Sista dagen på detta år!!!

Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas att ni fortsätter att läsa min blogg nästa år =)
I dag ska jag lägga ut bildet så det lär bli en bildbomb här på min blogg!
Jag kommer som vanligt att ägna dagen till lite bak för Kevin som fyller år i morgon sen blir det fonduegryta med familjen, i år firar vi nyår här hemma och bara familjen, det är inte vanligt men det känns skönt då vi är lite halvkrassliga alla!
Smällare och raketerna är köpta och pommac att skåla med. För alla ni som inte vet men kanske anat så väntar vi tillökning i vår redan stora familj =) en oplanerad liten sak =) men underbart rolig =) Vi väntar denna lille den 5juni 2010
Jag har sparat lite anteckningar kring första delen av graviditeten som jag kommer att bjuda på, sen blir det en årspecial om man får vara lite påhittig =) Först måste jag lägga in mina anteckningar om svaret på teststickan hihi! Som var en sak för sig! ;)

Kommer nedan....................

Vecka "positivt" (detta är inte skrivet i nutid)

Sedan två veckor tillbaka har jag envisats med dessa test, jag har känt att det är en ny graviditet, av god erfarenhet känner jag igen tecknen.
Test på test har visat negativt och Jens har trott att jag har varit psykiskt störd eller nått då jag ändå sagt till honnom att det är på testen det är fel eller att det är för tidigt testat.
Som sagt i två veckor närmare tre fortsatte jag att testa mig och svaren blev bara negativa.
Än så länge hade jag inte hunnit tänka på hur det skulle bli beroende på hur testet visade sig vara, nu var jag bara frustrerad över testen som sa en sak och kroppen en annan och en karl som skakade på huvudet.

Så den 26e september köpte jag ett test på gallerians apotek, jag hade hållt urinen ända från morgonen för ett säkrare testresultat. Påväg hem från stan höll jag fullkomligt på att kissa på mig.....
vi var på väg hem för att hämta Kevin och Anton till Millas uppträdande med kyrkokören och var mer än måttligt stressade.
In på toa, benen korsade medan jag slet upp testet och tänkte jag klarar inte att hålla mig tills jag öppnat denna jävla cp förpackning, dessa skit test som man inte ens får upp förpackningen på.
Av med byxorna och jag fick äntligen kissa på stickan, jag hann inte ens ta bort den innan jag såg att det var ett plus i testfönstret. YES!!!! Det var inte jag som hade fel, jag hade vetat hela tiden.
OJDÅ! NUDÅ? Vi har inte planerat ett fjärde barn.
Samtidigt som dessa tankar gick genom mitt huvud stod jag framför Jens med stickan framför hans ögon.
Jens muttrade och blev ungefär lika tyst som då Milla sjöng "Jesus är min bästa vän" sen var han tyst i en vecka och vi pratade inget om det "lilla"
Men efter att vi båda fått vänja oss vid tanken, och sanningen blivit mer verklig så känns det bra, omän det inte är bästa tiden så tror jag att allt löser sig till det bästa, och jag är i vanlig ordning superlycklig!!
Nu ska vi bli en familj på 6 pers, börja om med blöjor, spyor och vakna nätter.
Omställning igen! Men så mysigt att snosa i bebisfjunet på huvudet mmm.......
Man kan trösta sig med att hur än dålig äldrevården må bli så kommer vi att ha många som förhoppningsvis vill titta till oss =)  då vi blir äldre! Det gäller att planera sin framtid ;) Hihihi!!

Ja ja ja..

jag vet att jag lovade bilder på de nya rummen men tyvärr så blev klockan på tok för mkt så jag orkade inte lägga ut dem, men jag har fotat så kanske de kommer i kväll efter bingon =) Jag blev toknöjd över båda rummen =)
Dagen i dag började av en ovanligt skrikande väckarklocka som skulle påminna mig om mitt läkarbesök, jo jag vaknade och klev upp trött och ilsken över att de andra lugnt och skönt sov i sina sängar.
Tillbaka därifrån var jag klockan 12.00 då for vi med Milla till iogt och sen har vi handlat presenter till våran stora pojke som fyller år i övermorgon.
I kväll blir det bingolotto och förhoppningsvis en storvins på det =)
Nu ska jag dricka kaffe så ha det gott så länge!!

Tisdag kl 14.35

Hallå, i dag jobbas det här hemma så det står härliga till, just nu ser vi inget ljus i detta mörker av saker huller om buller men kan väl ana att vi ska ana ett ljus så småningom, hoppas jag iaf. I dag kan jag medela att jag fått tag i människan jag förgäves sökt, hon ringde mig i morse så jag slapp vänta hela dagen och det var mkt bra, om jag säger så här så är hela karusellen i rullning nu och jag kan inget annat än att hoppas att allt går som jag vill!
Jens, Kevin och Anton är och provar ut slalomskidor till Kevin för att sedan fara och plocka upp Milla och Emilia på iogt, där de har varit och julpysslat i dag!
Lilla lippolejka är hos kussen allis och jag, jag står i här i min ensamhet och gör de saker jag kan göra, det tunga och allt skruvande får den med mest muskler ta hand om och nej, det är inte jag det är min man =)
Funderar på att slå på lite kaffe då jag känner att energin rinner av mig men vet inte om jag kommer att kunna dricka då jag mår illa, det brukar gå på ren vilja men hulkningar får man räkna med, men jag vägrar att sluta med kaffe, vad ska jag då göra?? Sova igenom hela dagarne, nej nej kaffet stannar i mitt liv och är min kära vän i vardan.
Snart fyller gullgossen 9år, på fredag blir han såå stor. Han ska få kläder , en film och pengar av oss. Han vet inte vad han önskar sig "det är så svårt att säga vad man vill ha då man fått allt det i julklapp" säger han och därför får han pengar tills han kommer på något vettigt att köpa, kanske att man tar en heldag på leksaksaffärer runt omkring så att han får titta lite....
Kalas för klasskompisarna blir det, ett sk biokalas som kommer att äga rum någon helg efter att skolorna börjat om. Nyårsdagen (födelsedagen) firas med andra vänner, släkt och familj. När kalaset är slut brukar vi bli bjudna av svärmor på max, det är tradition!

