Måndag

Efter en helg i sjukdomens tecken har jag äntligen kryat på mig men nu ligger däremot Milla i feber =(

Vi var på Leos igår med barnen och en kompis till Kevin. Alla hade superkul och mest kul hade nog lillskiten som badade i bollhavet, studsade i luftslottet och kröp fritt på de enorma golven i jakt på bollarna =)

I dag ringde min läkare upp för att meddela att blodproverna jag lämnade var avvikande och att de från och med nu lämnar över mig till ngn specialist på sunderbyn. Mer än att jag producerar för lite antikroppar förstod jag inte och orsakerna till detta kan vara många så jag orkar inte ens spekulera i vad det kan vara, men nu förstår man varför jag har varit sjuk till och från under en längre tid.

Sen måste jag bara tacka de  föräldrar och vuxna som har vett nog att stanna hemma eller hålla sina barn hemma då de är sjuka, tänk vad man kan förhindra onödig spridning av smittor vid en sådan klok handling. Detta är något jag verkligen kan reta mig på.

Nu ska jag däcka i soffan!!!



Frdagkväll.

I dag har kevin och Liam gjort sina pricktester. Liams visade inga allergier medan Kevin reagerade kraftigt på timotej som representerar alla grässorter. Man kan ju inte påstå att vi då bor lämpligt till med tanke på åkern på andra sidan vägen där de slår gräs, men å andra sidan finns det ju gräs överallt.
Till vår stora förvåning visade ingen av killarna på katterna vilket jag trodde Kevin skulle göra.

I dag har jag inte mått så mycket bättre, frossbrytningar och huvudvärk samt lite feber. Jag har legat nästan hela dagen men är nu på fötter eller rättare sagt på arslet i soffan.
I kväll ska jag käka popcorn och bara gosa under täcket................

Ni får ha en trevlig kväll =)

Fredag

Vaknade med lägre feber än gårdagens 39.5 men det blir fortsatt vila här hemma, lugna pucken alltså.

I kväll ska Kevin på kalas hos en klasskompis där de ska bada badtunna, Milla ska ha sovfrämmande av Emilia som vi sköter en natt då hennes gulliga föräldrar ska lyxa och bo på hotell ;)

Själv ska vi nog hyra en bra film och gnaga lite grönsaker till =) En tidig kväll känner jag för trots att jag nyss stigit upp =)
Ha det bra så länge!

Uppdatering!

Ja nu är det väl ändå dags för en uppdatering!!?

Efter att jag lyckats klanta till det (ta bort flera inlägg) blev jag smått less och har låtit bloggandet vara för en stund.
Jag har inte heller varit speciellt frisk utan haft hög feber till och från och detta har naturligtvis gjort mig trött.

I dag har jag påbörjat en utredning som förhoppningsvis kan ge en förklaring på dessa oförklarliga febertoppar som kommer och går.

Annars är allt lugnt och fint här hemma kryddat med en nypa busiga barn.
Vi var till Ikea förra helgen och köpte oss en tv bänk och en väggdekor som prydde de vita väggarna magnifikt =)
(bilder kommer)

Vad har hänt den senaste veckan?

♥Filippa har dragit ut två tänder, jag har fortsatt med min träning samt räknat lite kalorier (har aldrig hänt förr) och hunnit tappa vikt som resultat.

♥Jag har pratat med ett solarium som inte kom från denna planet (har inte solat på de senaste tre åren) och hunnit vara en surnugga som jag lovade mig själv att aldrig bli (då jag var fjorton)

Hmmm....vad har jag lärt mig den senaste veckan??

♥Häll aldrig i morotsdryck i vällingflaskor.
♥Man kan VISST bli mätt på grönsaker.
♥Man får muskler av att träna (det var ingen myt =)
♥Ingenting i motorvärlden kan bli för gammalt.
♥Rederiet är klockers ;)
♥Bränner man sig gör det ont!
.............?........................
♥Ta inte allt förgivet!!
...........♥Sist men inte minst, har man en blogg så bloggar man ;)

Måndag!

I dag sätter jag igång med träningen igen efter två dagars vila. Jag har saknat det och det ska bli skönt att sätta igång igen.
Helgen har varit bra och vi har verkligen vilat upp oss hela familjen men ändå hunnit med många roliga saker.
I dag är det en ny vecka som inleds med storrensning av garaget och sedan källaren, det är rätt komiskt hur mycket skit man kan sparar på sig för att inte tala om alla kartonger som ligger där nere och skräpar sedan jul.

Eftersom att jag inte fått tag på någon som intresserat sig för att ta våra katter kommer jag idag vara tvungen att ringa och boka tid hos veterinären =( det skär i hjärtat men vad ska man göra?
Det kommer att bli tomt och trist utan dem =(

I dag ska jag, plippan och Liam ut för att skotta samt leka, måste passa på att vara ute då man inte vet när det smäller till med -30 igen.
Jens började jobba klockan fem i morse så han slutar 14.00 i dag, för oss som går hemma är det underbart =)

Snart ska två troll väckas och rustas för skolan ngt man bävar inför varje måndagmorgon då deras humör inte brukar vara på topp.
Tänk att till hösten har man tre som ska till skolan och en som ska på dagis, tänk vad tiden flyger förbi.

Hoppas på en trevlig måndag för er alla därute!

Våran söndag!

Vad skönt det var att vara ute i friska luften i dag då det är lite varmare =) det blev till o med en sparktur och det var också kul om underlaget varit bättre =/
Nu har vi parkerat i soffan och kollar ut en film som passar hela familjen medan kakan i ugnen gräddas.

Alla mår bättre idag dock mådde Milla illa i natt men inte nu under dagen. Hoppas nu denna rundgång av magsjuka får ett slut!!!

