komma om tre till fyra veckor och nu blev allt lite stressigt, det blev så mkt som ska hinnas med före den lilles ankomst. Kul, härligt, äntligen!

Nu är det fritt fram att förbereda allt till den kommande lillebror!

Vilket hemskt blåsigt väder det är ute, håller på att blåsa bort. I dag håller jag mig inne om man säger så.
Det blir en sväng ned till tvättstugan i dag med men det tar sig och är snart klart då ska den bara städas ur.
Snart har jag avverkat en kopp kaffe,väldigt gott och väldigt nödvändigt.

ååååå..

Blir fullkomligt tokig, jag har inget tålamod alls denna morgon och alla sliter och drar i mig då jag egentligen behöver gå och göra mig klar inför läkarbesöket klockan nio, få se om jag hinner det här.
Hoppas att humöret blir bättre under dagen och att denna stress släpper efter besöket på spec mv.
Nu sitter jag och stampar i väntan på att toaletten ska bli ledig men konstigt nog ska alla dit just nu, det verkar inte spela ngn roll vilken tid man än stiger upp så blir det ändå alltid så här, kanske att alla skulle stiga upp tidigare.
Jaja, nu verkar det bli ledigt!

Hemska natt!!

Pest och pina är vad natten bestått av, jag vet jag klagar men efter denna natt har jag tyvärr inget val. Jag har sovit ca tre timmar som dessutom varit osammanhängande, jag har varit upp och vankat av och till fem ggr under natten för att sedan försöka somna men inte lyckats, detta beror på mina ONDA fogar. Jag klarar knappt att vända mig i sängen och måste be om ett glidlakan som jag tror kan underlätta. Dagens stora fråga är, hur gör man då man inte kan ligga på sida pga smärta i höfterna och inte heller på rygg pga en stor bebis som tynger på lungor och andra inre organ? Jag skulle gärna vilja ha svar på det om det finns något.
Att stå ut är i dag ett uttryck jag inte vill höra talas om, jag har bitigt mig blodig i tungan de senaste månaderna och nu känns det outhärdligt.
Det passar sig alldeles utmärkt att jag ska till spec mv idag där jag får spy ut min klagan.. det kommer att bli intressant att se vilket förlossningsätt det blir tal om, men det får jag uppdatera mer om sedan.

Kevin har vaknat och kommer ut från en morgon dusch, jag sitter i sängen under täcket med lilla datorn i knät och kaffekoppen upp pallrad i täcket. Gott med kaffe!
Nu ska jag ta och förbereda dagen och barnens väskor men som sagt jag uppdaterar senare, hejsvejs!!

Så fel man kunde ha!

Det blev inte grått och mulet det blev SOL, ja i dag också! Men beslutet att ta tvättstugan får stå kvar det var allt för nödvändigt. Men jag har fått massor gjort och är snart klar. Nu dricker jag kaffe och ska sen hoppa i duschen efter det måste vi in till stan för att köpa damsugarpåsar, jag hoppas att vi ska hinna det före kevin och milla slutar skolan.
Frukt ska vi också handla, det blir fruktsallad till mellis i dag.
Det var allt för nu!

Mulet och trist

Inte var det ett toppenväder i dag inte, jag passar på att planera in en välbehövlig tvättardag nere i källaren, vad annars ska man göra för att hålla sig vaken en dag som denna.
I dag har vi inga möten eller sådant att passa in och det är rätt skönt men i  morgon ska jag på mvc och som jag både längtar och gruvar.
Det blev  aldrig att sätta ut katterna på blocket men detta är något vi ska göra i dag så får vi se om vi har lika tur denna gång med att bli av med dem.
Jag ska nu gå och göra klar barnens ryggor men återkommer under dagen om jag tar mig upp från källaren igen vill säga, dels pga fogarna och dels pga all oändlig tvätt vi har.........ha en underbar dag!!!

Skötväska

Ja ni har verkligen fått följa med i svängarna vad gäller skötväska, jag trodde inte att det skulle vara det största problemet att inhandla. Jag trodde en väska jag redan hade skulle passa men remmarna var för små så problemet var inte alls löst som jag trott en längre tid. Jag har kollat på skötväskor på nätet och hade precis tänkt beställa en, men så var vi på (hör och häpna) biltema i dag och där  hittade jag en väska som var superfin med bra fack och div funktioner man önskar sig av en skötväska, kollade priset (hör och häpna igen) 69kr!!!! Tagen.
Så nu har jag packat klart skötväskan sex och en halv vecka i förväg hahaha! Den hänger fint på vagnen.
Nu börjar det mesta vara på plats, lite har jag sparat så man har att göra tiden som är kvar annars blir det så trist.

I kväll har vi vart hemma och barnen vart ute, de har lekt cyklat varit med kompisar och gått promenad med kaninen Filip. Middagen bestod av varmkorv och kräm, helt ok faktiskt, kaffe, läxläsning med vår duktiga son *stolt mamma* kvällsbestyr med allt vad det hör till, nattning av de små och nu en lugn stund i soffan. Jag hoppas innerligt att jag lyckas vara vaken och se greys anatomy i kväll, i går somnade jag ifrån desperata fruarna och prata om att jag hade ångest då Jens väckte mig två minuter innan det slutade, så i kväll har jag fått i mig en kopp kaffe så jag ska hålla mig vaken och jag känner mig rätt pigg så hoppet är högt.
Ha en bra kväll alla där ute!

Hemma från sunderbyn

Nu har vi kommit hem från sunderbyn, allt gick väl och vi har tagit beslutet att inte ta bort millas födelsemärke då det skulle bli ett mkt fult ärr och då märket bedömdes som helt ofarligt.
MSolen gastar och det är underbart varmt ute, jag har egentligen stor lust att gå ut och vara ute med barnen men det får Jens göra jag stannar inne och lagar middag ist, i dag blir det väldigt slött, varmkorv och kräm. Så kan det bli då man vart borta i princip hela dagen.
Så dåså då ska jag fortsätta........

Morgonstund har guld i mun

Kan inte påstå att det är helt fel att kliva upp 5.30 då man sätter på kaffet, tar fram datorn och i lugn och ro får sitta och vakna till, nu ser jag nyheterna och bara myser under täcket. Men nu börjar jag längta efter att familjen ska vakna så vi får i oss nån frukost jag vaknade med en ordentlig hunger i morse.
I dag ska vi med Milla till sunderbyn på koll, så Filippa ska köras till mamma och pappa och sen hämtar de Kevin på skolan då han slutar.
Nu har flickorna vaknat och gått i duschen, gulligt! Milla ska ha sina nya kläder som hon fått av farmor i dag så hon vill vara nyduschad då de åker på.
Nu ska jag ta och väcka min man som fortfarande tror sig ligga och snarka, jag uppdaterar mer senare.
ha det bra!

Tisdag kväll

Javisst gick det bra hos barnmorskan i dag men jag hade önskat att hon skulle säga att hon beräknat förlossningsdagen fel och att den var betydligt tidagare, men det sa hon naturligtvis inte.
Magen ligger nu en snutt ovanför normalkurvan så nu vet jag att det bär av i rasande fart till en stor bebis, det är denna tid våra bebisar blir stora.
Alla prover var bra (tack och lov) Bebisen har sjunkt ned en bra bit men huvudet är fortfarande rörligt.
I dag har  jag börjat få senadrag i ljumskeln (det är så det känns) detta fenomen hade jag ett par veckor med Filippa innan vattnet gick, jag vet inte om man kan koppla i hop det med vattenavgång men just nu vill jag gärna det.

