Söndag

Det blev en hyfsad tidig kväll igår som då resulterade i en hyfsad tidig morgon. Gubben sover ännu, han ska få sova tills han själv vaknar. Har inte mage att väcka honom då jag vet vilka härliga mornar som väntar oss den kommande veckan. Han behöver en riktig sovmorgon.
Vädret verkar bli kanon idag, man måste nog he sig ut. Nu verkar mina barns aptit också ha vaknat så nu ska jag fixa ihop lite frulle.........

Zzzzzzzz!!!!!

Nu har jag satt kameran på laddning för att åter igen kunna börja bjuda på bilder med liiite högre kvalla än vad min telefon ger så förhoppningsvis bör det trilla in en bild eller två inom snar framtid. Jag har en dator vars tangentbord har börjat leva sitt egna liv, det blir dubbelslag då man trycker på vissa tangenter osv osv. Mitt Z är den livligaste  av alla mina bokstäver den behöver jag inte ens trycka på för att den ska gasa så här zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.........and on and on!!!!! Jag tappade faktiskt tålamodet och slet bort f*n skapet och hoppades på ett slut....(kan ju ändå använda knappen och vet liksom vilken bokstav det är)......på detta elende!!! Men det ska ni veta att den har inte slutat utan lever sitt egna liv då och då, inte alltid faktiskt.
En gång började jag skriva ett inlägg och datorn skrev på sitt egna språk = helt obegripligt! A kunde bli Al1 osv.
Så bli inte förvånade över saker som kan stå här ibland, det kan lika gärna varit datorn som skrivit det =)


Zzzzzzzzzzz
zzzzzz
zzz...........!!!!!!
Gò kväll på er =)

Mysväder!

Det har snöat här hela dagen och marken har fått sig ett vitt mjukt täcke, barnen har varit ute en sväng under fm men ska snart ut en sväng till och då ska jag och Jens också gå ut och få lite luft. Till middag blir det en god stek och potatisgratäng det blir mumma det =) Snart kommer Millas kompis och då ska de ut och spöka, vi ska även skära ut en pumpa som ska få pryda bron, fröna ska jag rosta i ugnen det blir så väldigt goda men man måste överdriva med saltet annars blir det bara blaha av det hela.Nu ska jag pyssla vidare med mitt och bara njuta av en härlig dag!

Hej på er

Idag har jag verkligen inte haft tid över för ngn bloggning men i kväll kan det nog komma ett par inlägg till.
Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe sedan ska jag och barnen baka gott till ikväll då vi ska se idol. Det goda kommer att bestå av morotskaka och drömmar mumsfilibabba!! Jag ska läsa receptet men låta barnen fixa med allt annat, lär nog bli en höjdare för grisamaja våran (Filippa) =) Så det är väl bara kaffeslurken och ljusen som återstår tills vi sätter igång, ha det så gott och håll tummarna för att min gubbe vinner pokern ;) 

Fredag

I dag är det fredag, igen! Barnen går på höstlov dessutom vilket känns underbart =)
Jag har just mumsat i mig två smörgåsar med massor av grönsaker och cream fresch och det satt där det skulle.
Snart ska jag faktiskt börja med middagen, jag ska marinera kött, förbereda potatis och hacka en sallad. Sen blir det bak, morotskaka och drömmar, det jag hade tänkt göra till Jens men det blev aldrig, jag höll på att somna där jag satt i gårkväll så Jens sa att han åker till hanséns i dag, vilket jag inte motsatte mig till. Därför blir det vårat fredagsgott i kväll till idol =)
Gubben ska på pokerkväll och jag ska vara hemma och kramas me goungarna =) tända ljus och äta gott.
Under dagen blir det som sagt bak men även tvätt och kanske en prommis och vädret blir lite bättre än så här. Just nu blåser och regnar det för fullt. Huvva!!
Senare i dag ska jag även förbi Anki med nappar.
Det är hur dagen är planerad, sen hur den visar sig bli vet man aldrig.

Filippa har blivit en "sormare" hon ska skära fruktsallad, gorma med mjölk, blanda de allra konstigaste sakerna och nu har hon även börjat leka med sin mat. Hon plockar, gör högar, mosar osv osv. Jag håller på att bli tokig samtidigt som jag ser att hon har ett nyväckt intresse för röror av olika slag. Hon har därför fått börja vistas i köket med små bunkar och lite mjöl, havregryn och liknade där hon får sätta igång med fantasin och leken som det faktiskt är. Maten blir sedan mindre lek. Filippa är inte den som leker mkt och det har bekymmrat mig lite, men efter att ha blivit "tokig" på detta kladdandet så såg jag att det var ju faktiskt lek så nu kladdar vi =) Det är även tillåtet kladd fast på mina vilkor.

Torsdag

Det har varit en bra torsdag för familjen Björklund dock lite väl stressig, men nu är huset tipp topp, kylen och frysen väl proppad osv. Helgen är välkommen hit =)
I morgon ska ♥ och spela poker så jag och barnen blir själva men vi ska köra på som vanligt, ostkrokar, portello och massa idol =)
Jag är på väg in till köket för att baka fika till jens "fredagsfika" när det är klart ska jag sooooova!!!!

Inre frid =)

I dag har vi varit på stan och summan av kardemumman blev detta



Två nya snibbar till vår dreggelgroda!! Från hanséns (barn) Finns så många fina att välja på!
Nästa omgång blir en snibb med ugglor på ;)
Ursäktar bildkvalitén, har inte orkat sätta kameran på laddning ännu och telefonkameran har jag inte lärt mig riktig så detta var vad jag lyckades ta, pga lathet!



Liams nya kläder, visst e han söt??? Samt den nya nappen från bambino.




Jackan är klar röd och byxorna svarta. Detta blev Millas vinterkläder, till sist fick vi till en affär haha, vi slutade där vi började om man säger så. Detta inhandlades på intersport, jackan var även nedsatt till 600kr och täckbyxorna av samma märke (de enda som inte var för snäva) gick på 400kr, så vi var nöjda då vi lämnade butiken =) och Milla glad och nöjd efter allt provande av täckbyxor som varit för snäva i midjan. Så fort de blivit vidare så har byxorna vuxigt på längden och blivigt sisådär en halvmeter förlånga. Men inte dessa, alldeles perfekta i både vidd och längd.


Här är skorna vi köpte, likadana till alla barnen.


Här kommer lite myskort på en glad bebbeskrutt!




Synd att bilderna blev så suddiga bara.
Nu ska jag göra lite annat smått och gott sen glutta Greys......

Buzzador



Bambino silicone 0-6 månader.

Jag är en buzzador och detta är första kampanjen jag är med i efter att jag anmält mig. Den här gången provar  jag och Liam 5 månader bambinos silicon nappar som är anatomiskt utformade.
Napparna är designade av Karin mannerstål, känd från inredningsprogram på tv.

Nappens egenskaper


♥Ringen gör nappen lätt att fästa i napphållare.
♥ Fjärilsformad  sköld anpassad till det lilla barnets ansikte.
♥Mjuk rundad kant som inte skaver mot huden.
♥ Själva nappdelen är anatomist utformad, för att ligga bra i bebisens mun.
♥Ringen har ingen klumpig fästknopp, utan är inegrerad i den utskurna skölden.
♥Stora hål gör att luften kan cirkulera mellan nappen och bebisens hud.
♥ Lägre vikt än många andra nappar på marknaden, vilket gör att den lättare stannar i munnen utan att trilla ut.

Mitt egna omdömme
I första anblick tilltalade nappen mig pga sitt utseende, den är urgullig och finns i fler fina motiv, den vi har hemma är vit med ett blått moln. Jag känner att nappen är väldigt lätt detta är ngt jag ser som positivt då den även ligger lätt mot barnets mun och luften cirkulerar finfint utan att lämna kvar märken från nappen då den plockas bort =).
Liam är kräsen då det gäller nappar men denna tog han direkt, han tittade lite fundersamt på mig i några sekunder men det dröjde inte länge innan han nappat på denna söta sak. Vi fortsätter med dessa.

Nu är det då så att jag har fått hem en massa provnappar som jag vill dela med mig av, men för att ni ska få en gratis napp vill jag att ni lämnar era synpunkter på denna till mig efter ett tags användande. Jag kommer redan nu att kontakta de vänner och bekanta jag har med barn i denna ålder och låta dem prova varsin napp så snabba er om ni vill vara med och tycka till!!!
Jag skickar inga nappar utan lämnar dem mot avhämtning men kräver då en väl utformat omdömme.

Att vara buzzador

Är både nytt och spännande för mig och ger den moderna reklamen ett ärligt ansikte!
Testa du med, mer information hittar du på www.buzzador.com

Onsdag

Fortsättning följer på täckbyxa/jacka åt Milla i dag. Hoppas att det ger resultat. Snart ska jag skjutsa barnen till skolan å så skönt att vi hittade skor åt dem i går, det är en jäkla djungel för att hitta en bra sko. Nu blev vi garanterade om att vi valde rätt sko haha, är man ett lätt byte för försäljarna kanske?
Nu ska vi se, jag har nog inet mer att skriva nu men jag återkommer väl senare under dagen.

