Morsdag

Jag vill börja att gratta alla mammor därute! Grattis!
Det blev en lång sovmorgon här hos oss, barnen hade glömt att det var morsdag i dag så jag fick påminna dem hihi =) Milla ber Jens vakna och slå på kaffe "i dag ska du göra allt då det är morsdag" sa hon =) Jag blev nämligen uppvaktad i fredags redan med present så det är därför barnen glömde det.

Nu sitter vi och dricker kaffe och ska snart göra oss klara att åka och gratta mammor.
Det blev en rätt tidig kväll i går då Jens skulle upp i natt och vara chafför, vi såg film och somnade till den.
Liam har bara ätit en gång i natt med, och nu har han bestämt att sova med oss om nätterna och det verkar inte vara lönt att lägga honom i sin korg.

Milla har klätt sig i sina loppisfynd och är mäkta elegant =) hon köpte fem plagg för tio kronor.


Nu ska jag gotta mig klart i kaffet, sträcka på mig och starta dagen!!




Loppislördag

Dagen i dag har till största del bestått av loppis, vi var där jättelänge och tittade och det måste jag säga att flickorna var de som hittade det mesta. Jag har också fått lära mig att Milla är en riktig loppistjej, hon går rakt på sak och frågar och rotar och tittar och framförallt köper =) Det blev rätt mkt kläder, ett par badshorts till Kevin som var alldeles nya (jättefina) kjolar och linnen till tjejerna, en pyjamas, mössa och haklapp till Liam. Så vi gick inte hem tomhänta  denna gång.

När brösten svällt upp till dubbel storlek förstod vi ganska snabbt att vi varit borta rätt länge så vi snabbade oss att packa in oss i bilen och åka hem innan Liam skulle vakna och vara superhungrig.
Jag och Filippa la oss i soffan och somnade båda två, Milla och Jens städade huset och tyckte nog att vi hade det bra där vi låg och mös i soffan, och det hade vi.

Efter den sköna vilan så for vi i väg på en fiskepremiär för fam björklund men möttes tyvärr av ett grått moln av blodsugande myggor, alla förutom mig och Jens fick rolla sig med myggmedel. Vi tordes inte eftersom vi håller Liam (är rädd att han får det på sig) det blev att kasta spöet några gånger innan vi inte längre stod ut och packade oss in i bilen igen och for hem. Varma mackor blev vår sena middag och senare wild kids och godis. Nu ser flickorna slutet på en film och pojkarna(Anton och Kevin) lanar. Jag och min make sitter och fördriver lite tid vid datorn och ska snart bädda ned oss och se en film, mkt skönt efter en härlig lördag.

Här kommer lite bilder......
Vi har så fint i våra prydnadskuddar.



Kvälls sol från bron!








Lite mera Liam ♥






Hela killen ryms nästan på en bebiskudde.....

Vissa behövde inte bråka alls med myggor utan bara ligga och mysa i vagnen.



Och de andra guldklimparna i mitt liv ♥



Här är pyjamasen jag hittade på loppis, mjuk och skön =)



Nu får ni alla göra ert bästa för att njuta av det som återstår av denna lördagskväll, det ska jag och gubben! Sov så gott.

Inget blev som planerat

Ingenting blev som planerat i dag, men lika skönt det. Viljan att göra alla saker vi hade tänkt finns, men orken saknas. Vi ska fara och fiska i morgon på dagen medans man är piggare.
Gräsklippningen ska Jens göra i kväll men de e allt.
Jag ska bada lillen och duscha Filippa sen ska tjejerna få slå på en film och mysa i deras nystädade rum, Kevin och Anton ska lana i kväll och jag ska mysa med Liam och Jens framför en film. Det blir en tidig kväll så  man får ut så mkt som möjligt av sin sovmorgon.
Loppis i morgon!

Nu får ni alla ha en skön kväll det ska vi!

Fredag morgon

Äntligen är det fredag, jag vet att jag är ledig varje dag men det är något extra med fredagar, alla är så mkt gladare + att man vet att det väntar lite slappar mornar =) då man kan ligga och mysa med barnen i sängen framför tecknat, dricka kaffe i lugn och ro.

I dag ska jag helgstäda lite här, inget överdrivet alls bara så man tar sig fram =) Sen ska jag bara vara ute.
Milla ska till sin logoped, Filippa är ledig och Kevin ska på skolan.

Jag uppdaterar senare....ha det bra så länge!


Kram!!

Sköna kväll!

Man kan bara vara väldigt nöjd med en kväll som denna, jag tänker på vädret, familjen och alla underbara människor som finns i vår närhet.

Jag pysslar på med att städa i skåpar och garderober (igen) och jag fårstår att många tycker att man bör vara ute då vädret är så här men till saken hör att då jag fixat inne kan jag vara ute och strosa hela sommaren i lugn och ro, men jag vill ha ordning och reda i våra "förvaringsutrymmen" för att kunna känna ro =)

Filippa smet just till grannen, hon sa att hon bara skulle säga hejdå! Jo just det där fick den godtrogna mamman sig på näsan, Liam sover, Kevin gör matteläxa och Jens hämtar Milla hos Nelli så vi  är upptagna på varsina håll i kväll. När flickorna lagt sig ska jag ut på prommis, underbart!

Torsdag morgon

Barnen har åkt på skola och dagis, Liam är morgontvättad och klädd han ligger nu och vilar men knorrar på i sin korg. Vi är på väg att avsluta våra kaffekoppar och sedan göra oss klara för att åka in till stan och hälsa på mormor och morfar.

I dag skiner solen och termometern har lyckats skaka fram några extra plusgrader, härligt! Hoppas att värmen kommer tillbaka.
I kväll ska jag ta Liam och gå ut på en långprommis och jag hoppas innerligt att fogarna håller för det, jag kommer dock att ta det verkligen lugnt, men promenader är något jag starkt saknat så det ser jag framemot =)


Ha en härlig dag! ♥

Mer bilder!

Här kommer lite bilder på kläder som Liam fått i välkomstpresenter!

Detta fick han av Dennis, Elin o pojkarna!





Detta fick han av farmor och Stefan.





Det här fick han av Jens moster m familj.





Det här fick han av hans kusiner Ebba o Allis.




Och detta kom mormor,morfar och Anton med.

 

I dag var vi och handlade och då hittade jag denna ursöta tvål på dollars, den fanns i svart med men jag tyckte att den rosa kändes "renare" 20 kr.




Och här kommer en bild på en kudde jag sytt, haha vette sjutton var den bilden kom ifrån =)
men här är den )





Och här kommer fler bilder på lille Liam......♥




Stolt storasyster med en vakande hand =)



Lite mys i pappas famn!


Ja det vart lite bilder i dag med.
I morse var vi på bvc för vägning och inskrivning, vikten har inte riktigt nått födelsevikten ännu och han har bara gått upp 105 g sen i fredags, men huvudsaken är att man ser att han går upp. Det blir lite extra kontroller och vi ska väcka honom var tredje timma för att amma. Eftersom att jag tyckt han varit lite gul så frågade vi om detta med, hon tyckte inte att han var mkt gul men rådde oss att ta av han till bara blöja och låta honom ligga och sola vid ett soligt fönster men det är lättare sagt än gjort då det bara regnar och är skitväder ute.


I det stora hela så myser vi bara på här hemma och det luktar bebis överallt, helt underbart!
Nu blir det greys anatomy tillsammans med en varm och gosig bebis.
Ha en trevlig kväll på er!




Femårskalas hela dagen!

Grattis lilla gumman, Filippa som fyllde fem år i går! Tiden går med rasande fart, nyss var det hon som var en liten bebis och låg vid bröstet.
Nu är hon en kavat liten tjej som har mkt av egen vilja och älskar allt som är rosa och glittrar, fjärilar är hennes favoritdjur och hon är livrädd för myggor. När hon inte vill gå in på kvällen klättrar hon upp i träkojjan för att vägra gå ned, där kan hon stå i blåst och regn och med en pappa som otåligt väntar nedanför.
Hon är gó och har ofta många pussar och kramar men akta dej för förargar man henne tar de slut. Filippa är en stolt nybliven storasyster och snacka om att hon växte fort då hon både fyllde fem och blev storasyster, det säger hon själv då hon står framför spegeln.
Hennes bästis är hennes kusin Allis, de är så bra vänner att de kan ropa  till varann mellan sverige och turkiet för de gjorde de då Filippa blev rädd en humla och Allis inte var här.
Nu sitter hon och spelar spel, har just trotsat med att inte ta på sig byxor men hennes mamma vann den kampen, hon gillar nämligen bara klänningar och kjolar våran Filippa!
Hon har många funderingar och filosofier våran "plippa" och hon är mkt intressant att lyssna på.
Under fem år har en egen liten individ skapats, en liten men stor människa som vi har äran att få dela vårt liv med och vem kan vara lyckligare för det än vi som lever med henne =

Grattis älskade lilla ♥







Hon önskade sig en prinsesstårta med våningar och klgade inte på sin mamma när denna var klar!