Sitter o dricker kaffe och ska snart fara och handla då vi inte hann detta i dag, när det blev lunch hos barnens farmor. Därför åker vi nu efter middagen ist.

Hejsvejs!

Fullrulle

Nu har den hektiska veckan startat, i dag ska jag på mvc som jag skrev i går, Kevin är hemma då han känner sig krasslig och har ont i halsen. I morgon ska Milla till sunderbyn och kolla sitt födelsemärke inför op. Torsdag är lugn och på fredag ska jag till spec mödra, som jag längtar. I dag ska vi åka till ö&b för att handla kattmat sedan vidare på affärn och handla lite färskvaror samt lite blöjor att sätta på lager, flaskor och nån mer napp. Annars ska vi bara vara hemma och tvätta och tvätta och tvätta ännu mer.

Det verkar bli sol i dag, skönt omän den bara visar sig nu så är det bättre än ingen sol alls.
I kväll ska vi sätta ut våran andra kull kattungar på blocket, de är inte leveransklara men bokningsklara. En av fyra är redan bokad.
Jag längtar att bli av med dem, då ska våra honor få p-piller och nu är katthanen kastrerad såå skönt.
Vad ska jag mer berätta, har nog inget för tillfället men får återkomma.
Ha det bra!

Skön kväll

Kommer precis från duschen det är helt underbart vad lite värme kan göra med en trött och värkande kropp. Nu sitter jag här i hopp om att komma på nått att skriva om, nått intressant som folk vill läsa om men tyvärr så kommer jag inte på nått alls.
Dagen har vart lång och seg och helst då man känner sig halvkrasslig, Kevin har så ont i halsen och har haft det hela helgen men ingen feber. Ska kolla hur han mår i morgon, kanske han får stanna hemma. Han har lätt till tårarna och verkar lite medtagen.

I morgon ska jag på ett rutinbesök på mvc, prover,hjärtljud och mätning av magen. Tänk att det är nu verkligen sista gången jag springer på dessa koller, ta mig inte fel jag kommer inte att sakna det, jag känner mig inte ens sentimental över det.
Nu längtar jag till att få bli mig själv igen och få träfa min/våran älskade lilla bebbeskrutt, snosa han i nacken och pussa den lilla näsan, mest av allt längtar jag till att få ta hans lilla fot och snosa han mellan tårna. Tårna ja! Undra om denna lilla bebis får Jens långa tår som alla andra fått hehe, eller om han får mina korta och tjocka tår =) Vettesjutton vad som är bäst! Oavsett skönheten på tårna kommer han att komma ut till en stor värld född till en stor familj med en mamma, pappa och tre förväntansfulla syskon som kommer att älska honom stort och mycket i vått och torrt.

Nu ska jag killa hans fötter genom magen, får för mig att han tycker det är kul =) eller så blir han irriterad för det rör sig massor då jag gör detta, spela roll vilket han blir, nått måste ju hända därinne hur sakta ska inte tiden gå för honom hihi! 

Potatisburgare

I dag ska vi äta potatisburgare till middag, vitkål och sylt det blir som det låter en riktig slömiddag i dag då ingen av oss orkar slava vid spisen, vi håller alla förutom flickorna på att bli sjuka. Huvudvärk och ont i halsen.
Vi har också hämtat hem en sjuk kusin från fritte i dag som vi har haft nedbäddad här i soffan, men som verkar bättre efter vila och medicin.

Vilka moln som drar in, ser ut som regn =(

Mätt o glad i vanlig ordning!

Kände mig slö,trött och omotiverad ang middagen i dag, la mig i soffan och funderade på hur man skulle orka ställa sig och skala grönsaker (jag vet då är det illa) sen vaknar jag att det luktar rostade grönsaker och grillat samt Jens som ber sin snarkande fru komma och äta "jag har spelat in dig" sa han också, vilket jag inte kollat om det är sant ännu. Snarkar vet jag att jag har börjat göra men om det stämmer med inspelningen får vi se. 

Gott var det, och till alla som gillar bea sås har jag ett tips, chilibea. Den var inte jätte stark bara lite sötare och lite kryddigare, riktigt god till grillat.
Nu ska jag gå till köket och hjälpa till att duka undan, maten har precis satt sig där den ska sitta och flickorna är ute och gör snökakor så det är väl bäst att passa på då.
Ha en bra kväll alla glada!

Söndaaaag, långsamma dag!

Vaknade på et mindre roligt sätt i morse, Kevin hade ställt väckarklockan på 6 i hopp om att vi skulle fortsätta sova så han kunde spela på "gratis" tid. Vi har nämligen satt en gräns på en timme per dag och detta tycker han är för lite såklart, så i morse försökte han att överlista sina föräldrar. Tyvärr (för hans del) resulterar det i att hans mamma flyger upp ur sängen och ber jens att vakna för att vi försovit oss, det tog både mig och Jens ett bra tag innan vi hajjade att det var söndag i dag hehe.
Kevin fick ingen extra speltid utan en mkt tidig morgon.
Jens satte på kaffe och i väntan på det somnade jag om, kors i taket. Jag vaknade igen klockan 8 och fick mig en sovmorgon med andra ord.
Jag tror mig lättare att somna då de andra är vakna, konstigt det där.

Sen har vi haft ett missöde här på morgonen. Milla skulle (trodde jag) på kalas i dag så vi har planerat och köpt present sen visade det sig att kalaset inte är förens på fredag till veckan, då känner man sig mindre lyckad som förälder. Som tur var så hälsade mormor och morfar på samtidigt så Milla och Kevin fick följa hem med dem ett tag, Filippa kunde inte då hon däremot skulle på kalas klockan ett. Det slutade med att alla barnen blev nöjda och vi blev barnledig ett tag, ganska skönt måste jag säga.

I dag är jag så glad, nu är våran resa till göteborg bokad. Vi åker med tåg den 26/6 till Göteborg och åker hem 6/7 Vi kommer att bo och hälsa på min kusin och hennes familj där och det ska bli såå kul. Vad vi ska hitta på saker med barnen det må jag säga.
Det blev ju ingen riktig semester för oss förra året trots alla våra planer, men det blev mkt med flytten osv, sen tog min semester slut och vi tog oss aldrig i väg. Därför känns det extra kul med denna resa. Barnen längtar delux och jag med hehe, mysigt med tågresa tycker jag.

Nu ska jag passa på att vila en stund medans barnen är borta.
Just ja! Ska bara tillägga att våran Pellekatt nu fått sin dusch och som vi bävat för det. Till vår förvåning så sitter katten och njuter i det varma vattnet medan smutsen rinner av honom, han fick sitta länge tills vattnet var alldeles klart och rent, vi fick till och med tvätta han i ansiktet. Jag vet nog varför han var så snäll, han har saknat att ingen har velat ta i han och knappt vela ha han inne, han har inte fått legat i sängarna eller soffan och verkligen blivit lite utstött. Nu efter duschen kröp han upp i min famn sedan somnade han i sängen, han visste nog på ett kattsätt att han var tvungen att genomgå denna behandling för att bli accepterad igen, nu myser han och bara sooover, nu är han en i familjen igen våran Pellekatt!


