Nya slingor........

Jag skiter i hockeyn och går och slingar håret i stället, mer spännande än så kommer hockey aldrig att bli för mig. Vi har suttit och kollat på hotell inför sommarens resa till Göteborg. I fem dagar och fyra nätter ska jag och Jens vara utan barnen, så länge har vi aldrig varit ifrån dem. Som mest två nätter. Det ska bli så UNDERBART SKÖNT!!!!=) Dessutom är höjdpunkten med resan min kusins bröllop! Ja, nu e det väl bäst att snöra i slingorna, ha en bra kväll och fast jag inte gillar hockey så HEJJA LULEÅ!!!!!!

Dagens Första Uppdatering Till Er Tjänst!

Idag har jag inte gjort så hemskt mycket faktiskt bara polimasat och varit onyttig, jag har inte ens varit utanför dörren trots det underbara väder som är. Men jag gjorde en supergod lunch som bestod av bakpotatis med fetaost/skinkröra. Det blev så gott så.

Torsdag brukar oftast betyda helgstädning för mig men under denna vecka har vi hållt efter så bra så det behövde inte bli så mkt till städning. Golven var de som fick sig en omgång men det var allt.

Nu måste jag bara berätta en sak som hänt här idag. I natt vaknade jag av en stinkande lukt som går att jämnföra med spya. Jag hade under kvällen käkat smörpopcorn och lämnat kvar påsen på bordet i v- rummet så efter att jag sprungit runt i huset för att försäkra mig om att inget barn hade spytt tog jag förgivet att det var påsen som luktade. Kastade den i soporna och gick och la mig. Vaknade på morgonen av samma lukt gånger tio....
Sökte igenom huset efter orsaken till lukten men utan resultat och jag kände paniken börja komma.
Då barnen skulle till skolan och jag skulle hjälpa dem ta fram kläder exploderade lukten och jag såg stänk på Jens vinterskor.
Jag tog direkt förgivet att det var våran katt Myran (som varit inne under natten) som hade kissat. Jag ringde direkt till veterinären och bokade tid för avlivning á 750kr.

Jag blötlägger, torkar, skurar, och bär ut allt som kunde ha träffats av hennes kiss men lukten kvarstår. Jag ringer till Jens halvt hysterisk (hatar verkligen illalukt) och beklagar mig.
Men eftersom att lukten inte försvann började jag kolla om det var ngt som droppat ned på skon och dra på trissor att det var!
Jag mitt eländiga klantarsle hade glömt lite smått och gott i skötväskan som hade börjat förmultna, frukt.
Stanken kom inte förens vätskan trängt igenom väskan.

Så stackars katten har fått vara ute hela dagen, hon har fått skäll då hon stått bakom ytterdörren och velat in och fått en tid för avlivning.

Mitt superduperdåliga samvete lockade in henne, gav henne mat och bokade av tiden för avlivning.....stackars liten katt! Hon fick skulden och det var mitt fel.

(Vi har länge varit i valet o kvalet att avliva myran då hon börjat uppföra sig väldigt konstigt, darav det lätta beslutet att ringa vettis. Jag vet att katter som börjat kissa inne sällan slutar med det och vill defenitivt inte ha en sådan katt. Så jag avsäger mig nu alla kommentarer av upprörda kattälskare! =)

Nu ska jag kanske gå och hitta på nått annat meningslöst;)

Lite Bilder!!!

Efetrsom att jag är grymt duktig på att fotografera med min telefon från dagens olika händelser men tyvärr grymt dålig på att lägga ut dem så blir det en hel uppsjö med bilder som saknar betydelse i det aktuella inlägget.
Nu tänkte jag faktiskt ta och publicera dem ändå!

Varsågod.


Här är vi på badhuset och så här glad var man =) (ursäkta bildkvaliten)



Förra veckan hälsade vi på bästa Linda Engström och blev bjudna på det här, Liam också för hos Linda är det Linda som bestämmer.


Dessa vackra blommor fick jag av Filippa i fredags, för att jag brutit ett finger.

Här mina vänner har jag tillbringat större delen av dagen.




Här har jag tänkt tillbringa kvällen.



Här provar Liam sin första glass!


Alltså kortet som kommer nu är hysteriskt roligt. Liam har glass i munnen som i min dåliga telefonkamera förvandlar till två tokroliga framtänder och en hörntand i vampyrstuk =)




Hahahahahahahaaaaaaa! Upptäckte detta nyss =)

Då jag och Filippa Var på affärn valde hon en ny diskborste och nya disktrasor i pastell, helfärgade dessutom. Jag har faktiskt längtat efter disktrasor som inte lyser i neon. Passar inte hos oss.



Och trasorna som inte visar sig från sin pastelligaste sida....



Sen kom vi på att köpa nya lampor till spotsen under köksinredningen som ALLA hade gått.
Då blev det så här.



Så fint blev det då....herrejissanens va he blänk!!!! Man kan ju tro att jag är ett städfreak *suck*

Här är den omtalade hamstern Pluto.



Här är Milla i lördags då hon hade "halv åtta hos mig"


Nu har jag fått rensa i lite bilder och det var bra. Nu får ni ha en trevlig kväll så återkommer jag imorrn. Sov gott!





Villervalla!



Villervalla body och byxa med dragsko nedtill. Stl.62
Helt och rent (nyskick)

Om du vill lägga ett bud,
skriv ditt bud i kommentarer.
(glöm ej att lämna kontaktupgifter, inga av buden publiceras.)

Lite skitsnack!

Mår under omständigheterna bättre.
Det blev tyvärr varken bad eller besök på skolan i dag. Skulle kännas väldigt själviskt att fara på en skola med magsjuka, som tur är kommer fler tillfällen för Filippa att se skolan och träffa sina nya klasskamrater.
Men visst känner man sig lite bitter att det kommer en dag som man har viktiga/roliga saker att göra.


Misstänker att det håller på att bryta ut ngt för Milla, men det kan också bara vara en tillfällighet. Jag blir lätt nojjig i sådana här situationer.