Glöm inte att delta i denna tävling...................

Jag är med och tävlar om en Drink All Around Cup från Bambino
inne hos Ann-Sofi på Grodansdagbok
Visa all_aroun...jpg i bildspel
Drink All Around Cup går att dricka ur som ett vanligt glas, men utan att spilla. Muggen utvecklar på ett naturligt sätt barnets drickförmåga och underlättar övergången till ett riktigt glas.
SKÖTSELRÅD:
Handdiskas i varmt vatten med diskmedel, skölj noggrant. Lösgör ventil och silikonring för fullgod rengöring. Observera! Tål inte maskindisk!

Natti, natti.

Nu är det dags att avsluta kvällen med lite tv-tittande men nedbäddad. Dagen är slut för i dag och vi närmar oss lov veckan med stormsteg det ska bil så underbart, jag ska redan nu planera in roligheter med dem varenda dag. Allt från korvgrillning och små utflykter till bad på badhuset, det ska bli en härlig vecka för dem och jag riktigt längtar att få umgås med dem alla fyra utan stress, läxa och massa tider att passa. Det känns som att vi bara flyter förbi varann allt för ofta och att det blir allt för lite kvlitetstid.Så nu då vi lägger kraven och alla måsten på hyllan ska vi se till att ha dunderskoj också =)
Jag är trött riktigt trött så jag kommer att somna fortare än kvickt och hoppas på en lika skön natt som föregående.
I morgon ska jag påbörja lite projekt samt avsluta en del som stått oklart allt för länge........bla en byro som ska få sitt sista varv av vit färg och beslagen påsatta igen.
Jag har en massa som ska ordnas upp och sorteras ut nere i källaren. Vad jag absolut måste börja grunna på är julklapparna, en lista ska påbörjas!!!! Alltid är mann sent ute, så typiskt oss.
Nu ska jag stänga ned och och lägga mig, sov så gott!!!

Förändring

Det är nu hög tid att göra en förändring på bloggen och då tänker jag inte på designen.
Jag känner att den ska få utvecklas och och bli "mer" jag har spanat och grunnat och har en tanke, nu gäller det bara att färdigställa detta och jag hoppas kunna göra det så snart som möjligt.

I dag blev det skor till barnen för hela 2080kronor, nu är det Milla som behöver en täckdress också men det verkar inte finnas ngn i hennes stl i hela stan visade det sig efter ett oändligt sökande. Men skam den som ger sig.Vi fortsätter i morgon.

Tack Erika, jo det är underbart och känns underbart!!! Vi är sååå glada =) Nu måste vi verkligen ta en kaffe ngn dag. Jag är oftast hemma så kom över på en kopp då du har tid. ;)

Tisdag

Vi har haft en riktig slömorgon i dag, legat läääänge i sängen =) Så skönt då man ngn gång kan tro sig.
Men nu är det dags för lunch, jag ska skala och sätta palsternacka och potatis på kokning (liams lunch) och vad jag och plippan ska äta vet jag inte riktigt men nått hittar vi på.
I eftermiddag åker vi in till stan jag och barnen, då vi får en till bil. Där ska vi köpa skor och varmare saker inför vintern....det ska bli skoj att gå själv med alla fyra =) Skillnaden är (detta är konstaterat) de lyssnar bättre när man är själv och är mer hjälpsamma! Nu ska jag avsluta min kaffekopp.
Tänkte bara påminna att man får lämna kommenterer efter sig. ; )

Vilket kaos.......

Det bidde inga inköp alls i dag, vi hann helt enkelt inte.  Vi måste ta det i morgon och jag, Liam och Filippa måste försöka ta oss in till stan i morgon så kanske, kanske finns det en snäll pappa/morfar som kanske skulle vilja hämta oss här och sedan få främmande av Filippa och Liam medans jag går på stan. Sen kanske jag kan ta tojjan hem?????;););)!!! Det skulle lösa en hel del bekymmer.
Vi har inte fixat bordslampan ännu men det kommer, jag har ändå tagit bildet på lite av det inköpta och bord o stolar som jag tänkte bjuda på innan alla tappar intresset..............Varsågod!



Lite grönt i vardagsrummet också!




Liams nya grodset, detta hade vi till Milla också då hon var liten jag tycker det är urgulligt sen passat det så bra ihop med Liams grodsnutte! Bilderna visar även sittdynan och underlägget vi köpte. Underlägget skar vi ut så det skulle passa till bordsskivan som även den inhandlades, klockren!!!




Det här är Liams numer favorit leksak, ni kan tro att den gnisslar rejält mot lillens tandkött!



Här kommer bilder på en lite partyprinsessa innan discot!!



Detta fick jag av min älskade man i dag då han kom hem från jobbet.......



Mitt stora ♥ !!!

Det får avsluta för dagen...ni som läste mitt morgon inlägg förstår väl vad som är "guldkorn" Med den inställning jag hade i morse kunde jag nog ändå aldrig ana hur bra dagen skullle bli. Jag vill till det allra sista i detta inlägg säga GRATTIS till Jens som fick jobb!!!! =)=)=)=)=)=)!!!!

På väg...

På väg in till stan för att plågas med vinterutrustning till barnen,trist men ack så nödvändigt!
Då min älskade, underbaraste, goaste och helt bästa man kom hem i dag hade han med sig en stor bukett rosor, sötisälskis =) Nu ska vi åka!
Ps han har fått jobbet ;)

Lunch!!!

Jag, liam och Filippa poppar musik, dansar och sjunger till den lilla städning vi pysslar med, det blir roligare så.
Snart ska jag peta i mig lite lunch, Filippa har redan ätit sen tror jag baske mig att vi går ut på prommis....måste verkligen få det att bli en rutin...lättare sagt än gjort men nu får jag tvinga mig själv.
Ps nu har jag tagit lite bilder men jag måste föra över dem från telefonen och hittar inte sladden =) kameran var jag för slö för att ladda........så bilder kommer!

Godmorgon

Godmorgon, i dag startar en alldeles ny vecka som är speciell på sitt vis. Det är en vecka som aldrig kommer att komma igen och när den är slut så är ditt liv en vecka fattigare. Jag ska göra allt vad jag kan för att den ska fyllas med det bästa! Vad ska ni göra utav den?
Det första av det bästa som ska göras är att jag ska röja i hop och vika tvätt, det är inte det bästa medans man gör det men då man är klar är det en "bäst" känsla. I dag då barnen var lite kiviga och gnälliga var det bästa att jag inte tappade tålamodet, vi löste allt och vi vinkade glatt adjö till varann.
Före röjet här hemma ska jag bädda ned mig i sängen och se barn tv, snosa på mina små yrvakna hemmavarande troll, Liam och Filippa även det en "bäst" känsla. Det finns lite måsten som inte alltid är roliga, men så länge man sätter punkt på dem med en "bäst" känsla klarar man sig länge =) Det gäller att krydda vardagen med små guldkorn och dem har jag många av så det är bara att sätta igång. Önskar er alla en bäst vecka!

Ny tävling!! Around Cup från Bambino.....

Jag är med och tävlar om en Drink All Around Cup från Bambino
inne hos Ann-Sofi på Grodansdagbok
Visa all_aroun...jpg i bildspel
Drink All Around Cup går att dricka ur som ett vanligt glas, men utan att spilla. Muggen utvecklar på ett naturligt sätt barnets drickförmåga och underlättar övergången till ett riktigt glas.
SKÖTSELRÅD:
Handdiskas i varmt vatten med diskmedel, skölj noggrant. Lösgör ventil och silikonring för fullgod rengöring. Observera! Tål inte maskindisk!

Hoppsan Hejsan så blev det söndagkväll.....

....och helgen lider mot sitt slut, men det gör faktiskt ingenting då man har fått ut allt man velat av helgen och då den känns alldeles perfekt, vi har haft en toppenhelg faktiskt.
Jag har nyss städat undan från vår goda middag. Kycknlingnuggets, ris och sötsur sås och nu sitter jag vid vårt nya snygga köksbord *ler* och kollar runt på nätet och stillar min nyfikenhet samtidigt som jag avnjuter en god kopp kaffe. Barnen ser barnprogr. och snart ska de i duschen och sen hopp i säng. När de hoppar i säng ska jag hoppa i badet och sen snabbt under täcket för film med ♥!!!!
I morgon ska vi och handla skor, mössor och vantar till alla barnen. Milla ska få täckbyxor och täckjacka.
Så det är därför jag ska göra en tidig kväll för det lär behövas en utvilad mamma fullproppad med tålamod för att sticka iväg med fyra barn och prova skor och kläder...hmm...blir dock att fara då vi krubbat middag, Jens ska följa med han också, men bara för att vi är två är det inga garantier för att det ska gå lättare...det beror helt och hållet på våra älskade barns humör =) och deras tålamod att vänta på sin tur.
Då kan jag bara hoppas att alla haft en underbar helg och får en ännu bättre vecka! Sussa gott!