Ha det gott!!

Till Jens, Kevin, Milla, Filippa och lillskrutten! Min familj.

Detta inlägg skulle jag enbart vilja tillägna min underbara familj.

Det är allt för lätt att klaga över väder och vind och sådant som i längden inte betyder nått, så lätt att man allt för ofta glömmer vad som är på riktigt och vad som betyder nått, jag har en lycka som är få förunnad, min familj.
Jag älskar dem alla vilkorslöst och obegränsat och är evigt tacksam att de finns vid min sida lika väl som jag finns för dem.
Jag är tacksam för att just dessa människor delar mitt liv, att de är en del av det liv jag lever, jag hade aldrig kunnat önska mig annat, de är lycka högre än allt.
Jag har så mkt att vara tacksam för så länge jag har dem vid min sida och i mitt liv, jag älskar er så mycket! 

♥ Världens lyckligaste mamma och fru ♥

Lång vila

La mig i soffan och skulle se reprisen av andra avenyn och vila kroppen lite, somnade efter programmet och har sovit länge och tro mig då jag säger att det var nödvändigt. Hade ganska kraftiga förvärkar då jag la mig, de kändes ganska ordentligt men gick över under vilan. Då jag vaknade hade Jens bakat somarkaka som jag gladeligen mumsade i mig två stora bitar av. Flickorna har haft främmande och med tanke på hur trångt vi bor så borde man fundera hur det har gått att vila, men jag har inte märkt av dem de har varit så lugna och säkert haft fullt upp med sitt.
Längtar tills man blir piggare och slipper vila så här på dagen, Milla tycker att det är tråkigt då jag ska sova och det förstår jag. Snart är det över.

I kväll blir det lugna puckar och mys me små klimparna, en film för mig och jens senare i kväll. Hade tänkt mla men ids inte i kväll, phu..känner mig så slö!
Ja nu ska jag fortsätta med mitt ha det bra!

Rastlösa kropp

Det känns som att jag är fången i en mkt rastlös kropp som gärna skulle vilja ut och gå, i dag får jag nog gått nöja mig med en tur in till stan och kolla om en café grupp att ha nere vid bron på stenplattorna. Måste kolla om en pensel också, vi har väl egenligen inga direkt viktiga ärenden men skönt att komma ut en sväng iaf.

God lördagsmorgon.

Bebisbloggen.Som ni märker har jag inte uppdaterat bebisbloggen på länge jag kommer inte att göra det mer heller utan allt av min resterande graviditet kommer att hamna här, tycker att det känns stressigt med två bloggar. Bebisbloggen kommer att få ligga kvar för er som vill läsa om min tidigare del av graviditeten.
Nu närmar sig allt med stormsteg och jag börjar känna en inre stress och lite oro över hur allt ska gå, tänk om bebis har kolik i åtta månader som våran kära Kevin (bevare oss väl) nu har tjejerna varit exemplariska bebisar och man minns inte hur det var att vanka av och an rum för rum dag som natt. Det är verkligen nu vi behöver få en bebis med snäll mage!

Jag nämde i går att jag tror att bebis fixerat sig och i dag är jag mer säker på min sak, det är svårt att förklara hur det känns, det bara känns helt enkelt.
Det läcker råmjölk ur brösten och jag har börjat känna av hur livmodern tränar inför kommande förlossning, det är ordentliga samandragningar/förvärkar varav vissa känns litegrann men bara på ett positivt sätt. Nu längtar man till de första riktiga värkarna.

Vätska. Nu märker jag att jag behöver dricka mer än någonsin för att inte svälla så mkt och för att släcka den enorma törst jag har, tacka vet jag soda streamern som välviligt bjussar på kallt och bubbligt vatten, hatar vanligt vatten det måste vara kolsyrat. Jag sover med högläge under benen i den mån det går för att inte påfresta beckenet så mkt. Det är häftigt då man har kvar randen från sockarna runt vristen dagen efter att man tagit av sig dem. Vigselringarna kan jag fortfarande ha på mig men var i går kväll tvungen att ta av mig dem en stund pga klåda över fingrarna, tydligt vanligt att man kan få det har jag läst, får man däremot en envis klåda över hela kroppen ska man kolla upp detta eftersom det också kan bero på försämrade levervärden och vara farligt för dig och din bebis.

Nästäppa, jag snarkar massor och detta tror jag beror på svullna slemhinnor i näsan, jag använder mig av renässans som är ett bra nässpray som inte retar för mkt och inte är skadligt alls, tycker att det fungerar bra vid gravidnästäppa, mindre bra vid en envis förkylning.

Fogarna, att fogarna håller i hop överhuvudtaget är för mig ett under, nu är problemen med dessa riktigt stora och kryckorna har börjat användas mer flitigt, det låser sig och benen viker sig under mig då jag går, det är inte kul. Det finns så mkt att klaga över när det gäller min foglossning så jag ska inte ens försöka dra upp allt här.

Mina tankar just nu cirkulerar mycket kring förlossningen och våran minsting Filippa. Hur blir det med förlossningen, kommer det att bli snitt, igångsättning eller en väntan på naturens gång, hur ska jag kunna förbereda mig psykiskt då jag fortfarande inte har ett besked. Filippa som är van att vara minst i familjen, hur kommer det att gå för henne att bli storasyster och inte längre vara den som är minst? En omställning kommer det självklart att bli men hur kommer hon att ta den. Kevin och Milla var så små när de blev syskon och jag vet inte om det är på gott eller ont men jag tycker att det gick fint fint för dem iaf. Hoppas på samma nu!

Magen har sjunkt några fina snäpp, jag kan andas och känner mig lite friare, tycker att jag denna gång burit magen långt ned ända från början, men det kanske beror på slapp muskulatur hehe.

I dag går jag in i vecka 34 så här bjuder jag på lite fakta för den veckan.

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


lungor

Ni ser! Det börjar vara en stor bebis därinne, fortfarande har jag svårt att förstå att det faktiskt ligger en utvecklad liten bejs och bökar sött i magen. jag tror man fattar det riktigt först efter förlossningen.

Det här var allt jag hade för denna gång, ska verkligen försöka bjussa på lite riktiga magbilder, så fort tiden och orken finns för att prioritera det!
Ha en underbar dag!

Myspys, härliga fredagskväll.

Nu gör man en välförtjänt kväll med gott och lugn och ro. I dag har vi gått an med det ena och det andra projektet må ni tr,o och det blev väldigt bra i slutändan. Men nu är det kväll och det är skönt.
Bebben har formodligen fixerat sig redan eller så är han på väg att göra det, har känt detta skruvande som de gör medans de håller på att göra sig startklara.
Detta är också det en påminnelse om att tiden faktiskt går framåt fastän det inte alltid känns så.
I morgon går jag in i vecka 34.
Jag lovade att bjuda på bilder men jag har ingen ork för det nu utan önskar hellre er en trevlig kväll och går och myser med min man.

