Bilderna

Bilderna kommer idag ist, orkade inte igår då vi fixade med annat! Nu gör vi oss klara att åka in till stan, kanske hinner man förbi loppisen med. Kanske lämnar barnen med Jens och springer dit själv =)

Ha det super det ska vi ha!!!!!

*kramar*

Sorry!!

Har inte blitt många uppdateringar på sista tiden, vi har haft fullt upp. Ikväll tänkte jag lägga ut några bilder från vår semester, har börjat ladda upp foton men det tar ett tag så ni får hålla ut.
Vi hade det supertrevligt! Flickorna samlade sniglar,plockade snäckor och lärde känna sin tremenning "kosin" Tinde.
Kevin och Anton njöt i stora drag och klarade tiden från datorn alldeles perfekt.
Jag och Jens njöt av att se barnen ha så kul.
Efter denna vecka har vi åkt mkt spårvagn, buss och gått en hel del.....Milla började prata göteborska under tiden vi var där hahaha!!
Vi gick på universeum och liseberg, fiskade krabbor vid badstranden, Det kom en krabba och kröp förbi mina fötter då jag var ut för att bada.
Vi har ätit gott och hann förbi en sushibar, mumma!!Vi har strosat på stan och gjort en del inköp =)
Vi har gjort en massa trevliga saker och bott mkt bra!!

Nu sitter jag med färg i håret *nervös* detta blir spännande!!!
I morgon blir det pdol med ungarna som planerat, de ska få åka karusell och köpa sig sockervadd =)
Nåja, snart kommer bilderna!
Ha det bra alla glada, och alla andra hoppas jag blir gladare =)

Nu...

Är väntan lång och jag känner mig lika rastlös som barnen och förstår inte hur vi ska få tiden att gå, bara klockan får bli tre så vi kan bege oss till älvsbyn iaf.
Svärmor och Stefan följer oss dit så de kan ta hem våran bil sedan, flickorna ska åka med dem *lyckliga oss* sen blir det att äta där och sen kan vi äntligen sätta oss på tåget och andas ut.

Fler uppdateringar kommer, såklart följer min trogna vän med (lilla,vita datorn) så att jag lätt kan berätta vad vi gör, helst för min nervösa mor som samlat mod att släppa Anton med oss=)

*kramar*

Äntligen

Nu är allt packat och klart, huset utstädat och tvätten klar. I kväll kl 18.00 åker vi med tåget från älvsbyn till Göteborg.
Flickorna håller på att ta ihjäl mig med surr, tjat och gnäll de tycker att tiden går alldeles för sakta och förstår för allt i världen inte varför vi ska åka ikväll och inte nu på dagen.....

Nu blir det frukost, dusch och bara ta det lugnt innan vi åker till älvsbyn, hoppas att tiden går fort!!

Tisdag

I dag blir det ganska lugnt här hemma, packa ned nått enstaka plagg som inte torkat igår, laddare till kamera, telefoner och min dator, sen är det inget mer =)
Helt otroligt vi åker i morgonkväll och jag har redan allt klart, det hör inte till vanligheterna ;)
Flickorna har sovit dåligt i natt och varit upp flera gånger, vilket resulterat i en natt till med rätt så lite sömn.
Hoppas att vi tar oss i säng i tid ikväll och får sova!
Nej nu ska jag börja med frukost men först ett blöjbyte på minstingen.

Måndag fm och full rulle......

Ja, i dag börjas packningen till Göteborgsresan. Allt är upptvättat och förberett så det ska nog gå alldeles utmärkt, vad jag funderar över är HUR vi ska få med allt vi behöver????? Jag funderar om man skulle ta med sig ett par öronproppar för hur mkt jag än älskar min underbara familj så gruvar jag att dela kupé med dem =) har en känsla att det kan bli lite tugnt efter ett tag, som tur är så sover vi bort många av timmarna =)

Jag har inte byggt upp ngn inre stress inför resan som jag annars alltid gör, jag har koll på läget och tror det är därför.