Njuter

Njuter i stora drag av umgänget med min familj...de är bäst!!!
Väntar på mat och pysslar, bara är, skrattar och ska snart äta gott. Har lite dåligt samvete att det är fint väder ute och ingen av oss vill gå ut, sanningen är att vi faktiskt vill sätta oss ned i soffan och slå på en familjefilm och äta en glass strut.....

Hahaha!!!

Till min föregående kommentar av Anki så har jag svårt att tro att du är seriös =) haha!!
Rätt så tidig morgon blev det även i dag, fast det blev en sen kväll med skruvande och pyntande här hemma. Fick även besök av en granne så tiden drog i väg men vi hade en riktigt trevlig och mysig kväll igår.
Resan till Ikea gick superbra och vi fick med oss det vi ville ha...jaja...och lite till ;)
Bilder på det nyinköpta vill jag sätta ut i sitt sammanhang och vi är inte riktigt klara med allt ännu så jag avvaktar med det =)
I dag ska det bara fixas här hemma med sortering och div småsaker, skönt med ordning o reda så länge det hålls =) det är väl vår svaga sida att vi organiserar och fixar men klarar inte av att hålla det så, därav allt fixande hahaha, förstår ni???
Måste bara tillägga att jag blev skitnöjd över bordet, nu kan vi sitta 8 pers utan problem...stort och VITT!!! Men jag har även chockerat med lite limegröna prylar. = ) Ha nu en bra dag!!!

Då bär det iväg...

Efter mkt om och men, stök och bök så kan vi äntligen åka!

Godmorgon!

I morse gav jag väckarklockan på nosen, i dag fick den nämligen ingen chans att hysteriskt slita mig upp ur mina drömmar..jag vaknade själv. Så där kring 06.36
Jag vaknade tidigt för att vi ska åka på ikea och jag är fylld av iver. Det känns bra!
Nu ska jag verkligen betona hur överlycklig jag är över en viss händelse. I natt har det hänt ngt som man kan skriva upp i Kevins livshistoria =) Äntligen, efter flera år har han övervunnit sin hemlängtan och lyckats sova hos sin mormor och morfar. Kan bara tänka mig vilka känslor den lilla mannen ska vakna med i dag, min älskade lilla prutt chockade oss alla.
Kanske att det ska börja vända nu.
VÅR FREDAGKVÄLL!
Våran kväll igår blev inte så lång men full i mys. Vi somnade före utröstningen av idol och jag fick läsa vems tur det var att lämna på facebook.
Det var otroligt skönt att lägga sig i tid och otroligt skönt att vakna utan väckare och före väckaren som inte är ställd förens klockan åtta.
Alla sover förutom jag och Liam som börjat sjunga från vaggan =) han ska få sin välling alldeles strax och de andra ska få vakna.
I dag har vi delat upp körandet, jag kör till happis och Jens hem....nu tappar han tålamodet hör jag så jag ska gå in och ge honom lite mat!
Ha et bra lördag!!!

Härlig Dag!

Vi har pysslat och polimasat på här i lugn och ro i dag, några vändor med bilen och tider att passa men annars allt frid och fröjd. Jag har helgstädat och ska snart söva Liam för att kasta mig i badet och slappna av en stund.
Det är åter igen dags att toppa håret lite och noppa ögonbrynen så det ska också göras. I kväll ska köksbordet bäras ut igen och då köket står så gott som tomt ska jag passa på att gnugga upp golvet med borste och sedan vitsåpa golvet så vårt nya bord gör sig ännu bättre än vad det redan kommer att göra =) Jag längtar sjukt mkt till i morgon kan jag säga. Har suttit o kollat på lite prylar som ska med hem förutom bord och stolar.
Mkt smått som haklappar, skålar, skedar o muggar till Liam...samt ett bord och sittskydd till stolen "antilop" och två kladdförkläden eller tröjor =)
Sen får man väl se vad som finns då man väl kommer dit. Nej nu ska jag gå, min lillkille har slutit sina två blå efter en skvätt alvedon. Ha en fortsatt bra fredag!!!
ANTILOP Bricka till hög barnstol vit Längd: 42 cm Bredd: 42 cm Tjocklek: 4 cm
BARNSLIG Stöddyna
KLADD PRICKAR Haklapp blå, röd Antal i förpackning: 2 styck
FABLER Ätaset, 3 delar flerfärgad

och bordstabl.
BARNSLIG Tablett  Längd: 29 cm Bredd: 36 cm
KLADD Bebishaklapp blandade färger Längd: 29 cm Bredd: 22 cm Antal i förpackning: 5 styck

Fredag morgon

Vad jag blev irriterad igår. Satt och skrev ett inlägg och det försvann, tyvärr så orkade jag inte skriva om det då jag egentligen inte ens orkade skriva det första =)
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå så jag får väcka mina barn. I dag ska Milla få gå på skolan, hon är så pass mkt bättre nu så det ska nog gå super.
I dag är  det äntligen fredag, tänk vad skönt det är!!!!! Alla hemma och lediga, dock ska Kevin sova över hos Anton i natt, han vill vara där då vi åker till ikea på lördag. Hoppas nu bara att han klarar av att sova borta och detta för hans egen skull. Såja nu blev klockan sju och det är dags att väcka de små..........

Tyvärr ....

Skrev ett inlägg nyss som bara försvann!!!

Pausar

Pausar mellan läxläsningarna. Milla hade en hel del att ta igen efter nästan en veckas frånvaro, vi har suttit i över en timme och hon blev inte ens less. Nu pausar jag med en kaffe, ska ge Liam mat och fortsätta läxläsningen men med Kevin. Efter det ska jag snöra i en fläskpannkaka och invänta Jens, mamma och pappa. De kommer hit tidigare och sköter så vi får åka och helghandla innaan föräldramötet. Jag har inte hunnit  handla idag, då viktigare saker stått på schemat! Liam har bla tagit två vaccin i dag, en i vardera ben huvva!! Han har så ont. Nu tappade han tålamodet i väntan på sin mat så här måste jag avsluta......................

Sådär.

Vi klarade av att komma i tid i dag med=) Nu är jag hemma och ska plocka undan lite här sen bär det då av igen, full rulle....och full rulle mot helgen. I kväll har vi föräldramöte på Filippas dagis, då kommer mormor och morfar hit och sköter de andra. Toppen!!

Torsdag Morgon

I dag har vi lite göra på schemat, ungarna ska på skola dagis inte Milla hon får vara hemma en dag till. Liam ska och vägas och ett urinprov på Filippa ska lämnas in för ytterligare en odling. Så till vcl det bär, andra gången för denna vecka. Förra veckan var vi nog där tre gånger om jag inte minns helt fel.
Jaja, de må vara hänt.
Nu snabbar jag mig med kaffet för att sedan göra klar barnen och ta dem till deras respektive platser. Vaje morgon undrar man samma sak, ska vi hinna i tid även i dag? Det kan man aldrig vara så säker på, ibland blir det bajskalas, eller jakt på bortappade kläder eller så kan ngt barn plötsligt gå i strejk. Man kan aldrig vara säker =) men hittills har vi alltid varit i tid...peppar,peppar.
Det är kallt i dag och det betyder för oss, mindre koskit lukt som i  sin tur betyder livskvalitè för mig.
Nu är kaffet slut och jag ska avbryta den tystnad och det lugn som råder för att gå och vara den fyrbarnsmamma jag är! =) Livet är underbart, ta väl hand om det!

Trötter

Jag har varit en riktigt trötter de senaste dagarna och så även i dag. Efetrsom att middagen är förbered och lagas på 20 minuter ska jag ta en PN i soffan så man orkar med kvällens alla sysslor. I dag tog jag min sista pencillin och hoppas att jag piggnar till efter jag slutat äta tabletterna, misstänker att jag är trött pga dem.
Jaja, nu ska jag inte sitta bort mera tid här utan passa på att roffa åt mig lite tid för vila.

Jag är stolt över mig själv!

Jag har äntligen lyckats skrapa ihop allt mod jag har och nästan blindt gått ned i flickornas rum och organiserat, rensat, dammat, torkat och allt  vad som hör till för att få ordning och få ordningen att hålla ett tag (ett tag = max tre dagar) Jag var totalt känslokall där nere och kastade i princip allt som var i vägen och nu är det så väldans fint.
Det är det i hela huset förresten och jag förstår inte riktigt när det hände...men nu är jag glad och stolt över mig själv. Det blir så bra att komma hem från ikea till ett välstädat hus : ) brukar ändå bli rörigt med alla  kartonger och förpackningar som i all iver kastas runt.....
Vi åker i huvudsak dit för att köpa ett nytt bord och en ny kökslampa sen får man se vilket smått och gott som hänger med hem. Däremot kommer jag absolut förbjuda mig själv för "tänkomjagångrarmigköp" Jag har ganska klart för mig vad vi behöver och det kommer jag att hålla mig till.
En liten kaffepaus efter maten, sen bara... ta det lugnt och göra läxa med Millsan och Kevin.

Veckan går stadigt framåt!