Nä nog med skitsnack! Nu ska jag inte en skön plats i soffan ;) bara en timma kvar innan Jens kommer hem, så skönt!

Huvva!

Dricker cola och saknar min älskling. Vill att han ska vara här och pyssla om mig=( Tycker vedervärdigt synd om mig själv. Tur det finns cola, kall cola!

Nej inte det också.........

Jag vet inte vad jag ska säga, toalettbesöken tätnar och jag känner mig ynklig. Skulle vela bädda ned mig i sängen under mitt tjocka täcke och sova! Jag är rädd, livrädd att magsjukan även hittat hit.

Tisdagskväll (sämst på rubriker)

I dag mötte vi en modig hamster som valt att rymma ut från sin trygga lyxsvit till ett hus med två musälskande katter ja sork också för de som tänkte....fel. Efter gråtande barn och en gastande pappa så hittade vi den stackarn sittandes bakom Kevins dator, precis vid fläkten som sprutar ut varmluft. Ja vad ska man säga till någon med en hjärna i storlek som ett halvt risgryn (tror jag)?Lär dig till nästa gång, skyll dig själv eller ska man vara helt ärlig och säga det blir ingen nästa gång för då har du blivit ett minimål för våra katter eller bara en annan liten kattleksak. Till skillnad från kattleksakernas pris på fem kronor så vill jag be den lilla jäkla hamstern vänligt men bestämt att stanna i sin lyxsvit. I kväll har vi varit på informationsmöte kring Filippas skolstart, våran lilla bebislina, tänk att hon redan är så stor. Det känns nyss som att vi var på Kevves och nu börjar stora killen fyran. Jaja, nu ska man inte bli nostalgisk här utan faktiskt ägna energin till att bli trött....jag ska gå och läsa "tröttbloggar" eller kanske tar jag och fäjsbokkar lite;) I morgon ska vi och bada i öjebyn, jag Liam o Filippa men det blir efter hennes första egna besök på skolan =)

Eftermiddag

Nu har jag kryddat och förberett revbensjällen som ska in ..nuuuuu......så, nu är de inne. Potatissallad och fetaossallad samt grovt bröd som tillbehör. Jag tror att det blir en god middag idag och en tidig middag. I dag slog jag till och städade hela huset uppe och nere, jag har plockat ihop och städat till ute på gården och i tvättstugan. Jag gjorde ett välbehövligt ryck. Trots denna städning har jag faktiskt hunnit med att ta det lugnt också, ja t.o.m blogga har jag hunnit ;)Fastän jag fått en massa nytta gjord =)Inte illa piskat! Hinner vi efter middagen ska vi åka och hämta ett vindskydd;) Lev o må!

Godmorgon.

Sitter just nu och peppar mig med kaffe inför kommande dag. I dag blir bara jag och Liamgubben hemma så jag tänkte ta och genomföra en storstädning och ta tag i lite tvätt. Hinner jag sedan in till stan och arbets ska jag ta det också! I morgon ska Filippa få vara hemma och följa oss till v-badet, jag lovade henne det förra veckan då hon blev så ledsen då jag och Liam for. I morse då vi vaknade var det -16 ute, nice! Hoppas på sol och varmare temperatur så blir dagen säkert jättebra.

Och då var det kväll igen......

Jahapp då har man fått se hur en katt reagerar på en hamster i en plastboll, som förväntat ungefär. Först lite rädd för bollen som rullade i ilfart runt golvet fram till de såg vad det var i bollen. De fick gå ut. I dag har vi varit och storhandlat och fa...just ja, hmm vad det kostar. Jag var tvungen tänka hela vägen ut från affärn att det är ju mat, nyttiga saker, saker som man behöver. Som en slags mantra var jag tvungen att intala mig det för att inte springa tillbaka och spänna tag i kassören och fråga hur mycket pengar han egentligen lurat oss på??? Nä det skulle jag inte ha gjort, men jag sa med min "tuffaste" röst, ta kvittot Jens! Iaf så tuff man kan vara som trött mamma med trötta barn och hungrig make i släptåg. Eller det är väl då man KAN vara som tuffast. Jag tvingade nämligen min man med för storhandling efter jobbet. Om jag ska bli bra i fingret måste jag tänka mig för litegrann, jag vet inte hur många gånger per dag jag slår i det...huuuuva så ont det tar. Jag hoppas att jag trots den sena middagen inte får kicken som hans hustru;)Halv sju satte vi oss för att äta, vilken tur att barnen fick sig ett rejält mellis. Lillfis snorar och är som en grön slemmig mask som har börjat skallas, bakåt. Inte kul med blå hakor och fläskläppar. Något som snart kännetecknar familjen björklund. Nåja det går väl över, skallandet alltså! Nu har jag köpt mina fina, sockrade gelehallon. Nu ska de upp i den finaste godisskålen och sen ska jag trycka dem hejvilt. Mumms!

Gelehallon

Jag vet inte varför men jag har i flera veckors tid varit så sugen på gelehallon, så ikväll ska jag köpa massa sådana och hälla upp i en stor skål. De ska frossas ikväll. Så då vet ni! ;)

Måndag

Godmorgon. I dag är det måndag, lämnar en upplysning ang detta för dem som missat det. Jag tycker som vanligt att helgen sprakade förbi alldeles för snabbt även denna gång, men veckorna har en förmåga att spraka förbi väldigt snabbt de med. I överlag sprakar tiden förbi alldeles för snabbt, ja så snabbt att det i bland är svårt att hänga med. Veckans planer än så länge.... Måndag, byta bur till hamster. Onsdag, bada med Liam. Det är allt som är planerat än så länge, det är bra att det finns mycket utrymme för det oförutsedda, det har jag lärt mig. Nä fy rugguggla vad trött jag är, klarar knappt av att skriva eller tänka. Måste ha mera kaffe så jag vaknar till ordentligt.

Jag ska inte svära mer......

