Eftermiddag.

Milla har haft kompis sen hon kom hem från skolan de har sjungt, lekt, ätit, begravt en mus och tittar nu på svampbob i väntan på kören. Jag kan säga att jag upplevt toner som inte finns då tre sjuåringar sjunger för full hals till gitarr.
Jag sitter och smälter maten som förövrigt var svingod, min egna kasslergratäng.
Snart ska jag gå och ta ett bad, där ska jag ligga i flera timmar...länge...länge...bara koppla av och må!
Det ni!!! =)

Trisslott!!

Hahaha! Hör och häpna, jag fick en trisslott av schenker i dag som ursäkt för den långa leveranstiden (sju dagar)
Undrar vart trisslotten var då vi väntade på Kevins cross, det tog över tre veckor......

Jaja, en trisslott utan vinst gånger två fick det bli, inte illa!

Kall morgon.

Få se om jag kan få till ett inlägg med min nyvaknade hjärna, inte alls säkert men jag ska göra ett försök.
Somnade före tio igår så jag har faktiskt förhoppningar om att vara eller bli rätt pigg idag. Det måste jag.
Ska ned i källaren idag och kolla vad jag hittar för kläder till barnen, vad som går att återanvända. Filippa fick en ny Didrikson overall förra året som jag hoppas att  hon kan ha även i år. Jag har dragit mig för att gå ned pga alla spindlar men nu är jag illa piskad, känns onödigt att köpa nytt då det redan finns. En del iaf.

Sitter nu och dricker kaffe för att vakna till, hör Liam börjar knorra så han vill nog snart ha sin morgonflaska. Han sover alltid nätterna igenom nu, hur underbart är inte det =)
Kevin har vaknat och myser en stund framför tvn, han knaprar halstabl. för sin onda hals. Han har ingen feber och får därför ändå gå till skolan. Igår berättade Milla att det går magsjuka på deras skola och att fröken bett dem tvätta händerna NOGA! Jag i min magsjukeskräck hann fundera "om jag skulle skicka med henne handsprit" men ne.....heheehe!

Nu ska de andra också väckas................

Måste bara visa...

Detta åt vi till fredags middag, det tog ett tag att få in bilden hahaha......
Mina egna rullade sushis...mumma!!!!



Liam leker vid matbordet.....................................





Här är en bild på Milla och Liam.....



Såja det var allt =)

Äter lunch och blockar .......

Sitter och har lagt ut lite smått o gott på blocket...undra bara vad min man säger då jag berättar att jag har satt ut vårt köksbord till försäljning ;)
Det är så mkt jag/vi kan sälja som ger oss en extraslant och öppnar upp i förråd och andra utrymmen......då hör inte köksbordet och kattungarna till det hihi....min tanke är att jag ska få allt sålt så jag av de pengarna kan köpa det bord jag vill ha från ikea =) Vi klarar oss på sex platser än så länge men det är kört då vi får främmande, jag vill ha ett bord med minst åtta platser. Får jag allt sålt kan vi även lägga en slant på den andra bilen vi "måste" köpa.
Bort med det gammla...in med det nya!!!!

Godmorgon

I dag fick jag skicka iväg en krasslig man på jobbet, medans en krasslig fru stannade hemma.
Vi satt och pratade igår varför denna förkylning inte vill ge med sig, den kommer och går hela tiden. Vi kom då fram till att det garanterat har att göra med svinvaccinet.
Nåja det är våra spekulationer.

Nu ska jag slita upp barnen och vi ska göra oss klara att möta denna onsdag med allt vad det innebär.
Önska oss lycka till!

Glöm inte att vara med i tävlingen ni hittar under detta inlägg =)

 

Vinn ett Gunila Axén molnbäddset!