Så här glittrig och rosa blev hon av presenten ända från turkiet som hon fick av sina kusiner!



En slusch maskin för goda drinkar i sommar!








Sen fick hon leksaker också men de ides jag inte fota =) men det var bla. en barbiesjöjungfru, ponnyville, mariposas små feér mm.
Hon var mer än nöjd över sin dag dock väldigt trött, i dag leker hon och har mer tid för sina nya saker.
snart bär det i väg på bvc för koll av Liam och jag hoppas att han har ökat på sig i vikt. Jag återkommer senare, tack o hej! =)

Bilder

Magbilder! V. 29




V. 37 (sista magbilden, veckan då Liam kom)




Här körs första ctg kurvan efter de första värkarna, hoppet fortfarande uppe!



Här kommer vår lilla Liam efter mängder av lustgas och många prommisar!



Väldigt stasad och VÄLDIGT blå, detta ändrades redan dagen efter.



Klädd och klar för att möta rummet på BB för mellanlandning i väntan på hemresan 6 timmar senare.




Här möts liam av sina stolta storasyskon





Milla och Liam



Filippa och Liam ( Filippa tycker att Liam ser läskig ut =)



Tvärs över skötbädden



Utslagen hjälte, det är så här vi oftast ser vår lille Liam.







Här har han grodbyxorna jag sydde åt honom =) Visst var de gulliga?





Man är inte stor då stl 50 är förstort =)



Och lite annat......Filippas hår har blivit rätt långt...eller ????



Så här ser det ut då jens färdigställt bron =)





Finfint!!! =)

Det var allt för mig, har så många bilder jag skulle vilja lägga ut men det tar sån tid och jag behöver göra annat, idag firar vi Filippa som fyller fem år!
Ha en bra dag!

Fotografier kommer snart

Tack anki! =)


Fotografier kommer i kväll så håll ut!

Välkommen till världen Liam Björklund

Först vill jag tacka för alla gratulationer och lyckoönskningar vi fått efter att vår lillprins fötts, när jag skriver detta inlägg är Liam två dagar gammal.

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE!

Som ni vet så åkte vi till Sunderbyn i måndags för samtal om en ev igångsättning, vi båda var nervösa över att bli nekade en och måsta åka hem igen.
Vi hade tid halv nio på morgonen och slapp vänta allt för länge innan vi fick träffa vår läkare. Hon gjorde en viktuppskattning på Liam och beräknade den på 3400 + el - (detta visade sig senare misstämma med 75g +) sedan berättade hon hur det gick till och efter en undersökning på mig konstaterade hon att det skulle fungera på mig då jag redan var öppen två cm och var omföderska.
Sedan kom ett tristare besked, hon ville att vi skulle komma  tillbaka morgonen därpå eftersom att trycket på förlossninngen var så stort. Där kom besvikelsen men viljan tog överhand och vi i princip guldbad henne att få göra det samma dag. Hon sa med ett leende på läpparna att vi skulle komma tillbaka efter lunch. Det blev en lunch på donken där vi satt och analyserade hurvida det skulle gå.
Då vi kom tillbaka blev vi visade in till förlossningsrummet (samma rum som Filippa och Milla föddes i) där jag fick mina piller som gör att livmoderhalsen skulle öppnas. Där fick vi ligga i 45 minuter och sedan var det bara upp och gå, vi hann i väg på prommis, äta middag, prommis igen, upp till rummet för ctg kurva och ned på prommis igen och till sistt satte värkarna igång för att hela tiden tillta i styrka, upp till rummet där bm berättade att jag var öppen fyra cm. Ned och gå igen.
Aj, aj, pust och stön.
När vi sedan kommer upp till förlossningen möts vi av en gammal brysk bm som jag inte alls gillade, hon skulle jobba natten. Denna bm ville undersöka mig och berättade att jag inte var öppen mer än två cm och att de inte kunde ta hål på hinnorna (detta lät konstigt efter den andra bm bedömmning) vi blev skickade till bb där vi fick fika och ett rum, Jens skulle inte få stanna kvar utan var tvungen att fara klockan 23.00
Jag fick ondare och ondare och gick tillbaka till förlossningen och bad om lustgas. ( så ont som jag hade då så brukar jag ha andas lustgas lääänge i mina andra förlossningar)
Så det var starten för en lång lustgasfest inne på detta rum. Klockan 24.00 bestämmde bm att stoppa upp värkarna mot min vilja, jag grät hysteriskt vimsig av gasen ochh trött av värkarna och var övertygad om att hon inte trodde mig.
Detta slutade ändå med bricanyl, morfin och två andra starka värktabletter och fri tillgång till lustgasen hela natten. Värkarna avtog inte och när lustgasvakten somnat (Jens) så åkte tuben på och jag andades tills jag tuppade av varje gång jag vaknade av en värk. Hur jag kunde hålla mig vaken längre än Jens med all medicin i kroppen är för mig ett under.
Morgonen kom och en ny ctg kurva kördes bm påstod att jag inte öppnat mig mer och jag kände hoppet om en bebis försvinna.
En halvtimme senare kom den första bm tillbaka, hon gick på sitt dagskift igen och ville undesöka mig. "jag förstår inte vad de svamlar om du är ju öppen fem cm" 10 minuter senare stack hon hål på fosterhinnorna (kl 9.00) värkarna kom igång ordentligt och klockan 9. 45 sa jag till Jens att klockan 10.30 kommer jag att krysta för fullt och mkt riktigt 10.36 var lille Liam ute. Han föddes med navelsträngen runt halsen två hårda varv och blev därför väldigt stasad och blå, de kallade honom för det lilla blåbäret på bb. Bm var snabb och uppmärksam på detta och bad mig sluta krysta så hon fick klippa av strängen så allt gick tack och lov bra iaf.
Jag själv har återhämtat mig perfekt efter förlossningen, kisseriet och magen fungerade direkt och inga bristningar alls. Amningen har kommit igång bra och jag har mjölk för kung och fosterland, jag har gått ned 6kg sen förlossningen men har otroligt mkt vätska i kroppen, benen är som stockar. Jag fick inte en enda bristniing på magen denna grav, helt otroligt. Så med en kort sammanfattning kan jag bara säga att allt är bra, vi mår bra alla och har den snällaste bebis man kan tänka sig.

Detta var min förlossningsberättelse och jag lägger inte ut några bilder nu, det kommer jag att göra i kväll då  jag har tid, men det blir många bilder =) så håll ut.

MVH
Numer stolt fyrbarnsmamma!!! =)

Måndag 17 maj 2010

Klockan är strax över fem på morgonen då jag skriver detta inlägg, det öser ned utanför fönstret och är 11.9 grader varmt, kaffebryggaren puttrar på i köket och sprider en välbekant arom.
Fönstren har vi sovit med öppna i natt och det är svalt och skönt här inne på morgonen. Alla sover förutom jag och katterna.
Det kan bli en spännande dag i dag, kanske, kanske men tro inte att det är därför jag vaknat så tidigt.
Våran katt Pelle väckte mig, han har varit ute sen i går morse och nu ville han komma  in och äta och hans mjauande är inte lätt att ignorera då han står utanför det öppna fönstret och mjauar.
Nu är han inne och jag är vaken.
Jag vill inte försöka somna om då vi ska upp en halvtimme senare utan tar mitt tillfälle i akt att få vakna till med en kopp kaffe i ena handen och min dator i andra, alldeles ensam.

Som sagt i dag kan det bli spännande, nu försöker jag intala mig själv att det inte skulle vara så farligt att bli hemskickad om jag nu inte är mogen, då kan jag ta den förbaskade socklådan då och hinna rensa ut den.
Jag har gått så länge nu att vad skulle ett par dagar till göra.
Det är tankar jag försöker ta till mig och tro på fast jag vet att så är inte fallet, jag kommer att bli på ett jäkla humör, en frustrerad, arg och bitter kärring som skulle fara raka vägen hem och dra täcket över huvudet och inte komma upp förens den dagen bebis ska komma ut, och socklådan skulle jag i likafall inte ta mig för att rensa ut.
I dag är jag i vecka 37+1, alltså har jag passerat vad som räknas vara ett fullgånget barn med en dag.

