Kall söndag

Som jag hade hoppats att det skulle bli en varmare dag i dag, vi är så sugna på att fara till valls, nu är det så att trots de -15 graderna så åker vi nog ändå! Man får väl ta många pauser och värma sig om det blir för kallt.
Det har blivit en riktig familjehelg det här, med bio i fredags, bad och äta ute i lördags också skidor i dag, det känns riktigt kul. Vi skojjade om det då vi satt och åt i går och då utbrister Kevin, vad blir det i morgon då leos eller??

Vi har varit vakna länge för att vara oss och det kändes i morse, trött var vi massor, det kändes som att man partajat en hel natt hujja, men med lite kaffe så var det som bortblåst.
Nu ska jag gå och göra frulle till oss, i dag blir det en liten frukost buffé jag är så hungrig!!

Linnéa

Vilken dag!

Ja det kan jag säga att det har varit full spurt hela dagen, jag har ändå hunnit vila en timme =) vi har varit på badhuset med barnen i dag och badat sen åkte vi och frossade en pizza på pit stop.
Hem och vila, jag och Filippa var nog tröttast, sen var det bara att kliva upp och städa så nu är det rent och snyggt här hemma, skönt inför den stundande myskvällen, egentligen skulle vi ha vart på trettiårsfest i kväll men har tyvärr ingen barnvakt, sen känns det inte som att man är upplagd för fest då man ser ut som en halt anka och känner sig som en styckad ko, Jens stannar också hemma han kände inte för att åka själv.
Självklart ska vi fira våran gullevän men på ett sätt som anpassar sig bättre och det är tur att hon förstår det!
Så därför blir det hemmakväll med barnen i kväll och det är inte fy skam, man träffar dem så sällan, är de inte på skolan är de upptagna med att vara med kompisar och jag gissar att det är nått som bara blir värre med åren, men får passa på och ta den tid man kan med dem och medans de fortfarande uppskattar den!

Nu har jag druckit mitt kaffe och gott var det!! Nu ska jag bara slöa och slöa och just det ja slöa!!

Är det ngn som ska sälja barnvagn hör av er!!!

Bio

Nu har vi kommit hem efter att ha sett bio, oj vad kul, det var mest roligt att se barnens reaktion på 3d, Filippa sträckte ut handen flera ggr och försökte greppa det som kom ut.
Det blev en omtyckt film.
Nu ligger alla och ska se en film och jag ska också ta och krypa ned då jag är så otroligt trött och värk har jag efter att ha suttit i biostolen 1.5 timme, det var inte bra alls!
Det blir väl antagligen att göra sig en god smörgås och sedan smälla i sängen, gode skönt!!


Linnéa

Tänkte visa nya hatthyllan....



Blä vilken dålig bild, tog utan blixt för att behålla myset det var tydligen inte rätt taktik...



lite till...



Sen blev det några dåliga bilder till.

VARFÖR DENNA SENA UPPDATERING??

Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva, kan ni tänka er och här är man hemma hela dagarna.
I Tisdags tog jag en riktig rotborste och borstade upp furugolvet, jag fick bort allt som grånat och alla fläckar, golvet luckrades upp och blev som nytt i färgen.
Efter det skurade jag in vitsåpa eller natursåpa kanske det heter och golvet blev som nytt, vi törs nästan inte gå på det hehe.
Men detta projekt tog hela dagen, men klart värt det då jag var klar. Barnen trodde helt seriöst att vi hade satt in ett nytt golv.

I går hände verkligen inte så mkt, vi var i väg en sväng på stan medans barnen var i skolan och vi handlade en overall till Filippa och täckisar till kevin och vantar till milla, ja och sen köpte vi hatthyllan med så nu hoppas jag på ordning och reda där ute i hallen, det känns viktigt då den inte är så stor och snart ska en barnvagn rymmas där också.

I dag, fredag så händer inte speciellt mkt heller, vi ska vara hemma och dona, jag ska fortsätta att rengöra och storstäda köket, men det är inte så mkt kvar där att göra, sen ska det i vanlig ordning tvättas och tvättas och vikas.......något som aldrig tar slut.
Annars blir kvällen lugn och skön!
Nu ska jag vidare till bebisbloggen och uppdatera så ni som är nyfikna på att läsa där kan hänga med........

Ska enkelt berätta

Att jag varit så ordningsfull man bara kan vara, not. I dag missade jag nämligen min tid hos mvc läkaren och kommer garanterat få en räkning på det fastän han är gratis om jag hade anlänt!
10 minuter före utsatt tid kom jag på att jag skulle dit, jag vet att jag inte skulle hinna komma dit på 10 minuter men beroende på hur lång tid han satt besöket på så kanske jag skulle hinna komma fastän lite senare. Då är frågan, vad gör man då man inte får tag på ngn på hela vcl, varken sekriterare eller ngn annan. Jag kommer INTE att betala för ett uteblivet besök eftersom det inte nödvändigtvis behövde ha blivit det. Snacka om att de sitter och tjänar in storkovan på sånna här situationer, men inte den här gången, i mitt fall får de skicka tillbaka räkningen till sig själva. Om jag ska betala för ett uteblivet besök så ska det finnas ngn som tar emot avbokningar eller kan framföra en försening. Det värsta är att jag inte ens får prata med läkaren på den tid som är min!!!
Hela verksamheten kring nll borde vara kriminell och då på alla plan, tack för de privata vårdcentralar som kommer!! Ett område som absolut behöver konkurrens!!

Det blev en pissmorgon med ett pissigt humör, hoppas att det blir bättre under dagen. I dag ska Milla på specialistmott kirurgin, hon och Jens kommer att åka då jag är på tok för feg för att ta bilen i detta väder jag får synvillor då det faller så här mkt snö, tappar vägen helt och hållet, riktigt ruggit!! Så därför känns det tryggare att släppa henne i väg med sin pappa som ovädret inte ens berör =)
Nu ska jag gå och tvätta av mig, antar att läkaren inte kommer att ringa och höra var jag är, det borde dom göra när de vet att man inte får tag på dem själva!! Jaja så är det! Tänk så mkt man skulle ändra på om det gick =)

Linnéa

Skönt med kväll!!

Det har vart en ganska tråkig dag för barnen som varit sjuka hela högen, biverkningar från sprutan med feber, huvudvärk och illamående med dåliga magar =(
Bion blev inställd till dess att de blir bättre och till fullo kan njuta och ha kul på sitt biobesök. Mot kvällen blev flickorna lite kryare så vi åkte till min kusin och hennes familj på en kopp kaffe och en semla,vi fick två uppsättningar serviser som var jättefina så nu har jag rensat ut i mina skåpar, det blev så mkt roligare då! =) Vi fick också en jättefin säng till Kevin, en bred resårmadrass på ben, precis en som vi var ute efter. Som tack för det ska Jens tattuera hon och hennes man =) Så nu ska det inredas en liten studio i ett av rummen i bagarstugan =)

Annars har vi bara varit hemma förutom en sväng in till stan förbi clas olssons och apoteket, in en sväng på jysk och hann prata med Anna  och kolla om en hatthylla, men där fanns ingen.
Kevin och Milla var hemma och såg film och Filippa var den enda som följde oss, hon hade inte hunnit få några symtom på biverkningar då bara smärta i armen.
Alla barnen ska få vara hemma i morgon med så då blir det sovmorgon, eller nja jag måste ändå upp och ringa för att sjukanmäla dem, sen måste jag höra om vi ska komma och hämta lite läxa till Kevin så han inte kommer så långt bak, men han ligger långt före så det kanske inte är så farligt.

Nu ska jag och älsklingsmannen lägga oss och se en efterlängtad film och kanske att man smyger ned en god smörgås.........
det är lätt hänt!!

Kram på er och sov så gott, håll er inomhus i natt så inte stormen tar er =)

Linnéa

Godnatt

Har haft en tokskön kväll, färgat håret och blev dessutom jättenöjd över resultatet och haft ett riktigt hemma spa som planerat, jag känner mig som en ny människa.
Flickorna somnade på stört och jag fick ostört pyssla på, sånna kvällar är sköna och de har vi många av eftersom att våra barn nästan aldrig krånglar vid läggning men det är klart de är ju så stora nu.

Nu ska jag krypa till kojs och känna på några kickar där inne i magpalatset som det nu blivit.
Sov gott!!

Linnéa

Tjejkväll!!

I kväll åker Kevin och Jens på avatar så jag och flickorna blir själva, då de sover ska jag ha ett hemmaspa med allt vad som hör till och det ska bli gudomligt =) ska även sätta i ny färg (toning, fröken björklund har börjat bry sig om kvalitén på sitt hår, tycker att det är dags) fixa med fötterna osv.
Efter denna lilla spa behandling ska jag koka mig en kopp te och bara koppla av ett tag.
I morgon ska jag och kolla om en overall till Filippa hon behöver bättre utekläder än det hon har, måste kolla om skor och svarta täckisar till Kevve med.
Sen ska jag och tjejerna se "det regnar köttbullar" det blir myspys =)

Vi åt god middag idag, mackaroner och köttbullar, det kan ju bara inte bli fel....