Jag tävlar om ett Gunila Axén molnbäddset till en

barnsäng från HippahemMuppsan´s blogg


~~~~

Du väljer mellan ett brunt eller rosa bäddset till barnsäng!!

Vinn ett unikt halsband!

Just nu har du chansen att vinna detta namnhalsband från I Love Plexi. Halsbandet betår av 4 st brickor med lätt rundade kanter med valfritt namn/ord graverat.

Skriv om tävlingen i din blogg, länka till Dianas blogg och I love plexi, alternativt maila fem vänner. Skriver du även ett inlägg om temahelgen får du dubbel chans i temahelgens tävlingar! ;o)

Lycka till !!!



Vinn en superfin väska! =)

Detta är en tävling du inte får missa! Nu har du chansen att välja en valfri skötväska blandDadGears många söta, tuffa, praktiska, snygga och funktionella modeller. DadGears skötväskor funkar utmärkt även som jobb, sport eller skolväska. Dem är kända för deras höga kvalitet och design.

Vill du vara med? Gå in och välj vilken skötväska du skulle vilja ha om just du vann. Tipsa fem vänner om denna tävling via mail eller skriv om tävlingen i din blogg. Länka till DadGear och till Dianas blogg.

Tipsar du även om temahelgen i din blogg får du dubbel chans i alla tävlingar under denna vecka!

Lycka till !!!

Så Är Det!

Kokar fläsklägg till blötan som vi ska  äta till middag, själv tycker jag att det luktar svinigt äckligt och är inte ett dugg sugen på det, sen är jag på ett jäkla humör också, en likadan dag som igår med andra ord.

Filippa är hemma, jag hann somna tio minuter i morse innan jag skulle hämta henne, men fick bara en huvudvärk av det som dessutom vägrar att ge med sig.

Har ont i fogarna i dag, nu är det över fyra månader Liam föddes och jag har fortfarande ont till och från...frågan är om det någonsin kommer att ge med sig?

Det var faktiskt så att jag kom på mig själv att gå och halta då jag lämnade Filippa...det tog ett tag innan jag reagerade själv på det konstigt nog. Antar att jag är så van vid det efter graviditeten så att det kändes  så vant på nått sätt.
Lättare blir det inte av att nacken och axlarna strular en hel del, samt handlederna som värker.

Nu blev det en hel del klagomål men vad ska man göra åt detta det är väl lika bra att dra hela klagoramsan medans man likaväl håller på...................eller nä bara nästan,resterande ska jag bespara er.
I dag kan den ramsan bli väldigt lång..............bränsle för det finns så att det räcker och blir över.

Kattungar

Leveransklara kattungar till salu!!! Riktigt snygga ena missar som äter och går på låda. Intresserad? Hör av er!

Godmorgon på er alla nyvakna där ute!

Natten har varit allt utom bra, vi har sovit dåligt hela familjen och det har varit mer spring i natt än under hela dagen igår. Jag lider med Jens som ska åka och vara pigg på jobbet hela dagen själv ska jag krypa ned i sängvärmen med Liam så fort alla barnen är lämnade.

Måndag

Mer än så behöver jag väl inte säga, det mesta är grått och måndagsaktigt idag omän solen lyser då hehe......det är jag som är grå och trist idag inte vädret. Bara jag och den eländiga måndagen.
Filippa håller på att ta musten ur mig med sin jäkla trotsålder, kattungarna har jag lust att kasta ut, matlagningen är så trist och jag kommer inte på nått att laga. Trist att vara själv, och inte kan man fara någonstans heller eftersom att barnen slutar olika tider och Filippa bara har sina ynka tre timmar på dagis, så möjligheterna att göra ngt medans "storbarnen" är borta finns inte det resulterar bara i en massa stressande. Man stannar hemma och städar, fy vad man städar och tro mig då jag säger att man tröttnar på det också rätt fort.
Om man ändå hade gångavstånd till nått kul men det finns inte heller bara skog kossor och åkrar.
Till råga på allt detta är mina bihålor än en gång igensvullna....och jag bara fryser och huttrar.

Så här känner jag idag, kan vara annars i morrn. Hoppas så!

Liam fick prickar av smakportionen med morotspure och visar på ont i magen så den lägger vi också på hyllan och håller oss till ersättning och gröt.


Lördagkväll!

Sitter här vid datorn, Liam ligger i vaggan mittemot mig och myser med snutten och sitt lilla lejon. Han har på sig en ny tröja " I ♥ dad "

För ett tag sedan följde jag flickorna ned, de somnade i soffan =) Nu sitter Kevin och Anton här vid datorn, och det känns som att jag bytt ut min wow spelande karl mot min fjortonåriga lillebror =)

Jag måste säga att jag myser på riktigt bra här hemma, men om jag säger att jag inte saknar min góa stora nalleman skulle jag ljuga (må han aldrig läsa detta inlägg, han skulle nog kunna dräpa för "nalleman" Hahaha)

Men jag misstänker att den "nalleman" jag saknar är utan ben då han kommer hem, så jag och Liam har gjort en deal, Liam sover på Jens sida inatt och pappa kan då ta vaggan.
Morgonrocken är framlagd ifall jag måste ut och hjälpa till att bära in han : ) hihihihi!

Ante och Kevve ska slå på en film. Så snart ska jag kasta mig ned i sängen och titta film med dem =)
Hoppas att ni alla haft en lika bra dag som jag har haft!

Jag ska pussa ihjäl min man då han kommer hem!

Kan i lugn och ro ta emot helgen.

Nu är helgstädningen klar, toppenhärligt.
Nu kan jag bara slappa och göra sånt jag tycker är kul som att pyssla och måla, hade tänkt ge Liams skötbord nytt liv genom lite färg...
Har redan tänt ljus och håller på att koka ris till sushin i kväll, det är redan mys med andra ord.

Jag vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till våra vänner Anki o Daniel Forsberg som gifte sig idag (i all hemlighet) Bra gjort!!!
Hoppas att ni njuter till fullo på eran lyckliga dag och resten av era liv tillsammans =)



Grattis än en gång!!!

Tandfén

Jag har glömt att berätta, igår tappade Filippa sin första tand!! Äntligen, som den varit besvärlig. Hon frågade igår om det var pappa som var tandfen, nej svarade vi. Filippa lovade sig själv att hålla sig vaken hela natten och imorse sa hon att hon var vaken  hela natten och fick se tanfén, hon hade en rosa stor klänning på sig med blåa fjärilar på......hon beskrev hennes käder i minsta detajl. Jag undrar bara vart Jens gömt den utstyrseln.
Pengarna i glaset blev en BIG suprise! Har jag råd med en hel bil? Nej lilla gumman men en liten bit av en bil =) Hennes högsta önskan som ni säkert redan hört är ju en rosa racer bil. Men för det krävs några fler tänder än vad hon har.

Bilder på mitt och Filippas akvarium!!

Med detta satt jag och Filippa och pysslade...länge. Vi hann vicka på tänder, äta mellis, ge lillebror mat. Men det viktigaste var då vi satt där tillsammans och pratade samtidigt som vi limmade,trädde och klippte! Vi skrattade och roade varann tillsammans, det var helt enkelt kvalitets tid.



Hihihi, Tjusigt va? Vi ska klä yttersidan i folie för en snyggare utsida. Då vi var klara satt Filippa med detta i knät och sa, mamma, vi är så duktiga du och jag!
Vi använde oss av undervattenspärlor från Filippas pärlburk, blåa sop påsar, liten kartong, sytråd, lim och tejp.
Samt färgade "glasspinnar" Och färgade "piprensare"
Från början hade vi tänkt att bara köra undervattenstema, men Filippa den fjärilsälskade flicka hon är kom på att det även finns undervattensfjärilar, och så det blev. Vi hittade även fina bubblor och sjöstjärnor attt klistra in. =)

Här kommer några nya bilder på vår lillgrabb som börjar vara stor ♥




Hät kommer även två bilder på Millas och Emilias höst teckningar. Var tvungen att fota dem då de var så otroligt fina. Teckningarna målades på bron medans de satt och titttade ut mot åkern =)



Detta satt de och knopade ihop medans de surrade som två gammla tanter, lägg märke till människan i lövet.

Det var allt för ikväll, nu väntar en säng med en väldigt älskvärd gubbe i.............

najti, najti!!!!!!

Städning pågår!!

Ni som nu tror att jag gått och blitt fullkomligt galen, ni har rätt. Jag har bakat, gjort barnmat, middag och lunch hela dagen. Nu ska jag diska bort och torka bort lite mjöl, smör och div andra saker som har en förmåga att yra omkring då jag leker bullmamma!
Men till skillnad från andra gånger så har det faktiskt varit rätt kul med detta idag, omän jag fick skjuta upp torsdagstädningen till imorrn. Hahahaha!! Bullbak och torsdagstädning kan man bli mer "bullmamma" än så, jag kanske har gått och blivit en, kan det vara så?
Kollade just in på mina americanska cookies, hade tänkt göra rejäla kakor men det visade sig bli mkt FÖR rejäla kakor =) Jaja, förhoppningsvis är de goda iaf.

Middagen som bestod av rullader fyllda med kantarellost puttrandes i grädde med en god sallad till blev omtyckt!

Någon mer än jag som inte ttar mig in på fejjan??

..............................

Jag har lyckats krypa ut ur morrisen, strax före lunch dessutom.
Jag har röjt och pysslat ihop ett väldigt fint akvarium med min dotter, bilder kommer vi ett annat tillfälle.