Eftersom att bloggen inte funkat som den ska under dagen har jag inte kunnat uppdatera något. Jag har då lovat mamma och pappa att sluta svära på det där viset i bloggen, det gjorde jag efter deras samtal till mig i morse.Så inga mer svordomar nu då. I dag har jag rullat sushi, gott så in i (ingen svordom)norden var det. Jag satte aldrig in någon bild på vårt udda fynd i går, jag har heller inte idats föra över dem från telefonen så ni för nöja er med ord. Milla har köpt en hamster för sina egna pengar, en hamsterbur och en motionsboll. Detta med motionsbollen tar ju hamstern till en högre nivå måste jag säga. Numer har vi en grön genomskinlig plastboll i storlek som en fotboll som rullar omkring i hög hastighet i huset. I denna gröna boll springer bebishamstern Pluto. Familjen utökas i rasande takt..... Nu är det äntligen kväll och movietime! Sov gott!

Min sköna böna.........

Jag har aldrig skrattat så här mycket i hela mitt liv.När jag kallade Jens för min sköna Böna var det inte bara vi som upptäckte hur fel det lät. Milla rättade oss och sa, mamma det är ju DU som är en skön böna....(dröjer)....inlindad i en fin potatis =) Alltså jag har aldrig skrattat så gott i hela mitt liv!!!!



Städdag blev rantardag.

Har varit och rantat på stan och i dag kom vi hem med ett aningens udda fynd, vad får ni se senare ikväll ;) Minst sagt udda=O Milla och Jens är på affärn och resterande familjen hemma.

Vi har fått en barngrind av mamma och pappa som vi ska skruva upp idag. Toppen nu slipper man behöva tänka på att stänga dörren hela tiden.
Som ni hör blev det inte mkt till gårdsstädning men va sjutton gör det i morgon är det ju en tråkig söndag som man kan ägna till att städa.........

Jens ska koppla i den stationära i tv-rummet ikväll och då han gjort det ska jag lägga ut bilder och visa er vad som fick följa oss hem idag.............

Lördag

Det har minst sagt varit en händelserik morgon, jag ska inte rabbla upp allt som hänt men en av händelserna var en inlåst Filippa på toaletten.
"Mamma hjääääälp jag kommer inte uuuuuuut!!" Jens fick gå ut i garaget och hämta in lite verktyg så var den saken löst ganska så fort.

Nu ska vi fara med Kevve till valls, hem och städa på gården och sen far Milla och Jens och handlar till middagen. Milla ska laga middag själv idag hon har inspirerats av halv åtta hos mig och ska göra likadant för oss, under Jens uppsikt såklart.

Jag har lugnat ned mig lite ang datorn men ve och fasa vad man känner sig halv.

Nåja ha en bra lördag!

Apfuckingkruppskitsvikardatormegalillskit!!!!!

Vet ni hur jävla sjuka abstinens jag har....jag har ingen jävla dator så jag måste snåla in på gubbens mellan varven, visserligen har jag datorer i andra rum men då måste jag lämna vårt mysiga tv-rum och....ja det funkar inte. Sorgen har gått över till ilska, ingen jävel lämnar mig på det där sättet! Dumma, dumma apfuckingkruppskitsvikardatormegalillskit!!!!!

Svordomar hör inte min vardag till men............. 

Jävlarhelvetefansatan och alla andra svärord, plus alla andra som inte finns!

.....................och till råga på allt är det bara 43 dagar kvar tills jag fyller trettiohelvetesjävlaår! Det ni, det är vuxenpoeng ;)

Våffeldagen och fredag, kan det bli bättre?

Ok, hur många ska äta våfflor i dag? Vi är definitivt en familj som ska göra det men eftersom att det blir till middag så kommer vi att göra en liten skaldjursröra och salladsmix att sätta på våfflan för dem som mår illa av bara bär och grädde som även det kommer att stå på bordet. Till ska vi dricka fruktsmoothie.....

Fredag ljuvliga fredag och en helg som står bäddat helt utan planer, det är bra!

Godnatt

Nu blev det kväller och som att jag ens har tid med det, hade gärna sett att det fanns två timmar tillgodo för mig att fortsätta stökandet på, jag var ju nästan klar......

Men såklart behöver jag den stundande natten och dess sömn, oj vad jag behöver den!

Sov Gott!

Nu går det undan.................

Städskrubben, köksskåpar/lådor, garderober, socklådor, ugn, fläkt, kyl, frys, skafferi, avlopp, toalett mm mm har fått sig en rejäl rensning och rengöring under dagen nu återstår bara Kevins garderob samt två "pappersskåp" i köket sen är det klart här uppe! Då ska jag börja nere =)

Sen är det klart för fönsterputsningen men det ska jag försöka dra ut på ett tag till....det har man lärt sig att man har igen senare men det är inte roliga fönster vi har nu vill jag lova!

Jaja, jag ville bara berätta hur jäkla duktig jag är ;)

Hahahahaa, det e ju helt sjukt vad det blåser, jag väntar bara på att en björk ska komma att besöka oss i köket snart.

=)

Ska bara meddela att allt som behövs är en hårddisk! =)))) Hoppas bara innerligt att bilderna på den förra går att rädda.

Undra vem av oss som vägrar lämna vem? ;)

Sussagott nu va!

Så var kvällen här och vad har jag fått gjort idag? Åssit!! Eller jo badet med Liam vilket var mys, en halvtaskig pasta med korv, och ett ännu "mer" brutet finger (om man nu kan få det)

Men i morgon mina vänner åker dammvipporna fram och förklädet på, då reser jag 50 år tillbaka i tiden och tar tag i elendet här hemma. Om jag törs ska jag även gå ned i källaren och möta mina våndor i tvättstugan.
Nu får det vara nog med dessa ursäkter tycker jag. Det är väl bättre att svära sig less i en timma än varje morgon barnen ska ha rena sockor och kläder.

Men nu skiter jag en stor hög på både misslyckad middag, tvätthögar och dubbelbrutna fingrar för nu ska jag hoppa i duschen och sedan i säng hos my love, där ska vi ligga o kramas till en film. Rysare tror jag att det blir....


På tal om min lilla kära dator så gjorde jag ett försök att få den tillbaka men det var inte lönt.......Its gone and it hurts!