Redan onsdag, underbart. I morgon är det bästa dagen på hela veckan, torsdagar är bäst för att man har hela helgen framför sig, i morgon ska vi även och väga Liam det ska bli intressant.
Milla är bättre även i dag, sakta men säkert går det framåt för henne med och jag funderar om hon ska få gå på fredag då de även har skolfotografering och kortdag.

I dag har jag en hel del måsten jag måste ta tag i......ojoj, hur ska jag orka??

Vad skulle man skriva nudå??

Har suttit och läst lite bloggar runt om och väntar nu ivrigt på att "bra" tv ska börja. Jag är så sugen att krypa ned och sova efter ett härligt smakprov i soffan med liam på magen (sovandes) Ljusen är tända och mysfaktorn är hög, barnen ligger och det är väldigt tyst i huset, bomull i öronen.
Jag har en mindre trevlig upphakning i ryggen ut mot revbenen och ska snart få massage av min underbara man så i det stora hela har jag det väldigt bra just nu.
En bra dag!
Hoppas och håller tummarna så innerligt att vår kära Milla ska vara bättre i morgon.

Nu vet vi.....

Nu kan man förstå att Milla haft riktigt ont. Ni som följer bloggen har sista inläggen hört att hon har det  dåligt i benet. Låret.
Vi åkte och träffade läkaren i öjebyn som efter nogranna undersökningar konstaterade att Milla har slitigt sönder muskulaturen i lårmuskeln där det då är en blödning. Vi såg även i det starka skenet hur det var blått från knät upp till ljumskeln. Läkaren betonade fruktansvärt då han beskrev hur ont det gjorde att ha så här. Han rådde oss till ipren som även är inflamationshämmande och sa att det kunde ta ganska lång tid innan det blir bra. Så det blev inte att kasta kryckorna åt tjottahejjti utan motviljes krycka ut till bilen igen. I morgon ska Milla få en liten "kryapådigpresent" i form av pyssel, det kan man väl få då man är så pass dålig tycker jag. Hade tänkt ge henne det idag men ville snabba mig hem så middagen är klar då min kära, hårt arbetande man kommer hem.
Nu har Milla informerats även av läkaren hur man på bästa sätt tränar att gå ner i spagat utan att slita sönder sina muskler, att det finns viljekraft i Millsan har det aldrig rått ngn tvekan om, men att vara så envis med att lära sig sitta i spagat att man sliter sönder muskeln.

Snart bär det av .........igen.....

Det känns naturligtvis då måste klä två barn, sätta in två barn i bilen, lyfta ut två barn ur bilen,helst då den ena av dem är sju år. Det är tur att man jobbat inom vården så man har lite förenklade knep att ta till.
Som jag skrev tidigare är Milla bättre i dag men hon klarar inte att gå i trappor, ta på sig kläder på nederdelen av kroppen, klarar inte att ta sig in eller ur bilen på egen hand och det gör ont så fort hon spänner lårmuskeln.Hon hoppar fortfarande omkring på kryckor och ska göra det,hon får inte belasta alls. Till er som inte hänger med beror det på att hon gymnatiserat och tränat på att gå ned i spagat i helgen, det beror alltså inte på ngn plötslig oförklarig åkomma. Jag själv tyckte att vi skulle avvakta ett par dagar till men med tanke på hur hon själv beskriver området hon har ont på ville de absolut att vi skulle komma in och skola var det inte frågan om. Pratade med hennes fröken i dag och bad henne skicka hem lite läxa vi kan pyssla på med här hemma i lugn och ro då Filippa är och leker av sig på dagis. Milla längtar till skolan men avgudar de stunder vi har ensamma bara jag och hon. Jag kom däremot att tänka på en sak, hur kommer det gå i helgen??? Traska runt på ett stort varuhus är nog inte att rekomendera så hon får sitta i vagnen, vi kan inte sluta ut det ännu en gång. Det löser sig alldeles säkert!
Snart ska jag gå och packa skötväskan, förnya och byta ut vissa saker. Vi har inte behövt den på länge så den är allt utom komplett. Det gillas inte! Den ska alltid vara fullt utrustad och redo för snabbutryckningar =)
Vecka 44 har barnen höstlov, de går alltså bara den här och nästa vecka =) *me like* Men det är inte bara lov v 44, Jens går då sin sista praktikvecka och bör då få ngt slags besked om han får stanna som anställd eller om han kommer hem till mig om dagarna. Hoppas på det förstnämnda såklart omän jag saknar honom här hemma, det ska gudarna veta! ♥

Tisadg morgon

Godmorgon alla därute, det verkar bli en härlig morgon och då tänker jag inte på vädret utan på mig, jag känner mig pigg och utvilad efter en underbar natt, tänk om var natt kunde vara så här. Jag  har inga problem med att sova om nätterna men vissa nätter är bara speciellt sköna. Snart ska jag gå och göra mig klar för att fara med Filippa på dagis och Kevin på skolan, Milla stannar hemma även i dag, jag tyckte mig ana att  hon var ngt bättre under kvällen igår så jag hoppas innerligt att det håller på att vända, hur som haver ska vi ringa till sjukgymnasten och råda med dem.
I dag ska jag försöka hinna med flickornas rum och sen har man lite jobb med tvätten som alltid. Annars ska vi bara ta det lugnt, pyssla, läsa och kanske en film efter det.
Jag anmälde mig till buzzador för ngn vecka sedan och för dem måste man verkligen vara den exemplariska buzzadoren med fyra barn i olika åldrar =) om man ska se till det. Det var lite kul för jag har nu fått mitt första kampanj erbjudande. Denna gång handlar det om en ny Bambino napp designad av Karin Mannerstål som vi ska prova!



Det var väl allt för denna gång, men lär nog hinna tillbaka in hit under dagen!
=)

Liam fem månader

I dag fyller bebbeskrutten hela fem månader och man kommer genast ihåg hur fort tiden går.....den går så fort fastän man försöker hålla fast och få ut så mkt som möjligt av bebistiden, nog för att alla åldrar har sin tjusning...men man vill ju bara att det ska gå lite långsammare. Bara lite.....
Här kommer lite bilder på vår lille.



Här är Liam två timmar efter födseln och denna bild får gå under "min allra första dag"



En månad gammal.......





Liam tre månader



Liam fyra månader



Liam fem månader...sötisnosen, mammigosen!!

Ja tänk vad tiden går fort, tänk vad man missar var sekund man inte är med....jag vill stanna tiden nu en stund.
I bland kan man inte förstå hur det hänger i hop, tiden går så fort och det känns som att vi kom hem ifrån bb igår samtidigt som det känns som att Liam alltid funnits i våra liv.
Vårat lilla ♥ Tänk så underbara barn jag och min älskade man fått, så väldigt rika vi är....aldrig, aldrig ska vi sakna någonting, så länge vi har varann =) 

Väntar

Sitter och  väntar på att vcl ska ringa upp så jag får rådgöra med dem ang Milla. Jag tror bestämt att det rör sig om en sträckning. Hon ligger nedbäddad med värme på muskeln och vill sova.
Filippa sitter som ett yrvaket monster i soffan med håret på ända, hennes farfar kommer senare och skjutsar henne till dagis eftersom vi har en bil för lite.
Pratade med vcl nu, hon trodde att det kunde ha spruckigt ngt i musklerna eller något sådant eller en sträckning, vi fick råd att lägga värme på benet, ge alvedon och försöka hålla henne stilla, det lär inte bli några problem med det sistnämnda eftersom hon vägrar gå. Hon skulle hållas hemma från skolan och i morgon skulle vi ringa till sjukgymnasten för att få en tid, akut tiderna för i dag var nämligen slut.
Mamma och pappa for nyss de har varit och bytt däck på bilen, Liam har somnat om och jag ska göra ett ryck här men känner mig inte alls peppad, är så less!

Ojoj...

Milla vaknade nyss, gråtandes.....hon tog sig knappt upp i trappan. Nu har hon kravlat sig upp med min hjälp till sängen. Vad är det hon fått??? Måste ringa och få en tid för att kolla upp det för det här kan INTE vara träningsvärk.
Nu ska jag dricka lite mer kaffe och sedan ta tag i denna dag.

Måndag morgon.

Då var det måndag då...och jag känner att det faktiskt är lite skönt.
I dag är Milla hemma från skolan då hon har så ont i en muskel el muskelfäste, hon storgråter av smärta då hon går. Först misstänkte vi att hon "bara" hade träningsvärk efter att i helgen  tränat intensivt med att gå ned i spagat som sin kompis Emilia. Men nu undrar vi om det är ngt annat, hon har sovit otroligt dålig och vaknade igår kväll och grät.
Jag kommer att se hur det utvecklas lite nu under fm, om det lättar eller fortfarande är lika besvärligt, då måste vi kolla upp det. Nu ska jag förbereda min kille som snart ska iväg till skolan.
Ha en bra dag!

