Kvällen

Ja i dag tog hon sprutan medans Jens fick hålla fast henne. I bilen på väg hem frågade hon mig varför hon hade vartit så rädd? Det där var väl inget farligt jag grät ju bara för att pappa kramade mig så hårt! =) Min gullunge!
Hem och laga middag samt massor med barnmat att frysa ned och idag blev det kycklingrätter.
Eftersom att vi hade två bilar så fick Jens åka in och hämta ett golv till Kevin och Liams rum hos pappa, det var jättefint och kommer att bli alldeles utmärkt!
Nu håller den första och den sista i barnaskaran på att göra kväll sedan kanske vi också kan kojsa ned.
Annars har detta varit en mkt bra dag för oss alla förutom en stor dos trots från Milla och Kevin på morgonnen, jag tänker inte dra historian här men kan lova att jag blev mkt upprörd.
Men allt är nu löst och bara bra. Kevin ropade just att Liam sa mamma!! Jiiiihoooo!!!! =)=)

Listan (inte att förglömmas)


Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska



Ett ögonblick!

Såklart har jag fyra speciella ögonblick egentligen fem, den femte då jag träffade Jens.
Jag kommer att välja ett ögonblick i min och Jens relation som då inte var en sådan relation.
Vi hade inte haft så mkt med varandra att göra sen första gången vi var tillsammans, vi hade nästan inte pratat alls med varann men möttes på en fest hemma hos en gemensam vän (Anna.W=) där hamnade vi i samtal och pratade med varann om ditt o datt och då kände jag att det är med Jens jag vill dela mitt liv, jag kände det så starkt redan då och det gjorde nog även han =) Jag skulle kunna påstå att det var just den stunden/ögonblicket som var det avgörande för vårat förhållande idag.
Efter det samtalet så dröjde det ett par veckor sedan var vi ett par och här står vi nu. Tillsammans har vi upplevt våra livs viktigaste ögonblick vid våra barns födelser för att inte nämna vårt bröllop.

Min Tro

Min tro är ganska svårbeskrivlig. Jag vill som alla andra människor tro på något gott och helst ett liv efter döden. Men jag kan inte påstå att det goda jag tror på heter gud och ingår i en religion.
Jag vill börja att ägna all min tro till en godare värld och till hela mänskligheten för det är där jag tycker att den behövs som bäst!

Det här har jag på mig idag

Svarta mysbyxor och svart t-shirt.

Mitt syskon

Mitt alldeles enda syskon fick jag då jag själv var fjorton år och ni kan bara gissa hur glad och lycklig jag är för det. Att få ett syskon hade varit min dröm sen väldigt liten.
Nu är han som våran lilla bonuspojke och är här hos oss väldigt mkt. Han är idag själv fjorton år och är väl som mest som en fjortonåring ska. Jag kan nog påstå att den relation jag och min bror har är en stark och fin relation. Den bästa brorsa man kan ha tycker jag, ja naturligtvvis det bästa syskon man kan drömma om!!!


I min handväska.

Jag använder mest skötväskan numer och där finns bla, zinksalva, mobiltelefon, läppglans, våtservetter, blöjor, engångshaklappar, reflexväst, kamera, skedar och muggar osv osv.
En fördel med att dela väska med en bebis är att man låter bli att samla på  sig en massa skräp men visst jag erkänner jag att jag längtar tills jag får tillbaka mitt egna utrymme i min fina väska som min kusin köpte i Ullared  ; )

Så där nu har jag väl hamnat rätt ok i tiden med listan, kanske inte helt men bättre iaf =)

Kvällen!

Känner starkt att det blir en tidig kväll, bra film, rena sängkläder, varm dusch och varför inte lite måndagsgodis?
Jag har hunnit MASSOR under dagen och är mer än nöjd, i morgon blir det antagligen lite lugnare tempo men det återstår att se, säker kan man aldrig vara!
I morgon gör vi ett nytt försök att vaccinera våran minsta tjej och hoppas då på resultat =)

Vaccinet

Vi for till Öjebyn på femårsbesiktning av Filippa samt vaccinering. Vi återvände hem med godkänd besiktning men utan vaccin. Den lilla tjuriga flickan beslutade att hon skulle ha sin pappa! Pappan är naturligtvis på jobbet och kunde inte närvara. I morgon fick vi en ny tid, strax efter klockan fyra så att hon kan ha sin pappa =/ =) Envis dam det där, undra vem hon fått det efter????
Jaja, detta tog alltså knäcken av oss båda och jag vill inte lämna henne på dagis efter att hon har varit så ledsen så hon får vara hemma och spela wii med mamma och lillebror.
Jag försöker spela samtidigt som jag vrålar av smärta av all träningsvärk..hujjaligen!