Slut på en vecka till.

Godmorgon, här började dagen i smått panik då jag till min stora besvikelse upptäckte att kaffet var slut, hur blir det alltid så här och varför tar det alltid slut på morgonen. Jens åkte till ok och köpte och problemet var löst. Nu är jag ordentligt kaffe triggad och ska sätta i gång med dagens projekt som nu ser ut att bli, skurning av golven (allt annat är gjort i städväg) snöra igång en tvätt, ut på liten promenad med Filippa som cyklar, in till stan och kolla om vit snickarifärg, hem och ta emot Milla och Kevin och ev börja måla. Självklart ska jag inte göra allt detta själv utan delar det med min man.
Så dagen är planerad i full fräs, jag vill också hinna med att sätta ut en cafégrupp här på framsidan enda problemet är att vi ingen har hahaha, så det får nog vänta ett tag.
Jag lovar att jag ska bjuda på några bilder i kväll jag är medveten om att det var längesedan, i morgon har jag gått gravid i 33 veckor så jag kan bla bjuda på en magbild från v 33
Jaja, bara att börja då om man ska hinna allt, skönt med dagar då det händer något, tiden går så mkt snabbare då.

Positivare i dag!

Jag känner mig både gladare och mer positiv i dag än igår men tycker fortfarande att tiden går allt för sakta för att behaga mig.
I dag har det hänt saker i bebbemagen må ni tro. Allt började på morgonen med starka förvärkar som jag först trodde var magkramper men de visade att så var inte fallet, de fortsatte att komma ganska tätt under en halvtimme för att sedan avta därefter, under hela dagen har jag haft sammandragningar men de har inte gjort ont så jag antar att det bara var sk förvärkar. I kväll är det rätt lugnt i magen. Jag tycker att det är bra med förvärkarna så att livmodern tränar upp sig lite, kan behövas efter fem år haha!!

I dag har Anna vart här och jag har sytt två kuddfodral till henne, annars har det inte hänt så mkt.
Funderar på att sätta mig och sy lite till i kväll men man får se jag är rätt trött nu....
I kväll ska jag tigga en massage av min man eller tigga och tigga han är rätt generös med sådant nu så det brukar inte behöva bli så mkt tiggande.

Onsdag kväll

Det har vart en seg och rätt trist dag i dag, varför jag känner så vet jag inte jag vet bara att jag börjar vara rätt rastlös nu och vill att tiden ska gå, det känns som att jag redan varit gravid i nio månader och mer därtill. Tung och less och spricker snart av mig själv.
Jag har ätit allt gott man kan äta och inget tilltalar mig längre jag är less allt jag haft dille på och är förfärad över detta då jag fortfarande är sugen men inte vet på vad. Jag har vänt ut och in på mina inälvor i snart nio månader och nu trycks de åt olika håll och kanter i magen, jag har nog klagat på nästan allt och lite mer som man kan klaga på då man är gravid, jag har haft alla gravsymtom och besvär man kan tänka sig, jag känner igen varenda gravidsida och forumsinlägg på internet och kan blockets barnannonser utan och innantill.
Jag ser ut som man ska göra i åttonde mån och känner mig som en flodhäst. Jag är klar!

Tänk att sju veckor kan kännas som så lång tid då tio veckor kändes som väldigt kort tid. Ju närmre man kommer desto saktare går det, och desto mindre finns att göra om dagarna för att fördriva tiden, så det känns allmänt trögt just nu och så håller jag mest troligt på att bli sjuk, känner mig febrig och har huvudvärk.

Lovar att jag bara uppdaterar om jag känner mig mer positiv i morgon, hejsvejs.

Onsdag fm

Jag kan lika gärna säga godmorgon, somnade om efter frukost och vaknade nu då Filippa och Allis kom hem från dagis, Jens har hunnit lägga om till sommardäck och håller nu på med lunchen, själv hoppas jag på att piggna till vid denna kaffeomgång.
Natten har inte vart bra i natt, jag har knappt sovit alls, jag klara inte av att ligga på samma höft mer än ca 10 minuter utan att det gör outhärdligt ont, sen vet alla höggravida att man helst inte ligger på rygg med risk för andnöd hehe, detta är ngt jag ändå fått göra för att avlasta mitt bäcken och detta har då resulterat i dålig sömn, eller rättare sagt nästan ingen alls.
Jag kan knappt bärga mig tills jag ska på samtal ang igångsättning alt snitt,, i morse var jag på väg att ringa och be dem snitta mig NU det var nära bristningsgränsen om man säger så.
Nu har jag ätit lunch och ska dricka kaffe förhoppningsvis känner jag mig piggare efter det.
På onsdag till veckan ska Milla till hud i sunderbyn och fast det bara är en rutinbedömmning kan jag inte låta bli att gruva inför besöket.
Kevin och Filippa ska vara hos mamma och pappa och de kommer även att få hämta kevve från skolan då han inte hinner sluta innan vi ska iväg. Nästa vecka är det även ett mvc besök och detta förlossningsamtal på spec så det blir många tider att hålla rätt på.
Nu ska jag dricka kaffet och sedan försöka gör det bästa av dagen.


Tisdag

I dag är alla barnen borta en stund, då ska vi passa på att städa ut barnens rum och göra vårfint även där sedan är det klart, då är det bara att ta emot våren med öppna armar.

Annars händer inget speciellt i dag.

Stadsrunda

I dag medans barnen var på skolan for jag, jens och filippa in till stan för att inhandla vårkläder, fingervantar och ett par stövlar till kevin.
Det vi hittade var två dresser till kevin och milla med byxa och jacka, milla fick i turkost och grått och kevin i limegrönt och grått, fingervantar till alla och svarta fina stövlar till kevin.

Men vad jag tycker att h&m som har blivit dyra, de tog lika mkt betalt för ett ställ som team sportia och då köpte vi didriksson, plus att hm säljer dessa barnsliga galonisar med gummiband under skorna, det är ju inte vad kevin och milla vill ha om man säger så.

Barnen plockade vi upp på hemvägen, väl hemma fick de sina nya saker och vad de blev glada, kevin cyklar i sina gummistövlar nu =) Tacksamma barn är alltid trevlig för oss som föräldrar men måste vara ännu trevligare för barnen själva, det blir så mkt mer att glädjas över.

Nu är barnenn ute och cyklar.
Själv sitter jag och dricker kaffe och ska snart börja städa i kevves rum det är faktiskt bara det som är kvar nu här uppe iaf =) *skönt*

Hehe, Milla var nyss in och ropade, Mamma jag behöver en trasa! Till vad undrade jag och hon svarar att hon ska tvätta sin cykel. Oj är den smutsig säger jag och Milla svarar, det kan du skriva upp!! =)
Nu ska jag dricka kaffe.

Måste bjuda

på bilder senare i kväll på min vampyrprinsessa, hon blev läskigt söt!
Kom jus hem från barnens hus där vi handlat presenten till kalaset.
Filippa är med Allis hos Allis farfar, hon blev hämtad i morse och hon var nöjd vill jag berätta.
Köket är klart och jag funderar på att ta tag i hallen och rensa ut lite skor, vi får se hur jag orkar men det skulle vara skönt att få det gjort.
Nu blir det kaffe!!

