Snart helg!

Detta kommer att bli första helgen på myyyycket länge som vi kan ta det lugnt! Det har varit barnkalas och allt vad som hör till, flera helger i rad nu, det kommer att bli skönt att inte ha ngt inbokat och jag tänker inte heller boka in mig på nått i helgen, ska gå i pyjamas hela dagen om jag så känner för det!
Fast som det känns nu kommer det att bli lååånga promenader, film kvällar och bara avkoppling.

Nu har jag gjort full dag, höll på att somna där vid 13.00 men det löste sig med lite kaffe, och det var ju bra med tanke på att jag jobbade,
Jens håller på med middagen som kommer att bestå av min goda köttfärsås och spagetti, en maträtt jag kan äta hur mkt som helst av. Det är mitt recept men Jens som gör den i dag.

Jag har gått in i tvättstugan och upptäckt att jag snart står inför en stor seger mot de smutsiga kläderna därinne, tack och lov har min man krigat därinne i några dagar, det märks det ger ett bra resultat.

Nu tar jag snart nya krafttag mot cigaretterna! Jag ska än en gång som så många gånger förr försöka sluta röka.
Jag har prövat flera varianter som hjälp första tiden men inte alla! Innan jag ger mig denna gång ska jag prova många fler. Nu måste jag sluta !!
Att det inte e bra vet ju alla men att det faktiskt GÅR att sluta verkar det vara färre som vet. Det är väl snyggt att det kommer från ngn som aldrig lyckats sluta!! =)
Av rena hälsoskäl ska jag sluta denna gång och jag kommer att påminna mig om det flera gånger varje dag om jag måste, men nu har jag motivation av ett annat slag så jag hoppas att det går vägen denna gång. =)
Men jag ska sluta om ett par veckor jag vill drraaaa lite på det!!

Nu ska jag gå och krubba lite, hungrig som en björn och där uppe doftar det ju faktiskt av min favorit mat!!

Hemma från jobbet!

Nu är man äntligen hemma och har gjort full dag, det är bra för jag har mycket att göra.
Men först blir det middag, det verkar bli plättar i dag, sött och gott exakt som jag vill ha det =)
Jag ska ut i bagarstugan och ta in lite förglömda saker(sedan flytten) som jag sedan ska släppa lös min fantasi på, man har ju rena rama loppismarknad därute så nu blir det att måla, bygga om, förnya och kasta bort för nog finns det saker där som sett sina bästa dagar och som inte alls hör till denna tid.
Jag har en hel del ideér som vanligt nu gäller det bara att sätta dem i verket men först middag till maggen och sedan kaffe på det =) blir gott och kommer att göra underverk för mitt humör!

Linnéa

För lite tid!

Tiden räcker inte till för allt jag vill göra, det är nästan så att jag vill hålla barnen uppe längre om kvällarna för att hinna umgås med dem.
När man kommer hem från jobbet är det middag och bortstökning, sen far barnen och hälsar på kompisar eller har kompisar hemma så då hinner man inte umgås, sen ska de titta på tv, borsta tänderna och gå och sova.
Jag vet inte vad detta beror på, kanske är det tidsbrist eller så har vi föräldrar blivit mindre viktiga i deras sociala liv.
Jag fastnade i en enda stor ångestklump i gårkväll, Kevin blir nio år i januari och det känns som att vi kom hem med Kevin från bb för en vecka sedan.
Med tanke på hur snabbt dessa nio år gått så vill jag inte tänka på att om nio år till är Kevin 18 år, fy bubblor så hemskt!!

Då grips jag av en stress som inte går att beskriva, på nio år ska Kevin vara "klar" klar att möta världen, klar att ta egna beslut och välja sina egna vägar i livet, han ska vara "klar" att vara en ung "liten" man! Hur ska vi hinna få honnom "klar"?
Det jag ska lära min lilla kille är att tro på sig själv och ha förståelse över att saker kan bli fel att det inte alltid går som man vill, men att man aldrig ska ge upp utan alltid ha modet att fortsätta, sen ska jag lära han att hur gammal man än blir och hur myndig man än är så finns jag och Jens alltid här för allt han kommer att behöva oss till, vi kommer att finnas där då man känner sig lite liten, fastän man är stor!

Jag älskar er så mycket mina kära barn,
min kära Kevin
min kära Milla
och
min kära Filippa!

Hemska måndag!!!

Nä så hemsk har den faktiskt inte vart men dock aningen långsam, tiden har stått still med andra ord och det är ju i sig rätt bra så länge man inte befinner sig på jobbet.
De sista timmarna rusade dock i väg med en himla fart, och äntligen fick jag åka hem, nu vankas middag och efter det ....ja då måste jag lägga mig en stund så man orkar med kvällen och allt vad det innebär..............
Såja då var middan avklarad! =)
Sitter nu åter igen här fast med en god kopp kaffe.
I går kväll tittade jag på "ensam mamma söker" detta progr. väckte lite funderingar och säkert har många av er tänkt samma sak.
Hur kan man som mamma ta in ett flertal okända människor i sitt hem för att tillsammans med sina barn se om man kan finna kärleken i någon av dessa vilt främmande människor?
Trots att det kanske är seriens bestämmelser att barnen ska välja ut två män som ska sova över hos dem, finner jag detta bisarrt, och jag skulle aldrig utsätta mina barn för en sådan sak.
Finns det människor som antingen är så desperata efter kändisskap eller kärlek att de anordnar en köttmarknad i sitt hem tillsammans med sina barn framför en kamera?
Vad ger man för budskap till sina barn?
Helt uppriktigt kunde jag inte fortsätta se  serien och de lena mammorna som dansade runt i tv rutan med ögon som skrek av desperation. Töntigt och pinsamt!
Jag ställer mig även en till fråga, vilka jäkla pappor är det som godkänner att sina barn medverkar i en sådan serie?


Nu är kaffet snart slut och det är dags att avrunda så att man kanske hinner stjäla en stunds vila, men som vanligt återkommer jag!!

Spa behandling....

Jag och Filippa bestämde oss för att ta ett bad och det var ett mycket bra beslut, denna lilla tjej har tvättat mitt hår, gjort hårinpackning, peelat mitt ansikte och tvättat min rygg. Ingen njöt så mycket som jag där jag satt vill jag lova!! Underbar vardagslyx!! =)

Barnkalaset var jätte bra nöjda barn och nöjd Milla. Jag hade bakat en hög vit marsipantårta med rosa rosor och lilliströssel, den blev supersöt.
Vi lekte dans leken, stol leken och visk leken det blev fiskedamm och annat kul.
Det blev ett helt klart lyckat kalas.

Filippa sover och de andra två är på väg att inta deras sovplatser snart.
Vi ska också krypa ned för att se om det är nått på tv, sedan snarka till kl 6.00 i morgon, suck!

Sov gott alla!!!

Söndag igen!

I dag blir det dock en rätt trevlig söndag då Milla ska ha sitt barnkals som kommer att bestå av 11st tjejer! De ska få ha olika lekar, musik och fiskedamm och självklart ska de få fika också!
Det blir spännande att få ett ansikte på alla i klassen än så länge är det bara namn.

Det blev en tidig kväll i går en sån pass tidig att jag vaknade senare och såg en hel film så helt plötsligt blev klockan rätt mycket iaf.
Nu ska jag sätta i gång med mitt.......

Äntligen...

är jag klar med städningen, det tog sin tid men huvudsaken att jag blev klar, nu doftar det underbart här och det börjar vara dags att ta det där badet nu, men först en kopp kaffe så att man orkar se lite tv i kväll annars är det kört.

Det verkar gå bra för tjejerna i stan men jag saknar dem massor. Det har varit väldigt lugnt här i kväll inga skrik och bråk eller högljudda lekar, inget mys framför bompa eller snos i ulle gulle håret , det märks att de inte är hemma.
Nåja dags att koppla av, jag önskar er detsamma!!!

Linnéa

Himlaljud och stadsrunda!

Ja den här dagen slutar inte att överraska mig med trevliga händelser upplevelser och besked =) Kanske ska man lita på testen på facebook?

Vi har vart på stan och handlat lite kläder till Filippa som har vuxit ut allt hon ägt under sensommaren, det blev fina kläder och gumman var mer än nöjd om än hon hellre skulle ha valt klänningar och kjolar i alla vackra rosa nyanser. I dag blev det fina kläder men bekväma funktionella dagiskläder.
Efter vår mysiga tur på stan ville Filippa äta på Ängeln vilket blev ett fint avslut på min, Jens och Filippas dag på stan.
Sen for vi förstås och lyssnade på himlakören och de var sååå bra och alla barnen var superduktiga, ett rent nöje med andra ord.
Det är lite av alla roliga saker i dag, vissa vill jag behålla för mig/oss själva, men så kan det ju vara i bland =)

Vi lämnade av våra flickor hos farmor där de ska sova i natt, vi ska inte bort eller så utan Milla ville sova där för att de aldrig sovit i deras nya lägenhet och självklart för att deras kusiner skulle sova där i natt. Hon ringde själv till farmor och frågade om hon och Filippa fick komma och sova, så det blir nog ett rejält tjejparty hos farmor i kväll skulle jag tro =)

Själv ska jag storstäda inför morgondagen och åter igen sätta i gång med ett storbak. Kanske, om jag kan hålla mig vaken ;) så blir det lite film i kväll och ett hett avslappnande bad.