Vattenlek Och Trött Mamma

Många läsare sedan igår kväll har fått mig att inse vad folk vill läsa.......men den enda separation ni får läsa i min blogg är mellan mig och min fd dator!


I dag har jag och Liam varit på badhuset, han dök flera gånger och det gick hur bra somhelst. Han var livligare än vanligt i badet och vi var i länge, vi fick även sällskap av Anki och lille Elias som vi fikade med efteråt. Det var hur trevligt och mysigt somhelst.

Men trött son och trött mamma.

I dag blir det en enkel middag och städning då Jens kommer hem, jag har slagit upp fingret ett otaligt gånger idag så jag behöver hjälp. Måste vara mer försiktig tror jag, frågan är bara hur man är det.




Bilden är lånad från Google.

Dags att gå skilda vägar!

Under en lång tid har du värmt min hand, bjudit på skratt, nöjen och otroliga historier.
Du har funnits nära min sida och det är sällan vi varit ifrån varann, du har alltid visat dig från din bästa sida, ja alltid den jag ville.
Jag vet inte varför du väljer att lämna mig nu? Känner mig så tom över ditt beslut men jag vet att det är dags att ta ett slutligt adjö.

För allra sista gången stänger jag ditt vita högblanka lock, och ger dig en kyss farväl.

Min älskade lilla pc, efter en lång och trogen tjänst, tack!

*snyft*

Hejsvejs i vårskogen!

10kg väger våran 10 månaders bebbe =) En tung kille men det är bra då står han stadigt här i världen;)
Har just kommit hem från Linda vår gammelgranne, där blev det surribull och tårta, det var inte illa det. Lite planer sattes i verk och ja, det var mkt trevligt.
Liam slocknade i bilen på väg hem och ligger nu och sover, jag funderar på att göra samma sak. Att bara lägga sig och känna lugnet men det är lite svårt då man har så många bollar i luften om man säger så.
Aja, får se vad som händer .....

Är sjukt galen i denna låt för tillfället!
http://www.youtube.com/watch?v=Xq755KVErM4

Har hört den flera gånger men nu först blev den bra;)

Sol, sol strålande sol!

Sol, morgon, dropp från taken hmmm...underbart! När ska jag tvinga mig för inskrivning på arbets, jag har tid på mig men vill göra det redan nu.....men av en konstig anledning är det så lätt att dra ut på. Nåja i veckan ska det iaf bli av, så det så!

Eftersom att Jens drog iväg med mina bilnycklar igår (som sedan visade sig vara hemma i min jackficka) så bokade jag av besöket på bvc. Ist ska vi vara där då vi lämnat av plippocalippo. Ska bli skoj att se vad fisen väger.
Nu har jag två saker på G som jag inte tänker berätta, jag tänker inte berätta det för ngn eftersom att det fortfarande är så osäkert och känns alldeles förtidigt för att säga. Jag avvaktar och blir det ngt av detta får ni veta det tids nog. NEJ jag är inte gravid om det finns ngn som nu skulle kunna tro det. Men vänta...varför inte gissa på! ;)

Ha en bra dag i den underbara solen!!!

???

VAD har jag gett mig in på???

...........och lite mer bilder!

Alltså kan man bara hoppas att det inte kommer en endaste snöflinga igen detta år. Bara för att jag nu har önskat detta så blir det väl en snöstorm inom det närmsta dygnet.
Känner ni att nu är det vår, det är vår rakt igenom och den kom i helgen...........=))

Jag måste bara visa lite bilder till....................

Liam i full färd att utforska tv bänken =)


suddiga bilder på en pojke som sällan är still.....här kommer bilder då han var trött, då var han still.



I fredags var det plättkallas för två flickor och så här trevligt var det!


För ngn vecka sedan rullade Milla dom här


Medans jag gjorde dom här.........


Hejja vad vi beflitade oss den dagen............

Snart ska vi och väga Liam, det blir kul........hej så länge!

Våran kväll och våran helg i bilder!

I kväll är det en sådan kväll......................


I går tog jag en bild på Jens och Liam som jag fullkomligt älskar...kolla på livsnjutarna, snyggingarna mina♥



Igår var vi ute hela dagen, först på valls och sedan hemma på gården vid eldstaden, vilket väder.
Envis som jag är pulsade jag upp en stig uppför slänten till eldstaden.



Detta såg jag i drygt 2h, kan ju inte klaga!
Väl hemma...här är min stig......


Det är inte bara fin utsikt om sommaren, vintern funkar lika bra ;)





Vi hade en superhärlig dag eller hela helgen har varit helt perre =)

Söndag.........hallå där!

Jag kan bara tala om att familjen Björklund har haft/ har en fantastisk helg! Jag har t.o.m varit väldigt duktig att fotografera helgens händelser så ikväll kommer en uppdatering med bilder.

Nyss har jag städat och det var ju inte så kul men nu, nu känns det toppen. Lite tvätt i källaren som ska vikas och strykas sen är jag redo att möta den kommande veckan.
Nyss kom våran lilla Milla hem brun som en pepparkaka. Hon säger sig också ha haft en toppenhelg! =)

Snart ska vi forda iväg på paltmiddag, sååå gott och vilken avslutning på helgen. Då vi kommer hem sen ska vi tända ljus i det rena hemmet, krypa under en filt och se  solsidan samtidigt som jag ska trycka strutglass, cola och chips. Det gäller att passa på helgen är snart slut och då även onödiga kalorier. Sikken tråkmåns jag har blivit.

Jog hoppas ända in i benmärgen att den kommande veckan ska bli bättre än den föregående men det tror jag också att den blir.
I morgon ska jag beställa dagispapper, senare i veckan skriva in mig på arbets och sedan sätta igång på allvar.
Det känns både pisstrist och jobbigt samtidigt som det känns roligt och spännande. Nu ska jag plocka upp Liam som INTE vill sova=/ han har för mkt roligt att titta på inne i sitt rum att han inte tror sig *pust*

Ja det var en skön sovmorgon..........

