I kväll

I kväll blir det en film och nått gott till, vi har inte gjort så mkt idag förutom handlat och skurat här hemma. I morgon ska Jens hjälpa till med båten och köra ut den till sandön, hoppas att vädret blir hyfsat bra för det ser ut att bli regn i morgon. Regn är bra tycker jag för jag har lite mer innegöra kvar, sånt som jag vill hinna göra bort innan vi åker till göteborg.

Kevin har fått stora besvär med sina ögon nu igen, de är röda, uppsvullna och kliar så idag åkte vi och handlade några receptfria tabl. i hopp om att de ska hjälpa. Han nästan grät idag för att det var så jobbigt.

Nej nu ska jag snart börja skrubba mina barn rena och sedan ska de i säng!!!

Ha en bra kväll!

Godmorgon

Jag sitter just nu och njuter av en god kopp kaffe och har just njutit av Liams sällskap men han valde att somna om en stund igen så nu sitter jag vaken alldeles själv.
I dag ska vi åka och titta på broöppningen för Filippas skull. Vi satt i bilen i går kväll då detta kom på tal och hon var så nyfiken på hur det gick till, när vi sedan kommer hem såg vi i tidningen att det skulle vara just en broöppning i dag. Det kunde inte bli bättre, hihi.

Annars blir det en hemmadag med städning, jag är så nöjd över en gråmulen dag så ni kan inte förstå. Här behöver det städas men eftersom jag inte vill ägna soliga dagar till det så har det inte städats på några dagar och tro mig då jag säger att det syns.
Här är en jättegod sallad vi åt för ett tag sedan (receptet finns i nya ica buffe) den var ruggit god alltså.

Vi satt en dag hemma och funderade vad vi skulle äta och efter lite fantasisläpp blev det detta och vi behövde inte ens åka till affärn, hehe.
Egengjord potatissallad, egen sås, grillad sparris på en mozarellabädd med plommontomater och rödlök och en grillad karrebit till. Det var dundrande gott!









Och de två sista bilderna är väl fina, de har en utflykt =) med pollydockor!

Susseligotta!

Nu är det återigen dags att krypa ned och som jag längtar, vi har stått i hela dagen utan att få ngt vettigt gjort, vissa dagar bara blir så.
Vi åkte till Torgny i kväll och hämtade hem vårat tält då det var tänkt att barnen skulle få prova en natt i det men tyvärr kom ett mindre lämpligt väder insvepande så det får bli en annan natt istället.
Liam gnyr lite smått och jag hoppas verkligen att han inte sätter igång med nått i natt också, i natt vill jag bara sova....................

Jaja, det är då äntligen dags att önska er alla en godnatt!

Utflykt

Det blev en hel utflykt för oss.
Vi åkte ut till sandön i sjulnäs där vi badade och Jens drog upp två stora gäddor efter det gick vi på en prommis i det varma och sköna vädret, solen sken bakom de slöjtunna molnen och det kändes inte som att den tog på så mkt men hej och hallå vad jag bränt mig.
Vi har haft väldigt trevligt.

Eftermiddan kom snabbt, Filippa har efter dagens äventyr slocknat i soffan och sover som en klubbad säl och Milla har det supertrist.
Jag röjer o plockar, Jens ska börja med en fläskpannkaka och Kevin o Anton springer ut och in........

När vi ätit och plockat undan blir det bara mys och lugna puckar då man inte orkar göra så mkt i denna värme.
Milla ska på fotbollsträning i kväll så det blir väl en kort prommis ned till plan men mer än så ska vi nog inte göra.
Tog en hel del bilder på de badande i dag samt två slemmiga gäddor som jag tänkte visa vid ett senare inlägg....nu ska jag fortsätta med mitt, ha det så bra alla =)

Premiärbad

Nu ska vi se om det blir ett premiärbad för barnen, om det inte är för kallt vill säga.
I dag åker vi iaf till stranden och testar, det är ju för sjutton sommar!

Blev en utdragen morgon då Liam sovit lite dåligt och man har varit trött efter det, nu dricker jag kaffe och ska snart packa ned  en filt och ta fram badkläder och sen pyser vi.

Jag har faktiskt börjat få lite färg nu........kul, då jag nästan tappat hoppet!

Bilder!

Lite av vår midsommar.........












































Hemma

Japp, nu är vi hemma. En helg går ruskit fort i gott sällskap, bra väder och glada barn.
Vi har haft det helt perfekt.

Nu i kväll ska vi bara slappa och slå på en film, man är ganska slut.....
Kommer bilder från helgen i morgon.

Sov gott!

Godnatt

Vill bara önska er alla en god natt och en mkt trevlig midsommar!

Nu är packningen klar, maten osv. Men barnen har svårt att somna, flickorna har knoppat men Kevin ligger fortfarande vaken och kan inte sova, Liam har börjat  gny och ska snart äta.
Jag ska vispa i hop lite marängsmet och sätta in i ugnen där det ska vara över natten, sen blir det en dusch och i säng.
Jag ska kolla om jag får igång detta med telefonen, annars blir det tomt här ett tag.

Ha det nu så bra alla!!!
.....Och trevlig SOMMAR!!!

Efterlyser lite hjälp!!!!!!!

Alltså kameran är nu på laddning inför helgen och förhoppningsvis ska jag ta massor med kort som jag kan visa er sedan. Vad jag nu funderar är, hur bloggar man och lägger ut foton på bloggen från telefonen. Jag har allt som behövs för att kunna göra detta men hur får jag in "min" blogg liksom?? Kommer bara till en främmande bloggadress, fattar som vanligt 0 när det gäller sådana saker. Om det finns ngn snäll själ därute som vet dett får gärna berätta hur man gör. Nu kokar jag nektariner och potatis jag har rensat jordgubbar och sen ska jag göra maränggrottor som ska stå i ugnen hela natten....kläder ska packas och bebisväskan kontrolleras. Men allt faller lugnt och stilla på plats och jag känner mig inte ett dugg stressad. Men nu ska jag fortsätta.........

