Nu väntar vi bara

på att fara ut och äta allahelgonamiddag (julmat) hos svärmor på stugan, ni kan inte förstå vad jag längtar det var det absolut första jag tänkte på då jag vaknade i morse.
Nu har man duschat och gjort sig klar för dagen, inte en minut försent. Flickorna har varit och spökat och fått i hop godis för ett helt fotbollslag skulle jag tro!
Kanske de bjuder sin mamma ;)

Ha en trevlig em alla!!

Tidigt

Ja och så blev det en sådan tidig morgon igen, varför kan jag inte tro mig sova som de andra. Fick tips om att baka frukostbröd och det må jag säga att det var ingen dum idé, ska väl ändå försöka få i mig mitt morgonkaffe först =) det är precis just därför jag sitter här.

I dag ska mina kära barn ut och leka, de var så rastlösa att de klättrade på väggarna här i går och Jens hade inte haft ut dem på hela dagen så därför ska det tas igen i dag med buller och bång! I dag ska de få klä ut sig oxå för att gå och busa.

Ja vad tycker ni om idol, var det rätt som fick åka hem eller hade ni hellre sett att någon annan fick åka?

Jag tycker själv att jag kan se hur något eget och speciellt börjar växa fram hos varje deltagare dock så såg jag aldrig det hos Erika, hon var bra men det var som att hon var för osäker och då mest på sin stil. Jag tror att det är viktigt att idolerna skaffar det snabbt i tävlingen för att gå längst, det ska finnas något personligt och eget annars tappar man intresse och så är det ju även då man möter människor i vardagen med, en människa som bara är eller ännu värre vill vara som andra, tappar ju intresset väldigt fort. Nu vill jag absolut inte säga att just Erika tog efter någon men att hon saknade det där lilla extra på scenen.

Nu hör jag några fotsteg däruppe, vem kan det vara?...............lippan är det.

Ha det så bra idag, det lär bli fler uppdateringar under dagen!
Linnéa

Fredagsmys!!

I dag ska vi mysa såklart nu har den efterlängtade fredagen äntligen anlänt. Idol, godis och cola är vad som kommer att förtäras under denna fredagskväll och det känns mycket frestande att redan nu snöra sig ned i soffan med ungarna och äta gott, slappa och känna helgen ända ut i stortårna!
Det är fredagsmys för mig, många myser på olika sätt och har olika slags mys, det skulle vara roligt om ni, mina läsare ville dela med er av era mystips =) oxå!

Jens hade storstädat då jag kom hem i dag och det uppskattas enormt, han vet hur trött jag vart hela veckan och ville att jag bara skulle få ta det lugnt, puss på dej älskling. Men en liten baktanke döljde sig ändå han vill att jag ska rulla sushi, och det är ju min favorit så självklart. Allt besvär med att rulla och gegga på med riset är klart värt det då man sedan får avnjuta en god sushi bit med wasabi och ingerfära doppad i soja muuums!!!!

Man är väl illa piskad =) att åka till godishuset, vad gör man utan godis en helg som denna? Torkar ägg från fönster eller?
Nä nu ska jag påbörja det som sedan kommer att vara förskräckligt gott =)

Buuu på er alla!

Mums!!

Nu är man hemma från jobbet och det är underbart att få umgås med barnen, som man saknar dem då man bara jobbar! Jens står och gräddar plättar som står på middagsmenyn i dag med grädde och sylt mumsimums!
I morgon blir det full vecka och full månad, underbart =)

Nu ska jag snabba och softa innan middagen!!


Hejs....

Jahappsansa!

Då sitter man här igen och man fårstår inte vad som hände, hur snabbt ska dagarna gå, tycker helt seriöst att det känns lite skrämmande.
I dag fick jag världens julkänslor, jag längtar till pyntet och värmen, myset och lugnet som råder överallt. Hur man kan förknippa julen med lugn och ro har jag ingen aning om för det är ju just allt utom lugnt =) men jag längtar ändå!!

Snart har man full vecka, phuu så skönt då kan jag se framemot mina kvällveckor som jag gillar bäst! Nu ska jag mysa med kidzen och älsklingen, det gäller att passa på medan man är hemma =)

Sov gott!!!

Tisdag

Hemma efter en ytterligare arbetsdag, den har gått snabbt och varit rätt så smärtfri. I dag har vi varit och handlat utklädningskläder till tjejerna Filippa ska vara ett bi, hur gulligt kommer inte det att bli ;) Milla valde en peruk, tunnstrumpor med döskallar och en häxhatt. Mycket hår på en liten flicka =) Vad Kevin ska vara är osett än, han är osäker på om han ska klä ut sig eller inte.
I dag blev det spagetti och köttfärssås mycket mumma.
I kväll ska jag se " mammas pojkar" och "desperate H" sen ska jag väl antagligen gå och lägga mig.


Nu blir det bolli med barnen så ha det gott så länge!!!

Linnéa

Ovanligt!

Lite ovanligt sen uppdatering, eller hur?
Helgen var toppenskön för oss, vi har bara slappat och mått gott. Nu har en ny vecka börjat och det känns trögt med förmiddagsveckan, jag föredrar kvällarna i allra högsta grad. Måndagen är gjord och det känns bra, vad som känns mindre bra är att måsta jobba då barnen är lediga.

Trött i vanlig ordning, nu blir det soffan och tv mys innan man däckar för kvällen.
Godnatt!

Vilken dag!

Vilken rolig dag vi haft i dag och än är den tack och lov inte över, hoppas att kvällen blir lika trevlig som den gångna dagen.
Det började med en god lördagsfrukost för att sedan åka till stan och inhandla skor och kallingar samt vantar till barnen, blev nöjd över köpet och barnen likaså. På stan träffade vi go Linda och hennes familj, där norpade vi gull Emme och åkte sedan hem för att äta hemmagjorda varma landgångar som var underbart gott.
Filippa har hittat igen en liten rosa doftbjörn som man ska mata och pyssla om, hon blev glad då hon fann den. Jag och tjejerna satte igång att bygga ett jättefint kartonghus till denna lilla björn. Huset blev så fint och vi alla tyckte att det var super roligt. Nu ser barnen film och har just ätit glass i en strut, nu mumsar det på popcorn och lite chips med dricka till det!
Jag och Jens softar vid datorerna med en kopp kaffe men ska snart snöra oss i soffan och kolla om det finns något sebart.
Ljusen brinner ute som inne och vi bara myser.

Som ni hör har vi haft en trevlig dag och hoppas på en trevlig kväll, det gör vi även för er andra.

Kram! =)

LLL

Ja i dag är det LLL och det betyder ledig lönings lördag =) och vad ska vi hitta på att göra? Måste kolla om vantar och skor till barnen samt långisar.
Sen kommer äntligen våran lilla emme hit i dag och jag längtar lika mkt som Millan själv, då ska vi hitta på tjejmys!! =)
Att vara ute är nått som står på schemat, vi funderar att engagera barnen i garage rensningen och göra upp en eld i lillskogen och grilla korv och även hitta på lite utelekar.
Jag känner ett starkt behov av en prommis som inte blev av i går, man blir så mkt piggare då man får röra sig.
Nu vankas frukost och vi väntar på att Milla och Jens ska vakna, Milla har vaknat supertidigt de senaste helgerna så jag är förundrad över att hon sover ännu.