Nu tar jag en kaffepaus innan jag ska sätta igång att baka fika till i morgon, nej det är ingen som fyller år. Turen att jag bara behövde baka vid födelsedagar är borta med vinden, nu måste jag nämligen baka för Jens fredagsfika och vette sjutton hur ofta det är Hmmm......

Så helgstädningen skjuts upp till i morgon om jag inte får ngt energiryck senare i dag.
Tvivlar dock på det.

Vem har förresten beställt detta pisssväder? Om det är ngn vän till mig på fejjan så var god att radera mig som vän då!!! Jag behåller inte vänner som är i maskopi med regniga vädergudar.

Hallå där!

Ingen kommentar sen sist ser jag och man får väl dras med de politiker vi har då ;) Men var inte rädda för att ge ett litet avtryck då och då för det är jättekul!

Han Pruttade!

Liam har totalvägrat sova i kväll, jag vet vad ni tänker; han e ju en bebis de sover ju inte och om de gör det så är det på dagen då man själv "måste" vara vaken. Men Liam har aldrig haft för sig något sådant, han sover då vi sover, thats it!

I kväll var det jobbigt för honom, han ville INTE sova. Men nu för ett tag sedan efter mkt vridande och vändande så kom en låååång fis och en till, en till och ännu fler............nu ligger han blixt stilla och sover medans jag förbannar den potatis jag stoppat i honom. Han verkar inte alls vara mogen för det ännu så vi lägger det på hyllan ett tag till.
Antagligen är det stärkelsen i potatisen som ställer till det.
Vi fortsätter med gröten och avslutar detta inlägg med att han pruttade, nu är allt frid och fröjd!

Jag vill ställa en fråga till er alla därute, den lyder såhär! Om du fick skapa ett eget parti, vad skulle  kärnfrågan vara? Vem vill du nå ut till?  Vad skulle partiet heta? Hur skulle ditt sverige se ut?

Nu vill jag verkligen höra era partidrömmar, ni får vara anonyma som kända bara ni delar med er!

Pössss o gònatt!!!!

Kommentera gör ni genom att KLICKA på "KOMMENTERA" nere i högra hörnet efter inlägget!!!

Jag lyckades!!!

Så många moment och inte ett enda misslyckande, degen blev bra, blandningen blev bra, gräddningen blev bra och de blev tom. snygga. Jag kan göra snygg mat!!!!!!
Nu återstår att se hur detta smakar tillsammans.

Jag är smått överaktiv i dag och har därför redan dukat bordet, gjort en god blandsallad och spolat upp iskall svartvinbärs saft som står på ytterligare kylning i kylen..................

Trevlig middag på er alla!!!

Solig pirogbakar onsdag!

Hej hopp, nu märks det att jag redan börjar klättra uppåt väggarna.
Jag menar det med pirogerna! Jag fullkomligt hatar att laga mat, helst sånt som kletar och sånt som ska jäsa.
Det som tar lång tid och ställer till med kaos i köket med andra ord.

Så tro mig att nått är jäkligt fel då jag ställer mig och gör piroger till middag före jag ens hunnit göra lunch.

Happy..tralllalaallllaala!!!!!

Jag är verkligen överlycklig just nu, det finns ingen människa som kan klå mig i "lyckligaste" just nu!!!
Jippiedibbidooo!!!! =)=)=)=)=)=))=)=)=)=)=)=)=)=)=)♥

Jag kan inte tala om något ännu utan tar det om det blir aktuellt.

Jansonen är i ugnen och nu dricker jag kaffe, ska snart koka lite pasta och köttfärsås till barnen som de ska få äta idag!
Snart kommer gubben=)

Kaffepaus

Kaffepaus i en redan lugn stund, jag har precis gjort mig klar och ska snart börja med våran lunch. Efter lunchen ska Filippa hjälpa mig att skala potatis till middagen.
I kväll ska Milla och spela bandy..hon tyckte att det var jätteskoj med bandy,kul.
I morgon är det återigen dags för scouterna för Kevs och på torsdag är det föräldramöte så våra kvällar denna vecka är räddade.

Måste prata med barnen och höra vad för film vi ska se på lördag och sedan ringa och boka platser.

Tisdag Morgon

Godmorgon på er alla därute!

Jag fick nyss ringa till dagis och ta ledigt till Filippa resten av veckan efftersom att vi bara har en bil i veckan.
Det är detta som ställer till det då dagis flyttat, det är ingen sträcka man går med en femåring precis. men jag klagar inte jag tycker att det är väldigt mysigt att få rå om henne och njuter av hennes glada sällskap.

I dag blir det Janssons frestelse till middag på min mans beställning, det blir dock att laga en till middagsrätt till barnen som total vägrar stoppa denna rätt i sin mun, Kevin hulkar då han känner lukten av det.
Nu har de åkt till skolan och jag hoppas att inget händer i dag, Milla var alldeles öm i bakhuvudet i morse.

Nu hör jag Filippa tassa på, hon har vaknat och jag ska gå och säga godmorgon till henne.

Millas sjuårskalas i bilder!





Det där var lite bilder från kalaset =) Här kommer lite bilder på Liam...



Detta skvallrar om varför han ratar nappen allt mer =)

Älsklingen på hemtågande!!

Kom just på mig igen med att sitta och sakna gubben, tänk att jag fortfarande saknar honom efter fjorton år tillsammans haha, visst är det klart man ska göra det, men efter en arbetsdag?;)
Längtar gör jag iaf precis som om det skulle vara vår första dag tillsammans =)

Eftersom vi bara haft en bil idag så måste vi åka och handla efter middagen, få se om jag åker själv eller hur vi gör, det enklaste vinner idag!

Liam har skitigt två gånger i dag precis som han brukar på måndagar, sista gången var han jättelös, precis som Filippa har varit i dag...hm...

Milla har blivit slagen av en sexårig pojke på skolan i dag, hon hade sagt åt honom att man inte fick ha pinnar på skolan eftersom att det är en regel de har. Då hade hon fått ett knytnävslag i bakhuvudet. Jag trodde att jag skulle springa till skolan i all hast och ifrågasätta vart fröknarna var!!! Jag blev så ursinnigt arg och besviken, ut med fler fröknar och rastvakter! Det är inte meningen att barnen ska behöva försvara varandra i ett slagsmål och sen dessutom springa efter hjälp. De ska finnas tillsyn av vuxna ute på rasterna, så pass många som behövs för att se till att inget barn får slag i huvudet inga slag alls för den delen.
Jag hoppas verkligen inte detta upprepas men är otroligt tacksam för att det gick bra den här gången.
Milla är öm och har ont där slaget träffade, så ska det verkligen inte vara då man kommer hem från skolan.

Så kul.....

 Nu är det bestämt den 12 november åker vi till Luleå och tittar på idol, fantastiskt kul!
Vi åker tillsammans med Dennis och Elin.
Som sagt, det ska bli mkt skojs!!

Kan det vara möjligt?

Känner mig halvdassig, ont i halsen och ont i skallen.....det kan väl inte vara en förkylning till? Jag har just blitt av med en förkylning för guds skull. Jag vill inte alls bli förkyld nu och definitivt inte få feber. I veckan har vi föräldramöte så jag måste banne mig hålla mig frisk.
Är man nu bara lite förkyld är det ingen fara men det e så jobbigt.

Filippa har vaknat och vi myser för tillfället i soffan framför nickelodeon, snart ska vi dra fram en hel del böcker och läsa.
I dag kommer hon inte att fara på dagis då vi bara hade en bil. Lika skönt det =)

I natt har jag drömt en massa konstiga drömmar och det lustiga är att känslorna från drömmarna sitter i fortfarande, nästan läskigt såntdär.

En tanke till de sjuka och arbetslösa!

Eftersom att det"friska" sverige röstat fram valresultatet, och samhällets "svaga" inte alls fått en endaste tanke så vill jag skänka dem en idag, jag lider med er samtliga. Jag tycker att det är synd att människor ska vara så förblindade av sin egna "höga" status att de spolierar drömmar och visioner framförallt drägliga liv för människor som inte har det så lätt.
Tänk att man aldrig ska sluta förvånas över hur vuxna människor tänker och agerar.

I dag så blir det en slödag för mig, Filippa och Liam, morgonröjet är klart och mysbyxorna är på. Snart vaknar nog Filippa och då ska vi äta frukost, sedan ladda upp med ett gäng böcker att beta av under dagen.

Igår masserade jag och Jens varann och jag kan lova att det känns idag, det gör så ont så ikväll blir det nog mer av den varan.

Nu...slapp!!!!

Eftermiddags besök!

I dag kom min kusin Jessica och två av hennes flickor Nelli och Lilly för att gratta hennes gud dotter i efterskott =)
Av familjen Fors fick hon en middag på max och sedan bio med popcorn och dricka =) Man blir så varm i ♥ när man ser hur många som bryr sig om henne och hur många som grattat henne. Milla blev förståss väldigt glad av uppvaktandet...men vem blir inte det och framförallt en sjuåring =)

I dag blir det en sen middag för oss, och självklart ska vi se valvakan...iaf så långt man orkar.
I kväll ska jag och Jens ha en riktig massagekväll, jag har så ont i mina axlar och han med, så ikväll blir det massage heeeela kvällen.

i dag har vi städat och tvättat så det är så rent och fint överallt, nu väntar man bara på att det ska börja skymma så vi får tända lite ljus och mysa.



Vilken härlig kväll!

Vi hade en otroligt mysig kväll i går, lekte och pysslade med barnen och jag målade klart en vägg i köket, det blev otroligt fint. Känns stort och öppet.
Barnen sitter och äter en sen frukost och disskuterar svarte damen, det finns vissa som är riktigt rädda här nu.