Nu kommer jag att dricka mitt kaffe, göra mig klar och packa ned det sista OM det skulle bli något.
Barnen ska väckas och få kläder och frukost samt vill jag hinna prata med dem innan deras farmor kommer och tar hand om dem och skjutsar dem till skolan. Vi tar Filippa och far med henne till mamma och sedan iväg till sunderbyn.
Annars kommer jag bara att hoppas på det bästa, det skulle vara härligt om ni hoppades med mig =)
Hejdå och ha det gott!

Godnatt

Jens har fått packa och göra klart allt. Jag har suttit som en zombie och tittat på, helt utmattad.
Jag trodde verkligen att det skulle bli en dag fylld av energi och glädje men ist blev det helt tvärtom, nu har jag prestationsångest över allt jag inte hunnit med att göra före bebbe ska komma, sådana saker som för mig blivit stora ex att hinna rensa i socklådan är en av min ångest, att det inte är tomt i tvättkorgen osv. Helt sinnessjukt jag vet och efter bebis är född lär jag inte bry mig om den där jäkla socklådan eller lite tvätt i korgen men just nu är det viktiga saker.

Slutkörd

I dag har jag inte gjort många knop, i princip bara förflyttat mig mellan olika platser och dessutom med hjälp av bil. Annars är det soffan till bron och tillbaka till soffan. Jag har nämligen ingen ork och en väldig huvudvärk, jag känner mig hopplös och gruvar så in i norden till i morgon att de ska börja strula.

Nu ska jag påminna min man om att laga mat, något jag heller inte orkar ställa mig och göra.
Få se om jag skriver i kväll.

God morgon

I dag pirrar det på rätt bra i magen, kanske kanske de sätter i gång mig i morgon. Nu är det många tankar och funderingar.
Först barnen, jag tror att jag ska ta ledigt åt dem från skolan eftersom att de inte heller riktigt vet hur det ska bli och det kanske är jobbigt att gå runt på skolan då de egentligen har en massa frågor osv. Med tanke på hur Filippa vart den senaste tiden så är det nog det bästa.
det största orosmomentet är nu, tänk om de INTE sätter igång mig, hur besviken blir man inte då?
Har jag allt i väskan, vad behöver jag mer?? Många frågor kring hur de går till och hur snabbt de kan sätta igång mig från att beslutet är taget? Det är så många frågor och mitt i allt detta så kommer jag på mig då och då att i morgon kanske jag ska föda barn.
Jag blir smått irriterad eftersom jag hade velat veta så jag kan göra allt för att förbereda mig, det känns så fel att inte veta säkert. Men det vet man heller aldrig då de ska sättas igång naturligt, och undermedvetet är jag inställd på att föda i morgon ändå.
Fler funderingar rör sjukhusvistelsen, tänk om man måste stanna längre på sjukhuset då man blivit igångsatt, hjälp  det vill jag inte, helst packar jag och åker då moderkakan ploppar. Hatar att ligga på sjukhus, detta sen jag opererade cystan.
Jag vill hem direkt och jag vet att längtan efter mina större barn kommer att vara enorm, vet det av erfarenhet.
Så det finns många tankar som cirkulerar i huvudet just nu, men som sagt är jag mest orolig att de inte sätter i gång mig. Men då tar jag mina väskor och sätter mig utanför förlossningen och väntar där till någon barmhärtig kommer och tar hand om mig =)
I dag har jag gått gravid 37 fulla veckor och går in i vecka 38 (det var nog i går) och kommer förhoppningsvis nu att lägga in den sista faktatexten.
Varsågod!

Vecka 38

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.




Ja som ni ser börjar det vara en stor bebis därinne, helt färdigbakad.
Nu i dag ska jag förbereda de sista sakerna som att lägga kameran på laddning, packa ned tandborstar,rena underkläder osv Måste köta ned energidryck i väskan till jens och små loka till mig, kanske något att stoppa i munnen också, kexchoklad eller sport lunch, kan vara gott att det finns nått iaf till Jens.
På tal om Jens så börjar han vara nervös nu, hahaha! Han börjar först nu fatta att det kommer en bebis! Sen kan jag inte klandra honom att vara nervös, han vet hur jag blir under förlossningen, väldigt oberäknelig =) jag är aldrig otrevlig mot honom men kan vara det mot de andra. Kan gråta och ta farväl av Jens medan jag skriker att barnmorskan inte fattar ett skit och inte borde vara där överhuvudtaget. I min värld här och nu så skulle jaag aldrig kunna göra så, men då man tappar kontrollen under förlossningen är det fullt möjligt har jag fått erfara. Men jag är otroligt duktig på att be om ursäkt när bebben är ute och allt är över =)
Vad mer behövs göras i dag, tvätta såklart!
Mest av allt ska jag nog bara förbereda mig på¨alla plan och gosa med mina barn och försöka förklara för dem för att minska deras funderingar kring allt.
Nu ska jag dricka mitt kaffe och fortsätta söndagsmorgonen med att glutta runt lite på nätet.
Ha en toppenbra dag alla!!

Lördagen

Här kommer ett kort inlägg om hur vår dag varit, jag vill börja att nämna att jag sitter här med massor av sammandragningar, kan bero på att jag stått i mer än vanligt och har lovat mig själv åter igen att inte ta ut mig så fort jag är lite bättre och att bruka värkmedicinen i det syfte att vila då den hjälper lite och inte passa på att göra det jag så gärna vill eller alla "borde" och "måsten".
Till saken hör är att jag fick ett kraftigt illamående i samband med sammandragningarna men de gör inte ett dugg ont, tänk vad skönt det skulle vara om det satte i gång helt av sig självt.

I dag har Jens byggt för framför bron och det är helt otroligt vilken skillnad det blev, att så lite kan göra så mkt.
Han har hållt på hela dagen medan vi strosat omkring och mått väl i det fina vädret. Flickorna är precis på väg i säng efter en film, de brukar inte vara vakna så här länge men i kväll fick de sig en riktig "uppekväll" det drog ut på tiden med allt då vi var ute länge i kväll.
Jag har just stoppat i mig kvällsfika bestående av vattenmelon och saft, gott var det men skulle gärna äta mer om det fanns.
Nu ska gubben in i duschen och sen blir det John blund i allra högsta grad, kanske man gluttar lite tv bara för att somna =) men det lär nog inte bli så mkt. Nu tycker jag också att vi alla tror på en lika skön dag som vi haft i dag!
Sov gott!!!♥

Väntar

Väntar på att min älskade man och min älskade lilla Filippa ska komma hem med virke, här ska nämligen byggas i dag och det kan väl inte bli mer passande väder för det. Till er som undrar ska vi bygga för framför bron med ribbor.
Snart är det dags för lunch och vad vi då ska äta är oklart men jag måste börja kolla det nu så vi får i oss något men en kaffe kopp väntar först.

Ut och njuta av det vackra vädret!

En vacker morgon

Ännu en vacker morgon att vakna till, i dag är barnen lovade att ta på sig shorts om vädret blir som igår, en udda känsla då snön fortfarande ligger kvar fläckvis på gården omän inte mycket. Jag skulle tro att det far i dag.
Natten har varit hyfsad och jag har inte varit upp och vankat så många gånger i natt men däremot drömt massor med konstiga drömmar.
I dag är det lördag och det känns skönt, en dag närmre måndag. Vi har fortfarande inga planer för dagen utan tar den som den kommer.
Hoppas att ni alla får en trevlig dag! =)

Magiskt

Jag tycker att det är helt magiskt ute, det har varit en fantastisk kväll och sen kommer detta småregn i den varma luften, det luktar så gott och är så härligt att jag skulle kunna sitta ute hela kvällen, synd bara att man blir så trött.
Trots att jag sov ett par timmar tidigare i dag så är jag lika trött nu som jag brukar fastän jag inte vilat under dagen.
Nu ska vi slå på film och jag ska kura ned mig under täcket och pallra upp kroppen med kuddar i den bekvämaste ställning man kan hitta för tillfället. Jag hoppas att denna natt kommer att bestå av mer sömn än den tidigare så man slipper vila i morgon då det ska vara ännu bättre väder. Få se vad vi hittar på i morgon.

Godnatt!

Fredag em, middag planeras!

Tänka sig vad man kan hitta mkt gott då man skakar frysen litegrann =) I dag skakade vi fram kebab i pitabröd men saknar återigen grönsakerna till så därför bär det av på affärn för att inhandla detta. I kväll ska vi äta jordgubbar med vaniljglass och mysa.