Kram kram och ha en skön morgon!! =)

Linnéa

Det närmar sig.....

Nu har vi precis lunchat av den goda korvgrytan vi åt i går, Jens hämtar barnen på skolan och sen ska jag börja förbereda inför kvällen, först en aning vila och sedan ett bad för lite avslappning och sen ja, då bär det av.
Vi har varit på bvc och det gick bara fint, hon ser och hör bara bra och växer fint!
När vi kom hem gjorde vi varsin frukt och bärdrink som vi mixade frysna tillsammans med lite jouice och en matsked glass. Syrligt, kallt och nyttigt!

Nu ska jag ta och koka lite kaffe som jag ska dricka efter att jag vilat och badat, då finns det då.
Min lillebror Anton kommer i kväll och i morgon kommer Emilia till Milla, de ska mysa och äta gott och säkert har de mycket att ta igen sen sist de lekte.
Jaja, nu ska jag inte spilla mer tid här utan samla lite krafter inför kvällen. Till alla ni som ska se idol i kväll, lyckos er! Heja på rätt artist =)

Ha en trevlig kväll!!
Linnéa

Höstlov

I dag går barnen på höstlov och är riktigt glada för det vill jag lova, det var inget segande på morgonen i dag inte. Känns trist att inte kunna vara hemma med familjen under lovet, men jag antar att vi inte är den enda familjen sen finns det viktigare lov att vara hemma på känns det som.

Nu står frukost på schemat sedan dusch för Milla, flätning av hår och i väg på skolan. Filippa ska i väg till bvc i dag för en aningen sen fyraårskontroll men vi får skylla oss själva då vi har missat tiden ett par gånger.

Jag var otroligt pigg nu på morgonen och det kändes riktigt skönt, men en hel veckas dagpass gör att jag nu vant mig att stiga upp supertidigt.
Pga en tillfällig schemaändring så jobbar jag till klockan 22.30 i kväll så jag missar idol med familjen blä vad det kändes trist.
Nu ska jag ta mig för att göra lite nytta, ha en bra dag!

Sitter här en kort stund

I dag har vi ätit en god korvgryta med grädde, sambal oelek, sirap, korv,äpple och lök tillsammans med kokta morötter och potatis samt broccoli och hårdbröd med ost, det var supergott och jag längtar redan till lunchen i morgon.
I morgon börjar jag 15.00, det blir lite av ett spec. schema då vi vanligen inte jobbar fredagskvällar. Jag vet inte hur länge det blir ännu men gissar till 22.30
Det känns ljuvligt med en lugn morgon i morrn, förrutom att vi ska med Filippa till bvc på fyraårskontroll.
Jag har läst för Filippa och nu ska de andra två gullungarna i säng.
I kväll blir det "mammas pojkar" oj oj vilken serie snacka om att man bäddat för intriger kan ju inte sluta på ett ointressant sätt.
Såja, nu ska jag göra kväll men ni får alla ha det bra!

Linnéa

Linnéa söker soffa!!

Joppsan det gör jag, jag kommer att falla ned i soffan handlöst efter en dag springandes på mina ben, är trött som få.
Höstens trötthet har tagit mig med storm och jag är fången i en dvala jag sent kommer att ta mig ur!
Detta är så jag känner nu men av erfarenhet så vet jag att det är övergående.
Nu är jag på väg för att se "bonde söker fru" en anledning att softa i soffan.
Jag ser framemot "paradise hotel" som snart ska börja om på 6an, är det någon som vet NÄR?????
Har hört och sett reklamen men får aldrig klart för mig när det börjar om.

Nu intar jag soffläge vid min underbara man!!! =)

Lev och må!!

Hur sliten kan man bli??

Alltså håret står rakt upp i ljusa korkskruvar och det finns absolut inget vackert över det.
Nacken värker, huvudet spränger och jag hör fortfarande ungarnas gnäll i mina öron, jag känner mig fallfärdig, slut och som den tröttaste människa på jorden.
Jag har jobbat och efter jobbet handlat med min förtjusande familj =) och är så här trött.
L

Tisdag!

Godmorgon alla glada hoppas att er dag blir bra!

Linnéa

Kvällsbestyr

Jag har ju som många vet jobbat två eftermiddags veckor som innebär att jag kommer hem först klockan 22.00 på kvällen och då sover självklart barnen. I dag har jag påbörjat mina förmiddagsveckor och har kvällarna tillsammans med mina barn och min man, min familj!

Så i kväll har vi njutit av varanndras sällskap, tyvärr är det så mkt annat som tar upp den mysiga tiden på kvällarna men som i allra högsta grad är nödvändiga.
Jag kan börja med kläderna som dansar fritt och varenda dag verkar tappa sin verkliga plats. Smutsen, garderoben eller på stolarna förberedda för morgondagen. Alla läxor som kommer sprudlande (mkt roligt dock) som man ska komma ihåg att fylla i , lyssna och göra och sen ska de tillbaka! Kvällsläsningar och tandborstning, dusch och viss medicinering. Kolla naglar och öron samt samtala om dagen som varit och vad de har för planer inför kommande dag.

Det är lätt att man saknar kvällarna med sina barn, men då tror jag att man förträngt alla dessa praktiska saker. Det känns som att det är längesedan man bara kunde sitta och snosa i deras hår och det enda man behövde fundera på och komma i håg var vart man satte nappen!

Men varje ålder har sin tjusning och detta med läxa är faktiskt fantastiskt kul, allt man gör och alla sysslor som hör till för att vardagen ska fungera har väl sin tjusning om man bara slapp göra allt på samma gång varje dag! =)
Nu har jag gjort en massa och guldkornen ligger i deras sängar för att sova och jag känner mig plötsligt så ensam, tänk när de blir stora och flyttar, hemska tanke! Nä, jag tar gladeligen alla sysslor med glädje det kommer ju faktiskt en tid då man säkert kommer att sakna det.

Kramar till alla föräldrar som försöker lappa i hop deras vardag, jag tycker att vi gör ett underbart jobb!!

Linnéa!

Detta är otroligt!!

Kommer hem trött och sliten från jobbet, jag är van att det är bortplockat här hemma då jag kommer hem och alldeles nöjd över det.
Nu var allt pedantiskt, tom ungarnas rum, vad är detta??
Håller min man på att känna av rastlösheten genom att gå hemma eller är han bara otroligt gullig, jag skiter i vilket och njuter att själv kunna ta det lugnt efter jobbet. Puss på dig älskling!

Nu ska jag gå och äta palt som han stekt, självaste palten är från ica, vi är tyvärr inte så pass vuxna ännu att vi börjat rulla palt! =)

Morrn,morrn!

Godmorgon, nu ska det bära av till Öjebyn för att arbetas, känns lite sisådär är inte så peppad om jag ska vara ärlig.
Måndag och måndagsångest men den brukar försvinna efter lunch i bästa fall.
Natten har vart besvärlig har inte sovit nå bra tyvärr, drömt massa konstiga drömmar och det har känts hårt i madrassen. Nu blev det brottom så jag hinner inte skriva mer, ha det bra i dag!

