Filippa

Jag är så glad över min dotters övervunna rädsla. Hon har varit livrädd för att cykla och har fortfarande stödhjul. Men hon har gjort det iaf, men bara då hon har måstat.
I dag sa jag till henne att prova Millas gammla cykel utan stödhjul, och att hon bara cyklar här på gräset. Jag hörde i mitt inre de vilda protesterna men blev förvådnad av ett, ja det kan jag väl.

Vad gör då ungskrutten jo, hon tar på sin snygga nya hjälm och sätter sig på cykeln utan stödhjul, sen...cyklar hon iväg som att hon aldrig gjort annat.

Det är sådana här tillfällen man älskar att vara förälder, att se sina barn utvecklas och våga utmana små vardagliga saker. Hon är glad, mamma är glad. I dag är hon nämligen inte "bara" Filippa, i dag är hon Filippa som kan cykla utan stödhjul!

Godmorgon

Nu har man fått ta igen lite sömn och jag känner mig faktiskt rätt utvilad. Sista dagarna har man vandrat någonstans mellan sömn och vakenhet.Men visst måste jag erkänna att jag hede sovit ännu bättre om vi inte haft sovfrämmande av två små flickor ( Milla & Filippa:)
Jag var nyss in och kände på Liam och han kändes inte febrig och andas fint, rosslar ingenting så jag antar att det han fick inhalera igår på sjukhuset gjorde susen.

Vad varmt det är idag, värsta bikini o paraplydrinks väder!!! Känns som att man behöver lite sol och värme efter helgen som gått.

Liam Update

Som de flesta av er läsare vet blev Liam sjuk i tisdags med hög feber, han började bli roslig och hostig ons. och tors.
Fredag morgon hade han 40 grader i feber och vi åkte till barnmottagningen i piteå och han blev undersökt och hemskickad.

I dag söndag, två dagar senare vaknar han upp på morgonen med 40 i feber igen. Jag ringde distriktsköterskan som bad oss åka in omedelbart.

Vi åkte till akuten, väntade två timmar till läkaren kunde ta oss. Hon lyssnade på Liams lungor och beskrev dem som sjungande, alltså på ett negativt sätt.

Hon lyste honom i öronen och såg irritation och var, det var dessutom dubbelsidigt och hon förstod inte varför han kunde vara så lugn.

Han fick inhalera adrenalin i två omgångar, sammanlagt 1 minut. Detta hjälpte inte och han fick inhalera ngt annat i 1 minut, tillsammans med 10 tabl. betapred (kortison) blev han bättre.

Sedan fick han ett (första) stick i fingret ( snabbsänka ) jag och sköterskan förberedde oss på vild protest men "Mini" bara kollade utan att ens rycka till........

Under tiden vi var där sov Liam i min famn fram till och mellan de olika behandlingar och medicineringarna.

Det VÄRSTA av allt är att sen våren kom och det blev varmare ute har Liam inte visat några besvär med "astman" så tillsammans med läkaren på barnmottagningen tog vi beslutet att ta bort behandlingen. Men mest pga mina påstridningar.

NU idag, efter att läkaren gått igenom Liams journal och lyssnat på honom sa hon att, en sån här liten med sådana här besvär behöver sin behandling varje dag ( 7 puffar) och att det ska dubbleras vid minsta misstanke om förkylning. Hon tyckte även att han ska få tillägsmediciner osv.

Tror ni att jag höll på att dö av skam och dåligt samvete, min tanke var att det var mitt fel att ♥ mår så dåligt som han gör. Huvva att vi ska inhalera flitigt numer!

Jag var tvungen att uppdatera läget så ni alla vet, ser att ni vart in och kikat ;) Liam ligger nu och sover, första natten på länge men jag törs inte ropa hallå ännu.

Efter en härlig dusch ska jag nu krypa under de vita :) hade jag orkat hade jag kanske krypit på min karl också =) men det har varit lite väl mkt "morsdag" i dag för att orka det hahahahaaaa!!!! NEJ jag är inte full, bara övertrött deluxe =))

Sov gott alla! ♥

Sjukdag även idag!

I dag blir det ett samtal upp till läkaren för lite rådgivning ang Liam. Han har fortfarande feber (39.6) och är rosslig och slemmig i luftrören, han bara gråter och ingenting är bra. Äta är det inte tal om sålänge det inte är mariekex (och det äter han av hur mkt han vill) vätska går också i men det ska vara söta drycker. Nätterna är vakna för mor och son, i natt somnade han dock strax efter ett och har sovit till nio.

Jag tycker att detta påminner om RS-viruset, eftersom båda mina flickor hade det som små (samtidigt) har jag svårt att glömma hur det var.

