Onsdag

Lillen har fått över 39 grader i feber. Jag har varit i kontakt med vc med tanke på att han nyss hade halsfluss och slutade behandlas med penicillin för sex dygn sedan. Jag ska kolla hans allmäntillstånd under dagen och höra av mig om han är mkt medtagen, de trodde ändå att det var för tidigt att få något på provstickan.

Liam blir sjuk lätt, hans förkylningvirus kan hålla på i flera veckor och detta har med hans "astma" att göra, hans imunförsvar hinner aldrig byggas upp ordentligt innan det är dags för nästa virus.
Det är därför han verkar sjuk en gång och jämt.

Jag själv tror inte att det behöver vara en halsfluss, det kan likväl vara Jens som smittat honom med sitt virus.
Man får vänta och se, nu vilar han då!

Jag ska göra mig klar för dagen.

Tandorikyckling!

I dag blir det att testa ett nytt recept som jag fått av Linda, tandorikyckling m. sallad och bröd! I dag ska jag baka saffransvanilj bullar ;) och havreflarn med smörkräm. Mycket mumms! Tandvärken har gett med sig för stunden och det känns underbart, men för hur länge??
Jag kommer att tvingas gå till tandläkaren :(

Nu väntar jag på två stycken som ska komma och handla barnkläder. Känns bra att fina villervalla kläder kommer till användning ist för att ligga i en garderob där ingen kan njuta av dem ;) Men det känns ändå lite vemodigt då man upptäcker att korren växer så det knakar.

Snart är det dags för lunch och det blir rester, sillsallad och skinka!

Ha en bra tisdag därute och håll tummarna för lite snö!!

(Jag kommer att lägga ut receptet på tandorikycklingen senare)

Morrn, morrn!!!

Det var mig nu en kall morgon att vakna till! Svullna bihålor och stickig hals samt en grym tandvärk i en av mina kindtänder är vad som kännetecknar min morgon. Till frukost har jag tryckt en daimkaka av högsta kvalité, jo jag lyckades verkligen =) Jens är helt slut, ligger just nu och snarkar i soffan! Liam vaknade och var dålig i natt och fick inhalera och Kevin visar sig vara förkyld igen. Det är mycket nya baciller då man byter skola, helst då det går ALLT! Men det går nog över tids nog :)Någon förkylning hit och dit är nog bara bra att ha ngn gång, för att bygga upp imunförsvaret ;) Nu ska jag gå på vantjackt, dessa jäkla vantar :/

Bakdag/kväll

Först ut är en saffranskaka sedan väntar en daimkaka! Liam har idag roat sig med att plocka pollor från granen sedan sprungit och kastat dem i slasken :/ rolig unge!!! ;)
I dag har vi minsann fått se det snöa, men inte så mycket utan långt ifrån den mängd snö jag vill ha!

Diska undan nu då och förbereda inför nästa kaka :)

Måndag!

Så hälsar vi på en helt ny vecka, en vecka närmre jul och lov :)
I morse tände jag och barnen ljus och vår fina julgran. Vi kokade mjölkchoklad och doppade polarmackisar med ost på! Alla var på extremt bra humör och morgonen genomsyrades av ett riktigt lugn.
Lillen sov fortfarande då de for till skolan så jag kröp ned i soffan och slötittade på nyheterna, hann tom. slummra in ett par minuter ;)
Anade nyss några snöflingor men det avtog alltför snabbt, jag vill ha snö nu.....

Nu då lunchen är intagen blir det att plocka ihop i ungarnas rum och dammsuga samt snöra i gång en tvätt. I kväll ska jag baka har jag bestämt Måste ju baka till Jens som fyller år ;) Jag antar att han ska ha bla. en daimkaka:)) verkade vara poppis sist jag gjorde en sådan! Saffransvaniljbullar ska jag nog också hinna med! Jag fick ett recept på saffransrutor av Linda som jag vill testa, ja vi får väl se vad som hinns idag! Jag har ju en hel vecka på mig ;)

Nu ska jag gå och göra lite nytta, snart ska ju barnen hämtas!

Julemys

med sämsta mobilkameran.....



Det går aldrig att fånga myset med denna kamera hahaha! Dessa bilder förutom det sista tog jag igår, idag har det hänt ännu mer :)

Till salu!


Fina begagnade villervalla kläder säljes i stl 74

SÅLDA!

Första advent!