Söndag

I dag är det söndag och denna helg gick lika fort som de brukar göra, snart måndag och jag ser framemot en vecka då man är frisk. Medicinen har bitit bra jag känner mig som ny och det är underbart att slippa de onda.
I veckan kommer Filippa att få åka på dagis, vi börjar med i morgon och får sedan se vilka dagar hon får gå.
Milla har haft Emme här över natten och det har gått superbra, de har lekt och stojjat, de går verkligen bra i hop dessa flickor =) som alltid.
Senare ska vi åka och gratta barnens farfar inne i stan och efter det hem och städa!
I kväll ska barnen i säng i tid och jag och gubben ska väl se en film i vanlig ordning, enformigt men alltid lika mysigt.
I veckan ska jag ta mig i kragen och börja gå ut och gå, hög tid att få bort lite överflödiga kg.

Ismyggor.

Satt i bilen i kväll och var på väg hem från Willys, hungrig och sugen på middagen som skulle lagas så fort vi kom hem.
Filippa som en del vet är överkänslig mot myggor, inte bara lite hon får stora blaffor som sedan utvecklas till små, små blåsor fyllda av var. Inget trevligt alls. Hon själv vet vad myggorna ställer till med för henne och är därför väldigt reserverad mot dessa små blodsugare.
I bilen nyser hon två gånger och säger sedan, nu kom myggorna ut. Jag undrade vad hon menade med det och hon sa att jag som är allergisk mot myggor nyser åt dem. Med skratten i halsen ( väl döljd) berättade jag för Filippa att det inte finns några myggor nu, nu när det är kallt försvinner de. Hon satt med sina långa blonda lockar och hennes förnäma uppåtnäsa och tittade allvarsamt ut genom bilfönstret...och utbrister, men jag menar"ismyggorna" och fortsätter, de är myggor som kommer och rengör och fixar sår....dom sticker in sin iskalla snabel i såret och tvättar och dom är jag inte allergisk mot. Jag satte mig inte in i ngn förklaring utan sa; Jaha!
Från det ena till det andra har jag och Jens tittat på kort från vår stora dag!! Det var skoj och otroligt mysigt =)

Bitter och gnällig

I dag surar jag för att jag INTE är och ser volbeat!!

Nu är det fredagsmys tralla lala!!!

Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
Sens i moved here all i do is mysa mys (Yes we do)
De e dags för fredagsmys om de e så e det sista jag gör
Snart e de fredagsmys
Hoppas inte föräldrarna stör
Nu e de slut på veckan
De e dags för fredagsmys
En soffa o ett ljus ett bord med massa gott
Man kopplar av ihop o mumsar i sig nåt
its totally

Mysmiddag med hjärtat!

I dag gav jag middag åt barnen först så att Milla och Nelli skulle  hinna äta innan de for på disco, detta resulterade i att jag och Jens satt själva vid middagsbordet och åt ruggit goda varma mackor (ja vi skippade tacos) bara vi och lite ljus =) Vi kunde prata utan att bli avbrutna, sånt händer sällan. Visst var det trevligt och visst är det härligt när det händer ibland men allra härligast är när vår stora familj sitter samlade och skålar in fredagen tillsammans med skratt, ev syskonbråk, spill men massor av glädje som lyser igenom hela vår gemenskap och familjelycka!
Liam har somnat på skinnet på golvet, vi ska göra ett snabbröj innan idol och den numer sedvanliga massagen av hela familjen. Ungarnna och jens älskar det lika mkt som jag gör.
Jag hoppas att alla får en trevlig, lugn och skön kväll, det ska vi ha! =)

Fredagsmyyyyyys!!!

Klagomålen över mitt dåliga bloggande i dag haglar in så nu känner jag mig tvungen att visa att vi iaf lever =)
Milla har haft kompis med sig från skolan i dag, de ska på disco i kväll och har just åkt. Jag har fixat deras hår och satt på dem lite rouge och läppglans samt fixat dem i håret. De var så taggade då de åkte att de hoppade som två popcorn.
Filippa vill ha en skönhetstund hon med så nu ska jag trixa lite med henne=) Jag tror att lilla damen förövrigt tok längtar till hennes första disco.....
Jag minns mitt =) och alla andra som följde därefter =) Men innan man börjar gå på disco får man först lov att växa ur sin rosa prinsessklänning................. 

Kvällistime!!

Myyyys med äldstingen framför tvn medan Jens är ute och byter däck i garaget, de andra sover. Det är tyst och väldigt lugnt...väldigt skönt!!!
Sen blir det film och mys med mannen.....

Suss Suss!!!

Gudomligt gott med socker....

Alltså hallå, då varken (värk)tabletter, kaffe eller sömn får en pigg så kan man alltid sockerkicka kroppen så funkar den som den ska ett tag iaf =)
Somnade i soffan = Skönt! Jag = mkt bättre!
Milla var lite ledsen då hon kom från skolan då det hade varit lite bråk där =( Inte kul, men barn är ju otroligt duktiga på att lösa sina konflikter om de inte glömmer bort dem innan vill säga =) Hon är gladare nu då hon fick i sig melliset.
Nu väntar jag på att min storgubbe ska komma hem, då ska han få en STOR kram!!!!!!


Lugnt!

Det sista Jens sa då han for hemmifrån i morse var, Ta det lugnt och vila i dag! Vi började morgonen i lugnets tecken, mös och spelade spel i sängen och lillebror sov rätt länge. Sen började jag lite smått att stöka undan och det gick som på räls...tog det väldigt LUGNT och lång tid tog det men nu är det klart. Nu får jag säkert skäll då älsklingen kommer hem.
Jag hade tänkt göra lite mer men då jag skalat grönsakerna och satt soppan på kokning började det att "slå" bakom ryggen, det kan beskrivas som små dunkar...så nu har vi ätit och jag har lagt mig i soffan. Jag badade Liam och la han för att sova, han vill knappt göra det numera så man är glad då han tror sig.
Med andra ord så går allt VÄLDIGT bra här hemma =) och imorgon är det fredag =)

Nu .....

Nu är barnen på skolan och jag och Filippa har spelat, Liam har just vaknat och äter morgonflaskan. Jag måste röja här...försöka så gott det går sen blir det lite vila hade jag tänkt, det är ingen idé nu.
Så jag dricker kaffe och laddar mig lite innan jag sätter igång med det som ska göras.
Snart är det helg och vi kan bara rå om varann, känns otroligt skönt. Tycker inte att jag hinner träffa Jens nått nu då han jobbar, då han kommer hem om dagarna är det så fullt upp med barnen och när de sedan lägger sig stupar vi i säng nästan direkt. Därför längtar jag till helgen så man hinner med lite kvalitétstid med varann. Det är ju faktiskt så att vi vuxna behöver det också.
Jag är så sugen på att ta ett familjeporträtt, jag tänker inte ett gammelmodigt "tråkigt" och stelt porträtt utan ett liv och fantasifullt ett i ngt modernare stöpning.
Sen sätta det på canvasduk el liknande.
Jag skulle också vela att bara jag och Jens tar lite kort tillsammans på bara oss, och några på bara barnen.

I morgon ska jag ta och ringa och beställa tid för Liams dop, jag skulle vilja få det så snart som möjligt. Han är ju redan fem månader. Det kommer som tidigare bestämt bara bli de allra närmaste på dopet och detta pga enkelhetens skull.
Så att det blir av!

Snön yr omkring och "tjuv och polis"

Jag tror inte det kommer bli några problem att få upp barnen ur sängen i dag, det snöar för fulla muggar och man anar ett tunt täcke av snö på marken.
I dag ska jag, Liam och Filippa ha "morgonmys" vi ska äta frukost sen mysa ned oss i sängen och spela "tjuv och polis" om och om igen......hon älskar det spelet!
Då får jag en chans  att stanna längre i sängen också =) Förhoppningsvis ska väl medicinen börja bita snart så det blir bättre.

Min kväll.

I kväll ska jag se greys, men först ett hett bad, nagelmanikyr och hårinpackning kanske en hemmagjord ansiksmask och avslappning...andas in..andas ut!

Hemma

Nu är vi hemma igen efter ett besök hos farbror doktorn, Filippa hade en uvi som misstänkt och jag hade njurbäckeninflamation( inte konstigt att man har ont) som jag även misstänkte...nu har vi fått medicin och ska kurera oss och bli friska igen.
Det gick hur bra somhelst för Liam att vara hos Anki, här är lite bildbevis www.mammaanki.blogg.se
Vi har käkat lunch nu och väntar hem Millis, sen blir det vila i soffan.

Ha det!!

Morgonkaffe

Häller i mig lite morgonkaffe och ska snart hoppa i duschen, skönt med lite värme. Liam och Filippa har vaknat nu och Filippa ska snart få sin frukost. Varm choklad, ägg och smörgås! Som de andra fått.
Efter att vi gjort oss klara ska jag ringa vcl för en ny tid.
Huga vad vintern gör sig påminnd, jag hurvas,fryser och blir iskall bara tanken på snö och div hemskheter som hör vintern till.
Hörs snart igen!

Återigen kväll!!