Oj vad jag började skriva, jag förstår varför,jag skjuter upp det otrevliga.....nä skämt osido så är jag inte sån nu ska armarna kavlas upp och det ska tas tag i detta NU!!
Jag kommer garanterat att lägga ut bilder senare, kan då även passa på att lägga ut lite från våran mysiga jul =)

Ha det gott!!!
Linnéa

Go kväll

Det har nog inte hänt så mkt i dag förutom att jag har varit in till stan och bytt ett par skor till Filippa och köpt mig kläder för mitt presentkort jag fick i jul. Jag blev helt klart nöjd över den nya "rymliga" och "bra att växa i tröjan" det börjar att ta sig nu, två tröjor och en kjol sen ska jag till min gulliga kusin och se vad hon har....det blir bra det.
I morgon ska jag se till att vara anträffbar i telefonen så att jag inte missar så många VIKTIGA telefonsamtal, det känns lite visset då man har sökt en människa en hel vecka och inte ens fått komma till telesvar för att lämna ett medelande, sen är man hos sjukgymnasten och har telen i bilen, då lyckas hon ringa för att sedan då jag ringer upp ha slutat för dagen, det känns inte kul!!!
Hoppas på bättre lycka i morgon!
Vi har tänkt byta rum med tjejerna i morgon, det skulle passa alla parters behov bättre att göra så och så får de mera plats.
Det blir ett projekt att stå i med i morgon men man är ju rätt rastlös vid detta laget *REDAN* så det är bara bra att ha nått att göra sen får jag ju pynta om i två hela rum och bara därför är det värt det =)
Nu ska jag hoppa i duschen och bädda ned mig med Jens i soffan, göra nått gott  till skräckisen och bara mysa och mysa och mysa!!!

Linnéa

KVÄLL

Ja då var det kväll då, de minsta tjejerna sover efter att ha sett "my little ponny"  och stor tjejerna ser tv med mig i soffan, de ligger nedbäddade så bara nästippen sticker fram, Kevvse spelar lite dator.
Vi gick ut alla sju och skottade lite vid bron och Jens skottade upp i slänten så nu har barnen en supersnabb pulkbacke där de har åkt pulka och madrass.
Efter kylan ute behövde vi både värme och energi så då fikade vi limpa och varm choklad *mums*
Hoppas att ni alla har en bra och mysig kväll, det ska vi.
Sov så gott!!

Linnéa

Ut o leka!!

Nu klär vi på oss lite sent men skönt att vara ute för frisk luft och en skönare natt för både oss och barnen! Vi har spelat tjuv och polis med ungarna och vi hade riktigt kul!!
Ha det gott!!

Söndag med städning, citronvatten och trasigt pepparkakshus!!

Barnen har vart ute i två timmar och kommer in med friska röda kinder, de ska nog ut en gång till idag om temperaturen håller i sig. Det är så lätt att glömma detta med utevistelse då barnen är lediga, men det ska inte glömmas här minsann! Jag har en egen filosofi om att barn som får vara ute mycket håller sig friskare, men det är väl en självklarhet.

Pepparkakshuset är krossat i många delar som delades upp barnen emellan och vilket mumsande det har vart här, men de orkade inte hela huset och det kan man ju förstå! Barnen ville spara de dom inte orkade äta upp men det fick dom inte, nu ska det bort, de fick äta de dom orkade sen åkte resten i soporna.

Jag har passat på att städa ut huset i dag medans alla andra har varit ute, det var så frusterande att måsta spara julpyntet jag är less och vill plocka bort nästan allt! Det tvärvänder direkt efter julafton för mig och helst skulle jag vela bära ut granen och ALLT!! Men det får vara kvar till efter nyår, men sen då åker det.

I morgon är det vardag i gen och oj så skönt då man kan börja få tag på folk igen och allt börjar bli som vanligt igen, jag gillar inte dessa röda dagar då blir det så dött på något sätt, nä fart och rörelse ska det vara!

Nu ska vi planera middagen och det kommer nog att bli ett sammanplock av rester så man blir av med det!!

Måste hälla i mig citronbubbel.......

Soffmys

Sitter med mina älsklingar och ser "ensammen hemma tre" och väntar på mat som älsklingen ska fixa! Hela dagens mattider har blivit förskjutna hela dagen, därför middagen blir så sen..
Vi ska försöka att hinna se fler filmer i kväll och försöka att inte somna direkt man kanske ska koka sig nå kaffe senare i kväll så att man kan hålla sig vaken och se film på tv som de nu visar mkt av, det hör ju inte till vanligheterna precis.
Ha en skön kväll!!!! =)

Huga!!

Blev frusen o trött, blir inge stan och det är bra för jag orkar inte. Tänkte kolla om jag hade feber då det kändes så och mkt riktigt 38 grader och jag har ändå tagit två alvedon för en timme sedan. Nu blir det mat och sedan gott till tv och så ska vi inviga tjuv och polis med barnen. Jens ska ta på sig och gå ut o skotta så barnen ska följa ut med han en stund, skönt, de kan de behöva.
Hoppas att det finns några bra familjefilmer att se på idag annars kanske man måste i väg för att hyra.
Jag och flickorna har suttit och pysslat lääänge och kul var det, vi har bakat och pärlat, limmat och målat. Det är bara synd att man måste städa undan efter sig.
Till middag i dag blir det gröt och smörgås med pålägg av alla de slag *gott* nu ska jag fortsätta vara sjuk!


...Linnéa!