Det syndes ingenting i öron o hals då vi var upp men som läkaren sa kan det snabbt ändras och vi skulle höra av oss om det blev värre eller inte gick över.

Tänk att det gör så ont i en då ens barn är sjuka och verkligen inte mår bra. I går var han så gott som feberfri hela dagen och jag trodde att det höll på att klinga av....men men

Såja, nu har jag fått skriva av mig lite nu ska jag gå och göra lite nytta här!

Ps, jag fick en jordgubbs ampel i morsdagspresent =))

Less...

Ännu en strulig natt och fortfarande feber, dock är han ändå ngt piggare, orkar leka osv. Han sover inte lika mkt som tidigare och orkar vara uppe längre stunder.

I går kväll åt vi vispad grädde och jordgubbar som var söta och otroligt goda, har lust att köpa hem fler till lördagsgodis, nyttigt om man skippar grädden.
Jag har önskat mig en jordgubbsampel i morsdagspresent så vi får väl se....;)

I går räknade vi ut vad Kevins mediciner kostar, hör och häpna! Han ska börja med dem i början på april och äta dem till slutet på september varje dag. Han ska alltså äta dem i 6 månader och medicinen kostar 800kr per månad, ganska enkel mattematik va? Det är helt sjukt att de ska kosta så mkt. Men det är såklart värt det om han lindras.

Milla fick följa med kusinerna till loppisen, hon tog med sig sina pengar och åkte nyss. Själv ska jag göra ett morgonröj:) Ha en bra dag!!

Det var ju bra!

Inget som kräver andra mediciner än febernedsättande ligger bakom Liams feber. Han är noga undersökt och han har förmodligen "bara" ett förkylningsvirus.

Då vi kom hem gav jag honom en supp och la han, jag la mig och vilade en timme med honom och det var väl behövligt. Nu en kaffe och lite datatid =)

Liam innan vi åkte in....



med lite yoghurt runt munnen ;)

Godmorgon

Det är en tröttis fredag i dag, Liam har vaknat flera gånger i natt och sovit korta stunder. Där ett tag tappade jag hoppet och tänkte att jag skulle strunta i att sova överhuvudtaget. Men tillslut somnade han och även jag, men tro mig då jag säger att jag ska vila i dag.

Så blev jag lite rastlös............

Och satte igång med ett projekt jag länge tänkt genomföra men som aldrig blivit av.............
Jag tapetserade...........;))



Å sönna vart he!

Våran mini har varit något bättre idag men han är hes och gör bara små väs ifrån sig då han vill något. Han ligger och ska sova nu men det verkar han inte ska göra, han leker och dunkar skallen i väggen. Nått han fått för sig. Vi visste inte vad det var som lät till en början innan vi tittade in genom hans runda fönster och där stod han upp i sängen och dunkade in huvudet med lätta dunsar gång på gång i väggen, annars är han helt normal. Tio fingrar, tio tår och sånt där.

Mannen i huset dunkar inte skallen i väggen, han är det värre med för han är SJUK!

I kväll blir det lugna pucken, tv och mys samt en varm go dusch, lev o må!!

Min och Filippas plats i köket ;)

Lite sent....men...



Ett litet "gott o blandat" av vad Liam fick, tyvärr missade vi en massa foton på nya kläder som ligger i tvätten men det kommer senare. ;) Samt leksaker, så om någon känner att vi inte fotat deras present är det inget illa menat utan bara ren glömska från min sida. Jag tog det närmaste :))

Bilder från Filippas dag!


Vissa dagar...........

I dag har jag beflitat mig! Applådera och hylla min förmåga att sy ihop dagarna fastän ödet strävar mot de motsatta. Ja, idag har jag gjort det bra;) då allt inte helt gått enligt planerna. Tårtan är gjord, allt framställt och förberett och maten i ugnen. Önskar att jag skulle ha haft mer tid med Plippo men samtidigt går det ingen nöd på henne som varit borta halva dagen med farmor på stan, sedan har hon och Milla lekt och läst ur Filippas nya bok. Nu sitter de och softar i soffan, ivriga i väntan på nära o kära och i Filippas fall även mera presenter =)

Snart kommer Jens och hans pappa hem och då ska vi hugga i den beställda leverkakan, dra vad jag längtar. Jag är otroligt sugen.

Liam har fortfarande hög feber och är inne på femte vilan idag. Skönt att han tror sig sova nu för det kommer han inte att göra då vi får främmande.

Nåja.....bara fortsätta

Ps, Filippa är än så länge nöjd och otroligt glad!

Född på löningsdagen!!