Ni kan tro att jag sovit, flera timmar ensam i tv rummet med dörren stängd, jag har sovit så djupt att jag var alldeles yr då jag vaknade.
Jag tror att jag har sovit så gott för att jag vet att jag kanske blir igångsatt på måndag =) Nu har jag lyckats smälta det hehe, det blev lite av en schock, jag blir lyckligare och lyckligare för var minut.
Vilket underbart väder somm dök upp, alla molnen borta,varmt och skönt. Å andra sidan var det varmt innan också =)
Ne ni nu ska jag gå ut och sysselsätta mig med något vettigt, dra fram en stol till solen och sätta mig i väntan på att åka till affärn.
Lev o må!!

Lyckliga jag just nu =)

I dag ringde de från specmödra och sa att jag fått en tid på sunderbyn, måndag kl 8.30. Ett besök där de ska avgöra om det ska sätta igång mig och isf redan måndag morgon =) sköterskan jag pratade med trodde att jag skulle bli igångsatt på plats. Kan ni alla fatta hur otroligt detta känns, på måndag kanske jag ska föda barn tjooohooo!!! Äntligen!
Inga förberedelser behövs här hemma för allt är redan klart, väskor packade och bebistillbehör inhandlade så nu är det bara för den lille att komma =) Snart är äntligen graviditeten över =) Kan knappt fatta det =)


Från ena saken till den andra så måste jag berätta att sedan igår har mina penséer vuxit sig tilll dubbel stl så solen gjorde dem väl.
Nu ska jag krypa ned i soffan och vila och hämta krafter hehe =)

Ha en underbar dag alla, det ska jag!

Fredag morgon

Underbara, härliga morgon äntligen är den här och äntligen får man stiga upp. Kaffet är bryggt och ska nu drickas återigen i lugnet som råder då de andra sover gott.
Vi fick allt åka och hämta hem vår kille i går, skillnaden motför förr var att han var inte ett dugg ledsen då han ringde och sa att han ville komma hem och när vi väl hämtade honom sa han att nästa gång ska han klara det, så då får man se då.

Nu blir det en rätt lugn morgon och sen ska vi hämta flickorna och äta lunch hos deras farmor, där är det inga problem med hemlängtan, man är mest orolig hur mkt bråk det ska bli då vi ska ta hem dem hehe.
För första gången på länge kan jag säga helt uppriktigt att det har varit riktigt skönt att de sovit borta, men en natt räcker, nu längtar jag efter dem.

Jag måste bara skriva om vädret som var igår, att solen och värmen var härlig tycker nog alla. Jag tycker det bästa vädret kom på kvällen då det var 17 grader varmt och spöregn, bara lukten av regnet ååå det var helt underbart. Kanske för att man kunde känna lukten av sommaren och verkligen se snön försvinna mitt framför ögonen på en.

I dag har vi inga planer så vi lämnar det till ödet och får helt enkelt se vad som händer!
Ha det bra alla ni där ute, kända som okända!

Händer inte så ofta!

vi blev helt barnlediga tidigare i dag då Kevin bestämde sig för att sova borta i natt.
Då vi hade städat klart ute och inne for jag och Jens och handlade till en sallad, vi bestämde oss för att grilla och göra lite myspys fastän det bara var vi två, annars då barnen är borta deppar vi i hop och tar oss inte för att göra nått hehe.
Detta resulterade i en mkt god middag tillsammans.
Nu blir det mys framför en film och vi kommer garanterat att somna fort så jag vill passa på att säga godnatt!

Solsting!!!

Vilket väder för oss som bara haft kallt,grått o trist! Det är ju nästan så att man får solsting hahaha!
Vi är ute och fixar till på gården, jag har varit inne och gjort klart så det håller på att vara så fint här nu och det känns bra att få sådant gjort innan lillen kommer. Men nu ska ni inte tro att jag inte hunnit sitta i solstolen för det har jag minsann, kisat mot solen och Jens som arbetar hårt, visst finns det fördelar med att vara höggravid också =)
I dag ska vi grilla en fläskfille till middag och jag tror att det bara blir sås och en matig sallad till det grillade köttet i dag.
Flickorna är hos sin farmor och ska sova där i natt, Kevin är med sin kompis och cyklar de trivs i det sköna vädret och ser nog sommaren inom synhåll.
Det är en lugn och skön dag här hemma i dag och lär nog så förbli.
Hoppas att ni alla mår skönt i solen i dag och har en ytterst trevlig dag, det har då vi iaf!!!! =)

Välkommen hit denna sköna morgon.....=)

Sitter i min ensamhet och skriver detta inlägg, de andra sover i vanlig ordning och jag trivs som fisken i vattnet dessa lugna minutrar för mig själv, för sen blir det trist och jag vill befinna mig mitt i "familjemorgonkauset" igen, man vill ju känna att man lever.

Vad händer hemma hos familjen björklund i dag?
Jo eftersom det kan bli till veckan den lille anländer så kommer vi att försöka hinna göra bort lite saker före det, så vi bara kan mysa med plutten. I dag blir det alltså hus och gårdsröj, kanske tänder vi en brasa och grillar en korv under tiden (oj så gott kaffet var nu på morgonen mmm..) och alla barnen ska få vara med och hjälpa till i den mån vi tycker är lämplig.
Det kanske inte låter som ngn rolig syssla en dag som denna då vi alla är lediga men helt ärligt så känns det riktigt kul att ta tag i det, vara ute och pyssla på, fortfarande är det sånt väder att man fryser av att bara sitta då man är ute haha.
Kvällen sparar vi oplanerad man måste lämna utrymme till lite impulsivitet också.
Det känns konstigt att det bara är torsdag i dag då det borde vara lördag, jag var faktiskt på väg att skriva om min nya vecka men tjii fick jag då jag kom på att det bara var torsdag. Lite trist för en som vill att tiden ska gå snabbare.

Dagens väder!
Jag brukar spana in på smhis hemsida för att kolla vädret fastän jag vet att det bara stämmer till 50% men tidigare i veckan lovade de 15 grader i dag så vi får se hur det blir med den saken, vore väl ändå underbart.
Nu skingrar sig de moln som varit och solen tittar fram, kanske kanske vi får en varm dag.

Nu har min stora lillgosse vaknat och jag behöver fylla på kaffet så därför passar jag på att önska er alla en underbar dag.
Välkommen tillbaka =)

Våran dag!

Dagen började mindre bra med en envis huvudvärk men efter en ganska lång vila så gick det som tur var över.
Vi packade vårt pick och pack och for till öjebyn för att grilla, detta slutade med en underbart god middag och självklart  gott sällskap för att inte tala om Elins ananaspaj.
Barnen hade med sig sina cyklar så de har cyklat runt, lekt och haft en rolig kväll de med.
Nu är vi hemma och ska bädda ned oss i soffan och slå på en film, jag tror att jag kommer att somna på en gång men lika skönt det.
Då vet ni vad vi sysselsatt oss med i kväll, sov gott!!

Barnmorskebesök

Ja då har jag varit och gjort bort bm besöket för vecka 37, hon ville göra bort det nu eftersom jag ska till läkaren nästa vecka för bedömmningen.
Barnmorskan hade ringt till mig flera gånger i går men på mitt gamla nummer så det var förklaringen till varför hon aldrig ringde upp.
I dag har hon ringt till spec och spec i sunderbyn och gjort allt för att ordna en snabbare tid, men tyvärr var den snabbaste tiden 20/5 men hon trodde inte att det var omöjligt att de satte i gång mig samma dag, nästa tordag.
Det känns som en evighetslång väntan.
För ni som missat det så blir jag igångsatt för svåra foglossningsbesvär och mest troligt ett rubbat bäcken, besvär som kom till vid kevins förlossning men som aldrig kollades upp, så det och en massa andra faktorer spelar in till varför de sätter i gång mig. Fick i dag veta att man inte i första hand ska välja snitt pga foglossningsbesvär eftersom att man får visst svinigt ont i fogarna efter ett snitt, så det går FETT bort.

Ja annars då? Vi är hemma nu och har käkat lunch, väntar hem Milla o Kevve och sen ska jag lägga mig och vila en stund, måste det då jag blir trött så fort och i dag har jag en väldig huvudvärk.
Sen blir det att åka och grilla hos Elin och Dennis, gott, gott, gott!!!

God morgon

Jag blev aldrig på bättre humör igår, bm ringde aldrig upp och jag antar att hon inte fick lappen som skulle läggas fram till henne Grrr!! I dag har jag däremot en bokad tid då hon ska ringa men jag kommer nog att slå henne en pling redan på hennes telefontid, hoppas för allt i världen att jag kan hålla mig lugn.