Nu ska jag äta och sedan måste vi in till stan för att köpa plåster och hårspray...vad mer var det? Jo hallon till mina tågmuffins ♥

Ankeborg

Hihihi!!! Min lilla sötnos (Filippa) förväxlade Liseberg med Ankeborg så hon trodde vi skulle till ankeborg hahahaha!
I dag hade jag tänkt ta en riktig städ och fejjardag men orkar inte i denna kvava värme, jag flyter bort och skjuter upp det till senare.....
Vi ska nog packa in oss i bilen och åka ut till byske havsbad, som en liten bilutflykt.

Hallojj!!!

Sitter i skrivande stund ute i solen och försöker få lite färg samtidigt som jag avnjuter en god kaffe.
Jag funderar på att fara och köpa hårfärg men är fortfarande lite tveksam, lutar mot att fortsätta livet som rödhårig då det blir på tok för mkt jobb att byta........suck!
Men färgning är nödvändigt då jag har en väldigt synbar utväxt.

I dag har vi varit på loppis, förra helgen fyndade vi en babysitter och idag skulle jag kolla om en bärsele och tur som vi hade hittade vi en, tyvärr en röd men det får duga.
Perre nu då vi åker bort och Liam inte alls kommer att vilja ligga i vagnen hela tiden, som då vi går på liseberg en hel dag kan det vara skönt att stoppa honom i selen med en tunn filt över som skydd mot solen.
Kanoners.
Milla köpte en hel livstids samling bokmärken för 60 kronor och Filippa en väska för 5 kronor, Kevin hatar loppis och följde överhuvudtaget inte med.
Nu ska jag fortsätta kisa mot solen och njuta av det underbara livet!!

Tiden går så fort!

Snubblade över ett tidigare inlägg skrivet för precis två månader sedan, tänk vad tiden går fort......alldeles för fort.
I morgon blir Liam två månader =)


Här kommer det.....

Måndag 17 maj 2010

Klockan är strax över fem på morgonen då jag skriver detta inlägg, det öser ned utanför fönstret och är 11.9 grader varmt, kaffebryggaren puttrar på i köket och sprider en välbekant arom.
Fönstren har vi sovit med öppna i natt och det är svalt och skönt här inne på morgonen. Alla sover förutom jag och katterna.
Det kan bli en spännande dag i dag, kanske, kanske men tro inte att det är därför jag vaknat så tidigt.
Våran katt Pelle väckte mig, han har varit ute sen i går morse och nu ville han komma  in och äta och hans mjauande är inte lätt att ignorera då han står utanför det öppna fönstret och mjauar.
Nu är han inne och jag är vaken.
Jag vill inte försöka somna om då vi ska upp en halvtimme senare utan tar mitt tillfälle i akt att få vakna till med en kopp kaffe i ena handen och min dator i andra, alldeles ensam.

Som sagt i dag kan det bli spännande, nu försöker jag intala mig själv att det inte skulle vara så farligt att bli hemskickad om jag nu inte är mogen, då kan jag ta den förbaskade socklådan då och hinna rensa ut den.
Jag har gått så länge nu att vad skulle ett par dagar till göra.
Det är tankar jag försöker ta till mig och tro på fast jag vet att så är inte fallet, jag kommer att bli på ett jäkla humör, en frustrerad, arg och bitter kärring som skulle fara raka vägen hem och dra täcket över huvudet och inte komma upp förens den dagen bebis ska komma ut, och socklådan skulle jag i likafall inte ta mig för att rensa ut.
I dag är jag i vecka 37+1, alltså har jag passerat vad som räknas vara ett fullgånget barn med en dag.

Nu kommer jag att dricka mitt kaffe, göra mig klar och packa ned det sista OM det skulle bli något.
Barnen ska väckas och få kläder och frukost samt vill jag hinna prata med dem innan deras farmor kommer och tar hand om dem och skjutsar dem till skolan. Vi tar Filippa och far med henne till mamma och sedan iväg till sunderbyn.
Annars kommer jag bara att hoppas på det bästa, det skulle vara härligt om ni hoppades med mig =)
Hejdå och ha det gott!