Ne ni, kort blev det inga från Liams födelsedag då jag råkade stoppa in batteriet fel i kameran så att det gick sönder. NEJ!! Det gick inte trögt att sätta i, det föll liksom bara i. Det var när jag skulle ut med det igen som lödningarna gick sönder.
Nu behöver vi alltså ett nytt batteri.

MEN, jag har fotat hans presenter med telefonen och skulle lägga ut dem igår kväll men då var kabeln borta, men jag ska söka för brinnande livet idag.

I dag fyller våran sockerprinsessa 6 år, GRATTIS våran söta flicka ;) ♥
Hon har öppnat presenter och duschat nu väntar hon på att vi ska göra tårta men mest längtar hon till farmor och deras stadsrunda.

Jag gillar verkligen inte att skriva om sjukdomar men jag ville ändå nämna att Liam fått hög feber och inte mår så bra, vill ni kan ni hålla en tumme att han repar sig snabbt.

Nu ska jag göra frukost!

Filippas år!



Allt bra lustigt det här..........

Nog är det rätt bra konstigt att så fort jag offentligör att jag lider av en mindre bloggtorka så försvinner den i ett nafs och jag har tydligen hur mkt somhelst att blogga om, även trista och vardagliga saker.
Att min blogg ofta innehåller en punktlista på saker jag gjort under dagen eller saker jag ska göra under dagen (oftast det senaste) är för mig (vid eftertanke) ett sätt att ordna upp saker i hjärnan, få ordning på kaoset. Alltså kan man säga att min blogg är min hjärna...eller nä, det där kom inte ut bra. Man kan säga att min blogg är min plats för att reda ut och sätta ord och ordning på min dag. Jag skriver faktiskt inte att jag ska tvätta, baka, städa eller skita för att jag tror att ni intresserar er, det är bara för att organisera alla måsten.

Nåja, nu kommer jag att snöra in en bild på Milla som jag tycker blev så bra, i kväll ska jag uppdatera Liams 1-års dag men jag måste ladda kameran först (typiskt jag)

Mitt stora flickebarn ♥ Milla!

Filippa ♥



I går frågade denna dam mig hur många dagar det var kvar innan hon fyllde år och jag svarade med, inte i morgon men nästa dag. Hon jublade och skrek av glädje, satt och väntade hem Milla för att kunna springa ut på uppfarten och skrika ut den glädjande nyheten till sin syster.

I gårkväll låg de och talades vid och Filippa rabblade upp allt hon önskade sig till milla (det var inte lite) och sa sedan, undra vad jag ska få av dig Milla? Du vet väl att jag älskar dina sångtexter (som Milla skrivit själv;) ♥

I morgon är det alltså dags för våran lilla flickbebis att bli 6 år. Kan ni fatta, sex år!
Mammas hjärtegryn♥

Vi älskar dig lilla hjärtat! :)

"Minis" Tält.



Tjusigt. Bara synd att han är livrädd för det och VÄGRAR in i det ;) Kanske blir han lite tuffare i sommar.

Min bloggvinst!!

Så här blev det i köket efter att jag hängt upp gardinen jag vann, vad ska man säga som klippt och skuren till vårat köksfönster ;) Korten är tagna med mobilen och den finstilta texten på gardinen syns dåligt samt att det ser ut som att vi har gula tapeter vilket jag vill poängtera att vi INTE har :)



Visst blev det fint!! Jag är så nöjd.

.Hejdå.

JOGOLINO!




JOGOLINO!!

Jag har haft den turen att bli uttagen i buzzadors kampanj på Jogolino persika/banan.

Liam 1 år och hans syskon 10, 6, 7år har även de provat denna och alla älskar den.

Detta perfekta mellanmål är en sammansättning av mosad frukt och yoghurt med massor av nyttigheter.
I varje bägare finns 15% av RDI av mangnesium och zink samt av kalcium som bygger upp skelettet.

Den fungerar för stora som små och innehåller inget tillsatt socker.
Bägarna är lätta att ta med på de vardagliga utflykterna och kan förvaras i rumstemperatur.

MIN ÅSIKT

Jag gillar dessa skarpt, de är goda i smaken, lätta att ta med och tar inte stor plats och framförallt är de omtyckta av barnen.
Att de även är nyttiga är ju även ett stort plus;)

Enda lilla minus jag har att anmärka på är att jag efterlyser den laktosfria varianten.
Annars är den helt toppen!!

VAD ÄR EN BUZZADOR?

En buzzador provar nya produkter och introducerar dem för vänner och bekanta, man får en chans att tycka till och säga sitt.
Att vara buzzador är helt kostnadsfritt och du tackar bara ja till de kampajer du själv vill och tycker verkar intressanta.
Om du vill veta mer går du bara in på www.buzzador.se och läser.

Ha en bra dag!