Som jag nyss skrev på facebook så försökte jag hitta ngt hårt att slå i huvudet då jag vaknade 06.10 en lördagsmorgon, jag skrev även att jag måste ha gjort det eftersom jag vaknade klockan 07.00 igen.
Såklart är det bara jag som är vaken men jag funderar på att väcka minifis för gröt och ett bad. Kanske passar jag på att göra en matsäck till dagens äventyr på valls, jag bara undrar vart solen är?

Eftersom att jag verkligen städade skiten ur huset igår (hahaha så vitsigt;) så ska jag knappt lyfta ett av mina nio fungerande fingrar här hemma idag, jag ska verkligen visa upp mina gröna fingrars magiska kraft. Dessa gröna fingrar som får det att växa utan att jag lyfter dem.

I går kväll, hahaha vilket skämt! Både jag och Jens somnade nästan före barnen och vi kämpade verkligen med att vara vaken en stund men det var lönlöst, Jens slocknade och jag såg lite rederiet sen minns jag inget mer, barnen han iaf somna först.
Jag tror det var det döda sill syndromet som kom att verka (till ni som följer bloggen=) 

MEN, valls är inte allt! Senare idag ska vi pyssla här hemma hela familjen. Det finns lite ditt och datt som måste göras klart och förberedas.

Ps, om det finns någon synsk rackare därute så snälla försök att hitta mina tre barntavlor från ikea, jag måste hitta dem.
De har en vit tjock ram med barnmotiv i mitten, men det kan du säkert redan se.

Jahapp, så var helgen här!

Jag steg upp klockan sex i morse, sen dess har jag rusat fram o tillbaka och uträttat stora som små måsten.
Nu är klockan tio och på fullaste allvar sätter jag mig ned första gången i dag förutom vid middagen och bilturen till affärn;)
Det har alltså varit en dag då allt rullar på som det ska, en dag då livet är som bäst =)

Efter en surströmmingsmiddag som smakade sådär (pga en nästäppa utan dess like) och bortplockning så är det äntligen dags att inta en varm och skön dusch, men först ska jag bara.......sitta här en stund............

Wiiiiiii.......=)

I dag känner jag mig väldigt nöjd med mig själv, jag har lyckats gå ned totalt fem kg och det är en stor prestation av en som jag ;) Jag väger i dagsläge tre kg mindre än då jag blev gravid med Liam. Jag är sååå nöjd!! Detta motiverar mig att nå mitt mål.

Jag vet att det finns mkt annat här i livet att glädjas åt än några tappade kilon, helst efter den senaste tidens händelser så verkar det banalt att ta upp detta med vikten, men det är kanske inte just kilona isig som glädjer mig utan känslan att klara detta och vara rätt nära på att uppfylla ett litet mål i mitt liv.

Nu ska jag packa matsäck till mina ungskruttar, trevlig helg på er alla!

Fan också

Hur tänkte jag nu????

Nåväl nu vet jag hur det känns att bryta något och det kan jag väl säga att jag trodde det skulle göra ondare men å andra sidan beror det väl på VAD men bryter.
Vilken tur att ringfingret (då svullnaden lagt sig )pekade åt helt fel håll annars vette tusan om jag åkt in....

Pratade med mina barn förra veckan och berättade att jag aldrig brytit något ben i kroppen, tji fick jag ;)

Efter timmar på akuten (ej högprioriterat fall=) är jag TRÖTT! Sov gott!

Torsdag

Om det finns jävligare veckor än vissa så är denna en sådan, hujjaligen. Fick höra en hemsk nyhet igår som rörde om ordentligt känslomässigt.
Tycker att hela denna vecka varit ett virrvarr av känslor samtidigt som jag har dragits med mens och förkylning.
Så ni fattar!

I dag ska jag packa till Milla, imorgon far hon med kusinen och är borta en hel helg i husvagn för att åka slalom och må skönt. Det kommer att bli konstigt eftersom att hon aldrig varit borta en hel helg förr. Men det går nog bra!

Annars kommer det att bli en slödag med Liam o Lippo!

Så kom den igen..........

Jahapp, då var det kväll igen och ikväll lägger jag mig med tio guldstjärnor. Jag har varit så jäkla duktig!!!
Jag har städat ur skåpar i köket,tvättat, gjort köttsoppa, underhållt underbara Filippas fantasi, tagit hand om en liten och febrig bebbeskrutt med tandsprickning, läxläsning med barnen och jag ropade t.o.m ett glatt "hej" då min man kom hem från jobbet, ja han fick t.o.m en kram. Det ni ;) Trots att jag har en j**vla mensvärk och blöder som hmmm.......

Så med andra ord satt duschen fint, men nu är det dags att kojsa ned och slappna av............zzzzzz!!!

Ändrade planer.....

Filippa frågade i morse om hon fick stanna  hemma och mysa med mig och Liam, hon ville gå ut på gården och baka snökakor. Eftersom att Liam har lite feber (beror nog på ytterligare en tandsprickning) så kändes det skönt att slippa joxa oss i väg på dagis.
Filippa vill annars alltid dit så vill hon någon dag vara hemma tycker jag bara att det är mys, snart är det slut på den valfriheten och allvaret börjas.
Hon gick ut redan klockan nio och är nu i full färd med sitt bakande=) jag har hunnit ut och provsmaka de underbara kakorna=) Hade jag inte haft så mkt att göra här inne hade jag gjort henne sällskap medan Liam sover (han ligger redan igen, då han höll på att somna över bordet) det är ett underbart väder.

Tänk vad mkt tid det tar att bara morgonröja och jag har inte lust för fem öre men men....

Godermorgon.......

Solen visar sig även idag, jag lyckas ana ljuset även om mina ögonlock är tunga och ovilliga att överhuvudtaget inse att jag är vaken.
Vissa mornar vaknar man före kroppen den själv ;)

Vad händer idag? I dag ska jag bara vara hemma med värmedynan på magen och vara otroligt irriterad på det mesta.