Full rulle!

I dag ska det sista packas och bilen städas ut, vi är många varav den enorma packningen som pågått de senaste dagarna. Jag hoppas att det blir en riktigt rolig sommarfest som uppskattas av barnen, förväntningarna är höga  och de håller på att surra ihjäl oss =)

Håller på att avsluta mitt kaffe och ska sedan snöra mig i duschen sen bär det av in till stan för att handla!

Kan knappt tro det är sant

stort blåmärke i min ena hand, detta efter gräsklippningen, vad bevisar det? ;)
Sen vill jag ge er alla ett gott råd (lyssna noga) Klipp inte gräset i foppatofflor om du saknar uppsamlare och städade huset dagen före samt vill ha fina sommarfötter till midsommar.

BIG misstake!!!!!

Allt har två sidor och i bland ännu fler!

Sitter inne och tar en paus från myggen och allt som kallas gräs samtidigt som jag funderar vart f*n solen tog vägen, varför undviker den mig så? Jag behöver faktiskt få lite färg, lite grisrosa har jag blivit dock, lagomt rosa för att inte vara blek nog för att blända bort myggen från min kropp.

Att klippa gräs har två sidor.

Det luktar gott med nyklippt gräs, iaf de första fem minutrarna fram tills näsan är igentäppt av snor gjort av cement. Det är fint fram till att ögonen varar igen vilket händer ganska fort.
Det är bra med uppsamlare.......om den funkar.

Nu är det gjort och här sitter jag täppt i näsan, grummliga ögon och bölder till myggbett på en grisrosa hud, men jag är glad iaf för nu är gräset klippt!

I dag hände det!

I dag tror jag att sommaren kom, med flera timmars sömn i bagaget kan man möta dagen på ett positivt och glatt humör.
Min man har gått och sjukat ned sig, TYPISKT! Skulle gärna byta bort honom i några dagar och till er som tror att jag skämtar vill jag poengtera att det gör jag INTE.

Nu förbereder jag mig för att gå ut o klippa sommarängen här utanför, men lillen verkar aldrig bli mätt så det drar ut på tiden, i bland blir jag tokig på detta ammande, tänk om ngn annan kunde ge honom ibland, men det är klart snart är mina bröst så utsugna så han kan ligga inne och äta medans jag klipper gräset.

Ne nu ska jag packa ned min sommarfina son i vagnen, i dag har han blå body och blåa shorts, mkt stilig.
Ja, packa ned honom och ut..........

Middag

I dag blir det barnens favorit till middag, plättar med sylt. jag känner mig supersugen på det jag med.
Sött är gott!
Kaninen har fått sin utebur fixad så nu skuttar en lite mer levande kanin omkring i det gröna gräset och njuter av livet. Stor katten Pelle ligger utanför och spanar nyfiket, men oroliga är vi inte för Pelle är nämligen livrädd kaninen, de har varit tillsammans förr och han vart skrämd för den då han var liten.

Funderar på att ta en dusch, fastän det är mitt på dagen men det är nämligen så att efter detta städande så känns det som att jag sprungit maratonloppet ungefär, så det är väl behövligt......

Sommar

Kan det vara så att sommaren är på intågande, jag menar då sommarvädret för sorgligt nog är det sommar men vädret har saknats.
Blåser gör det, stormvindar men det ska lugna ned sig om man litar till vad smhi förutspår.
Till helgen ska det visst också bli varmt vilket passar oss perre.

Sitter just nu och dricker en kopp kaffe efter att ha storstädat huset, det smakar väl.
I natt har vi fått sova och det var helt underbart hoppas på en till sådan natt.
I kväll ska jag packa och förbereda det mesta av vad vi ska ha med oss till havsbadet till helgen, det ska bli både kul och sköööönt att komma iväg en stund.

Nu ska jag hänga en tvätt och sedan börja förbereda middagen.

Hejsvejs!!!!

Kan känna att vädret sviker mig...eller hånler mig upp i fejset!

Nu har jag i flera dagar velat vara ute och göra en massa men det har inte gått pga regnet och i dag då man är trött som trötter själv så är det sol. Lägger jag mig och vilar nu för att sedan orka ut, då kommer det att häll regna tro mig.
Funderar starkt på att lägga lillen i vagnen och gå ut fastän jag inte känner för det, kanske man blir lite piggare av det.

I dag mina kära läsare ska ni veta att den lilla gossen har det såååå bra i magen, och det är naturligtvis bra. Han har legat vaken i två och en halv timme och myst i soffan och har nyss somnat. Visst är det rätt fantastiskt?

Egentligen har jag som ni märker inget speciellt att berätta om, men hade inget att göra då jag dricker kaffe så jag tänkte kludda ned lite här.......och kompensera senaste tidens brist på inlägg.
Dagen lär nog fortsätta i spåren av nattens kaos.

Ha det bra så länge ♥

Godermorgon

I natt har det hänt, i natt har jag och min minsta son varit vakna och sett solen gå ned och sett den gå upp, vi har vankat fram o tillbaka, masserat magen och haft bajskalas på toaletten vid fyra tiden i morse.
Men mellan de onda i magen har vi även hunnit pussats och kramats och bara tittat på varann och det är väl tur att man älskar dem av hela sin kropp, i bland så mkt att det känns som att man ska sprängas.
Men jag ska erkänna att jag sneglade lite avundsjukt mot bebbekorgen i morse då jag klev upp där han utmattad låg och snosade.