Joo!! Våran katt har kommit hem med hela magen i behåll och inga födda katter, min magkänsla gav fel information och det var skönt att upptäcka! Nu har hon ätit i omgångar hon är som mig blir fort mätt men ännu snabbare hungrig igen =)

Jag uppdaterar om möjligt senare hejsvejs!!

Linnéa

Andra dosen vaccin

Ja nu bär det av för att ta den andra dosen av influensa vaccinet, det var inte omtyckt av barnen framförallt inte Filippa som skriker i hysteri över denna spruta.

Våran gravida katt är ännu inte hemma så det blir att senare gå ut och följa lite spår för att se om hon lagt sig under ngn liten stuga i närheten. Under våran är hon inte iaf, blir så sur, det hade väl ändå varit enklare om hon lagt sig där, hon är ju vanligtvis väldigt klok. Nu behöver hon ju nödvändigtvis inte hs fått ungar men jag tycker att jag känner på mig det och då brukar det vara så.
Jens har varit ute hos kaninen och klämt han på var, jo, lika äckligt som det låter. Han har nämligen fått en svulst på kinden vilket är rätt vanligt för kaniner att få, nu har den spruckit och då ska man försöka få ut varet =(
Dessa sjur! Bara elende!

Nu ska jag spurta i väg till vcl!!!

Ny vecka!

Det känns riktigt bra med en ny vecka och en vecka då vallsberget återigen har öppet för oss vanliga =)
Veckans schema består av just skidåkning men inte bara det, bio för hela familjen blir det men lite uppdelat blir det då det ska anpassas allas behov.
Jag och flickorna ska gå och se "det regnar köttbullar" i morgon och idag ska killarna gå och se "avatar" Kevin kommer att vara tvungen att vila en stund efter skolan idag då filmen inte slutar först 22.40 tyvärr gick inte filmen på några andra tider och vi är osäkra att den går i helgen så då får det bli lite av en äventyrskväll för Kevve hehe!!
Det tog mig ett långt tag att somna igår pga den långa vilan jag hade under dagen, men tillslut och mkt senare än vad som bordes. I dag ska jag inte vila nått utan försöka hålla mig vaken så att jag sover i natt.
I dag ska vi och handla, ska även kolla efter mera tyg då kevve beställt ett par mysbyxor. Jag sydde inget i går då min tråd tog slut så det måste oxå inhandlas sen ska det fyllas på med basvaror som börjat sina,inget man vill bli utan.
Våran höggravida katt har smitit ut igår kväll och har ännu inte kommit hem, hjälp! Tänk om hon gått och fött ute? Hem måste hon då komma tids nog för att äta då får man följa efter henne och se om hon kan leda oss till ungarna. Men jag hoppas som sagt att hon och gravidmagen snart sitter och mjauar utanför köksfönstret.

Nu ska jag kolla runt lite på nätet och så uppdaterar jag senare under dagen, ha det så bra alla glada! Naturligtvis ni andra med om inte ännu bättre =)

Linnéa

Kvällsbestyr

Nu är vi hemma för att göra kväll för våra barn, de ska duschas och göras klara för kvällen, det blir en tidig kväll efter en hård men trevlig helg.
Sen blir det lite kvällsgöra innan man själv hoppar i duschen för att senare mysa ned under täcket och se film.
Jag är dock lite sugen att slita fram symaskinen och sy gardiner till källaren, men det får vi se hur det blir med den saken =) beror på hur tröttsamt det blir att lägga våra barn i dag.

Är också sugen att sy lillen en liten sommarjacka eller mysdress så ja, det lutar mot att kånka fram alla sysaker och sätta igång ostört då barnen sover.
Ha en bra kväll, uppdaterar om jag orkar!

Linnéa

Våran katt Pelle!



Favoritkorgen........och syssla (sova) Ett kännetecken för våran Pelle stor,fet och enormt lat......



Han ska ligga i denna oavsett vad!!!! Inser inte längre att han kanske vuxit ur den........


.

Han var betydligt piggare som liten, här sitter den lille killen tillsammans med sina syskon, här jäspade han inte så mycket!

Middagsdags!!

Snart ska vi äta middag och sedan ska vi promenera upp till Jens syster som fyller år i dag.
Då vi sen kommer hem blir det bad för ungarna, lite tvätt inför morgondagen samt vikning av en hel hög vi flitigt sparat.
I dag somnade jag i soffan, trött efter den sena kvällen och tidiga morgonen, jag tror att jag sov i nästan två timmar, tur att jag har världsbästa mannen som höll ställningarna här hemma med barnen och dess kompisar =)

Ja,nu väntar jag bara på att middagen ska vara klar och ätbar jag behöver väl inte nämna hur hungrig jag är.
Snart är det ny vecka och jag antar att jag är en av få som är glad att sm nu är över så vi får tillbaka backarna på valls, nu blir det att tillbringa var kväll där i veckan, oj sååå kul.
Barnen ska få prova på familjebacken i veckan iaf Kevin vi får väl se hur det går för de andra två, säkert bra skulle jag tro =)
Nu ska jag gå och byta om men jag uppdaterar senare.
Kram

Tidig morgon!

Dessa pyjamaspartande flickorna kom i säng väldigt sent efter bus lek, och filmtittande.
Redan 6.30 efter en liten stunds vila var de uppe och redo att fortsätta kvällens trevligheter.
Vi tyckte att det räckte med att slå på en film så de fick vakna till liitee mer haha! Själv låg vi halvdöda i sängen och kollade en repris av "på spåret" inget man blev piggare av precis, jag slurade till ytterligare några minuter men klev strax efter upp och gjorde kaffe, nu är man människa igen.

Snart ska vi duka fram frukost, är i vanlig ordning superhungrig på mornarna.
Men först lite mer kaffe!

Linnéa

Trött!!

Efter kalasande och städande hit och dit kan man äntligen andas ut och sätta sig ned en stund.
Snart börjar robinson som vi självklart ska se, och på en stund ska vi hämta hem Kevin från kalaset i sjulnäs.
Flickorna som har pyjamasparty har just fiskat upp sitt lördagsgodis och sitter nu i sina sovsäckar och ser film, viskar och fnittrar.
Jag längtar tills det är dags att krypa ned och dra täcket över huvudet, jag känner mig helt slut nu........

Våran äldsta katt ska ha ungar igen och vilken dag somhelst, så är det ngn som tänkt att skaffa katt hör av er om ni vill boka någon. Detta är inget jag ser framemot huga huga, det är väl tur att vi hinner bort med dem innan bebben kommer iaf.

Nä ni nu ska jag pallra upp mig så skönt det bara går i soffan med kuddar, värmedyna och värktabletter och mysa ut lördagskvällen.
Ha det gott!!!

Linnéa

Godmorgon

Godmorgon till en härlig lördag, i dag ska dagen börjas med lite städning sen åker vi in till bion för att ha biokalas för Kevin och Isak. Efter det så åker vi snabbt hem en stund och hinner väl snöra i och hänga en tvätt innan vi ska tillbaka till stan för att bli bjudna på middag hos Jens mamma.
Efter det beger vi oss hem igen för att fara med Kevin på ett kvällskalas hos en klasskompis och ta emot två kompisar till Milla som ska sova över här och ha ett "läskigt" pyjamasparty, Milla har redan hunnit anlita sin storebror som skrämmare vilket han mer än gärna ställer upp på......

Jag vaknade klockan sju i morse och strax efter vaknade Kevin så nu sitter vi och myser i mörkret i tv rummet, men snart är lugnet slut för nu ska de väckas allihopa.

I går kväll skulle vi se film, jag somnade under de första fem minuterna och har faktiskt sovit som klubbad hela natten, första natten på ca tre veckor, det känns underbart och jag känner mig som en ny människa med ny energi.

Nu ska jag slurpa i mig det sista av mitt morgonkaffe och sen ska jag väcka resterande av familjen för en dag i fartens tecken!
Ha det gott, jag uppdaterar sedan!


Linnéa

Middagdags!!