Nu är jag återigen stenhård med kalorierna efter att ha ställt mig på vågen. Jag kan nu berätta att jag väger 2kg mindre än då jag blev gravid med Liam =)

Men jag tycker att det är så konstigt att först går man ned sedan stannar man och stampar på en viss vikt, man kan unna sig lite gott och ngn dag sedan tappar man massor i vikt och sedan är det dags för stampningen igen, varför är det så? Jag som aldrig egentligen har brytt mig om att gå ned i vikt eller väga mig har inte sett detta fenomen tidigare men hört andra tala om det. Ser nu att det verkligen är så. Konstigt!

Är det ngn som har en förklaring, berätta!

(trevlig onsdag♥)

Kvällis!

Det har varit en jobbig dag med många tårar och många minnen, jag känner mig för tillfället som en utvriden disktrasa. Det blir en tidig kväll då jag känner mig fruktansvärt trött, det har tagit på krafterna.

Jag har precis duschat och väntar hem Kevin och Jens, sedan blir det en kopp té och hopp i säng.
Sovgott alla därute!

Godmorgon

Dagen började med en kall morgon, feber i massor och en snorig lillfis. Den fortsätter med en frukost bestående av té och rostade mackor med marmelad och en stor kopp kaffe.
Solen visar sig och det blåser inte lika mkt idag. Snart ska lillfis sova och jag och Jens ska göra oss klara.
Tankarna kring dagen snurrar på och jag försöker samla mig inför ett kommande avsked av en fin vän.

Har egentligen inte mer att säga eller skriva för stunden..........

Ta hand om varann♥

En tanke som slog mig...........




Om man hade oändligt med pengar skulle man då överösa sina barn med oändligt av saker? Många har just i denna fråga åsikter som går isär och jag själv kan känna att mina delar sig lite.

Jag tycker man ska unna barnen det bästa, jag vill att mina barn ska vara glada, det finns massor jag skulle vilja ge mina barn om möjligheten fanns för visst vill man göra sitt barn glad.
Samtidigt känner jag, ger man sitt barn "bara" glädje för stunden? Vad lär sig mina barn om de får allt de vill ha? Den viktigaste frågan, får de ett lyckligare framtida liv om deras barndom präglats av nya fina saker?

Hade jag haft oändligt med pengar så hade mina barns leksaksutrustning sett annorlunda ut än vad den gör idag, det är jag säker på...men frågan är hur mkt?

Jag vill lära mina barn att pengar har ett värde, och framförallt känslan som ges efter en tids sparande att få köpa den sak man suktat länge efter.

Jag skulle satsta på att lära mina barn att spara till dyrare saker, så att det kan öka deras självkänsla och medvetenhet kring pengar.
Jag skulle däremot "skämma bort" dem med upplevelser så som resor, kanske en stuga eller en fin husvagn så man kan hitta på och göra saker och uppleva saker ihop. En stor pool som gynnar oss alla och jag kanske skulle köpa en lägenhet utomlands.
Att uppleva och resa, se saker är att lära sig en massa och samtidigt behålla det för resten av livet.

Hur ser ni på saken? Ska man köpa allt till sina barn om man har råd, eller delar ni tankar med mig ang, ett längre tänkande än just för stunden? Att grundstenarna ska läggas rätt från början liksom?
Detta är egentligen en ganska intressant fråga, hoppas att ni vill vara med och tycka till=)


 

Haklappsvägran!

Jag har en Liam som vägrat haklapp sen väldigt liten, nästan sedan han började med smakportioner. Han sliter och drar av sig den, är det en haklapp som inte går att slita av så sliter han till det gör ont, han fortsätter ändå att slita fast gråtande.
Vi har nu slutat med haklapp och vant oss så bra utan, det funkar oftast utan spill och klet men visst händer det ibland och min önskan är att kunna sätta på honom en haklapp som han accepterar.

Då funderade jag på att sy en till honom men jag måste bara komma på hur den ska vara??
Tipps och ideér tack!

Nicke Borg

Undrar vem det är fel på? Uppenbarligen jag, som tycker att Nicke borgs låt sopade mattan helt dammfri från de andra bidragen.

Att min sjuåriga dotter nästan grät av glädje då Eric saade vann gjorde mig väldigt glad för hennes skull men är det verkligen så att målgruppen för melodifestivalen numer är ett gäng ungar i sjuårsåldern, har det gått så fort att byta ut tant Agda som jag trott stått för större delen av tyckandet då det gäller "mello" det har varit med spänning jag väntat på att melodifestivalen ska moderniseras och ta ungt blod i sinnet, att det gick så här fort tror jag mig ha en förklaring på....

Jag tror att större delen av föräldraskaran röstar på de bidrag dess barn tycker är bäst, och nej jag förnekar inte att jag gjorde tvärtom.

Att min favoritlåt nästan gick röstfri förbi kan jag bara ta på ett sätt, flickorna hatade låten.
Det fanns inget glitter och glamour i låten eller uppträdandet men hur hade det sett ut om han gjorde Lindas nummer, hade det gått i hop?

Min bästa låt var såklart Nicke borgs och den sämsta i tävlingen tycker jag ska springa för livet, räcker det;)



http://www.youtube.com/watch?v=ODzR6Xa3Itc

Äntligen kom ljuset att uppenbara sig!

Så underbart att vakna till ljuset utanför, då man nästan kan föreställa sig en skön sommarmorgon innan man öppnat ögonen.
Jag längtar till de mornar man kan vakna till på bron med en cigg och en kaffekopp till ljudet av morgonpigga fåglar.

Men än är vi inte där men visst börjar det närma sig "torsdag" för mig är våren nämligen som en torsdag, då man väntar på något gott inom kort men fortfarande har allt framför sig.
Jag vet inte om ni förstår hur jag menar men det begär jag inte heller, min morgontrötta hjärna som är hög på kaffe går på snurrigt högvarv och efter en mindre flodvåg på toaletten och två halvtjuriga skolbarn så känns det inte mindre rörigt där uppe!

Mornar hemma hos oss ter sig väldigt olika då de antingen är så lugnt och sjukt gående på räls eller så är de upp och ned och endast ett kaotiskt virrvarr då alla springer fram och tillbaka utan att uträtta något av vikt.
Men jag är tacksam att de mornarna av de sistnämnda slaget finns hur skulle man annars uppskatta tågrälsmornarna?