Kram

Linnéa!

Helgen fullbordad!

Det här har varit någon av de bästa helgerna på länge. Vi har i lugn och ro myst och fixat här hemma, vi alla är bättre och mår bra.
Barnen har haft fullt upp med kompisar men har ändå hunnit promenera, baka och varit ute.
Film har vi sett i massor men ändå trott oss vila ut ordentligt. I dag fick vi sovmorgon till 8.30 och det var väldigt skönt vill jag lova!
Vi har precis lagt barnen, de lyssnar på varsin ljudbok nu. Kevin har läst för sin stolta mamma i kväll  en hel kortbok från skolan, han läser så bra med ett utmärkt flyt, han skrattar åt det roliga i boken och så fort det finns med en "dold mening" i handlingen är han snabb på att berätta den för mig. Min duktiga ♥lillstora kille!

Nu är det dags att harva fram nått ätbart, krypa upp i soffan hos min älskling och slå på helgens sista film. Tro mig det ska bli mojjs!!
Hoppas att det varit en trevlig helg för andra med!! Lycka till med kommande vecka!

Linnéa

Aningen rastlös!

Vill göra nått men vet inte vad, Milla är hos Stella och pojkarna spelar bandy, Filippa har lekt med polly pocket men ligger och myser framför en film just nu.
Funderar vad vi ska göra till middag men saknar ideér och energi tror nog banne mig att det är söndagssyndromet som slagit in.
Skulle nog helst krypa ned med Flisan framför en film.

Ja ja jag återkommer vid senare tillfälle!!
Ska kolla en sväng på blocket.....

Vilken miss!

Jens har gjort illa sig i foten och måste uppsöka läkare för undersökning.
Ingen kommer att tro mig då jag talar om vad det är som har hänt, detta är höjden på otur eller klanteri.
Jens gick ut för att röka i går kväll och sätter igång att göra trick med fotbollen, ja ni kan gissa resten.
Allt detta hände inom loppet av 5 minuter. GRATTIS!!

Själv sitter jag nu med en varm god kaffe och bara myser, barnen har ätit frulle och myser de med det är skönt med lugna söndagsmornar, på något konstigt sätt vill man gärna dra ut på dem. I morgon är det dag vecka och det är bara att ta i med hårdhandskarna!

I går hade våra kära vänner fest, men med tanke på att barnen och vi är lite förkylda och att Filippa inhaleras så pass mycket så stannade vi hemma. Omän det var ett självklart val så är det synd att vi missade festen, brukar vara skoj!!

Svar på kommentarer, Pontus, ja det är svårt att veta hur man ska göra, det hade varit lättare om någon sa till en vad men bör göra, nu är ansvaret helt ens eget och båda valen kan vara fel. Det är inte lätt! Men samtidigt så tror jag starkt på kroppens egna utvecklande immunförsvar! Men lite velande är jag fortfarande.

Anki, så hemskt att ha influensan på så nära håll, hoppas att de blir bra med alla dina nära och kära, hoppas även din mormor klarar detta! Den kommer smygandes och vi alla lär nog märka av det på det ena eller andra sättet. Hoppas att ni själva får vara krya och pigga. Såg lillknoddas på bild på fb, söt liten man. =)


Nu ska jag avsluta för denna gång, men ni får alla ha det bra!!

Bara mys kvar av lördagen!!

Nu är städningen avklarad samt lunchen, melliset och middan är förberedd!! Nu återstår bara lugn och ro. I dag blir det nog en prommis skulle jag tro, vet bara inte vart man ska gå när jag inte är så förtjust i skogen med risk att stöta på en brummande björn huga huga!!
Men Jens ska ju följa så han får väl skrämma bort den isf! =)

Nu sitter jag med en god kaffekopp och njuter av ett rent hus!Min lillebror som inte skulle komma till helgen är ändå här, han varken är eller har varit sjuk, man kan ju vara försiktig och eftertänksam men att undvika han då han är fullt frisk kändes överdrivet, hans skolkamrater är friska och har kommit tillbaka till skolan nu oxå!! Så risken att bli smittad kändes mkt liten.
Jag brukar inte vara så nojig men känner att jag verkligen varken orkar ha sjuka barn, vara sjuk själv eller ha en sjuk man och ännu mindre har jag råd att stanna hemma från jobbet.
Sen känns det verkligen olustigt med svininfluensan, jag ska inte vaccinera mina barn och skyddar dem därför mot onödiga risker. Jag var tveksam till Filippa då hon tillhör riskgruppen men har övervägt beslutet noga att inte vaccinera henne heller.

Nu ska jag gå och fylla på min kopp kaffe, ta en rök och se till potatisen, ha det gott så länge!!!

Vad händer i dag?

Morgonen blev tidig här hos oss, vaknade av att barnen klivit upp 7.40 så vi satte på en kanna kaffe och slog på en barbiefilm till flickorna, nu vankas havregrynsgröt och storstädning står på schemat för både stora och små.
En dag ute i solen känns lockande kanske vi gör en eld och myser ute ett tag beroende på hur mycket skit det luktar efter att solen värmt upp blaskan.

I går gjorde vi kaneläpplen och glass och det var super gott!! *mumma*
Nu ska jag gå och börja städa och även sätta mina barn i lite arbete i dag ska de få lära sig hjälpa till här hemma!!!!

Linnéa

Gottigottgott!!



Ja eftersom att det nu är fredag och idolkväll så blir det att snöra i hop lite gott till i kväll.
Vi hade tänkt oss varma kaneläppelbåtar med honung och gräddglass! Så lyxar vi till det i kväll, självklart blir det tända ljus, filtar och myspys.
Snart ska vi åka till ica och handla för kvällen.


Linnéa

Köttbullar

Rullade nyss ett gäng köttbullar som vi åt till en väldigt sen lunch men lunch det blev och det var super gott, tacka vetja hemmagjord mat och inget svammel halvfabrikat.
Nu är det så uppenbart att man ska laga mat från grunden för att slippa alla onödiga tillsatser, detta är nu ngt jag ska börja med. Det ska bli ett intresse att laga god och nyttig mat som vi och barnen mår bra av, maten är vår medicin och så är det.

Kramizzar!
Linnéa

Fotofix och vaxtrix!

Ja, här har vi fixat frillor och kläder mm.
I dag är det nämligen fotografering på skolan så vi har haft det ganska ört här idag. Jag är så glad att de har hållt sig friska så de kan vara med på fotograferingen, annars hade man kört dit dem just under proceduren och tagit hem dem sen igen.

Snart ska jag hoppa in i duschen och det ska bli otroligt skönt. Senare i dag ska vi på middag hos svärfar som har fyllt år.

Jag uppdaterar senare.....

Äntligen!!

Hahaha!Nu kan jag snora, nysa och hosta i lugn o ro iaf hemma, men uppriktigt sagt känner jag mig lite bättre i dag, kanske något undermedvetet att jag nu äntligen är ledig.
Nu ska jag och min älskling göra något att äta och se nått på tv. Skönt att komma hem till familjen då man jobbat så mkt på senaste, jag har saknat dem så mkt och jag känner mig som en robot som inte riktigt hinner hänga med i deras vardag det blir lite av en utanför känsla, så i helgen ska vi umgås och ha riktig kvalitets tid tillsammans.