Jag hoppas att alla får en lika underbar dag som jag har haft än så länge!! =)

Linnéa

Godmorgon

I dag vaknade jag 7.00 pigg och alert. Morgoncigarett och direkt ned till tvättstugan för vissa välbekanta sysslor, fråga mej inte hur jag orkade.
Men tidiga mornar kommer av tidiga kvällar, jag tror att jag somnade före kl tio i gårkväll och hann inte se mkt av filmen vi hyrt om man säger så.
Milla vaknade strax efter mig och höll mig sällskap i tvättstugan, vi gick sen och klädde Milla fin och böt öronhängen till tro, hopp och kärlek, vi gjorde hennes frilla och pysslade på ända fram till att Filippa också vaknade. Jag duschade Filippa och gjorde frukost som jag och alla barnen åt tillsammans och här sitter jag nu med en rykande god kaffe mugg.

Nu ska jag dammsuga och skura sen ska vi med Milla till kyrkan för att träna inför kommand uppträdande i dag. Jens och jag ska gå på stan och kolla lite ytterkläder till Filippa.

Ha en trevlig lördag alla!

Sushi

I dag har jag rullat sushi till middag och JA det var som vanligt super gott, alla förutom Kevin älskar sushi så det var mkt uppskattat, min man åt så han hade riskorn i näsan.
Kvar är nu bara kletigt ris och huga vad trist det är....

Nu blir det lite kaffe på det där och sedan bär det av in till stan och handla mat och gott till i kväll.
Jag tror att vi ska hyra en film i kväll oxå, men det blir en tidig kväll då Milla ska göras klar och åka till kyrkan i morgon, då ska jag och Jens passa på och kolla om några ytterkläder till Filippa, tänk att det är alltid ngt de behöver.

Så med andra ord blir det en myskväll eftersom att både jag och Jens är supertrötta!! Jag ska försöka snika till mig lite massage av Jens i kväll = ) Har så ont i mina axlar i vanlig ordning. 


Linnea!

God fredagsmorgon!

Jahapp alla helgsugna människor då var det äntligen dags för helg, löningshelg dessutom kan det bli bättre? Jo faktiskt så kan det bli bättre för i dag ska jag göra sushi till middag.

Nu måste jag packa badkläder och dra på jobbet ha det bra alla!!

kommer inte på ngn rubrik

Nu ska det tittas på idol sen blir det en skräckis och kvällsfika! Det där med att lägga sig tio funkar inte i kväll tror jag, men man får trösta sig att det är fredag i morgon.

Sov gott alla!!

Oj oj oj....

Nu är det säkert att jag ska börja lägga mig och sova betydligt tidigare än vad jag brukar göra. I går somnade jag 22.00 och i dag har jag så mkt energi så jag skulle kunna lysa upp hela Piteå!
Jag ska tom ta mig an tjejernas rum... och DET är inte ngt man vill göra efter en hel arbetsdag i vanliga fall, jag tvättar och städar övriga huset och jag har lagat mat och plockat undan, det är nästan så att jag börjar undra om man kan få damp vid närmare trettio, men det kanske har legat latent.

Milla är hos Stella och de ska följas till himlakören för att sjunga! Filippa är hos Lillkussen men ska snart komma hem. Kevin myspyser och tar det lugnt!

Jens städar och har burit ned pelletsen i källaren och ska snart klippa gräset.
Nu har jag tyvärr inte längre ro att sitta här så jag ska ta och fortsätta med mitt!

Ha det gått alla!!

Det var gott!

Det blev Jens á la carté idag, mycket smaklig måltid må jag säga!!

Nu tar jag mitt kaffe som jag verkligen behöver, snart ska Milla och Jens köra ut inbjudningar medan jag stannar och gör lite kvällsbestyr.

Jag längtar innerligt till idol och hoppas att Patrik än en gång tar sig vidare, han är mkt duktig också sjöng han på min och Jens stora dag, så därför är det väl helt klart att vi hejjar på han.
Många duktiga sökande i år, jag ser verkligen framemot denna idol omgång.

Linnea!

Inbjudningar....

var det absolut första jag och Milla satte oss ned och gjorde då jag kom hem från jobbet. Fin fina kort blev det.
Helgen närmar sig och den känns fullspäckad, så här kommer den att se ut....

Fredag, bakdag, slappdag och idol.

Lördag, Tidig morgon, Milla tränar med himlakören hela dagen och har uppträdande 14.30. På kvällen blir det mer bak och ytterligare förberedelser inför Millas kalas.

Söndag,  Mellan kl 13.00 och 15.00 är det barnkalas! Sedan städ och tvättning inför kommande vecka! Har även tänkt hinna städa gården.


Det lär bli en fullspäckad helg, men sådant gillar jag, det ska hända saker helst hela tiden.
Nu börjar middan vara klar så jag ska gå och hjälpa Jens att duka så uppdaterar jag vid tillfälle!!

Linnéa

En liten snabbis...

Skriver ett snabbt inlägg innan jag ska åka på jobbet.
I dag ska vi göra inbjudningar till Millas barnkalas det ska bli skoj.
Ops! Nu hinner jag inte mer haha, ha det bra!


Linnea!

Kunde inte låta bli...

att spola upp ett riktigt skumbad, tända ljus och slappa i ett kokande hett bad! Kan det finnas ngt som värmer skönare? Nopp!

Så blir det en hårinpackning på detta och sen natti, natti!


Linnea

Då var det dags....

att varva ned och snöra sig ned framför idol för att softa!!!

I dag har jag fyndat en blus till Filippa för 30kr på åhléns, den var mönstrad med små blommor, jätte flickig och så klart blev hon sockersöt i den.
Som jag brukar säga " du är mammas lilla karamell " Då brukar Filippa bli jätte arg och säga, Jag är ingen karamell jag är en flicka!

Och så klart att hon är!
Hon brukar även påpeka då jag säger att hon är liten, jag är inte liten mamma jag är en stor liten flicka!

Och visst är hon ju det med.

Pga fantasibrist så säger jag godnatt och sov gott!!

Hemma en snabbis!

Åkte och handlade direkt efter jobbet, sedan hem för att krubba lite och snart i väg på kalas!
Det blir inte mkt tid hemma.
I dag blir det köttbullar och mos, den tristaste maträtt som uppfunnits!!


Återkommer senare........

Hör och häpna!

Min egna stund, barnen sover efter bad och kvällsläsning och här sitter jag.
Jag sitter för första gången i dag vid datorn!! Helt otroligt. Jag brukar (trots att jag jobbar) hinna med en stund på morgonen, en snabbis efter middagen och senare under kvällen. I dag har det alltså vart ganska torrt på inlägg.

Och hur har min dag sett ut......

06.00  Vaknar av ett jäkla oljud som senare visar sig vara en ny ringsignal på Jens telefon. Vi äger ingen väckarklocka därför att de är så trista att ställa, det känns mildrare att ställa en telefon på väckning, jag menar, det är ngt man använder till så mkt annat. Ingen stor klocka som stirrar med sina lysande siffror och gång på gång påminner om hur elakt den kan låta!

05.45  Kommer på att jag bör raska på om jag ska komma till jobbet i tid eftersom att jag ska köra från Svensbyn till Öjebyn.

05.46  Flyger in i lillskorven, gasar utav bara den och lyckas inta parkeringen på jobbet 07.00 om jag kan lita på Rix fm. Detta resulterar i att jag kan stampa av mig skorna jag inte hade tänkt ha i dag innanför dörren på jobbet, samtidigt som jag kommer på att jag glömt arbetskorna hemma! Arbetsskorna brukar följa med mig hem då jag har för vana att glömma ta av mig dom då jag åker hem.

12.00   Lunchar "karins lasagne" inköpt på ica för 24.50 kr. Förfärligt gott!!

!5.15  Åker hem och hämtar upp the family och åker sedan in till stan för lite ärenden.

16.23  Paltmiddag hos svärmor (mkt gott)

18.20 hänger en massa tvätt och undrar åter igen hur det kommer sig att man har så mkt kläder då de är skitiga och att man inte har nått då det e rent??

18.45 badar min yngsta flicka, klipper naglar, borstar tänder och skickar henne vidare till Jens som läser för henne i kväll. Sedan fortsätter jag med Milla, samma procedur men här står jag för läsningen. Skickar in Kevin i badrummet för samma sak, sedan läsning med pappa!