Ett litet "sommarfarväl"

Egentligen borde jag vara ärlig mot mig själv, bloggen och ni mina läsare genom att erkänna att denna årstid inte ger mig tid för bloggning. Det finns alldeles för mycket annat trevligt att göra.
Kanske att jag skulle ta lite bloggsemester.

Jag kommer inte att uppdatera varje dag, men jag kommer med någon bildbomb då och då under sommaren, men blogga om vad jag gör och har gjort det har jag inte tid med.

SÅ, ha en UNDERBAR sommar :))

Måste be er som.............

............vill se en uppdatering om minis födelsedag ha tålamod att vänta till jag fått sortera både bilder och saker.

Jag kan bara berätta att dagen har varit underbart bra!!


Vårt älskade lilla ♥




Alldeles ny...

Tillbakablick!

I dag kl 11.30 hade jag hunnit fara med Jens matlåda, personligen sökt två jobb och varit på ett trevligt utvecklingssamtal med Filippa gumman.

Ang jobb och att "vara på väg till jobb" så måste jag verkligen säga att man direkt ska skaka av sig attityden "det finns inga jobb" är det en mening jag verkligen hatar är det just denna! Varför? För att det finns jobb!! Det finns jobb för dem som har orken att hitta dem, för dem som arbetar för att hitta dem, de kanske inte kommer ett på en gång men med ett ihärdigt sökande så kommer ett tids nog. Med en attityd om att det inget jobb finns för en så tar man sig inte långt, att sitta hemma och vänta på att en anställning ska dimpa ned i brevlådan känns lika långsökt som uttrycket "det finns inga jobb" Klart det finns jobb!

Jag hoppas verkligen jag slipper ångra att jag skrev det där;)

Resterande del av dagen kommer att bestå av förberedelser inför morgondagens ettårs kalas, vår lillgrodis, kotten, lillfis, gangsterbebis,vilde hilde och alla andra smeknamn han har fyller ju faktiskt år!!!! Detta ska naturligtvis firas med buller och bång=)) Redan halv sex kommer vi att väcka honom med sång och presenter, så att Jens hinner uppvakta honom innan han åker till jobbet.
Det kommer att bli sentimentalt för mamma Linnea......................

För precis ett år sedan på dagen åkte vi in till sunderbyn i hopp om att bli igångsatta helt omedvetna om hur det skulle bli, vi blev igångsatta och värkarbetet började men lillen behagade inte göra entre förens morgonen efter. Såhär skrev jag innan vi åkte iväg för precis ett år sedan! ;)

Måndag 17 maj 2010

Klockan är strax över fem på morgonen då jag skriver detta inlägg, det öser ned utanför fönstret och är 11.9 grader varmt, kaffebryggaren puttrar på i köket och sprider en välbekant arom.
Fönstren har vi sovit med öppna i natt och det är svalt och skönt här inne på morgonen. Alla sover förutom jag och katterna.
Det kan bli en spännande dag i dag, kanske, kanske men tro inte att det är därför jag vaknat så tidigt.
Våran katt Pelle väckte mig, han har varit ute sen i går morse och nu ville han komma  in och äta och hans mjauande är inte lätt att ignorera då han står utanför det öppna fönstret och mjauar.
Nu är han inne och jag är vaken.
Jag vill inte försöka somna om då vi ska upp en halvtimme senare utan tar mitt tillfälle i akt att få vakna till med en kopp kaffe i ena handen och min dator i andra, alldeles ensam.

Som sagt i dag kan det bli spännande, nu försöker jag intala mig själv att det inte skulle vara så farligt att bli hemskickad om jag nu inte är mogen, då kan jag ta den förbaskade socklådan då och hinna rensa ut den.
Jag har gått så länge nu att vad skulle ett par dagar till göra.
Det är tankar jag försöker ta till mig och tro på fast jag vet att så är inte fallet, jag kommer att bli på ett jäkla humör, en frustrerad, arg och bitter kärring som skulle fara raka vägen hem och dra täcket över huvudet och inte komma upp förens den dagen bebis ska komma ut, och socklådan skulle jag i likafall inte ta mig för att rensa ut.
I dag är jag i vecka 37+1, alltså har jag passerat vad som räknas vara ett fullgånget barn med en dag.

Nu kommer jag att dricka mitt kaffe, göra mig klar och packa ned det sista OM det skulle bli något.
Barnen ska väckas och få kläder och frukost samt vill jag hinna prata med dem innan deras farmor kommer och tar hand om dem och skjutsar dem till skolan. Vi tar Filippa och far med henne till mamma och sedan iväg till sunderbyn.
Annars kommer jag bara att hoppas på det bästa, det skulle vara härligt om ni hoppades med mig =)
Hejdå och ha det gott!