Morgonen började med morgonröj, tände alla ljus, frukost. Flickorna kom hem vid 11 och vi poppar julmusik, Jens far och repar bilen (är fortfarande och repar bilen). Jag fick finfrämmande av Lindorna och det blev endel kaffe och surr. När de åkt satte jag på en panna med potatis som ska bli en sillsallad jag ska även fixa en skinka. Sedan gjorde jag en hemmagjord pizza som nu gräddas i ungnen för en sen lunch. Då Jens kommit hem igen och vi ätit åker vi in till stan och skyltsöndar!

I kväll kommer jag att lägga ut lite bilder så håll utkik ;)

Hur firar ni första advent?

Då var det dags igen då!!

Envisare kar får man leta efter men nu jäklansch finns ingen återvändo nu ska han upp på akuten. Han e så tjock i halsen att han knappt kan prata. Envisa Jens! I natt har han snarkat så det inte kan ha undgått någon på hela holmen.

Vi får väl se om han också åkt på halsfluss då!

Snaaaart!!!

Väntar på min man, då han kommer ska vi till Willys och storhandla. Sedan hem och laga en god fredagsmiddag, tända ljus, äta gott och bara må. Lite fix med kablar och ytterligare julpyntning står på schemat. I kväll ska ljuvlig julmusik få flöda ur högtalarna, stämningen är på hög nivå;)

I dag har jag städat hela huset alla sex rum, båda badrummen samt köket (lite mer att städa nu;) Jag har rengjort kyl, frys och skafferi, torkat kaklet och köksluckorna, vattnat blommorna, hämtat barnen och ändå hunnit med att facebooka. Jag är fenomenal, ellerhur :D? Nu e det gjort och en myskväll väntar och det ni, det känns UNDERBART!!!! :D

Snart är julen här, vad ska alla göra i jul??

Vi ska fira julen här hemma i år.

Vill mer än orken.....

Är jäkligt sugen på att ta fram lite mer småsaker ur lite halvtomma kartonger som bara tar plats i skrubben, men det tar emot. Ljusen brinner och det är lika med en tadetlugntstundisoffan. Men klockan e ju inte mkt så lite hinner man väl med ;)
I morgon fredag :) En myshelg med familjen väntar, lugnt och skönt :)
Behövligt efter den riviga helgen som var ;)

Nu ska jag gå och läsa "Malin+Rasmus= Sant" för Milla ♥
Älskar då litteraturen uppgraderas :)

Ha en fin kväll!

Torsdag!

Sitter i mörkret med tända ljus och ngn enstaka julbelysning på tillsammans med alla mina barn och en katten Pelle.
De tittar på barn tv och jag dricker kaffe.
Barnen har fått börja stiga upp lite tidigare för att hinna "vakna till."
Det är ett helt nytt system som vi satt i rullning och det funkar jättebra, det är mindre gnäll och konstigt nog mycket piggare barn.
Så efter en veckas testande så kan vi dra slutsatsen att det fungerade:)

I dag ska jag och Liam ut på prommis, i dag blir det två stycken men det är bara härligt! Annars blir det lite småstäd inför helgen.

Jens har gått och blivit dunderförkyld och har ont i halsen, han snarkar nu värre än någonsin!
Men jag tröstade honom att han bara har två dagar kvar till helg.
Nu ska jag börja med havregrynsgröten!

Ha en bra torsdag!

Lugnt och skönt!

Sitter nedbäddad i soffan med en nygräddad daimkaka som jag gjort helt utan recept och daimen alldeles själv :) en kopp te, älsklingen och en film! Vi myser hjärtat och jag!

Egentligen....

.....har jag hur mycket somhelst att kludda ned här men hinner inte! Vi har nämligen tänkt ut på promme innan barnen ska hem från skolan.
Jag har hunnit julpynta och organisera i allas garderober och alla garderober förövrigt, varför tänker ni? Fastän vi just har flyttat så blir det annars då ALLA kartonger är uppackade och man inser vad som passar här och vad som passar där, nu är allt jättefint iaf. Men vi behöver mera julpynt som belysning och gardiner, nu har vi fler fönster och det märks.
Jag klagar dock inte. Jag klagar inte heller att jag förra veckan valde att göra slag i saken och rengöra våra fönster nu då kylan kom. Det var på håret om man säger så.

I helgen har jag planer på att uppgradera barnens vinterkläder och börja julbaka :) Göra tryfflar osv. Jag ska baka för kung- och fosterland så är ni sugna på fika vet ni vart ni ska.
Jens ska repa bilen och förhoppningsvis tömma garaget i svensbyn, skulle vara skönt att slippa ha det hängandes över oss så här vid juletid då man vill ägna sig åt trevligare saker.