Nu ska jag ge Liam gröt och sedan borsta hans tre risgryn, ha en bra dag!

Svar på "missad" kommentar!

Såg att jag under inlägget "Lite bilder efter happis" hade missat en kommentar från anonym.
Svaret på din fråga är ja korgarna kommer från ikea, de är vanliga sopkorgar =) vet ej vad de heter men de finns på köksavdelningen och kostar 29kr st och finns även i rött!

Kvällsmys!



    Trevlig söndagskväll och missa inte solsidan!♥

Söndag!

Morgonen började med ett rikktigt surt väder så vi passade på att städa här hemma HELA familjen så barnen var måttligt glada. Då sista dammråttorna var ett minne blott kom solen fram, vilken fullträff!!

I kväll är det solsidan, söndagens höjdpunkt.
Äh har inte tid att sitta här längre......

Fredag =)

I kväll blir det en efterlängtad tjejmiddag, fattar ni hur skönt och kul det ska bli. Jag ska få äta min mat i FRED hahaha!!!
Det är evigheter sedan jag gjorde något själv och utan barnen och borde få smisk för att de är så, men det ska bli ändring på det!
Jag förstår inte bara att man i veckoslutet flyter upp till ytan som en död sill förgiftad av bekvämligheten att stanna hemma under en filt i soffhörnet, och trycka i sig onödigt många kalorier. Jag är väl medveten om att har man fyra barn så får man glatt avsätta mer tid till att vara "mamma" än festfixare. Men vikten i att bara få vara är jag också medveten om. Ladda batterierna!

Vaknade klockan åtta av tre morgonpigga barn, jag förstår inte vart barnen som sov till klockan tio på sina lediga dagar försvann men borta är de.
Började dagen med dusch på mina två flickor, sedan klädjakt i tvättstugan, frukost till bebbeskrutt och nu en stor kopp kaffe som jag avnjuter medan jag matar/sysselsätter bebbeskrutt med smörgåsrån så att jag kan dricka kaffet medan det är varmt ;)

Jag har packat och delat ut förhållningsregler till min man inför kvällen, nästan som att jag tror att han varit borta de senaste åren och inte klarar ett skit, så är naturligtvis inte fallet =) bara jag som har svårt att släppa kontrollen för några timmar. Jag känner mig rätt patetisk då jag inser vad jag håller på med;)

Nåja nu tog smörgåsrånen slut och lillen ropar på pappa, så det är väl bäst att sysselsätta honom med annat för en stund.
Ha en superbra helg alla där ute!!!

Torsdag

Jag kan ärligt säga att efter gårdagens bravader på valls var jag helt slutkörd =) Jens som jobbat fick laga middag  (steka upp burgare) eftersom jag var tvungen ligga och bara vara i femton minuter. Detta gjorde dock susen, efter middagen satte jag igång med en storstädning här uppe samtidigt som jag bakade matbröd och fixade en renfilé.

I dag skiner solen och ropar oss ut i friska luften, jag tror att vi ska försöka ta oss upp till eldstaden och elda idag.
Det blir inget mer avancerat än så.
Först ska jag städa nere så det blir balans =) snabba mig också ska jag så vi hinner ut i tid.

Ha en bra dag!

Ojoj!!

Alltså hela denna dag so far har varit HEKTISK, jag har pysslat med minst två saker samtidigt.
Liam har sovit sammanlagt 40 minuter på hela dagen. Tidigare under dagen har jag ungarna och min lillebror varit på valls och i efterhand förstår jag att jag överskattade min kapacitet då det gäller kloning av mig själv då jag hade gråtande ungar utspridda över hela vallsberget.
Nu väntar jag hem min man så jag får en paus för idag kan jag lova att mitt arbetspass varit tygnst!

Godmorgon!

Han MYSER!



Dessa söta sockor fick Filippa av sin farmor, visst är de fina!

Denna dag kommer att bestå av tvätt och städ och så väntar vi på att min lillebror Anton ska komma till oss vilket nu var en evighet sedan så det ska bli skoj!

Lite bilder efter happis.....

Liams påbörjad rum............





Liams rum är långt ifrån klart =)) Vi har bara börjat, det återstår allt från lister, kabeldragning till mer hyllplan och boxrar. Jag har ett tänk då jag inreder Liams rum och det är "gyllene knorren" det ska vara mycket, varmt och färgsprakande och allt pga det lilla utrymmet =) I kartongboxrarna från ikea förvarar vi nappar och rena snibbar! Galgarna på stången är menade för lillens "snygga" kläder =) Lampan "kryp" ger ett fint sken och
efter sig kommer andra kryp och en krabba=) (fler förväntas komma) Kan ge er ett bra tips för bitsugna bebbe-barn (badleksaker med lufthål i magen och skruvar) Tryck fast dem på väggen (sött) barnet kan enkelt plocka bort dem och du trycka fast dem. Tänk bara på placeringen av dem!


Toaletten!




Lite ljus, en glashylla, vit matta och vitt duschdraperi samt lite grönt kan göra mycket!


Köket!



Jag köpte ett LITET diskställ som kan hängas upp eftersom att jag vill ha mer bänkyta och för att jag inte behöver ett stort diskställ....så smart att ta tanken till verklighet....=)




Sen fixade jag lite av det gammla diskstället....me in a cocconout;)




Vi köpte även dessa att placera ut vart de passar............



Jag har aldrig hittat en lösning på våra hallproblem men nu har jag hittat en för vantar,mössor, tjocksockor, sjalar mm.....nått som håller, nått som barnen når och framförallt nått man kan kasta allt I!!!!! =)...utan att sortera;)





Dis is de tivirom after ajkia.....








Sen höll jag på att glömma hyllan vi bytte ut till Kevin från vit till denna, samma hylla men annan färg. Samma hyllor som Liam ska få=) det blev som sagt litet till allt =

Nu avslutar jag med ett GodNatt!!!!