Solen skiner, godmorgon!

Underbara strålar! Snart ledig sommar med barnen och en liten i famnen =) kan just inte bli mkt bättre! Det är härligt att vakna då solen vågar sig fram, så härligt att man nästan får ångest över att det inte är sommar ännu.
Vad skulle man ha hittat på i dag, i morgon börjar barnen om skolan så de vill säkert göra nått i dag. det är så svårt då jag är så begränsad men jag tror att de förstår det bättre än vad jag själv tror. Jag kommer att gottgöra dem i sommar så det står härliga till.

I går gick jag in i vecka 33, hela 32 veckor gågna. Nu börjar man märka av de sista veckornas besvär så som tungandning, andfåddhet,svullna ben och fötter, värk i knäna och fruktansvärda halsbränna. Visst är det besvärligt men helt normala och jag störs inte så mkt av dem, värst är denna skitfoglossning.
Bebis har vänt sig upp och ned nu och det finns inte allt för stor plats att rumstrera på därinne. Jag känner rumpan snett ovanför min navel =)

Kaffet har bryggt klart och jag ska gå och hämta mig en kopp, känner att det ska smaka underbart.
Jag återkommer senare under dagen med uppdateringar om vad som händer.....ha det gott!

susselisussuss!!

Kan inte tro det själv, kunde aldrig ha trott på det om ngn sa det till mig i morse. Det är nog på väg att vända, kroppen är inte längre på viloläge utan förbereder sig för allt som ska komma.
Detta handlar om min energi som äntligen verkar vara på väg tillbaka, jag håller sakta men säkertpå att återvända till mitt liv haha!! I kväll då ungarna la sig för att sova gjorde jag ett ryck här hemma som hette duga jag ids inte ens rabbla upp allt här men kan säga att jag är mer än nöjd, nu däremot är jag trött men det får man vara den här tiden =) helst då man hållt i gång som det jag gjort i kväll.

Det blev att packa in och göra klart allt i skötbordet med kläder och sådant. =) Kanske är det sånt som får en att orka, då man börjar fatta att den lille snart ska komma ut =)

Halsbrännan är en plåga från "varma stället" kan bero på vår middag *harkel* vem har sagt att chilli con carne motverkar halsbränna? Nje precis...hehe.
Nu svammlar jag i väg bäst att lägga sig och sova.
Godnatt!!

Halloj!!

Känner att det blir ovanligt många inlägg i dag, har egentligen inget vettigt att skriva utan fördriver  mest tiden innan jag ska damsuga och rengöra katt toan som jag så glatt trodde att jag slapp efter att katterna åkt i väg, nu behöver pelle den då han har väldigt svårt att hålla tätt. Han är alltifrån vacker, sårig och helt bedrövlig och han luktar lika illa som då han for. Så i kväll ska jag spraya han med kattshampoo och rengöra han, blir att ta på sig badkläder och inta min envisaste sida och sedan vänta på att bli uppkäkad i princip. Jag har badat många katter i mitt liv och aldrig är det lätt, men just pelle HATAR att bada och är rätt duktig på att visa det om man säger så. Sprolla hur riven och biten jag än blir, ren ska han bli.

Snart ska Jens få börja med middag medan jag plockar här och i kväll ska vi bara mysa och ta det lugnt, flickorna vill se talang så jag antar att det är det vi ska titta på i kväll.
Ja nu är det väl bara att sluta  tramsa och hugga tag i snabeldrraken och göra det som skall göras, hejsvejs och trevlig helg på er alla!

Ny info

Har som jag tidigare sagt att jag varit i kontakt med en barnmorska i dag inte hon jag brukar gå hos hon var ledig men en annan som kunde svara på de frågor jag funderade om.
Jag har ju tidigare varit i valet och kvalet ang snitt, detta är något jag helst inte vill göra då det skrämmer mig att sitta fast i dropp och kateter efter forlossning. Då vill jag vara pigg och kunna glädjas över mitt barn och sedan hem direkt till mina andra barn. Men det har varit en skrämmande tanke dels på hur lång tid som är kvar, hur lång tid jag ska gå och ha så ont som jag har, samt att jag funderar en hel del över hur stor bebisen kommer att vara och hur mina fogar kommer att påverkas under forlossningen.

I går googlade jag lite och hamnade på ett forum där det handlade precis om foglossningar och funderingar kring förlossningen.
Många kvinnor berättade att de blivit igångsatta upp till tre veckor före beräknat datum pga svåra foglossningssmärtor. Barnet räknas nämligen som fullgånget vid vecka 37.
Läkarna de har haft har hellre satt i gång dem än snittat dem för att gynna en vaginal förlossning.
Detta snappade upp mitt intresse fort, vanlig förlossning är det enda jag kan och anser mig själv väldigt duktig på det ja snart kan jag kalla mig ett proffs haha!

Detta tog jag upp med bm i dag och hon sa att det inte alls var omöjligt, det är ngt jag får ta upp nu med min läkare på spec. Anser läkaren att det är nödvändigt så gör dom det. Detta skulle kännas skönt med tanke på att barnet inte hinner bli för stort och att det kommer tidigare så jag får igen lite krafter.
Till saken hör är aatt beroende på vilket län man bor i så är det väldigt varierande hur läkarna diskuterar, i vissa län blir det kalla handen direkt, jag antar att detta beror på kompetens och erfarenheter och kan bara förutspå att det blir samma sak här, vi i norrland är ju oftast drabbad av det ena och det andra.
Den 23 april ska jag på spec så det lär bli spännande att höra vad de säger.

Godmorgon

Nu har våran Pelle åkt till vetrinären och vi väntar med spänning på att han ska bli klar, 11 skulle de ha gjort honom klar trodde de så de hör väl av sig antar jag.

Vädret, ja det vill man inte ens tala om i dag men svårt att låta bli. Först får vi världens smält väder i en vecka för att ordentligt sätta igång alla vårkänslor i kroppen. I morse då man kollade ut genom fönstret var man i december månad i gen. Huvva så hemsk plats på jorden vi bor på. Jag vill inte ha vinter, aldrig någonsin det är bara besvärligt, kallt och eländigt.

I går gjorde vi klart i köket (vårstädningen) I dag ska jag och flickorna sätta lite blommor och i vanlig ordning hoppas på det bästa. Fortsatt pyssel blir det under dagen då jag ska sy sängkläder till vagnen och förvaringsfickor till papper och annat krafs som bara tar en enorm plats. Hinner och orkar jag ska jag plantera om blommorna vi har.

Nu ska vi gå och äta frukost men uppdaterar senarre, har vart i kontakt med bm ang igångsättning så jag ska informera lite om det sedan, låter positivt.