20.00  Alla barnen ligger tysta i sina sängar två av dem sov garanterat redan, medan den tredje var på god väg.

20.30  Försöker med all iver få Jens att fara och köpa en liten påse chips, tyvärr vägrade han i sten och tyvärr var han på det envisaste humöret. Varför jag inte åkte själv? Jag hade inte tid, skulle redovisa min dag för de som bryr sig = )

20.50  Upptäcker att barnen legat i 50 minuter och det enda jag gjort är att åter igen uppleva min dag.

Lämnar inga garantier på stavning då bokstäverna flyter i hop och tankegången börjar sinka, i min trötta kropp och mitt trötta sinne!!

Lev och må!! / Tusen kramizzzar till alla trogna läsare!!

Bye, bye.....

trista söndag! Äntligen är den över tack och lov, tänk att man ska måsta gå och vänta en hel dag för att börja sin vecka blä, blä och åter blä.

Men det är inte alltid jag är så negativ mot söndagar, nej då! Vet man att man fått något gjort under helgen och fått ha lite skoj och mys, jag menar, då man känner söndag morgon att oj vad skönt det varit med helg och vad mycket jag har hunnit med att göra, då är inte söndagar så farliga ändå!

Men i helgen har det bara vart mys och vi har absolut inte fått något gjort. Kanske har vi beflitat oss så väl med bakningen att vi gått upp 2kg, samtidigt som vi tappat massor av kalorier av själva ätandet.

Ni förstår då kanske vad våran helg har handlat om. Med andra ord ska man nu gå och hitta på nya måsten en hel vecka! Det blir alltså dubbelt upp till kommande helg. Tillslut är kraven så stora att drömmarna om de långa promenaderna bleknar och man stannar hemma med film och ngt gott ist.

Nog om detta!

Nu ska jag och min gube möjsa ned och fortsätta att undvika att göra nytta!
Puss på er alla och välkommen Måndag!!! 

Otroligt....

Vad barnen kan vara billiga i bland! Just nu driver mina barn en slags kamp om vem som skriker och bråkas mest. Tro inte att jag struntar i dem och hellre sitter vid datorn. Efter erfarenhet vet jag att de lugnar sig då jag eller Jens inte bryr oss för mycket, de behöver lära sig att reda upp saker bara dom, dock under övervakning.


Det blev en tidig kväll i går och en tidig morgon, skönt då kanske man kan få lite gjort här i dag. I morgon är det jobb, jag går på min dagvecka, det känns skönt att komma tillbaka till jobbet då man varit borta så länge och framförallt för att slippa Jens några timmar om dagen, ni kan tro att man nöter hål på varann då man går hemma om dagarna tillsammans. Nä tack och lov så är det dags att börja om.


I kväll kommer millas farmor,stefan och Jens moster Monica för att gratta Milla, sen har vi ett inplanerat besök till i veckan som ska komma och gratta, jag tror att denna födesedag aldrig tar slut! Ingen nöjdare än Milla. Jag har fått lära mig att baka och tom. så att jag tycker att det är LITE kul. På tal om bakning så bakade jag marängbottnar i går och gjorde en tårta med frukt, bär och grädde som vi mumsade i oss i går kväll, det var gott vill jag lova!

Ha en bra dag alla!

Filippa



Fastän det blev en suddig bild så tycker jag om den. Det är Filippa på sin trehjuliga "fiffi" sparkcykel.
Fotografiet är taget hemma på gården.

Hemma igen efter....

en trevlig vistelse på stan.
Milla köpte sig ett mjukisdjur, en hello kitty klubba med handfläkt och ett pysselsätt "gör dina egna smycken" det var med en nöjd och glad Milla vi åkte hem med. Nu är hon på väg till Öjebyn för att vara med sin Emilia! Filippa sitter i badet och Kevin leker med Anton.
Jag sitter vid datorn och dricker kaffe.

Städningen är klar så nu blir det bara att softa och måjsa! Vi hyrde två filmer till i kväll en familjefilm och en till mig och Jens, så det blir en movie kväll i kväll med och så skönt.

I dag ska vi baka marängbakelser med grädde,frukt och bär och det lär väl slinka ned lite chips oxå! Inte nyttigt men oj så gott!
Till middag blir det att efterhärma Lindas recept från gårdagen det ser man framemot mumma!!


Ha en trevlig kväll!

Tidig morgon.

Till vetskapen för alla som bryr sig så blev det en mkt tidig morgon hos familjen björklund. Milla vaknade 5.50 men som tur var finns det barnprogr. Vi bäddade ned oss i sängen igen och jag lyckades få till lite mer sömn tack och lov. Nu är det ju så att jag somnade otroligt tidigt i går kväll så jag var ändå rätt pigg.

I dag ska vi åka och låta Milla handla lite saker för hennes presentpengar, för som de flesta som följer min blogg vet så har milla "inte råd att spara pengarna" så då måste vi snabba oss att handla upp dem innan de tar slut fårstår ni. Det brukar vara mkt omständigt att fara och handla när hon har egna pengar och jag känner att jag gruvar lite.

Hur trist det än låter så kommer den här lördagen att fortsättningsvis bestå av städning och tvättning. I kväll blir det att hyra en äventyrsfilm för att se med Milla och Kevin så det blir ju mys. Funderar på att köpa nått härligt att sätta i badet och lite doftljus!

Nu ska jag duka undan frukosten och dricka upp mitt morgon kaffe!
Ha en bra lördag alla!!

Linnéa

ska nog....

krypa ner under det varma täcket framför film, känns skönt efter en dag kall som denna. Att vara pigg i morgon är ett måste då vi åker till luleå från morgonen.
Så sov gott alla!!

Mätt och blåten!

I dag blev det taccos till middag vilket förövrigt var evigheter sedan vi åt. Konstigt.
Nu väntar vi främmande, Dennis, Elin och pojkarna, det var längesedan så det blir kul att träffa dem.
Milla har just nu besök av tjejerna från stålis och det blev ett kärt återbesök vill jag lova! Kusinerna har oxå varit här i dag och lekt. Huset fullt av brudar!!

Nu ska jag dricka lite kaffe och koppla av ett tag men återkommer................................ 

Äntligen har jag

tagit mig för att sätta ut lite bilder på allt från renovering, bak, min nya frilla, kalas och gårdsfynd!

Linnéa

Renoveringsbilder....

Tyvärr har de allra första bilderna på hur det såg ut från början försvunnit men jag kan ge en kort beskrivning.
I detta som tidigare var ett källarutrymme stod det en stor oljetank, det satt panel på en av väggarna och en stormönstrad blå tapet på de andra. Trappen som leder ned i källaren var täckt i plast men är nu i vitmålad trä, utrymmet under trappen var två garderober men är nu öppet och fungerar som dataplats. Det var även öppet från trappen till pannrummet men där är nu en vägg och dörr. Här kommer då lite bildbevis.......                                                                                                      
Fortfarande är det kvar att fixa bla tapeter,tak. Det ska även småfixas
med tapet och hyllor i trappen men det kommer mer bilder sen.

Gårdsfynd...............

Min nya frilla!

Barnen.....

Lite mys bilder.......

Milla och hennes tremenningar på kalas!

Lite av det som bakats............

Godmorgon

Frost, vitt och kallt. Nu börjar påminnelserna om vad som komma skall. Det känns i luften, denna råa men friska luften. Jag gillar sommaren bäst men nog är det härligt att en höstmorgon dra ett djupt andetag och känna den kalla, stickande luften som känns uppigande och klar.

Nu är helgen här åter igen, jag tycker att det är helg hela tiden. I helgen har vi inga större planer utan det blir bara att mysa och ta det lugnt, kanske hyra hem några bra filmer och snaska lite godis.
Vi hade planerat att åka till leos lekland men då Kevin är krasslig så är det ju ingen bra ide längre.

Nu sitter jag här med mitt morgon kaffe och ska snart röja ihop här, måste in och handla tvättmedel som till min förtjusning tog slut då jag skulle tvätta igår kväll, men jag kommer inte undan idag.

Nu ska jag göra frilla på min tjej som ska till skolan!
Hejsvejs!

Avslutar en ....

mycket rolig och mysig dag, men jag lovar att den tagit ut sin rätt. Efter mängder av fika och främmande så känner man sig ganska mosig i skallen.
Så nu är det dags att krypa till kojs och skrapa i hop krafter inför morgondagen, då det blir att börja om från början igen dock inte lika mycket fika för min del, det känns som att jag aldrig vill stoppa nått i munnen igen med en sockerhalt mer än en böna! Hahaha! Det lär ju inte kännas så speciellt länge.....

Dåså då ska man väl slå av denna oxå..................

Godnatt!
...................................................

Klart!!