Kan lova att det inte luktar mumma här då det är så pass varmt, jag fick hålla andan från bilen in till huset och då jag kom in var jag riktigt talat på väg att kräkas.
Jag tycker att det luktar i kläderna och om bilen, har nog fastnat under däcken.
För ni som inte vet vilken lukt jag talar om så är det koskit mm.

Nu ska jag avrunda, pusta ut och gojjsa ned hos mitt ♥ Ha det bra och sov så gott!

Den dagen...

eller rättare sagt kvällen är äntligen här! Efter i kväll får jag vara ledig och sjuk så mkt JAG VILL, LEDIG I HELA TRE DAGAR JIPPI!!!
Filippa är fortfarande dålig men har fortfarande ingen feber tack och lov! Jag själv har 38 i feber men käkar tabletter så jag håller mig "fusk" feberfri iaf.
Jag är sååå otroligt trött att det känns som att jag skulle kunna sova en hel dag, jag ligger fram till att jag ska åka och lägger mig direkt då jag kommer hem och bara sover!!

I helgen har vi inget planerat det blir en kurerar helg för hela familjen, säkert mycke film och sånna lugna saker och vi kommer att stanna inne i värmen.

Nu ska jag göra mig klar för dagen =P och sen försöka få i mig lite mat, jag mår inte så bra heller det verkar ha satt sig på magen med =(
Hoppas att det fortfarande finns folk som håller sig friska!!!!

Linnéa

Såja!

Nu är de stora barnen hemma och inte tagna överhuvudtaget men det kanske kommer senare mot kvällen.
Både jag och Filippa har vilat och det var skönt, hon vill iväg till kompis och blev ledsen då hon inte fick men det är väl också en av de tråkiga sakerna med att vara sjuk.

Med tanke på att det är 40% av alla christinaskolans elever som är sjuka så kommer inte Anton någonting i helgen, bäst att ta det säkra före det osäkra och det känns dumt att riskera något just i denna influensahärva!
Men helgen därefter kommer han nog, om vi alla är friska. Då ska han på disco på Regnbågen.

Nu håller jag på att förbereda att åka och jobba, det känns som att det är torsdagskväll urk vad jobbigt det är då ,an ligger en dag före.
Först lite kaffe.
Så jag säger redan nu sov gott, lär ju inte orka uppdatera något sen =)

Dags att vila!

Jag är supertrött så jag måste vila före jag ska och jobba i dag, jag ska lägga mig brevid lippan som ser tecknat och så ska jag slumra ett litet tag.
Vi har varit och handlat hem febernedsättande, nässpray och filippas astma mediciner, hon fick en rejäl hostattack i morse. Men nu blir det nog bättre då man sätter in behandlingen. Jag har steriliserat hennes inhalatormojäng och rengjort gummimasken så nu är allt klart, nu när hon är större är hon så gullig då hon tar den själv, puffar och andas in av de olika sprayerna.
Nåja nu kallar lugnet brevid min gullhumla!!

Ha en bra dag alla!!

(God)morgon!!

Host, atjoooo och snörvel pest!!!!Förkylning men gladeligen ingen feber ännu.
Nu har det startat, frånvaron verkar vara hög överallt i piteå.
Alla våra barn är förkylda men ingen feber, det är svårt att veta NÄR man ska hålla dem hemma, jag vill inte att mina barn ska smitta andras lika lite som jag vill att mina ska bli smittade av andra. Vid feber är ju självklart att man håller sitt barn hemma och på ett enkelt sätt hindrar smittspridning men då de bara är förkylda och det kan vara vilken harmlös förkylning som helst är det svårt att veta.

Nu är det då inte bara jag och Flisan som är förkylda utan hela familjen, Kevin och Milla har fått gå på skolan i dag så får vi se hur de mår senare under dagen.
Är de dåliga så får de självklart vara hemma i morgon.

Det gick hyfsat att jobba i går kväll, men jag kan lova att jag längtar till i morgon kväll då jag går av då blir det att kurera sig inför de två kommande dagveckorna (phu)

Nu ska jag pyssla om min lilla Flisa som bara gnäller och gnyr lill stackars ♥!!

Linnéa!

Nu....

...ska vi i väg och göra en del ärenden sen hem och då far jag direkt på jobbet, kul. Men jag kan då inte klaga på våran sköna morgon den har vart helt underbar vi har bara myst och tittat tv hela förmiddan!
Nu ska vi fortsätta rusta oss.......

Förkylningen hägrar!!!

Våran lilla Flisa är hemma från dagis i dag, hon är förkyld men har ingen feber än så länge.
Man hör att det satt sig på luftvägarna och det gör det alltid då hon blir förkyld, hon hade RS-viruset då hon var liten och det har gjort att hon utvecklat en förkylnings astma, hon får pulmicort och airomir spray som behandling och det hjälper bra.
Nu var det längesedan hon behövde använda detta men nu är det dags igen så vi måste hämta ut medicinen på apoteket, den vi har hemma har gått ut.
Nu ligger hon och myser med sin pappa framför pippi långstrump, hon är tagen och väldigt trött! ♥ Stackars liten gumma!
Jag är dunderförkyld och har vansinnigt ont i halsen, Jens klev upp kl 23.30 i natt och gjorde varmt honungsvatten till mig, då blev det bättre och jag kunde sova igen. Det är skönt att bli ompysslad då man inte mår bra, han är mitt ♥

Jag börjar jobba tidigare i dag så det kommer att bli en lång kväll, måste packa med mig alvedon och försöka hålla ut dessa två kvällar som är kvar innan min tredagars ledighet. Då får man en chans att vila upp sig.

I dag ska Kevin på teater i stan med skolan, han såg framemot detta men det roligaste verkade vara själva bussresan. Milla var glad i dag då hon skulle till skolan hon fick ha kjol i dag, nya öronhängen och jättefin frilla!

Milla hade lekt med en klasskompis hela dagen igår och berättade att hon hade haft jätteroligt. Nu ska jag kolla upp en del projekt jag börjat med och sen ska jag snosa i lillans hår framför tecknat, bara mysa innan man ska i väg. Ha det så bra alla, jag hoppas att det blir en bra dag!!

Linnéa!

Jordgubbsglass på 2 minuter!

Detta kräver ingen förberedelse eller lång väntetid

Allt du behöver är frysta jordgubbar ca 300g, 6-7 droppar citron, 1-2tsk strösocker och 3tsk cream fraiche♥

gör så här

Ta fram jordgubbarna och skölj dem väl i iskallt vatten, lägg dem sedan i en skål och mixa dem med mixerstav.
Doppa i citron och sätt i sockret och cream fraiche.
Mixa sedan alltihopa tills det är väl blandat.

Detta blir en god och nyttig glass sorbet, vi brukar använda det till mellis åt barnen och det uppskattas var gång.


♥Linnéa♥

Lunchat

Nu har vi ätit lunch och fixat undan från morgonens bestyr, det är kallt och egentligen skulle man bara vilja ligga nedbäddad under ett varmt täcke och se någon bra film. I dag känner jag mig dock bättre men TRÖTT!!
Nu måste vi ut, vi måste åka och posta lite brev och kopiera lite papper.
Snart är det även dags att åka till jobbet med bilen som är lika pålitlig som en bingolott hehee....
Skulle dock tro att den kommer att fungera nu då batteriet fått sig en omgång med vatten, det kan ju vara lite svårstartat då de är helt utan just vatten eller vad tros?

