Basaren inställd..

För mig och Liam blev den årliga skolbasaren inställd då hans feber stigit över 39grader under dagen. Men jag vet vad som finns och har gjort en beställning ;)
Det var en i övrigt mycket glad del av familjen som förväntansfullt gav sig iväg.

Hoppas det går bra för dem!

Tröttmössa.

Ska bara köra in tvätten i tummlaren sedan vila med Liam, vi båda har åkt på feber :( Inte speciellt hög men tillräckligt för påverka energin.
Men skolbasaren ska vi på iaf.
Liam ville inte vakna i morse och då jag väckt honom och han låg i soffan sa han om vart annat "godnatt, mig sova, täcke, kudde, sovgott"
Nyss frågade jag honom vart tutte var? Han svarade, tutte ä hemma mamma :D
Nu händer det mycket med språket ;)

Sussilisuss då.

Elendes, elende.............

Jaha, se på fan att dagens problem inte var till ända. Nu har man lyckats torktummla en ny tändare i ca 60 minuter. Men man måste se ljust på allt! Kolla här 1. Det fanns ingen akuttid för mig hos tandläkaren så jag sparar fortfarande pengar. 2. Febern hade kunnat vara magsjuka. 3. Mensen är ett bevis på att vi inte ska bli 5-barnsföräldrar så den ger jag en extra tumme upp för. 4. Tändaren exploderade inte, faktum är att INGENTING hände! Egentligen är jag lyckligt förunnad!

Tandvärk...Igen!

Nu ska jag preppa mig med värktabletter i väntan på en tid hos en privat tandläkare. Nu ger jag kängan till folktandvården som helt saknar vett och etikett!! Min tid hos dem är helt klart över.

Gubben e på väg hem med massa värkisar, då allt här hemma var slut. Jag har en diflofenack supp till natten om det inte skulle ge med sig. Skönt att veta att det finns.

Tänk vad mycket onödigt lidande man sluppit om man inte vore så förfärligt rädd tandläkaren.
Min rädla skyller jag på en mkt ohuman gammal gubbe i tandläkarrock, för mer än så kan han knappast haft med yrket att göra. Han skrämde mig rejält för livet, var gång jag har ont i en tand sänder jag elaka tandvärksmärtor till honom.
Det hjälper lite mot värken att vara lite arg, iaf för stunden.


Ps. I kväll har Filippa fotbollsträning! :)) Millas match igår mot rosvik slutade oavgjort.

Arg så man skakar.

Jag kommer alltid att skydda dig, du är mitt barn och jag är din mamma. Jag älskar dig.

Det var de sista orden jag sa till min sjuåriga dotter idag innan hon gick in till skolan.
Hennes sista ord till mig var, du är världens modigaste mamma och mycket tuffare än mig. Du försvarar mig. Jag älskar dig.

Jag kommer nu att berätta om en incident som inträffade i går morse, en incident som upprör.

Denna hände i går strax efter klockan 8.00 på cykelvägen bakom Kifas i Öjebyn. Ett gäng ungdomar som klivit av lokalbussen kommer fram mot filippa och milla som kommer cyklandes. De sträcker fram en fot mot Filippas cykel och sedan puttar de ned henne i diket. De säger fula ord och går skrattandes därifrån. Kvar lämnas en gråtande Filippa som trillat nedför diket med hennes alldeles nya cykel.
Tanken på vad som kunnat hända om de puttade henne mot vägen törs jag inte tänka på, det diket är plant utan buskar, chansen att hon rent reflexmässigt skulle ha cyklat ut i den hårt trafikerade vägen är överhängande.

Detta hade kunnat sluta mkt illa.

I dag följde jag Filippa till skolan vid samma tidpunkt som igår, med hopp om att träffa de personer som gett sig på en försvarslös sjuårig flicka. Vi stötte på ett gäng som jag direkt gick fram och talade med, tyvärr visade det sig att detta var inte de ungdomar som gett sig på Filippa.

Då jag kom hem efter att jag lämnat min dotter på skolan ringde jag till högstadiets rektor och informerade om händelsen som i sin tur meddelar mellanstadiets rektor. Informationen om att händelsen är uppmärksammad ska gå ut i klasserna. Senare idag då jag hämtar Filippa ska vi hämta hem skolkataloger och hoppas att hon och Milla känner igen dessa personer. Vi hoppas naturligtvis på att hitta de hjärtlösa personer som gjort detta.

I måndags var det första gången Filippa cyklade på sin nya cykel till skolan. Hennes nya cykel är större och det har varit spännande och lite ostadigt med denna, men vi har tränat hela helgen och hon kände sig nog säker att cykla med den till skolan. Då hon kom hem var hon överlycklig att hon vågat ta den. Dagen efter händer detta.