I dag blir det kycklingwraps till middag  det är vår nya favorit, hela familjen älskar det och det vill jag lova hör till ovanligheterna! Jag har ägnat denna em till att se film med barnen och passa på att vila lite, skönt.
I morgon ska Kevin ha biokalas det blir kul, då ska det bjudas på godis,dricka o popcorn på bio 3an inne i stan.
Efter kalaset ska vi äta hos Jens mamma och klockan 18.00 ska Kevin i väg på en annan klasskompis kalas och Milla får två tjejer som kommer hit på pyjamasparty, det blir med andra ord en intensiv dag som säkert kommer att rulla på ganska bra!
Nu är det klart med arbetsterapeuten, jag kommer att få en kudde som håller stabiliteten hela natten för att lägga upp benet på, och en höj och sänkbar säng där man även kan höja och sänka ben och rygg. Det blir inte snyggt men jag kommer säker må bättre i den och då får det vara hur fult det vill. "Bara" 19 veckor att uthärda!


Jag är såå godissugen i dag, jag fattar inte men det känns som att jag har varit utan godis i ett år, skulle kunna äta upp en hel godisbutik just nu, men jag är hungrig också så sötsuget kommer väl i samband med det antar jag.
I kväll blir det att ta det lugnt och se lets dance och film, bara mys i hemmets lugna vrå, jätteskönt med andra ord.

Ha det gott!!

Fredag!

Nu ska jag berätta ngt helt otroligt för er, iaf helt otroligt för mig.
Många känner till kaoset och stöket som blir om mornarna med frukost, kläder och barn, det brukar ta sin lilla tid att reda upp det om man säger så.
Hos oss i dag så var sängarna bäddade och frukosten bortplockad redan innan de for på skolan och det är vad som är helt otroligt för mig.

*telefonsamtal*

Nu är jag på väg för att göra mig klar, fick just veta att arbetsterapeuten kommer hit på ett hembesök så då känns det lämpligt att lämna pyjamasen för att hoppa i några kläder, eller hur?
Det kommer att kännas mycket märkligt att träffa henne eftersom att jag haft så mkt med henne och göra inom jobbet och så helt plötsligt är det mig det gäller.

Jaja, jag hör av mig senare om hur det gick, ha det så gott!!

Linnéa

Byxor jag sytt till barnen idag!



Här ser vi byxorna till lillen, de första är ett par yoga byxor i limegrön plysch med turkosa muddar och en söt groda jag hittade. Eftersom jag älskar denna limegröna färg så blev det ett par byxor till...

Här är byxorna Filippa fick. Det som är lite roligt är att muddarna är tagna från en tröja hon fick av farmor en julafton då hon var en mkt liten tjej, jag tror att hon bara var två år då. Hon hade den som sin favorit tröja och när hon sett den ligga i en kartong i garaget har hon alltid sagt, det där är min tröja. Eftersom att det turkosa tyget tog slut så återanvände vi tyget i den för lilla tröjan ist. Så här blev de.......



Och så sydde jag dit två knappar som dekoration..

Här modellar hon men vet inte om hon ska älska eller hata den här typen av byxa, hon är inte van vid yogabrallan ännu, skön måste den då vara =)

Onsdag 20/1-10

Godmorgon, idag var det skönt att få stiga upp jag har inte räknat de gånger jag varit vaken i natt och önskat att det ska bli just morgon.
Att städa toaletten var ingen höjdare, förmodlingen nått min man kommer att få ägna sig åt i fortsättningen, det är inte värt att få så här ont, absolut inte!

Nu sitter jag och väntar på att kaffet ska bryggas klart och sen blir det kaffe och frukost, jag är riktigt hungrig just nu.
I dag ska vi göra oss klara rätt tidigt och åka på en massa måsten och ärenden, sen hem och hämta barnen.
Nu funderar jag på att uppdatera bebisbloggen men jag återkommer!!

Tisdag kväll!!

Efter vilande och stora doser självömkan åkte vi till mamma och pappa på middag och åt i dag, där fick jag beklaga mig för min mamma och då man gjort det och fått den sympati man behöver och två alvedon så blev jag genast mycket gladare, piggare och friskare =) Så pass frisk att jag tog tag i toaletten då vi kom hem, det blev inte bara den vanliga städningen utan hela badrummet tömdes upp och ned, garderoberna uttorkade och rensade, speglar, badkar, under badkar, avlopp, insidan av fönster mm.

Men nu har alvedonen gjort sitt och fogarna talar sitt tydliga språk "gör inte om det där" nu har jag FRUKTANSVÄRT ont!!!!
Funderar starkt om det är en inflamation mellan fogarna då jag har dessa febertoppar då och då.

Nu ska jag ta en varm dusch och sedan krypa ned med värmedynan, jag har just stoppat i mig två kaviarmackor och två morötter samt en liter vatten, är så förgrymmat törstig hela tiden.
Till min besvikelse var mina blå fiskar slut och det känns, fy så bedrövligt.
Jag är så sugen på nått sött men vi har inget sånt hemma och det är väl lika bra antar jag.
Jaja, nu ska jag göra kväll så sov så gott nu alla.

Påminner om bebisbloggen som finns länkad längst ned i kategorierna.

Kram /
Linnéa

Godagens alla!

I dag då jag vaknade var jag alldeles yr i skallen men tänkte inte vidare på det, men då kaffet inte hjälpte mig att bli piggare och jag frös som tokig så tempade jag mig, 38.2 i feber så det var ju inte så underligt att jag inte mådde som vanligt.
I dag är det mkt vätska som gäller, dricker och dricker så att jag inte ska bli uttorkad, måste tänka på den lille därinne.

Ja vad gör man då man är sjuk utom att vila som jag redan gjort. Här kommer några tips, vik tvätt i soffan till dåliga beroendeframkallande såpor, datorn får inte glömmas den håller dig lugn och du kan göra massor, kanske få ngn ide som jag har fått i dag! Jag har nämligen fått en super ide och motivationen är stark, det ska bli ett sant nöje men det kommer jag berätta mer om sedan då jag gjort några stycken först.
Drick mkt vatten och ännu mer om du är gravid.

Sen kan du bara längta tills du blir bättre och vara glad att du bara har feber och inte vinterkräkis!

Snart ska vi på middag hos mamma, skönt för älsklingen att slippa göra det, han kommer precis upp från källaren där han tömt allt och skurat upp golven med såpa.
Sen blir det att åka hem och fortsätta vila.
Det var allt för denna gång, ha det så bra!

Hallen ska organiseras = Måste göras!!

I dag har jag svurit och varit på allmänt dåligt humör över kaoset som råder i hallen då barnen kommer hem med blöta kläder och skor, vantar som inte hittas och alla saker som måste tippas ut på golvet för att komma åt mössan, och hoppsan då var det inte den mössan som passade just i dag måndag, ne då får vi kasta ut alla sakerna igen på golvet för att hitta den grå mössan med glitter...ja så ser det ungefär ut här hemma om man + ar på 4par pjäxor och 3par hjälmar som absolut inte har sina egna platser.

( jag vet att ni som brukar vara hos oss säkert inte håller med om att de ser ut så men det beror på att jag går an som en galning med att återfå ordningen då ingen ser =)

Jag tog mig tid och sätta mig på ikeas hemsida för att kolla smart, snygga och billiga lösningar som skulle förbättra barnens självständighet och bespara mammas tålamod, och mkt riktigt så hittade jag allt jag sökte som dessutom uppfyllde mina krav. Nu har jag skrivit ned en inköpslista och sen får man se då man har möjlighet att åka dit, hoppas snart =)

( observera att texten ovan kunde ha varit en reklam text haha!)


Nu ska vi bädda ned oss för att sova och gott hoppas jag, det hoppas jag även att ni oxå gör!!


Linnéa

Måndag=Ny vecka=Härligt!!

Denna måndagmorgon börjar med frukost till barnen och påklädning med övrig förberedelse för att åka till skolan.
Det är en positiv måndag, ja tom vecka, det känns i luften =)
I går hörde vi att valls ska ha stängt hela veckan pga skid sm, men då tänkte vi damma av skridskorna och he oss ut på isen, Kevin fick nya fina skridskor förra året som han bara hann använda några gånger så det passar ju perfekt för den aktiviteten i veckan.
Min morgon aktivitet blir att ta på mig ytterkläderna, ladda mp4 spelaren och ge mig ut på en prommis, ska försöka gå en längre bit, men för att det ska gå  bra så måste jag leta upp bäckenbältet, men det gömmer sig nog bara i min stökiga garderob hehe!

I går så gick det som förväntat superbra och lägga kidzen, det märks att de var trötta efter timmarna i backen.
Vi somnade också väldigt fort =)
Nu finns ingen tid att förlora, bara sätta i gång med dagens bestyr!

Ha en bra dag!

Att ta tag i saken

Nu är det dags att ta tag i saken, städning och röjning här hemma men det känns trist och oändligt omän jag vet att det går fort då man är två!
I kväll ska jag ta ett långt och skönt bad och göra ett litet hemma spa, måste göra nått åt färgen i mitt hår som nu är mer än urtvättat det ser förj*vligt ut!
I morgon är det en ny vecka en vecka närmre sommar och värme, jag längtar efter sol, vårsolen är ju för underbar så den vill jag börja märka av, är så less detta mörker att jag bara vill springa och gömma mig.
Nu sitter jag bara här och skriver strunt då jag egentligen skulle röja här hemma, så kan det bli men inte i dag har på tok för mkt att göra, så det är bäst att börja.