Jul Jul

Tillbaka...

efter ett intensivt julfirande, jag har verkligen inte hunnit uppdatera dessa dagar då vi har haft ett späckat schema. Nu idag hade vi bestämt att bara ha en lugn hemma dag så att vi och barnen skulle få landa lite men det vill jag lova att det är inte lätt, jag springer här och letar anledningar till att fara någonstans, barnen är rastlösa men Jens kan njuta till fullo av lugnet något jag starkt avundas. Men hur som helst måste vi nog ändå in till stan för att byta ett par skor Filippa fick i julklapp och jag skulle vilja köpa upp mitt presentkort.

JULEN!!
Julen blev mycket bra och barnen var mer än nöjda, de fick många och fina saker! Vi blev så nöjda! Nu är det även fixat i barnens rum, kul med så mkt nytt!!
Allt blev som planerat och inga missöden inträffade tack o lov men vi var ett par otroligt trötta föräldrar på kvällen som stupade i säng så fort att barnen lagt sig, det gick inte för ngn av oss att hålla oss vakna..........


Nu ska vi fixa en sen lunch och sedan tror jag att jag ska övertala Jens att vi åker in till stan, eller så tar vi det i morgon då jag faktiskt börjar känna mig lite slö...skönt!

Kram, kram och god fortsättning på er alla!!

Linnéa

Gnistrande jul! Den hade inte kunnat gnistra mer eller hur??

Som vi vet i dag och som vi planerat kommer vår jul att se ut på följande sätt, 9.00 Frukost tillsammans med Jens syster o familj samt Jens pappa. 11.00 Lunch hos mamma! 15.00 Kalle anka och resterande julfirande hos Jens moster. Sedan hinner vi antagligen med en myskväll hemma med.

Idag har vi varit i stan och ödslat tid i köer, men man får väl skylla sig själv då man envisas med att alltid spara nått till sista dagen.
Slagit in paket till våra föräldrar och barnens kusiner! Just det vi har oxå handlat kläder till oss själva, Jens hittade supersnygga kläder eller jag hittade supersnygga käder till Jens haha!!

Nu dricker vi kaffe och äter godis, vi spelar bingo och umgås med Milla och Kevin som är med och spelar i år.  Jens leker förbrilt med sin nya telefon och verkar vara mkt nöjd!

Senare ska vi fixa det sista av sillsalladen, Jens ska bära in ett bord från bagarstugan och så ska vi fixa lite inför morgonens frukost men sedan blir det att lägga sig ned och se någon julfilm.
Det känns skönt att det snart är julafton då får man ge upp och ta det för vad det blir, då finns inget att förbereda eller fixa då får man bara ta allt som det kommer.
Nu vill jag bara önska er alla en riktigt god jul, hinner jag i morgon så kommer jag att uppdatera men möjligheten för det är nog inte så stor.

Ha det gott!!!
Linnéa

Fudge i Stora mängder!!



Ja i går fick jag faktiskt dessa små godbitar att bli klara, tack o lov. Biskvier gjorde jagockså men de såg ut som allt förutom biskvier haha! Vi höll på här hemma hela dagen i går med städning, renbäddning, bak mm.
I dag ska vi in till stan och göra det allra sista sen är vi klara, jo en liten sillsallad måste jag göra till vår skinka, annars brukar vi inte behöva göra julmat då vi är borta och äter, men i år vill jag ändå ha så man kan göra sig en plick plock tallrik på kvällen och kvällen före jul muumss!!
Det blev minst sagt en tidig morgon för mig och Filippa i dag 06.10 steg vi upp men det var bara bra då är vi helt klara då klockan slår tio då är vi så klara att vi tom befinner oss i stan.
Nu ska vi snart äta frulle som består av ostfrallor med grönt o skinka samt iskall apelsinjouice! Jag uppdaterar senare igen, ha det gott!!

Valet o kvalet

Jag skulle så gärna vilja gå till köket och göra om allt det där julgodiset som jag gjorde för ett par veckor sedan som så plötsligt tog slut.
Jag vill o känner mig nog pigg för det men det tar ändå emot det känns drygt och halvbesvärligt .
Nåja det är ju en dag i morgon också och eftersom vi har gjort bort det mesta före jul i övrigt så finns det tid kvar för lite karamelltillverkning.
I dag har vi pysslat på med det ena och det andra, men har ändå inte fått något gjort som det känns som.
Förväntan o glädje lyser igenom barnen på ett fantastiskt sätt, längtan till julen. Jag längtar att få se deras ögon då de får sina paket, för nog kan det ju ändå vara så att de är det de längtar efter mest! Som vuxen byter man ut paketen till maten och det uppskattas lika väl år efter år.
Vilket snöoväder det blev i dag, mysigt före jul. Tur att det kommer en traktor och skottar annars har vi nog fått hålla på hela dan.
Funderar om det är nått på tv i kväll och om det är sebart.
Är det ngn mer än mig som minns förr vid juletid, att det gick så många mysiga julfilmer? Var är de nu? De visar ju aldrig nått sånt och skulle de mot all förmodan göra det så är det mitt i natten så att man ändå inte orkar vara vaken och se det, knas tycker jag!
Vi får se hur det blir med det där godiset!!
Ha en bra kväll!

MOVIETIME!!!

Nu ska jag och min kära familj sätta oss ned för att äta lite paradischoklad och se en familjefilm det ska bli skönt.
Det kommer att bli en tidig kväll för våra guldaklimpar i kväll så jag och Jens får ägna lite tid till att plocka undan denna härliga söndag, sen blir det väl antagligen en söndags film med voddler som inte visade sig vara allt för välutvecklat men kan väl förhoppningsvis bli!


Hör av mig snart!

Söndag

Hejsan, idag knallar dagen i lugn takt vi pysslar och ska göra julgodis och baka  samt slå in lite paket. Kevin och Simon är ute och leker, snacka om att trotsa vädret i denna kyla!
Anton och Ebba har sovit hos oss i natt och Filippa har sovit hos Allis, Milla är nu och hälsar på hos Nelli, kan ni fatta vilket virvarr med skjuts osv. Antar att det är så här när man har tre barn som börjar vara så stora.