I dag  eller nu på morgonen var vi uppbokade på tandläkarbesök och jens på arbets, tandläkarbesöket har vi bokat om då jag bara var tvungen att sova lite till, man blir helt mosig i huvudet av att vara vaken så länge. Tiden  Jens skulle på arbets krockade med tandläkartiden så därför kunde inte han åka heller.
I morgon har vi andra träffen på Filippas nya dagis från kl 10 och sen logoped och fotbollsträning.....jag säger då bara det att här är det då ingen semester och jag lovar att vi har mer inbokat än om vi skulle ha arbetat.
Sen Liam föddes har det varit full rulle och då inte vad gäller han utan bara en massa saker runtomkring, jag vill känna lugnet nu.

Nu hör jag att min lilla  prins håller på att vakna så jag ska snabba mig att få i mig mitt välbehövliga kaffe.
Hejs svejs!

......nu kommer det en uppdatering, tro det eller ej!

I dag har vi hunnit med massor och haft att göra hela dagen samt hunnit träffa massa av härliga vänner, men innan jag talar om det så ska jag först tala om att vi var på ett fantastiskt bröllop med ett fantastiskt vackert par i går, det var Jens kusin som gifte sig.
Liam följde med oss och fastän man inte riktigt kan slappna av med en sådan liten på en sån pass stor fest så gick allt väldigt bra.

Till denna dag som började med att Nicke and the girls kom förbi oss på morgonen, mamman låg hemma och sov pga hennes jobbarnatt.
Han passade på att ge inbjudan till 40årsfest med rocktema, alla gäster kommer att få ett namn på en artist i sin inbjudan som man då ska klä ut sig till på festen, jag kan inte tycka annat än att det ska bli superskoj!
Då de senare begav sig packade vi in samtliga familjemedlemmar i forrrden och åkte för att gratta Edvin i efterskott, där möttes vi av två livliga och glada pojkar, en blond o snygg mamma samt en mkt bakis pappa.
Vi bjöds på en god kladdkaka samtidigt som vi planerade inför midsommar, vi hann inte planera så länge innan vi bokat in oss på två nätter i stugan ist för en. Kan bara känna att detta blir superbra! Ni kommer att få se bilder efter den helgen här =)

Här får vi också en inbjudan till 30årsfest, vi är lyckligt lottade! Vad fester vi får gå på.........

Sen bar det hem med ilfart för att lilla gossebarnet började bli hungrig............så då vi kommer hem är det bara att slita fram behållarna och utfodra den lille, i samma stund som han avslutat måltiden med tidernas rap kommer familjen Engström förbi, de visar upp sin nya bil, vi surrar och jag förvånas över hur stora deras flickor blivit. Tyvärr blir vi inte bjudna på fest men det var trevligt ändå =) Hoppas på fler sådana spontana besök *pik*

Kevin har sovfrämmande ikväll men de är otroligt lugna och vill helst vara i fred, det irriterar mig lite att jag inte längre är lika "behövd" och i bland hoppas jag att han bara kunde be mig komma med en macka eller så...men det tar de själva....även här går utvecklingen framåt.

På tal om utveckling, vi har köpt av Jessi o Nicke deras barnvakter som de haft till deras minsta och jag säger då bara det vilka finesser, vibratorer, temperaturkoll, känslighetskoll, 600m räckvidd, ett ansikte som visar en gråtande el glad bebis mm mm. Till Kevin hade vi en barnvakt huggen ur sten som var bättre på att ta upp ryska sprakande samtal än Kevins gråt! Det är grejjer det! I bland undrar man hur man själv klarade babytiden utan alla dessa moderniteter, eller ännu värre våra föräldrar!

Jag vet att verkar som att jag aldrig slutar skriva men det ska jag, måste bara nämna att Jens vann på travet i går =) 750 kronor sprang några stackars hästar in åt oss i spöregnet i boden. Riktigt nice! =)
Man blir så härligt glad över att just VINNA pengar även då det gäller 25 kr på triss, men det finns ngt jag inte gillar och det är att förlora på triss och sedan skrapa fram x10

Jag avslutar med att önska er en trevlig kväll!

Detta har vi gjort, gör vi och ska göra!

Vi har varit och storhandlat på willys, skrev en middagslista med nya recept från ica buffe tidningen och helt omedvetet blev det väldigt nyttig mat som hamnade i varukorgen, känner mig nöjd =) Jag har inte för avsikt att redan börja tänka på vikten men att äta rätt är ju mer än så, för hela familjen dessutom.

Kaninen har fått nytt hö och i kväll ska Jens bygga en sommar hage i anslutning till hans hus så att han kan vara ute och njuta av det gröna han med, han har ju duktigt överlevt vintern ute och måste självklart få njuta av sommaren. Konstigt nog och som jag inte alls visste så gillar kaninerna kyla bättre än värme.

Jag ska fixa och städa till ute under tiden samt plantera mina kryddor som förhoppningsvis ska förgylla vår mat i sommar =)

Vi har varit och vägt Liam, 4300g han har alltså gått upp på pricken ett kg sen födseln och vuxiit 4cm på längden.
I dag är han 30 dagar =)
Jag får fortfarande hjälpa honom med bajseriet men han är ändå långt ifrån förstoppad men det är väldigt trögt.
Hoppas att han får igång det själv snart.....

Nu ska vi ta och gå ut, ha det bra!