I dag kommer Jessica och Nicke med barn hit och ska gratta Millla, det blir skoj.

Hejsvejs!

Grattis lilla Hjärtat

I dag fyller vår Liam fyra månader, redan hujjaligen =) Tänk vad han hunnit slå rot i våra hjärtan och familj!
Det känns för oss som att han alltid funnits omän tiden går fort.
I kväll ska jag sätta in lite kort om jag hinner.
I dag ska jag nämligen måla klart i köket med färg jag beställt av fadern i dag, så nu ska det bli helt klart =) Det blir så väldans fint och öppnar upp det betydligt mer.

Barnen leker och ikväll har vi två bonusbarn från åjbojn, Edde och Emme! Det är härligt då det är fullt av ungar som busar och skrattar för det är verkligen de enda de gör!
Ha en bra kväll!

Hahahaa!

Milla ringde och sa att hon ville springa loppet i stan och jag tyckte inte det pga hennes förkylning, men lät hon för att hon ville så mkt. Jag hade föreställt mig att det var ett långt lopp, och nu berättar Jens att det bara var runt coop hahaha, så dumt. Hade jag vetat det har det väl inte varit nått =)
Nu sitter de och äter lunch och jag antar att hon sedan kommer hem, då kommer Emilia hit. Edvin kommer senare i dag och ska sova över hos oss och Filippa leker nu med Julia, de har just fikat och sitter nu och gosar med kissebarnen.
Jag dricker kaffe och ska snart röja i hop här litegrann.

Trevlig lördag.

Vem hade kunnat tro..........

Att denna dag skull bli perfekt......

I morse då vi vaknade tillsammans med en sjuårings alla förväntningar på vad ett kalas ska vara så började vi morgonen som vi "trodde" att hon ville den skulle vara.
Tända ljus stod på bordet då vi hämtat upp Milla till sång och gratulationer, bakom ljusen väntade en hög med paket som hon fick öppna.
Nöjd var förnamnet, tacksamhet det andra och mitt ♥ log.....

Hon cyklade i väg på skolan, timmarna gick fort och hon anlände hem på sin fina röda cykel, full av förväntan, pirr i magen och alldeles för mkt otålighet...."när kommer alla" Vid två tiden kom mormor, morfar och bäste morbror Anton. Av dem fick hon halsband, öronhängen och ett armband i äkta silver med silverhjärtan och vackra rosa stenar i, nu glittrar hon mer än en stjärnfylld vinter himmel. 

Klockan 17.30 anlände farmor,Stefan och bästa "kompiskusinerna" Ebba och Allis.
Av kusinerna fick hon ett jättefint stort badlakan i svart och rosa, det bästa var nog att motivet bestog av twinx! 
Av sin farmor och Stefan fick hon pengar som dom ska shoppa upp på kläder inne i stan i morgon, bara Milla och farmor.

Strax efter dem kom Jens moster och hennes barnbarn, Tova och lille Malte, barnens tremenningar. De hade med sig jättefina öronhängen till Milla, som hon ÄLSKAR!

Sanny (Jens farmor) och hans pappa kom i sammma veva, av Millas farfar fick hon mobilen, hon hade väntat hela dagen efter att få krama farfar för detta ;) 
Sen hade Milla verkligen önskat att Sanny skulle komma, glömde säga detta till henne då jag stressade i vanlig ordning, men Milla uppskattade det jätte mkt, vi med =)

Och...våra alldeles bästa Elin och Dennis med sina grabbar Edvin och Elvis kom! Milla ville att ELIN kom, självklart hela familjen, men jag tror att hon gjort Elin till "sin egen" ;)
Av familjen Björkman/ Olsson (hoppas på ett gemensamt namn snart ;) fick hon ett jättefint kort och en hundring!

Summan av (den uteblivna) kardemumman blev, ett superkalas!!!

Vill tacka alla gäster som kom och grattade vår flicka på hennes sjuårskalas ni är guld värda!!!

Sen...

Vill jag säga att lilla Milla är den BÄSTA Milla i hela världen Grattisgullunge..♥


Bilder kommer i morgon.....klockan blev på tok för mkt =)

Grattis Milla Älsklingen Vår!

Ett stort hurra till vår lilla dotter som fyller hela sju år idag =) Tänk vad tiden går fort!

I dag blir det kalas, tårtan står redan klar i kylen och fikat väntar på att bli uppätet i samband med firandet av Milla! Hon har öppnat pkt på morgonen (tyvärr har vi inte hunnit få symaskinen men hoppas att denn kommer i dag) hon öppnade några pkt med massor av pyssel i alla dess former,färger plus lim och tejp mm.
Hon fick även en klocka och  en äkta silver ring, hon hoppade av glädje!

Nu är hon på skolan och springer skoljoggen =) Hon nämdes knappt åka dit.

Hon längtar efter fler paket men tro mig då jag säger att det hon längtar mest efter är sina gäster, sitt besök. Tänk vad många som kommer för att gratta mig mamma, sa hon innan hon for med ett leende på hjärtat.

Kommer att lägga ut bilder på Milla och hennes kalas i kväll då vi sitter ned i lugn och ro =) Ha en bra dag, det ska VI!!!!!!

Klar

Nu är det bara handling kvar.
Tvätten fixad, köket storstädat, hela huset dammtorkat, dammsuget och skurat.
Renbäddat i sängarna och blommorna vattnade
Yes, jag gjorde det!!!!!!!
Men som sagt handlingen är kvar, phu...har ingen lust med det nu, helst skulle jag vilja äta middag, duscha och gå och sova. Men det är vad jag helst skulle velat absolut inget jag kan.

Nu ska vi in och möta upp Jens i stan.
Hej o hå lev o må!

OK

Detta har jag fått gjort än så länge, putsat silverskedar, torkat alla skåpar samt rensat i dem. Rengjort kyl,frys och skafferi. Rengjort ugn och fläkt samt torkat kaklet =)
Jag tvättar och viker tvätt för fulla muggar.
Nu har vi bara en lunch paus men ska sedan fortsätta.
Det flyter på bra, jag flyter i svett...blir en lång dusch sen =)

Dagens "att göra" Lista.

1. Morgonröj.
2. Städa ut skafferi, kyl och frys.
3. Rengöra ugn och fläkt.
4. Fortsätta med den lilla tvätt jag har.
5. Städa ut en garderob.
6. Storstädning med allt vad det innebär.
7. Handling
8. Lite bakning.


Det här är saker jag måste hinna idag. Filippa stannar hemma och hjälper mig med detta både idag och i morgon ;)

Trevligt besök

Har haft ett trevligt besök av "lillAnna" och hennes pojkar, barnen har slutat skola och dagis och jag ska snöra igång en tvättmaskin. Sen ska middagen förberedas.

Somnade.....gott dessutom =)

La mig och gav Liam mat i soffan och vi slocknade båda två, det är sådana stunder man kommer att minnas lång tid framöver i sitt kommande arbetsliv.
Att borra ned näsan i det spröda bebisfjunet, känna doften av världens underbaraste lilla bebis, höra hans små andetag, titta på hans små knubbiga fingrar som snuttar på grodsnutten,att bara vara nära.

Guld värt!

Då Var Det Onsdag Igen!!

Bara två dagar kvar innan Millsan fyller sju år, stora tjejen.

Vad händer hemma hos familjen Björklund idag då?

Inte alls så mkt hade jag tänkt men det får man ju se, kan ändras ganska fort.
I kväll har Kevin scouterna igen, denna aktivitet var verkligen något han föll för, han var alldeles till sig efter förra gången, det är så kul att han också hittat något som passar han.

Jag tycker inte att man ska pressa dem till aktiviteter som de inte vill, jag tycker att man ska introducera och få dem att prova men sen låta dem själva avgöra vad som passar dem. Vissa barn är nog inte ens mogna för både skola och en massa fritidsaktiviteter, eftersom att skolan tar mkt tid och energi.
Jag tror helt enkelt att var sak har sin tid. Nu har han både scouterna och i vinter slalom, som vi vet tar all hans fritid om han själv fick välja hihihi! Det tycker jag är lagom.

Milla har fotbollen som hon älskar, kören och nu pratar hon om att få börja ridskola......
Filippa har inget alls och det är inget hon saknar heller, hon har fullt upp med att "bara" vara en femåring under utveckling.....=) Annars blir det nästa år då hon ska börja kören och fotboll.

Inte nu till helgen men nästa, ska jag/vi lämna bort Liam för första gången. Mamma o pappa ska sköta honom då jag och barnen går på bio =) Jag hade kunnat ta med honom om Jens hade följt men det känns dumt mot de andra barnen om han börjar gråta och blir otålig. Men att lämna bort honom kommer att kännas otroligt ovant eftersom att det aldrig är gjort tidigare, och ja jag vet att det max rör sig om två timmar...meeeen ännndååå!!!!

Men det ska iaf bli otroligt mysigt att rå om Kevin, Milla och Filippa, jag vet att de säkert uppskattar min tid utan lillebror ett tag. De älskar sin lillebror men ibland tror de nog att han vuxit fast hos mig.
Vi har inte bestämt vad vi ska se ännu, det beror på vad som går och enade åsikter.

Nu ska jag verkligen slita mig härifrån och sluta svammelskriva.

Såja Då Tackar Jag För Mig...

Nåja, bara för ikväll alltså!
Nu ska jag duscha sedan kasta mig i säng med ♥

Mer av mig hör ni av mig imorrn!!
   =)

Lilla Liam!

Mammas älskade lilla vän, så liten men så otroligt älskad....Mmmm..skulle kunna äta upp honom och i bland blir jag verkligen orolig att jag ska det också! Men eftersom jag lyckats hålla mig från att äta upp mina tre andra barn så kanske jag lyckas nu också.