(ungefär samma väder som idag)


Jag minns fortfarande känslan då läkaren sa att det var möjligt men att de hade fullt på förlossningen, jag minns hur jag med tårarna i ögonen guldbad henne och hur hon med glimten i ögat tillslut sa, åk och ät lunch så kommer ni tillbaka sen får vi se hur det ser ut på förlossningen. Då vi kom tillbaka blev vi direkt visade till samma förlossningsrum som Milla och Filippa förlöstes i och jag kunde andas ut, jag var "hemma" ;)




Laddar

(Sitter och laddar inför kommande springrunda, så skönt!! Kan inte låta bli att fundera varför det alltid förr känts så motigt det är ju faktiskt bara helt underbart.)

Vad har hänt under dagen idag?

Morgonen började kl 06.00 att jag väckte min make som först 20 minuter senare steg upp. Jag drack mitt kaffe och kollade nätet lite. Väckte barnen klockan sju och skickade sedan i väg dem på skolan. Jag tränade lite armar, ben och mage för att sedan sätta mig och skriva och skicka i väg lite cvn samt en redogörelse om sökt arbete till handläggaren på arbetsförmedlingen. Lunch och hopprepsträning, fy fanken vad effektivt det var. Började med middagen, samlade familjen och åt. Liam höll skitkalas och hela huset var nedkletat i bajs...nåja men minst hela toan och halva mamman.
Såklart har jag även umgåtts med Liam och Filippa som varit hemma idag. Hängt lite tvätt och plockat i flickornas rum....vi har bara varit hemma och det har varit en väldigt lugn dag.

Nu väntar jag som sagt på att få fara ut och springa och efter det blir det dusch och film.

Ja, detta måste vara det mest ointressanta inlägg på länge.
Go kväll på er!!!

Vinst i bloggtävling!

Denna hissgardin har jag vunnit =)) Den kommer att få hänga i vårt köksfönster!

Jag ber er snälla!

Jag skulle bli så otroligt glad om ni som kikar in på min blogg lämnar en liten hälsning, skulle vara så kul att veta vem ni är.

Nu ska jag passa på!

Var nyss så slö men sen jag la alla barnen utom Kevin och kvällskaffet började verka så blev jag så pass pigg och rastlös att slingorna åker på plats.

Nemen så bra det gick!!

Allt gick hur bra somhelst på arbets och Liam skötte sig exemplariskt! Precis som jag trodde blev jag inspirerad och motiverad att sätta i gång med detsamma. I kväll då barnen lagt sig och karln i huset är på poker ska jag sätta mig ned och kolla ut nått snyggt cv och sedan skriva så fingrarna blöder, jag fick en hel del bra tips på var jag kunde söka, ställen som jag verkligen vill jobba på! Så det här ska nog gå vägen, eller det gör det ju bara på ett eller annat sätt ;)

Som sagt, gubben ska på poker ikväll och jag är själv med ungarna vilket känns myyys!! Det är underbart att tillbringa egentid med dem då det är lugn och ro och inte morgon el. middagsruch, ingen läxläsning utan bara mys.
Mina tankar var att vi skulle gå en prommis i skogen och göra upp eld men jag vette sjutton om jag orkar det idag då jag är helt slut.
Kanske vi gör ngt annat ist.

Jag måste iaf förbi sigvards och hämta ut mitt buzzador paket, fattar inte varför det inte kom till bron som det alltid annars gör.
Sen och skjutsa maken in till stan, hem får han ta sig själv=)

Fredag den trettonde ;)

I dag står arbets på schemat igen och det känns bra. Jag tycker (som jag inte gjorde förr) att man får en energikick, extra motivation att söka jobb efter träffarna där. Det blir lite av en utmaning att hitta jobbet "själv" förstår ni hur jag menar?
Av alla de gånger jag har varit inskriven på arbets har jag alltid hittat något eget och aldrig något av vad de föreslagit och det är just det jag menar med att hitta ngt "eget"

Lillfis följer med även denna gång, inte för att vänja honom vid det stället (han ska ju bli rymdforskare=) utan för att jag fortfarande är mammaledig. F- kasssans regler säger att man ska söka arbete medan man är mammaledig så då tycker jag att man tar med sina barn dit. Eller hur?

Nu är det faktiskt så att jag också har världens snällaste Liam, men jag tror att jag idag tar med mig mutor i form av ngt mariekex. Några kaksmulor är vi villiga att lämna efter oss så länge jag får ut det mesta av mötet där.


Nu ska jag väcka de små, tyvärr han jag bara dricka en och en halv mugg kaffe denna morgon. Ajaj, hur ska det gå?

Lördag 7 maj!!