Jag längtar till imorgon då Jens är på jobbet då ska jag börja med min nya tränings dvd som motsvarar zumba =) Kan bli några intressanta moves.

Jag tog en hel del bilder på Liam ute i snön men orkar inte föra över dem just nu. Han fick förutom att åka pulka och sparklåda sitta på skinnet i snön, ligga i snön, han fick sig säkert någon flinga att smaska på också. Nu ligger han nedbäddad i sängen med knallröda kinder och lika röd nos.

Nu har vi valt film, Lejonkungen!

Lördag!!!

Om jag säger att jag gått ned 2kg sen förra helgen tror ni mig då? Jag trodde det knappt själv! Jag har ju inte lagt om kosten eller på något sätt minskat intaget av mat utan bara utfört min hemmaträning=) Jag är nöjd as hell =)=)=)!!

Dagen i dag kunde ha startat på ett mkt bekvämare sätt men inte det då jag vaknar kl 6 i morse av en bulrande huvudvärk. Jag vrider och vänder mig och vet inte vart jag ska ta vägen sen kommer ett illamående över mig så jag hämtar in hinken och dricker ett glas vatten i samma veva. Jag hinner ligga i ca tio minuter innan jag kastar mig över hinken o kutar till toa.......sen en kokhet dusch som lindrade medans jag stod där. Jag la mig sedan igen och då med nacken på värmedynan somnade och sov till nio då jag vaknade och fick massage av Jens men huvudvärken ville inte ge med sig. Somnade om och vaknade igen halv tolv och var ngt bättre, nu känner jag knappt av den *peppar peppar*
Det är trist att vakna  upp och känna sig bakis då man inte är bakis.

Kallt var bara förnamnet, tur att vi har det varmt och skönt innomhus och att vi bor i ett varmt hus. Skönt för oss och skönt då man har en lillbebis som numer tillbringar dagarna på golvet. I går bar jag in pellets och det var väl en himmla tur för i dag är det Jens tur att bära in pellets =)

I kväll ska Filippa på sitt första party och jag kan meddela att hon är förväntansfull =) så i kväll ska hon bli en partypingla och åka på party på svensbyskolan. Hoppas att det blir mildare ute så jag och hon kan ta sparken dit.
Annars blir det bilen trots det korta avståndet.

I kväll ska jag baka en annanaspaj och matbröd, jag förstår inte varför vi inte bakar mer bröd hemma då det är både billigare, godare och (om man vill) nyttigare.
Nåja nu ska jag försöka bli människa genom att börja med och hoppa i kläderna.
Ha en underbar helg!!!

Tråkinlägg.......

Snart får man äntligen sätta sig ned och pusta ut i soffan och invänta helgen.
I dag har det varit full rulle från kl 6.00 i morse, dagen började som vanligt med morgonrutiner sedan helgstädning och tvättning, två träningspass har jag hunnit med =) lunch, middag, läxförhör osv osv.
Det har varit en toppenbra dag faktiskt, jag har varit otroligt pigg och energifylld hela dagen. Något jag kopplar ihop med träningen som dessutom flyter på mer än väl =)

Nåja detta blev ett till tråkinlägg men så kan det bli =)
Sov gott det ska jag!!

Torsdag

Alltså vart tog denna vecka vägen? Var det inte söndag igår? Här går det undan alltså!

I dag har jag helgstädat, har kvar lite i flickornas rum men man kan gott säga att det är klart. Har bara en tvätt kvar att tvätta sen är den slut och det är GULD!!! Hatar att tvätta, ja det måste vara det värsta jag vet. Nåja jag antar att min städning intresserar er lika mkt som en kotte i skogen om ens det och något annat än det har jag inte att skriva om så jag får helt enkelt återkomma då jag har det.

Kram.

Vitt är bäst!!!

Nu är allt ljust och trevligt igen.

Det är så mysigt med julpynt de första två dagarna men därefter är det som att bo i en flugsvamp eller knarkarkvart. Det blir dubbelt så mycket damm, instängt och ja ja.....jag gillar det som sagt bara de första dagarna och snabb som jag annars är att ta bort krimskramset så har jag i år gjort helt annars. I dag åkte gardinerna och stjärnorna vilket är väldigt sent för att vara jag men nu är det gjort !!!!!

I kväll blir det att nöta serier och må pelleballerina i soffan, lugnt alltså!

Sov så gott!!!

Här går det undan....

Här händer det saker och mer än vad jag vågat hoppas på, nu har jag fixat i alla fönster med lampor och gardiner. Satt om och dela upp lite julgrupper, dammtorkat, tvättat och snart ska golven tas men det spar jag på tills Kevin och hans kompis drar på valls.
Jag känner mig otroligt nöjd och det blev så ljust och fint. Nu känns det som att man återigen kan andas.

Snart ska jag börja med köttfärsås och pasta en favorit då vi kommer till barnen.

Jag måste snabbt berätta några roliga saker om Liam det är en rolig ålder det går inte att förneka och just nu händer det SÅ mycket hela tiden. Nu klappar han händerna och är medveten om NÄR han ska klappa nästan iaf.
I går satt Kevin och Liam mitt  i mot varann i soffan och busade, Kevin for fram med sitt huvud mot Liam och sa buu.
Efter ett tag säger Liam BUUUU el något som liknar bu =) sen greppar han tag i Kevins hår med sina knubbiga fuktiga fingrar och sliter samtidigt som han skrattar gott. När jag lyckas få lös Liams händer skrattar Kevin och tro att vi alla började skratta då Liam sätter upp händerna och klappar dem för fullt =) samtidigt som han själv skrattar gott.

En till sak han lärt sig är "give me five" sen då han gör det ber vi honom klappa händerna och det gör den lille ;)

I går vid kvällsbadet ställde han sig upp i badtunnan och vred sig efter duschslangen =)

Ja som sagt det är nu det börjar hända saker och fort går det, jag vill inte missa en sekund!!!!