Tänk att det gick så bra, de satte igång mig precis som jag ville och  socklådan var genast ett minne blott...hur den nu kunde vara så viktig.
Det tog ändå en dag extra innan vår lille Liam anlände till stora världen utanför mammas mage.
I morgon fyller han som sagt två månader och ska firas med extra många pussar och kramar och dessutom med en ny snygg napp!!! =)

Älskar dej lilla "Kotten"

LESS!!!!!

Nu är jag less att vara rödhårig, jag vill vara blond igen!!! Jag är ju blond.............blä och blä för rött hår.
Funderar starkt på att kämpa tillbaka till blondt, den enda nackdelen är den skada mitt hår kommer att utsättas för, det har blivit så fint sen jag slutat bleka det hehe.
Att jag inte visste bättre! Jag hamnar alltid här förr eller senare =( det värsta med rött hår är att man måste tona det var fjärde vecka och de släpper så mkt färg som förstör handukar och örngott.

Jaja, vi får väl se vad som händer, rätt som det är blir det svart.

Vad gör vi nu?
Hemmagjord pizza till en mkt sen middag.
Vad gör vi sen?
Lägger barnen tidigt och sätter oss ned och planerar utflykter vi ska göra i Göteborg.
Fortsätter med den lilla tvätten som återstår och gör ett nytt försök med en tidig kväll.
Vad har vi gjort idag?
Rent åssit, väldigt skönt faktiskt.

Vid nästa uppdatering kommer en hel del bilder att visas............kanske redan ikväll, vi får se.

Hemma igen!

Nu är vi hemma från stan, efter några nätter där så känner man sig mättad på stadslivet..
Nu har vi hunnit packa upp och fixa till stöket som blir då man varit borta, tvätten är snart borta (händer inte ofta) och snart ska vi gå ut och klippa gräset och städa ur bilen (ett ont MÅSTE) men det blir efter att barnen duschat och gjort kväll (blir en tidig sådan för dem) då får vi mer lugn och ro medans vi gör det.

Hör och häpna, kaninskrället hade rymt då vi kom hem och buren stod öde med en gullig liten grop som öppnat dörrar till stora världens äventyr för vår lille vän.
Alla barnen hamnade i en sorts panik (undrar varför eftersom de var längesedan vi tog över skötseln av den lille) Milla stortjöt och har ägnat dagen till att sätta upp efterlysningar i hela svensbyn....till sin hjälp fick hon en mkt hjälpsam vän (Stella) och självklart sin syster Filippa.

Kaninen har inte synts till på hela dagen, men nu ikväll då flickorna kom hem satt han uppe i slänten inte långt ifrån sin bur, han njöt av sin nyfunna frihet och visste inte att Jens inom kort skulle ta ifrån honom den. Numer sitter han i sin "säkrade" bur. kanske kommer barnen att bry sig mer om honom nu............ett tag iaf.

Nu ska jag gå, lillen ska ha mat!

Godmorgon

Godmorgon, i dag lovar yr att det ska bli 29 grader varmt, hur länge ska man stå ut med denna värme innan man börjar klaga.
I dag ska vi och bada, blev inget sånt i går.
Först ska vi gå en sväng på stan och kolla runt lite.

Barnen försöker övertala oss att stanna en natt till...men jag börjar få lite hemlängtan....så vi får väl se hur vi gör.

Bloggsemester

Det har blivit lite utav en bloggsemester upptäcker jag och säkert ni som följer min blogg också, man har inte lika mkt tid över för att hänga över datorn och uppdatera.
I morgon är det en vecka kvar innan vi åker och ja! Jag har resfeber. Det kommer att bli så många barn att hålla reda på, tänk om vi glömmer nått??
Och för ni som missat så åker vi till Göteborg för att hälsa på min kusin och hennes familj en vecka.
I helgen påbörjas packningen, så man verkligen får med allt. I slutändan är jag glad bara vi fått med alla familjemedlemmar.

I går åkte vi in till stan till Jens mammas lägenhet och har sovit där i natt och stannar nog kvar till i morgon. För ni som undrar hur man kan byta bort en stor fin tomt ute på landet  till en lägenhet mitt i stan i denna sommarvärme så ska ni veta att här finns mkt kul för barnen, mkt som man uppskattar då man är van lugnet. Bara att kunna gå ned och köpa en glass,leka i parken och för att inte tala om hur kul det är att morbror Anton springer fram och tillbaka till oss som han vill. Vi sover svalare och bättre här då det är så varmt än hemma.