Smörgåstårtorna!!



Me on the big day!



Lite fotboll som gav en förskräcklig träningsvärk!!



(Här är du ju bara för cool Linda=)



osv osv...................skulle ha sett mig gå nedför en trappa dagen efter.

Jag hade varit så duktig (trodde jag) och köpt ett big pack (34 st) tårtljus som visar sig sedan innehålla "bara" 19st ljushållare, så det fick bli 19 ljus på tårtan som alla barnen fick göra:) Lite hjälp med innehållet fick dem men resten fixade dom själva. När de kom ut med tårtan inledde dem med "ja må hon leva" på bron:)

Sedan skulle jag blåsa och det gick bra men jag tvivlar på att det gills då det bara var nitton ljus!



Linda och Peder stannade hela kvällen med oss och då blev det krav på att Jens tog fram gitarren.



(detta var tiden ungarna gått in och de yngsta sov medan de äldre mös vid film och gott, dessa kort var innan)



Linda i hennes nya fina klänning!



Lite annat.............



Detta var lite av presenterna som jag fick under dagen. Jag fick även presentkort på H&M och hårstudion samt datorn och musen (förskott:)

Det var en utomordentligt trevlig dag med mkt skratt och värme.

Ett stort tack till alla som var här och uppvaktade mig på min stora dag och gjorde den minnesvärd :) Tack så mkt!!

Kolla vad fint detta blev!

Tänkte bara visa så fint detta blev............................



Bara blommorna får ta sig lite så kommer det att bli ännu bättre!

Nu ska jag göra mig klar för dagen, ha en bra sådan =)

Onsdag Morgon.

Jag vill bara klargöra att igår em slutade jag och Jens att röka. Vi var även och sprang  5km men jag gick faktiskt i de flesta uppförsbackarna ;)Detta med rökningen är något vi provat förr och aldrig lyckats med, jag vet inte om vi lyckas nu heller men jag hoppas verkligen att vi gör det. Till hjälp lånar jag en och annan snus av gubben annars skulle jag inte klara av att vara människa, tyvärr. Jag har rökt mer än hälften av mitt liv och känner att det är tillräckligt! Jag hoppas verkligen att vi ska klara detta!

Än så länge är det bara vanan att gå ut en minut jag saknar, som en paus då och då. Jens kom med förslaget att varje gång vi av vana går mot ytterdörren för att gå ut och röka ska vi spola upp ett glas kallt vatten och gå ut och dricka det på bron. Det lät som en bra idé tycker jag.

I dag då bara jag och Liam är hemma ska vi gå ut på en prommis runt Liden och njuta av alla härliga dofter och intryck denna årstid erbjuder. Samtidigt som det blir en hel del tvättning av kläder.



Jag hoppas att jag och Liamgubben för snöra på oss våra solbrills i dag, tyvärr verkar det rätt grått ute.

Ha en underbar dag!!

Kolla in det här, kan det bli fränare?

Det blåser visst uppifrån ur denna =) Det var rätt skoj!

Nyinköpt

Två vita linnen ett längre och ett kortare samt nya jeans, på bilden är de uppvikta.



Två kjolar en ljusgrå i bomull, skön att ha en varm sommardag....



....och en vanlig enkel jeanskjol........................



Ett armband.............



Bikinin passade jättebra men hör inte att visa här ;)

Jag köpte även slingmedel =))

Dessa inköp tog mig tjugo minuter =) Liam han somna i vagnen och vi han även förbi mormor och morfar.
Jag la Liam direkt vi kom hem, testade kläderna, tränade och käkade och här sitter jag nu............

Ska hanka mig ned o hänga tvätt, återkommer senare.....

I dag smäller det............................

Har än så länge haft en underbar dag med mkt uppvaktande =) har så många fina människor runt omkring mig ♥.
Nu väntar vi på ytterligare besök vi har just städat bort efter de sista som var här. Känner i hela kroppen att det nog ändå är helt ok att fylla trettio!!

Kör på hårt idag!!

Fiskgratäng står på dagens middagsmeny. Det är ingen vanlig fiskgratäng utan en fiskgratäng som är omsorgsfullt lagad. Efter middagen bär det av till willys för att handla till smörgåstårtorna och lite annat smått och gott! Filippa säger att vi även ska ha ballonger, det ska man ha då man fyller trettio och varför inte ett sista riktigt barnkalas för fru Björklund. Kanske även slår till på några partyhattar, tårtljus och serpentiner.

Efter det ska vi raka vägen hem och olja in bron som verkligen skriker efter lite omvårdnad.