=)
Oj höll nästan på att glömma, nu är mitt cv klart!! Träningen går bra men hur det går med ciggen talar jag inte om...sådetså!!!

Sådär........

Nu har jag duschat efter dagens träning och jag känner att detta flyter på bra och motivationen att ta kontroll över min kropp växer sig allt större för var dag!

Snart blir det lunch för mig och Filippa, så gott!!! =)

Onsdag

I dag vet jag inte alls vad vi ska göra eller hitta på och det känns underbart, vore bara så skönt att slippa röja hela tiden. Ursch var mkt tid man skulle få över om man slapp detta plock.
Nåja bara göra bort skiten så fort som möjligt så har man lite tid över för annat sen. I dag känner jag mig måttligt slö faktiskt och kaffet hjälper inte alls. Men det blir nog bättre bara man startar upp så att säga.

Ja något mer än så har jag inte att berätta, tycka eller tänka så ni får ha det så gott så länge =)

Hallkaos och mantrastenar!

Oj vilken tur att jag har min mantrasten i hallen där ungarna vilt kastar omkring sig kläder och skor, blöta som torra!
Sen då jag ber dem plocka upp sina blöta kläder och hänga dem på en krok eller galge där de SKA hänga får jag till svar, det går fortare för dem att torka på golvet då vi har golvärme!! Jag blir grön, lila och fruktansvärt frustrerad. De har ju för fasikens rätt trots berget av kläder som ligger på tork på golvet.
Sen har vi fler hallbekymmer, alla dessa gummiband, kammar, hårborstar, hårnålar, diadem och smycken som bärs dit varje morgon av Millsan då hon ska fixa sig innan skolan. Alla vantar som dagligen separerar från sin andra hälft och gympapåsar med stinkande innehåll som de inte vill kännas vid.

Då, när det känns riktigt mörkt tittar jag upp ovanför deras hallhylla där Filippa, Milla och Kevin hänger i en ram, där de är väldigt små och söta. Under ramen är deras hylla och på hyllan mitt i vant och mösskriget finns en rätt stor vitmålad sten som jag gjort. På denna sten står det "Älskade Barn"

Så dessa fotografier på barnen och stenen är min mantra i hallkaoset!!

Nu måste jag skaffa en stor sten på vår hatthylla också där det står " Min Älskade Man" kanske hittar jag också ett sött fotografi av honom som liten att hänga upp......

Här lämnas ist för gympapåsar en fin kasse med svettiga sockor och tröjor från jobbet och då luktar jag hellre i en gympapåse om man säger så.....
Tre par skor står framme och han använder alla....hur många jackor hm...ja spela roll jag kommer att införskaffa två bilder på honom och en stor jäkla sten!!!

Nu ska jag duscha och äta en smörgås bye bye!!!!!

A Kiss Godbye!

Man behöver inte vara vidskeplig för att förutspå att vår almänna sjukförsäkring kysser oss hejdå!
Sitter precis och läser en artikel i Piteå Tidningen som beskriver förfiningen av F-kassans regler, nu är det inte bara känt att det sätter sig över huvudet och omyndighetsförklarar oss vanliga svenssons nu omyndighetsförklaras även hela läkarkåren med fråntag av de läkare som anställs av försäkringskassan själva.

Det påstås att hädanefter har DIN läkare ingen rätt att bedömma din arbetsförmåga, alternativen på blanketten ska bort för att inte vilseleda.
Nu ska försäkringskassans läkare göra denna bedönmning och vad verkar under utredning, säkert även en utredning som bara kan ses som ett förhalande av pengar som du har rätt till genom den almänna sjukföräkringen.

Från mitt synsätt så kan detta ses som att vår statsminister visst besitter nog med kunskap för sitt eget bästa. Varför? Jo smartsnillet satsar just nu stenhårt på att öppna dörrar till privata dyra försäkringar, ett snabbare och tryggare sätt att nå sin försäkring......
Han har råd med sådana försäkringar.
Visst så kostar det och kostar det så måste du ha inkomst och vill du ha inkomst ska du jobba......det kan vi ju såklart!

Men då har vi dessa som är sjuka som får sätta all sin energi som blir över för att bråka med de inkompetenta idioterna på fk som verkar få provision på de avslag de gör, ist för att ägna de lilla friska på en sysselsättning i passande grad. Vad händer med dem? Vad händer med dem då fk är ett minne blott??

Vad då partiskt att endast f-kassans läkare har rätt att bedömma huruvida du orkar jobba, har det inte gått för långt, är det inte utanför deras område?? Hur länge är det kvar innan vi måste få ett godkännande av fk för att skaffa barn, gifta oss eller bara skita i vår egen toalettstol???

Tanken slog mig på hur pass mycket regeringen funderar på den dagen de blir gamla och behöver vård? Jag förstår att de redan tryggat sig inför detta annat kan jag inte tro. Till saken hör är att människorna som ska ta hand om dem är desamma. Det kommer att vara vi undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Vi som bla omyndighetsförklarats, tvingats leva med värk och strida för våra rättigheter samtidigt. DET är om något dessa blå smurfar skulle ha tänkt på, för många därute tycker nog att det ska bli ett sant nöje att träffas den dagen ;)

Själv oroar jag mig inför framtiden med den utveckling som sker. Har många gånger funderat vad jag vill göra, jobba med vad som är tryggt och ekonomiskt. Svaret på detta är solklart! Man ska naturligtvis utbilda sig som läkare och arbeta på fk då behöver man inte oroa sig för att bli sjuk en längre tid.
Jag menar naturligtvis, hur svårt ska det vara att bli rättvist bedömd av sin kollega?


Jag surfade runt för ett tag sedan och hittade detta, vad personalen på fk gör på arbetstid. intressant faktiskt =)

http://gnuheter.com/creeper/name/F%C3%B6rs%C3%A4kringskassan











Tv mys och träningsvärk i skinkorna!