Ha det bra!

Znark!!!

Hemma efter fyra timmar på vallsberget, ja det känns att friska luften gjort sitt men oj vad skönt.
Nu åker våra barn skidor och liften alldeles själva de är så duktiga och de har så roligt i backen, Jens åker nu också då han köpt sig pjäxor, tyvärr måste jag vänta till nästa år, det är nog ingen bra ide att he sig i backen gravid och med foglossning, ne precis det låter icke som någon bra idé.
Men nu hinner barnen träna mycket i år och nästa år kan vi fara och hyra stuga och åka hur mkt somhelst, alla utom kotten som vi får turas om att ta hand om.

Nu ska vi äta middag, slå på en disneyfilm och lägga oss och vila en stund, kanske man får lite energi till att röja här hemma sen vilket är väl behövligt =) men först mat till hungriga magar.
Vill bara säga att hittills har familjen björklund haft en TOPPEN dag!!

Kram på er!

Inga bilder, nix,nix!

Jag har tagit kort då vi var på valls i dag och vill meddela att Filippa åker helt själv nedför backen nu, hon tävlar i bland med sin storebror och då går det fort vill jag lova hon störtar nedför backen och bromsar inte in förens hon är nere, och har vunnit =)
Men jag är inte värst orolig för hon kan ta det lugnt också, hur gullig somhelst.
I morgon kommer största tiden gå åt till att lära Milla, det är skönt att Filippa hanterar det själv.
Kevin fick åka familjebacken för första gången i dag med faster och det tyckte han var superkul, mindre kul att komma tillbaka till barnbacken efter det.
När vi kom hem fick jag vanlig huvudvärk så jag la mig och vilade eftersom vi var bjudna på middag hos Jens syster med familj, men då jag vaknar upp har det övergått till något migränliknande jag såg stjärnor.
Detta resulterade att jag stannade hemma för att vila i tystnaden och efter att jag gjort det så började det lätta, men det ligger fortfarande kvar och dunkar lite smått men inte i närheten som i dag.
Milla har just anlänt hem från pyjamasparty, hon ville inte sova över utan ville komma hem. Milla tyckte att det var lite tråkigt att inte få sova i sovsäcken så jag gav henne lite tips vilket resulterade i att hon och Kevin slagt upp läger i köket, en stooor kojja som de ligger i med sina sovsäckar och tittar på film med Kevins lilla bärbara dvd, dom har hur kul och mysigt somhelst och just nu är de världens snällaste barn, och Filippa med såklart men hon ligger ju och sover =)
Pga huvudvärken blir det inga bilder i dag, jag ids inte lägga ut några då det tar så lång tid på denna sida, så det blir som alla gånger förr, ni får vänta, det blir aldrig bilder då jag lovat....men håll ut de kommer =)


Jag och Jens ska krypa ned och slå på en film, värmedynan är på plats så nu är det bara att kasta sig ned, fick bara ett starkt sug att höra av mig, berätta om vår dag, trots att det inte hänt så mkt.

Kram på er och sov så gott!!

Hahhaha!!

Så sant Anki hahaha! Det är nämligen så att denna gången så skulle jag lägga ut bilder från då vi var och åkte skidor, men valls hade stängt i går så vi for aldrig =( men nu är vi på väg dit så förhoppningsvis kommer bilderna i dag.

Linnéa

Mellanlandat hemma en stund!

Jag vill bara tala om att jag är överlycklig, min tvätt är snart slut och då ska källaren skrubbas upp och diverse städutrustning ska få flytta ned, nu då det ryms haha!

Vi var och handlade, hem med barnen och ta en kaffe och mellis, nu ska det köras in till stan och så ska vi köpa Milla skidor och pjäxor.

Hem igen för att äta fredagsmysmiddag och sedan i väg till vallsberget för att köra slut på barnen =) åka skidor så klart! Det blir kul för Milla att äntligen få börja hon har slut på tålamodet kan jag säga. Jag får väl uppdatera sedan hur det gick och med bilder!

Hejsvejs och trevlig helg på er alla!!

Linnéa

Morgonkaffe....

Nu är det frukost och morgonkaffe som gäller, sen ska vi plocka och göra lite helgsfint.
Filippa är ledig i dag så något med henne ska vi hitta på, nu ligger hon och myser med en av katterna i sängen tänk att hon använder dem som gosedjur och konstigt nog så älskar dom när det får ligga i värmen med henne under täcket.
Vad kallt det kändes i dag, riktigt burr burr väder, hoppas att det blir behagligare innan eftermiddan ifall vi ska fara och åka skidor i kväll, en mysig fredags aktivitet. Kevin får hem kompis efter skolan som ska stanna och äta middag här och ev följa med till valls, vi får se vad som händer och planeras.
Milla längtar till i morgon då det är pyjamasparty, hon har surrat och haft nedräkning ända sen hon fick inbjudan.
Nä nu ska jag dricka klart mitt kaffe och få mer nytta gjord än i går haha!

Linnéa

Säger godnatt.....

Nu är det dags att kura ned i sängen för en förhoppningsvis god sömn, fastän man klagar och har ont känns det viktigt att säga att jag tycker det är värt det hundra gånger om =)
Jag vet vad som kommer efter och att det går över.
I kväll lever kotten om så det känns tydligt utanpå magen, det är så underbart att känna.

Men trött är jag, så nu ska jag lägga mig ned och fortsätta att känna på kottens små hälsningar och försöka somna innan värken blir som värst, sov gott!!

Linnéa

Snart middag, hungrig som ett odjur!

Jag är så grymt hungrig och på dåligt humör att jag hatar hela världen, nåja det kanske var ett väl så starkt uttryck men jag är grymt irriterad!

Det är lite lustigt det där för så fort jag stoppar nå i munnen så blir jag glad igen.
Så nu väntar jag med iver på mat i magen ......

Uppdaterat

Hej jag vill bara säga att bebisbloggen är uppdaterad. Vad kul att se att ni läser den! =)


Nu har jag ätit frukost, plockat bort från morgonbestyren och druckit kaffe så jag mår illa. Så nu är man klar för dagen med andra ord.

Få se vad denna dag ska erbjuda......

morgon

Morgonen är i full gång, vilken tur att alla kläder ligger förberedda på barnens stolar det underlättar något rejält då de ska i väg på morgonen. Nu ska här kokas gröt och föda barnen. Milla har sovit med oss halva natten, längst ned vid våra fötter =) Vi frågade varför hon la sig där, Ja det var minst trångt där svarade hon då!

Det blev en sen kväll i går, hade svårt att somna så tvn fungerade bra, tillslut. Vi såg ett fascinerande program om pyramider och uppbyggnaden av dessa, väldigt intresssant.

Hör snart av mig igen.....

Våran eftermiddag!

Middagen bestod av tråkiga men goda makaroner och korv, sen åkte jag och Milla till stan och de andra stannade på valls.
Jag och Millis handlade en ny pyjamas och fyndade nya tofflor till henne, till pyjamaspartyt på lördag.
Sedan gick vi till mormor och fikade varm choklad och mariekex det var gott och värmande.

Då vi senare kommer till valls för att hämta upp de andra så kommer Filippa i full karriär nedför backen, hon svänger och bromsar suveränt men har Jens bakom sig i snören, en sele som man sätter fast henne i så att hon i princip åker själv men går det för fort kan Jens bromsa henne.
Kevin åker baklänges och trickar för fulla muggar man kan inte tro att han började för två veckor sedan om man säger så! Vad jag skryter om mina barn , eller hur? Men dom e sååå duktiga!!

Nu ligger alla och sover naturligtvis och jag ska hoppa i duschen sen ska jag göra nått att äta jag håller på att hungra ihjäl, och jo jag har ätit middag men är hungrig iaf, tror det kan vara den där lille i magen som skriker maaat!! Den måste skrika så jämt med tanke på hur ofta jag är hungrig hahaha!

Så det är bäst att sätta i gång då.........

Vilande morgon

Ja barnen åkte i väg på skola och dagis, jag hade tänkt att börja tvätta osv men blev så trött pga dålig sömn om nätterna så jag tuppade och låg till Filippa kom hem. Hatar sådana mornar jag vill få nått gjort hels då de är borta barnen. Men nu med lite kaffe är jag fit for fight igen så nu är det bara att köra på.