I  morgon har jag ordnat barnvakt av gulliga Anki som erbjöd sig att ha Liam då jag far till läkaren. Skönt att slippa konka med honom då det gör så ont att bara gå själv. Sen lär det ändå bli en pärs här hemma de timmar innan Jens kommer från jobbet. I dag har jag inte gjort annat än att faktiskt legat i sängen. Jaja, ska inte dra mer om det nu utan vänta tills i morgon och hoppas att de hittar "felet"

Nu blir det en dusch och sedan sängen igen.
Hoppas på en bättre dag i morgon.

Blir så frustrerad

Fick en akuttid hos läkaren för att lämna urinprov och blodprover pga smärta i ryggslutet, febertoppar och ett evigt kissande, naturligtvis fem minuter före Filippa skulle till tandläkaren men jag tackade ja till tiden och sa att jag skulle återkomma om jag fick förhinder, ringde till Jens och hörde om han kunde möta upp oss på vcl för att följa Filippa in till tandis medans jag var hos läkaren. Han kunde inte det eftersom att han är på en praktik och inte vill riskera detta, så jag bad honom boka av tiden eftersom att vi satt i bilen......vilket han aldrig fick möjlighet till.
Detta slutar då med att jag är hemma och knaprar alvedon för brinnande livet och är 250kr fattigare för utebliven läkartid...mer jäkla strålande  än så blir det inte!
Sen kan man ju bli illamående av avund för dem som kan besöka läkaren då de behövs.
Sjukt arg och ledsen, för att inte tala om hur ensam man känner sig.

Tisdag

I dag är det en av få dagar jag inte känner mig på topp....och det är som att allt stör. I dag är en dag då jag skulle vilja strunta i alla måsten och bara vara och helst i min pyjamas tillsammans med mina barn och massa film, godis och dricka på en vardag, sköna tofflor och avstängd mobiltelefon. Det har aldrig hänt och kommer aldrig att hända men tänk om det fanns sådana dagar. Bara någon gång......
Jag är inte sällskaplig eller på nåttvis trevlig för undantag mot min familj, i dag är en dag då jag bara vill vara helst av allt.
Men så blir det inte för nu ska vi i väg till öjebyn, först tandläkaren med Filippa och sedan kolla om en ev uvi på mig. Har haft kommande febertoppar de senaste dagarna och får ondare och ondare i ryggen...nu är det faktiskt så pass illa att jag knappt orkar lyfta Liam om jag inte proppat mig full av värktabl. och knappt då går det ens. Så jag gruvar lite inför besöket både hos tandl. och sjuksköterskan då jag måste bära lillen hela tiden....nåja inte mkt man kan göra åt det.
Huva vad jag klagar.....vill inte att det skall tas så men ibland blir allt bara "lite" för mkt. Men tro aldrig, aldrig någonsin att jag klagar över mina barn eller min underbara familj för det gör jag inte, bara situationerna vi hamnar i ibland. =)
Tänk vad lite "avskrivning" kan göra, känner mig redan mkt gladare, tur att mina svackor är ganska kortlivade ; )
Nu är det bara att trycka i sig lite alvedon, halsa kaffet, bädda och röja undan och sen hoppas att forden startar så vi kan kana oss i väg till härliga Öjebyn!!!!

Här är dem

Millas nya frilla


Hahaha, den sista bilden har hon tagit själv =) Hittade den alldeles nyss =)

Här är lite bilder från föreställningen vi var på med Supersnällasilversara och Stålhenrik!


Här är lite tjejpyssel..och pappapyssel....

Här e glada Liam


Kevin har en förmåga att hålla sig undan kameran...lyckas man fånga honom så är det endast nacken får kort på, kanske har det med åldern att göra.
Ett till kort på Millas hår........som jag glömde visa.....


Sov så gott!!

Åååå

Trött blev jag...alldeles utmattad och frossa..huvva!
En varm kopp kaffe kanske gör sitt.
Filippas hår är toppat, jag tog lite mer nu än vad jag gjort under sommaren men det var rätt nött efter all sol och badande. Milla kom ju hem i samma veva och ville också bli klippt, det blev faktiskt en frisyr denna gång och både hon och jag blev supernöjda, bilder kommer under kvällen.....ids inte nu.Liam har ÄNTLIGEN somnat, han har vart vaken från klockan tio i morse till nu.....inte vanligt för att vara han.
Han satt nyss och var lite ledsen och jag provade allt ingenting ville göra det bättre. Då kom Milla fram och pratade med honom och efter ett tag säger hon, mamma han har ju en hård snorbulle i näsan, det är ju därför han är ledsen förstår du väl. Jag gick dit för att peta ut den men var för sen, det hade Milla redan gjort och tro mig då blev allt frid och fröjd för den lille. I bland krävs det en gudomligt gullig storasyster för att saker och ting ska ställas till rätta! =)

Svinkoppor

Filippa har fått svinkoppor...inte behöver vi vara oroliga för att ha en normal vardag eller så är det kanske det vi har.
Filippa har badat på morgonen, tagit ut sina läkploppar ur öronen och nu ska vi toppa håret på henne. Vi har också hunnit leka med ljud och ska snart läsa för hon och Milla som just kom hem från skolan.
Jag har funderat mkt kring dagis i dag, dessa tre timmar ställer till det mer än vad de gör nytta.
Jag själv känner att Filippa och jag blir så osynkade de dagar hon ska på dagis, då Liam sover och allt är lugnt då är hon borta, sen är hon hemma då vi ska harva oss iväg och lämna, hämta osv.
Jag upplever att hon och jag skulle få ut mer kvalitétstid om hon var hemma, då skulle man hinna åka och bada, åka till bibblan osv. Det är saker som vi i dagsläge går miste om då man måste vara hemma och passa de andra barnens tider också.
Jag tycker samtidigt att det är viktigt för henne med dagis, vad gäller utvecklingsmässigt, det sociala, och gemenskapen.
Nu har jag iaf tagit beslut om att minska ned dagarna, jag kommer att behålla måndagarna eftersom att de är em tider och Jens kan hämta henne efter jobbet samt att jag och hon kan bara vara "VI" på dagen då Liam sover.
Sen funderar jag om hon ska få vara på torsdagar ska kolla upp lite tider på de andra barnen bara.
Ja det är inte lätt att få allt till att klaffa och det är inte lätt att veta vad som är rätt....men jag kan inte känna annat än att tiden ändå går så fort och all tid är så värdefull, man glömmer så lätt att hon nyss var "minstingen"
Min tanke var att hon skulle börja om till våren och då gå ganska intensivt på dagis så de hinner knyta an innan de börjar sexårs. Nåja ska bara prata med gubben också och höra vad han tycker. Nu ska jag gå och klippa hår och försvinna in i sagornas värld, hoppas att det väljs sagor man inte besökt allt för ofta...man kan ju tröttna på vissa böcker....eller?

Måndag morgon

Jens har åkt och jag dricker lite kaffe i väntan på att väcka mina små.....en ny vecka väntar. Nu surrar barnen om sitt första lov efter sommaren...vad jag också längtar,vilka härliga dagar vi ska ha...sova ut, och hitta på en massa kul om dagarna tillsammans. En sak som är säker är att vi ska ut och röra på oss mkt. Det kommer att bli många roliga uteaktiviteter, det är ju så mkt roligare att vara ute då man umgås med barnen samtidigt.
För denna måndag finns inte många planer, kanske en prommis om det slutar blåsa....

Här har vi arbetat hårt....

Jens har under em och kvällen vart ute i garaget och städat, jag har städat inne så nu glänser det underbart.
Nu nalkas ett varmt bad som avslutning på en väldigt skön och rolig söndag.
Självklart blir det en film som pricken över iet.

sussagott!!!

Funderar

vad jag tycker att blogg.se strular mkt ....nu har ett inlägg försvunnit?????? Jag vet en gång att det hände saker på bloggen, nästan så jag trodde att ngn tagit sig in på mina inloggningsupgifter? Förbryllande.
Nåja är ju inte svårare än att byta lösen.....

Nu är vi iaf hemma efter en kanonföreställning, riktigt kul och uppskattades både av oss och barnen. Bildbevis kommer senare....nu ska jag dra igång med en städning här...phuuu.

Härliga Söndag...........

Snart åker vi in till stan på föreställning.
Supersnälla silver Sara och stål Henrik ska underhålla oss. =)

Its me again!!!! =)


Min nya hårfärg!






Från knalligt rött till detta, vi har utstått mkt jag, mitt hår och plånboken..........
Dessa kort är tagna av telefonen så de är inte de bästa....

Det är inte sant.

Glädjen över att slippa förkylningen spräcktes för ett tag sedan då ryggen kruppar, den har låst sig längst ned och snart kan jag inte röra mig =( PISS!!!!

Bye, bye förkylning!!!

Nu är jag frisk, borta är förkkylningen och jag hoppas den har vett att stanna borta en längre tid. I går vilade och sov jag så gott som hela dagen och det resulterade i en sen kväll, men trots detta så är jag pigg och känner mig otroligt utvilad och "ny" härligt att vakna upp och vilja göra ngt med dagen och känna att man orkar!

Utgångspunkten är guld..............