En dag på stan


♥Det var meningen att jag och jens skulle gå på stan i dag för att hitta några kläder till på lördag. Vi börjar med dig sa Jens för det tar längst tid, så vi började med mig och eftersom jag inte hade så höga krav förutom att kläderna skulle dölja den icke gravida magen så trodde jag att allt skulle gå rätt smärtfritt fram....trodde helt fel.
Felet var att jag redan såg framför mig den klänning jag ville ha men tyvärr hittade jag ingen sådan.
I tre hela timmar gick vi på stan, allt jag hade köpt var en kajal för 20kr. Efter mkt om och men beslöt jag mig för en klänning jag hittade på första affärn vi var in på så tänk om jag köpt den direkt, vad tid vi sparat.
När det var dags för Jens kläder var alla hungriga och otåliga så Jens ska åka i morgon, själv!
Tänk vilket tålamod han har haft och tänk att på slutet tyckte han att ALLT var fint hehe....

Här kommer bilder........



Klänningen som är mkt finare på så klart!
Till blir det en kofta och ev piratleggings (koftan och leggings i svart)

Här är skorna...............*love* ♥



Kommer att lägga ut bilder när jag har detta på mig, men det blir senare........
Nu ska jag hjälpa Liam att bajsa, sen är vägen inte lång till sängen hehe, bokstavligt talat =)

Ha en underbar skön kväll alla därute

Onsdag morgon

Godmorgon alla! I natt har Liam sovit utmärkt och jag känner mig mer än utvilad, bättre med snuvan och ingen feber det är bra för i dag måste vi in till stan o kolla lite kläder inför lördagen då vi ska på brölopp. Jens kusin ska gifta sig.
Är det alla utom jag som total missat jordskalvet eller hehe?
Blir lite besviken faktiskt.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe.

Har börjat ivas att göra klart mina tatueringar.........

Tisdag

Tisdag och fortfarande surväder, man kan inte komma ifrån hur det påverkar ens humör.
Till saken hör också att det ska fortsätta vara dåligt väder, inget  kul! Bara det vänder och blir bättre till midsommar då vi ska i väg och hyra stuga, då måste det vara bra väder =)

I dag häder ingenting, inget planerat alls utan bara vara hemma och ta det lugnt.
Så det lär nog bli några uppdateringar i dag....hehe.

Nya bilder!

Här kommer nya bilder...................




Filippa kvällen före examen....=)



Filippa, Milla, Allis, Kevin & Ebba äter rabarber och socker!


Examensdagen! Filippa,Milla och Kevin.




Det ser inte ut att vara mkt för världen men ack så rolig sak för barnen och vilket gliiiid!!!! Detta var en av Filippas presenter occh fick invigas examensdagen då det var så varmt =)



Här är mitt halsband jag fick i födelsedagspresent av svärföräldrarna, två silverbrickor med barnens namn instansat samt en bergskristall.

(Jessica, det var lite svårt att få en rättvis bild på hur det ser ut, men du ser ju på ett ungefär =)

* Känner lättnad *

Äntligen har Liam fått tömma magen och jag kan pusta ut, lite pillande med febertermometern fick han ut mkt av elendet.
Det har verkligen varit stressande för mig med hans mage, när allt fungerat prickfritt och så får han tväront och slutar bajsa.
Med alla mina andra barn har jag varit så lugn och lyssnat på mina egna känslor kring de "problem" som uppstått. Nu är jag så otroligt nojjig över allt och detta är ngt jag INTE känner igen i mig själv eller i min roll som mamma.
Så hela denna dag har jag varit uppstressad över detta men kan nu äntligen pusta ut då man ser att det rörs om därinne iaf =)

Han sover gott, badade i morse och har fått massage två gånger i dag. Han har just snuttat i sig ett rejält mål mat och jag passade på att snutta i hans fjun på huvudet. Snart blir det att krypa ned igen då febern hittar tillbaka lagomt till kvällen, men jag satsar på en feberfri dag i morgon då jag gjort allt i min makt för att kurera mig under dagen.
Hoppas att det finns ngt att se på tv i kväll, är det ngn som vet då sommar med Ernst börjar???


Sussa sött ♥

Vila

Försökte vila en stund men det är inte så lätt med två uttråkade flickor vill jag lova, jens och Kevin sitter och spelar wow vid varsin datorn och har sin dagliga viktiga tid att utföra där, ett väldigt barnsligt spel som tydligen kan förvrida skallen på både vuxna som barn, iaf vad jag fått erfara.

Nu ska jag ta mig upp från soffan och gå ned till tvättstugan och göra lite nytta, Jens lämnade datorn för att fara på affärn och handla till middagen.
Hoppas verkligen att man blir frisk snart, som sagt jag har verkligen INTE TID att bli sjuk nu, inte krafter heller då man ska orka amma och vanka av och an med en bebis om nätterna.

Snart blir det middag men först kaffe för att piggna till, sen till tvättis och dammsugning!

Ha det bra! ♥

Innemysväder

Jag gillar inte att klaga men just nu är det inte så kul, jag har gått och fått feber och just den vecka vi har mest att göra under hela sommaren =( Barnens första sommarlovsvecka då man skulle vilja göra lite kul. Vädret tillåter dock lite innemys, det kommer att bli många barnfilmer i dag. Liam har strul med magen då han inte bajsat på länge och han sover inte mer än 15 min åt gången.

Nu på morgonen har han fått bada och lite masssage över magen men detta resulterade bara i en liten prutt och fler höga skrik och kramper i magen *mitt hjärta blöder*

Nu ska jag gå och koka Liams nappar och sen ska jag dricka lite kaffe och krypa ned med täcke och kudde i soffan, ska flörta med min man att han ska baka en sockerkaka till oss som vi kan fika till filmerna i dag.
Ha det så bra alla där ute!!