Sitter nu och kopplar av i soffan efter första skoldagen 2011. Å nej inte min skoldag, barnens!
Vi har gjort läxa, tvättat och mixtrat. Jag har i kväll rengjort åtta öron (i förhoppning att de nu ska höra vad jag säger), klippt 40 st tånaglar och 40 st fingernaglar. Alltså sammanlagt 80 st naglar. Livet leker =)

Nåja, hur gick det då med ciggen, träningen och mitt cv.
Ciggen gick sisådär men någon mindre än vanligt blev det men jag är långt ifrån nöjd så intaget stryps drastiskt ned under morgondagen.
Inte blev det av att fixa till mitt cv heller, jag har faktiskt inte hunnit det eller ska jag vara ärlig och säga att jag inte har prioriterat det.
Däremot har jag hoppat omkring och slängt kroppsdelar omkring mig och flåsat som en flodhäst i uppförsbacke.
Medans jag gjorde detta skrattade barnen (Filippa och tro det el. ej lille Liam) och det var ju bra för först tänkte jag att de skulle bli rädda för att jag höll på att dö.
Men trots allt apande omkring här så känner jag faktiskt redan av det i mina förglömda mukkler, framförallt i skinkorna.
Detta gör mig naturligtvis jätteglad och mer peppad, nu vet jag att det fortfarande finns hopp =) och att det fortfarande finns muskler kvar.....

Sen blev jag så glad då jag kollade min statistikmätare hejja vad många ni börjar vara som kikar in.
Vet ni alla därute att det skulle vara mkt trevligt av er att lämna en kommentar, bara för att jag är sååå nyfiken på vem ni är ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!!

Måndag!

Jämmer o elendes just nu känns det som att huvudet ska trilla av, jag har tydligen en nacke som inte vill som jag. Varför?? Jo min nacke har sovit på Jens arm i natt och det gillade den inte speciellt mkt vill jag lova.

Vad händer hemma hos fam björklund idag? Jo, lite hemmaträning skall sättas i verket nu finns ingen återvändo, ska man kunna äta gott måste man tydligen se till att förbränna där efter..hmm konstigt det där!!!
Så lite små övningar och prommisar står på dagens "att göra"
Börjar även min minskning av nikotinet........
Vad mer då? jo jag ska skriva och fixa i hop ett cv som senare skall komma till användning.
Tillbaka till "the real life" med andra ord och vet ni, det ska bli skönt!!!

Nåja nu ska det väckas två skolbarn =) Ojojoj vad trötta de ska vara =(

BLÄ

Jag vaknade av att jag mådde illa i natt och frös så jag skakade tänder, kröp in undr Jens täcke och dubblerade det med mitt men fortsatte att frysa som en annan stackare.
När jag vaknade på morgonen han jag inte mer än upp innan jag fick springa på toa........
Nu kommer och går illamåendet så jag har parkerat i soffan och blir ompysslad av min gulligaste man i världen, han fixar o donar tänder ljus och ger mig saft och tunna skivor grillad karre =) Jag får känna mig riktigt liten =) Jag älskar dig mitt ♥ brevid mig i soffan ligger en liten bejs som borde ha sovit längre än vad han gjorde för han är inte alls utvilad men det är mysigt på sätt och vis för då är han så jäkla go med sin mamma.

Flickorna är rastlösa och vill hitta på något och vad som absolut inte lockade var att gå ut och skotta med pappan, inga kompisar är hemma, ingen film som de kan se på bio...de säger att det aldrig finns nått att göra och snart kommer det klassiska, det här är den tråkigaste dagen i hela vårat liv!

I bland är det så svårt att sysselsätta barnen, oftast klarar de upp det på egen hand och jag kan inte alls klaga men ibland tryter fantasin och då är inget roligt eller tilltalande. Men det är väl så att barnen i bland måste ha lite tråkigt för att veta när de har kul, precis som Alfons åberg säger.



Lite bilder från byggandet av Liams rum.

Här fixas det i Liams blivande rum. Här har jag dock inte hunnit måla den turkosa väggen.
Det kommer att bli så fint då det är klart.






Det kommer mer bilder då allt är pyntat och fixas. Det ska även in ett avlångt (stående) fönster.

Här kommer lite bilder på Milla som badar Liam, självklart under min uppsikt =)





I dag förbereds de mesta inför skolstarten i morgon. Väskor ska packas och fixas med allt som behövs samt gympapåsarna ska utrustas.

Det blir skönt med vardag igen ; )

Syskonmys♥

Filippa satt i soffan och ville mysa med sin lillebror. Jag gjorde han klar för kvällen gav honom tutte och snutte (grodis) och satte han med sin storasyster.

Det dröjde inte länge innan det såg ut så här =)





Mina hjärtan!!!! =)

Den "grå" vardagen

Varför pratar de flesta om den grå vardagen och vad menas med den "grå"? Jag älskar vardagen med tider att passa, kläder att tvätta, läxläsning med barnen, bus o lek.

Jag älskar att sätta mig helt slut i soffan men en skål popcorn om kvällarna, läsa en bok eller se en film. Jag älskar detta fastän jag gör det kväll efter kväll.

Jag gillar min vardag och tycker aldrig att den känns grå, visst är andra dagar bättre än vissa så sant men jag skulle aldrig leva i en vardag om jag kände att den var grå.

De som utrycker sig om den grå vardagen har själva bestämt att deras vardag ska vara grå, det har inte jag min vardag är fylld av alla de vackraste färger, färger som delar glädje, lycka, kärlek och energi till mitt/vårat liv.

varför ska jag välja att leva i en grå vardag om jag inte måste?