I dag känns det bättre, vi har trevliga planer som början på denna långhelg.
I dag ska vi och grilla hos Dennis och Elin, det ska bli trevligt med god mat och trevligt sällskap =) Hoppas att vi får ett fint grillväder.
Tittade in på smhi för att kolla lite väder och såg att det i helgen ska bli sommarvärme, inte illa alls man har börjat längta efter den.
Nu är det inte så mkt snö kvar här men det tycker  jag bara med tanke på hur mkt snö det har varit, trodde aldrig att det skulle hinna smälta så pass som det redan gjort. Hur som helst är det skönt att se det försvinna och veta att man har en härlig sommar att se framemot. Den sista snön åker nog i helgen då det bara ligger kvar snö i slänten och lite på slänten.

Ja i dag går barnen på ledighet, och NU skulle det passa så bra att få föda, om man får välja haha!

Nu måste jag gå och väcka min familj! Ha det bra!

Vilken triste dag

Oj vad jag börjar vara rastlös, och detta väder gör ingenting bättre.
I dag ska jag dock ta mig för att packa resterande saker att ta med till bb, nu ska allt bli klart så att det finns då det väl är dags.
Sitter och väntar på att bm ska ringa upp men verkar få vänta ihjäl mig innan det händer.
Jens ska grädda plättar till lunch, känner att jag behöver få i mig mat då humöret sjunker i all hast. Kanske blir det att vila lite efter maten oxå då jag sovit dåligt i natt.

Hör av mig med en uppdatering då jag känner mig på bättre humör!

Mardrömmar

Tänk att drömmar kan påverka en så mkt som det gör, man vaknar med känslan man hade under drömmen i bland härliga känslor så man blir smått besviken då man vaknar och i bland skräckfyllda känslor så man blir så tacksam och glad då man vaknar och inser att det bara var en dröm. Oavsett vad så påverkas vi starkt av våra drömmar.
I natt drömde jag mardrömmar och var tacksam över att det bara var en dröm =) frågan är bara vart kommer alla tokiga drömmar ifrån, ens undermedvetna? Då skulle man ju klassas som galen haha!
Ja, nu då jag vet att det var en dröm så lämnar jag det där och orkar inte fundera vidare på varför jag drömt så obehagligt och tokigt.

Barnen for nyss, i dag är vi alldeles själva hemma en stuund, det är då vi brukar få som mins gjort också. Underligt det där.
De var på bra humör i morse, Filippa har inget bra morgonhumör så de jag talar om är Milla och Kevin, de är glada att det är kortvecka i veckan, ingen läxa då heller.
I dag börjar Milla om fotbollen och det ser vi framemot att fara och titta på, Filippa ska till läkaren på uppföljning kl 13.00 och min bm ska ringa mig i dag ang ny tid på spec så då får vi se vad som händer.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sedan göra mig klar, jag ska inte fastna vid datorn vilket är ganska lätt hänt då man är hemma utan barn men i dag ska jag göra mitt yttersta för att göra ngt annat.
Kram,kram!

Gokväll!

Denna kväll är det trist nog inga förvärkar, det är trevligt med dem för de håller hoppet uppe=)
Nu är jag på väg in i duschen och sedan ska jag krypa ned och se en film, jag är lika trött i kväll som alla andra kvällarna, men nu märks det att man är trött för att kroppen är så stor och det börjar vara ordentligt jobbigt.
I kväll då flickorna var borta var jag och Kevin ute och jag snurrade hopprep medans han hoppade som en galning, han var blöt i svett då vi gick in men kul var det =)
Annars har det inte hänt så mkt i dag det har varit en typisk måndag, seg och lång hoppas på en trevligare tisdag, då ska Milla börja om fotbollen så det längtar vi till.
I morgon ska bm ringa mig så förhoppningsvis blir man lite klokare då.
Nu ska jag försöka ta mig till duschen, ha en trevlig kväll o sov så gott i natt.

Soligt och varmt

Ja det blev som jag ville med vädret, riktigt skönt ute i dag och snön har smält i massor, härligt! =)
Det gick bra för Milla hos läkaren hon ska bara göra en liten iprenbehandling, hon hade förhöjda värden av blodkroppar i urinen men tydligen inget de ska göra ngt åt nu.
Till middag blir det fläskfille, sås och potatis och det är nått vi ska börja med snart.

Annars? Lugna puckar!!
Sen? Film och mys!!







Godmorgon

Ännu en solig morgon att slå upp ögonen till, sista gången jag vaknade väckte Jens mig kl 7 annars vaknade jag både vid 5 och 6 men lyckades tur nog somna om igen, nackdelen är att man blir så trött när någon måste väcka en.
Ny vecka och en kort sådan för barnen, skönt med ytterligare ledighet för dem. I dag är Milla hemma vi måste till vcl och lämna ett urinprov då hon klagar över smärta vid urinblåsan, huvva bara hon inte också har uvi.
Hon har säkert lyckats bli kall eller nått, svårt att hindra dem att klä av sig, de  tror i princip redan att det är sommar och när de är på skolan har man noll koll.

Nu blir det en kopp kaffe till mig och frukost till Kevin som är den enda som ska i väg i dag, vi andra äter lite senare.
Hoppas att solen får vara kvar under dagen och smälta bort den snö vi har kvar på gården, det blir så skönt då det börjar torka upp.
Ha en bra dag så återkommer jag med en uppdatering lite senare!



Ett litet ord....

Gör ett snabbt inlägg före lunchen, vi har precis kommit hem från kör uppträdandet med Millas kör och i vanlig ordning är det svår att hålla ögenen torra då man ser sitt barn stå och sjunga där framme med en blandning av nervositet och stolthet,stolthet och glädje är vad man själv känner då man sitter och lyssnar. Till världens bästa Milla vi älskar dig!!

Mamma

36 Fullgångna veckor och in i vecka 37

Ja nog går tiden framåt det kan jag inte förneka omän betydligt, betydligt saktare än tidigare i graviditeten.
I dag går jag in i vecka 37 och det återstår bara fyra veckor kvar till beräknat förlossningsdatum.
Vad som hänt under den senaste veckan är att jag fått ordentligare förvärkar, värkar som har gjort ont och en gång fått mig att tro att vi skulle åka in, kanske är detta ett tecken på en snabbare förlossning och kanske är mkt av förberedelserna där nere gjorda, man kan alltid hoppas. Viktökningen ligger fortfarande på 11kg vilket för mig är positivt. Vätska har jag bundit massor den senaste veckan och jag har fått en liten påse vätskeansamling längst ned vid höger fotknöl och båda mina  knän är ytterst påverkade. Bebisen har lugnat ned sig i magen och rör inte på sig allt för mkt, jag känner små duttar som försäkrar mig om att allt är väl därinne men det är inga stora rörelser som tidigare.
Magen har ändrat utseende till att bli spjutig och även sjunkt ytterligare trots att bebis inte fixerat sig, men som sagt är det inte ens säkert att han gör det då man är omföderska.
Annars kan jag inte komma på nått annat som hänt i graviditeten denna vecka, och som förut så mår vi alldeles utmärkt om man bortser från foglossningen. Men vi börjar vara smått uttråkade och rastlösa då vi vill att tiden ska gå! Nu har man ställt in sina tankar på hur det ska bli då lillen kommer hem, tidigare funderade man kring veckor och graviditeten nu är det ett helt annat tänk, självklart läggs mkt av fokus på självaste förlossningen men sen är tankarna då vi får komma hem och lära känna vår bebis som vart så hemlig i nio hela månader, då vi äntligen får se honom och då vi får vårt första tillfälle att säga hur mkt vi älskar honom redan.


Här kommer ett fakta urdrag från vecka 37....

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Lördagsmys!

Ja vad ska man säga, i dag for det ännu mer snö =) Barnen har vart ute och roat sig, själv har jag mestadels legat i soffan och vilat, ut någon sväng men har varit mest inne faktiskt, jag väntar till sommarvädret, tycker bara att det är kallt hela tiden men det beror väl på att man inte rörs som man brukar hehe!
Jens har haft migrän i dag så han har också legat en stund.
Nu är vi hemma efter en god surströmmings middag, det enda trista är att jag inte kan äta så mkt innan det tar stopp, men då blir man hungrig igen efter en timma. Precis så som det är i slutet av graviditeten då bebis är så stor och trycker mot magsäcken.

Jag har dammsugit också, flera korta stunder under dagen hehe, det är så kul med en ny dammsugare och JA det är kul haha!!