Allt besök för denna dag är avklarat fler blir det i morgon ev lördag och söndag. Självaste födelsedags barnet är och sjunger i den omtalade himlakören, hon är nöjd över dagen men otroligt TRÖTT.
Så nu ska vi slappa och ta det lite lugnt, snart lägga barnen och sen blir det självklart att titta på idol.
Fortsätta att skratta till dessa tragiska försök att sjunga, helt otroligt vad vissa människor tror om sig själva, jaja det är ju fantastiskt kul att se iaf.

Lite undanplock kvarstår av kalaset så det är väl bäst att sätta igång med det innan man somnar med huvudet i tårtresterna!

Stackars liten.....

Telefonen ringer och vi får veta att Kevin har huvudvärk och måste komma hem, han har även ont i magen.
Då han kommer hem får han alvedon och en böt handuk att lägga på pannan, han hinner knappt krypa under täcket så sover han som en stock med sin älskade katt Pelle i ett stadigt grepp.
Stackars liten!
Nu är det hans tur. = (

Hemma!

Efter ett till besök på vcl denna vecka så fick jag iaf träffa en läkare i dag, nu under de värsta influensatiderna skulle de förlänga tiden du får sjukskriva dig själv med ytterligare sju dagar, för att bespara den "överarbetade" personalen på vcl och alla "onödiga" läkarbesök som bara går ut på att skriva ett intyg, då är det ju bättre att de sjuka får komma först. Men det är klart, i vad som håller på att vara ett mkt kontrollerat land och där man snart tappat sin myndighet, så är man väl inte berättigad att avgöra då man själv är sjuk!

Nu är.....

Kevin och Milla är på skolan och Filippa ska kläs för att åka till dagis. Åker själv direkt till läkaren och hoppas på ett bättre bemötande denna gång.
Sen ska resterande inför Millas kalas fixas men det är inte så mkt att göra eftersom vi förberedde det mesta i går.
Så det är bara att rusa..............

Födelsedagskalas hela dagen!

I dag firas Milla med dunder och brak, redan 7.30 var presenterna öppnade och Milla nöjd och glad.
I dag blir det att kalasa hela dagen, Milla längtar efter Julia och Emilia som kommer i dag, hon sa att hon skulle krama sönder dem. De två är hennes kompisar från Öjebyn.

Själv väntar jag på att kaffet ska bli klart, plockar fram kläder och packar!
I dag är jag mkt piggare och har inte lika ont i revbenet, tack och lov verkar allt vända nu.

Såja då blir det kaffe ..................

Linnéa

Dags att avrunda!

Efter mkt gott fika ska vi ta och se lite tv och hoppas att det finns nått att se, i bland händer det ju!
Jag har faktiskt ofått en massage, 30min och 43 sekunders njutning!
Här ger vi bara det vi får, hihihi!
Det blir en tidig kväll i kväll, då vi ska upp och sjunga för "supersnälla silver Milla"
Hoppas alla får en härlig natt och vaknar pigga och glada!

Linnéa

Tjoho pust och phu.....

Bakningen är avklarad bara chokladbollarna kvar men det är ganska smärtfritt.
Det blev två marängbottnar och sockerkaks botten till tårtan, amerikanska choklad cookies, kärleksrutor och henrys coccoskaka och chokladbollar.

Nyss spolade jag up ett bad till Filippa, men då kom det förbi två söta kusiner så nu sitter Filippa och Allis i badet och sen blir det de stora tjejernas tur.
För mig kommer det bli ett bad i kväll oxå, jag har så ont i revbenet och nacken, så lite avslappning sen i kväll vore inte helt fel.
Massage ska vi ge varandra oxå!!

Kom just på att vi har ohämtat en massage bänk! En som är bättre än våran gamla, den här kan man ställa in i olika lägen även för benen osv. Passar fint då Jens tatuerar. Nu ska vi bara se till att bli av med den andra! Man kan ju inte ha två, känns lite väl överflöd.

Nu ska jag gå och ta hand om hårtvätt och nagelklippning, lite go omvårdnad! = )

Lev å må!!!

Nu händer det saker!!

Vill lova att nu händer det grejer på alla plan, positiva, roliga och super roliga saker! Detta blir toppen ; ) tycker jag! Hihihi!!

Presenter

Nu är Millas presenter inhandlade och jag lovar att det kommer att bli en nöjd tjej. Nu är det bara att sätta igång med baket för i morgon så att de är klart och förberett! I dag kommer det att serveras 5 st mellanmål å Kevin och Milla har med sig kompisar hem från skolan.

Jens håller på och hänga upp element där nere så att vi inte behöver frysa.
Nu ska jag blocka lite men kommer snart med ny uppdatering.

Onsdag morgon!

Hejsan! I dag flyttar vi ned! Ni kan inte förstå vad det blir skönt!!
Kommer att ta kort på det tomma rummet och lägga ut eftersom att vi kommer att ha lite provisoriska möbler tills de andra kommer, tapetseringen blir nog i helgen mellan allt främmande för i dag måste det bakas utav bara den till våran blivande 6 åring, i morgon blir det kalas och på söndag, så hela fredag och lördag kan man tapetsera och dona!
Fortsätter i dag med mitt projekt som för övrigt blir mkt bra......vänta och se!
Jag fryser och hostar fortfarande men det känns som att det börjar ge med sig lite iaf och det är skönt, då kanske jag och grannen tar oss ut på promenaderna vi planerat, har inte orkat gå då man vart så tungandad.
Nu ska jag äta frukost och fortsätta med mitt ha det bra alla!!!

Linnéa!

sov gott i natt!

Jaha! hade tänkt att lägga mig i tid i kväll men det sket sig ganska rejält, och varför jag måste in och skriva här har jag ingen aning om men det kändes som ett slags sov gott!
Har vart otroligt trött i dag och inte uträttat mer än nödvändigt, men det kan väl vara så då man bär på massa äckliga baciller!!
Har sett två avsnitt av andra avenyn i kväll, missade första avsnittet så jag såg båda på datorn i kväll! Slapp dock se på den lilla bärbara och kunde glädjas av att se det på stora, så här låg jag och datorn nedbäddade i sängen och jag var övertygad om att jag skulle somna, nä, självklart gjorde jag ju inte det.
I morgon blir det en bok ist.
Snart fyller Millis år, på torsdag firar vi henns 6årsdag tänk vad tiden går.
Nej nu ska jag testa sova igen, men alla kära läsare sov så gott!

Linnéa

Nattar barn...

Nu är barnen hemma de har just ätit kvällsfika och ska natta den minsta.
Om jag säger så här... det hörs att de är hemma nu =)

Detta blir intressant....

Ska försöka ge mig på ett ganska stort projekt, ett pyssel som beroende på hur det blir, ni ska få se sen ;) jag själv tror att det kan bli superbra!! Det är bara att kalla på tålamodet hihi, men det kan väl vara bra och skaffa ett sånt oxå!

Väntar på kaffe efter en god middag, Milla och Kevin är hos klasskompisar och Fiippa hos kusinen, vad ska man göra nu då när barnen är så stora och börjar vara med kompisar.

Men det är ganska skönt att få en lugn stund i bland oxå!
Nä bäst att börja detta lillstora projekt!!!!

Vilken härlig morgon.

God morgon! Nu har barnen farit på dagis och skola, i dag ska Filippa fotograferas på hennes dagis (kul) längtar redan efter bilderna!
I dag är det en härlig höstdag man känner hösten i lukten ute, snart är det dags för höststädning på gården och vad jag längtar, det är så mysigt att vara ute och kratta, plocka och umgås samtidigt som man tänder en sprakande eld som man känner lukten av.
Vad jag bävar lite inför är all tomt att höststäda, våran förra var ju bara en droppe i havet motför denna haha!
Men det kan det vara värt för att få bo så här fritt. =)
I år ska även alla våra tre barn få hjälpa till mohahaha!

I dag kl 13.00 ska jag till läkaren och se varför jag inte slutar hosta, pratade med sköterskan i går som berättade att det tydligen går en fruktansvärd hosta just nu och att det är många som sökt hjälp pga det.
Det är väl bra då kanske det inte är svininfluensan jag har Hihi! Men nu då jag hostat så mkt har jag fått motivation till att försöka sluta röka! Jag vet att jag misslyckats flera gånger men det är ju bra så länge man inte ger upp i alla fall.

Idag ska Jens fortsätta där nere i vanlig ordning och hoppas på att få just ordning! =)

Kommer säkert fler inlägg.................

Ändrat oss

Ang taket har vi ändrat oss, pga den råare inredningen kommer det bli snyggare om vi behåller de ohyvlade träplankorna som sitter där nu men bara målar dem vita och sätter dit lister. Det kommer att bli mer passande så, och billigare.

Snart ska vi hoppa i säng och se lite tv. Jag är såå godis sugen, sötsugen och chips sugen hm....
Säger godnatt till er alla!