Är det inte viktigt att förstå att den vardag vi lever i är de dagar vi ödslar mest tid av vårt liv på, är det då inte sant så säg, att man ska göra den så bra och fin som möjligt?

Så fram med alla de vackra färger som finns, skapa även nya och måla upp din vardag så den blir ljus o trevlig, så den blir det liv du vill leva.


Lördag!!!

I dag ska vi gå ut och leka i snön men vi ska även passa på att skotta bort en massa snö. Tanken var att åka till Vallsberget men då vi har hela tomten oskottad så blir det andra prioriteringar, däremot så åker vi från morgonen i morgonbitti.
Vi ska senare bara mysa och ta det riktigt lugnt, ladda batterierna inför veckan som kommer, det ska bli skönt att kliva in i rutinerna igen och framförallt ställa tillbaka dygnen och få ett normalt sovmönster igen.

Jag uppdaterar senare med lite bilder =)

Jämnställdhet i hemmet?! Ja tack, men på våra vilkor.

Pga det förra inlägget så fördes mina tankar till jämnställdhet i hemmet och vad dess innebörd betyder. Ganska snabbt förstår man att innebörden i jämnställdhet sätts olika från individ till individ och samlas under begreppet jämnställdhet. Skulle vi leva i normerna om vad som ska "vara" jämnställt så är det inte lika klart  huruvida det påverkar oss individuellt i positiv eller negativ bemärkelse. Min filosofi kring jämnställdhet går så här.....

Då mannen och kvinnan balanserar familj, karriär, hem, ekonomi och övriga sysslor tillsammans.
Oavsett om man har ett "mansgöra" och "kvinnogöra" i sitt hem så tycker jag inte att det spelar ngn roll så länge det är på bådas vilkor och att man själv har valt att ha det så.


Jag blir förbannad då jag läser förslag från f-kassan där fler av pappadagarna ska låsas på pappan för att de ska börja vara hemma mer med sina barn, vilket jäkla svammel. Snacka om att styra människors val i livet. Man måste kunna anpassa "dagarna" efter det liv man för tillfället lever. Skulle Jens vara tvungen att vara hemma nu skulle han garanterat inte ha kvar jobbet eftersom han är så ny medans jag har fått gå arbetslös. Är det så det ska vara? Att någon annan ska visa och styra dig till ett jämnställt liv som inte alls passar dig eller din vardag och blir allt annat än bra!

Måste jag skruva i bilen och Jens sy gardiner för att vi ska leva ett jämnställt liv? Måste jag arbeta och Jens sköta hem och barn för att vi ska leva ett jämnställt liv? Vem har isf bestämt det?? Är det bestämt så undrar man vart jämnställdheten i det finns???? Eller......

Jämnställdhet är för mig då båda parter tycker att det fungerar och att ens liv är tillfredställande. Jämnställdhet är då man känner att båda parter arbetar för en bra vardag och ett lyckligt liv, då man båda kämpar med sina saker för ngt gemensamt. Det är jämnställdhet för mig! Det är då man lever ett jämnställt liv!

Att vara perfekt!

Att vara eller inte vara perfekt. När är man perfekt och vad ska man göra då man är perfekt?

Jag satt och läste igenom en vänninas blogg och hamnade på ett inlägg som beskriver hennes sysslor i hemmet då hon är mammaledig. Att "andra" gärna påpekar hennes duktighet med ett stänk av (som jag ser det) avudnsjuka eller egen prestationsångest.

Då jag har varit mammaledig tidigare har jag hunnit städa, laga mat, handla, sysselsätta barnen och samtidigt sett ut som människa då min man kommit hem från sitt arbete.
Nu som fyrbarnsmamma är jag glad om jag hinner ut ur morrisen, kasta ut bajsblöjorna och laga middag innan min man kommmer hem. I dag tar barnen så mkt av min tid så jag måste prioritera dem först, jag vill prioritera dem först.
Samtidigt vill jag att Jens ska kunna komma hem och sätta sig ner till en rykande het middag och ett rent hem men ibland så gör han inte det.
Jag själv har under en längre tid fått komma hem från jobbet till nylagad middag och städat hus och vet hur mkt det uppskattas så varför ska jag medvetet välja bort en sådan sak då jag vet att Jens gör allt han kan för att jag/barnen ska ha det så bra som möjligt.
Det handlar om ömsesidig respekt och handlingar av kärlek.

Då kan jag inte förstå vad som är problemet, är man konstig om man gör dessa saker? Är man konstig om man sätter fram middag på middagsbordet till sin arbetande man då man själv gått hemma hela dagen? Är inte det en självklarhet?
Handlar det hela inte om att få vardagen att flyta, att få vardagen att bli så bekväm och skön som möjligt.
Om jag skriver i min blogg om den middag jag lagar söker jag då en slags bekräftelse på min duktighet, en medalj för årets hemmafru?

Det finns dagar då Jens kommer hem och jag inte hunnit tänka ut vad det ska bli för middag, då man kan förväxla huset med breviks och då jag ser ut som en som ngn sugit ur mig all energi. Men det kan min man ta. Jens vet hur vissa dagar kan vara och han förstår detta.
Jens hjälper och gör andra saker här hemma efter jobbet, och tillsammans hjälps vi åt att göra det vi kan på varsitt håll och tillsammans för att få en bra tillvaro i vardagen och mer tid över till annat skoj.

Att fixa middag och städa huset medans man går hemma o är mammaledig är en självklarhet för mig inte ett sätt att söka bekräftelse genom bloggen eller andra offentliga sätt.

Men bara därför, måste man berömma sig själv för omän det är en självklarhet så tacka för att man är duktig!!