I kväll efter bortplockningen av middagen och övriga kvällsbestyr ska lillen få sitt "morgon" bad, stackarn har blivit försummad mitt i mammas bullbak i dag, han har snällt suttit och jollrat (utan avbrott) under hela tiden jag har vart upptagen i köket, inte ens fick han smaka från det som luktade så gott, medans syskonen smaskade i sig ett rejält mellis bestående av just allt det som kom från ugnen rykande färskt. Men han är glad ändå för han fick gröt, mycket gröt dessutom.
Strips och hamburgartallrik blev dagens middag, fantastiskt gott! =)

Milla är på fotboll och Kevin hos Hannes, Filippa är själv, men i morgon ska hon få ringa till någon dagiskompis, jag tror att hon haft det ganska trevligt med mig ändå!



Bakdag Och Inget Liambad!

Ja se där, for till stan och handlade tillbaka för att plocka upp Filippa på dagis hem och satte en bulldeg på jäsning. Bakade under tiden Henrys kokoskaka, muffins med en rosa röra på, farinkakor och sen blev det då vaniij och kanelbullar! Det ser hemskt ut här vill jag tala om och då det blev aktuellt med städning försvann min lilla hjälpreda konstigt nog.
Jaja, det köper jag, helst då inte jag heller har lust att städa upp......

I kväll har Milla fotboll el annan aktivitet på sjulnässkolan, jag tyckte det var en toppen idé och hon själv är så glad över det. Så då ska vi dit med stumpan.
Just nu sitter jag och häller i mig ca 50cl kaffe och väntar på kaffekicken (som dröjer skrämmande länge) sedan ska jag stöka bort här och snöra i hop en pannkaka till middag. Efter det ska jag lägga mig i soffan och bara vara, hm hur lätt det då kan vara, det där var nästan lite självbedrägeri men en härlig tanke.

Tisdag

Alla barnen är på plats och jag är åter hemma och ska göra morgonröjet sedan sätta en bulldeg på jäsning, gröt till Liam och sedan ett bad för honom. Men först av allt måste jag in till stan en snabbis.
Så egentligen har jag ingen tid att sitta bort här men ett snabbt inlägg kan väl hinnas med.

Det blev en tidig och härlig kväll för oss igår, med film.
Somnade snabbt men var trött så det snarkar om det i morse, Jens fick hålla på femton minuter med att väcka mig. För mkt sömn kanske?
.............jahapp, nu somnade visst lillgrabben om.

I kväll ska man se idol, vad jag förstod är det från luleå ikväll, hoppas att man känner igen någon =)

Älskade Kväll...

Misstolka mig inte, jag älskar dagarna faktiskt mer men då kvällen kommer är man alldeles för trött för att längta till dagen =) *jäääsp*

Haft en bra dag, i morgon ska fyra paket levereras =)

Rolig Brevlåda.

I dag var det riktigt kul att köra förbi vår brevlåda där låg två efterlängtade paket från tradera.
Ett av paketen innehöll jättfina (nyskick) leksaker till Liam som han ska få i julklapp och i det andra paketet låg ett gäng kläder till Liam samt 3 par sockar. Allt detta för fraktkostnad och några kronor =) I Love Tradera!♥

Nu väntar jag snart hem två av alla mina fem älsklingar nämligen Jens och Filippa, Jens plockar nämligen upp henne efter jobbet då han kör den vägen. Det är inte för att jag är lat det är endast för att spara in lite bensinpengar.
Jag har nog berättat att Filippa trivs väldigt bra på sitt dagis tidigare men säger det igen hon vill verkligen dit och det är jag så otroligt glad för. Jag tycker personligen att detta dagis känns mer som ett dagis, mer pedagogiskt och seriöst. Självklart är det inte personalen det beror på utan lokalerna, här ryms de att leka, och det är upplagt på ett bra sätt.
Sen verkar det finnas så otroligt mkt mer att göra på det nya dagiset motför det förra, både inne och ute. Jag kan så här i efterhand säga att jag hellre kör den extra sträckan för aatt hon ska få gå där och är glad att de böt.

Ja, snart börja med middagen då......

Hejsvejs alla glada!

Som Ni Märker...

Blir det en hel del inlägg då man går hemma om dagarna =)
Nu har vi lunchat och jag har tagit mig ut ur Jens alldeles förstora kläder, snart ska Liam väckas och göras klar för att följa med och lämna Filippa och hämta Millsan, nu får jag en egen stund med henne också, detta är inte helt fel alltså.
Jag tror att vi ska slå på en film och ha mamma och Millsanmys. Ja det ska vi, det lät verkligt skönt!

Vad Härlig Det Är!!!

Har gjort bort allt som behövdes göras här hemma, sitter nu i väldoft och dricker en stor kopp kaffe och njuter av lugnet som nu råder. Filippa som skuttar omkring och leker med kisseungarna, Liam har somnat om igen och sover sött med snutte och tutte/tumme. Jo han ratar tutten allt oftare nu och tar tummen ist, nu har han hittat knixet med att få in tummen rätt i munnen utan att hans kräkreflexer slår in.
I dag ska han nog få smaka en smakportion med potatis.

Snart ska Filippa i duschen och jag bör väl krypa in i mina kläder jag med och sluta gå omkring i Jens stora kläder, inte för att jag misstrivs i dem men för att jag måste då vi snart ska i väg till dagge med Filippa.

Måndag Morgon

Man kan intte på något sätt förneka att helgerna går allt för fort.
Redan måndag igen.

Dricker kaffe och har just sagt hejdå till Jens, Liam ligger och håller på att vakna så han ska få en flaska och sen ska Milla och Kevin upp och göras klara inför skolan.
I dag är första dagen för Filippa med en em tid på dagis, få se hur det går och hur pass hon själv vill vara där då.
Skulle det bli helt fel kommer hon att få vara hemma måndagar, egentligen hade  vi bara tänkt ha henne på dagis tre dagar i veckan men personalen tyckte att hon kunde vara alla dagar för att köra in sig riktigt och viss finns det en logik i det med. Men där efter jul kommer vi att dra ned på de fem dagarna till tre. För oss är det enda viktiga att hon ska få knyta ordentliga band med sin dagisgrupp innan förskolan, att hon ska få leka av sig och lära sig vara i en grupp. hade det inte varit för detta har hon gott kunnat få vara hemma med mig, de har ovarit på dagis/skola/fritids så mkt ändå.

Jag sovit underbart gott i natt, ville komma en känsla av ångest då väckaren ringde och i mitt tycke alldeles för fort. Men ändå skönt med en ny vecka och hellre måndag än söndag.

Svar på kommentar, Jessica, jag fick ge 249kr och har en känsla av att det blev ett bra pris för denna lilla 50 tals symaskin. =) Den är ju inte bara kul den är ju fin också =)

Så då ska jag fylla på koppen och sedan ta tag i denna dag.

Ja !! Jag Vann Budgivningen!!!

Hiihihihooohaaha!!! Jag har nu klickat hem en superfin present till Milla och jag vet att hon kommer att bli överlycklig. En liten gammeldags barn symaskin...kolla så otroligt söt den är =)



Och bara väskan i plåt till...jihooo vad den var fin!!!! Nu ska jag bara inhandla lite roliga tyger, trådar och stoppning så hon får sätta igång med sin skaparglädje så fort hon öppnat paketet.

Soffmys

I dag ligger jag mest i soffan och myser, har städat och gjort så mkt i veckan att det finns inget kvar att göra =)  Perfekt väder för en soffdag med en bunt tidningar och tända ljus.
Snosa bebis och gosa med barnen ligger ocså högt upp på listan med dagens sysslor.
Filippa har fått härja alldeles själv i köket i dag och bakade en kaka med havregryn,mjöl,ägg,vatten,socker och sedan "ugnade" hon detta =) Gjorde en sås med sirap och flor socker mums mums hahaha! Men tro mig hon var väldigt inne i det hon gjorde och tyckte att det var superkul.
Lite bildbevis på detta kommer senare.

Söndag

Lika mycket som jag älskar fredagar så hatar jag söndagar. Man går liksom bara och väntar på att det ska bli måndag.
I dag ska vi bara ha en trist söndag och inte göra onödigt mycket, lite tvätt och dammsugning men annars ingenting. Ute vill man inte heller vara i dag, fuktigt och rått.

Liam fick en portion gröt på morgonen och har nu somnat om och sover så gott, han är fantastiskt duktig på att äta med sked, kan nog bero på att han älskade gröten och är rädd att missa ngn liten grötklump.
Ja, då är det väl bara att genomlida denna söndag, kanske man passar på att baka nått.

Sena Lördag Kväll

Sitter här och myser efter en jättebra lördagskväll.

Vi alla gick ut och grillade pinnbröd och som det smakade gott, vi berättade spökhistorier vid elden på barnens beställning.
Barnen blev trötta och vi gick och bädda ned dem till en film.
Jag och Jens stannade kvar vid elden och väntade att den skulle brinna ut, under tiden hann vi prata med varann...utan någon som avbryter...vi hann framföra hela meningar till varann om och om igen och det var underbart! Så underbart =)
Nu har vi gått in i värmen *skönt* Snart ska vi lägga oss.....

Måste bara berätta en sak om vår underbara,roliga Filippa. Vi åt surströmming i dag och så frågar Filippa efter ett tag, vad är surströmming gjort av???? Man får inte skratta, men tro mig att man ville. Helst då frågan kom efter första frågan som löd, mamma är det här delfindelar, hon missuppfattade filédelar.....ja det är svårt att beskriva det roliga hon säger, men jag måste erkänna att jag skrattar extra mkt med Filippa i mitt liv =)

Sena Lördag Kväll, kunde inte ha önskat mig en bättre =)

Puss o kram alla vänner!

Mycket Bättre.........