I går var vi till luleå och handlade för att under kvällen bara ta det lugnt och se film, det var en riktigt härlig dag i går.
Till middag i dag ska vi äta räksmörgåsar det blir helt klart godkänt, det blir bara jobbigt att skala dessa små djur det är inte min starka sida men man måste ju då färdigskalade räkor inte e goda för fem öre, sega, små och smaklösa.
Två skoldagar kvar sedan är det efterlängtade jullovet för barnen här, de behövs dom är så trötta och less nu så det nog skulle kunna kräkas, skönt då att få göra nått annat och vara ledig ett tag.
Tänk att sedan börjar de på vårterminen och jag som tyckte att de började skolan nyss...
Då går vi mot sommarn igen =)

Nu kom killarna in så jag ska gå och göra dem lite varm choklad så att de får upp värmen lite.

Kram, kram!
Linnéa

Dagens sysslor......

I morse kom Ebba o Allis hit så flickorna leker och tittarn stundvis på tv, jag och Jens har städat till och röjt undan som man alltid måste göra om mornarna, förstår fortfarande inte varför det blir så stökigt just mornar?
Senare under dagen ska vi till luleå på barnens hus då barnens hus i piteå hade slut på det som vi ska ha.
I dag ska jag baka dessa biskvier, jag har planerat in detta länge utan att det blivit av men nu i dag ska det göras ta mig tusan.
Annars blir edt lugnt och skönt, fixa lite hemma och bara mysa i vanlig ordning =)
Ha en bra dag alla!

Nån som saknat ett inlägg eller två? Haha!

Helt seriöst så har jag inte haft tid att skriva på ett tag, verkar som att det inte ens blev ett inlägg igår, olikt mig.
I dag har vi köpt lite små julklappar med det menas  " billigkrafs" Men nu är allt fixat till barnen, det känns som en befrielse...
Men i morgon ska vi i väg för att kolla julklappar till "de" andra, barnen ska vara hos mamma.
I går kväll  fick Filippa feber, hon har vart bra i dag men febern kom tillbaka nu i kväll, alla barnen är förkylda, hesa och hostiga men vi vet då att det inte är svinis iaf och tur e väl det.
I kväll ska jag käka sushi, helt klart min favvomat, tyvärr är det köpes och det är inte lika gott, godare då man rullar själv som jag i vanliga fall brukar göra men då man blir så fasligt sugen...
Nu har vi äntligen fått voddler så barnen har kunnat se film i kväll med största förtjusan över alla filmer som finns, i kväll blir det skräckisar för mig och älsklingen♥
Han har lovat mig en massage dessutom en lång, han har säkert glömt det men det gör inget för jag kommer ihåg och har väldigt svårt att glömma bort sånt =)
Har min lillebror här hos oss och det är alltid lika trevligt.
Nu ska jag göra ett litet kvällsryck men kanske att jag hinner med ett inlägg till, bara för att hinna i kapp. Jag hittade en massa kuliga ordspråk i går så skriver väl in dem annars! =)

Ha det gott!

=)

Hej hopp!!

Nu ligger tjejerna och snart Kevin. Jag och Kevve har gjort matteläxan han är så duktig, man glömmer titt som tätt hur stor han faktiskt börjar att vara.
Millon ska stanna hemma i morgon hon är jätte hes och hostig så då ska hon få vila upp sig med pappsen, Hon ser framemot att få vara själv med pappa.
Sitter just nu och tittar på bonde söker fru, lagomt intressant program.
I morgon blir det nog en liten stadsrunda med jobbet på stan =) kolla lite klappar o se om man hittar nått =)
Nej nu ska jag springa upp och ta mig lite att äta....................
Ät och må gott
Kramizzar!!
=)

Läkarbesöket!!

Det är bra med mitt blodtryck men värt att hålla koll på, jag fick göra blodstatus och lite ytterligare prover som skulle vara klara i morgon så då får man höra. Läkaren skulle koppla in en sjukgymnast eftersom att jag hadde mkt spända axlar, om det skulle vara spänningshuvudvärk.

Nu är arbetsdagen slut och jag kokar för tillfället potatis o morötter och ska göra ett mos av det, till ska vi äta fiskpinnar och sås! Sugen på fisk är jag!!!!

I dag eller kväll blir det att baka dessa mumsiga biskvier mmmm.......måste först skicka i väg min make på affären fryser ihjäl om jag ska åka själv brrr...
jo för nu äntligen är vintern här =) jag menar då jag säger att jag gillar den kalla friska luften!

fortsätta med middan!!!

Nu kallar sängen!!

Nu har vi snaskat ost och kex och det var inte illa som säkert förstås. Nu blir det en snabb dusch och sedan sängen för att swappa lite tv innan man somnar.
Har tittat på andra avenyn och blir så frustrerad att det alltid ska sluta så spännande =( vill ju se mera nuu!!!
Jaja, som sagt nu väntar sängen så bäst att snabba på med duschen.

Sov gott!!!

Go kväll!!

Ja, vilken härlig kväll. Barnen har pysslat klart med pepparkakshuset så nu är det godisar, änglar, fusksnö (florsocker) och mkt annat fint!
I morgon ska jag och kolla mitt blodtryck, misstänker att det kan vara för högt. Så då blir det att stressa till jobbet och sen till vcl och sedan in till stan tillbaka på jobbet, har man inte högt blodtryck så får man väl............=)

Jens är och handlar kantarell ost och digistivekex + ingridienser till veckans resterande middagar, själv har jag det bra, sitter här framför äntligen hemma under filten.
På morgondagens schema står fler julklappsköp och biskvi bakning!! Bakningen ska jag ta då mina söta guldklimpar sover, känns som att det kan gå lite snabbare då ....

Nu ska jag softa vidare trots att jag är otroligt pigg då jag stulade till tidigare i kväll, men det brukar inte vara ngn fara för det, somnar gör jag =) ändå!!