I em ska jag och Milla köra killarna och Filippa till valls sen fortsätter vi till stan för att köpa hennes klasskompis en present och Milla ett nytt nattlinne.
Milla ska nämligen på pyjamasparty hos en klasskompis i helgen och är mkt förväntansfull, sen passade stan som ett utmärkt val ist för valls. Det är inte kul för Milla att vara där då hon inga skidor har ännu.
På tal om det så hittade vi ett superbra pkt som bara var använt en säsong, med blommiga skidor, pjäxor och hjälm på blocket, detta var i luleå. Jens ringde och hörde om grejerna fanns kvar och om vi kunde komma och titta på det, jo sakerna fanns kvar men han hade inte tid den dagen så vi skulle få komma dagen efter. Så när vi ringer dagen efter har han sålt skidorna men har kvar resterande saker, konstig människa.
Men man söker med ljus och lykta. Vi vill inte köpa nytt eftersom att Kevin fick sin utrustning i födelsedagspresent då kan ju inte flickorna bara få ett sådär, det känns inte så rättvist därför har vi sagt att de får beggade saker, sen när de blir äldre och mer medvetna är det klart att de ska få nya saker eller gör som Kevin, önskar det i födelsedagspresent. Men man får lite panik då vi inga hittar till Milla och hittade direkt till Filippa!
Nu ska jag göra lite nytta!!

Så gick det i går!!

Vi åkte till valls med barnen för att åka skidor i går kväll, Filippa åkte superbra, hon började svänga och lärde sig bromsa och åkte själv den nedersta biten av backen. Stoltare tjej får man leta efter, nu på morgonen sa hon, Oj vad jag är duktig på slalom och nu kan jag bromsa!
Det är kul att se vilken kick för självförtroendet det ger när de känner att de lyckas med något.
Kevin åkte på för fullt som han aldrig gjort annat, nu ska vi köpa skidor till Milla med och lära henne.


I dag har vi massa att ta itu med, samtal och städning mm.
Jens är och köper kaffe som visade sig vara slut på morgonen, blä och urk för sådana mornar. Tur att det går fort att åka till ok i roknäs då!

Linnéa

Godmorgon

Jag sitter här och dricker mitt morgonkaffe, Jens lämnar av barnen på skola och dagis. I dag är det Filippas första dag på dagis 2010, och hon var glad och förväntansfull att åka dit i dag, det är underbart att se det för det kan ju inte vara annat än en bekräftelse på att hon trivs.

Vad händer i dag?

Absolut ingen aning, här ska tvättas, plockas i hop och flickornas rum ska städas men annars står dagen oplanerad, detta med oplanerade dagar är inget jag är stormförtjust i, men man får väl se om det dyker upp något.

I går åkte vi aldrig till vallsberget, det började blåsa så otroligt mkt och det blev så ruggit ute, sen ville barnen vara hemma då de var så otroligt trötta efter sin första skoldag.

Jens berättade nu att när han lämnade Filippa satt de andra (fröknarna och barnen) och åt frukost, ingen hade tid att komma och ta emot henne. Kanske de ska lägga frukost på annan tid än då tretimmarsbarnen kommer, för hur än det är och fastän hon redan fått frukost så blir hon garanterat sugen. Vad ska dom göra låta hon sitta med vid bordet för gemenskapen men inte få röra maten, eller låta henne sitta en bit bort alldeles själv och titta på. Aj, aj vilket misslyckande. Ska det vara så kommer hon att få vara hemma med oss ist, där hon känner sig bekväm och me i gänget.

Nu ska jag slriva några rader i min bebis blogg och sen ska jag kolla pt.

Ha det gott alla!!

Middag

Nu vankas middag, i dag blir det baconpannkaka mumsfilibabba! Jens är och hämtar Milla hos en klasskompis och lämnar av en kompis till Kevin som vart här och hälsat på idag. Vad jag förstår har dagen vart bra för barnen i skolan och nu är första skoldagen på detta år avklarad. Nu gläds barnen åt att gå mot sommarlovet.

Vi ska nu äta vår middag, Kevin har gjort bort läxan för i dag så vi kan fara och åka skidor, men få se hur han orkar han är trött ;) men det är nog något som blir bättre i morgon, så fort de har vant sig med rutinerna igen.

Sen då vi kommer hem blir det kvällsfika och nattning av barnen som förhoppningsvis kommer att somna skönt efter den friska luften.

Visst har det varit underbart väder i dag? Snacka om att få försmak om vad som komma skall, helt underbart med sol och allt.
I morgon ska Filippa på dagis så då ska jag och Jens ta en lååång promenad, skönt!
Nejdå, nu är det bara att äta och göra sig klar.
Ha en trevlig kväll.

Godmorgon

Nu är vardagen här igen, härligt.
Klockan ringde tidigt och Jens hade satt på det arga larmet, de ondskefullaste larm man kan tänka sig och det finns ingen som kan vakna upp glad till ett sådant larm, tur att man kan slå av det, vakna till och bli glad sen haha!

Storbarnen är på skolan, lite pirriga inför första skoldagen efter det långa jullovet men det går nog över fort.
Jag blev stort förvånad hur lätt det gick att väcka dem i morse, det var helt utan problem. Inget tjafs eller bråk vid frukost utan bara mysiga samtal om sommare, bebis och resor, ja helt otroligt faktiskt. Någon måste ha förtrollat dem över natten och jag misstänker att de kommer att komma tillbaka som våra bern igen efter skolan =) då de är lagomt trötta, men då ska vi vara snabba med att äta middag och sedan fara och åka skidor så de hinner kanske inte börja tjafsas haha!

Filippa är hemma i dag, måste ringa dagis och höra vilka tider hon ska vara där. Vi kommer att fortsätta ha henne där tre dagar i veckan omän bara tre timmar.
Om Jens får jobb så får vi bestämma själva hur hon ska vara, då jag är sjukskriven, men då måste han få jobb först.
Det blir så stressande för henne att bara hinna komma dit och precis starta lek och sedan avbryta för att komma hem igen.
Men men det finns mkt att klaga på om man vill det.

Jag har precis uppdaterat bebisbloggen så kika in där om ni vill...
Nu ska jag peta i mig lite frukost, ha det bra alla!

Se upp i backen!!

Här kommer Filippa!

Vi for mkt riktigt till valls i dag för att lära lillan att åka slalom, det skulle naturligtvis först läras ut hur man bromsar. Det tog ett tag innan Filippa hajjade att pappa kan man inte alltid använda som nödstopp, det roliga var att hon "plogade" jätte bra fram till att hon närmade sig Jens,mig eller Milla då flög skidorna utåt och hon i ordets bemärkelse kastade sig till oss =) efter ett tag av träning och uppmuntran fixade hon detta rätt bra själv men blev som förstått trött väldigt fort, men hon höll ändå ut längre än vad jag trodde att hon skulle göra.
Jag ser framemot nästa åk!

Efter slalomåkningen åkte vi på middag hos svärmor som bjöd på palt, det var mkt gott och vi åkte mätta och belåtna hem för att packa och fixa barnens kläder och ryggor för i morgon, nu är vardagen här i gen och det ska bli skönt att återgå till rutiner som det är nu tror jag att våra barn är tröttare än då de gick på lov.

Alldeles strax ska vi slå på en film, jag kommer förmodligen att somna direkt men det är mysigt ändå!!

Linnéa

Väntar....

Nu väntar jag och flickorna på att Jens ska komma hem så vi kan fara, detta blev sååå drygt haha!

Har absolut inget vettigt att göra, tänk att då man väntar tar man sig inte för att göra nått det är som att tiden stannar....


Påminner om den nya bloggen som finns länkad längs ned i menyn!

Bebisrutan-en barnslig blogg!!

Hejsan, nu får jag nöja mig med hur den nya bloggen ser ut, annars kan jag lika gärna hålla på fram till förlossningen hehe! Jag har länkat till den nya bloggen längs ned i menyn så gå gärna in och kika! Senare under dagen kommer jag att lägga ut lite nya magbilder från vecka 20.

Snart ska vi åka med Kevin till bion och sedan ska vi fara på valls, det var så typiskt att de skulle på bio just IDAG då vädret är toppen bra!!
Vi hinner inte vara så länge där då de stänger klockan fyra men Filippa lär nog ändå bli trött fort, hon orkar nog inte lika länge som Kevin gjorde första gången.
Hur som helst ska detta bli mkt roligt att se =)
Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen borsta håret och göra mig klar, ha det gott och kom i håg att kika in på den nya bloggen som finns länkad längst ned i menyn!!

Linnéa

Vilket skönt väder!

Nu har vi väntat hela jullovet på bra väder och sista dagen kommer det.
I dag blir det att vara ute lääänge, vi börjar med att åka till valls och sen ska Kevin på bio med Isak.
Vad som annars händer i dag vet jag inte bara att vi kommer att vara ute så länge och mkt som det är möjligt.