I kväll ska Kevin få se en film med oss det är det bästa han vet =) Han njuter i fulla drag att få bara vara md oss och se spännande filmer. Det är så kul också, av oss alla tre somnar jag först sedan Jens och sist Kevin men oftast så lyckas Jens hålla sig vaken och se klart filmen tillsammans med Kevin.

I kväll blir det scones och te till filmen med jordgubbsmarmelad och lite frukt.
Jaja, det var allt jag ville för i kväll så jag återkommer i morgon igen hejsvejs o gónatt!!!

Vilken dag!

Vilken dag, vilket underbart väder. Sitter och bloggar i väntan på mitt kaffe, börjar vara smått hungrig och funderar vad sjutton vi ska äta till lunch, det vi har hemma är så krävande mat och jag känner för något lätt, men frågan är vad.
I morse fick vi morgonbesök av Nicke o barnen efter det har vi morgonröjt och nu är vi ute och polimasar, Jens o Kevin spelar någon typ av brännboll om man kan säga så haha.
Milla o Filippa är över hos grannarna och leker där, och jag, här sitter jag (fy skäms på mig) och jag skäms nästan så jag skaa ta mitt kaffe och gå och sätta mig på bron.
Ha en trevlig och solig dag!!!

Godmorgon

I natt har jag sovit relatvit bra, benen var inte ens låsta i morse utan jag kunde gå nästan som vanligt, halleluja!!
Jag måste bara berätta om värkarna el "förvärkarna" som jag hade i natt, fram till klockan ett ungefär då jag somnade och de försvann.
Jag skrev i går att jag tog mig en dusch och värktablett men värkarna fortsatte att ta i, vi bäddade ned oss och slog på avatar tillslut hade jag så ont att jag var tvungen kliva upp och vanka omkring och då jag gjorde detta blev det ännu värre och jag kom i håg allt som har med värkar och förlossning att göra. Jag hann tänka jaha nu är det dags! Smått i panik började jag leta efter mina papper med blodgrupperingar och annat som skulle ned i väskan, kamera, shampoo o balsam mm.
Vid det laget var jag tvärsäker att vi skulle in. Efter detta stod mina ögon i kors och jag var tröttare än tröttast och vi bestämde oss att lägga oss ned och se avatar, värk på värk kom och de tog i värre och värre för var gång, jag tänkte att jag blundar och försöker sova mellan dem så man iaf får lite sömn. Från början vaknade jag då värkarna kom men tillslut somnade jag och värkarna avtog, så det måste ha varrit "förvärkar" eller så gav de bara upp.

Nu när jag kan förnimma hur det kändes att föda så har jag större tålamod att vänta hehe.

Nu är det morgon i vårat hus, frukost ska ställas fram och vi ska äta snart, dricker än så länge mitt goda kaffe och njuter av att sitta nedbäddad under täcket med min lilla dator i famn.
I dag ska vi äta surströmming till middag och som jag längtar..............
Jaja, nu ska jag kolla vidare och läsa lite bloggar ha det gott!

En superbra dag!

Sitter i soffan och myser och är nöjd över dagen som varit.
Jag väntar på att vi ska slå på en film och sen kommer man väl antagligen att somna i vanlig ordning.
Jag har haft sammandragningar sen i em till och från men nu börjar det komma tillsammans med en "mensvärk" som strålar ut med benen, jag har duschat varmt och tagit värktablett men det ger inte med sig. Kanske håller jag på att framkalla en förlossning med ren tankekraft, skulle inte förvåna mig. =) Man ser om de avtar nu då jag lägger mig.
Tänkte nämna presenterna jag fått idag, bilder kan komma att visas vid ett annat tillfälle.
Av Jens och barnen fick jag ett par vita adidas skor, av mamma,pappa och Anton fick jag en elektrolux dammsugare och av Jens föräldrar ett namnsmycke från amadeus med barnens alla namn, givetvis finns en sparad plats till vår lillkille som kommer snart.
Jag har haft en underbar födelsedag helt enkelt och nu en underbart skön kväll =) Nu väntar bara täcke o kudde samt att se hur SD tar sig.

Jag önskar er alla en trevlig kväll oxå!!
Ps i morgon ska vi äta surströmming, det ni!!! =)

Tröttis

I dag var verkligen en dag då jag önskat mig mer energi än vad jag har, nu efter lunchen var det som om någon slagit mig hårt i huvudet, jag blev så trött. Försöker med lite kaffe men det brukar vara lönlöst, men jag testar.
Filippa gick just i väg till Alva för att leka, en dagiskompis till henne.
Så nu förbereder vi här hemma med lite av varje, Jens håller på och ska möblera om i v-rummet, annars händer inte så mkt.
Nu ska jag slurpa kaffe, ha det gott!!

Ett år närmare tretti!

I dag fick jag vakna till sång och present av min kära familj! Inslagspappret till presenten hade filippa valt och det pryddes av röda små tomtar =) Jag fick ett par skor, jätttefina! =) Nu har vi fikat occh nu dricker jag nybryggt kaffe.
Filippa har hemmadag i dag så hon får hjälpa till med tårtan. Kevin och Milla ska snart cykla till skolan då det var så fint väder idag.
Nån av våra ohängda katter har dragit hem en stor jäkla fågel på gården och saken blev inte bättre av att han var halvt uppäten.
Nu blir det att skaffa halsband med plinga, då kanske vi inte får hem så många möss och sorkar heller.
Nu blir det en fortsatt mysmorgon, lugnt och skönt innan man gör sig klar för dagen.
Ha det bra!

Åter en skön kväll

Sitter i soffan och mår väl efter en riktig spa kväll, det är inte ofta man tar sig för det längre då kroppen inte är så smidig, det är ju värre att klippa tånaglarna än att springa ett maratonlopp. Mitt hår är färgat och nu blev det en ny röd färg, lite mörkare. Tänkte att det skulle bli fint till sommaren då man får lite mer färg. Eftersom att jag nästan aldrig plattar mitt hår längre så upptäckte jag i dag hur mkt mitt hår har vuxit, det har blivit jättelångt och är i stort behov av en ordentlig genomklippning och toppning bara synd att det är så vansinnigt dyrt att gå till frissan.
I kväll blir det att titta på reprisen av andra avenyn, säsongsavslutning dessutom. Sen blir det en komedi så länge man orkar...lär inte bli länge kan jag säga.
Sov gott på er alla och ha en trevlig kväll!!

Huvudlöss, nej tack!

Jag och filippa la oss och skulle vila, hon skulle se barntv och jag vila men det slutade med att jag lyssnade till barntv och lilla sockerärtan somnade och sov djupt och skönt. Välbehövligt enligt mig.
Barnen har kommit hem och vi har stoppat i oss mellis. Kevin hade med sig kompis hem från skolan så nu är de  ute och cyklar för full rulle.
Vi var i väg en sväng på morgonen för att köpa kattmat och saker till tårtan i morgon. När vi kommer hem så måttar jag upp och smälter och svalnar smör till Filippa, sen får hon under uppsikt baka kokostoppar alldeles själl och det gick naturligtvis väldigt bra och hon gjorde dem så fina.

I dag fick vi med oss en mindre rolig lapp, det går löss på skolan, Kevins fröken har det och nu vill de kolla alla barnen. Jag vet att detta kommer att låta omoget och nästintill idiotiskt men jag kommer bli hysterisk om vi har det, jag kommer garanterat börja både skrika av skräck och gråta. Detta är en fobi jag har och alltid har haft, självklart kommer jag att kontrollera mig framför barnen men det lär nog lysa igenom hur jag verkligen känner för de där otäcka djuren. Måtte vi inga fått!

"Läkarbesöket i dag gick superbra, förutom att han sjukskrev mig till mitten av juni så lyssnade han och gav ett intryck att verkligen vela hjälpa. Han tyckte inte att vi skulle höja dosen utan ordna en tidigare tid i nästa vecka till spec. Han tyckte att jag skulle få komma upp dit tidigare och sa att han och bm skulle kontakta läkaren där och förklara hur problematiskt det varit med foglossningen under hela gravven och att en tidigare tid för bedömmning var högst aktuellt. Det känns skönt att de får lämna sin syn på det hela då jag själv inte ens tror att läkaren på spec kollat i min journal. Onsdag nästa vecka ska min bm ringa så det väntar jag på med spänning ;)

Snart ska vi sätta igång med städning, helgstädningen ska göras bort i dag då helgen är full av trevliga planer.
I morgon, mitt kalas och kevin ska på pyjamasparty på kvällen. Lördag, surströmming hos svärmor (kan inte bli bätttre) Söndag, våravslutning med  himlakören, Filippa kalas hos Klara och senare på kvällen åker vi och grattar Elvis.
Så vi har helgen fullbokad =) Skönt då det händer nått.