Kramar!!

I kväll

Myser och skiter i att vika tvätt!! Det blir julklappsinslagning och snart är det klart med det *Ler njutningsfullt* bara lite kvar att fixa till Milla o Kevin.
Sen är det dags för det varma badet.
Jag vill oxå tala om att jag har VÄRLDENS bästa man!! =)
Han är så go och snäll, organiserar och tar hand om oss alla =) Vi älskar dej Jens♥
Nu har vi vrait på Millas julfest o de var såå otroligt söta och duktiga på att sjunga =)
Sitter o tittar på svenska hjältar och skrålar av bara den OJ så gripande .............
Snart väntar julledigt och jag vill säga att det är välbehövligt, har ju hittat outtagna mammadagar så tar ut några sådana nu vid jul häääärligt!!! Bara må och ha kul med familj o vänner och vad vi ska snurra runt med skorven för att hinna hälsa på så många som möjligt....=)
Nu har jag inte tid att sitta här längre så tack för mig, hej hej!!

Ägna en tanke!

I morgon kommer Antons barndomsvän att genomgå den tolvtimmars långa operationen för att avlägsna den tumör de hittat i lilla hjärnan.
Detta berör nog de flesta på ett eller annat sätt och jag skulle vilja be er att med mig och många andra ägna en tanke till denna säkert rädda lilla fjortonåring och hans familj!
Jag hoppas att allt ska gå vägen!

Skönt att komma hem =)

Min älskade make och dotter har gjort hemmagjord pizza i dag till middag, gott som bara den ska det bli och hungrig som jag alltid är lär det slinka ned utan problemas =)
I dag blir det inte att dyka ned i Jens stora mysbrallor och bara softa nej, i dag packar vi en picknick korg med julfika och julmust sedan går vi över på bönhuset och har luciafest med Millas klass och vi kommer säkert att få uppleva ett vackert framträdande.
Sen i kväll blir det ett oljebad för min del, ansiksmask osv, men först lägga barnen så att man får göra detta i lugn och ro =)
Tv och mys som vanligt och en grymt tidig kväll väntar!

Linnéa

Trevligt värre!!

I dag har vi inte vart hemma mycket vill jag lova, efter att ha hälsat på mormor och sedan farmor så for vi till Linda och hälsade på bästaföredettagrannen =) och det var otroligt trevligt!! Barnen lekte och Kevin blev glad då hans killkompis var där från förra klassen de var såklart helnöjda. Blir bra på tisdag då vi får träffas igen ;)
När vi kom hem blev det en sen middag och slutet av bompa och sedan i säng med trötta flickor, snart ska lillkillen också gå i säng för lite kvällsläsning. Vi gör som sagt tidiga kvällar om söndagarna då barnen ofta är vakna länge lördagskvällar.
Snart är det lugn och ro, Jens ska spela wow, så i kväll äger jag tv;n och glass i stora lass =)
Upp tidigt i morgon och åka på måndagspass, måndag, måndag, måndag hur mycket man än försöker vänja sig så låter det aldrig bra, känns aldrig bra och vette tusan om det någonsin är bra med måndag ha haha!! Ne då man ska vara glad och tacksam över det jobb man har och det är jag verkligen.
Det finns så många (för många) som går utan, precis har tappat eller vart tvungen att gå ned i tid så jag klagar absolut INTE, sen att man är lite halvless den här tiden på året är för mig naturligt och det vänder ofta där efter nyår!!

Positiva tankar till ett positivt liv!
Friska tankar till ett friskt liv!
Glada tankar till ett glatt liv =) !
Lev o må!!

Linnéa

godmorgon!

I dag väktes vi av våra barn som bildat ett vackert luciatåg och som kom med sång och fika på morgonen, mitt hjärta  smälte som choklad kan jag säga, jag ska sätta in foto sen.
Vår kväll i går avslutades med film riktigt mys var det, eftersom att vi inte var vaken så länge så var vi pigga då barnen kom idag =)
Nu ska vi göra oss klara för att åka och lussa! Sen ska vi till Linda och hennes family på stålis, vad kul med en riktig rantardag! =)
Stora lusse kramizar till er alla och ha en trevlig lucia!

Linnéa

Gokväll!

Det är det för oss och jag önskar er alla detsamma!
Ang min lillebrors vän som fått en hjärntumör så ligger han inlagd och väntar på en operation som kommer att ske till vecken en tolvtimmars lång operation. Det tar tre veckor att få provsvaren om det är god eller elakartat, det kommer säkert att bli långa veckor för han själv och hans anhöriga, men nu vill man önska att operationen går bra!
Tack för din kommentar Linda! Visst är det så att vissa saker bleknar i en sån här händelse och man blir berörd på ett eller annat sätt.

Nu sitter vi och myser i soffan och äter godis, jag har lagt fram lucia klänningar, krona, fika mm så att barnen fixar lussandet i morgon plus att jag var tvungen att skriva en liten kom i håg lapp =)
Kameran ligger här väl förberedd.
Nu ska jag fortsätta att umgås och må skönt med mina vakna familjemedlemmar, så fortsätt att ha det bra själva så kommer en ny uppdatering inom snar framtid =)

Linnéa

Godagens!

Vi gjorde ett försök att fara på barnenshus i dag men vände om, där var nästan kö för att ta sig in, det blev för omständigt så då åkte vi på ica och handlade hem till middagen istället, revbenspjäll och ingridienser till en potatisgratäng, favorit i repris!
Kevin har haft främmande av en kompis i dag och Milla har varit hos en kompis och lekt och de har haft trevligt.
Själv har jag legat och vilat, skulle se en film med Filippa och somnade och sov en o en halv timme rakt av.
Nu håller vi på med middan och ska dricka lite kaffe sen ska jag sätta i gång med flickornas rum, storrensning är vad som gäller =) det är behövligt nu före jul.
Tänktr visa våra lilla julgran i köket som Jens hämtade in i går, den luktar såå gott! Pyntet är gjort av gammeldags papper och klippta i pollor, änglar och så har vi gjort strutar och hängt i, det är även vita tygrosetter knutna i den.