Inte i form

Jag känner mig inte alls i form i dag, superförkyld och tung i huvudet. Som vanligt verkar jag ha gått ooch blivit dunderförkyld i början av sommaren eller så är det pollen som spökar. Det verkar vara en sak som blir värre för varje år som går.
Jag har legat en stund men  det blev inget bättre, funderar nu på att gå en promenad och se om detta kanske hjälper lite.
Hur somhelst har vi haft strul med internet hela fm, något strul med rotern så det har kommit och gått som det själv behagat, därav det sena inlägget hehhe.
Vi har 25 grader varmt inomhus och 19 grader ute ändå verkar alla vilja vara inne? Konstigt detta! Antar att de ska vara där jag är.
Jag fryser o svettas om vartannat så för mig är det inte bra någonstans =( Blä vad jag klagar men jag hatar att må så här.
Kevin och Anton sitter och spelar, har hållt dem från datorn hela dagen men nu blev det ohållbart de har verkligen ingenting att göra, jag känner likadant. Vissa dagar är bara för hemska.

Jaja nu ska jag sluta klaga, det blir förhoppningsvis bättre..............

Ute

I dag är vi ute och pysslar i det sköna vädret, hade dock kunnat få sluta blåsa men det håller borta myggen så det får man vara glad för.
Nu ska vi åka och handla till middagen och sen hem igen för att fortsätta polimasa.

När ni kommenterar får ni gärna lämna namn så jag vet vem ni är =) / Kram.

Konstig morgon

Ja i dag blev det en konstig morgon, Milla kom till oss strax före sex i morse och kunde för allt i världen inte somna om. Jag startade glatt en film till henne för att kunna snosa vidare några minuter. Liam vaknar och har ont i magen, jens tar honom och sätter sig och ser film med Milla och jag ja snosar vidare. Nu är vi alla vakna förutom Jens och Liam som sover sött, det passar sig alldeles bra för jag upptäckte att vi hade pyttelite kaffe kvar så medan jag är "snäll" och låter Jens sova ut så passar jag på att dricka upp kaffet alldeles själv =) Får han åka och köpa då han ska ha.
Jag ska snart börja med frullen och sedan plocka i hop här litegrann. Jag är så sugen på att åka in och kolla på loppisen men men man får se hur man gör...........

Ett litet.....

snabbt inlägg innan vi ska på statt och äta examens lunch.
Vi kommer just från bönhuset efter examen, barnen har sjungt och man är uppfylld av varma sommarkänslor.
Filippa som i vanliga fall går dagis fick "examen" redan i går, jag är ju ledig i sommar och då är det självklart att hon också ska vara hemma såklart.
Vädret hade inte kunnat bli bättre, helt underbart.
Ville bara in och skriva att sommaren har nu börjat för hela fam Björklund.
Så vad passaar bäst att önska er? En riktigt trevlig sommar så klart.


En dag kvar...............

Nu återstår bara en dag av detta läsår. Det har aldrig under dessa två terminer varit så tugnt att gå till skolan som det var i dag =) benen var de tvugna att kasta över axlarna då de masade sig till bilen.
De verkar få  ett fint examensväder också, det är de väl värda!

I dag ska vi till Filippas dagis och säga hejdå och önska en trevlig sommar, nästa år byter hon dagis till fridolf men får gå kvar med sina kompisar, synd som det är stänger de ner polarn.
Men det blir vad man gör det till, och faktiskt verkar inte Filippa så brydd nu får de ett badrum som på myran och det är hon jätteglad över.

Nu ska jag kolla om min man lämnat kvar lite kaffe till mig, dricka det och sedan ska jag ned i tvättstugan och avsluta det jag påbörjat.

Kram,kram!!

Onsdag em

Var till tandis med Filippa som fick laga ett hål, sen in på apoteket för att köpa plåster, minifoam och zyrlex.
Nu har vi gett zyrlex till Filippa och hoppas att det hjälper till att förhindra svullnad och infektion av myggbetten, annars ska vi dubblera dosen.
Liam har fått börja med minifoam så vi hoppaas på förbättring i magen inom de närmsta dagarna.
Plåstren ska Milla använda då vi behandlar hennes vårtor =)

Jens tog Liam i famnen och efter ett tag somnade han och jag passade på att vila i soffan en stund, hade kunnat lega hur länge somhelst men har lite saker att pyssla med så jag tappade ron till att ligga och slöa mitt på dagen,  men måste påpeka att jag har världens mest förstående man som sprungit efter barnen och sagt till dem att jag vilar och att de inte får väcka mig =)
Nu lagar han dessutom middag, skönt!

Jag har fortfarande inte tagit mig för att rensa ut i tjejernas rum, kan ni fatta, och ändå är vi hemma båda två om dagarna. Det är en väldigt lätt sak att skjuta upp om man säger så. Kanske, kanske att jag gör det i kväll, skulle vara skönt att starta sommarlovet så.
På tal om ngt mindre trevligt, mina fötter! =) I kväll ska de nog få sig en rejäl uppryckning efter graviditeten så är det välbehövligt samt inför sommarens sandalväder  =) intressant eller?

Slängde en blick på min minsta underbara son, sover som en stock i sin korg och jag kan inte låta bli att tänka, nu passar det. Varför kommer magknipen bara på nätterna, någon som forskat i ämnet?? =)

Snart middag.................