Hoppas ni får en bra dag, jag uppdaterar ikväll!

Fryser...

Jag fryser som en tok och hostar och snuvar, men med alvedon blir det säkert bättre!
Jag jobbar bara fyra kvällar i veckan sen kan jag se framemot min tredagars ledighet och det känns såklart underbart.
Nu är det dags att göra en stor rensning i garaget, jag har planerat det tidigare men det har inte blivit av men nu går det inte att dra på längre utan är högst nödvändigt.
I dag är jag, Jens och Flisan hemma vi myser fortfarande i pyjamas i sängen och tittar på tv, visst får man ha sånna latmornar någon gång?
 Så nu ska jag gå och mysa med mina!!!

Linnéa

Snark....

I dag har jag jobbat fram till 15.00 sen bar det av hem till guldklimparna och sedan i väg på tacomiddag =) hos svärmor i stan. När vi kom hem var det dags för bolli, jag la mig ned med barnen men somnade på en gång och drömde, jag drömde att det var tidig morgon och att jag var tvungen att kliva upp , jag vaknade och insåg att det fortfarande var bollibompa på tv och kunde dra en lättnads suck!
Nattning av barnen med allt som hör till, gick alldeles utmärkt i kväll.

Jag kände mig frusen och yr så blev lite lur om att jag hade feber, 38.3 visade termometern.
Jag blev nog mest förvånad över att jag inte känt av det mer än jag hittills gjort, så nu blir det att preppa sig med febernedsättande, är på tok för snål för att stanna hemma! Bara att bita i hop.
Men nu är det kväll så nu ska jag ta en dusch och göra mysigt, plocka fram nått gott och slå på nått sebart på tv.
Det känns otroligt skönt att börja jobba klockan 15.00 imorgon och slippa harva iväg klockan 7.30 i en iskall bil...

Sov gott!!



Just nu!


Nu sitter jag, Jens, Kevin och Milla och tittar på kör slaget.
Snart ska de gå och sussa gott och jag med för den delen, är trött i vanlig ordning =)
Men vi har haft en supermysig kväll och skulle jag själv få välja så skulle den aldrig ta slut.♥
Fotografiet är taget på Millas 2års dag!!

Filippa har fått en fotvårta =( gillar inte sånt hua....måste inhandla lite kemikalier, tacka vettja den gammla goda tiden då de gick att trolla bort!

Nä, nu tackar jag för mig!! Sov så gott!

Linnéa
                      

Här tyckte nog Filippa att det var kallt då hon skulle sova!!!



Dessutom var mössan på tok förliten!! =)

2005

Marmaris 2004

En ödla jag hittade då jag skulle på toa!Vilken drink!Utsikt från båtenSnutte o tutte fick följa med på resan.Kevin 3 årKevin 3 årMilla 1 årKevin 3 år
Milla 1 år

Tyvärr så fick vi inga bilder från då vi körde vattenskoter, skulle vara kul att se idag hihihi!!

Det var gott me husmans...

Spagetti och köttfärssås blev det i dag och det var supergott vill jag lova!!
Nu ska det slurpas kaffe, krypa upp i soffan och tända lite ljus men först röja undan efter middan och barnens utelek.
Kallt är det idag, burr burrr jag har frusit hela dagen.

Nu har jag kommit på att jag ska göra håret mörkt, nu är jag less på det jag har haha! Vettesjutton vad de är för färg nu =)
Sen ska det klippas till också, väl behövligt.


Linnéa

Bajs



Här luktar det så mycke koskit så man blir yr i huvudet, det borde vara förbjudet att snuska sig på det sättet, med tanke i vilken modern tid vi lever är det väl hög tid att någon framställer koskit som luktar vanilj eller nått!
Framställ en hel jä**a  vanilj ko........


Då var det dags...

....öppnar mina sömniga ögon så gott det går (går knappt) och gör mig klar. I dag väntar ett 8 timmars arbetspass, inte speciellt länge men det känns jobbigt då man vet att de flesta är lediga och ligger och sover i sina varma sängar.
Jens har fått kliva upp för att putta i gång skorven, det verkade gå bra nu står den och brummar uppvärmande på uppfarten.
Nu ska jag gå och packa det jag ska ha med mig i dag och svepa resten av kaffet, jag önskar och hoppas att jag vaknar till under färdens gång, helst före jag anländer till jobbet.

Ha en trevlig lördag alla!

Linnéa

Tröttare än tröttast!!

Nu är det svårt att hålla ögonen öppna, men man måste då se klart idol!
Kanske att man lyckas. =)
Då lilla flisan såg Darin sjunga i kväll sa hon, han va snygg mamma, han hade en fin liten lugg. =)

Nu sover alla utom Kevs han ska få se en film med oss, ja så länge han orkar iallafall, det är det bästa han vet, en egen mysstund med mamma och pappa.

Nä, dags att lägga sig då man ska upp före F imorrn.
Sovgott!!!

Mys kväll!

Nu återstår en mysig och lugn kväll med barnen framför lite tv, det blir ändå rätt tidigt i säng eftersom att jag jobbar i morgon.
Barnen är nybadade och har bakat chokladbollar, jag har bakat kokoskaka som vi ska fika till idol.
Nu ska jag ta ett jätteskutt så vi kan mysa ned i soffan och njuta av livets goda, varanndra!

Ha en trevlig kväll!!

Hejsantjosansa....

Å gud vad skönt då det är rent och fint utan större insats, i dag ska vi äta blöta (mums) så köttet kokar på och det doftar gott i hela huset. I dag är jag sugen att hälsa på "öjebyfolket" saknar dem alla så mkt, de måste tro att vi totalt glömt av dem men så är inte fallet, det har bara vart så mycket att stå i med ända sen flytten det är inte först nu det har lugnat ned sig något.
Så jag känner mig otroligt sugen att dra en rajd i åjbåjn för att visa att vi lever.
I kväll ska jag ta lite kort på nysoffan och lite utebilder så här i höstmörkret.


Ve och fasa vad det stinker skit här, skit och piss, de sprutar ut äcklet vid åkern nedan för oss så vi slipper då inte undan stanken.
Urrrk....

Vi har haft en trevlig förmiddag på stan då vi träffade farmorn och blev bjudna på fika! Flisan var nöjd vill jag lova! Milla grät i en halvtimme då hon fick höra vart vi hade varit....det är inte lätt...=) helst inte då de är på skolan, men tids nog blir det deras tur.

Nu ska jag gå och höra vad min man vill mig för han ropar och det låter viktigt =)

Bye Bye!!

Fredag åter igen!!

Det känns som att det alltid är helg, det är jättebra men tiden går ju alldeles för fort! I dag blir det att vara hemma och som jag skrev i går umgås med barnen.
Lite tvätt tänkte jag hinna med, ska städa ut tvättstugan så småningom....
I dag är det fredagsmys och jag tror att vi ska baka nått gott till i kväll, ser framemot idol.
Vi somnade snabbt i går kväll, ja på en gång med andra ord och det var riktigt skönt.
Nu ska jag göra mig och lippa klar för dagen....
Ha det så gott!