Den största anledningen till att jag berättar om detta är att framhålla vikten i hur vi vuxna ser våra barn (alla barn) att vi är noga med att upmärksamma och visa att sånt här tas på allvar, att det inte tolereras och att vi alla bryr oss!

Jag har lovat att följa Filippa till skolan resten av hennes liv, eller iaf så länge hon vill ;) för det ville hon då hon inte längre vågar fara själv till sin skola.



Tisdag.

Så var det tisdag och en speciell sådan. Det är nämligen startskottet för Millas kommande fotbollsmatcher, de möter Rosvik ikväll. Filippa börjar träna onsdag och har examenscup på söndag, tur hon e tuff på plan den flickan.
I år blir det att jobba på summer games, hoppas det inte krockar med våra jobb bara.
Kevin som inte intresserat sig för ngn form av sport har nu ett nyfött intresse som han fullkomligt brinner för. Han trickar med sparkcykel i rampen, boulen inne i stan och även i skateparken i luleå. De är ett gäng killar från öjebyn som håller på med detta och det är så kul att han hittat något han vill göra. Även vintertid kan han pyssla med detta då de har rampar inomhus i luleå under vintern. Klockrent känner jag då jag försökt få honom engagerad i ngn slags sport. Det är roligast om de själva vill.
I dag pysslar jag med hemma sysslor såsom tvätt och städ. I dag ska jag göra rullader ala moberg, pressad potatis med (mitt egna) persilja och gräslöksmör.
Rulladerna kommer att fyllas med champinjoner, kantareller och färskost med en liten gnutta vitlök.
Till detta serveras naturligtvis en färsk och krispig sallad.
Nu måste jag hoppa i kläderna, man kan ju inte gå i pyjamas en hel dag.
Eller kan o kan ;))

Härligt väder!

Jamen jag kan lugnt säga att jag aldrig kommer att bli hungrig igen, inte efter smörgåstårtan Anki bjöd på som förövrigt var syndigt god! MUMMA!! Tack för det ;)

Just nu sitter jag ute och njuter i det fin fina vädret och filosoferar lite, tänker och dagdrömmer och bara njuter.
Vad kvällen har att erbjuda står fortfarande oklart men vi får väl an se;)

Vad händer för er?

Uppdatering!

Ja så missade ni hela vår helg då ja, tänkte dock uppdatera lite kort om vad vi gjorde! Fredag natt jobbade jag så jag sov rätt länge under lördag. Då jag vaknade hade alla barnen planer på att sova borta (konstigt hur det smittar sig det där).
Milla åkte till kusin Nelli och resterande av familjen Fors. Filippa åkte till hennes bästaste kusin Allis och Kevin drog till Edde för lan och grabbkväll. Så här var vi i princip helt barnlediga, kul att bara vara med Liam. Vi tog en cykeltur (hade mkt skoj) köpte godis å mös.

Söndagen kom och med besked, lugnet var över och "ordningen" återställd.

Glömde säga att Jens fick nytt jobb i fredags på SCA :) så han inledde veckan med att börja ett nytt arbete, veckan som kommer att bli en kort vecka och som kommer att avslutas med ett 2-års kalas :)

Såg just att min kusins gubbe lagt ut en ny låt ;) Som vi längtat att höra denna igen, helt underbart bra!!! :D
Klicka på länken hittar ni låten.

http://onstage.metro.se/artist/michelmichel

Nu ska ni få se varför jag e så mån att ta ego bilder, äpplet faller inte långt hihihi ;)




När hon ser detta, min mamma. Då kommer hon handlöst att dräpa mig, jag tvingade henne att spexa och lovade dyrt och heligt att inte publicera henne här....Mohahahaha!!


Nåja, idag har Liam öppnat blöjan full av bajs under sin em vila. Tyvärr var innehållet allt för intressant för att ens komma på tanken att signalera "jag e vaken", "jag har bajsat" nädå, lillen hade bajs över hela sig, under nappen (runt munnen), händer,fötter,ben,hela sängen och allt i sängen samt tapeten runt sängen....hmmm, tänk att man aldrig kan vänja sig vid bajs?

Såhär såg han ut, jag duschade med kläderna på till slut, skrubbade o skrubbade...




Med känslan att åka dit för att ha publicerat stötande information så undvek jag att ta bilder från brottsplatsen, hoppas ni förstår varför!
Och, jo! Allt brunt ni ser ÄR bajs, lite mer än vad som egentligen syns på bilderna.

I morgon ska min lilla "skitunge" :) på dagge medan de andra ungarna är på skolan, då ska jag ut och jogga på kärringfläsket ett tag, sedan blir det lunch hos A-C ;)

Ha det gott!!


Bilder på det goda i livet.

Här kommer en bild av Millas handskrivna hälsning till mig :) Hälsningen var från hon och Filippa.