Nej nu ska jag göra mig klar och fixa med lillkillen för prommisen vi ska ta, ha en bra dag!


Locobase®

Jag har nu en ny buzzningskampanj och det gäller specialkrämen Locobase.
Som buzzador får jag vara med att prova nya produkter, visa dem för mina vänner, sammla åsikter och samt bilda min egen om själva produkten. Man ska vara ärlig i sin kampanj så att "varan" kan utvecklas till det bästa med tanke på åsikterna som kommer från buzzningstillfället! Att låta så många som möjligt ta del av de produkter du får testa är av stor vikt då det är mångas åsikter man är ute efter.
Det är både kul, socialt och gratis!

Anmäl dig som buzzador eller läs mer på
www.buzzador.com

LOCOBASE®

Fakta

Locobase är en snabbverkande hudkräm som går ned på djupet. Den verkar direkt vid applicering.
Locobase innehåller samma fetter som din egen hud, krämen har hudidentiska fettbarriärer som tränger ner i huden och frigörs när det behövs. Krämer verkar vid applicering upp till 24h

Fettinnehåll 63%, däribland de speciella barriärfetterna ceramider, kolestrol och fria fettsyror.
Krämen innehåller varken parfym, parabener eller färgämnen och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Du kan använda krämen på torra ställen, utsatta ställen, mot kyla, som läppbalsam, förhårdnader mm
Krämen är dryg och räcker långt, en liten klick på kvällen rekommenderas för längsta verkningstid.
Både barn och vuxna kan använda krämen även de med känslig hud eller eksem.

Pris, inköpsställe & förvaring.

Locobase® REPAIR finns i tuber á 30g och 100g och säljs bara på apoteken. Cirkapris: 30g 49 kr respektive 100g 139 kr. Förvaras i rumstemperatur.


Jag själv har redan hunnit prova produkten ett par dagar och är helt nöjd. Mina händer har varit utsatta med mkt rengöringsmedel och vatten på sista tiden så mina händer var så torra och frasiga att det bildas små sprickor i huden, dessa försvann efter tre dagars användning av krämen. Min sons torra utslag runt munnen är borta och numer smörjer jag honom varje gång vi går ut.
Min dotters läppar är återigen mjuka och lena, hon bär med sig en minitub på skolan.
Min andra dotter har varit förkyld och fått sår under näsan som detta också reparerades av krämen Locobase.
Jag är helnöjd och det kommer alltid finnas en sådan tub hemma hos oss!
/ Linnea.

Lördagskvällen!!!

Satt hemma hos Linda med barnen och slappade rejält under lördagskvällen, åt gott och surrade en massa!
Killarna var på hockey och kom hem strax efter nio.
Vad som händer idag är nog julpyntning! Det har kliat ett bra tag i fingrarna;) Men först storstädning!

Torsdag!

Ojar mig lite inför helgstädningen men ska ta tag i det nu så jag får det bortgjort. Lillen sover, Kevin ser film och Milla och Filippa har bäddat ned sig i Filippas säng och ser film. Inte krya alls men ändå mkt piggare och gladare idag.
Lindorna har varit här på kaffe men har begett sig hemmåt, jag har alltså ingen anledning att skjuta upp städningen längre.....
Känner mig lite som Alfons idag.."ska bara"

I  morgon blir det gomiddag här hemma, pepparkakor, ädelost,en skvätt glögg och idol tillsammans med Linda och Linda och mina barn.
Ser framemot det :)

Jens ska på after work i morgon och på lördag har jag bokat in honom på en hockeytrip till Luleå med Peder så han har en rätt fullspäckad helg medans jag bara ska mysa :))

Nä men kolla nu sitter jag ju här och skjuter upp städningen, nu är det bara att ta sig i kragen och kavla upp armarna.
Ha en bra dag!!

Blä!!!

Stuvade mackisar och korv, krasslig mamma och krassliga barn så det passar sig utmärkt en dag som denna!
Trött, frusen, hostig och allmänt jäkla överkörda känner vi oss. Urs vad jag klagar men jag känner att jag faktiskt får det nu.
Flickorna får vara hemma resten av veckan för att kurera sig ordentligt så vi kanske blir kvitt detta.
Snart är mannen i huset hemma:) skönt!

I morgon ska jag och Linde leka salong här hemma genom att klippa och slinga våra hår ;) Blir nice!

Hejsvejs!!

Julpyntning!