I kväll måste jag ta tag i garderoberna som levt sitt eget liv nu under jullovet, de är så stökiga så det är hemskt, hur gör folk för att alltid ha ordning och reda i dem? Våra hinner knappt bli städade så är de i kaos strax efter. Om någon vet så kom gärna med tips och råd. Väskor ska packas och hallen med tillbehör ska organiseras, allt för att underlätta mornarna då barnen ska i väg.
Nu ska det bli intressant och se hur det ska gå för Filippa med de nya dagistiderna, hon kommer med all säkerhet att bli sönderstressad stackarn, jag förstår inte att dagispersonalen orkar med att ha alla barnen precis vid lämning och hämtning för det är ju nästan så det blir. Hörde rycktas om att detta ska ändras och att planerna redan är i gång, men det återstår att se!

Min lilla bebisblogg är snart klar, men så fort den snart är klar så lyckas jag komma på nått annat att fixa, jag ska bara fixa lite i menyn och sen är det bara att publicera så att ni får följa med på vår resa med allt från graviditet till graviditet =) + lite roliga bilder och andra saker.
Nu kom jag på att jag inte kan sitta här om vi ska i väg.

Ha det så bra nu och så uppdaterar jag senare om hur det gick för lilla Flisan i backen!! =)

Linnéa

Go kväll!!

Vi fick besök av min kusin och hennes familj i kväll vilket var mycket trevligt då vi inte har hunnit träffas på senaste tiden.
Robinson är slut och ungarna är på plats (sängen) och jag är på plats, jag håller på och skapa en underblogg till min vanliga blogg, den kommer bara att handla om min graviditet, så ni som känner er sugna kan följa oss fram till ankomsten. Bloggen kommer läggas ut så fort jag är klar med designen.


Linnéa

Hejsan!

Vilken dag!!

I dag så vaknade vi och hade förhoppningar att få fara och åka slalom och lära upp Filippa men besvikna fick vi stanna hemma då termometern visade alldeles för kalla grader. Det blev en lugn morgon med mkt kaffedrickande.
Vid två tiden tittade vi på termometern igen och såg hur det blev varmare och varmare och på tio minuter så hade det gått från -20 till -5 det immade igen på rutorna, kan ni fatta vilket snabbt väderomslag, hur ofta händer det?

Glatt snabbade vi oss att ta på ytterkläderna och pinnade i väg till valls, där var det naturligtvis stängt *GRYMT* pga den tidigare temperaturen.
Nu hoppas vi på bättre lycka i morgon.

Det bar av hem igen och väl påklädda som vi var så stannade vi ute och busade samt skottade och plockade i hop lite saker. Middagen blev hemmagjord pizza som vi gottat i oss och nu sitter jag här, pausar innan jag ska plocka undan middagen för att sedan ta ett bad, hade tänkt göra det i går men det blev aldrig av.

Inför kvällen har vi laddad med ljus av alla de sorter, lördagsgott och Robinson! Det blir en MYS kväll för familjen Björklund.
Kom att tänka på att januari snart är slut och då är det bara fyra månader innan bebis kommer, oj oj vad tiden går fort!

Ni får ha en supertrevlig kväll!!! Nu ska jag torka av i köket......

/ Linnéa

Snart dags för middag!!

I dag blir det kyckling till middag, mums efter en dags hår städande hihi! Fy vad jag är less så less att jag sparar tjejernas rum till i morgon, det är ett lätt rum att spara då det är där nere, men slipper se gröten!!
Jag funderar på att lägga barnen hyfsat tidigt i kväll så jag får lite egentid, känner att jag skulle behöva det.
Nu ska jag dricka mig en välförtjänt kaffekopp och sedan ska vi ta fram middagen och smaska. Jag uppdaterar senare efter att jag lagt barnen, just nu pratar tre stycken med mig så det är liiite svårt att koncentrera sig på att skriva =)

Linnéa


Städning pågår!!

Oj vad härligt nu dammas och fejjas det för fulla muggar, nu blir det rent och fint och ljust, ljus,ljus och åter ljus något jag absolut behöver mer av.
Snart är det dags att ta ett break i denna städning för att peta i sig lunchen, hatar starkt att behöva avbryta mitt i städningen då energin blåser bort så lätt, men mat måste man få i sig så klart.

Linnéa

Sådär!!

Frukosten är avklarad och statistiken fixad, nu då? Städningen kanske, fyyy!!!

Kallt igen!!

Fy vad kallt det är, som kallast i går hade vi -33 grader!
Filippa fick slalomskidor i går så vi hade lite förhppningar att åka och prova dem i dag men det får vi dra ut på.
Till helgen skulle det dock bli betydligt varmare väder så vi får fara då ist, Kevin ska på bio till helgen och som han längtar.

I dag blir det städdag här hemma och en ordentlig sådan.
Nu ska jag kolla om jag kan fixa till min statistik här på bloggen, den har stannat på 4/1 men det är säkert jag som strulat borten i denna kod djungel men nu har jag fått en ny kod så då får vi se hur det går, eller jag får se eftersom att det inte är nått ni ser.

Ha det gott!!

Kan ni se??

Att det till och med snöar på min blogg nu, trist? Kanske är det nog så sent för det, alla har vi fått nog av snö och kyla, men det finns en positiv sak med det hela och det är att man kan sitta inne i värmen och titta på det =)
I dag har jag ägnat en stor del av dagen till att läsa koder och jag säger då det att jag avundas dessa människor som ids lära sig detta, sen kom jag på att jag efter denna dag börjar ha gode bra koll, när det gäller bloggen hihi, jag börjar få kläm på det här.

Nu ska jag krypa ned och se en film hade jag tänkt och jag hoppas att alla får en trevlig kväll, tack och hej!!!

Linnéa

Tackar för tipset!!

Tack för tipset Terese jag har nu skapat en testblogg, men att det inte kommer fler inlägg under varann måste bero på annat! Jag har kollat och dubbelkollat då jag avslutar designen av bloggen och då stämmer det, sen går det ett tag och då funkar det inte för att sedan börja funka igen utan att jag vart och trixat!

Vad ska jag säga!

Det var samtidigt svårare än jag trodde samtidigt som det var lättare oxå! Nu verkar alla inlägg under försvunnit men jag har kollat och det måste bero på fel på sidan, inte något jag åstakommigt iaf!!

Ber om överseénde!!

Häåller på att exprimentera i bloggen och lära mig koder osv, därför kan det komma att vara lite struligt här då och då, haha hoppas att ni har förstående för det och provar senare igen ! Kramar Linnéa

Goda (kall) morgon!

-31 grader, det är inte så farligt då man får vara inne i värmen, skönt att måsta vara inne och bli tvungen att ta i tu med tvätt och städning. Det är degen i dag det, städning! Milla ska dock till läkaren klockan 11.00 i dag så vi får hoppas att bilen bär oss till vcl i öjebyn.
Har sovit dåligt i natt pga onda fogar, är redan spyless denna smärta och fattar inte hur man ska hålla ut till beräknat datum. En sak kan man vara säker på och det är att det inte blir bättre efter varje barn, tvärtom *SUCK* jag vet att det bara är en kort tid i ens liv och att man inte ska klaga men då allt blir påverkat då är det inte kul! I dag går jag in i vecka 20 =) "bara" 20 veckor kvar då!!!!
I går då bebben sparkade tyckte jag att man kunde ana det på utsidagn, mysigt! =) Nu längtar man så otroligt mkt efter de där vilda rörelserna som man ser på utsidan.....och tänk att sen blir man så less det med, när de börjar sabbotera revbenen osv.
Nä, nu ska jag göra oss klara och sen fara.

Linnéa

Ps Är det ngn mer som har fel på sin statistik här på blogg.se??????

Skummande bad!!

Nu ska jag och min lilla Filippa krypa ned i ett varmt skumbad och mysa av värmen och väldoften, vi ska värma våra genomfrysna kroppar som för mig inte blivit varm ännu. Åkte till valls i dag och var där några timmar, Kevin är tuff i backen och har tom. åkt baklänges i dag, Milla och Filippa provade deras kusiners skidor och provade ett åk, haha, de kommer att kräva lite mer träning om man säger så och framförallt en och en, men nog ska det gå! =)
Vi åkte hem till middag bestående av tärnad potatis, gul paprika, lök och äpple med dill och vitlöksalt i ugnen och stekt prinskorv och varma grönsaker! Det fyllde magen väl och tillfredställde smaklökarna på ett oklanderligt sätt!
Barnen har lekt med sina kusiner och de har sett film och pysslat! En mysig kväll nu återstår som sagt bara duschar och bad sedan sängen för oss alla.
Det är som jag skrev tidigare dags att ställa tillbaka samtliga familjemedlemmar i rätt dygnsrytm.
Har jag tid senare så uppdaterar jag då!!