Som ni ser blev bilderna inte så bra och självaste pyntet som var det jag ville visa inte syns så bra!
Men jag vill visa vad Milla hittade på här en dag, en "förrätt" som hon knåpade på med helt själv =)



Kärnfria vindruvor o julost, inte illa Milla! Detta var super snacksigt!!

Nu doftar det av revbenspjällen och hungern tar i, vi åt en sen lunch och det blir en sen middag men det tycker jag inte gör nått då det är lördag.
I kväll ska vi titta på robinsson och mysa såklart, det blir en tidig kväll då  barnen ska upp tidigt och lussa för oss i morgon sen drar vi vidare till mor o far och lussar och fikar där, de ville så gärna träffa barnen på lucia =)

Ha det bra så länge!!!

Linnéa!

Erik eller Calle??

Det är frågan! Var säker på att Eriks kapacitet skulle göra han till vinnaren omän jag tycker att Calle är en rolig o duktig artist, nu tror jag att Calle tar sig fram som vinnare i idol 2009. Snart börjar det om så då får vi veta vem som tar hem det, det kommer inte spela ngn roll de är bra båda två, hejja, hejja!!!!

Som nu!!

Här skulle tiden få stanna, det här är jul, det är detta jag vill att mina barn ska förknippa med julen, stämmningen, glädjen, förväntan, pysslet, värmen, myset och sammanhörigheten.
Jag skulle vilja att vi blev inlåsta i huset och att tiden stannade just i dag, just nu.
Huset är nystädat, vi har gjort ytterligare ett julpynt och i kväll ska vi slå in paket vi köpt i dag, idolfinalen ska vi se och julgranen ska vi klä.
Barnen är glada och leker i värmen som råder, ja det är helt underbart och denna kväll vill jag minnas så länge jag lever.

Linnéa!

Orättvist!

I bland är livet allt bra orättvist, blir så förbenat ARG över alla som klagar på sina små krämpor hit o dit och sina lama "kroniska" sjukdomar, på folk som aldrig tror sig vara friska omän det bara är en näsa som rinner eller huvud som gör ont mm bla jag som har klagat på värk i armen efter vaccinet.
Jag blir så arg på dessa människor eftersom att de egentligen inte ser mer än sig själva och deras "besvär" och ja, egentligen tycker jag synd om dessa människor eftersom att de lever i tron att de är så förfärligt sjuka att de inte hinner med att leva sina egna liv.

Anledningen till dessa tankar och känslor, som göra at de väcks till liv är Antons barndomsvän.
En 14 årig kille som vi har sett växa upp och som bla varit och sovit över hos oss ibland, helt frisk kille och full av liv, han har fått en hjärntumör och ligger på sjukhus!
Då är livet inte rättvist då är livet grymt och felvänt.
Det griper tag i en och får en att inse att man ska vara glad för den tid man har tillsammans och njuta av var sekund, sluta gnälla och klaga över det man vet kommer att gå över och sluta se sig själv som offer för alla sjukdomar som går att hitta på, som vissa verkligen är!
Jag hoppas att folk verkligen tänker efter och njuter av livet, lida och vara sjuk kan man göra då man verkligen är det!!!!!!


Jag hoppas att det går bra för denna (i mina ögon) lilla killen och hans familj, att de lyckas ta sig igenom detta och med lyckad utgång. Alla tankar går till dem under denna svåra tid.

Och ni andra som inte kan sluta gnälla på era små besvär, tänk efter.................

Linnéa

Godmorgon!

Ja, igår kväll så försökte jag städa men var tvungen att ge upp mitt försök för att armen värkte och stramade, det gick inte heller att lyfta upp den det var helmysko. I natt har jag dock sovit på den och det har gått bra jag har inte lika ont än men är fruktansvärt öm.


I går såg jag "finalen" av mammas pojkar och blev så sur, varför kan de inte välja de man själv tycker. Det värsta var ändå då Bobby valde den där stockholms översittaren som inte kunde nått annat ord än hennes eget namn, han skulle enligt mig ha valt Jane om än hon var rätt udda så verkade hon vara sann iaf. Han kommer att få ångra sitt val och det tror jag att han visste.
Om man kollar på valet som den äldsta killen gjorde så vill man ju bara gråta, en nittonåring, va? han var biten över trettio.....mot den där Martina som var den enda förnuftiga i hela tävlingen...jaja!
Och till alla er som INTE tycker att det är min grej att bry sig i, så vill jag bara säga att det är just det de är med den motiveringen att det visas i tv. Sådetså!

Filippa och jag är lediga i dag, de andra är på skolan de skulle gå fackeltåg till bönhuset i dag och lyssna på treorna som skulle uppträda med julspel, vilket mys. På måndag ska vi på Millas lucia fest och det blir trevligt.
I dag ska här städas och sen ska vi klä julgranarna, den lilla riktiga och våran plastic fantastic!!! Skickar ut bilder på det sedan.
Pyntet till den lilla kommer att bli lite egendomligt och är gjort av mig och barnen, men den kommer nog fördet bli rätt söt! =)
Hoppas att denna dag blir en bra dag! Glöm inte bort att man själv gör sin dag! =)

Linnéa

Min sockerkringla som gillar att hjälpa mamma baka!



Godmorgon. I dag är alla barnen borta och det är tom och yst i huset =( gillar inte det alls. Jag har sovit på morgonen, somnade om efter de hade åkt och sov till 10.30 skönt då man sovit dåligt under natten. Armen värker fortfarande och är svullen och hård, trodde själv att det skulle vara borta i dag då det kändes lite bättre i gårkväll men icket. Stannar hemma i dag då det inte går att utföra de arbetsysslor som krävs där jag jobbar, då gör jag inget där.
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan polimasa i lugnets trygga vrå, rastlös så in i norden man kanske måste ut och gå det skulle vara otroligt skönt.
Kanske ska vi åka och vaccinera barnen i dag deras andra spruta, stackarna som måste ta två st.
Ha det bra!