Nu har jag vilat och är nu i toppform jag blev otroligt pigg faktiskt och känner mig betydligt mjukare i axlarna. Snacka om att man måste börja träna då man får så här för lite fönsterputsning, helt sjukt.
Nu ska jag röja här hemma, snöra igång en tvätt samt hänga en sen ska vi äntligen gå ut och tända en brasa och mysa ute, kanske spela en fotbollsmatch och lite boule *stava*
Sen får vi se hur länge Kevin orkar då han känner sig krasslig, det var så synd om honom då hans kompis ringde och ville att han skulle komma då han inte orkade fara.
Nåja.......


Påminner igen om den pågående smyckestävlingen på www.grodansdagbok.blogg.se där man kan vinna super trendiga och fina smycken från www.carolinessmyckeskrin.se

Tävlingen pågår tom 12/9 så passa på............

Bilder på smyckena hittar du några inlägg längre ned i min blogg, eller på www.grodansdagbok.blogg.se


Jag är med och tävlar, Var det du med! ♥

Ingen Bra Start På Lördagen

Ajajajajaj!!!! Nu har jag tagit värktabl, lagt mig inne i kevves rum, släckt ned och ska försöka få bort denna gräsliga huvudvärk och på måndag ska jag ringa till sjukgymnasten.
Jag hoppas verkligen att jag lyckas somna och sova bort det här men hur lätt är det att somna den här tiden.
Jag har så ont att jag snart kräks.


Påminner igen om den pågående smyckestävlingen på www.grodansdagbok.blogg.se där man kan vinna super trendiga och fina smycken från www.carolinessmyckeskrin.se

Tävlingen pågår tom 12/9 så passa på............

Bilder på smyckena hittar du några inlägg längre ned i min blogg, eller på www.grodansdagbok.blogg.se


Jag är med och tävlar, Var det du med! ♥

Påminnelse

Påminner igen om den pågående smyckestävlingen på www.grodansdagbok.blogg.se där man kan vinna super trendiga och fina smycken från www.carolinessmyckeskrin.se

Tävlingen pågår tom 12/9 så passa på............

Bilder på smyckena hittar du några inlägg längre ned i min blogg, eller på www.grodansdagbok.blogg.se


Jag är med och tävlar, Var det du med! ♥

Lördag

Vi hade en riktig mysfredag igår och mös verkligen.

I dag är det lördag och vi ska snart gå ut och pyssla lite men först dra ut och slöa så mkt det bara går denna fm, varför stressa då man inte behöver.....

Alltså.......

Jag är så jäkla trött i dag, har haft bra med energi hela veckan och idag blir jag TRÖTT, ursch!!! Kan det vara så att det beror på att min överskottsenergi på "burk" är slut, nämnt vid ett annat namn "berocca" det blr nog att köpa hem ett rör och testa.
Kaffe som annars brukar ge mig en rejäl spark därbak haar mer fungerat som ett sömnmedel, har gjort några tappra försök att ligga och vila på soffan men har inte legat mer än fem minuter åt gången och efter fjärde försöket så gav jag upp.
En timma kvar till älsklingen går av sitt sista pass denna vecka och kommer hem och myser med oss, det ska bli skönt, denna vecka var precis lagom som uppvärmning.......
Vi har alla redan anpassat oss till de nya rutinerna och allt flyter på bra, Kevin har väl vissa invändningar mot min bilkörning =) men det får han ha så länge han kommer dit han ska. Filippa har en del invändningar mot min körning också, vi körde förbi på trettio sträckan nedanför svensbyskolan, jag ökade farten just då vi passerade femtioskylten då skrek Filippa; Men gasa på då mamma varför kör du så sakta, vad gör du egentligen? Ja vad gjorde jag, följde hastighetsgränsen samtidigt som jag kollade om jag såg Milla och Kevin på skolgården.........
Jag ska ha en bil som går fort då jag blir stor och den ska vara rosa avslutade hon med.

Jens har också endel invändningar mot min bilkörning. Då han kom hem i onsdag efter sin första dag kom han in och frågade; Alltså! Har du lyckats nu igen? På samma sida och samma ställe som på våran gamla ford. Ni vet inte vad han pratade om men tro mig jag visste och tänkte, shit, jag kollade ju men ingenting märktes. Efter att ha följt ut och kolla med jens så förstår jag att jag nog missat, eller helt glömt bort att kolla ena sidan av bilen *ops* Exakt samma revor, lika stora över halva högra bakdörren på bilen.

Jag säger bara att jag hatar och vill inte parkera, jag kan inte detta det går liksom inte i hop i skallen för mig. Under min uppkörning för åtta år sedan klarade jag inte parkeringen men blev lyckligtvis godkänd ändå, detta borde de nog ha tagit som ett varningstecken.
Det var inte så att jag denna gång lyckades kila fast mig mellan två bilar eller ta en stolpe i garagehuset, nix denna gång var det på väg ut ur p-huset.

Så idag är jag så glad att vi inte har en dyr ny bil nu då jag vet vem som ska köra den mest.

(så hädanefter, parkera så långt ifrån en vit ford galaxy som ni bara kan, man vet aldrig det kan vara våran)

Tradera

Nu har jag sålt allt på tradera och det blev en fin extraslant.
Helt perfekt.
Tadläkaren bortgjord, nu väntar jag hem Milla på cykel och sen blir det en PN i soffan.
Jag har en huvudvärk som kommer från nacke och axlar så det blir att lägga sig på värmedynan och hoppas att det lättar lite, så här vill jag inte ha det alls, det är ju FREDAG.

Påminner igen om den pågående smyckestävlingen på www.grodansdagbok.blogg.se där man kan vinna super trendiga och fina smycken från www.carolinessmyckeskrin.se

Tävlingen pågår tom 12/9 så passa på............

Bilder på smyckena hittar du några inlägg längre ned i min blogg, eller på www.grodansdagbok.blogg.se


Jag är med och tävlar, Var det du med! ♥


YES!!!!

Tack för upplysningen, då blir ju faktiskt kvällen PERFEKT!!!!!!!
Hade annars tänkt tända en eld och grilla korv då det börjar vara så mysigt mörkt ute, men det kanske hinns med det också, man får väl se.
Medans Liam låg och sov och Filippa lekte med kattungarna så passade jag på att duscha, toppa håret och noppa ögonbrynen, man får ju inte glömma bort sig själv mitt i all denna vardagstress. Toppa håret måste jag göra varannan vecka eftersom jag har brännt sönder det med blekning, men nu måste jag erkänna att jag faktiskt börjar få fason på det =) Snart dags för nästa blekning då!

På 20 min ska vi och hämta Kevin för att fara till tandis......men först en stor kopp kaffe!

Ledig Dag

I dag har jag tagit ledigt till Filippa, Kevin ska vara hos tandläkaren kl 11 så för att slippa krocken och joxandet fram och tillbaka är det lika bra att lillgumman får stanna hemma med mig och Liam.

Fredag i dag, och det känns verkligen som fredag, längtar till fredagsmys men tycker att det är trist att inget idol är ikväll.
Dricker kaffe för att piggna till, Liam har i sin ordning fått morgonmålet, vi har börjat med ersättning från fyra månader eftersom han bara stoppade 2.5 tim på semp 1 vi har även köpt hem gröt som snart ska börja introduceras bara han först får köra in sig med den nya ersättningen, det ska bli skoj =) det är alltid en upplevelse att skedmata en bebis =)
Klockan börjar närma sig sju, då ska barnen stiga upp, men först tvättning och blöjbyte av den lilla.
Hoppas alla får en trevlig helg!




Nu.........

Är alla fönstren putsade ut och invändigt, helgstädningen fixad, tvätten vikt, middagen lagad, Jens kastade jag i säng efter middagen, nu har ett ett migränanfall igen *stackars* han blir så dålig att han knappt kan öppna ögonen. Sen han fick sin medicin har det blivit lite bättre, han tar pillren och lägger sig i nån timme sen är det borta, förr hade han det i hela dagar.

I morgon är det fredag =) Helgen kommer att inledas med en myskväll....och resten av helgen vete sjutton vad man skulle ha gjort, kanske börja med Millas inbjudningar?

Jag håller på  att buda på en present till henne som jag hoppas otroligt mkt på!
Nix, ingen telefon, en sån vill jag inte klicka hem osedd men håller utkik på blocket.

Påminnelse........

Påminner igen om den pågående smyckestävlingen på www.grodansdagbok.blogg.se där man kan vinna super trendiga och fina smycken från www.carolinessmyckeskrin.se

Tävlingen pågår tom 12/9 så passa på............

Bilder på smyckena hittar du några inlägg längre ned i min blogg, eller på www.grodansdagbok.blogg.se


Jag är med och tävlar, Var det du med! ♥

Jiiipppiiii!!!!

Så kul, snart slutar mina auktioner på tradera och några kronor verkar det bli =) Nu ska jag söka upp fler saker att sätta ut, toppen.
Barnen ska få rensa i sina rum och sätta ut de dem inte längre leker med för att få i hop sig en slant att köpa nått nytt kul. Kanske de hittar nått på tradera tom.
Tänk att det legat och dammat så länge och nu kan det glädja nån annan till ett bra pris och jag blir av med massa som annars hade hamnat i soporna =)

De större barnen är avlämnade och jag äter frukost och samlar mig innan  jag sätter igång med tvätten, saknar såklart gubben i dag med men det tar väl ett tag att vänja sig.
Han verkade förövrigt väldigt nöjd med gårdagen, trots den "långa" arbetsdagen så var han mkt glad och positiv då han kom hem. Han visade barnen vad de bygger och de blev mäkta imponerade =)