Nu håller jag på med en fläskfilégryta och då vi har ätit ska Jens och Liam få bada badkar tillsammans =) Sen hoppas vi på att det spricker upp så vi kan ta ett eftermiddagsdopp på norrstrand.
Kanske blir det också en kvällsprommis och en film som avslut på kvällen.
Kan bara säga att vi har det väldigt trevligt.

Jag kan inte lova när nästa uppdatering kommer......men fler blir det =)
Ha det så gott!

Fredag!

Jag verkligen hoppas (för min egen del) Att vädret fortsätter vara piss, då får jag en chans att hinna städa upp här inne, det syns att det varit bra väder i några dagar, tvättkorgen har fyllts på i rasande takt det är sand på golven och kläder överallt. Jag kommer att börja dagen med en rejäl stäning sen får man se.
Samtidigt hoppas jag på kanonväder eftersom att Elin ska ha sin trettiårsfest idag, tyvärr som vi inte kan vara med på i brist av barnvakt. Men som läget är med Kevin nu så hade det nog ändå inte gått, han sover så dålig och är så besvärad av sin allergi. Liam knorrar på om nätterna och har haft ett par sådana då han inte sover långa stunder alls. Men jag ska tala om att det svider att inte kunna vara med på en av våra närmsta vänners 30 årsfest.
Men, men så är det och det är vi fullkomligt medvetna om.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och påbörja dagen.

Ha det bra!!

Sol och bad!!

Det är klart att ett av sommarens stora nöjen är bad, bad och bad. Det har vi varit och gjort idag och ska även fara imorgon om vädret tillåter.
I dag var vi på piteås bästa badställe, hamnviken.
Vad jag tycker är synd med detta ställe är tyvärr hur det sköts, mkt dåligt. Bara handikapptoan som var öppen nu (aldrig städad)och kiosken var inte heller öppen, farligt placerade skyltar, högt och oklippt gräs mm mm.
Jag kan personligen tycka att om man tar på sig att arrendera ett ställe så får man baske mig se till att det hålls efter, jag tycker också att det är en alltför populär badplats för att försummas på det sättet, hoppas att ngn mer kunnig eller villig är beredd att ta efter.
Samt hoppas jag att folk ringer och klagar så det kanske blir en förbättring.

Nog om det!
Nu har vi iaf hunnit vara hemma ett par timmar, klippa gräset tvätta osv. Nu är vi på väg på middag............
ikväll händer nog inte mkt, vi får väl se!!

Ha det gott!

Onsdag kväll

Att dagarna går fort kan man inte förneka och att dygnet skulle haft fler timmar är ngt jag önskar starkt.
När flickorna for imorse blev det tyst, tomt och trist. Minutrarna gick långsammare och långsammare och det är då man förstår hur ovan man är att de är borta så länge och tur är väl ändå det =)
Som tur var fick jag främmande av Jessica och Zelda, kul att se lillan och surra med hennes mamma! =)
När Milla och Filippa sen kom hem var de otroligt trötta så de kröp ned vid en film och ligger nu och sover gott.
Liam är klar för kvällen och alla kvällsrutiner med, i ugnen ligger en god sockerkaka som vi ska ha med på stranden i morgon (antar att lite lär slinka ned redan ikväll)om vädret tillåter.

Nu ska jag se om det finns nått värt att titta på tv, kanske med lite tur.............

Sovgott alla där ute♥

Onsdag

Onsdag morgon började med fix av flickorna som skulle iväg med farmor till skellefteå, sedan utfodring av de övriga barnen.
Kevin har sovit dåligt i natt då han besvärats av näsa, ögon och hals. Jag ringde vcl och vi fick en tid där för undersökning då inget av de receptfria läkemedlen hjälpt.
Läkaren konstaterade ganska snabbt att Kevin visade alla symtom på pollenallergi och han skrev ut näsdroppar, ögondroppar och tabletter så nu kan man bara hoppas att det ska bli bra.
I dag blir det en innedag och en hel del slöande.............
Nu ska jag gå till den lille som verkar ha ont i sin lilla mage.
Ha det gott!!