Lite julemys!!

Mitt pyssel!!



Milla gjorde också en burk, helt själv!!

Julgott!!

Jag och mina nyinköpta skor!

Då var det klart!

Går fortfarande i pyjamas och polimasar i lugnt tempo, har dock hunnit göra gräddkola och en dubbel sats fudge! Nu ska jag i duschen och krypa i några sköna myskläder, ta filten och softa lite i soffan.


Linnéa

Sammanfattning!

Ja som ni märkt har det varit snålt med inlägg för att vara jag, men nu kommer en kort sammanfattning om vad som hänt de senaste två dagarna.
Jag kan tala om att fudgen jag gjorde i söndags är slut, detta beror inte på mitt glupska jag utan att min kära far fyllde år i måndags och jag tyckte då att det var en bra present att ge bort fudgen i en fin burk som jag dekorerat själv tilsammans med en trisslott. Till er kännedom så vann han ingenting men jag anser att det är tanken som räknas =)
Vår måndags eftermiddag tillbringade vi därför hos mor och far. Kvällen blev hektisk och tidig då vi var trötta och inte hade energi till annat bla bloggning =)
I går så var vi och tog vaccinet, sprutan från hetaste helvetet och som skulle komma att kosta mig sju timmars lön. Bara sticket tog ont och det sved i armen ca två timmar efteråt, sen slutade det och jag kände ingenting för att  senare på kvällen ta i så pass mycket att jag inte klarade av att lyfta den alls =(  I natt har jag inte sovit nästan nått pga smärta och obehag i armen. I dag då jag vaknade hade jag en fruktansvärd huvudvärk och feber, jag antar att jag är en som skulle kolat direkt i svininfluensan då man reagerar så här =) Så jag är glad att jag tog den ändå!
Till frukost tog jag två alvedon och en stor kopp kaffe för att sedan bestämma mig för att baka saffrans bullar och lusse katter, detta hörde Filippa så då ville hon självklart stanna hemma och hjälpa till, det fick hon. Jag och Filippa vandrar fortfarande omkring med pyjamas och ska snart ta ett skönt bad. I dag är det bara mys och lugn och ro som råder. I kväll ska jag sätta ut bilder, håll ut de kommer jag lovar.........


Linnéa

Nöjd över pysslet!

Tro det eller ej men jag genomförde mitt lilla projekt i kväll och i morgon väntar ett till. Jag har fotograferat och gjort allt klart för att visa er här på bloggen, dock vet jag inte om det blir i kväll eller i morgon nu ska jag bara försöka att ta mig till duschen, måste komma i säng i tid i kväll då vi har ett viktigt möte i morgon på jobbet. Vilan behövs!
Jag har förresten kokat fudge i kväll och det var så syndigt gott att jag måste göra en omgång till före jul, nästan allt gick åt då jag skar upp den hihi!
Sov så gott i natt!

Kramiz Linnéa!

Tusen ideér!

Det händer något med mig mellan varven, jag blir totalt fylld av ideér som jag vill göra, nu har det med julpynt att göra. Ska försöka börja med det i dag och så ska jag lägga ut bilder sedan om jag blir nöjd så klart.
Jag har just anlänt hem från jobbet och har haft en betydligt bättre dag i dag än i går, ingen huvudvärk alls =) Sen känner jag mig pigg oxå =)
Nu ska Jens skjutsa hem min lillebror och hämta hem våra flickor som är på vift sen efter allt det ska vi trycka lita middag, det ska bli gott jag är i vanlig ordning mkt hungrig =) men det blir man ju av en hård arbetsdag ;) eller hur?
Ja, ja bäst att sluta sitta här och gå och göra av med all den energi jag har, att sitta vid datorn har en ful förmåga att suga ut den energin och fort brukar det gå.....
Så, vi hörs vid nästa inlägg och det lär nog bli fler av dem i dag!

Inget roligt!

Har jobbat i dag, tröttsamt då värken från axlarna skapar en egendomlig huvudvärk som inte ger sig för nått.
Jag vill inte klaga, finns inget värre än de som alltid har ont och tycker synda om sig själv, jag blir bara frusterad då jag vill göra så mycket annat än att ligga och ha ont i skallen.

Det har ändå vart en bra dag i övrigt och nu sitter jag och väntar på middagen som kommer att bestå av fisk i dag, riktigt sugen är jag det var längesedan vi åt fisk.
I kväll v'äntar reprisen av andra avenyn och robinsson med godis till det, det är ju lördag =)
Var på gotis i dag och skulle kolla in julloppisen, men det var ingenting alls där så snopna fick vi bara vända på klacken.
Snö, snö ljuvliga snö, tack för den underbara julstämmning du skänker med dina vita vackra flingor som dalar ned utanför fönstret.
Nu är maten klar!

Kramizzar!!

Hallå!

Åker till jobbet nu....
Snipp, snapp slut då var fredagen slut.

Snart sängen...

Efter idol slår vi på en film och avslutar kvällen så.
Jag har djuriskt ont i nacke och axlar och även längst ned i ryggen, jag tror att jag och Jens ska köra en utbytes massage på varanndra då han också har så ont, skulle vara bra om vi harvade in med en av massage bänkarna hm.... men det är då inte nått vi gör i kväll, hinner inte då vi ska upp så tidigt i morgon =(
Sov gott och hoppas att alla har haft en lika trevlig kväll som jag har haft!
Kramizzar!!!!

Pepparkaks bak partyyyy!!!

Nu drar de i gång med ett party, pepparkaks bak party heter det och som det låter ska vi baka pepparkakor!
Ebba och Allis kom just hit, våra partygäster.