Morgon

Milla kom och väckte mig nyss, nu väntar jag på mitt kaffe och Milla äter en banan före frukosten. Naturligtvis är det bara vi två som är vakna än så länge, nu är det hög tid att ställa tillbaka till rutiner så att man vaknar tidigare.
I dag blev jag glad, det är ju inte så kallt det är faktiskt varmt om man jämnför med de dagar som varit. Planerna är att åka till valls och i dag är den varma chokladen ett måste.
I går kväll såg vi en film som var allt annat än kort och naturligtvis var de superspännande så vi slog inte av då klockan visade sig vara och bli väldig sen eller tidig det beror helt på hur man ser på saken.
Man känner sig lite tung i huvudet i dag men det blir nog bra med lite kaffe =) det brukar det!

Annars har vi inga större planer för i dag annat än att åka iväg med barnen till vals, visst finns det saker att göra här hemma men de får vänta nu ska vi passa på att göra nåt då det går att vara ute, till helgen skulle det visst bli väldigt behaglig temperatur.

Här ska jag bjuda på lite kort då Kevin befinner sig i backen, detta är första dagen vi är i väg!


Lite så här såg det då ut, han såg ut som en kissnödig kalkon första gången och hade naturligtvis ingen styrsel på vare sig ben el kroppen, men nu ni nu är det andra bullar och våran försiktiga Kevin är förbytt till motsatsen =)


Ha det gott!!!
Linnéa

Ultraljudsbilder!!



Som ni ser så ligger lille pyret på ryggen, det syns ju inte här men då vi var på ultraljudet så sparkade han hejvilt med benen!!



Här är han med ryggen uppåt och kortet  i sig blev inte så bra men de tre översta ser man ganska bra på =)

Mätt och belåten!

Lilla stackars Filippa som verkligen tyckte att bulgur inte såg aptitligt ut, det tog mig en timme att få henne till att smaka det, sen gick det bra!
I kväll ska vi faktiskt baka nått gott, det är ju faktiskt en "afton" så då tycker jag att vi ska få unna oss det.
Fortfarande är julen delvis kvar här hemma och resten åker i morgon från morgonen då man är pigg, i kväll ska vi softa och se film jag och Filippa ska ta ett bad och mysa.

Jag har lite bättre i tanden nu, men bara ytterst lite, tanken på det där snöret med smorsel gör att bara det känns bättre, vetskapen att det är där menar jag! Huvudsaken att det gick att äta =)
Nu ska jag fortsätta att slurpa i mig mitt em kaffe och njuta av en stund i soffan, och ja! Jag gör annat än att softar i soffan hahaha!!!!

Linnéa

Tandläkaren!

Såja det hemska mötet med tandläkaren är över, och hemskt det blev då det inte var min tandläkare som vet om hur rädd jag är så denna körde på utan omtanke tills mina händer flög upp och höll på att kasta instrumenten ur hennes händer och jag kunde ofrivilligt ha fått något köttsår därinne i munnen. Trots att jag bad henne sluta så körde hon på ändå så då får hon skylla sig själv tycker jag! När hon sedan ville dra tanden ovanför (visdomstanden uppe) så blev det ett starkt nej! Det får bli då min vanliga tandläkare kommer tillbaka. Hoppas att denna tand läker nu då den där uppe är kvar och stör, jag fick då en ordentlig spolning i tanden och en antibiotika tråd (skulle snarare kalla det rep) som de stoppade mellan de inflamerade tandköttet och tanden.
Sen hade jag två bidrag som jag inte använt mig av totalt 600kr så jag behövde bara betala 79kr. Samtidigt är det inte billigt att betala 679kr för att spola en tand, pyttelite antibiotika och en tråd j*vel.
Känner mig på mkt taskigt humör, men har satt på en köttgrya till middag och håller på att städa ut julen. Jag var tvungen att sätta mig ned en stund pga fogarna, innan jag fortsätter.
Jag hör av mig senare, hej svejs!!

5/1-10 GODMORGON!

Hjälp. jag är nervös i dag! Ska fara till tandläkaren och förmodligen plågas. Svullnaden runt min visdomstand når ut över tanden nu därav jag inte kan bita i hop ordentligt. Svullnaden är så stor att det inte finns något mellenrum mellan kinden och tandköttet längst bak, detta är ett problem då man ska in med alla r-plåtar och instrument. Detta är något jag vet sen tidigare då detta är ett återkommande problem, det går inte att dra ut tanden eftersom att den sitter så lågt så man får inte tag på den.
Mycket av min energi går nu åt till att gruva för detta besök om man säger så.

Jo, som ni märker har jag ny designe på bloggen, visst är klockan fin? =) Jag måste bara fixa ned "sök i bloggen" i dag jag tordes inte det i går då huvudet var full i koder och jag var rädd att göra fel så att jag var tvungen att börja om igen. I dag ska jag göra ett nytt försök och jag ska sätta in en nedräknare till bebbens ankomst!! Det blir skoj!

Vi, hela familjen har bytt matvanor helt och hållet, men det är inget nyårslöfte utan kom ganska naturligt och är inte så krångligt, vi har bara bytt allt "vitt" till "brunt" hahaha! tagit bort varor med socker och onödiga tillsatser.
Skafferiet är fyllt med bulgur, quinoa, bönor osv. Vi får helt enkelt se hur detta går men det är en otroligt bra början på året, det gäller bara att tänka på ALLT man stoppar i sig och att laga maten från grunden. Vi funderar på att låta barnen ta ett beslut om att spara lördagsgodispengarna ( med viss påverkan från oss ) och börja så för ett kortare tag för att se hur det går, tro det eller ej men man kan faktiskt baka gott utan så mkt fett och socker!

Jag dricker kaffet nu som blev aningen för starkt känner jag, ursch!! Men EN kopp ska då ned iaf. Kevin är ledsen för att det är så kallt han vill jhu åka slalom, och det förstår jag nu då han fått smak för det, Filippa vill åka "racerbob med mamma" så hon är inte heller nöjd. Milla vill inte dit alls utan skidor, hon vill jhu åka som sin bror naturligtvis hon är fullt övertygad att hon redan kan och INTE behöver lära sig =) Jag längtar till den dagen då vi åker hela familjen och kan åka bort för att bara åka, två nöjen i ett. Hyra mysiga stugor osv. Millas kusin har annars funderat ut alternativa övernattningsförslag till oss, hon tycker att det skulle bli för trångt om vi sov med dem i deras husvagn men tyckte att vi då kunde sova i deras vänner och bekantas husvagn för det var så stort =) om vi sov längst bak skulle de gå!! =) Hihi!

Om Filippa ändå vaknar snart, hon sover än och vi vill ha frukost vi får nog gå ned för att väcka henne. Filippa har varit vaken i natt det är därför hon sover nu. Klockan fyra stod hon vid våran säng med gråten i halsen och frågade "är jag blå under mina ögon" nej svarade vi det är du inte " men jag lämnade kycklingen, jag åt inte upp den, kommer jag *gråt* att dö nu?) Nej men absolut inte svarade jag och tröstade henne i vår säng. till middagen igår åt Filippa dåligt för fjärde dagen i rad och hon gjorde allt med maten förutom att äta det, så när frustrationen blev för påtaglig sa Jens att nu får du peta i dig LITE mat iaf, man blir sjuk om man inte äter man kan tom dö om man inte äter alls, nu i efterhand var det kanske inte det bästa att säga men man blir så frustrerad då de inte får i sig något, därav hennes reaktion på natten. Det går att tillägga att hon även är en mkt känslig ung dam och att man får vakta sin tunga i allt.
Nu ska jag göra nytta, men uppdaterar sedan =)

Linnéa

Lite fix på designen!! Hoppas att det förnöjer....

Nu är det dags för en varm dusch sedan blir det att hoppa i säng och garanterat se något på tv, ONT i min tand har jag, ska till tandis i morgon och gruvar utav bara den men vad ska man göra vill inte ha ont heller, och det värsta är att man kan inte ÄTA, och det vill jag lova det är hemskt!

Sov så gott!!

Linneá!!

Tack!

Tack för tipset Therese jag ska absolut kolla upp det! =)

Hemma efter en sväng i stan medveten om att försöka få tag på någon på f-kassan är lika svårt som att vinna tre miljoner på lotto! Jag struntar helt enkelt i detta och skriver ett brev åt dem ist, då kan det heller inte bli något missförstånd.
Vi har precis ätit och nu ska här städas!! Hör av mig sen!

Kallt i dag!