Linnéa

Låta skiten gro....

I morgon är jag ledig och Filippa är ledig från dagis. I morgon kommer jag att skita i alla sysslor här hemma, i morgon ska jag leka med barbie med min dotter, hon ska få se att hennes mamma kan leka!! Framförallt med barbie....
För är det något så är det just DET!!!
Jag kommer att slå av telefonen och stänga in mig i lippas rum med henne och bara leka! Jens kommer att agera vuxen och då han gjort det klart ska jag gräva fram en Ken docka som han kan vara!!
När de äldre barnen kommer hem ska jag naturligtvis ha kvalitetstid med dem också.

I dag var mitt batteri slut, då klockan slog 22 och jag skulle få sluta för kvällen, och det kändes
 som att jag skulle kunna somna på vägen hem.
Men jag piggnade snabbt till då jag upptäckte att skorven också hade slut batteri, om det var för veckan eller permanent vette sjutton men svärfar var tvungen att komma för att ge skorven lite elchocker, så vi kunde även denna kväll snirkla oss iväg i mörkret trötta och på sparlåga men hem kom vi och det är tur det! Nu är det friläge som gäller för oss båda till på lördag i alla fall och då hoppas jag att batterierna funkar bättre!

Tack för din kommentar Anna, du har helt rätt!!! =)

Sov gott!!

Otroligt!

Fastän man sitter vid datorn en hel morgon och bara slöar så har man ändå mage att klaga att man har lite tid, visst är det sjukt! Jag skulle ha hunnit med fantastiskt mycket om jag inte suttit här, men samtidigt så vill jag att min tid ska kunna räcka till för att göra ingenting.
Måste man känna sig onyttig för att man ingen nytta gör? I dag vill jag bara ta det lugnt och "slösa" tid vid datorn eller i soffan med en kaffekopp! Men hur kommer det sig att man drabbas av en känsla att inte göra något vettigt, när det är det man gör.

Man gör något man vill, som gör nytta för kropp och själ. Jag kommer att värdera min tid bättre och börja tänka att alla saker jag gör som jag mår bra av det är "nyttiga" saker, är det inte så det ska vara? Kan man strunta i tvätten två dagar för att man inte tycker att det är tillfredställande? Mitt svar på frågan är att JA det kan man om man har en snäll man som tar det istället eller om man skapar en pakt med sina barn om att de inte får smutsa ned sig, för vad händer annars om två dagar jo, det finns otroligt mycket mer skittvätt som du har ännu mindre lust att tvätta än för två dagar sedan, men nu måste du om du inte vill att det ska bli ännu värre.

Det är lätt att säga att man ska ta till vara på tiden och dagen bla bla bla
Men om man ska ta till vara på  de mysiga stunderna under dagen, vem gör det helhjärtat då man vet att tvätten måste hängas, maten förberedas, brev som ska postas, kläder som ska förberedas, ett heltidsjobb att sköta samtidigt som du funderar på barnen i skolan och nya vinterdäck mm.
Var hittar man balansen mellan alla dessa saker och hur får man ut ett sånt drägligt liv som möjligt som man dessutom har tid att leva tillsammans med familjen???
Vore tacksam för svar från någon i liknande situation!!!

Linnéa

Sista kvällen

Nu är det sista kvällen och ledig dag i morgon, sååå skönt!
Sitter och dricker kaffe för tillfället och ska snart göra mig klar för dagen, ringa lite telefonsamtal och posta några brev.
Det är kallt ute idag med, känns som att man inte ens vill gå ut, bara stanna inne i värmen.
Täckbyxorna lär få följa med på jobbet i kväll annars kommer jag att frysa ihjäl på vår prommis!!!
Ha det bra!

Linnea

Dagarna likadana!

Tänk att man hamnar i ett flyt då alla dagar känns likadana, trots att det finns så många guldkorn att upptäcka var dag. Det är som att man förblindas av dagens alla måsten, rutiner och krav att man missar det där lilla extra som finns där.
Saker som kan vara svåra att se, saker som man skulle känna och uppleva om man inte vore så fullt upptagen med att få tiden att räcka till.
Men jag antar att hur det än är så är stressen och tidsbristen bara något man måste lära sig att hantera, men fråga mig inte hur.

I dag har jag jobbat kväll, imorgonkväll är det min sista kväll för veckan också jobbar jag helgen.
Nu har jag och skorven precis anlänt hem, efter att ha sniglat fram på den fläckvis hala vägen, den ville inte starta när vi skulle iväg men efter mycket krusande och fjäskande brumma den igång och vi kunde båda två trötta och nästan utan energi hala oss i väg till Svensbyn.
Nu väntar film, varm säng och gomannen så jag tänker inte slösa mer tid här utan gå och upptäcka lite "guldkorn"
Kram på er alla trogna läsare och alla andra med för den delen!
Mig hör ni mer av i morgon.

♥Linnéa!

Godmorgon!

Vi äter frukost och rustar barnen för tillfället, sedan ska de i väg på dagis och skola.
Jag kommer att passa på att vila då de åker, känner mig så trött!

Linnéa

Natti natti!

♥ Trötta jag! Jääääsp! Nu nalkas sängen i allra högsta grad, denna dag har tagit ut sin rätt mer än nödvändigt och det kommer att kännas otroligt härligt att krypa till kojs!

Tittade på "Desperate" i kväll och det var lika bra som det alltid är, ny säsong, nya intriger och helt klart superförväntningar, jag ser framemot avsnitten i höst/vinter med stormande förtjusning.

Nu ska jag inta den varma platsen brevid min älskling och försöka se lite film innan jag däckar!!
Sov gott!!

Linnéa

Quinoa sallad!!

♥♥Här kommer ett enkelt recept av mig som är användbart till mycket och nyttigt dessutom! =)

Detta behöver du, quinoa, feta ost i vitlökslag, avokado, ruccolasallad och bladspenat, ev vattenlagd rödlök.


 1 Koka upp quinoa efter antal portioner och låt sedan svalna! 2 Skölj ruccola sallad och bladspenat och låt dem rinna av. 3 Skär avokado i gova bitar och blanda sedan i hop allt detta samt feta osten i quinoan! Häll lite av vitlökslagen från osten över den färdiga salladen för lite mer smak! Rödlök kan användas om man gillar det, men ha den gärna i vatten så att den inte blir för dominant i smaken.

♥♥Hur mycket av vad man använder får den egna smaken avgöra, då blir det bäst!!

Kan användas till, pålägg på smörgås och skippa smöret, till köttet, på hamburgare mm.
Självklart går det bra att äta den bara som den är också!

Så fint!

Ja det blev så fint med den nya soffan och gott har jag sovit i natt, nu är man pigg och utvilad och det är väl så man ska börja dagen. Trots detta så är det ruggit ute och man behöver ändå ladda lite batterier för dagen och det gör jag nu med en god kopp kaffe!