Rättelse

I mitt förra inlägg så skrev jag att det är sex veckor kvar om jag skulle bli snittad men det är fel, jag räknade nämligen med en vecka för mkt det ska vara fem veckor kvar om jag snittas två veckor före bf. Från nu är det sju veckor kvar till bf. Inte lång tid med andra ord. =)

BM besök

Har vart till barnmorskan i dag. Allt gick fint och magen ligger fortfarande precis på normalkurvan, underbart. Bt var bra samt alla de andra proverna.
Hon skulle nu boka in ett förlossnings samtal på spec och höra av sig vilken tid jag fått, bäst att de snabbar sig då det börjar att dra i hop sig tidsmässigt, om det skulle bli snitt så kan det vara sex veckor kvar ist för åtta helt plötsligt, den tanken känns inte helt fel om man säger så.
Nu har jag börjat binda vätska för kung och fosterland, på kvällarna stockar sig benen och fötterna svullnar otroligt. Vätskan sätter sig även i fejset så nu är det tur  att man samlat på sig en hel det schalar som man kan gömma hakorna i haha.
I dag har vi städat och gnott jag och jens, ja i den mån jag orkar men vi har ändå fått otroligt mkt gjort. Konstigt vilka ställen man börjar städa på så här i slutet av graviditeten. Snart ska vi äta middag och sen i väg och storhandla, vi sköt på det fram till att vi städat ut kyl/frys och skafferi. Roligt att packa in allt då!!
Nu ska jag käka.

Bye bye!

Morgonsolen

Det är en underbar känsla då man vaknar och får vakna till sol, i dag är sista dagen på barnens påskledighet. Helgen är naturligtvis kvar men det är bara en vanlig helg liksom. Det har vart behövligt för barnen att vara lediga, men som jag säger efter varje lov så är de inte mer utvilad efter lovet, det är samma som då man själv går på semester i tron att man ska vila upp sig och så blir det rena motsatsen, man blir inte ett dugg piggare man är bara mindre less då man kommer tillbaka, det är väl saken i sig att få göra andra grejer om dagarna som förnöjer.

Jag kollade upp vilken dag de gick på examen, 11 juni. Så sent i år men då ska väl själva lovet sträcka sig längre in i augusti än vad det brukar.
Förhoppningsvis och som jag själv tror så har vi en liten lilleror som förljer med på självaste examensdagen, det blir ngt kul för barnen att visa upp. Tänk en hel sommar hemma med mamma och en nykläckt brorsa det kan bli rena paradiset eller inte hehe, själv tror jag på det förstnämnda.

Solen var det, den lyste då jag vaknade men har slutat i skrivande stund, få se vad dagen bjuder på för väder.
Däremot har det tinat mycket och det är huvudsaken, här har det farit massor av snö sen i går och jag hoppas att det fortsätter så, vill ha sommar,gräs,blommor och sol. Tänk känslan att gå ut i morgonrock,barfota med kaffet i högsta hugg och sitta i morgonsolen för att vakna till. Jag längtar och jag längtar efter en hel ledig sommar med mina barn oj vad vi ska mysa och pyssla för att inte tala om njuta! men än är sommaren inte här och vårstädningen är i full gång så det är bara att fortsätta göra vårfint samt att än så länge bara drrömma om den kommande sommaren.
Ha det gott!!

plättar o sylt!

I dag är det fantasin som brister då blandas plättsmeten med raketfart, så onyttigt att man får ångest av att ge det till barnen men man vet att de är omtyckt iaf. För mig blir det alldeles för sött, klarar bara två stycken sen är det klart.
Milla är hemma och myser för fulla muggar hon pysslar på med det ena och det andra och är så go, jag har vilat en stund och Milla och Jens har spelat tjuv och polis och björnen sover.
Alla kökskåpar är nu sorterade och uttorkade, hur härligt somhelst! Vårstädningen är igång!
Nu ska jag dricka lite kaffe och se om jag vaknar till, kanske så pass mycket att jag orkar resten av dagen, måste peta i mig lite alvedon ochh hoppas på det bästa, fogarna har nämligen strulat rejält de senaste två dagarna och det beror inte på att jag städat i skåparna bara det att jag måste få föda snart.

Kramiz!

Varför ska det vara så svårt?

Jag startade mitt projekt i går som bestod av att städa ut skåparna i köket, det gick bra fram till att jag kom till pysselskåpet med papper och pennor samt en stor bunt teckningar och en påse från skolan med en massa mer teckningar. Vad gör man med allt detta? Det går inte att kasta det utan att det vrids om i hjärtat och det känns som att man kastar endel av barnen. Jag har en lösning på detta i flickornas rum som fungerar bra i viss mån. De har ett tidningställ med teckningar, där knogar jag att kasta teckningarna som hamnar längst bak, men det är bara en liten del av vad som görs här hemma om dagarna, med tre ritfriska barn blir det en hel del teckningar.
Jag funderar vad andra gör? Kastar ni? Samlar ni i pärmar? Hur många pärmar har ni i så fall?
Jag hittar ett nästan vitt papper med  lite sträck på och tycker inte att det gör ngt att kasta detta (för mig) papper. Men sen slår det mig att det kan vara en liten nyckelpiga eller ett självporträtt, vår katt eller kanske vår nya bil, en vårblomma eller något som betyder mycket för nått av våra barn (antar att det var en av Filippas teckningar). Plötsligt värker det i mammahjärtat och viljan att spara detta blir övermäktig.

I går började jag känna så, tills jag stängde av och blundade för att kasta och tro mig vad jag kastade, massor med sommardrömmar, prinsessor, slott, blommor, familjeporträtt och smaskiga tårtor. Men nu finns plats i vårt kök, nu har jag två tomma skåpar där det ekar, det är väl bra? Det enda som stör mig nu är att om de lika gärna ska stå tomma hade de lika gärna fått legat teckningar i dem. Jag är i denna stund på väg att gå och plocka i hop här bla teckningar som lillan gjort på morgonen, jag kommer att lägga dem på köksbänken och ngn lär hamna på kylen. Senare i em då jag behöver ytan i köket kommer teckningarna att inta ett hyllplan i ett av skåparna det vet jag och då är fröet sått, jag kommer inte att hålla mig till  ett hyllplan för mina barns teckningar, för det kommer att bli lika svårt att kasta de nya som de jag kastat nu.
Detta teckningsproblem är endast ett problem för mitt mammahjärta, platsen för dem finns och kommer alltid att finnas, låt deras skaparglädje fortsätta och utvecklas hur mycket mitt kök än vill krympa.

I dag fyller min mamma år, vi ska dit och fika och gratta henne.
Milla sov borta i natt med, men nu ska hon sova hemma resten av lovet för nu har hon vart borta så mkt.
Filippa far och sover borta i dag, det är ett evigt rännande och ingen ordning och struktur då de är lediga. Anton kommer hit i dag och sover över.
I dag ska jag fortsätta med det jag började med i går, köket!
He en bra dag!

Det är så här det är.....