Nästan en helt vanlig onsdag förutom att vi alla är hemma. Flickorna är hemma för att de är förkylda och allmänt hängiga.
Något tjuriga också :/
Tycker att Kevin verkar mycket bättre redan, Liam är svårare att bedömma då han har sin astma och då den förvärras massor vid förkylning, men han orkar hålla igång iaf och det är ju ett bra tecken.
Så det går väl åt rätt håll.

I helgen ska vi på gammeldags marknad här i öjebyn, kommer kännas konstigt utan snö.
Ett år vi var där, jag tror det var sita året vi bodde i Öjebyn innan vi flyttade.
Då var det massvis med snö och det snöade lapphandskar, en massa eldar och lyktor lös upp novembermörkret.
Vi åkte hästvagn genom den mysisiga kyrkbyn, det lös i de små kyrkstugefönstren och det var som att resa tillbaka i tiden:)

Förra året då vi for dit var det så kallt och vi frös så det blev ingen längre stund vi tillbringade där tyvärr, i år är det ju fortfarande som höst.
Tänk om min önskan kunde slå in, att i helgen kommer snön!

Ljuset och renheten som den för med sig är otrolig för att inte tala om värmen man känner då man sitter inne med värmeljus och tittar ut på flingorna som dalar ner.....
MYYYS!!

Oj vad jag vill julpynta!!
När ska ni börja med det??

Andra uppdateringen idag :O

Väntar hem Jens från jobbet, det blir middag direkt!! Gott doftar det.
I kväll blir det lugnt, mer läxa med barnen och bara pyssel.
Vad jag börjar vara sugen på glögg, inte kan jag hålla mig länge nu......
Glögg, pepparkakor och ädelost som helst ska avnjutas till julmusik ;)

Har donat hela dagen och är otroligt nöjd med vad jag gjort, det ät bra sådana dagar gillas!!

Tisdag!

Jag gillar den här stunden från att Jens åkt på jobbet och innan barnen ska väckas, då bara jag och kaffe koppen får vakna till liv. Men visst är det ändå bäst att få väcka sina barn till en helt ny dag :)
Man är lycklig förunnad, livet och kärleken till mina barn och min man är den största gåvan som jag får varje dag.

Julen närmar sig med stormsteg och snart ska det julpyntas, jag längtar lika mkt efter det varje år som jag längtar att ta bort allt dagarna före nyår ;)
Tiden går så fort, mkt snabbare än vad jag vill.
I år blir det lite roligare att julpynta då jag för en gångs skull har ordning och reda på våra julsaker, visserligen bör det fyllas på lite där också.
Det märks såväl att vi bor mkt större nu.
Men det är härligt o så härligt!!

I dag ska jag lämna flickorna på skolan och hjälpa Kevin med läxa så han inte kommer efter. Fortsätta att packa upp kartonger och göra lite om mubleringar i skåparna, nu då man bott ett tag upptäcker man vart man vill att sakerna ska vara, vart de passar bäst in liksom.

Nu håller jag en tumme att vi andra klarar oss från halsflussen så att man kan börja vänta besök igen eller kunna hitta på något.
Jag och Liam skulle ju bada i veckan :(

Nåja, ha en bra tisdag!!

Måndag!!

Jag kommer att ta upp detta med bloggandet så fort vi har landat ordentligt!!
I dag har vi hängt upp en massa hyllor, belysning osv! Jag har under tiden Liam vilat sorterat förrådskartonger och burit ut till förråden :( det är inte skoj, men det känns bra att bara trycka in skit då man vet vad det är ;) sen tar det så mkt mindre plats också.
Desvärre är det sådan skit man tror sig kan komma att behöva men som man aldrig mer använder.

Jag har även varit till vårdcentralen och fått bekräftelse på mina misstankar, båda pojkarna har halsfluss. Liam var alldeles tjock i halsen.
Så nu har vi sjukstuga IGEN.
Som tur är finns det medicin för sådana bakterier så man snabbt blir av med det, tyvärr borde det finnas för så mkt annat också.
Hämtat flickorna på skolan och tvättat.

I helgen ska gubbs på after work, så håller sig jag själv och mina flickor friska blir det after work även här hemma
Med Linda o Linda:)
Bara hålla tummarna.

Nä nu börjar det likna nått omän otroligt mkt mer ska göras, men man börjar iaf veta vart sakerna hör hemma :) Hur trivs vi då? Underbart att vara tillbaka i Öjebyn!
Underbart med all yta ;)
Underbart med alla fina grannar, vänner och bekanta!
Underbart med avstånden
............
ja jag kan fortsätta hur länge somhelst men ids inte, nu ska jag o Jens mysa ett tag i soffan sen blir det en bok!!