Mätt och belåten

Ja nu sitter jag här med en rykande het kaffe mugg, mätt mage, trött i sinnet men med ett glatt humör.
Det var en underbar middag som jag inte kunde sluta att äta av, bara proppade i mig mer och mer men var tvungen att sluta då det började trycka bakom öronen, insåg att jag passerat gränsen för hur mkt som ryms i min arma mage.
Men nu är den avklarad kvar står bara rester och kladdiga tallrikar som snart mkt snart ska dukas undan.
Milla har badat och Filippa ligger och ska sova, Kevin spelar och Jens är på väg ner i källaren för att sätta upp tak och fixa golvlister. Här sitter jag och fånar mig men njuter av det smygandes kvällslungnet som håller på att infinna sig.

Kanske uppdaterar sen om jag inte har för fullt upp att få massage av min man ; )

Hej igen!

Frukost och lunch är fixat för i dag, till middag blir det färskt älgkött som vi fått av Jens stoasyster. Mumma! Så det blir att skiva denna köttbit och bryna den tilsammans med smör, lök och champinjoner, till blir det mörkelsås, svartvinbärsgéle och kokt potatis. Det går inte att klaga över den middagen, eller hur?

Det blir många inlägg då man vaknar så tidigt om mornarna, det blir långa dagar, och något vettigt får man inte med heller. = )

Nu kommer lite bilder på rummet snart, proooomis!!! Det sista ska bara få komma på plats.

Nu ska jag fortsätta vara duktig med mitt......................= )

Ha det gått!

Ja i dag då...........

ska jag ringa till läkaren ang hostan som aldrig vill gå över. Sen ska vi fixa taket och lister nere i källaren samt dit med ett element efter detta är det bara en sak och det är tapetseringen på en vägg, det blir som en fond tapet. Vi har inte valt tapet än men det kommer att bli ngn diskret fin, men då minns jag samtidigt en jättefin fototapet som fanns i ett hotellrum i sundsvall med motivet av körsbärsblommor som gick i mkt fina starka färger, jag vet att den skulle passa till golvet, för där var ett likadant golv som vi lagt in här. Men det tål att tänkas på, det är viktigt att man väljer nått som man inte lessnar på direkt som jag har för vana att göra. Sen är det bara att flytta ned haha!

Ni som följer min blogg vet sen förr att jag spelar farmville på facebook, nu är detta ett minne blott! Jag vill inte och orkar inte spela detta tidskrävande spel längre, då man klagar på hur lite tid till övers man har så tycker jag att det är första prio att sluta med farmville.
Nu kommer jag gå ut och gå ist för det är ju ngt som JAG vinner på i verkligheten. Så inget mer farmville för min del!

Vi var och kollade soffor igår, jag kan lova att jag är fullkomligt SÅLD!! En XL divan soffa med två divaner, mjuka sköna kuddar och ett sittdjup på över en meter, den var i ett mörk grått grovt tyg nästan svart! Kanonfin! Den är 3.20 lång så ni kan fårstå att den var stor och på så sätt passar våran stora familj. Det blir en perfect soffa att krypa upp till om vintervällarna. Divanerna var 1.10 breda med armstöd som man kan använda som avlastningsbord, perfekt för datorn =)

Kevin och Milla har farit på skolan, Milla i sin nya stickade svarta klänning med vita och röda rutor på bröstet och vita grövre strumpbyxor till det, hon var tvungen att byta öronhängen i dag så att de skulle passa bättre =)
Kevin for på glatt humör och Filippa har sin hemma dag i dag, hon ligger och ser på barn och kunskaps kanalen just nu och bara myser.

Jag dricker kaffe och ska snart ta på mig kläder, det har börja kännas kallt i huset så man får nog dra på värmen lite. Sen ska jag då ringa till läkaren för att kolla hostan.

Våran helg har bestått av jobb i källaren, mys pys och tidiga filmkvällar, det har vart en lugn och skön helg!
Nu ska jag avsluta detta evighetslånga inlägg, men jag hoppas att ni alla får en trevlig måndag!!

Linnéa!

Då var det dags att åter igen ta ett.......

varmt bad och krypa ned i renbäddad säng för att se en film, i kväll blir det " The librarian III " den ser jag framemot jätte mkt de brukar vara underhållande!
I dag har jag haft skit tråkigt och ingen att leka med, blä och urs hoppas på en bättre dag i morrn!

Blöt pöss till er alla!!!

"Män som hatar kvinnor"

Jag kan varmt rekomendera den filmen, det var en film som jag rycktes med i och den var bra hela vägen dock fruktansvärt grym. Jag glömde bitvis att det var en svensk film då den var så *fniss* osvensk!
Det blev två filmer i går den ovan och en äventyrsfilm som vi såg med Kevin den hette "bläckhjärta" och var ett lagom sött familjeäventyr som handlade om sagofigurer som lästes ut ur sagorna och även in i sagorna, med en uppgörelse mellan gott och ont i slutet.

Så trots vår tidiga kväll så blev det rätt sent efter filmerna, Jens har haft tandvärk hela natten och inte kunnat sova, och steg upp kl 05.00 för att köra sin mamma till kallax, han ligger och sover nu.
Filippa som blev ledsen över att inte träffa farmor i går fick i stället följa med och köra dem i morse, vi frågade henne flera gånger ska du verkligen, orkar du? Men såklart ville hon med och säga hejdå till farmor och Stefan innan de åker till Turkiet. Hon var mkt nöjd då hon kom tillbaka vill jag lova, samtidigt som hon säkert överaskade med sin närvaro den tiden på morgonen. Vi andra sov till kl 8 då vi klev upp och åt en brakfrukost.

Nu är det dags för lite morgonröj i vanlig ordning och man slutar aldrig fundera varför det alltid blir så stökigt om mornarna! Men det verkar vara ngt återkommande och det är bara att acceptera läget och göra ngt åt det.
Vad som händer i dag är jag osäker på vi får helt enkelt vänta till Jens vaknar och se vad denna dag erbjuder.

Linnéa!

NU

är golvet på plats och det blev bättre än jag trodde. Nu ska det listas och småfixas innan vi flyttar ner. Tyvärr är det det sista finliret som tar tid men som sätter pricken över iet.
Men nu är det nära iaf och det är skönt!

Nu ska jag krypa ned i vårt härliga badkar och slappna av en stund, med en flaska bubbelvatten och levande ljus!
Sen ska jag och Jens krypa ned och se "Män som hatar kvinnor"
Jag har försökt läsa den boken utan att  ryckas med i handlingen och den har bara käntes jobbig att läsa så då skaffade jag ljudboken som jag inte mer än hann slå på  somnade till och har säkert hört början ett tjugotal gånger nu, så vi får väl se om det kanske ändå inte funkar bäst att se filmen................

Milla var nöjd och glad efter sin dag på stan och hemma hos farmor, hon kom hem med massor av fina kläder och ett glatt humör, hon hade mkt att berätta och var helt klart nöjd över dagen. Någon mer som var glad och nöjd var jag som tycker att det är jätteroligt då barnen får kläder.

Kevin har haft besök av en klasskompis i dag, storebror till en tjej i Millas klass, kan det bli mer klockrent?
Han ringde hit och frågade om han fick komma och hälsa på och Kevin blev jätteglad. Kevin har hunnit vara hos han i dag oxå. Det var så kul att han ringde då Kevin inte riktigt kommit till det stadiet ännu, då han är så försiktig av sig. Men detta öppnade nog ännu en dörr tror jag.

Jens har slitit hela dagen i källaren och varit mkt duktig! I kväll blir det en tidig kväll då han ska upp 05.00 i morgon =)

Nu är jag så trött så att bokstäverna och meningarna flyter i hop och garantin för läskvalitén är otroligt svag så jag avrundar denna lördags kväll med att önska er alla en fortsatt trevlig kväll och säger godnatt!

Linnéa!

Nu har...

Milla åkt in till stan med Jens och Filippa som kör henne dit.

Frukosten är klar och nu blir det bara att mysa och ha en lugn morgon.
Få se om vi hinner få klart golvet i källaren i kväll det skulle vara roligt, kommer inte kunna låta bli att börja flytta ned saker lite smått, kanske man ska börja sy lite gardiner, jag ska ha en stålvajer el flera som går längs väggen där fönstret är, med massor av panel gardiner o olika mönster men som följer samma stil så att man kan dra för, upp och ändra på hur man vill.
Det kommer bli mkt tyg mot väggen men det är för att få en mjukare känsla mot allt puts. Det kanske är svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut men det kommer som sagt bilder inom kort.

Linnéa

Jahaja!!

Jag misstänkte att Milla skulle vakna tidigt i dag, 7.30 stod hon ovanför mig och sa "mamma mamma i dag har jag shoppardag med farmor" Så jag och Milla klev upp och hon fick klä sig, jag flätade hennes hår och sedan frukost, vilket då resulterar i att hon redan är klar och tycker att det är tråkigt att "stan aldrig öppnar"

Milla gick och la sig först av alla i går kväll trots att hon trodde att hon aldrig skulle somna. Milla somnade på 2 sekunder så hon var nog väldigt trött i går kväll.