Det blev en massa "göra"

Jag har rensat i lite skåpar för att behålla ordningen litegrann, tvättat, städat ihop, vattnat blommorna, lagat mat mm mm. Jens och Liam tog en vilostund, såg skönt ut för den som har ro till det. Jag känner redan panik inför göteborgsresan med all packning vi inte får glömma och med allt man vill ska vara klar innan man åker. Vi måste fixa kattvakt och någon som tittar till våra blommor. Det är "bara" 16 dagar kvar innan vi åker, visst längtar vi mycket också men lite uppstressande är det innan man har tagit sig iväg.

Solen skiner och vädret är på topp igen, undrar om det blir ett kvällsdopp på hamnviken ikväll. Vi får se helt enkelt. Nu väntar vi på att några från Luleå ska komma och kolla på tältet vi satt ut på blocket.
Efter lite funderingar kom vi fram till att sälja det medans det fortfarande är nytt, vi kommer inte att kunna tälta medans Liam är så liten så då säljer vi det ist.

nu ska jag soffsofta en stund nu när allt är fint o klart =) men det blir inte länge sen ska jag ut och fortsätta..................................

Måndag morgon

Regnet öser ned men värmen är trots allt kvar, jag älskar värme men med en liten bebis och ett hus som kokar så kan det bli för mycket.

Flickorna våra kom just hem efter att ha tillbringat natten hos sina kusiner och deras solskenshumör verkar ha stannat kvar där.
Kevin fick se en film med oss igår, han älskar när flickorna sover borta =) Han vaknar nu hör jag.......

Vi köpte oss ögondroppar igår, de hjälpte med en gång men man blev fort dålig igen så jag antar att denna lilla burk med ögondroppar kommer att bli en trogen följeslagare i sommar.
Jag hade aldrig kunnat gissa hur otäckt det är med ögondroppar, Jens fick droppa både mig och Kevin och det var HEMSKT!!! Kevin skötte det mkt snyggare än mig.
*Gruvar inför nästa omgång*

Vad som händer idag är oklart, men utan "göra" brukar vi sällan bli så värst orolig är jag inte.
Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och hoppa i duschen!

Morgon

Det blev en tidig kväll, och rätt tidig morgon om man räknar från då Liam vaknade första gången vilket var kl 4.00 och ville inte somna om förens 6.00 självklart stod jag i valet och kvalet att stiga upp eller ligga kvar, jag valde de senare och sov till 8.40
Nu dricker jag kaffe och förundras mina svullna och kliande ögon. Jag vill inte ha dem, ursch hur  jag ser ut.....man skulle kunna tro att det varit en hård helg för mig.
Jag förstår bara inte att det kan gå så fort att bli så pass dålig, klia har de alltid gjort om sommrarna men aldrig utvecklats till att bli såhär.

Här blir det snart frukost, väntar på att Milla o Kevin ska vakna först. Äta, klä oss och iväg på marknaden. Jag ska inget ha därifrån men det är för lite att bara ha varit där en gång.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och förse mina barn med frukost så vi tar oss iväg någon gång.
Kramelikram!

Våran dag!

Våran dag har som för säkert många andra varit väldig varm, jag har nästan varit svimmfärdig stundtals under dagen.
Vi har inte gjort så mkt i dag och det hade jag inte heller pallat. Vi for och kvällsbadade på hamnviken men där var så mycket mygg så vi blev inte så länge bara så pass att ungarna fick svalka sig, annars har vi bara strosa på här hemma Kevin har haft kompis och flickorna har lekt med barbie.
Liam har fått bada och mysa med oss, nu i kväll fick han ligga naken i soffan och svalka sig men det ville han inte speciellt länge då han blev trött och grinig. Nu ligger han för att sova liksom de andra barnen.
Själv sitter jag och njuter av svalkan från en iskall dusch och en golvfläkt som går turbo......snart ska vi slå på en film och ha lite lördagsmys, det blir en tidig kväll i kväll då man aldrig vet hur Liam kommer att ha det i magen och hur mkt han har tänkt vara vaken, i morgon blir det heller ingen sovmorgon då vi ska fara och bada TIDIGT om vädret tillåter.