Fick just ett samtal från Milla då hon frågade om hon fick äta middag hos sin kusin som skulle äta palt. I dag fick hon inte äta borta då jag lagat så mkt mat och då jag lagat fisk (som vi så sällan äter), naturligtvis utbrister hon att hon hellre äter palt än en "fiskpaj" och försöker övertala mig att låta hon äta borta. Då det går upp för Milla att hon kommer att äta sin middag hemma säger hon, å jag som trodde att jag hade en snäll mamma!! Klick (ungskrutten snör på luren i örat på mig).

Det är kärt med barn.


Fick ett till samtal från min kära dotter där hon med sin milda, snälla snyftröst säger, duuu maaaaama jag har t.o.m. bakat palten själv.
Jahapp och vad händer då, jo mamma ♥ smalt såklart och jag är återigen besegrad av en sjuåring.
I dag äter Milla palt och vi övriga fiskgratäng.

Nu är det så här!

Detta med den vanliga kameran (för de som bryr sig) visar sig ha fullt minneskort. Ni alla vet nu att det tog mig ett halvår för att ladda denna hur lång tid tror ni att det kommer att ta för att tömma minneskortet???? Ni får nog leva med mobilbilder ett tag till ;)

I dag har jag varit sjukt trött och bara hoppats på ett mirakel hela dagen, ngt som skulle få mig att piggna till.
Miraklet kom i eftermiddag med en jättefin inbjudan till bröllop. Det gjorde min dag.
Fast man är trött,sliten och seg kan en rolig tillställning att se fram emot få en att känna sig mkt gladare och energisk :) Den tackar vi för!

Annars har dagen varit bra, snälla barn, lydig man osv osv.

Nu är det äntligen tyst och lugnt i Björklunds hem så nu blir det lite täcke o kudde skulle jag tro, så jag önskar er en trevlig kväll och en god natt!

Vi bara pysslar på här hemma...och myser!

Alltså jag måste bara skriva hur nöjd jag är med min nya dator, den går snörovasst och är på alla sätt och vis helt TOPPEN!!

Nu har jag gjort slag i saken och satt kameran på laddning, nu är jag less mobilkort på min blogg det är säkert ni med :)
Sist kameran var laddad var kring jul om jag inte minns helt galet. Vi har en superbra och fin kamera och ändå använder man sig av mobilen. Ganska sjukt=O

Jag har nyss bokat in lite tider samt beställt smörgåstårtbottnar till på fredag då de ska färdigställas, jag har funderat om och igen vilka röror man ska göra och vilka som passar i hop på bästa sätt och tror mig ha hittat en "god" lösning.

Liam står just nu och sjunger under bordet, ganska sött!

Godmorgon.

Redan onsdag, hur kommer det sig att tiden går så fort just nu? Jag som måste baka och inte ens har börjat:/ Nåja man måste prioritera det viktigaste först. I går gick vårt bustroll tre hela steg och han blev själv så paff att han nästan ville börja grina av ren förskräckelse. Då han tagit sina tre steg stod han kvar på golvet länge och såg undrarnde ut.
Jag behöver nog inte oroa mig för att han aldrig ska lära sig gå heller, två veckor till springer vi nog i kapp.

Var nyss ut och till min upptäckt har jag nog lyckats dräpa mina påskliljor, t.o.m. påskliljor.
Att jag är sämst då det kommer till blommor har jag vetat länge men påskliljor?

Ett ypperligt bevis för detta är då min femåriga dotter (igår) frågar, mamma får jag klippa av den här blomman innan du dödar den ännu mer? I hopp om att blomman skulle piggna till sa jag nej. Åååå du kan ju INGENTING om blommor mamma! Och det mina kära läsare är SANNING. Jag gör faktiskt allt i min makt att de ska blomma och vara fina men de vill inte. För ett par år sedan kunde jag inte ens hålla liv i gröna växter som kräver ca noll skötsel.

Nu kan det ju hända att påskliljorna bara är lite köldbitna men blomman som min dotter ville snabba sig att ta bort innan den for mer illa, den bor inne den.

Nu har jag fått mina muggar kaffe och klockan är strax över sju detta innebär väckning och uppstigning för mina ♥
till följd av frukost och övriga morgonbestyr, så nu måste jag avrunda men ha en bra dag!

Tävling_Brilliant smile.



"Jag är med och tävlar hos Jennie om en tandblekningstandkräm ifrån BrilliantSmile."

Måste fresta...................

..med att en ny design är på gång =) Jag älskar denna men tycker att det är kul med något nytt! ;)

Dåså, då är man inskriven då!