Jag och Jens somnade strax bakom 23.00 och har sovit som två stockar!
Jens fortsätter med golvet i dag och lite spakling och små fix.

Ha det gott så länge!

Säger...

sov gott!! golvet i källaren är nästan klart och nu gör vi kväll framför gott och tv för att fortsätta med allt i morgon ( host host ) igen.
Som jag tidigare skrev så kommer det bilder då allt är klart eller då golvet ligger klart iaf.

Åter igen sov så gott!

Oj så fint!!

Golvet var SUPERFINT!
Ska lägga ut bilder när golvet är på plats, jens håller på för fulla muggar .......

Vi har nyss ätit middag, den onyttigaste man kan tänka sig, plättar, sylt och grädde med knaperstekt bacon mums.
Ska duka bort kladdet och börja se framemot mitt ljuvliga bad, sen blir det tvmys med the family! Barnen ska få vara vakna och se idol men efter det ska de i säng och vi ska bädda ned oss och se en film el två beroende om det går nått bra på tv.

Bara myspys i pyjamas i kväll.........


Ska väl ta tag i undanplockningen av middagen så ha det bra så länge!!!

=)

Yes!!

Nu är det dags att lägga in golvet, Jens är och köper det nu så hans helg är räddad!!

Jag har gjort ngt drastiskt i dag, pga min tristess av att ha gått hemma och varit sjuk en längre tid så börjar det klia lite i mina fingrar så i dag kliade det så mkt så att jag klippte lugg.
Det blev absolut inte tokigt och eftersom att jag just slingat håret så blev det faktiskt rätt fint.
Kul att göra ngn annan frilla och byta till ngt nytt, jag passade oxå på att toppa resterande hår vilket var på tiden.
Jag fårstår inte vad som hänt med mitt hår då det helt plötsligt börjat växa som ogräs.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och invänta Jens, sen blir det bara att slappa och vila så mkt som möjligt!
Ha det gott!!

Sköna fredag!

Om än man vart hemma rätt länge nu så är det ändå skönt med helg. Nu får vi rå om våra guldklimpar och ha myskvällar och mysmornar. I kväll ska vi baka till Millas kalas sen blir det ett långt bad med tända ljus för mig sedan nedbäddning framför det nya programmet "kändisdjungeln" med provsmak från baket.

Jens målade trappan och dörrarna i går, väggarna är klara och tv-rums bordet jag vill lova att ljuset som sprider sig där nere är underbart, det blir kanoners!
Men Jens ska måla ett varv till i dag så det blir ordentligt.

Nu ska jag äta frukost innan jag kräks av hunger, sedan måste jag skörda lite på farmen men jag uppdaterar sedan.

Linnéa

Himlakören!

Ja, idag har jag fått mig en hel del goa skratt vill jag lova! Men döljt dem för att inte göra situationen obekväm för vissa ;)
Jens har alltid varit strikt gällande religon och barnuppfostran, han tycker inte att man ska pränta in något i barnen förens de är stora nog att ta ställning till sådana frågor som religoner. Visst kan jag hålla med till viss del men våra åsikter gällande detta går isär lite grann, jag tycker att han tar det på för stort allvar.

Min tanke är att barnen först hör och lär sig vad kristendomen är, då menar jag inte att vi ska vända ut och in på bibeln men att man gnuggar lite på ytan, jag vill inte att mina barn ska komma i sjunde klass och fråga " vem är den där Jesus " Men jag tycker att det är lika viktigt för dem att höra om andra religoner också.
Att man ska som liten först lära sig om kristendomen är en självklarhet för mig, men inte att uppfostra mina barn i religonen, genom det tycker jag att man har tagit ställning, samtidigt som jag känner att jag respekterar Jens åsikter.

Men till det roliga. Milla älskar att sjunga och spela på Jens gitarr och hon är mkt duktig. De har en barnkör här i svensbyn som kallas "himlakören" som bla Millas kusin medverkar i. Milla ville börja i kören och Jens pratade med mig om att det kanske var för kristet, han frågade även sin syster om det var mkt kristet. Jens tyckte efter detta att hon skulle börja en annan kör.

I mitt tycke så vore det perfekt att hon började i himlakören då vi bor granne med bönhuset där de ska vara och sjunga, plus att hennes kusin som hon är med nästan jämt också är med, så varför inte hon vill ju bara sjunga och ha lite kul. Efter ett tag tyckte väl Jens att det var rätt okey och följde med Milla till bönhuset för anmälan till himlakören.

Hem kommer en överlycklig Milla och kastar upp ett A4 papper framför Jens, här står det tider och andra saker att komma i håg under terminen men även tider för gudstjänster mm. Hmm...

Det bästa är då Milla glatt greppar tag i Jens gitarr och med full hals sjunger " Jesus är min bäste vän, bäste vän" och dansar runt i vårt kök.

Jag fick bita mig i tungan för att ha försökt släta över det hela ......
medans Jens tyst lommade ned för att måla i källaren.

Jaja! nog om det! Men jag vill lova att mina barn kommer aldrig att behöva fråga vem den där Jesus var för det kommer jag att berätta för dem.


Linnéa!

Födelsedag

Hon är bara för söt min lilla tjej som snart ska bli 6år, jag frågade henne i morse vad hon önskade för presenter då hon fyller år. Hon svarar utan att fundera, en fyrhjuling, egen dator, mobiltelefon och eget smink samtidigt som hon vickar på sin första nyfunna lösa tand.
Ja vad ska man säga, var det 6år hon skulle bli? Hihihi!
Detta är naturligtvis inte vad som kommer att finnas i hennes paket, nej nej!
Milla förstår nog själv att det är saker hon inte kommer att få, och blir nog nöjd över det hon får.
Nu längtar Milla mest till den dagen hon och farmor ska på stan och handla kläder för finns det något Milla älskar så är det just kläder. På lördag ska de dit och Milla är förväntansfull och har redan klart för sig vad hon vill ha.

När det kommer till det här med presenter och julklappar har jag och Jens fått tänka om, förr då Kevin bara fanns fick han mkt och dyra saker vid jul el födelsedagar bla en fyrhjuling. Men sen då systrarna kom blev det självklart billigare paket och presenter. Det var tur att han var så pass liten att han inte minns detta själv för tänk om han gjorde det, vilka krav skulle då han ha på sina paket och presenter.
Skulle vi köpa en fyrhjuling nu så skulle det självklart bli till alla tre, om ni förstår hur jag menar.
Skulle vi köpa en dator till barnen skulle det oxå bli till alla tre, det blir annars då de blir äldre och förstår värdet i saker och kan nöja sig med EN födelsedags present om det är en dyr sak, men barn i den här åldern gör inte det utan skulle direkt bli ledsna över att inte få fler pkt.

Nej, jag tycker att det är viktigt att man lär barnen att värdet inte sitter i saker utan i tanken. Det var en som sa till mig en gång då jag ojade mig inför kostnaderna för alla dessa födelsedagar och presenter, far ut och gör ngt kul, fiska, grilla korv, bio, äventyrsbadet mm gör ngt tillsammans för det barn som fyller år, så kommer barnet att uppskatta det och känna sig speciell. Om än jag är av det slaget att jag vill fira mitt barn med kalas och presenter så är tanken i detta tydlig och inte alls dum, kanske skulle man kunna kombinera detta!

Meningen i denna tanke kan återspeglas i vad barnen tycker är "höjdpunkten" i att fylla år, då de får fara med farmor och handla kläder på stan i födelsedagspresent. Med all säkerhet så vet jag att alla mina barn gillar kläder och älskar att få nya, men som tre syskon som mina barn är så är jag helt övertygad om varför de gillar detta så mkt, det är för att de just den dagen är bara "jag" en känsla att vara extra speciell, få känslan att någon gör något för just "bara" mig.
Så jag tror att det är viktigt att inte glömma kontakten mellan människor och dess betydelse i denna matrielliska värld, man kan bli glad av en gåva men varmare innombords av en omtanke!
Det är detta jag vill förmedla till mina barn!

Hur som helst så närmar sig våran lilla Millas födelsedag, 6år redan fy vad tiden går.
Jag är övertygad om att hon kommer att få en fin dag trots att hon inte kommer att få en egen dator, telefon eller fyrhjuling.

Kanske, kanske kommer hon att ha tappat sin första tand! 

Nu är...

väggarna i rummet och i hallen målade vita, gud vad det blev fint, vilken skillnad. Det är verkligen fint med vitmålade putsade väggar. Vi hade tänkt göra så på en vägg i vårat förra hus men det blev aldrig av.
Det kommer att se tjusigt ut med ljus mot väggen det blir häftigt sken med den skrovliga väggen, samt med belysningen bakom våran tv.