Solig torsdag

Vänta, hämtar kaffe........
Såja, hej och hallå!

I dag är jag glad, då solen lyser in i huset på morgonen så är det så underbart att vakna.
I dag ska jag till min läkare, läkaren som jag har på mvc, han som har hand om allt med foglossningen och sjukskrivningen. Jag ska dit i dag och förmodligen så blir jag sjukskriven resten av graviditeten nu.
Sen ska jag även ta upp det med värktabletterna med honom.
Annars är det bakdag i dag, ska inte baka så mkt till min födelsedag, men vi har ju ett "riktigt" kalas den 25 maj då vår minsta fyller fem år, då ska det finnas fika i stora mängder hahaha och allt ska tydligen glittra och vara rosa och då tackar jag ö&b för deras strössel.

Godmorgon!

Frukt och grönt

Hade faktiskt tänkt att vara nyttig i kväll och hann snöra i mig äppel och morotstavar men det slutade med ett tillskott på två påsar dragsters, sura och salta och så ska man blanda dem mmm.
Eftersom att jag nu hade tänkt att ställa om och bryta dessa gottevanor men misslyckades stort hahaha så får detta bli en mjukstart.

Nu är läxläsningen klar, barnen nattade och jag duschad nu väntar bara greys anatomy och dessa två dragsterspåsar, kvällen räddad och jag kan nöjt pusta ut.
Jag har åter igen haft en helt underbar dag tillsammans med min underbara familj!
Kram o sov gott!!

Hej o hallå!!

I dag tog jag efter övertygning och stränga order av min bm mina värktabl. och blir i stort sett förbannad på vilket hån de var, hjälper inte ett skit inte ett uns och inte ens en liten lindring.
I morgon ska jag till mvc läkaren och bla be om en större dos, annars är det ingen idé att knapra i sig dem.
Ja vad hände hos bm? Hjärtljuden var bra, magen låg på (normal) kurvan och allt annat var perre det också.
Nästa vecka blir det ev att boka in ett tidigare besök på spec, det jag tyckte från början tyckte bm också nämligen att jag fått en sen bedömmningstid med tanke på att filippas förlossning startade 2,5 vecka tidigare. Ja ja nog med det, ut ska den iaf så! =)

Nu är snart gruset ute det har varit mkt att strö ut, ett helt lastbilsflak. Men vad fint det blir och vad duktig man jag har.
I dag blev det hemmagjorda hamburgare ute på grillen med grönsallad och mkt ost, det smakade  underbart.
Nu ska jag fortsätta vila då det enda dessa tabletter gör är att trötta ned mig rejält =( Nopp, högre dos eller inget alls.
I morgon blir det bakdag tills på fredag då jag fyller år, ursch hatar att baka det är tur att man älskar att fika annars skulle det aldrig bli nått bak här hemma.
Nåja nu ska jag fixa lite bebis saker.


Bye bye!!1

Snurrig,vimsig,glömsk och allt på samma gång!

Nu har det hänt igen, jag har tappat tiden till bm, jag kommer alltid i håg dagen jag ska dit men glömmer vilken tid det var. Det är inte bara en gång jag har fått ringa på morgonen och bökat för att få tag på någon som kan säga vilken tid jag ska vara där och det är både tidskrävande och börjar vara lagomt pinsamt. I dag ska jag till bm, kom inte i håg tiden men hade lappen sparad i jackfickan. Klockan 11.00.
Det var en bra tid då hinner vi hämta filippa före vi åker eller före jag åker, vilket som.
Vad ska jag göra där då? Mätning av magen, höra hjärtljud och kolla lite värden samt se om bebben fixerat sig. En vanlig koll helt enkelt.

I natt drömde Filippa mardrömmar om larver hon drömde att det var fullt i larver i hennes säng, detta beror nog på att hon hittade en larv i går som hon stoppade i en liten glasburk vid sängen. Filippa lekte med denna larv hela kvällen och gjorde ett larvland i denna lilla glasburk, hon visade Milla deras nya  husdjur och talade om för henne att larven åt gräs, vatten, snö och is allt som fanns i burken. Milla var måttligt road men helt klart  intresserad av den lilla larven.
När Filippa sedan vaknar och klagar på att det ligger larver i hela hennes säng så erbjuder Jens att ta upp burken med larven och Filippa ber honom döda den, sen säger hon "om du hittar den, döda den!!" För det var en liten larv, mkt mkt liten.

När jag anser mig själv ha mkt att klaga över eller inte mår vidare bra över något så har jag en förmåga att skriva av mig, detta är något jag gör här på min blogg. Så ni som inte vill läsa dagens klagosång kan hoppa över just detta stycke.
I natt har det varit jobbigt, jag har varit vaken och vankat vid flera olika tillfällen, drömt mardrömar och haft SÅÅ ONT!!! Jag har inte kunnat vända mig i sängen och knappt kunna stå på benen då jag klivit upp för att inte tala om att gå. Det håller verkligen på att vara outhärdligt. Men mitt i allt detta så känner jag mig ändå positiv, nu känns det att tiden är på min sida och det känns inte omöjligt att härda ut de veckor som är kvar och det börjar vara max 2,5 vecka så jag måste säga att det är en stor tröst.
Jag minns då jag var i vecka 20 i graviditeten och tänkte vad allt hade gått fort det var ju bara halva graviditeten kvar hahaha!! Vad jag inte kom i håg var att bara de sista tio veckorna känns som 40 långdragna veckor, och de är minsann inget skämt och är säkert många som kan intyga. Jag får räkna kallt med att de veckor som är kvar kommer att kännas som de dubbla eller ännu mer.
Men hur somhelst är jag så glad att detta snart är över =)=)=)=)=)=)=)

Nu frulle!!!

Vår dag = Utedag = Jag =)

Ja ingen kan väl klaga på vädret i dag inte de som bor i piteå iaf, det har vart riktigt härligt vårväder med sol i stora doser.
Vi har vart ute hela dagen och då menar jag verkligen hela dagen, nu är man knäckt och längtar efter en varm och skön dusch sedan blir det mys framför tvn och alla kvällens serier.
I dag kom det en lastbil full med gårdsgrus och tömde ut på uppfarten, den är ju inte liten och med tanke på att jag inte krattar i grus frivilligt just nu så innebär det en hel del jobb för min gubbe. Jag tror jag vet någon som kommer att somna fort i kväll =) Nu slipper man allt smått som följer med in för att inte tala om hur fint det blir.

Lillebebbe har vart allt utom lugn i dag, undrar vad fasikens den håller på med där inne. Han liggger då och trycker med rumpan precis ovanför naveln så det känns som att jag ska gå sönder precis på den punkten, förr har jag kunnat putta bort han därifrån men nu ligger han pall med rumpis, benen använder han för fullt för att misshandla mina inre organ =) nu får tiden gå fortare så lillsparvel kommer ut så jag får ta ett ordentligt snack med honom.

Vi har vart på utvecklingssamtal ang Filippa i dag, det var bara positiva saker vii fick höra och vi kände igen vår sockerärta i deras beskrivning av henne. Det är ganska stor skillnad på utvecklingssamtalen i skolan och på dagis, man märker att båda är absolut lika viktiga men som sagt nog är det skillnad =)

Barnen har varit ljuvliga i dag, för visst är det så att vissa dagar är de mer ljuvliga än andra =) Men i dag har de verkligen varit underbara. Kevin har varit på strålande humör ända sen han kom hem från skolan samt Milla och Filippa.
Det är så trevligt dagar som denna och det positiva har en förmåga att smitta av sig i allt annat med.
Nu hör jag att Jens börjar vara klar på toa så nu ska jag inta plats i duschen och njuta av värmen sen krypa ned framför tvn med älskling (antar att han kommer att sitta vid datorn då vi inte delar intresset av serier =) och bara känna lugnet, man får passa på snartt ska jag ju föda barn.


Hoppas verkligen att alla haft en lika bra dag som jag. Godnatt och sov gott!!

Tisdag morgon

Ja då var det tisdag, solen skiner i dag med och enligt prognoserna ska den fortsätta med det under dagen och termometer ska visa hela 10 plus.
Jag sitter just nu och dricker kaffe och tänkte då passa på att uppdatera lite omän jag inte har så mkt att skriva om. I dag ska vi på utvecklingssamtal med vår yngsta sockerärta det blir spännande =)

I dag hade jag tänkt att vi skulle städa här men samtidigt är jag sugen på att fara en sväng med bilen, passa på medans barnen är borta. Skönt att bara få komma ut en sväng och byta miljö ett tag.
Mer än så blev det inte för tillfället men jag får passa på att säga godmorgon och önska er en härlig dag ute i vårsolen.