Jag behöver väl inte ens nämna att detta ska ramas in och pryda min vägg, detta ska ge mig ett leende var dag resten av mitt liv ;)

I dag har vi ätit bara gott, till lunch gjorde jag en sallad till mig och Jens. Italiensk bland sallad med bla färsk annanas, melon och gorgonzola! SMARR!!!




Jag och Jens tog en senare middag för oss själva, vilket resulterade i mina sushis ;)






Med soja, wasabi o ingerfära blev ju allt perfekt! :D

Barnen fick detta till mellis, inte heller helt fel ;) En tallrik med färsk frukt.



Här kommer en bild på min mysdress jag fick i present som Milla ville att jag skulle lägga ut :) Älskar myskläder och älskar turkost, alltså helnöjd!!! :)



Detta kort tog jag i bilen på en parkering i stan då jag var 110% rastlös!



Såja, då får det räcka för ikväll!! Mys o Må!!

Dagen so far!

I dag har vi varit på barnmott. med Liam och vi kör på som vanligt med medicinerna, det var ett givande möte med en mkt bra läkare, vi var väldigt nöjda då vi gick därifrån.
Annars har vi inte gjort något speciellt, jag har fått två nätters jobb nu torsdag och fredag. Det är verkligen så mkt bättre att jobba natt, det klirrar bra i kassan. Snart får jag mitt schema för sommaren så att jag kan planera fritids och dagis.
På nio dagar fyller vår älskade Liam två år :) Tänk så fort tiden går, och vilken underbar utveckling ett barn gör på ynka två år.
Man blir lite nostalgisk.

Filippa kom hem och var superglad, hon har hittat en klasskompis som bor väldigt nära oss som hon nu är med. Kul för henne!
Nu finns inget annat att göra än att påbörja middagen men jag tänker återkomma med ett inlägg till lite senare idag!
Ha det bra!!

Hihihi...

Måndag!

Dagen började perre, sjungande barn och strålande sol!
Nu ska här plockas i hop då elektrikern kommer. Milla trodde han skulle komma för att fira mig ;) sötnos!

I går upptäckte vi att trädet som står utanför vårt köksfönster direkt intill uteplatsen, är ett körsbärsträd.
Vet ni hur mkt jag älskar dem, det finns inga vackrare träd!!!

Detta blev en kort uppdatering då jag måste halsa i mig kaffet och starta dagen....

Hejssvejs!! :)

Orkeslös

En tidig morgon hos fam Björklund idag! En blöjlös nedkissad pojke i sängen som var gladare än gladast och sken starkare än solen, en glad syn att fästa morgontrötta ögon på.
I dag fortsätter vi pippi tittandet och tillbringar dagen inne, jag gråter en skvätt då mina nyplanterade blommor snöat över och tappar orken att sätta bulldegen på jäsning och kraften att vispa marängsmet, det är inte min dag i dag och jag tror jag blir illa piskad att lämna över den till min man.
Lägga mig raklång i soffan och bara va.....

Jag förstår nu att jag behöver sol för att fungera.
Så det behöver jag.
Typ
nu!


Bloglovin

Följ nennan.blogg.se på www.bloglovin.se


:)

Min present!

Har fått en cykel av mamma, pappa o lillebror Anton i present, jag fick den i förskott då jag behövde en under valborg :D
Fin va! Den är hur härlig somhelst att cykla med och cykla är precis vad vi gör. I går hängde Milla,Kevin och "gänget" på rampen vid ok. Filippa var själv och uttråkad och ville att jag och Jens skulle följa henne och cykla vilket vi gjorde. Vi cyklade förbi rampen och möttes av detta :)
cool brud va! Lilla Milla börjar även hon bli stor.
Kevin åker sparkcykel och hoppar och trixar med sina vänner i rampen, tydligen väldigt poppis.
Efter att ha blivit pinsamma föräldrar som dyker upp utan förvarning samt blivit av med lite pengar till "behövande" barn så cyklade vi ned till kyrkogården och strosade runt, Jens knäppte en hel del fina bilder här är några av dem...
..
Vackert på ett sorgligt sätt.
Vi hade en rolig pratstund på cykeln jag och Liam igår, han e aldrig tyst då vi cyklar.
Liam säger , mamma!
-ja vad är det Liam,frågade jag
-mamma å Liam, mamma cyklar.
-jo svarade jag och Liam åker.
-liam å mamma cyklar, sa Liam.
Sedan tittar han bak på Jens och Filippa och säger, å där  pappa å iilippa cykla!
Det var ett av många små samtal ;) under färden :))
Förutom att det blev en tidig morgon och fotbollsträning i bergsviken för Milla o Jens så har dagen annars vart väldigt lugn, nu ska vi slå på pippi långstrumpa och frossa i filmer och avsnitt, sen blir det att snöra ihop en kebabtallrik och fortsätta slöa. I dag kan man sitta inne med gott samvete, hade helst såklart haft sol och kunna pyssla på här ute!