Jag vet precis vilka lampor jag ska ha! Har sett ett par jättefina lampor, ska visa sen.

Trappen ska Jens måla i kväll, sen ska taket få sig en omgång och så är det bara golvet kvar.

Nu är det bompa tittande med barnen som gäller jag fryser så mkt vill bara krypa ned i sängen, men det är klart jag måste hålla mig vaken till idol sen har jag en sen skörd att skörda på fb. Men så är det då man e så grym bonde Hihihi!
Tänka sig vad spel kan göra med en hahaha!!

Snart är det helg, hoppas jag är bättre så att jag kan fara på jobbet, men det återstår att se.
Nu ska jag gosa och snosa på mina underbara busfrön!!
Ha en skön kväll!!

Sen...

uppdatering motför tidigare i veckan, haha! Har ju inte haft så mkt att göra precis.
Jens håller på att fixa lite lunch till oss, sen blir det att slö titta lite tv, Jens har blivit sjuk nu oxå, förkyld och huvudvärk, men det är ju många som är hemma och sjuka nu har man ju märkt.
Man får bara hoppas att det går över snart känns inte kul det här då man har så mkt annat man vill göra än att bara gå hemma, inte ens grej precis!
Barnen for till skolan och dagis glada och positiva och nu märker man att de har blivit tryggare i sin nya situation vilket gör att man själv kan börja slappna av litegrann.
Filippa hann bada på morgonen innan hon skulle i väg vilket hon tyckte var jätte skönt men hon hade nog gärna krypit ned under täcket en stund till innan hon skulle i väg, hon gillar nämligen att ligga och dra sig lääänge om mornarna framför barnkanalen.

På fredag börjar kändisdjungeln det ska bli kul och se vad det kan vara, som jag sagt tidigare så är det kul att det kommer igång lite serier nu på hösten då man börjar vara inne lite mer.
Nä nu ska jag äta lunch och sedan krypa under täcket en stund.

Ha det!!
Linnéa

Då var det äntligen dags ....

för den efterlängtade tv kvällen, dags för idol och andra avenyn jiiiihoooo!!!!
Jens har bakat en stor sockerkaka tills i kväll, visst är han för söt.....
med tanke på att han vart nere i källaren hela dagen och slitit med klistret i trappan. Nu är allt där nere klart för målning, väggen, dörren och putsen är på plats så i morgon blir det målning. Längtan är stor tills det blir klart kan jag lova.

När man är hemma och sjuk har man lite mer tid över och man kan bli lite rastlös, i dag har jag läst en massa bloggar och jag blir fullkomligt ledsen över hur många unga människor som mår dåligt! Ett ständigt mörker.
Rent ut sagt katastrof!

Nä! nu är det dags att bosätta sig vid tvn! Trevlig kväll till alla!
Linnéa

energi sökes..

Skulle behöva mera energi nu, det är så mkt jag skulle vilja och behöva göra som att gå på arbetet och tjäna lite pengar. Men vad göra?
Håller på med middag nu det blir bara grillkorv, potatismos, brocolli och bröd, men det får duga då man inte är allt för pigg.
Hörs!!

Idol och Andra avenyn!

I dag har vi skickat två skolbarn till skolan, på deras schema står "skoljoggen" Tänk vad de är duktiga!

I dag ska vi se till att slutföra väggen i källlaren (tjat) och kanske börja måla, tyvärr så har vi inte kunnat göra det än pga den evighetslånga torktiden på putsen (blä) men den ska nog vara torr snart annars blir det att greppa hårfönen och gå ned.
Annars händer det nog inte så mkt mer här i dag, eller iaf inget annat som är planerat.


I kväll är det en härlig kväll både idol och andra avenyn börjar om i kväll, nu känns det att det är höst, vilket mys.
Det är väl ändå det som är mysigt med det kommande mörkret att krypa ned i soffan och se serier om kvällarna, äta gott och svälla upp,som man ger löfte om att svälla ned efter jul. Men tacka vettja höst och vinter myset då man bara kan kojsa in sig hemma i värmen under en stor filt och bara va!

Snart ska Filippa på dagis och i dag ville hon att pappa skulle följa med, det går fortare då sa hon. Men det är bara för att vi har glass hemma och hon vet att hon ska få en då hon kommer hem.

Nu ska jag försöka piggna till men uppdaterar säker mer!
Ha det bra alla och jag påminner om att ni som följer min blogg gärna får lämna ett avtryck efter er!


Linnéa!

Kvällsbestyren...

är gjorda på barnen och snart är det dags att göra det för egen räkning.

det blir ett bad i kväll med, ryggen håller på att ta kål på mig, sist jag hade sånna besvär var då jag var gravid, aj aj aj!
Funderar på att göra nått att äta med, känner mig sugen på varm choklad och några goda mackor och kanske lite glass, smask!
Det låter just nu som att huset ska falla sönder, Jens bygger klart väggen där nere i stundande ögonblick.
För ni som följer min blogg känns det kanske lite tjatigt om detta bygge, badande mm men då man går hemma och är sjuk så blir det lätt så, känner mig rätt utråkad och rastlös samtidigt som jag inte orkar göra ngt.

Jag kollar statistiken på min blogg varge kväll och ser att det finns många läsare, skulle vara roligt om ni lämnade kommentarer och visar vem ni är så kan jag kolla in era bloggar med. Nu finns de ju dem som gör det men jag förstår att det finns fler.

För tillfället har jag inget mer att berätta så ha det bra så länge....
Tack o hej!!!

Tingeling heter denna katt!

Me!!!!

Tat som jens gjort och jag ritat!

Den här har Jens gjort och jag ritat!

Pappa stoltar tatuering som Jens gjort.

Den ska dock fyllas i mer!

Hemma...

och pysslar på i lugn o ro, flickorna är ute och plockar jättefina blommor till mig men fråga mig inte vart de hittar dem.
Det luktar skit här av alla koblasktransporter som går förbi, kanske bra att härdas inför åker nedanför oss.
Jens har varit och köpt virke till innerväggen som blir mellan trapp passagen och pannrummet, så jag antar att den kommer på plats i dag.

Håller på att gå igenom saker i tjejernas rum, fy vad saker de har och tänk snart fyller Milla 6 år och hur mkt saker ska det då bli, bäst är nog att rensa ut lite så de nya ryms.

Hej svejs!

Är det...

bara jag som är såå trött?

Tagit emot.......

Jens och Filippa som vart och sålt järn, nu är de hem för att lasta släpet med skräp, sen ska de till soptippen och till tandläkaren med Kevin på samma gång.

Själv kurerar jag mig med hett kaffe och tror snart att jag får en överdos av allt koffein, ja det är ju inte ovanligt.....hihihi! Vad skulle man göra utan kaffet? Sova eller gå genom dagarna som en sengångare!
Jag blev avbruten i mitt förra inlägg, Jens behövde datorn och min mamma ringde förr att surra.

I kväll ska väggarna i källaren målas, vita då såklart. Det kommer att bli fint. Jag har tagit bilder men det är roligare att lägga ut före och efterbilder tillsammans så det kommer när vi är klara med projektet. Jag längtar väldigt mkt tills det är klart, det kommer att bli så skönt.

Jag vet inte om jag tidigare nämt att vi har blivit hundägare mest på Jens initativ, nejdå inte för det jag vill oxå ha hund.
Han är stor och fäller mkt hår men är en mkt god och klok vän som har ena rejäla gaser i magen som han släpper av titt som tätt, men som alla hundar gillar han att vara ute och gå och det gör jag med så vi har nog ogått många mil tillsammans. Han är mkt snäll och go med barnen och de älskar honnom. Katterna har vant sig och fräser inte fullt så mkt som de gjorde i början, känns skönt om inte annat för Viggo som blir alldeles ängslig över de elaka katterna som dessutom är tre för tillfället.
Nu börjar det vara dags att göra lite nytta så långt man orkar iaf. Känner att jag helst skulle krypa ned i sängen och dra täcket över huvudet och sova!! Sova, sova och sova!
Men det ska jag ju inte.......
Fast det blir som sagt inga höga nivåer på energi stapeln i dag heller.

Hej Svejs och ha det gått!
Linnéa

Sitter med...

en rykande god kaffe mugg och har precis pussat barnen hejdå till skolan. Kevin har haft det lite kämpigt med att ta för sig i den nya skolan, det har känts jobbigt att lämna sina kompisar i öjebyn för att möta en hel klass av nya stjärnor, men då i fredags och idag verkar det ha vänt, han sa att han ville dit och att han i fredags hade så kul att han inte ville hem och detta trots att Isak som han känner var sjuk. Kanske var det detta han behövde, ta kontakt själv och inte genom Isak.

Milla är fortfarande den bestämda flickan som går med stadiga ben och vet vad  hon vill, som viftar bort irriterande flugor med handen.
För henne går det bra. Hon umgås mkt med sin kusin Ebba som går en klass över henne men oxå med de i hennes egna klass.