Det blåser kalla vindar här i dag och tempen visar -16grader, buurr!! Jag har vaknat och är alldeles själv vaken, det händer men inte lyxigt ofta. Nu sitter jag här och dricker mitt morgonkaffe och bara njuter jag har redan gjort bort två av mina ärenden i dag och har bara två kvar, boka tid hos tandis för sköljning av min inflamerade visdomstand och att ringa f-kassan. Men det bör gå fort att boka tiden till tandis iaf, f-kassan skulle jag helst låta bli att ringa till överhuvudtaget =( vilka stolpskott!
Ja,ja man ska inte ta ut nått i förskott.
I kväll hade vi tänkt åka till valsberget men med tanke på kylan som råder får vi se hur det blir med den saken, det blir iaf att kasta ut julen i dag, jag har inte fått det gjort ännu *suck* jag vet att jag inte är sen med det men jag är såå less och vill bara fram med de vanliga sakerna nu.

Nu måste jag faktiskt klaga på blogg .se sida, vad den strular, nu har detta hållt på i flera dagar och många har problem att ta sig in på sin blogg. Hoppas att detta snart är fixat!!!

I natt har det inte heller blivit så mkt sömn, tyvärr! Två av gångerna som jag vaknade så var det fogarna som slet och värkte så jag var tvungen upp och få dem i rätt läge känndes det som, de andra två gångerna behövde jag kissa och en av gångerna var jag bara upp och vandrade utan att veta vad jag gjorde uppe, man får väl se det från den ljusa sidan, det är lika bra att vänja av sig redan nu med onödig sömn för det som skall komma =)

Utan att låta negativ men ursch vad illa jag mår på mornarna! Tänk att jag mådde inte dåligt och kräktes inte alls de där första veckorna av graviditeten som man brukar, de säger att illamåendet avtar vid vecka 12 jo, tjena det var då mitt började och det verkar hålla i sig, nu blir inte familjen förskräckt då jag inte hinner stänga toadörren och står och spyr på toan, nu är det mera liksom "ehe, de e bara mamma som spyr" barnen har blivit väl informerad om varför man mår dåligt och att det är inte för att man är sjuk utan något helt naturligt, samma sak med detta sovande, "nu sover hon igen" eller "lägg dig inte mamma, då somnar du bara" eller skvaller till pappa " mamma sa att hon skulle se filmen med mig men hon har sovit hela tiden" i bland får jag höra " skyll dig själv för att du somnar" men det är samma sak där, nu vet de att det kan bli så då man har en bebis i magen.
Annars längtar de väldigt mkt efter den lille krabaten och för dem är det lääänge kvar innan den kommer.

Nu ska jag ta och väcka upp mina tre små och min stora =) för nu är det gröt dags! Ett gott och nyttigt tips att sätta på gröten, osockrad äppelmös och kanel, mina barn tyckte att det smakade äppelkaka. Annars kan man göra sin egna äppelmos för ännu nyttigare alternativ, men se då till att välja söta äpplen =)

Ha en bra dag nu alla!! Jag återkommer senare!
Linnéa

Här kommer en gullig bild som Milla och Ebba ritat!



Visst är den fin?


Lite bilder som jag lovat!

Först ska jag berätta vad vi gjort idag, vi for som planerat till valsberget och där må ni tro att vi fick skåda någonting som skulle vara en nybörjare på slalom men som åkte som ett proffs =) nog finns det mkt kvar att lära än men med den viljan, tuffhet och glädje kommer det att gå fort.
Jag och Filippa tittade på och åkte bob vi två, fort gick det och eftersom att jag va tvungen att låte Filippa styra för att jag inte nådde runt henne ( magen tog i ) så blev det nervkittlande åkturer och vi hördes säkert lång väg. Där blev vi några timmar. Vi åkte hem och gjorde fajitas till middag och det smakade helt underbart efter en dag ute i kylan, strax efter kom Milla hem från farmor där hon ätit middag och varit på bio, hon var helnöjd då hon kom hem. Nu i kväll var det inga problem att få barnen i säng, Kevin har förhandlat till sig lite extra vakentid med den motivering att han har en hel vecka till att sova ut...gulligt? Jo. Kevin gjorde en sådan tidig kväll i går så han får vara vaken lite längre i kväll, skönt för han att bara vara HAN ett tag! Nu har jag flera dagar lovat att lägga ut bilder och det ska jag göra nu, jag har ju inte vart speciellt duktig på att hålla mitt löfte men "bättre sent än aldrig" eller hur? Bilderna är från julen 2009, flytten från tv-rummet och flickornas rum, magbilder, och annat smått och gott!!
Varsågoda!!

Julen 2009



Filippa fick "prinsessa klänningen hon önskat, detta var på morgonen och hon har inte hunnit borsta håret, söt va?


Milla testar sin nya mp3 spelare.


Jens knåpar i hop någon ny leksak!! =)



Mammas sessa nr,2 =)



Nästan alla barnen väntar på tomten!!



...och äntligen kom han...




Kevin vaknar efter sitt sena nyårsfirande för att öppna sina presenter, han öppnar och tackar för att sedan somna om, lilla syster Filippa ser mer glad och hjälpsam ut...

...eller hur?...





Lite av vad Kevin fick på sin nioårsdag!!


Här byter jag kategori till magbilder, jag börjar från vecka 18





Från vecka 17



Filippa håller händerna på min mage och säger "min bebbe"





Här är jag i vecka 16


..Så här blev det i flickornas rum efter bytet av rum, här saknas dock tavlor och lite annat på väggarna!!



Jag måste bara säga att det ser både finare och mysigare ut i verkligheten. Flickorna blev supernöjda!
Så här ser det ut i v-rummet.....



Ja, sådär nu ids jag faktiskt inte lägga ut fler bilder det tar helt enkelt för lång tid!! Kommer att bjuda på fler bilder inom kort, men detta får räcka för nu.
Nu ska jag mysa ner i soffan och se tv.
Trots att jag tänkte vara smart och äta en gröt för att slippa bli sugen på onyttigheter nu ikäll så fick jag naturligtvis lära mig att det inte alls funkade, jag är både sugen och vrålhungrig så vad gör man då??

Jaja, sov så gott hörrni det ska förhoppningsvis jag göra i natt!!

Linnéa

Vilken natt!!

Jag kan bara säga att denna natt vart allt utom bra!! Många faktorer har sett till att man varit sömnlös större delen av natten, men EN natt gör inget får väl antagligen ta igen det i natt ist. I morgon måndag är det full rulle igen, massor att ta tag i och ordna med, men det ska jag göra från morgonen så man får göra bort det. Trots den bitande kylan ska vi ut på valsberget och åka med Kevin omän det bara blir korta stunder. Vi alla var dit i går och han fick mersmak vill jag lova!  I dag ska vi åka efter lunchen och ta med oss lite varm choklad det är gott då man är ute.
I dag går jag in i vecka 20, nu är halva sträckan körd. Bebben eller ska jag kalla han lille Frans som han förmodligen ska heta, har sparkat hela natten, hoppat studsmatta på mammas urinblåsa, detta måste ha blivit en ny nattlig aktivitet som verkar vara mkt kul för den lille, mindre för mig....
Alltid är det roligt att känna av hälsningarna där innifrån, men det är inte alltid det träffar så rätt. =)
Milla är på bio med farmor och hennes kusin de ser alvin och gänget 2 sen blir de bjudna på middag där, inte illa. Fillipa åker med oss till backen för att åka bob med mig, förhoppningsvis  tycker hon att det är skoj!!
Nu ska jag gå och äta men uppdaterar senare.....


Linnéa

2/1-10

Godmorgon! Gårdagen bjöd på kalas och åter kalas, han fick en ny slalomutrustning och glad nånting, kläder, kallingar, halsband och pengar han sa" jag har så mkt pengar så nu får jag känna mig rik" sötunge!!! Han fick sammanlagt vid dagens slut lite över 500kr =)
I dag ska vi fara till valls och testa skidorna, och Kevin ska börja tränas för fulla muggar, Jens har köpt sig nya skidor så att han kn åka med Kevin men han saknar pjäxor så vi får se hur det går!!
Nu fick vi precis främmande av Linda med familj så nu ska jag gå! Hejs svejs!!!

1/1-2010 Godmorgon

Vi åt gott hela dagen i går, var vakna till tolvslaget och firade det med våra trötta men envisa barn, Filippa var lika rädd raketerna som alla andra år men så länge hon fick ha sina hörselkåpor på så gick det bra, så bra att hon efter ett tag kunde se och njuta av hur vackert det blev när raketerna smällde.
Nu på¨morgonen har vi grattat vår äldsta, han vaknade med ögonen i kors och öppnade sina paket, la ifrån sig dem och somnade om, det var en trött kille! Kläder, halsband,biobiljett och pjäxer fick han till present det är alltid svårt att veta vad man ska köpa så snart efter jul.
I dag blir det att ta emot de som kommer och fikar och bara vara hemma och mysa. Jag vet at jag lovade bilder i går men jag hade inte tid så har jag tid i dag så kommer de i dag ist.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och njuta av denna underbara dag!!! =)
RSS 2.0