Middag

Visst har jag roliga rubriker i dag?
Men nu är det middag och jag väntar på att de få minuterna som är kvar innan laxen är klar, i dag blir det allas våran favoritmåltid. Baconinlindad laxfilé med potatis och blomkålsstomp tillsammans med en sallad på ruccola och äpplen och en supergod remouladsås. Jag är väldigt hungrig vill jag poengtera.

Från middag till tv, vår nya tv har kommit i dag =) såååååååå snygg!!! =)=)=)=) och bra motför vår förra, vilken skillnad på bilden, tom. jag ser det heehe. Nöjd över den blev vi absolut.

Nu ska jag ta ut laxen ur ugnen, hejsvejs!

Lunch

Uppvärmd chili och varma ostmackor, mumma!
Vi har varit ute och pysslat jag jens och filippa, skönt i solen. Nu ska det tvättas lite  och stökas på inne ett tag sedan kanske ut igen vi får se helt enkelt.
Lunchen satt bra, nu är vi alla mätta o belåtna precis som det ska vara!

Soliga härliga morgon

Vilken underbar känsla att vakna till strålande sol efter en helg som denna, det pirrar i kroppen av vår/sommarkänslor och lusten att göra saker är tillbaka, bort med de likgiltiga känslorna som infunnits sig i helgen. Medans Jens röjer undan och bäddar ska jag och filippa klä oss och gå ut och städa lite vid kaninburen, det har flugit hö överallt som måste plockas upp och det är detta filippa ska få hjälpa till med, tur jag bakade kokostoppar i går för det är vad jag ska muta henne med för att hjälpa till.
Jag antar att Jens sedan kommer ut och hackar bort det sista av betongplattorna.

Senare under dagen kommer nog våran nya tv och det ska bli skönt att få en stor tv att titta på igen =) och få undan dessa kablar som jag är högst allergisk mot.
Sen får vi se vad dagen bjuder på.......
Jag måste berätta om millas framtand också, den har varit lös och bara hängt på några trådar i flera veckor nu och jag har inte varit ensam om att vilja dra ut den men milla har vägrat i sten att  ngn ska röra hennes tand. I går då jag borstade hennes tänder var vi själva på toa och jag frågade henne om vi skulle dra ut den i smyg och sedan gå in och visa de andra, detta ville hon absolut men försäkrade sig om att jag skulle sluta då hon sa stopp. Tanden åkte i ett ryck och milla hann inte ens vara med hon förstod inte att tanden lossnat fastän jag höll den framför hennes ögon =) men det var en stolt och lättad tjej som visade upp tanden för övriga familjen.

Nu har jag inte tid att sitta här längre, mycket som jag vill hinna göra i dag så det är väl bäst att sätta igång med det. Ha en underbar dag och be till vädergudarna att solen stannar kvar ett tag hos oss nu, den behövs för alla syften i världen.......

Vår dag

Titta ut! Solen, den passar på att visa sig nu då helgen i princip är över och jag kan inte låta bli att tycka det är smått ironiskt fastän jag är glad att se den.
Trött har man blivit av helgens regnväder och jag känner mig snuvad på valborgmässoafton, men det får vi ta igen nu någon härlig eftermiddag och det är faktiskt skönt om det hinner torka upp lite först.
I dag har vi varit och hälsat på hos Elin o Dennis, det var riktigt roligt att träffa dem då det var typ hundra år sen sist =) Förhoppningsvis tinar man fram själv med våren och börjar röras igen. annars har vi ingenting gjort i dag jag har surat och varit på skitkasst humör och tackar min man som står ut med mig, hade det varit ombytta roller hade han bott i bagarstugan sedan länge. Rastlösheten kryper i mig, den pirrar i kropp och själ och jag vet snart inte vart jag ska ta vägen, det är hemskt.

Undra om jag skulle ta och döpa om min blogg till klagobloggen, vad tros? Hehe! Som ni flesta förstår så är man ju självklart superlycklig över den lilla som ska komma men det är som att man vill släppa ut den lyckan så att den blir påriktig, och det kan man inte förens man släppt ut den lille.
Men men han kommer tids nog :)
I kväll har jag bakat kokostoppar, det var då så enkelt att man bara behövde läsa receptet så var det klart, sen är det ju godis. Hade tänkt ha det till på fredag då jag fyller år men men, vem försökte jag lura???
Nej nu ska jag säga snälla ord till min man så han inte skickar ut mig till bagarstugan, det är tur att humöret svänger i väldans fart på så sätt hinner jag vara snäll mellan varven =)

Godnatt o sovgott!!

Söndag

Godmorgon alla härliga!
I dag ska vi fortsätta med tv rummet samt åka o hälsa på några vänner i öjebyn.
Natten har varit konstig, jag vaknade att jag låg på mage och hade super ont just pga jag låg på magen, hur i all världens jag har lyckats lägga mig så och hur länge jag har legat  så har jag ingen aning om, jag vet bara att det var VÄLDIGT jobbigt att ändra läge efter detta. Stackars lilla bebben därinne som måste ha blivit platt som en pannkaka, han rörs då nu på morgonen som vanligt så han är då ok. Jag har drömt mysko drömmar igen och varit uppe och vankat fram och tillbaka pga smärtan.
Vaknade nu halv åtta och snörde i gång kaffet, jag är vaken själv de andra sover skönt.

Eftersom att jag gicck in i vecka 36 i går så kommer här lite info....

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.


Har fortfarande bara en viktökning på 11kg, känns skönt och hoppas att det inte behöver bli så mkt mer =)
Nu längtar vi så mkt efter vårt lilla tillskott, och visst är det fantastiskt att bara efter två dygn med bebben vill man stoppa tillbaka den igen hehe.
Efter ett samtal med min läkare fick jag utskrivet en starkare värktablett, har inte haft någon alls tidigare och det eftersom att det känns fel att trycka i sig sånna med en bebbe i magen då man inte vet om den tar skada eller inte. Jag har också oroat mig att tar jag denna medicin och den skulle hjälpa så vet jag att jag skulle ta ut mig så att fogarna slits ut ännu mer, det kan vara bra att de på ett naturligt sätt får säga till då man ska ta det lugnt. Men nu överväger jag att börja ta dem på kvällen så att jag får sova hela nätter, jag tänker att det vore ett bra sätt att hämta lite styrka inför förlossningen men samtidigt känner jag att har jag klarat mig så länge utan känns det dumt att börja nu. Jag är så osäker, men det lutar mot att jag hämtar ut dem och tar de någon natt före jag ska föda.

Nu ska jag fortsätta med mitt denna sköna söndagsmorgon.

Lördagkväll

Middagen avklarad, en riktig het chili con carne som smakade bättre än vad jag trodde den skulle göra, så nu känner jag mig nöjdare =)
Flickorna for till sina kusiner en sväng, rastlösa efter en heldag inne med mamma och pappa. Här sitter jag och funderar på att tända lite ljus man måste passa på att suga på ljussäsongen den börjar faktiskt vara över snart, men i dagens dunkla dagsljus passar det perre.
Ha en trevlig kväll!

Nepp, humöret blev inte bättree!

Somnade efter maten, vaknade och drack en kopp kaffe. Har endel förvärkar och känner mig inte på topp, jag är lika rastlös och frustrerad över allt och vill bara att tiden ska gå så det blir kväll. har ont i mina knän nu tillråga på allt, väska måste det bero på, jag kan knappt nudda över knäna det känns som att jag har slagit dem gul och blå. Jag tror att det beror på vätska och att jag felbelastar pga fogarna, jaja tiden ska väl vara till min fördel omän det inte känns så nu.

Jaja, bara fortsätta sega tillsammans med denna sega dag.

Vad vi pysslar med i dag!

Städning och fixning av v-rummet är vad som står på schemat i dag. Regnet öser här utanför som det säkert gör på många ställen i dag. Inte blir man på bra humör av vädret och jag känner mig tugnt irriterad på hela gravidsituationen i dag och gör inget annat att längtar tills denna mardröm ska vara över.
=(

Det blir en väldans sen lunch i dag, kanske mkt därför humöret sjunker med all hast, eftersom att vi nu är klar med det mesta som ska göras så ska jag nog lägga mig och vila efter lunchen, omän bara för några minuter. Mat och sömn brukar göra underverk med humöret. Vi ser väl om det är bättre då jag är in nästa gång.
Bye, bye!
RSS 2.0