I dag ska Lippan på dagis, Jens for med Kevin på skolan nyss och Milla och hennes kusin promenerade dit, jag stod och tittade på dem då de gick och nog är de söta.
De två små tjejerna stannade mitt i allt och stod säkert och filosoferade en stund, jag tänkte oxå på Milla, det gick så fort för henne att anpassa sig till sin nya skola och sin nya livssituation det gick så fort för henne att bli en Svensbybo.

I gårkväll så kom jag på mig själv att längta till julen, att pynta mysigt, alla goda dofter, all mat, klapparna till barnen mm.
I går kom jag även i håg att det inte är så länge kvar tills jul, tiden går fasligt fort och jag har redan fyllt i min ledighetsansökan, såg igår att både jag och Jens har dagar kvar att ta ut på flickorna.
Jag kommer bara att ta fyra lediga dagar till jul, men kommer att vara ledig sex sammanhängande dar men det känns som att det räcker.

Snart är det höstlov, det blir nog skönt för barnen och deras far då de slipper upp tidigt på morgonen och bara kan slappa och göra sånt de tycker är roligt.
Anton min lillebror har pratat om att komma någon natt då oxå.

Nu ska jag sätta med mitt lilla hjärta innan hon ska iväg på dagge!

Hemma!!

Äntligen hemma och en ny soffa i tv-rummet!!! =) Mörkgrå/svart divan superfin! Jag har mått lite illa ikväll så det blir att koka en kopp thé och krypa ned i soffan med täcke och kudde samt lite iskallt bubbelvatten.
Det har trots detta gått bra att jobba i kväll, vi har vart på en långpromenad i höstmörkret det var friskt och skönt må jag säga.

Nu ska jag gosa ned med Jens i nysoffan!

Sweet dreams to you all!!!



Go´morron!!

Måndag morgon och bara fyra kvällars arbete denna vecka och helgen, sedan fyra kvällar till och tredagars ledighet.
Man går verkligen händelserna i förväg här och är det något jag lärt mig så är det att ju mer man längtar till tredagarsledigheten, ju snabbare går den.......=(

Sitter med kaffe i vanlig ordning, hur skulle man annars vakna till?
Hela familjen vaknade 6.00 en hel timma tidigare än vad vi brukar stiga upp, det kanske blev nog så tidig kväll för oss alla men förhoppningsvis håller vi oss pigga hela dagen.
Jag ska nog vila lite innan jag åker i väg på jobbet. Det känns skönt med kvällsvecka nu, det blir lite av en minisemester.

Det ligger lite snö och smälter bort på uppfarten och det känns grått och trist ute, jag vill ha bättre väder och iaf till i kväll.
Nu ska vi ta oss nått att äta!

Hoppas att ni får en bra måndag!

Sovgott!!

Ja nu är det kväll åter i gen och barnen ska nattas, lika bra att börja nu så att alla kvällsbestyr hinns med att göra. Tidiga söndags kvällar är ett stående faktum hos familjen Björklund då helgen har tagit ut sin rätt, en bra start på en ny vecka, pigga barn lär sig bäst och är sååå mycket trevligare än trötta barn. Någon som håller med? =)
Jens och Kevin bjöd på en supergod middag, hemmagjord pizza med massor av smaskigheter på.
Jag blev så mätt att jag knappt orkar gå men värt det =)

När barnen lagt sig för kvällen så ska jag och Jens krypa ned och se film, kanoners avslut på en kanoners helg!
Jag hoppas att helgen har blivit lika bra för er som den har varit för mig/oss.
Sov så gott!!

Linnéa

Tänkte visa lite bilder från Millas kalas!

Så här söta tjejer var på Millas kalas, och tårtan är gjord så att den skulle vara så tjejig som möjligt.

Jag tror att Milla var nöjd över sin mamma då alla barnen tyckte att den var jättefin. =)

Visst var det ett fint strössel, "princess lillifeé" heter strösslet.
Tyvärr så ser man inte det glansiga så bra men det var superfint!

Höstvärme!!

NU!!

Nu äntligen är vi klara med storstädningen, nu är det fint både ute och inne =)
Sitter och tar en kaffepaus nu sen ska det sättas i gång med rensningen där.

Vad mysigt det är att vara inne då det är ett sånt här skitväder, vi har tänt ljus och bara myser i värmen och det som är så skönt är att vi nu bor i ett hus som går att få varmt =)
Grabbarna är då inte kröjmiga det är nu fjärde gången i dag de är ut och cyklar i regnet, de bygger hopp och gör olika trick, nog är de tåliga alltid!
Milla och Filippa har främmande av deras kusiner, de busar och tjafsas om vartannat och omän det är lagomt gulligt så är det ju något som hör till och de är väldigt duktiga på att lösa sina "konflikter" =)
Nu är det bara att avsluta denna kopp och fylla på igen sedan börja med stor rensningen.

Linnéa

Nä fy vilket väder

Jag kan nog glömma att grilla korv i dag minsann, vädret ser ut att inte bli bättre och för tillfället så ser det ut att inte kunna bli bra någon gång, så i dag blir det att bara vara inne och mysa i värmen och tända ljus!
Nu har vi fått i oss en riktig brakfrukost och det var såklart super gott men jag tror att det blir en till kanna kaffe för att  vakna till ordentligt i dag.
Tröttheten skyller jag också på vädret!

Ha det bra!!

Godmorgon

I dag kommer jag att ta styrka ända ned från tårna, nu ska det rensas kläder och plockas fram varmare alternativ, det ska även fixas till i hallen så det är ordning och reda om mornarna då man ska i väg med barnen, på så sått köper man sig mycket tid.
Sen blir det lite annat innefix och plock.

Burr vad det blåser och regnar ute det var tur att det var plusgradigt annars........
Vi valde rätt dag att vara ute på må jag säga, inte för det jag känner mig faktiskt lite sugen på att göra upp en eld och grilla korv men det beror om vädret stillar sig lite.

Frukost nästa, kokta ägg, kaviar, marmelad och ost, självklart inte allt på en och samma smörgås =)
Kaffe, och cornflakes till det blir bra!

I dag åker min lillebror hem, trist! Det blir alltid så tomt då han åker men vi får se vad vi andra hittar på att göra, jag känner mig aningens rastlös.
Nu ska jag äta men ha det gott alla!

Linnéa

Så nöjd!

Nu är det klart där ute och vad fint det blev det tog ett bra tag men värt det! Nu lyser det mys.
Vi kom precis hem efter ett besök på ica för lite tom och jerry, det blev en sen middag och efter att vi dukat bort maten så hann klockan bli en hel del men nu sitter kidzen och snaskar till en film och jag ska snart gå och mysa med dem, först ska jag bara dricka upp mitt nykokta kaffe.

Och vad händer i kväll, dusch,renbäddning och film mys med karra!
Önskar er en trevlig kväll! =)

Linnéa

Oj så mätt!!

Nu är det påbörjat, höststädningen i full gång och nu finns ingen återvändo!
Nu är vi även hemma efter en god paltlunch, jag valde blodpalt och det var underbart gott.
Väntar på att mitt kaffe ska bli klart nu och sen ska jag ut och fortsätta, sen blir det och ta insidan av huset också, jag har på något konstigt sätt kommigt in i en ond cirkel då städningen alltid blir på en lördag det vore ju mycket bättre om det var mitt under veckan det kunde inträffa, för då är jag på jobbet och Jens hemma!