Vaknade halv åtta i morse, satte på kaffet på bryggning, kissade och drack massao med portello (onyttigt jag vet) satte mig i sängen med en varm kopp kaffe och lilla vita i knät, där vaknade jag till framför piteå tidningen som jag egentligen blir irriterad av att läsa eftersom det är en väldigt dålig och ytlig tidning, nåja läste iaf. Filippa vaknar och är inte på sitt bästa humör, Jens vaknar tidigt i dag med, behöver inte ens väcka honom och efter en liten stund vaknar pojkarna. Efter första koppen kaffe känner jag glädje över hur mycket jag ska göra i dag som inte blev i går, har en förmåga att tröttna mot em och tappa den motivation jag känner på morgonen. Men i dag tänkte jag börja från morgonen då jag är pigg som  jag tänkt göra de senaste dagarna. Har dock i mitt stilla sinne funderat varför det aldrig blir så, det drar alltid ut på tiden.
När alla i huset var vakna gjordes frukost, sen packas det inför slalom utflykt till valls, Jens tar barnen och åker in till stan för att köpa stavar till Kevin men det visar sig vara slutsålt i hela sverige (just snyggt) detta resulterar i en mkt besviken Kevin, sen hämtar de upp Milla hos hennes kompis. För att göra allt lite smidigare för Jens så gör jag i ordning och packar matsäck till dem under tiden de är i stan. Alla kommer hem och Filippa kläs för att åka till Allis, barnen packas i bilen och de kör upp till kusinerna för att lämna lippa och ta med Ebba som ska följa och åka med Milla. Kvar blir jag lämnad i ett nyröjt hem som nu ser ut som en lagerlokal  med kläder som exploderat, det ska plockas upp innan jag kan sätta i gång med det jag skulle göra, tittar snabbt på klockan som visar 11.30 och det slår mig att det ska börjas med lunch så den exploderade lagerlokalen får vänta samt det jag också skulle ta mig för att göra i dag.
Det är då alltså nu som jag sitter här som jag förstår varför det inte börjas på morgonen, då är schemat redan späckat hehe.
Jag skriver inte om detta för att klaga, jag skriver om detta för att jag tror att det är ett vanligt fenomen i en stor familj. Jag kan le medans jag skriver det för att det känns så äkta och jag tror att många därute känner igen sig i detta.

Nåja, det blir då det blir =)
Ha en bra dag alla!!

Kvällsmys

vad skönt det är då barnen är lediga då man kan släppa några minuter varje kväll på att förbereda kläder, göra läxor mm.
I kväll sover millis över hos hennes klasskompis, Kevin har en hemma för övernattning och Filippa har fått en lyxfilmkväll och ligger fortfarande och ser barbie på film i sitt rum. Snart ska vi slå av, bädda ned killarna och själva slå på en film. Jag har varit trött hela dagen i dag, jobbigt då det är så mkt man vill göra.

Nä ni nu ska vi kojsa, ska få en massage i kväll som jag ser framemot =)
Sov så gott!

Em vila.

Det blev en kort men välbehövlig eftermiddagsvila för mig, så här i slutet av graviditeten så blir jag trött och måste vila, gör jag inte det får jag håll i sidan efter ett tag och måste lägga mig ändå. Men då jag har vilat en stund så är jag som ny igen och full i energi, nu ska jag gå och ta mig an köket, mindre kul men ett måste. Jag vet inte om vi är ensamma experter på att göra ett skåp till ett pappers och penn skåp, skräpskåp i köket med andra ord. När detta skåp är fullt så börjar pennor och små lappar att smyga sig även till andra skåpar och tillslut blir även de ett skräpskåp. Nu är det slut med  det för i kväll ska jag y fack och förvaring att ha dessa saker i, en sak att hänga upp där de inte syns eller tar plats, den stora utmaningen är att hålla sakerna där.
Kevve är fortfarande på valls och milla har kompis som tur är får lillasystern vara med och leka annars skulle hon ha nött sönder mig och jens vid det här laget. Snart då hon är fem år blir det lättare med kompis åt henne, det är som att det lossnar vid den åldern, lättare om de ska i väg och så. De känns större.

Milla berättade just att hon ska sova borta i natt, jahapp det var den flickan som botat sin hemlängtan. Vad skulle man ha gjort till middag, fy vad less jag känner mig. Nåja det löser sig säkert. Funderar om jag ska skicka ut den minsta tjejen om hon vill förståss.

Bara fortsätta då...........

Tomt utan missar!!

Tro det eller ej, men nog saknar man de små monstren som hänger i gardinerna, river ned lampor och klöser och biter en på tårna, det är så tomt och tyst utan de små liven. Lite sorg i hjärtat igår då man tänkte att de var utspridda var för sig, rädda, ensamma och helt utan sin mamma (snyft) Myran (kattmamman) letar och letar, hon är orolig och vill ligga hos mig i sängen och bli ompysslad. Men lillpellepösmage är fortfarande kvar, han åker som bestämt i dag. Han gör dock inte så mkt väsen av sig då han mest äter och sover.

I dag tillåter vädret en nyttodag inomhus, i dag blir det stor rensning av köksskåpar något jag tänkt göra länge men aldrig fått tummen ur, men nu är det vår och bebben kommer snart så nu känns det högst aktuellt. Men nu är det inte mkt kvar av denna vår rensning så när det är klart ska jag sätta om mina blommor och vid det laget antar jag att det är dags för fönstren att få sig en rengöring, vi har tur då vi har lätta fönster att rengöra annat var det på stålgatan då man kunde putsa o putsa men de blev ändå aldrig rena.

I kväll hade jag tänkt hinna med lite sypyssel också, det är så kul!! Men men det blir sällan som planerat så vi får se hur det slutar, mamma ringde nyss så de skulle komma o hälsa på senare under dagen.
Ha det så bra i dag, hejsvejs!

Pysseldag hemma!

Ja för mig, jens och Filippa har det vart en riktig hemmadag med korvgrillning, skottning, städning på gården, promenader, jag har även hunnit sy nya fodral till våra sittkuddar i hallen som blev jättefina, bilder kanske kommer hehe.
Milla har varit med Stella och Kevin med Hannes. Kevin och Hannes var på valls och åkte skidor i fem timmar och själva! Fram till stängning, hade de haft roligare öppentider (längre) så hade de säkert dröjt längre innan de skulle ha velat hem. Hungriga, solbrända och trötta var de då de kom. Vilken tur att det serverades pannkaka till middag så att alla barnen åt sig mätta.
Nu i kväll har vi fikat och jag har sytt, nu ska jag och jens sätta oss framför tvn och det dröjer nog inte länge förens sängen kallar, men först varma tortillachips med philadelphia ost, salsa och lagrad ost samt litervis av bubbelvatten, det finns inte vatten i världen som kan släcka den törst jag har i dag. 
Så då myser vii vidare!

Planer för dagen!

Ytterligare en katt åkte i dag, till älvsbyn skulle den.
Nu håller vi på att klä barnen, ut i det fina vårvädret och grilla lunch efter lunchen ska Kevin ha transport till vallsberget men jag antar att vi först ska och hämta upp hans kompis.
Sen ska vi vara ute resten av dagen, kanske blir det en liten promenad också. Annars inga direkta planer.
I gårkväll efter att vi kommit hem från påskmiddagen så mös vi bara på, jag och jens tittade film senare på kvällen och jag somnade, inget nytt med andra ord, jag vaknade tidigt i morse men mådde så illa att jag inte fick i mig kaffe och detta resulterarde i att jag inte vaknade till som jag skulle, känner mig seg i knoppen och illamående fortfarande, provar nu med en kopp kaffe och hoppas att det ska fungera bättre nu =)
Nu är snart alla barnen ute så det är bäst att lägga på ett kol så man hinner ut och se vad de pysslar med, men jag uppdaterar senare.

Så sött!!