Sov Gott!

Varsågod!

Nu bjuder jag er på en liten uppdatering, omän jag själv anser att tiden inte räcker till för det just nu.
Samtidigt känner jag att vi måste berätta hur vi har det. Vi har det bra men stressigt, eller mindre stressigt nu.
I går städade jag ur huset och gjorde klart där, Jens har fortfarande kvar att ta garaget och vissa förrådsgrejer. Men jag slipper dit mer iaf och det känns som ni förstår underbart. Nu kan jag vara här och ägna mig åt barnen som verkligen behöver det i denna stora förändring som de är med om samt ägna mig åt ouppackade kartonger.
Efter detta kommer jag att kräkas av både lukten och åsynen av kartonger. I hate it!!

I morse prommade vi till skolan med barnen, kallt men härligt friskt var det ute. Efter att vi lämnat dem gick vi på kaffe hos grannen Linda där Liam fick härja lös ett tag. Sedan hem och isäng med lillskrutt, jag tänkte passa på att vila men det gick väl inte som planerat.
Lillen sover fortfarande men ska snart vakna och äta lunch, sedan ska vi starta en maskin tvätt och promenera tillbaka till skolan igen för att hämta dem. Det har inte blivit många promenader sista tiden så Liam var ljättenöjd att få åka vagn.
Nu kommer det att bli desto fler :)

Nä nu ska jag väcka den lille och utfodra honom.
Vi knatar på med det ena och det andra men nu vet ni att vi har det bra och trivs redan här!

/Linnea

Sakta men säkert!

Sakta men säkert börjar även detta ta form och bli ett hem, dock stör jag mig fasligt mkt på de äckliga möblerna här utanför som ska tas bort inom kort. De som bodde här förr ska tydligen göra det men det händer inte mkt.
Jens håller på att skruva upp taklampor i hallen och jag sitter och har fasligt ont i foten, just nu är det inte värst eftersom att den är mest avdomnad och väldigt, väldigt varm!

Jag öppnade en garderob och skulle lyfta ned den översta kartongen på traven och till min otur var det en "garagekartong" som hade en mkt elak lång borrstav i sig. En sådan borr som man borrar genom betongväggar med, den anföll min fot med väldig kraft och väldig aggresivitet. Den for som ett spjut rakt ned i foten och träffade en sena precis vid tårna. Senan gick inte av, men det känns och jag kan förstå att det måste finnas en hel del närver däromkring! Jag förstår även att senan e skadad och behöver läkas ihop, det bultar mer och mer och jag vill inte tänka på hur ont det kommer att göra i morgon.

Nu ska jag halta mig iväg till köket och torka av två lampor och efter det ska jag snöra mig i säng!!!!

Ps, foten är rengjord omlagd och lindad :))

Såja.

Nu äntligen fick vi upp lite hyllor i köket!! =)
I kväll ska alla tre storbarnen på disco på IOGT.
Jag ska ut och gå är det tänkt då får man väl se om det finns lite tid för det, nu lugnar det ned sig lite iaf.

Vinnaren blev.....

Ett stort GRATTIS till Daniella som vann 150kr i presentkort hos smyckesboxen :)

Passa på!!

I morgon drar jag vinnare till 150 kronor i presentkort hos smyckesboxen, i dag är alltså sista dagen att vara med.
Tävlingen hittar du under kategorin "tävlingar"

Det tar sig!

Nu börjar det kännas bättre och det börjar bli lite ordning och reda här hemma. I dag har jag haft besök av Linda, Linda och Anki :)
Vi har just ätit en mkt sen lunch och jag blev svintrött, en pn hade suttit bra.
Filippa har fortfarande feber, stackars lill tösen.
Nä jag tror det blir soffan ett tag...............
SNARK!!

Vi Lever!!!

Vi lever, nätt och jämt!!! Det e inte det allra lättaste att flytta ett helt hem och bygga upp ett nytt!!!
Helst inte då ett av barnen får 40 grader i feber, ett av de yngsta river i snabbare takt än vad jag bygger, en av de äldsta jobbar heltid ...... osv osv!
Allt var JÄVLIGT ostädat då vi flyttade in och att jag ägnade de första fyra timmarna till att skrubba ur köket och ägnade två till att gråta tar ifrån......
Toaletten, ni vill inte veta!!
Men, jag orkar skicka er många kramizzar!
Bilder kommer...............
;)
Ps Min tävling dras snart så passa på att anmäla er ;) (under kategorin "Tävlingar")
RSS 2.0