Nu ska jag slurpa lite kaffe till innan jag sätter igång...........

"Dagen blir vad man gör den till"

Torsdag

Godmorgon, har suttit och vaknat till vid datorn med en kopp kaffe och Liam har fått sitt morgonmål.
Ska själv gå och klä på mig och borsta tänderrna, ja med andra ord morgonrutinerna =) Sen ska barnen väckas, jag hoppas att de är på ett lika bra humör som igår, de bråkade inte en gång med varann under hela dagen inte med mig heller och jag tror att ded faktiskt tyckte det var rätt skönt själva.
Tåget går till Filippas dagis och sedan till skolan, jag och Liam åker hem och viker ett ton med rentvätt. Hade faktiskt tänkt äta frukost hos mamma men har för mkt att göra här hemma och det passar jag på med då Filippa är på dagis så att jag får vara med henne sen då hon kommer hem, hon vill ut och sparka sparkcykel så det är väl bara att hänga med på det =)

Annars får vi se vad dagen bjuder på.....snart fredag...och det är väl underbart! =)

Våran dag

Min dag började klockan 6.00 då Jens steg upp, jag gjorde mig själv och barnen klara inför skola/dagis. Skjutsade i väg dem, sedan hem och gav Liam mat, packade och for till mormor och morfar en sväng sen tillbaka till roknäs för att hämta hem Filippa, vi åkte direkt till ica och handlade, hon var super duktig på att hjälpa till. Vi åkte hem packade upp, gjorde lunch och plockade undan sedan gick vi och mötte Milla från skolan och hem igen. Gav Liam mat, jollrade och böt blöja. Sedan satte jag igång med att göra en biffsmet och skala potatis då kom Kevin hem och jag började försteka biffarna samtidigt som Jens ringer och berättar att det blir övertid för honom. Jag kom då på att Kevin saknar en kniv till scouterna, så in med ungarna i bilen igen och i väg till bersika för att köpa en liten söt morakniv. Tillbaka hem en morakniv rikare, fortsatt med den redan(samtidigt som jag hjälpte kevin med läxorna) påbörjade middagen, åt, plockade undan, väckte Liam för mat och sedan i väg med Kevin till scouterna och hem igen. Han sitta och surra med Jens ca 10 minuter, kom på att vi behövde ciggaretter och bröd (det nuvarande hade gått ut, upptäckte jag nog så sent dumma jag) Jens ville följa och hämta Kevin så vi svängde förbi sigvards före Kevins hämtning.
Jag har kännt mig supernöjd med denna dag förutom att jag nyss fick veta att brödet och cigaretterna skulle jag minsann ha handlat då Jens var på jobbet och jag ska ärligt säga att jag höll på att börja gråta, jag är så trött efter denna dag så ögonen står i kors, jag tyckte ändå att jag gjort det bra och att allt fungerat så när jag fick höra detta blev jag ledsen och sårad. Kan inte förstå hur man kan yttra sig om sådana saker, då man inte har en blekaste aning om nått. Ännu en sak att skaka av sig, men visst blir man sårad!
Måste bara tillägga att Jens inte alls hade ngt emot att följa,han ville det själv. Hade han däremot sagt att han inte orkade följa med så hade han självklart stannat hemma, vuxna människa som han är.

Smyckestävling

Påminner om den pågående smyckestävlingen som du hittar några inlägg ned "smyckestävling"

Ta tillfället..........

Morgonstund!

Puss o lycka till, för min man som börjat sin första arbetsdag på sitt nya jobb i dag. Tänker på dig ♥

Det gick som en dans här hemma idag, kläderna till barnen förbereddes redan igårkväll (med deras medgivande av klädval) på så sätt sparade vi nog 30 min på tjat och missnöje. Rutinerna med hår/tandborstning efter frukost flyter på perre, det är bara filippa man får poscha lite ibland. Vi åkte i god tid till Filippas dagis så att de stora barnen fick passa Liam medans jag gick in och lämnade Filippa. På så sätt slipper jag ut med honom ur bilen.
Sedan på väg hem släppte jag av barnen på deras skola, vinkade iväg två fantastiskt glada utflyktare faktiskt, sånt är alltid kul. Liam ville inte vara vaken och somnade om efter att vi kommit hem så nu sitter jag här alldeles ensam och saknar sällskapet av Jens *snyft* Det är så tomt och tyst.......så tyst att jag slagit på tecknat så det ska låta lite hahaha!!!

Snart åker jag och lillgubben in till stan, kanske gör vi ett kaffestopp hos mormor och morfar.
Ha en underbar dag!

Smyckestävling

Det pågår en smyckestävling just nu på www.grodansdagbok.blogg.se Smyckena kommer från www.carolinessmyckeskrin.se 

Allt om tävlingen och hur du gör för att tävla finner du där. Snabba er att vara med, förra tävlingen vann man en napp och en av vinnarna var lyckligtvis en god vän till mig =)

Detta är smyckena man tävlar om......

Till pappan/sambon:
Grov kulkedja med stansbar dogtag.



Till dig  själv, kompisen eller mamma........




Eller ett tufft smycke till barnen......




Som skrivet kan ni läsa mer om tävlingen och smyckena på www.grodansdagbok.blogg.se
Om jag skulle vinna, skulle jag välja smycke nr 1 (herrsmycket) och överaska min underbara man som är en klippa i mitt och våra barns liv ♥

Ojoj

Snart kväll och ytterst lite gjort under dagen, inte bra inte bra.
Milla leker med Stella och Nelli, Kevin är hos isak och Filippa är med oss.
Inväntar idol med spänning..........

Steget före

Nu ligger vi gott i tiden, eftersom det ofta brukar strula med barnvakt för oss har vi redan nu bokat upp mamma och pappa till idolfinalen, då SKA jag och Jens dit och det kommer att bli hur trevligt somhelst, ngn som är sugen att följa med? Hör av er =)

Hade tänkt passa på att höra om det är ngn som har en rosa mobiltelefon till salu, det ska bli en present till Milla.
Det får inte vara en avancerad sak men gärna med kamera. Den får absolut inte vara för dyr eftersom den kan tänkas tappas i sanden eller helt enkelt förloras inom kort. Om det är nån som har en på lager så hör gärna av er.

Middagen är snart klar, här blir det grillkorv och strips...inte det godaste men det duger väl.
Har nyss vart och handlat till barnens utflykt i morgon.
Nu ska jag duka.................

Såhär glad kan man bli av lite frukt!





Sen när det är slut kan man försöka äta upp skeden.......



Mammas gullunge!!!!!

Dagen fortsätter.....

Ja nog blev det en riktig mysmorgon här hemma, har precis tagit mig en kopp kaffe för snart är friden slut haha, då våran sockerpingla kommer hem från dagge.
Få se om man orkar fortsätta den där höststädningen jag påbörjade i går, känner att det skulle vara skönt med en promenad i det fina och varma vädret.
Det blir så fel då man slöar en morgon, man tycks aldrig vakna till..........

Mysmorgon

Nu är det min, Liams och Jens sista mysmorgon så här mitt i veckan. I morgon sätter det igång för gubben, det är självklart härligt, underbart och absolut toppen att han fått jobb men dra vad jag kommer att sakna honom här hemma om dagarna.

Sötnöt!

Hahaha!!! Ni måste bara erkänna att Liam är ganska så söt i Jens gamla pyjamas med ankor på, om det inte syns på bilden är den i froté.





Det finns en anka på baksidan med................
Säger nu godnatt och sovgott!!

Oj, phu och pust!

I dag har man inte vart still i många minutrar, så skönt att ha städat hela huset klart, nu ska man bara sätta igång med fönster, lådor och skåpar.
Problemet med detta kom efter middagen då jag blev så trött, lite kaffe så kan jag nog göra ett sista ryck innan kvällen. Det är inte kul medans man håller på men så skönt då det är klart!

Hade faktiskt velat sy kuddar och gardiner till flickorna.......det kanske blir det ist.
Jaja, tiden får utvisa vad det blir, hejsvejs!

Städar

Städar för fulla muggar men tar en kort paus för att smälla i sig en parisare, sen skruvas musiken upp på hög volym och städningen fortskrider.
Filippa har kommit hem, de har varit på teater i dag och åkt buss, hon har en hel del att berätta!!!!

Iväg

Det visar sig bli en vända till stan och tillbaka innan vi sätter igång med städandet =) Man skjuter på det i det längsta.
Fick ett samtal från dagis i dag, de vill att Filippa ska gå em på måndagar eftersom de har planering då.
Vi får testa och se hur det går men i dagsläge ser jag inga problem med det vi får avvakta och se hur hon känner det med.
Filippa trivs i övrigt så jag kan inte se att det ska bli några problem alls.
Jaja, bara hanka sig i väg då tralalalala!!!!

Lös tand och fruktpuré

Filippa våran lilla flicka har en lös tand som snart faller bort av sig självt, hon fick tänder redan som fyra månader och det är säkert därför hon redan börjar tappa dem. Detta är då ett bevis på att även hon håller på att bli stor.
I går bad jag Jens köpa gröt till Liam, hade tänkt låta honom smaka bara en eller två skedar, då hade Jens och Milla köpt små fruktpureér så han fick två skedar av det ist, lyckan var total och det kom inte ut onödigt mycket för han, han log och smaskade med hela ansiktet. Han håller också på att bli stor.

I dag ska det storstädas medans barnen är på skolan, det blev endast plock igår.
Samt packa om i lite väskor och dyl. Klippa gräset och åka nån vända till breviks.