Nu är det gjort, arbets. All vemod försvann då jag kom dit och nu känner jag mig sjukt motiverad. Tänk att man kan bli så och att det kan vända då man gjort och genomfört något som man dragit eller gruvat inför. Just detta är så defenitivt. Jag ska inte få gå hemma med detta barn i all evighet heller, varför får man för sig det och varför känns det alltid som att mammaledigheten ska vara en evighet lång? Det går ju lika snörovasst varje gång om inte snabbare!!
Nåja, nu är det full fart mot ett nytt arbete som gäller!!!

Godmorgon.

Om man ändå lärde sig att det inte är bra att sitta uppe länge och äta coklad om kvällarna, nu då man inte riktigt är van sockret så mår man piss om man trycker det sent på kvällen. Man kan jämnföra mig med att vara bakis just nu.

Det blir nog bättre! I dag blir det att sätta Liam i bilen och brumma till arbets, tjohej vad trevlitt. Jobb är bra och trevligt, det är bara vägen dit som är lite krokig, mörk och riktigt trist. Förhoppningsvis inte lång.

Nåja vad hittar vi på annars idag? Kanske att man skulle börja baka till de tre "majkalasen" det kanske man skulle ha gjort förlängesedan egentligen. Ja, baka får det bli!

Önskar er en bra dag!

Tävling!!

Jag tävlar hos Millah om en GA.MA CP1 Ceramic plattång från Stylingagenten.se"

Lite uppdatering dårå!

Sitter på msn med en vännina som saknar åtkomst på facebook för tillfället och vi talar om hur sjukt omedvetet beroende man är av det. Jag sa också att det är inte längre "vad gjorde jag före barnen" det är "vad gjorde jag före facebook" hahaha, nja kanske inte riktigt men allt bra nära.

I dag har jag städat,tvättat och donat. Tvätten gick fort att vika eftersom att jag fick hjälp. Tyvärr är det SÄMST kvalla på korten.



Som ni förstår blev det massa bus mellan de vikta plaggen.


Detta blev Filippas lunch..............



Detta min..................




I kväll har Filippa haft teater för oss, hon klädde ut sig till häxa och ville klä ut Liam med.



Hahahahaha! Ja, vad ska man säga? :)

Våran dag har vart toppen fast vi städat och tvättat hela dagen men nu så är resten av veckan räddad.

I dag är det förövrigt bara fem dagar kvar till jag fyller trettio.

Ooooops!!!

Tävling! Valfritt armband.

Jag är med med och tävlar om ett valfritt armband hos Mammabea. Var med du också!

Måndag

Denna måndag bjuder in till en nödvändig städ och tvättdag. Över en vecka har barnen varit hemma om dagarna och man hinner inte hålla efter i deras framfart. I dag börjar mina guldklimpar om skolan, i morgon ska lippo på dagis.

I morgon passar jag på att fara till arbets och göra den personliga inskrivningen, nu då jag fått mina arbetsintyg/meriter.
Tänk att bara en sommar återstår av min mammaledighet sedan börjar lillen dagis ;) Samtidigt som det känns aningens vemodigt så känns det nödvändigt att få komma sig ut igen. Allt har sina för och nackdelar.


Hoppas på en varm dag i dag!

Sov Gott!

Nu har jag väntat hela em på att få göra en tidig kväll men här sitter jag fortfarande utan att vi hunnit slå på ngn film, tokit det kan bli i bland.
Men nu smäller det, nu bäddar jag ned mig och film lär det väl knappas hinnas med. Nu ska jag nocka mig direkt in i drömmarnas värld och snosa.

Sov gott!!

Dagens vill HA!!!

Smycka har en tävling på FB om tre olika armband och jag blev helsåld på detta!

(bilden är lånad från smycka)

Åååå så fint det var! ♥

Tacos

I dag blir det tacos till middag, ett snabbt och givet val!



Här äter och jämnför Liam olika smaker. Han börjar med fina pinsettgrepp och avslutar det hela med hela huvudet.

Tävling!!


"Jag är med och tävlar om ett valfritt syntet clip-on set från Happyhair.se hos Jennie."

Har min man att tacka för detta! :)

Tidigare har man inte kunnat se golvet i bilen pga. kläder, dockor, väskor samt någon omaka sko och stinkande vintervantar. Nu ser den ut såhär :))



Och sedan en vända i biltvätten



Nästan som ny och allt har jag min man att tacka för. Intressant att han väljer att städa ur "min" och "barnens" bil då han har en egen som skulle behöva städas. Pöss o tack för det gubbs♥

Våran valborg!

Fick trevligt besök av goda vänner med barn. Vi grillade åt, spelade och sjöng ;) Barnen åt, lekte, spionerade, grillade, hoppade studsmatta och senare såg de film. Här kommer lite bilder.....



Här visar jag en bild på Liams vårjacka! =)



Lite vårfint..........




Alla fönster KLARA!!!! Hahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!
RSS 2.0