Godmorgon

I natt har jag och Liam vankat runt här i två timmar, det blev bebis massage, klappning bakom rumpan och andra lindringsmetoder för en liten bebismage med magknip. Tillslut somnade lilla kotten och slapp ha ont i magen. Vad som är trist är att han verkar ha lika ont nu då han vaknade på morgonen. Måste nog fara och köpa minifom droppar innan besvären hinner bli för stora.

I dag ska vi med Filippa till tandläkaren, hon har ett hål som ska lagas. Annars har vi nog inget inplanerat för denna dag, fantastiskt.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen gå och göra mig klar för dagen.

Ha det bra alla!

Äntligen kväll *pust*

Då sitter man återigen i soffan, pustar ut och tänker, äntligen kväll! Så är det varje kväll numer.
Lika kul som det är att stiga upp till en ny dag är det att avsluta en.
Barnen har duschat, fikat, borstat tänderna och ligger nu och sover.
Tvätten fick sig en rejäl omgång i dag men behöver en till i morgon, huset är städat och Liam är tvättad.

Liam har spytt flera gånger i kväll och verkar må lite illa, han knorrar och drar i hop sig som en liten ostkrok (stackars)
Han får antagligen i sig mjölken för fort så nu ska vi pausa mer, men det är så svårt med en sån liten glupsk kille som skulle kunna äta genom kläderna på mig.
Nu verkar han må lite bättre och ligger och snosar i sin korg.
Jag ska hoppa i duschen och sedan krypa upp i soffan och gosa med lillen framför en film.
Som sagt, så skönt med kväll!

Sömntutor

Jag och vår lillbebis somnade och har sovit väldigt länge. Jag i soffan  och han snosande i korgen, helt underbart.
Ja han har ett namn =) men här blir han kallad lillbebisen så ofta av barnen så det präntas in hihi.
Snart ska Jens och Milla till logopeden och i kväll blir det som sagt fotboll.
Nu har jag satt på kaffe för att vakna till efter vår sköna stund. Snart vaknar nog Liam för utfodring också så nu ska jag avsluta detta lilla inlägg och göra det jag ska.

Ha det bra!

Godmorgon

Jag vill börja detta inlägg med att berätta att här råder nedräkning till examen, jag tror att barnen håller andan fram till fredag och att de kör på sparlåga fram tills dess, de är less och vill ha sommar nu!
Jag tycker själv att det ska bli skönt, slöa dagar men med mkt lek, bus och utflykter väntar för att inte tala om dagarna vi ska tillbringa på stranden....åååå så skönt!

Här kommer återigen bilder på barnens examenskläder för er som missade det.



De kommer att bli så fina mina guldklimpar, och tänk att den randiga tröjan passade mistern, han brukar inte vilja ha det nämligen.

Jag har just lagt ned min mjölkigel i korgen men där ska ni inte tro att han vill ligga, han vill vara i famnen.
Natten har varit bra men jag märker att han har fått mer och mer magknip nu, inte kul då de har ont det skär i hjärtat.

I kväll har vi fotbollsträning med Milla, vi har varit och hämtat ut hennes nya fotbollskläder och det blir första gången hon får ha på sig det i kväll så nu längtar hon......

Nu ska jag avsluta min kaffe kopp för att sedan ta tag i denna dag.

Ha det så bra!

Vårfest på Liden

Nu har vi hunnit slå oss till ro efter en myggig vårfest på liden där vi grillade hamburgare och fick lyssna på de duktiga dagisbarnen som sjöng så fint.
Det blev bus och tipsrunda och var mkt trevligt, här kommer lite bilder.










Här kommer lite bilder från i morse då jag, Jens och Filippa var ute, jag och Filippa planterade blommor men hon var mest upptagen med att blåsa såpbubblor.









Ja det där var lite av det vi pysslat med i dag.......nu har vi också bokat in midsommarfirandet som kommer att firas med Elin, Dennis och pojkarna.
Har bokat stuga på havsbadet och kommer att sova där en natt, de hade många roliga aktiviteter för barnen så det passade perre, i bland behöver man inte fara långt för att ha skoj.
Så nu äntligen är det klappat och klart vad som händer midsommar.
Nu ska jag krypa ned, vi är så trötta så det inte med ord går att beskriva.

jag kommer förhoppningsvis sova gott (det beror lite på hur vår lilla son sover) det hoppas jag även att ni ska göra. Godnatt!

Femårskalas

Här kommer lite bilder på Filippas presenter, hon hade kalas för sina dagiskompisar (tjejer) igår och detta fick hon......







Milla var med under hela kalaset och hjälpte till att syselsätta och hålla ordning på de små, en uppgift hon tog på stort allvar och hon tyckte det var skoj.

Här snurrar de flaskan vid presentutdelningen..........






och lillebror var med..................

I kväll blir det vårfest på Liden med grillade hamburgare, Filippas avslutningsfest med dagis.
Nu ska jag gå och byta bajsblöja och utfodra min lilla killa, ha en bra dag!

Grillat till middag

Hela små potatisar i ugn, grillat och en god krispig sallad är vad som står på dagens middagsmeny.
I dag har vi haft femårskalas och jag säger då bara som så att jag är totalt knäckt och har en huvudvärk som går till världshistorien. Jag måste säga att jag beundrar alla "dagisfröknar" där ute, ni gör ett fantastiskt jobb =)
Hon är nöjd plippan men otroligt trött, trots det har hon gått över till "kussen" för ännu mera lek.