Liam har fått "eget"

Nu är Liams rum klart.....att det kan ta sån tid men men, tur att man ser det gå fram ist för bak. Nu har han fått lister, två av hans väggar har fått färgen turkos en helvägg samt väggen med det runda fönstret i. Brädväggen är vitmålad och jag är sjukt nöjd över denna. De andra väggarna är vita även de.
Jag har bestämt att temat i Liams rum ska vara "i havet" och då var hans gulliga storasyster Milla så vänlig att låna ut en passande lampa som föreställer ett akvariun med simmande fiskar i...tyvärr har han lite för trevligt med dessa fiskar som han aldrig slutar samtala med =) att släcka lampan känns väldigt elakt så de får helt enkelt ta ut varann och jag antar att det är Liam som somnar först. Jag hade gärna lagt ut lite bilder men jag vill först ha det riktigt klart annars får jag inte fram min tanke och den rätta bilden av hur jag tänker/tänkte.
En resa till ikea för lite limegröna förvarings system är nödvändig samt lite annat krusidull =)

Nu ska jag inta kvällsmys med allt vad det innebär, pussa mannen godnatt eftersom han börjar jobba klockan fem i morgonbitti.
Så godnatt på er med!

Myran och Pelle!



Det här är kullen som Pelle kommer ifrån och här är han som egen hög person/katt med. Han är busfröet som är grå/vit randig.


Här ligger Myran och myser en varm sommardag.

Här är Pelle med herr kanin =)


"söndag"

Alltså jag bara hatar dessa trista dagar, nu blev det ju två söndagar denna vecka alltså två av de värsta dagarna som finns.
Vem bestämde det?

Våra katter ska bort, de kommer att avlivas om ingen är snabb nog att höra av sig så skänker vi bort dem tillsammans eller enskild. Kattkillen heter Pelle och är en stor kastrerad hankatt som sover och gosar sig igenom dagarna, han har norsk skoggskatt i sig och det syns verkligen. Långhårig och överviktig.
Honan heter myran och är jätteliten och lite försiktig men fruktansvärt gosig. Båda är utekatter och vill helst så förbli.....

Sen säljer vi en blå soffgrupp bestående av en trea, tvåa och etta. Sofforna kommer från mio och är i ett kraftigt tyg.


Jaja, ska fortsätta och ha det trist då......dumma "söndag"

Middagsfunderingar

Så var den här, vad ska vi äta??? Vad sjutton ska vi göra till middag idag??? Måste nog en sväng på affärn men då är det bäst att ta sig ur målarbyxorna så man liknar folk.
Men bara för att vi åker dit har jag ändå ingen aning om vad som ska serveras en dag som denna.

I kväll blir det mys med hela familjen då alla sover hemma för en gångs skull....
Pynta och lista i liams rum och åter igen flytta in honom men nu är det klart, ÄNTLIGEN! Vi behöver dock lite hyllor, möbler och lådor från ikea för att sätta pricken över iet men nu är det iaf fullt beboeligt.

I dag har vi varit inne hela dagen eftersom att det var för kallt att vara ute, nä inne i värmen håller vi oss idag.
Känner för att ta en pn i soffan lite senare och tror bestämt att vi äter ngt som Jens brukar laga då kan jag vila medans.
Självaste Jens ligger nedbäddad i soffan och sussar just nu =) En riktigt tröttis var han då han kom hem, nu är han ledig imorrn och det är härligt värre.

Undra om jag har svamlat färdigt än?.....................jo det verkar som det.

Ny dag nya bekymmer!

Min upprördhet ang körningen har lagt sig och jag funderar på ett nytt besök hos optikern =) Kanske har jag svaret där.
I dag är det dock en annan sak som bekymmrar mig och det är min visdomstande som jag har vansinnigt ont i.
För mig är det inte att bara gå till tandläkaren heller då jag är livrädd för dem, jag kan inte med det för fem öre och detta pga TVÅ tandläkare som skrämt skiten ur mig. Ni vet sånna som kan sitt yrke men saknar den empati som behövs i vårdyrket.
Huvva!!
Jag borstar o borstar och knaprar ipren i hopp om att detta ska gå över. Det beror inte på ngt hål, det har blivit en inflamation i tandköttet runtom tanden som ligger väldigt långt ned, den fastnade någonstans på vägen misstänker jag.
Nåja jag får uthärda ett tag till och se om jag kan få bukt med det själv för jag vill verkligen inte dit!

Å varför i hela friden var det tvunget att bli så kallt?????

Mörkerkörning

NEJ TACK!!

Det är nu ganska precis nio år sedan jag förvånat ifrågasatte om min uppkörnings"gubbe" skämtade då han sa att jag klarade uppkörningen....jag trodde honom inte alls och följdfrågan blev, är det verkligen sant?
Jo det var sant men att det tog ett tag att fatta.

Vad jag nu ville komma fram till är att mina besvär att se vägen och bedömma avstånd i mörkret blir värre för vart år som går. Nu är det så hemskt att jag undviker att köra då det hunnit bli mörkt,  jag är rädd då jag känner att jag tappar kontrollen. Vägen går åt ett håll medan jag tycker mig se den leda mot motsatt håll. Det är jättesvårt att beskriva och är en väldigt jobbig sak.

Jens har skrattat bort mina klagomål och sagt att allt handlar om vana, kör mer bil säger han. Visst är det så att han oftast kör då vi åker iväg men nog borde man väl ha så pass mkt vana efter nio år med körkort att det inte ska försämras år för år......

I dag satt jag i bilen på väg in till stan och såg inte ett jutta, Jens som körde i bilen framför mig ringer och frågar varför jag inte kör fortare och jag svarar honom som det var att jag inte ser vart jag skall köra och hipsvips kom det där "svammlainteskrattet"
Då brister det för en viss Linnea och jag utbrister i gråt att jag för fan inte ser ett skit..och sedan... bhuhuhuhu!!! Jag såg inget, kände mig osäker och han tycker att jag svamlar ......
Nåja bilfärden fortsatte och trots att jag inget såg så lyckades vi oss in till stan helskinnade( och det ni, det beror på vanan) men nu har jag bestämt mig att aldrig någonsin he mig ut i mörkret igen med barnen i bilen......*punkt*

Bilder från sju år tillbaka (då var de bara två)





Milla tre månader, Kevin skulle fylla tre ♥

Då sömnen inte riktigt infinner sig........