Milla har kompis hemma, en tjej från skolan, Filippa målar med sin nya målarväska som hon vann i barnlotteriet och Kevin och Anton är ute och hjälper Jens att bära ned resten av pelletsen. Här sitter jag och slöar och helt ärligt så ser jag inte det så farligt.
Hämtar mig lite kaffe och njuter! =) (passar på innan man blir upptäckt)
Är så sugen att åka och hälsa på nån i kväll, bara synd att man hinner bli så pass trött att man hellre stannar hemma, vi hade tänkt fara en sväng nu men då fick Milla främmande, jaja det får bli sen.....

Hejsvejs så länge!!

Ut och fixa!

Nu har vi fått i oss frukost, nu åker kläderna på och alla ska gå ut för nu ska det höststädas på gården och göras mysigt med lyktor och dekorationer, vinter kläder och skor ska plockas fram och allt annat ska bäras bort.
Håller på att tina upp korv som vi ska grilla ute vid en varm sprakande eld!
Till lunch går vi över till bönhuset för att äta palt och lyssna på kören som Milla är med i, det blir trevligt.
Nästa lördag ska Milla börja konståkning, det blir också kul att fara på. Tyvärr kommer jag inte att kunna vara med första gången för att jag jobbar helgen och det känns surt, men det är ju bara var fjärde helg jag jobbar så jag kommer att kunna vara med mycket ändå.
Nä, nu ska ungarna kläs och så blir det utgång!!!

Håll er varma!! =)

Burr, nu är den här!!!!

Fy vad kallt det är i dag 7.4 minus!
Nu är den här den kalla skitvintern, om det inte vore för att man ändå maste he sig ut, om man bara kunde stanna inne i värmen då skulle vintern vara bättre, kännas mildare på nått sätt.
Eller om man ägde lite mera vuxenvinterleksaker, då skulle man oxå kunna gilla vintern men som det är nu blir det väldigt kallt att lägga sig i solstolen, om den ens håller i hop! Haha!

Det bor en varelse i en koja intill vårt hus! Varelsens namn är filip och är en kanin, efter sommarens sköna dagar finner kaninen sig mycket ensam och bortglömd, numer är det bara mamman och framförallt pappan som bryr sig om den genom att ge den vatten och föda men all annan social behandling blåste bort med hösten.
Vad ska denna lilla kanin göra nu???
Milla som är kaninens mamma och som hellre sjumger i kören och umgås med sina vänner än att umgås med kaninen, hon ska få bli uppmärksammad på att hon fortfarande äger och har ansvar för lille Filip där ute, nu är det dags att komma i håg sin lille vän eller ge bort han till någon som verkligen vill bry sig, till någon som tar hem morötter från dagis för att ge han, till någon som på skarpen säger till sin storasyster att man måste sköta om sina djur, till någon som på ett otroligt sätt binder sig till sina djur och tar hand och älskar dem även då nyhetens behag lagt sig. Hennes lillasyster Filippa fyra år, är den blivande adoptivmamman till Filip om det inte blir någon ändring.

Jag ska gå ut och gå men först lite fulle för att fylla på energin helst då det är så förbenat kallt ute! Men godmorgon alla jag hoppas att ni får en underbar dag! =)
Linnea

Ja så blev det äntligen gjort........

och det blev helt ok, ja, jag pratar självklart om mina fixade gardiner som jag så länge tänkt hänga upp i vårat nyinredda vardagsrum, men av en konstig och aningens trött anledning har jag aldrig tagit mig för det, men i dag efter mängder av kaffe och överskottsenergi fick jag det äntligen klart men det var dock det enda av hundra saker som jag "borde" göra. Fredag eftermiddag/kväll ska man väl vara trött antar jag, då får man skjuta upp saker och det är för mig helt ok.

Minstingarna sover, eftersom att min gulliga brorsa är här i kväll är Kevin fortfarande vaken men med otroligt stirriga ögon han är trött efter sin skolvecka och ska snart få lägga sig.
Själv är jag på väg till ett varmt och skönt bad, levande ljus, hårinpackning och må gott stund och om jag fortfarande är vaken efter det så blir det en film antar jag.
Fastän jag har en förmåga att slumra in direkt vi slår på så tycker jag att det är rätt skönt att göra det till en film.
Beger mig till badrummet för att göra iordning och mojjsa!!
Hoppas på fortsatt trevlig kväll och en god natt!

Linnéa

Vilken underbar Jens!! =)

Nu har vi avnjutigt en ljuvlig middag, tänt ljus och pustat ut, nu äntligen är det fredags mys!!
Nu sitter jag med en stor kopp kaffe och njuter av den, jag ska snart baka nått gott till i kväll och till idol såklart.
Min man har harvat ut i kyla och mörker för att krypa i skogen och hämta vitmossa till mitt höstfix, visst är han gullig!
Om jag hinner i kväll ska jag fixa gardiner till tv rummet och sen blir det film, passa på att se då man har sovmorgon i morrn, underbart!
Jag har lovat mig själv att om jag vaknar klockan sju i morgon som jag gjorde förra lördagen så ska jag gå på en långpromenad så är det bortgjort senare, det kan ju vara bra eftersom att vi ska på skördarfest med uppträdande av himlakören samt palt förtäring, muuumsss!!!

Ja det ska som sagt bli skönt med helg det är så mycket jag vill göra hemma som man inte hinner då man jobbar, sen att ladda batterierna till i veckan.
Nu har jag snart tömt min kaffe mugg eller rättare sagt mitt 50cl kaffeglas och jag känner kreativiteten komma rusande nu ska det fixas gardiner ändå.....
Snart kommer Milla från kalas kul att höra hur hon har haft det, nu hör jag att Jens kommer med mossan så tack för mig och ha en skön kväll och trevlig helg!

Linnéa!!

Ooo vad skönt.....

Nu kastar man sig ned, barnen ligger och det ska jag med, lägga mig och se idol, pusta ut och se fram mot morgondagen och helgen.
Hittade lite gott längst in i skafferiet så det blir att knastra på nått gott i kväll och att se en film,  mojsittt!!

Jag har så kalla fötter att jag tror att jag ska ta på mig tofflor, ajdå, kom på att mina tofflor är förbrukade.
Kanske ska låna min dotters hmm......

Nu börjar idol så då ska jag avsluta natti natti!

Milla i tidningen!

Såja då var man hemma igen då.....underbart! Tycker dock att det är synd att tiden går så fort när man är hemma det är då man vill att tiden ska stanna.
Just nu sitter jag och väntar på att middan ska bli klar, kycklingfilé fylld med sambal oelec (om det stavas så) hackade champinjoner, äpple, vitlök, skinka och cheddar ost! Till detta blir det en grönsallad och kokt potatis, mums detta kommer att bli gott!!

Vad skönt det känns med fredag i morgon, helst ser jag framemot lördag morgon då man får stiga upp och slippa stressa i väg på jobbet.
På lördag har Milla ett till framträdande med himlakören och då ska vi även äta palt där, det blir kul och gott!
Milla var i Piteå tidningen i dag och hon var sååå söt min lilla sockerpingla!

Linnéa!

RSS 2.0