Det blev en tupplur före middan sedan grillad revbenspjäll, potatis gratäng, grönsallad och beasås! Jag ska toppa min man med berömmelse för sina goda gratänger de är helt underbara =)
Nu är det lite kaffe före vi drar i gång med baket.

Ha det bra!

Fredag

Det är väl många som väntar med iver till denna dag och det brukar jag med göra, i helgen jobbar jag så för mig känns det som vilken veckodag som helst. Missförstå mig inte, det gör ingenting då det är rätt skönt att jobba helgspassen. Det brukar kunna bli någon lång och skön prommis då!
Men det är klart att man hellre skulle vara hemma med kidzen =)
Barnen vaknade själva i dag och tidigt, de var rädda att missa kalendern. Kaffet är på ingång!

Ska sova gott!!!

Nu har jag äntligen anlänt hem nu blir det nått att käka och sedan hopp i säng, lite tv tittande blir det nog.
I morgon är jag ledig det känns nice få se då vad man hittar på att göra!!
Sov gott nu alla och ha det bra!!!

Linnéa

Jaja!!!

Då sitter man och väntar på att åka till jobbet, tiden stannar och man tar sig inte för att göra något strax innan man ska fara.
Vi var och köpte slalomskidor till Jens och åt lunch hos svärmor nu på förmiddan, den har gått alldeles för fort....
Som sagt nu blir det arbete sju timmar framöver och sen är jag ledig i morgon men jobbar helgen, då tror jag att vi ska fixa julmys på jobbet med pyssel o stök, känner mig sugen på nått sånt nu, har en massa bra ideér osv.
Ha det bra i kväll alla underbara och mindre underbara! Glöm för allt inte "mammas pojkar" klockan åtta i kväll på fyran!!!!

Ett tips på en bra jullåt, EMD "välkommen hem"


Linnéa

Måste julen vara röd???

ä


Det här skapar julstämmning trots att det är pyntat med annat än rött, detta är en jul i min smak och tycke mkt vackert! Man måste inte pynta med rött på julen, med lite fantasi så går det att göra så mkt mer än vad man är van vid.
Detta är ett modernare tänk i gammal fattning, jag gillar det, det känns mjukt!


God jul på er alla!!!

December

Visst är jag helt klart en sommar människa men med december månad är det något speciellt, kylan, snön, knarret under skorna då man går det är så mycket känsla, minnen och upplevelser i denna månad. Alla små lampor och belysningar som glittrae som stjärnor överallt. December är en härlig månad men sen kan det gott bli sommar igen =)

Godmorgon!
Det blev en film för oss i går kväll som jag somnade bort slutet på, det är tur att Jens till 99,9% håller sig vaken och senare kan förmedla det till mig, på så sätt känns det lite bättre. Kevin och Milla är redan på skolan och Filippa ska snart på dagis.
Här ska vi bära tillbaka bord och stolar till bagarstugan, vi orkade inte det igår. Vi ska även och titta på slalomskidor till Jens, annars bara ladda batterierna för kvällspasset i kväll.
Vi skulle även behöva kolla lite julklappar till Kevin och Milla, man har några ideér men sen tar det stopp, Filippa är så lätt att köpa till bara det är rosa och glittrar är det bra =) men värre är det med skolbarnen, men men något ska man väl finna!!!
Ha det bra i dag!!


Linnéa

Skön kväll

Jag och Jens myser med levande ljus och gott framför greys på tv, en skön avslutning på en trevlig dag.
Jens är nöjd och det förstår jag =)
Snart är det åter igen dags att kliva upp så man ska väl göra en tidig kväll så att man tar sig upp.......

Just ja! Av mig och barnen fick Jens ett halssmycke, ett brett fint i stål och en ny mobil, iphone liknande sak med penna osv...

Sov gott !!!!!

Grattis min älskade Jens!







Äntligen!!!

Nu är vardagsrummet också klart, det tog ett tag men gjort blev det iaf. Nu är det serierna som hägrar, lägga sig i soffan och slötitta så länge man orkar, det känns som att det kommer att bli en tidig kväll om man säger så!
Så godnatt alla snart ska jag upp och fira min gammelgubbe♥ Jag törs inte skriva vad han ska få än men i morgon ska jag berätta =)
Sov gott!!

Att få saker gjorda!

I bland är det svårt att få de enklaste saker gjorda och man kan inte låta bli att undra varför det är så.
Ta duschen tex, det tog mig en timma att ta mig till den och varför vet jag inte, jag har inte påbörjat ngt vettigt fastän jag har massor som behövs göras, snart sitter jag på jobbet och undrar vart min förmidda tog vägen.
Nu har jag duschat så det är bortgjort, nu ska jag gå upp och plocka undan på diskbänken, dammsuga och vaska av det värsta.
Efter detta måste vi i väg och handla kattmat, de är hungriga de små odjuren och när de är hungriga förvandlas de verkligen till odjur.
Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp, slå på julmusik och sätta i gång..........


Godmorgon

Nu är det redan tisdag, idag måste det bakas för älsklingen som fyller år i morgon =) då får vi se vilka som kommer.
Vi har haft en underbart trevlig och mysig morgon med barnen då vi fikat och sett julkalendern vi har lyssnat julmusik och haft tända ljus med andra ord en stämmningsfull morgon i julens tecken. Till saken hör att snön här utanför inte drar ifrån med stämmning precis´, hoppas att traktorn kommer och skottar snart =) I morgon jobbar jag fm eftersom att jag bytt bort min kväll det resulterar i mer tid och en ledig kväll dock ett vändpass men det är det värt.
Nu har vi fått låna en kamera av svärfar som vi har på laddning så nu kommer det lite bilder på allt möjligt, känner att det vart lite sånt sista tiden men ni som följer min blogg vet att det beror på våran korkade kamera! Ska fortsätta att dricka mitt kaffe och sedan hoppa i duschen och i väg för att handla kattmat.

Ha en bra dag !!!
Linnéa
RSS 2.0