I morse klev Jens upp med Liam så jag fick ännu en sovmorgon, han är allt underbar min man =) jag låg till halv tio, det var otroligt skönt men samtidigt lite jobbigt då man tänker på allt man skulle ha hunnit göra om man steg upp tidigare.
Jaja, hade inte så mycket mer att berätta......

Sov gott!

Ganska härlig kväll.

Nu har vi gjort kyrkmarknaden och känner jag mig själv så kommer vi att åka dit i morgon med.
Barnen köpte godis för sina pengar, Jens munkar och jag ingenting.
Men jag hittade ett par jättefina fodrade fårskinnstofflor till Liam el bebissko om man vill kalla det så =) som jag blev så sugen på, men blev lite snål. Det är ju lite jobbigt att handla inför vintern då man är mitt inne i sommaren med hihi.

Nu är vi hemma iaf och håller på att avsluta denna dag så godnatt.

Kyrkmarknad

Då var det återigen dags för den årliga kyrkmarknaden som kan förknippas med norrmän, extrem värme och en doft av munkar samt lunch i kyrkstugan hos Jens mamma.

Sen klockan nio då jag steg upp (fick sovmorgon) har vi försökt göra oss klara och ta oss i väg så fort som möjligt, nu är klockan över tolv och vi var precis på väg då vi kom på att jens satte på kaffe nyss så nu dricker vi en kopp innan vi pinnar iväg.

Uppdaterar senare!

Bilder från förr......



Jag på min och Jens minisemester i Sundsvall!

Strutsar vi hittade på vägen hem......hahaha!


En liten Filippa!




Man behöver inte heta pippi långstrump för att få sova med fötterna på huvudkudden.


Midsommar för ett år sedan.

Här i ligger lille Liam, v.18  Tänk att redan här tyckte man att man var STOR hehe!!


Här var jag i vecka 19



Såhär åkte Filippa i barnliften påå valls hahaha!!



Redan här älskade vi lillebror!

Fortsättning följer.........

Tystnaden.........

Det är tyst i huset nu, flickorna har åkt bort och Liam sover, Kevin spelar dator och Jens är ute på vattnet.
Jag sitter här och tänkte att jag har ett guldatillfälle att lägga mig för att vila en stund, problemet är bara att jag inte är det minsta trött!!!
Men jag kanske ser lite serier på tv en stund, det kan väl vara hundra år sedan man fick sitta och göra det så här mitt på ljusaste dan.
Jaja, ganska skönt är det.

Kramizzar!

Torsdag

Det var otroligt mört att stiga upp före sju i morse då lillen vaknade och var hungrig, jag trodde det var mitt i natten tills jag såg klockan och antog att det var kört så jag satte på kaffe och var beredd att slå på nyheterna men till min förvåning somnar Liam om igen. Vi har nu upptäckt att han sover bäst i vagnen så nu har vi bytt ut korgen till den ist.
När han somnat om tänkte jag bara ligga och mysa tills kaffet var klart men jag somnade också om (hur skönt som helst) Jens han sover tills ngn väcker honom och det gjorde vi båda nu i dag.
Det var våra flickor som väckte oss med en brakfrukost som bla bestod av en härlig fruktsallad med grädde =) och tro mig, de har slitit hårt med detta.
Nu väntar vi på att pappa ska komma och hämta hem lillebror sen blir det fortsatt mys innomhus. Eftersom jag städade igår blir det lite bonusgöra idag =) tror jag ska måla upp v-bordet vitt igen och övriga småpyssel.
Jag är sugen att baka bröd, det är både godare och billigare att göra det själv.
Men men jag har en förmåga att villja göra så mkt och i slutändan blir det inget gjort haha så jag ska inte planera ngt utan ser vad som händer.
Nu tror jag att min pappa kommer, ha det så bra alla där ute och glöm inte att lämna ett litet spår efter er ibland, det är jättekul för mig att veta vilka ni är =)
RSS 2.0