Plötsligt slog det mig att även denna mammaledighet kommer att ta slut....omän inte ännu men fortare än man tror. När den gör det kommer jag att vara drygt trettio. Därför funderar jag hur jag vill att min arbetsituation ska se ut, jag vill inte slava i vården åt privata småföretag med ohyfsade arbetsvilkor. Eller springa omkring i hemtjänsten, det känns som att jag fått nog av allt detta och vill mera..."mera" Jag vill några steg längre. Mina funderingar kring detta har resulterat i återvända till skolbänken och plugga! Det känns både spännande och redan tillfredställande....jag tror att jag redan tagit det beslutet och jag känner mig nöjd med detta. Jag gillar att vara undersköterska men känner att jag inte vill vara det resten av mitt liv. Men jag kommer att stanna i vården. Jag vill börja med att läsa till sjuksköterska och om det känns bra då så vidareutbildar jag mig till barnmorska. Jag vill mera och tänker ta mera!

Undrar vad jag sysslar med egentligen.....

Ja nog kan man konstatera att min kropp inte ska vara still allt för länge, omän jag inte orkar så går den av sig självt tillslut och jag liksom bara hänger med som en likgiltig, förkyld och kröjmig stackare........Det har sett ut som kom och hjälp mig här de senaste dagarna vilket har varit rätt okey ändå, vi är sjuka och då får det vara. Men nu idag skulle jag in med lite kläder i garderoberna och höll på få ett psykbryt mindre sagt. Allt slutade med att alla garderober tömdes ut och in och städades upp, kom på att så här kan inte tjejernas garderob stå för det blir för trångt att ta sig in i dem så pang bom hade jag möblerat om där....och i övriga huset ser det lika taskigt ut och lite värre än tidigare för nu ligger allt som inte skulle vara i garderoberna inne i köket. Om jag plockar undan det? Nej hahaha!!! Det orkar jag ju inte nu heller ;)Så det får fortsätta gro här, iaf till i morgon för trots allt så börjar jag vara på bättringsvägen. Ett säkert kort för det brukar vara då kroppen drar iväg och huvudet inte riktigt hänger med, snart är jag ikapp, frisk. Då är det kroppen som inte hinner med huvudet........ Lev & Må!

Kaffepaus!

Sitter och tar en kaffepaus efter att ha försökt röja lite här hemma. Man orkar inte vidare mkt men det som hinns är ett plus resten får man ta då man är frisk...så är det! Har plockat lite i våra garderober för att göra lite plats men ack så tomt det blev =( Milla och Filippa ser film efter att ha pysslat och Liam ligger och ska sova men strular lite han blev störd i sin vila tidigare då han bajsade och vaknade av det. Mmmm...varmt och gott kaffe kan verkligen göra susen för kroppen och knoppen.....

Sjuk Milla!

Jag såg på vår lilla Milla igår att det nalkades feber, hon krymte och blev lite liten samt mammig och pappig (ganska mysigt om hon inte behövde vara dålig) I morse då jag kom ned i hennes rum osade det sjukdom och det ångade från lillkroppen sen visade tempen det som redan var självklart så nu är hon hemma, har badat och fått en inbakad fläta och sitter i sin fleece morronrock och önskar sig ett par tofflor.

Milla läser.....

Milla läser och jag vet inte när det hände!!! Ojoj vad det går fort, nyss satt vi här och tränade och jag undrade hur det egentligen skulle vara möjligt...och nu läser lilltösen =) De är på väg ned i säng och då de lagt sig ska jag ta ett sista bad, badkaret ska ned igen då vi tycker att det tar för stor plats och att det är "lättare" med dusch då det kommer till barnen. Så ikväll eller väldigt snart ska jag tända ljus och krypa ned i badet och ligga där och njuta! Sen ska jag bädda ned mig och se Greys anatomy som känt sedan tidigare, det ska bli verkligen spännande att se vad som händer....... I morgon har jag bestämt att vi ska vara friska, hela högen då för det här går ju inte alls för sig. Allt har stannat upp och jag gruvar då dagen kommer då allt ska tas igen.

Greys anatomy

Om det finns någon därute som funderar på vad jag ska gör klockan nio i kväll kan ni sluta fundera. Säsongstart av Greys anatomy, jag kommer att sitta klistrad mot tvn. Minns ni hur spännande det slutade??? Jag hade nästan glömt det tills jag såg reklamen och insåg att det var bra att ha glömt slutet av förra säsongen...... Kolla tävlingen i inlägget nedan, tyvärr är det ngt fel på blogg.se för jag kan inte längre lägga ut foton eller länkar. jag har skrivit åt dem och hoppas på ett snabbt svar. Men adresserna till tävlingsbloggen och vinsternas hemsida finns även de i inlägget nedan........

Ny tävling!!!

Hejsan! Jag är med i en ny tävling där man kan vinna en napp med sitt barns namn. Nappen kommer från www.namnnappen.se Allt ni behöver göra är att gå in på www.grodansdagbok.se och läsa mer om tävlingen. Om jag skulle vinna skulle jag välja den turkosa nappen med namnet Liam. Vinnaren dras 10/10 så snabba er att delta!!! Lycka till!!

Trötter......

Ville inte vakna idag heller, tänk att få fortsätta sova tills man själv vaknar. Vilket önsketänkande. jag/vi skulle inte bara behöva en nanny, vi skulle även behöva lite städhjälp här hemma. Bokstavligen faller det i hop......Men som sagt det är bara små bekymmer i en stor värld. Jaja, bara härda ut och försöka tänka att det går över. Liam hade ingen feber på morgonen då han vaknade men var snorig, hostig och nös i massor. Nu är han varm och jag ska ge han alvedon. Jag skedmatar han med alvedonen, det gick superbra, förra gången han fick det svalde han så fel och blev så otroligt rädd och ledsen så därför provade vi skeden igår och det gick så bra. Nu gråter han och vill ha sin mamma........

Skulle ha stannat där.......

Jag skulle defenitivt ha stannat kvar under täcket, ville inte alls kliva upp därifrån för att få middagsysslor, skjutsning till aktiviteter och läxläsning kommande som en rejäl käftsmäll i mitt förkylda nylle, febertoppar och huvudvärk till följd av detta. Som tur är börjar min man kunna stå på benen lite smått, ser väl ut som bambi på hal is ungefär medans han kutar i ett på toaletten. Filippa har fått lite feber och är okry, hon gråter och skriker på Jens, som har smittat henne. Kevin och Milla är inte heller nöjda då vi tycker att det är onödigt för dem att ta hem kompis då vi mår så här. Snart får man nog kontakta en nannyuthyrning el liknande, skulle verkligen behövas, usch! Hoppas innerligt att detta elende slutar snart och väldigt SNART! Har funderat vidare på detta med "kanelbullen" som jag skrev om igår. Hade det varit så svårt att göra degen och låta frittebarnen baka bullarna på frittetiden? Eller varför inte skicka en lapp om att barnen kunde ta med sig en kanelbulle hemifrån????? Varför ska det vara så svårt för vissa att sätta sig in i och tänka på ett barns vis? Nåja, nu får man dra upp benen och lägga dem på ryggen för att hinna med middagen innan träningen så att man kan göra läxa med Kevin under tiden och Liam hinner få sig ett kvällsbad. I bland är det nog tur att man har så mkt att göra så att man inte hinner känna efter så mkt...inte för att man har nått val heller...missförstå mig inte, har man satt barn till världen ska man ta hand om dem också och detta är ngt jag väldigt gärna gör, men helst pigg o kry såklart! Älskar mina fyra sockertoppar!

Bara för att......

Bara för att man har en bebis som i princip sovit igenom nätterna sina första fyra månader så ska man inte ta förgivet att de vill sova just den natt man är sjuk och förbenat trött. Liam låg och surrade med mig och spelade en massa klingande ljud från sina små stämmband, han somnade strax efter tolv i natt. Jag hann slummra ifrån honom några gånger men väcktes då och då av han söta blick och glada skratt =) Jaja, jag bestämde mig för att vi skulle ligga och se tv och bara mysa, så jag tittade tv och han lekte glatt med min hand i ca en timmas tid. Han drog och slet i fingrarna, stoppade dem i munnen, försökte kasta i väg dem men det funkade ju inte så bra. Han avslutade med att ligga och jollra åt ngt kul i taket. Efter mkt om och men så sov han, och jag var klarvaken av huvudvärk, hosta, halsont och en snarkande karl som jag var livrädd skulle väcka upp den energiska krabaten igen. Tillslut somnar jag till för att vakna halv sex då Jens får sppringa upp på toaletten, jag klev upp och gick ut och rökte. Allt snurrade i huvudet och skinnet sved förfärligt *snyft* Somnade om och började drömma en dröm. Det var jag och Jens, Dennis och Elin och vi skulle ut på en fest så jag och Elin skulle på stan och köpa kläder. Vi stod i omklädningsrummet och provade kläder och musik spelades ur lokalens högtalare, tillslut så högt att vi var tvungna att skrika åt varann för att överösta musiken. Tillslut skrek jag " Kan nån slå av musiken" och det tystnade efter en kort stund och jag frågade Elin i drömmen "tror du att de hörde oss" och vi började skratta! Sen hör jag en välbekant Kevveröst viska i mitt öra, mamma vi måste kliva upp klockan är halv åtta.....jag kastade mig upp ur sängen och mina ögon landade på min mobil som låg ovanför min huvudkudde, det var naturligtvis den som spelade en stegrande musik inne på affärn jag och Elin handlade...... Det var synd för jag hittade ett par jäkligt snygga byxor =) och jag kunde ha dem!