Jens ska en sväng på arbets och skriva på några papper till på onsdag då han börjar =) Katterna ska ut på blocket för bokning så man med all säkerhet blir av med dem.
Det är måndag helt enkelt.............




Här är hyllan.......

Perfekt med en mindre hylla till barnens saker.




Hyllan fick sig även en tankeställare från Alfons Åberg.......




Ser att bilden blev aningens förvrängd i kameran, men hur jag än försökte blev det inte en rättvis bild av hur den ser ut i verkligheten.

Målade också två stenar i kväll, en till oss själva...



Och en till Zelda som hennes mamma beställt....




Men även här ser de bättre ut i verkligheten =)

Nu är det dags att krypa ned, äntligen! Som jag har väntat.
Godnatt!

Mumsfilibabba!

Nu har man petat i sig en utomordentligt god middag som min fantastiskt duktiga man snickrat ihop, tack för den älskling du är en stjärna på mat ♥
Jag sitter och smälter maten, annars inväntar vi skymningen så vi får tända lite ljus.
Snart ska hyllan upp och det sista på Zeldas sten fixas efter det är allt klart för i dag.
I kväll blir det FILM med stora bokstäver, iskall cola och mys med ♥

Återkommer med bilder inom kort..............

Härliga söndag

Har gått an som en duracellkanin nu på förmiddan och är oförskämt pigg i dag. Jag ska snart sätta igång med en beställning jag fick i går samt måla upp en hylla vi ska ha i hallen till barnen, hyllan hittade vi på reprisen i våras men har aldrig fått tummen ur att måla upp den.
Bilder kommer då det är klart.
Visst är det härligt med hösten, man får så mkt inspiration att vintra och mysa till hemma inför den långa vintern.
I dag ska vi laga en god söndagsmiddag och fortsätta mysa och ta det lugnt, tända ett ljus eller två och bara vara vi..............
 

Godmorgon

Tänkte visa lite bilder på saker jag målat och pysslat med, innan jag sätter igång med storstädning.



En sten jag målat





Den här stenen gjorde jag till Linda............

I KVÄLL!!

Här kommer bilder ifrån dagen/kvällen (vi for hem ganska tidigt pga små barn osv) Här kommer bilder...











Här klipper jag Lindas  lugg!
...fint blev det dessutom.




Ja, det finns många fler bilder än som visats. Är alldeles för trött nu för att fortsätta. 

 

Godmorgon

Lördag och solen skiner (hoppas det håller i sig) och i dag blir det grillfest!!

Efter att ha läst igenom gårdagens inlägg om "lyckan är total" så måste jag bara rätta till ngt som jag tycker att man kan missuppfatta på så sätt jag jag tycker det ska bli trevligt att slippa Jens. Det är naturligtvis inte så jag menar, det ska inte bli skönt på ngt sätt att tappa hans sällskap om dagarna. Vi trodde att vi skulle tära sönder varann nu då vi båda har gått hemma, men inte det, tvärtom. Vi har haft det underbart, FÖR bra! Vad jag menar med mysiga dagar med Liam är den där absoluta självtiden och slömornar =) som jag tycker ska bli mysigt.
Då vet ni hur jag menar =)

Som sagt blir det grillfest med gamla grannar i kväll, jag är laddad och känner mig på topp inför eftermiddagen och kvällen. Nu ska vi bara äta så ska jag sen packa i hop det vi ska ha med oss.
Nicklas ska köra oss, det tackar vi för =)

Ha en trevlig lördag!

Lyckan är total!!!

Jens har fått en praktikplats på skanska i två månader är de sedan nöjda med hans arbete får han en anställning, jag blev så glad så jag höll på att kissa ned mig haha, fattar ni vilka mysiga dagar jag och Liam kommer att få nu!

Men vi måste köpa en till bil.

Nu ska vi käka lunch och sedan fara för att handla hamburgare och några öl inför morgondagen, ikväll ska det snickras ihop en god middag  och fira detta, fattar ni vår glädje?? Han har ju gått hemma hur länge somhelst nu.....=)
Kan nog även passa på att tacka hans gulliga vän som säkert lagt in ett gott ord för honom! ;)

Fredag



Här sitter Liam med på sin första surströmminsgs middag =) Nej han fick ingen fisk och han tyckte INTE att det luktade gott! Men överlycklig för att få vara med.


Fredag i dag och vad ska vi göra? Bara vara hemma och mysa! ♥

Vilken fin design!!!

Genom en god vän med mkt fin (blogg) design kom jag i kontakt med denna duktiga designerska som fixat min efter de önskemål och tankar jag hade...fort gick det dessutom! Tack så mycket!! =)

I dag har jag vaknat upp ordentligt, min kropp har släppt taget om denna förkylning vilket jag inte trodde att den skulle göra.
Jag har faktiskt gjort det jag älskar idag, jag har pysslat! Det bästa som finns då man får göra det ostört, Jens vet hur jag är då jag sätter i gång så han mitt ♥ har fixat här hemma med mat och allt som hör efter en familj på 6.
I älsk dä gubben min!!!!

Jag älskar förändring, jag älskar att skapa och göra om och egentligen kan man beskriva det som att jag gärna ser nått nytt i nått gammalt. Nu tycker ni garanterat att jag har influerats lite väl mkt av Ernst i sommmar och till viss del kan jag hålla med.

Efter min farfars död lämnade han kvar en låda i trä, jag vet inte om det var en verktygs eller pryls låda men så här såg den ut........



Lådan går att öppna framifrån och uppifrån, vad kan man då göra med lite gamla böcker, vit färg och farfars gamla prylbox?

Jo man kan använda fantasin.......

Nytt liv genom målning...steg 1 (ni känner mig så färgen bör inte vara främmande)


Sen kom jag fram till att jag behövde konsoller, jag bad min man fixa detta och bad han faktiskt tänka Ernst.....
Krokar med snören i hade vart fina för då går de att dölja, sa Jens.
Jag tjöt av glädje, han tänker som Ernst!!!!!

Säsongens avsnitt hade gjort sitt, Jens mixtrar....



Jag fortsätter med att snöra i hop detta med ett litet rep jag fann i min låda av pyssel!




Detta var en sak min farfar haft i alla år som en förvaringslåda, och hoppsan blev det en fin hylla....vänta får ni se vad jag gjorde med böckerna!



Ja, då såg ni.... även de målades vita men för att göra det lite roligt valde jag ut en av böckerna och stämplade den med en rostbrun färg, sedan skrev jag en text på denna som jag tycker är väldigt vacker " This Lovestory Never Ends"




Hur ser det då ut då allt hamnat på plats? 



Detta är en bild på hur det ser ut innan höstmörkret lagt sig och vi tänder ljusen.
Var tvungen att göra ngt åt den tjocka nedersta boken som blänkte alldeles för vitt, en fin stämpel gjorde susen tycker jag. Lägg märke till biblarna som ligger snörade (jag ids inte knyta upp dem igen) men vet att de är skitgammla (tack pappa)
Måste bara tillägga att det stora vita albumet på översta hyllan innehåller fotografier av mig och Jens på vår stora dag samt bilder och vackra ord från våra bästa gäster.

Lite mer bilder på denna "sak"





Kan bara avsluta detta inlägg med att min man var mindre glad då jag bad honom tömma ur verktygen ur denna låda och ge mig den, mer förstelnad blev han då jag sa att den skulle upp på väggen, än en gång har jag visat han vad lite vit färg kan göra =)................åsså var det bara en sak till......kolla



Jag vet inte om det blev lite VÄL mkt Ernst, men jag höll på i mitt iver =) Hittade ett par överblivna plattor ute och tyckte att man kunde ha dem inne. Jag är inte säker på att jag gillar dem än, jag är inte säker på att jag någonsin kommer att göra det heller.

=) Sussa gott allesammans!!!

Vart tog veckan vägen???

Att det redan är torsdag i dag, vart tog veckan vägen? Jag hade förstått att den gått fort om vi haft mycket att göra  men det har varit en sån lugn vecka så jag fattar inte att tiden har kunnat gå så fort. Jag klagar inte, snart helg och till vecka börjar bästa idol om =)

Det hände något...

Efter flera dagar i slökoma så hände nått......det var som att någon skruvade upp mig och jag har gått an med tvätt, mat och massa annat!!!! Hejja!!
Hoppas att hälsan håller på att hitta tillbaka, passar ju alldeles bra då jag nu måste ta hand om min guuube.
Nu har Filippa krasslat till sig igen och jag tycker det är svårt att läsa av henne, ena stunden jättepigg och andra helt utslagen och "gnällig" Jag är inte längre helt säker på att hon ska på dagis i morgon.
Måste tillägga att jag hittat ett bättre sätt att få ut snoret ur Liams näsa än med saltlösning, jag lägger honom på mage och efter ett tag har han tömt snoken =)

Tradera

Har tänkt rensa ut leksaker och barnkläder för att sätta ut på tradera, kläder som jag vet att någon i min omgivning behöver får de ta men sånt som jag vet ingen behöver ska ut på tradera, bättre det än att det ska ligga här hemma och ständigt påminna mig om rensningarna jag behöver göra och hur fort det har gått för barnen att bli stora. Nu ska det bort!!!

Då var det Jens tur....

Filippa är hemma idag för att hon hade ont i  magen igår och allmänt krasslig, idag tycks hon dock vara bättre, energi för ett helt fotbollslag dessutom, hon hade utan problem orkat åka på dagis men men.

Jens verkar ha åkt på förkylningen nu också.........
RSS 2.0