Det gick snabbt att röja undan efter kalaset, Jens gick ut med barnen och lekte lite lekar så då passade jag på att städa och skala potatis till middan.
Nu ska grillen tändas och inom kort ska en god söndagsmiddag avnjutas hos fam Björklund.
Efter det ska jag hoppa i duschen och krypa upp i soffan och slappa, skönt

Lördagkväll

Har varit och hämtat hem Milla från ett disco i Öjebyn, passade på att hälsa på de fd grannarna och drack en kopp kaffe.
Nu har vi lagt alla våra barn och sitter själva och ser en film.
Här kommer bilder på överaskningspresenter till barnen från deras farmor =)

En body till Liam




Och ett fint diadem till Filippa



De stora barnen fick sig en slant.

Nu blir det bara soffmys för oss och laddning inför morgondagens barnkalas =)
Ha en skön kväll!

I dag skulle det vara dagen med stort D

I dag är vår lille pojke 18 dagar och  i dag är det den dagen han skulle enligt beräkningarna ha fötts, 5 juni.
Så alla dessa 18 dagar ser jag som bonusdagar =)
Han ligger nu och sussar sött i sin bebiskorg.
Allt känns lite segt i dag, det började med alltför svagt morgonkaffe och sedan har det fortsatt på det sättet så man får se hur denna dag slutar.

Natten har varit sisådär men långt ifrån vad som är jobbigt, det blev en sovmorgon till klockan åtta fast jag hade hoppats på en längre.
Jens har just skjutsat Kevin till Isak och flickorna ser film. De vill inte vara ute i blåsten vilket är fullt förståeligt. Jag hade velat på loppis men där satte blåsten också käppar i hjulet.
Är less på att vara inne så snart drar jag på mig jacka, mössa och vinterskor och går ut iaf *punkt*

Ha det bra och håll tummarna på att det slutar blåsa så förbenat.

Tjejbus

Alltså här är det tjejerna som hörs, Milla har sovfrämmande som jag skrev tidigare och Filippa får vara med och leka och jag vill lova att de LEKER! De lever om och stökar men har väldigt roligt och det är huvudsaken. Snart ska de få ostkrokar framför en film, inte ska ni tro att de ville se talang med oss inte.
Jag hade tänkt bada lillen ikväll men han får bada i morgon på morgonen ist, han brukar ändå vara alldeles nedsmetad i bröstmjölk då så det passar nästan bättre hhihi!

Jag ska snart hoppa i duschen och sedan mysa med täcket och Liam i soffan. Kevve sitter o pratar med Anton på datorn och jag tror att de saknar varann.
Nu är det bestämt att Anton följer med oss till göteborg i sommar på semester och det kommer att bli superskoj att ta med honom.
Två vuxna och fem barn =)
Tänk vad många vi börjar bli..........fast vi slutar här hehe nu blir vi inga fler.

Se där, det blev ett till inlägg i dag och inget vettigt denna gång heller men då kan jag lika gärna passa på att önska er en god natt!!

Mätt o trött

Oj vad gott det blev till middag, fläskfille o klyftpotatis kryddstarkt och smarr! Vi vågade inte grilla ute då det blåser så mkt sen kändes det så otrevligt. Nu ska vi bara sitta i soffan och slöa till tvn, Liam ska få bada senare och barnen mysa. För mig blir det een tidig kväll, jag längtar till en sovmorgon.

Alla barnen är supertrötta så det blir inte så sent för dem heller........Oj nu orkar jag inte skriva mer hehe.
Ha en skön kväll =)

Helghandling

Nu är helghandlingen överstökad och mkt gott för helgen är införskaffat! Skönt.
Jens och Kevin är och badar men jag börjar vänta dem när som helst. Flickorna sitter och sjunger sommarvisor och spelar gitarr.
Liam sover efter sitt mål mat och jag sitter här just nu men hade hellre vart ute och polimasat men det blåser så förbenat så jag fryser ihjäl i bara tanken på att gå ut.

Håret är färgat och klart, har målat tånaglarna också, toppen då man äntligen kan se sina fötter hahaha!

Funderar starkt på att krypa under filten och vila en stund i soffan, jag är så trött och flickorna verkar inte vilja ha min uppmärksamhet just nu de vill bara vara i fred och sjunga och ber mig gå då jag kommer och vill lyssna.
I dag blir det att grilla och vi får hoppas att glöden stannar i grillen så vi inte fjuttar på nått i denna blåst.......
Ska väl ta tillfället i akt och slummra en stund så man är piggare i kväll!!

Fredag morgon

Godmorgon! Nu är helgen här igen och på en vecka är det examen för barnen, som de längtar.
Vi var och handlade examenskläder till Milla och Kevin som jag tänkte visa, det kommer lite bilder från Millas fotbollsträning och Kevins rymdteater också.
I natt har Liam sovit gott och inte haft några större besvär med magen, förmodligen hade jag ätit ngt olämpligt och därför fick han ont i magen. Han har ätit en gång och sovit med mig och Jens hela natten.
I dag är Kevin på utflykt med skolan och har med sig matsäck. Jens och Kevin skulle ha åkt och badat på badhuset i dag men Jens har fått nackspärr så badet får som det verkar nu skjutas på framtiden.
I kväll är det final i talang och detta ska vi titta på, Milla ska ha sovkompis i natt och det ser hon mkt framemot och i morgon ska hon på disco i öjebyn. Söndag är fullspäckad då ska vi ha barnkalas för Filippa och alla hennes prinsessor från dagis kommer hit, så har ni förslag på lekar för barn i femårsåldern tipsa gärna så man kan sysselsätta dem med ngt kul.

Här kommer bilderna........





Kevins uppträdande!




Det där var allt för denna gång, nu hoppas jag att ni får en fin helg och att ni har det så bra =)

Slödag

Hela denna fm har vi bara slöat, febern har jag fått tillbaka dock ingen hög feber men ändå känner jag mig alldeles matt i kroppen och totalt orkeslös, det beror väl på att man ammar då det tar nog mkt energi från kroppen. Ändå ska jag pyssla lite här hemma med lite smått o gott, ganska skönt.