Jag somnar alltid som bäst på dagen då Jens och barnen stökar och bökar och låter som mest, det är mitt gulda tillfälle att dra filten över huvudet och somna.
Jag somnar som sämst då alla barnen sover och Jens somnar in, då är det som att jag genast blir klarvaken och kan för allt i världen inte somna, det blir för tyst helt enkelt.

Nu behöver jag inte oroa mig för detta fenomen längre, inte nu då "familjen annorlunda" går i repris på tv om kvällarna =) Då kan jag somna till allt de ljud som brukar finnas här hemma om dagarna.
Tro mig att det gick fort till att Jonh Blund anlände och barnskrik, bus och  allt försvann i dimma.....

Men nu är det morgon och en ny dag i familjen björklunds hektiska liv är påbörjad, underbart =)

Nytt år nya tag!

I år har jag inga nyårslöften bara lite mål som ska uppnås.
Löften som jag ger mig själv har jag tyvärr en vana att bryta så jag valde bort dem i år.
Vad är det då för mål som satts upp? Till att börja med så handlar det om träning, jag ska börja träna så min rygg blir starkare och orkar mer, samt svettas bort några envisa kilon som vägrar flytta på sig överhuvudtaget.
Jag måste även ta tag i detta med rökningen, ett stort problem som står högt på priolistan över saker som ska förändras i mitt liv. Sen har vi detta med arbete, jag ska börja söka jobb men bara strö vik. till att börja med. Jag kommer att söka allt möjligt nu från början och se vart jag hamnar. Jag känner mig dock inte sugen att hamna på ett sketet litet privat assistansbolag där ens rättigheter är lika med noll. Jag kommer att ställa höga krav på de bolag som i sånna fall blir aktuellt, en rättighet man inte får glömma!!!

En sammanfattning, rökningen, kilona + träning av rygg, hitta ett jobb! Ser ni att det  är inte övermäktiga!!
Samtidigt är de viktiga grundstenar till ett lyckligare och mer välmående liv och ska genomföras med omsorg.
Nåja nu ska jag ladda inför fortsättningen på "operation bort med julen" ha det bra därute =)

Bilder från backen....





Här åker Jens, Filippa och Milla!!!



Är inte detta en härlig bild så säg!!!



Filippa var redan nere såklart!!! Tredje gången i backen var det som att hon aldrig haft en paus och säker som hon var (+ fartgalen) störtade hon raktigenom backen för att täcka sin mamma med snö vid en fin inbromsning =) Milla som inte fastnade speciellt mkt för detta förra året gjorde det nu vill jag lova, det går superbra för henne...
Vår nyblivna tioåring såg vi inte mkt av, han åker själv och hittade en massa kompisar och jag var för sölig för att ens få med honom på foto.




Det var en härlig dag och fler av dem vill vi ha =)

Nu ska jag sussa =)=)=)!!

Vilken härlig dag!

En dag ute i friska luften gjorde så att jag hamnade i soffan efter middagen inte bara jag utan Jens och Liam med och alla tre somnade. De större barnen la sig och slöade vid en film under tiden.
Riktigt lamslagen av trötthet blev vi allihopa. Städningen som skulle göras blev inte av.....så kan det gå =) Nu är jag å andra sidan lite piggare och funderar på att börja lite smått efter att ungarna somnat.

Härligt då man bara kan släppa taget lite och unna sig och sin familj lite kvalitetstid ist för att ägna sina vakna timmar åt att plocka o städa hela tiden.....

Bilder från dagen kommer att uppdateras vid ett senare tillfälle =) Nu ska lillfis göra ett hopp i jamisen och sen raka vägen till sängen, han är på mindre bra humör tyvärr.....

Då var det dags ....

Att inta backarna på valls, dock inte själv och heller inte lillprutten vi får nöja oss att titta på än så länge men tro mig att  det i sig är ett stort nöje!
Kevin har redan invigt backarna denna säsong med en kompis, de var där i fyra timmar och han kunde inte gå pga träningsvärk dagarna efter.

Senare idag ska julen bort *suck* vad jag är less den......ungarna ska duscha/bada och sen blir det lite målning.....

Så här åkte Filippa i barnliften förra året och fråga mig inte varför =)


Hehehe!!!!

Oxen......

Stabila Oxen har en lugn, ansvarskännande läggning och står stadigt med båda fötterna på jorden. En tålmodig, omtänksam personlighet, som noggrant överväger sina handlingar.
Ett stort behov av såväl ekonomisk som känslomässig säkerhet är kännetecknande, varför Oxen gärna planerar långsiktigt för en tryggad framtid.
Envishet och viljestyrka hör till bilden, liksom en långsam metodisk strävan mot högt ställda mål. Oxen behöver få agera i sin egen takt, varför det inte är någon idé att försöka stressa eller påverka denna fridsamma men bestämda natur.
Här finns ofta både en praktisk och huslig läggning samt en förkärlek till naturen. Oxen älskar allt som är vackert och njutbart; god mat och dryck, konst och musik, blommor, dofter, erotik, komfort och skönhet i alla dess former.
Baksidan är att Oxens materiella intressen och ägandebegär tenderar att ta väl stora proportioner. Det är inte ovanligt att den som är präglad av detta jordtecken betraktar även de närmaste som förvärvade ägodelar.
Vidare kan det utpräglade trygghetsbehovet resultera i svårigheter med att bryta upp och påbörja något nytt. Oxen vill inte gärna ta några risker utan är i regel förnöjsam som det är. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och vara väl genomtänkta.
Uthållighet och tålamod hör tecknet till, liksom stora fonder av värme och sinnlighet. Humöret är följaktligen lugnt och välbalanserat. Om inte Oxen blir tillräckligt retad vill säga. Då kan reaktionen bli mycket märkbar och dessutom tendera att hålla i sig. I grund och botten är dock Oxen lojal och välmenande och försöker alltid att se till de goda sidorna hos sina vänner. Barn och djur ligger i allmänhet denna godmodiga natur extra varmt om hjärtat.
Tecknet styrs av skönhetsplaneten Venus, varför de flesta Oxar har en säker känsla för kvalitet, färg och form samt en instinktiv medvetenhet om saker och tings "värde".
Verksamhetsområden som har med ekonomi, natur eller skapande att göra brukar locka, alternativt något yrke som går ut på att med tålamod hjälpa andra att utveckla sina resurser.
Fysiskt associeras tecknet med hals, halskörtlar, stämband, nacke och strupe.