Natti=)Natti:)

Nu ska jag lägga mig bland renbäddade täcken och kuddar och snutta ned mig ordentligt sen ska jag...sova!!! Har trots sjukdomar haft en utomordentligt mysig dag. SovGott!!!

Osar hett om kanelbullen i år.......=)

Jag blir så störd på tänket de har från fritids på Kevins skola, de har aldrig behövt gå fritids ännu, inte sedan vi flyttade till svensbyn. De har tjatat och vela börja fritte länge och tro mig att jag förstår varför. Förra året sprakades det till med en stor nobelmiddag, med trerättersmat osv. Lärarna hade varit uppklädda och barnen hade talat om detta hela den dagen, medans små öron av avund fått lyssna till alla förväntningar som levde i den större delen av skolan. Middagen var avsedd bara för frittebarnen!Det blir lite annars då fritids är i skolan, det kanske är därför man ser det på detta sätt. I dag kom Kevin hem och sa, i dag är det kanelbullens dag och han berättade att det luktat kanelbullar i hela skolan så jag frågade honom om de hade fått bullar. Nej svarade han och berättade att det bara var för frittebarnen. Detta får mig att fundera hur de tänker, osa ut nygräddade bullar i en hel skola för att sedan säga att vissa ska få och andra inte, i mina öron låter det inte så psykologiskt. Det skulle ungefär vara som att fröknarna satte sig och åt nygräddade bullar medans skolbarnen fick sitta och titta på. Nej, det var osmakligt i mina ögon och jag kan slå vad om att det fanns bullar till all personal också, har svårt att se att det bara skulle finnas bullar till frittepersonalen.......

Vård av sjuk man!

I går fick (jens) älsklingen feber och detta med besked, 39.6 låg tempen på. Han har feberyrat och fått magsjuka som pricken över iet. Han orkar inte ens klaga stackarn och då är han verkligen sjuk. Har städat nu på morgonen, snört han i duschen och bäddat ned honom i soffan efter att ha bytt sängkläder och vädrat täcken och kuddar, de var blöta i morse då vi vaknade. Har just serverat han lite smörgås och saft och hoppas att han får sova utan att behöva upp på toaletten som han har fått springa på hela natten och morgonen. Visst är det sjysst att jag vräker ut hans privatliv i min blogg, kanske är det så att hans toalettbesök inte hör hit på ett passande sätt, men jag vill ju ge er en helhetsbild så ni kan känna lite medlidande med min stackars karl. KOSKITSLUKT härjar återigen här, jag vill bara spy. Till saken hör att jag kommer ihåg hur illa jag mådde förra hösten (då jag var gravid) så fort jag känner lukten vrider det sig i magen på mig urk!!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det borde vara olagligt!!! Vad händer idag, kommer att vara hemma och pyssla på, snabba mig att städa undan och tvätta (innan jag också åker på feber, vilket jag känner är på G) sen blir det en snabbis till affären. Innedag med varma filtar och varma koppar kaffe! Nu ska jag fortsätta med lite röj, bara köket kvar sen är det klart.

HALLÅ

Sitter och dricker kaffe och väntar på den trevliga kvällen. I går städade vi ut och fixade i bagarstugan så det blev rent och fint och idag har vi varit och bäddat till våra övernattnings gäster Dennis o Elin. Snart ska vi tända brasan där vi ska sitta och grilla korv och dricka en öl i kväll, barnen ska få gå på skattjakt och titta på film samtidigt som de snaskar upp sin skatt. Självklart efter de fått grilla sig en korv. Bilder uppdateras under kvällen.........................=)

Missnöje!!!!!!!!

Jag har ett klagomål, i min mening så pass stor värd att ta upp här. Ö&B (Piteå) har inga varukorgar med bebisdel hmmm.....har aldrig tänkt på detta eftersom att vi alltid varit två eller haft en mobil bilbarnstol, men nu har vi en fast bilbarnstol och är längre inte två, inte de tider jag handlar där iaf. I dag for jag och Filippa dit med Liam, jag tänkte bära honom och vilket jag gjorde. Min tanke var att Filippa skull dra en "liten" varukorg, ni vet en sån där i plast med små hjul. Inte ska ni tro att det fanns, nehe! Hon fick bära korgen tills hon inte orkade den längre dvs två blockljus. Det slutade med att jag bar Liam under ena armen och innehållet av två små plastkorgar i en, där gick Ö&B (piteå) miste om annan försäljning för det jag handlade var inte ens i närheten av vad jag skulle ha handlat om jag slapp bära min fyramånaders och varorna jag skulle ha. Tålamodet var mer än slut då jag blöt i svett och stressad som f*n kom fram till kassan, å kom att tänka på, hur ska jag få upp börsen? Jag började med att snöra upp Liam på kassan medans jag i min iver letade börsen som (tyvärr) är alldeles för liten för min stora väska....hittade den inte och tänkte småprata under tiden (nästan) " NI TYCKER INTE ATT DET ÄR DAGS ATT SKAFFA KUNDVAGNAR MED BEBISINSATS?" Jag vet att det inte är kassörskornas fel att det inte finns sådana men tänkte att om man visar sitt missnöje kanske de framför det. Jag förväntade mig inte detta svar, "nej vi har inga, de behövs inte det blir så jobbigt =O Jag hann verkligen överväga att ställa till med en scen, men för att skona min femåriga dotter som packade i all iver för att hjälpa mamma så avslutade jag det hela med att det skulle vara en bra ide och att de nog är det enda lågprisvaruhus som inga har!!!! Nu i efterhand kan jag skratta åt situationen.....men just då blev jag lika förbannad som en rullstolsbunden blir på höga trotoarkanter. Jag vill att de samhälle vi lever i ska vara handikappanpassat och då i alla delar av vår miljö, allt som finns tillgängligt för fysiskt friska människor ska även vara tillgängligt för människor med fysiska funktionshinder (självklart alla människor sjuka som friska)Men något som också bör ses över är "mamma anpasssningen" Jag kräver inte att ha avskilda ställen i affären där man kan slita fram mjölkbehållarna men jag kräver ta mej f*n att ett lågprisvaruhus ska ha kundvagnar med bebisinsats...kan de inte tillgodohålla det så kräver jag en kassörska med MEDKÄNSLA! Hade jag bara fått "jag förstår dig blicken" Hade jag smält som en piggelin i solsken. Jag sätter inte min fot där igen, ska jag handla billigt går jag till dollars där det finns både små plastkorgar på hjul och varukorgar med bebisinsats. Jag väljer även dollars för att de haft förståndet nog att förstå. Förstå att man tjänar mest pengar på mammor med spädbarn som dessutom ges lugn och ro att shoppa ;)

Friday......tjohoo!!!

Jag tycker att veckorna mest består av torsdagar och söndagar....varför är det så? Filippa är hemma idag, ska ringa och få en tid för henne att göra ett urintest då jag återigen misstänker en uvi. I morse vaknade Kevin med ett leende på läpparna (inte ofta numer) han var glad och positiv och drog på sig långisar och överdragsbyxor utan tjafs och bråk, han frågade tom efter dem (kors i taket) Sedan började jag tro att ngn bytt ut han under natten för han ville ha stövlarna (de ska på utflykt i dag) och som pricken över iet så bråkade han ingenting med sina systrar. Jag kunde knappt tro att det var sant och kan inte det nu heller. I bland händer det! Jag har fått städa här (IGEN) nu på morgonen, det håller sig inte speciellt länge med tanke på att jag städade här igår. Jag och Lippa ska äta lunch sedan hade vi tänkt fara och handla men kom på att det kommer ett till par från Luleå idag för att kolla på en av kattkillarna, så vi får gott hålla oss hemma till dess att de varit här. Bagarstugan håller på att värmas upp, i em ska jag ut och städa ur den, pynta och bädda till. Vi får nämligen främmande på lördag och ska ha en grillkväll. Milla har uppträdande på lördag med himlaljud här på EFS, så innan grillpartyt blir det kyrkan. Annars blir det bara skönt soft ikväll, lite massagetjänster och IDOL. Till middag serveras det rullader med kantarellost i gräddsås och ris, mumma! Nu ska min lillkille få sig en vällepelle så jag får helt enkelt höra av mig senare.....

Kattungarna!




Den svart/vita katten åkte igår så nu är de bara tre kvar. Den flerfärgade är en söt och glad liten hona och de gula är killkatter. Det är svårt att fånga dem på bild när de hela tiden är på väg.................
Vid intresse kontakta mig genom annonsen på blocket!
http://www.blocket.se/pitea/Underbara_kattungar_soker_nya_hem_29812854.htm?ca=1_11&w=0
RSS 2.0