Nu ska vi pinna i väg på apoteket och dollars för lite inköp, i kväll ska jag lägga ut bilder på det vi köpte till barnens examen =) Hade tänkt göra det i går men hade så fullt upp och blev tvärtrött.

hejsvejs!

Detta väder

I morse såg vi vädret och fick höra att helgen går en blöt väg till mötes, först blir man deppig för det är under helgen man  vill att det ska vara fint såklart. Jag och flickorna har däremot väldigt mkt att rensa och organisera i deras rum och det är något som man inte vill ägna sig åt då solen skiner, så jag antar att det blir att göra det i helgen. Vi har även barnkalas på söndag så vi kommer att vara inne och baka en hel del också. I slutändan stör helgens kommande väder mig inte då jag ändå inte har tid att vara ute i solen.

Jag har ingen feber i dag men känner mig fortfarande krasslig så det blir ett lugnt tempo i dag och massor med vatten så amningen inte påverkas. I natt har han sovit lugnt våran lillbebis, han var med sin pappa i gårkväll då jag somnade direkt jag la mig, han åt sitt kvällsmål och sedan fick han sitta och rapa och se film med sin far men jag antar att Liam somnade rätt fort också. I natt klockan två åt han igen och fick en ny blöja sen somnade han lugnt om igen.

Nu sitter jag och väntar på att Jens ska komma hem med kaffe från ok, det var nämligen slut på morgonen.

Onsdag kväll

♥Orkar egentligen inte uppdatera, jag är trött och har fått feber helt bara sådär.
Jag hoppas att jag är bättre i morgon, vill inte vara sjuk nu det har jag helt enkelt inte tid med.
Tidigare i kväll var vi på en teater Kevin och hans klass spelade upp, de var så duktiga =)

Nu snurrar allt och jag ser knappt tangenterna så nu blir det sängen och att krypa nära varma gubben♥!

Godnatt!
     ♥

Onsdag morgon

Sitter och dricker kaffe och ska snart göra mig en smörgås. I natt har jag fått vara vaken med Liam då han haft strul med magen, tror att detta beror på chokladen jag stoppat i mig och ska nu lägga av med den för att göra oss båda en tjänst.
I dag måste vi i väg och köpa barnens examenskläder, vi vet vad som ska köpas el nästan iaf så det lär gå undan.

Vilket väder det är nu på morgonen jag kan bara hoppas att det håller i sig hela dagen.
tycker att det är märkbart att skolavslutningen är en vecka senare i år, det känns drygt.

Nu har vi gjort klart allt med göteborgsresan och det blir att vi åker senare än planerat, då hinner Liam få till lite rutiner och bli några veckor äldre så det känns bra. Hade vi åkt då vi tidigare planerat hade vi missat öjebyns kyrkmarknad och det vill jag INTE.
I går satt vi och kollade på olika saker vi ska fara på då vi är där, det kommer att bli superskoj för oss alla!
Framförallt att träffa min kusin och hennes familj.

I går varr vi ut på prommis jag och Jens och fy vilken dålig kondis jag fått, det blir fler prommisar vill jag lova.
Vi var även på fotbollsträning med Milla och det var så skoj att se dem spela =)

Nu ska jag göra mig en smörgås, jag uppdaterar då vi vart på stan.
Hejsvejs!

Tisdag

Grattis Liam till dina två första veckor ute i stora vida världen =) Två veckor har redan gått sen vi blev berikade med ytterligare en go familjemedlem. Vad har hänt sedan dess? Liam är vaken mer och äter mer, han säger nu till genom gråt då han är hungrig och vi slipper väcka honom. Han äter var fjärde timma och en gång om natten med kvällsmålet runt 22.00
Han sover annars hela nätter, bajsar fortfarande lika ofta men ökar i vikt, gårdagens vikt visade hela 3.6kg
Han är napp OCH tumme barn, vi är snabba dit med nappen så han inte ska vänja sig vid tummen men ibland är vi inte nog snabba.
Hans hår har vuxit synbart sedan födseln och än har inget nötts bort, det är fortfarande ljusbrunt på huvudet och mörkare i nacken. Han har nu börjat växa i stl 56.
Ammningen fungerar suveränt, jag har massor med mjölk och så pass mkt att jag pumpar ut och fryser ned, detta så att barnen kan prova och ge honom flaska.
Nu kör vi slut på de minsta blöjorna för att börja med nästa stl.

Jag själv är helt "läkt" från förlossningen, vilket jag egentligen var väldigt fort. Jag håller redan på att sluta blöda och har bara 1,6 kg kvar till min ursprungliga vikt.
Foglossningen har lättat enormt, men får fortfarande ta det mkt lugnt med det jag gör för jag får fort besvär.
Annars sprudlar jag av energi och pjoskar och pysslar med denna lille kille så mkt jag bara kan, våra större barn pysslas det självklart också med, de är stolta och glada och har funnit sig tillrätta i den nya situationen.
Så jag kan bara säga att vi har det så bra!!!!!

I går var vi i öjebyn och tittade på fotbollsmatch mellan svensbyn och öjebyn. Barnens kusin och gamla bästis spelade men tur nog inte mot varandra =) Det var riktigt kul att titta på =)
Vi var tidigare på dagen även på utvecklingsamtal med Milla där allt var bra, lika skönt varje gång.
I dag har vi inga planer alls, vi får vänta och se vad dagen bjuder.
Ha det bra alla!
RSS 2.0