Jens hittade en sida i en av sina tatueringstidningar med bebiskläder,skor,haklappar mm mm  Dessa skor och denna skötväska ska vi beställa och nappar,kläder och flaskor,de hade hur mkt gulligt somhelst hehe.

I dag har jag gått gravid i hela 31 veckor och går in i vecka 32 i dag, nu återstår nio veckor av graviditeten och det närmar sig med stormsteg. Magen är stor och klumpig men har sjunkt ned massor den senaste veckan men putar rakt ut destomer. Jag har många sd per dag men tar det som träning inför förlossningen, livmodern är extra känslig vi fjärde barnet så tydligen retas det lätt fram sd. Kanske går förlossningen snabbare nu hehe. Jag har inte längre lika ont och besvärligt med navelbråcket, det känns knappt av men finns där så man får tänka på att ta det lugnt.

Vi fick åka och hämta hem våra son hos mormor o morfar i går, flickorna stannade utan problem. I dag ska vi till barnens farmor på påskmiddag ute på deras stuga, det blir gott. Annars hoppas jag som utlovat att väddret blir som igår, det skulle vara mulet på morgonen o förmiddan men sedan klarna upp och bli sol, det var fantastiskt väder i går och det for mkt snö.
Nu ska vi äta frulle och sedan hämta gullflickorna!
Ha en bra dag!

Kväll åter igen.

Äntligen säger jag bara, det har varit en trist eftermiddag vill jag lova, trist utan barn, tomt utan barn och tyst utan barn, detta får mig att aldrig mer vela låna bort dem och absolut inte alla på en gång.
Men nu är det kväll och vi ska se film i vanlig ordning, det har inte hänt så mkt för oss här hemma vi har tagit det lugnt och njutit av det vackra vädret, ja hur ska man kunna låta bli?

Tomt hus

Tänk att barnen bara vart borta i mindre än en timme och det känns som evigheter, må vara då det far bort då man själv ska göra ngt eller fara bort men då man är hemma och inte har nått för sig så blir det otroligt tomt och tyst och man funderar vad sjutton man gjorde innan man fick barn.
Nu ska vi iaf dricka kaffe sen ska vi gå ut en sväng och dona lite, kanske att jag får med min man på en kort promenad kan ju inte påstå att det blir en jobbig sådan i den takt jag går hahaha!! Sa till min mamma idag att jag inte alls skulle ha nått emot att värkarbetet satte igång och jag fick föda, om man visste att allt gick bra. Nu är jag så less men samtidigt är det bra att den stannar ett tag till då vi fortfarande har en del att fixa före ankomst.
I morse städade vi ut alla garderober så det blev lite ordning o reda i dem, det är skönt och så blir det lättare för mig att sedan gå igenom och rensa ut lite gammalt och förstort innan sommaren.

Nä nu ska jag dricka kaffe.

Sol, vår och ledighet!

Kan det bli bättre, så härligt med solen som tittar fram och droppet från taket, bron har nästan torkat upp och det luktar sommar då man öppnar dörren. Nu kommer livet tillbaka.
I dag vill jag ut på en promenad, ja det gäller att passa på då vädret är bra. Så i dag ska jag tvinga mina onda fogar att knaka sig i väg på en prommis.
Flickorna åker till mormor efter lunch och en sväng ute!

Natti natti

Så har det blivit dags att lägga sig framför tvn och somna, är trött i kväll men det är nog inte så konstigt som vi stått i.
Barnen ligger och det är rent  och undanstökat i hela huset så det kommer att bli en härlig morgon i morgon.
Jens ska baka färskt bröd till frukost inte illa va??
Barnen åker till mormor i morgon och ska sova över där, då började jag och jens fundera vad vi skulle göra och vet ni vad vi ska göra? Bara ta det lugnt haha, vara hemma och bara ta det lugnt. Sen har säkert någon av dem okommit hem om inte alla hehe, men vi är ju hemma så det sprollar men det vore otroligt kul om de skulle klara att sova över både för dem själv och även för oss, så man ngn gång kan planera in en barnledig kväll OM man ska göra ngt.

Nu har Jens också duschat så nu ska vi kojsa ned så jag säger godnatt till er alla och ta det lugnt i påsk =)

Snart klar för i dag!

Nu är det mesta klart för i dag ska bara vattna blommorna och ta golven sen är det klart, oj vad skönt då blir det mysmiddag, dusch och bara må gott.
Ska damma av någon barnfilm vi inte sett på länge och se tillsammans med barnen, vädret talar för film i dag.

Jahapsan

Det är så bra då man vänt ut och in på hemmet, äter lunch och sen försvinner den där energin ,phu, hur ska man orka fortsätta? Det blir en paus och kaffe sen fortsätter jag, barnen vill inte ut i dag och jag kan då inte tvinga dem, det är ganska trist därute även för barnen och det är troligt att fantasin brister.
Filippa säger att hon känner sig sjuk och snoret rinner tror dock inte att hon har feber, hon orkar också vara otroligt trotsig och tjurig så feber har hon inte. Jag har just nu en katt som äter mig i håret, de är överallt nu och fast de åker på efter helgen så känns det som en lång väntan.
Snart har det bubblat klart i köket och jag får gå och hämta mig en välbehövlig kopp kaffe!!
Vi har plockat ur badkaret från toan då det är både jobbigt och farligt för mig att ha det, det är tur man har en stark man som bar ned det i källaren så länge.
Vi har städat ut och fixat till i städskrubben, sen ska vi skruva upp hyllplan där så vi har någonstans att ställa alla rengöringsmedel. Toaletten och skåparna där är rensade och uttorkade med såpa, det luktar gudomligt. Det är allt vi hunnit men ska fortsätta i köket.
Nu var det dags för kaffe, hej och hå låt mig få krafterna tillbaka =)

Skärtorsdag och påsk 2010

ja då är det åter igen påsk, en härlig högtid som inte innehåller alla dessa krav, bara ledighet och mys.
I dag ska det dock städas här, funderar på att ta skåparna i köket för att få mer plats och under tiden ska barnen få gå ut och leka lite, det är grått ute men det smälter och det är då huvudsaken.
I kväll ska jag sy, jag har fått dille på det nämligen och ju mer man lär sig desto roligare blir det såklart. Jens ska baka mera bröd i dag, gott med hembakt.

Jag vaknade klockan sex i morse men kämpade att somna om vilket jag gjorde, underbart. Sen klockan åtta vaknade jag av mina underbara barn som stigit upp, det var längesedan de vaknade före mig så det var härligt att höra deras kvitter i morse =)
Jag sitter fortfarande i okammathår o myskläder och vi har just avslutat vår frukost, vi är sena i dag haha! Nyss kom barnens farfar förbi med påskägg och då blev det liv i luckan vilken tur de har hehe. Mammaa ringde och ville ha barnen ngn dag i påsk hon ville att de skulle komma redan i morgon, men då blir det så tomt och trist här hemma och va sjutton ska jag och jens hitta på då?

Som sagt i dag är det en städdag men det känns trögstartat, vad ska man göra för att komma i gång? Kanske sluta sitta här och ta tag i saken hehe...jaja uppdaterar senare om hur det gick =)

RSS 2.0