http://www.annagranberg.com/oxen.htm

Mitt 2010

Nyårsafton år 2010 firades hemma hos oss med familjen. Vi stod inne till tolvslaget och lyssnade på nyårstalet sedan gick vi ut och sköt raketer, tidigare under kvällen åt vi fondue och frossade i alla de olika godsaker.

Året börjar väldigt tugnt och jobbigt för min del och värre skulle det bli. Jag var gravid med Liam vårt fjärde barn tillsammans och som vanligt vid mina graviditeter så får jag en fruktansvärd foglossning vad jag inte visste då var att det skulle bli så mkt värre. I slutet av graviditeten så hoppade jag på kryckor och fick en sjukhussäng hemkörd men mesta delen så låg jag bara då benen inte funkade. Detta har varit väldigt jobbigt både för mig, barnen och jens som fått dra det största lasset alla dessa månader. Jag fick prestationsångest över allt jag ville hinna med att göra och den tid jag ville ge åt mina barn men inte orkade. Det var otroligt tufft och jag är nu glad att det är ett minne blott.
Däremot så vet jag nu att jag är gift med den absolut bästa mannen som då bevisade att han klarar tamejtusan allt ;) Jag vet också att detta stärkte oss som par otroligt mycket.

I början på detta år så blev slalom en stor del i vårat liv, alla barnen började åka och vi tillbringade ofantligt många timmar i barnbacken på valls. Det dröjde inte länge till barnen började åka i de större backarna och vi insåg att detta var ett brinnande intresse.
Vi fick många skratt tillsammans och det var underbart att se deras utveckling och självförtroende växa med själva lärandet.




Under dessa vintermånader så såg vi även mkt film och var hemma mkt, lite isolerade och mkt pga min foglossning. Det var rätt lugna månader om man säger så.

Med våren kommer vår älskade son, vår lilla Liam Björklund som förgyller våra liv på alla möjliga vis.
Bebistiden var en tid då vi svävade på små rosa moln, han sov och åt och då han var två månader sov han hela nätter igenom. Allt funkade perfekt och barnen tyckte även så.



Sommaren kommer och inleds ordentligt med ett riktigt midsommarfirande tillsammans med våra nära och kära vänner och deras barn. Midsommar firade vi en helg ute på havsbadet där vi åt underbart gott och roade oss tillsammans med barnen med de massa aktiviteter som det bjöds på.



Sommaren flyter på med en massa sol och bad och en enorm drös mygg. Är det något jag speciellt minns med denna sommar så är det dessa jäkla mygg........
Grillat varje dag i princip, jag och Jens Lediga tillsammans med barnen en hel sommar det kunde inte bli mer perfekt.

Ett av årets höjdpunkter var vår resa ned till Göteborg för att besöka min kusin och hennes familj.
Där fick barnen lära känna deras lilla tremenning eller "kosin" som hon själv säger, vi fiskade krabbor och plockade snäckor, lärde oss att åka spårvagn med fyra ungar (min morbror) och barnvagn, tittade på pingviner och besökte universeum. Eftersom att resan blev så lyckad beror på det varma och fina mottagandet vi fick och viljan att vi skulle ha det så bra som möjligt. Det var med sorg i hjärtat och tåren i ögat vi åkte därifrån.
Men med massor av fina minnen.









(Här plockas det musslor inför krabbfiske)



Sommaren flög iväg och hade gärna fått vara längre.

Som avslut på sommaren hyrde vi en lyxsvit i lyxele där vi bubblade, bastade och ångduschade på rummet/lägenheten. Samt att vi besökte deras djurpark där allt var sig likt ;)
En lyxig och mysig trip som uppskattades av våra barn och oss själva.


Hösten kom och Jens började på praktik där det senare skulle visa sig att han fick jobb, underbart men ensamt här hemma.

Liam växer så att det knakar och han har fått två tänder, han är även på g med sitt krypande.
Tyvärr visar det sig att Liam måste inhaleras 7ggr om dagen då han visar tecken på astma.

Vintern är ett faktum och julen kom lika fort även i år, den firas med släckt och familj.
Nyår 2011 firar vi tilsammans med våra finaste och bästa Dennis o Elin m barn, en super trevlig kväll som gick alldeles för fort.

Bilder på gårdagen kommer i ett inlägg senare ikväll.
Sen blev det strul med detta inlägg eftersom att jag publicerade (till er som hann läsa) ett inlägg som var okollat och bara sparat i utkast, det blev lite stressigt vid publiceringen igår och inlägget blev ej som jag ville därför plockade jag bort det och sätter ut ett nytt med lite bilder =)

Jag har egentligen hur mkt mer att berätta om och som jag hade vela ta upp men just nu hinner jag inte...eller ids, är ganska sliten efter gårdagen hihihi!!!

RSS 2.0