Och så......
Filippa, har jag ens bytt dagis?
Hon vill fara hela tiden. Blev inte glad för att Jens skulle vara med vid inskolningen
så det tar sig.
Nu ska jag svara telefonen.

Då var det åter igen....

kväll och det ska bli en fröjd att krypa till kojs! Såklart blir det lite tv tittande i kväll med men vad vet jag inte.
Nu är väggarna färdig putsade i källaren, och mer småfix.

Fortfarande förkylda och krassliga, ont i ryggen mm. Men det vänder väl antagligen snart skulle jag tro.

I morgon är det åter skola som gäller för Keve och Milla, Filippa är ledig så vi får hitta på nått pyssel och mys.
I dag gjorde vi ett "pysselbord" här hemma med pärlor och band, vattenfärg, papper och törspennor och även en mysig trolldeg!
Tom Kevin var med och pysslade det var kul.

Nä nu kallar sängen så sov gott!

Linnéa

Ja då............

var det morgon igen och en helt ny dag, söndag!!
Dricker kaffe och har just skördat farmen på fb snacka om en sjuka, här varnar man om svininfluensan! ;)

Har sovit dåligt inatt, hört ambulanser, konstiga ljud och saken blev inte bättre då hunden vaknar och skäller som besatt, han hörde katten utanför.

Barnen har badat på morgonen och tyckte att det var mkt trevligt, söta var de oxå!!
Nu ska jag gå och ta på mig kläder men uppdaterar snart igen!

Linnéa

Säger...

godnatt och sovgott! Kvällen avslutades med ett skönt bad som planerat, godis som jag stulit av barnen och nu blir det film ca 2 sekunder sen lovar jag att jag sover. I morgon blir det fortsatt lugn och ro då vi känner oss så pass krassliga.

Tummen upp för levande ljus och bad!
=)

Lördagsgodis..

Är så sugen på godis att jag håller på att bli tokig, kan knappt bärga mig tills Jens och Kevin kommer hem! Kommer nog att nalla ngn karamell av mina barn. De kommer hem med det omtalade badkaret så i kväll blir det ett avslappnande bad, hänga upp en söt lampa i hallen och film så klart! =)

Jag är så förbenat trött!! >Känns som att jag inte sovit på hundra år, om än jag sover hela tiden i princip men det är väl höstens dystra mörker och råa kyla!

Linnéa!

Har just.........

avslutat en sen lunch och det är dags att planera middagen tänk att allt ska handla om mat hela tiden.
Det var bökigare och mer tidskrävande att putsa väggarna än vad vi trodde men snart snart, man får ha lite tålamod en sida jag önskar jag hade....

I dag åker vi och hämtar badkaret i stan och vad jag längtar.......
Det är ett uppenbart tråkigt väder i dag och man vill bara vara inne och fixa, men det passar oss ganska bra nu då man håller på. Vackert väder är inget man vill renovera i, nä urs sånt får man spara till sånna här dagar.

Vi håller på att vara sjuka hela familjen nu, alla snorar och hostar.  Må det inte vara svinflunsan bara!

Satt just och kollade igenom flera bloggar och jag måste säga att endel har verkligen talang att fånga läsare, vissa mer än andra ! Riktigt roligt att se hur okända människor kan bröra en genom skratt eller medkänsla, medan vissa bloggar är ointressanta och rent patetiska. Ena bloggen efter den andra har sina speciella författare, och oavsett hur man skriver och om vad man skriver, hur duktig el pinsamt dålig man är så är det ett sant nöje att läsa allt! =)

Sitter i väntan...

på Jens som är och köper mera puts till väggarna det hela missberäknades och vi har insett att det går åt mer än vad vi först trodde.

Har fått ett.....

badkar av min mamma, underbart! Tycker jag och barnen nu blir det varma bad med levande ljus och bättre rygg förhoppningsvis!! Looovely!!

Godmorgon idag fortsätter...............

Jens med rummet i källaren, idag ska putset på väggarna upp.
Vi sov till halv nio i dag, riktigt skönt. Sitter just nu och väntar på en stor kopp kaffe.

Linnéa

Sköna kväll...

Nu ska jag och Jens mysa ned och se film, han kom just upp från källaren har stått i hela dagen och jag kan lova att det är han som somnar först i kväll, men jag kommer inte att vara långt efter.
Jag är så vansinnigt trött! Men först nått i magen.......

Sov gott!

At last...

Nu är oljetanken ett minne blott och jag kunde aldrig tro att jag ngn gång i hela mitt liv skulle vara så pass engagerad i en oljetank. Jens är och köper puts till väggarna som ska målas vita sedan, kommer att bli snyggt tror jag, vill inte ha tapet utan tyckte att det passar bättre med lite "råare" då det ändå är ett källar rum, tror dock att det inte kommer kännas så när det väl är klart.

Nu skiner solen  åter igen och det känns skönt men samtidigt var det rätt mysigt med regnet!
Nu ska jag titta till köttgrytan och kolla vad som går på tv i kväll!

Linnéa!

Svininfluensa vaccin!

Vad händer i dag? Innemys hela dagen och fortsatt bygge för Jens! Om allt går som det ska. Ska kurera ryggen så gott det går, skönt att vara hemma men tacka vet jag att få åka på jobbet, kanske låter konstigt men jag blir fruktansvärt uttråkad av att bara gå hemma och nöta hål i sockarna.

På tal om denna svininfluensa så känner jag mig rådvill ang vaccinationen. Är det ngn som känner som jag?
När man läser om vaccinet så tar man upp de giftiga ämnena och ev biverkningar och visst det verkar inte vara speciellt trevliga ämnen i vaccinet, och man frågar sig, ska jag ta risken? Vågar jag ge detta till mina barn?
Det är klart att man blir osäker!
Men vänder man på det hela och ser på alla andra vaccin som man ger sina barn eller tar själv så handlar det om samma sak.
Man får en rad olika ämnen i små doser så att kroppens imunförsvar hinner utveckla en motståndskraft innan i detta fall influensan når dig.
Pga vaccinationerna har vi lyckats utrota många livshotande sjukdomar och jag är säker på att vi kommer hinna utrota fler.
Vad som är skillnad nu är att man på ett "akut" sätt tagit fram ett vaccin, för att hindra spridningen av den sk svininfluensan. Jag tror att det är det som skapar den stora hysterin kring vaccinet, många som granskar dess innehåll och blir rädda för vad de ser, vad jag då kan tycka vara konstigt är att om man skulle granska alla vaccin så skulle man upptäcka en hel del farliga ämnen. Man måste ha i åtanke tror jag, att de mängder du får i dig vid vaccinationen är mkt små. I vanliga fall ligger det många års studier och forskning bakom vaccinen, man vet vissa biverkningar och fakta. Här gör man inte det och jag själv tror att det är därför vaccinet mot svininfluensan blivit så "giftigt" och uppblåst i media. Om ingen vaccinerar sig, vad händer då? Hur skulle det se ut om inte TBC vaccinet kom? Eller andra vaccin? Jag vill inte påverka ngn, detta är bara en tanke jag har!

Linnéa!

Mina arma öron

Har lock i öronen av allt Jens sågande i dag, det låter mkt då man sågar i en oljetank vill jag lova. I morgon åker resten och mina öron kan skonas, vissa har ju hörselkåpor!

Godnatt!!

Bolibompa............

och kvällsbestyr för knäckta barn, snacka om att de är trötta efter sina skoldagar och dagisdagar.
I kväll blir det att se någon film och bara ta det lugnt och mysa känner mig störtförkyld, det är väl svininfluensan el nått!
Godissugen är jag och inte bara det jag är sugen på allt!!! Nu ska jag sälja min bröllopsklänning ska bara hitta några passande kort till annonsen. Men nu blir det en stor kopp kaffe med något gott till.

Linnéa!

.....................

Kanske är det nog så längesedan jag skrev ett nytt inlägg?
Har inte haft så mkt att skriva i veckan och därför har det inte prioriterats speciellt högt.

Jag funderar att göra om designen på min blogg och håller på att spåna lite på hur den ska utformas, har en hel del idéer men vill att det ska passa mig och bli enhetligt. Jag funderar även på att göra en till blogg under denna som kommer att handla om andra saker än min vardag, den kommer alltså inte att funktionera som min "dagbok" men det är ngt jag fortfarande spånar på och det är inte aktuellt i dagsläge.

Filippa har börjat dagis i veckan och det går bara fint, hon gillar det och tycker att det är roligt att åka dit.
Hon har alltid nytt pyssel med sig hem som hon gjort och lika stolt och glad var dag. Det är bra att hon med får skapa ett nytt kontaktnät om än hon är minst så är hennes kompisbehov mkt påtagligt nu, hon vill alltid ha ngn att leka med.

Nu ska jag gå och vila lite, är sååå trött!

Linnéa!
RSS 2.0