Måndag

Första gången jag vaknade i morse var klockan halv fem men jag somnade om igen, andra gången jag vaknade var klockan sju men jag tvingade mig att somna om sedan vaknade jag 7.30 men tvingade mig att somna om igen. Men misslyckades totalt men jag höll mig iaf kvar i sängen till 8.30 då jag steg upp och avnjöt en kopp kaffe medan Kevin och Liam sov gott i sina sängar.

Vädret såg strålande ut nu på morgonen men det verkar mulna på och blåsa rätt mkt, synd jag hade vela fara på vallsan idag men jag hatar verkligen att vara ute då det blåser, det är nog det absolut värsta vädret som finns. Vi avvaktar lite.....

Det verkar ha gott bra för mina sessor att sova borta inte för att jag inte trodde det =) de skulle gå och äta hotellfrukost och sedan ta bussen till nimbus så de är säkert nöjda ;) Härligt att få hem två flickor som fått tömma sig på energi hahaha.....

Nu pratar den lille, han ligger i sängen och ropar, heeeeeeeej=)

Ajkia i happis!

Jag packade in min illaluktande(bakis) gubbe och alla våra barn i bilen och drog i väg till ikea idag och denna dag var en bra dag att åka till ikea, jag har aldrig fått så mkt saker för så liten peng;) underbart!! Det känns som ett nytt vårfint hus!!

I natt sover flickorna hos sin farmor, Jens ska hämta dem efter jobbet i morgon och det betyder naturligtvis att jag är nästan "ledig" halva dagen i morgon =) bara killarna hemma, skööööööönt (om man får säga så=) jag säger så för att jag tycker så. Ingen hemlighet att man behöver lite lugn och ro ibland och att vara med Kevin och Liam är faktiskt mer än lugn och ro.

Nåja nu har jag packat upp allt snyggt =) men nu blir det sängen, sussa gott!!

SLÖndag

I dag tycker jag verkligen synd om min man som ligger i sängen med en blöt handuk på huvudet. Självförvållat kan många tycka men det gör faktiskt inte jag. Jag tycker synd om honom som inte ska kunna ta sig några öl utan att få migrän som dessutom brukar hålla i sig hela dagen efter.
Jag verkligen lider med honom. Däremot stinker han som en vitlöksmarinerad skitkorv och i natt har jag dragit för täcket över han just för att han luktade illa hahaha, så han var väl mer eller mindre ångkokt på morgonen ;)

I går mös vi på som bara den, jag och Kevin låg och såg en film och klockan blev efter ett innan vi slog av =) det händer aldrig att han är vaken så länge men igår fick han det och han mös i stora drag.
I dag är jag fruktansvärt rastlös och vill genast hitta på något att göra, men vad?

Nåja nu ska jag ställa fram lite frulle och fundera vidare på lämplig sysselsättning en dag som denna, ha det gott!

Rantarlördagmedkaramellerochbioochminlillasessalina!

I dag har vi mest rantat runt för att inte tala om tiden vi la på bio jag och Filippa! Vi kunde rå oss själva en stund vilket var mkt viktigt för lilla plippan. Vi såg gyllene knorren och hon var nöjd som bara den och vi fick oss många goda skratt!
Liam var hos farmor, Kevin på valls och Milla hos Emme där hon ska sova inatt.

Jag var även in på trasan för att kolla om ett snyggt och lämpligt tyg till fotsäcken men hittade tyvärr inget som föll mig i smaken tyvärr. Och till min senaste kommentar av Jessica, klart jag syr en till dig med om jag nu bara lyckas med det hehe, men jag tror att jag fixar det=)

I dag är min gubbe på herrmiddag och det är sjukt tomt här hemma, men det råder ungskruttarna bot på ganska fort =) De små liven som förgyller tillvaron på alla sätt och vis.

Nåja nu ska här städas och tändas ljus senare blir det en dusch för samtliga hemmavarande barn och mig själv och sen.....täcke, godis, cola framför melodifestivalen.
Jag köpte förövrigt godis på biotrean idag hur gott somhelst och vilken lyx att slippa karamellkungen där allt godis smakar detsamma.
I påsen gömmer sig bla blå fiskar och brända mandlar det ni!! *smask*

Ny barnvagn!

I dag har jag handlat ny vår/sommar och "stan" vagn till Liam och det blev denna i färgen mörkbrun/turkos som bilden visar. (Bilden är lånad från google)


Jag har testat olika saker med vagnen här hemma och gillar den skarp. Åkpåsen passar och rymms utan problem i vagnen och då talar vi om en stor emmaljunga åkpåse i nylon och fårskinn så den e stor. Sitsen tillsammans med sittbygeln gör att man lätt kaan forma sittdelen/liggdelen till en skålliknande form (som nu ska vara så bra) det är liggläge på vagnen och stor varukorg, den är enkelt att svänga och köra och man tar sig fram även i snö.

MEN, det känns så konstigt med en trehjulig vagn. Jag får känslan av ostabilitet eftersom att det helt logiskt sett ska bli ostabilare med tre hjul. Jag själv har ingen erfarenhet av trehjuliga vagnar och ber er därför komma med för och nackdelar, er som testat!

Tyvärr följde det inte med ngn fotsäck så jag tänkte köpa ett passande tyg i brunt eller turkost inslag för att sy en själv. Jag tar gärna emot smakråd på snygga tyger.



Tisdag

I natt har jag sovit som en klubbad säl, det har varit en underbar natt och jag kan inget annat se än att dagen idag kommer att bli betydligt bättre än gårdagen.

I söndags for vi till leos lekland, där vi hade superskoj  och där Liam ett flertag gånger försökte krypa på sina knän. Han har under en lång tid nöjt sig med att dra sig fram med en fart som egentligen räckte gott för mig. =) Vi anar även tänder för den lille då han börjat hålla på med sin lilla tunga igen, han ser ut som en ödla som fångar flugor, rätt gulligt =)

Vad ska vi hitta på idag? Nytta eller nöje det återstår att se, kanske hinner man med båda.
Ha en bra dag, det ska jag!
RSS 2.0