Före och efter!

Har snaggat lilla pim pim, och ja han blev genast 2år!!

FÖRE



EFTER


Detta med bilder på kameran

Ca 55st egobilder fann jag på kameran, här är fyra av dem.



Denna gång var det rätt lätt att gissa sig fram vem som fotat ;)

Soffan tog mig typ bakifrån ikväll, nu blir det dunet!! ;)

Hej!!!

Nu ligger jag här :D och mår inte alls illa!



Fast på kvällen och i sken av värmeljus och en gosig filt! Livet leker såhär på kvällen då lugnet lagt sig.
Gode skönt att slösurfa och inte göra några knop alls.

Jag tänker ladda upp några bilder för er som vill se, första bilden är på Barnen (Kevin vägrade vara med) innan Liams premiärtur i på cykeln. Detta är valborgs och vi är på väg ut på utflykt packade med bullar, korv och festis :D



Här är Kevin på valborgs, tjuvfotad av pappan i huset ;))




Jag o Linda valborgs ;)





Här kommer en bild från början på april då Jens var ute och grillade, Premiär! :D





Lite nyplanterat blomster........kuddar o lykta, allt går i samma lilafärg men inte enligt kameran dock ;)








Detta är vid lunch 1maj då vi grillade upp lite rester.....







Snygg boysen! ♥


Ok, detta får räcka för ikväll. Ni alla ska däremot veta att det kommer fler bilder, shit vad längesedan jag gick igenom mina bilder :)

Jag avslutar med en bild som jag lovat, då vi gjorde om lite. Jag kan bara säga att jag längtar till den dagen vi köper nytt golv, detta e förfärligt dock mkt slitstarkt och lättstädat som på dagis ungefär ;) Ps. Listerna runt fönster o dörrar väntar på att bli vita ;) Och vi väntar på en lamellgardin.....







Nåja nu avslutar jag för ikväll ;) Soffan tog mig typ bakifrån ikväll, nu blir det dunet!! ;)


Lite gott o blandat!

Ja se där det blev inga bilder igår, jag fick ett städil som höll i sig hela kvällen, i kväll då pim pim lagt sig ska jag ta Kevins rum sen är vårstädningen klar förutom fönstren men de tar jag då det torkat upp och börjat grönska, ingen ide före det.

Mina ögon håller på att klia sönder sig och faktumet att köpa lös lite allergi tabletter till mig med står klart! Detta har kommit på senare dar och blir värre år för år. Denna sommar har jag dock inte tänkt gå omkring med röda variga ögon som man vill klia sönder.

I dag har jag varit på tippen och fått en massa andra saker gjorda, är än så länge väldigt nöjd över dagen och känner mig betydligt piggare än igår (tack och lov). Kanske, kanske detta får bli en frisk helg, man kan ju hålla en tumme.

På Måndag börjar jag på allvar min resa mot fyrtiostrecket, då blir jag trettioett och kan kalla mig tant!! Det är ungefär nu det börjar bli trist att fylla år.
Shit, tyckte nyss jag fyllde tjugo! Vad hände liksom?
Å tänk min dator fyller ett, den ska få en riktig rengörning och två tangenter fastsatta i födelsedagspresent, kanske en söt liten väska att ligga i också inför sommarens små utflykter o semestrar.

I går hade vi extremt tjuriga barn som bråkade hejvilt under middagen. Jag tvärsade att vi skulle skicka dem på uppfostringsanstalt men de köpte inte alls vad jag sa men då Jens (på skoj) föreslog sommarkollo för dem under semestern :) då blev det annat liv i källan!!! Alla började gråta hysteriskt och lugnade knappt ned sig fastän han direkt avslöjade sin "elaka" bluff......

Det var naturligtvis ett skämt, men ni föräldrar, hur nice hade det inte varit att ha ungarna på sommarkollo större delen av sin semester hihihihi!!! ;)

Ps, det haglar snöbollar i piteå! Det ni!!

Förkylning med stort F

Blä och huvva vad vi krasslar oss fram här, mest jag o plippan dock! Bihålorna är igentäppta, huvudet spränger och vi mår illa av allt päckelslem som stimulerar kräkreflexerna till sin yttersta gräns.
Dock detta ska jag städa alla sovrum idag och knoga på med tvätten, Jens ska på utvecklings samtal med Millsan nu efter maten. I kväll då barnen sover och lugnet infinner sig funderade jag på att lägga upp lite bilder.

Vad gör ni en dag som denna onsdag, har ni ngt bra tips mot igensvullna bihålor eller vill ni rent utav byta med mig så tveka inte att höra av er till mig ;)
RSS 2.0