Måndag morgon

Godmorgon. Jag hoppas att ni därute har haft en bra natt jag själv har sovit som en kratta. Var gång jag somnade in var det nått som väckte mig igen, Jens snarkningar som har en förmåga att komma från ingenstans väldigt plötsligt, Liam som bökat, katterna som busat osv.
Det har varit varmt och sen kallt ja inget har varit speciellt bra inatt. Nu sov jag desto godare då Jens var tvungen slita mig upp ur sängen och nästan ruska om mig för att jag ens skulle öppna ögonen.
Nu är jag inne på andra koppen kaffe och kan sitta upp iaf haha!!

I dag är det full rulle i vanlig ordning. Frulle, skjutsning till skolan, hem till egen frulle, morgonrutiner på lillfis, iväg till bvc med Filippa, hem, lunch, dagis, hämtning från skola, mellis, börja med middagen, läxor, tvättning, sova!

Dagarna flyger förbi och man slipper räkna timmar iaf, inte undra på att tiden går så snabbt!
Nu ska jag dricka upp det sista ur koppen och väcka mina små troll, ha en bra dag!

Första Advent ♥

Vi bojkottade att köpa julklappar av tomten känns inte riktigt riktigt för att inte tala om hur onödigt. Men de behövde inte gå hem utan julklapp utan fick välja ut ett gemensamt spel till wiiet!
Det började snöa stora lapphandskar ikväll och temperaturen blev behaglig, vädret kunde inte ha blitt bättre en första advent.
Då vi kom hem åt vi middag, storbarnen for bort och jag och Liam somnade som klubbade sälar efter den friska luften. Vi somnade trots ett rådande stök kaos här hemma men vaknade upp till ett välstädat hus, men jag har sagt det förr min man e bäst!♥
Efter att ha gått lös på bowling, fäktning, golfande osv i helgen så är kroppen en klump av träningsvärk, hade inte ens en aning om att jag hade så här mkt muskler =/ hihi! I kväll blir det nog lite massage ; )

I morgon är det måndag igen, Filippa ska och ta vaccin i öjebyn och senare på dagis beroende på hur hon tar det. Filippa är nämligen helt förskräckt då det kommer till sprutor.

Helgen
Helgen har vart helt underbar! Fredag var det bara myspys, lördag varmbad och gomiddag, pepparkaksbak och spel.
Söndag, första advent frukost och sedan gjorde vi stan bland hästar och tomtar. Hann in på hansens och hux flux stod Liams önskelista klar =)

Nu är det söndagkväll och bara lugnt, barnens kläder ska förberedas och läggas fram, packa gympa och badkläder inför morgondagen.
Sen blir det movie time och kanske då lite massage, underbart!
Ha en underbar kväll

Tomten

Detta med tomten är ett rent mysterium då barnen blir lite äldre och får en större verklighetsuppfattning. Alltså hur framställs tomten då man köper paket av honom på stan? Hur sjutton ska man förklara det och varför ska de behöva vara snälla före jul då man ändå bara behöver en slant för att köpa sig ett paket. Om inte Liam och Filippa varit så små än har jag stuckigt hål på filosofierna kring tomten och ärligt berättat att det är mot oss de ska vara snälla! Det är vi som hör och ser dem före jul. Blir också lite sur över alla pengar/arbete man lägger ut på fina julklappar åt sina barn och sedan ska tomten ta åt sig hela äran!

Visst kan man även se det positiva i det hela och skylla en trist julklapp på tomten med en reaktion som denna, men hur tänkte tomten nu?

Tävling! ♥

Det ni kan vinna är:
En underbar badcapé och ett litet hygien resesätt från Libero


Jag är med och tävlar om en badcapé och hygien resesätt från Libero inne på Grodansdagbok.
Jag har två uppsättningar som ni tävlar om =)
Tävlingen avslutas den 2december kl 18.
Har vinnarna inte hört av sig innan den 5 december så
drar jag nya vinnare.
Så kom ihåg och gå in och titta på bloggen

Bilder

Kommer att bjuda på lite bilder från badet i dag. Det var Liams första bad och allt gick verkligen bra. Kevin och Anton stannade hemma eftersom att Kevin skulle på badkalas klockan 14 så det var bara jag,Jens;Liam och flickorna som åkte.
Jag, flickorna och Liam lyckades dela på ETT skåp, helt otroligt!
Väl i badet hade vi det väldigt skoj, alla var nöjda och glada men Liam blev trött efter tio minuter och sov tre o en halv timme i sträck då vi kom hem, jag gav han en flaska medans han sov och fick knappt en reaktion. Han dök lillen men det har vi tyvärr inga kort på =)
Kommer även att visa en bild på vår fredagsmiddag som egentligen skulle ha publicerats igår =)
Varsågod!




Mummma!!!!










Avslutar där, är så jäkla trött att jag skulle kunna tro att jag var gravid igen..men nej ni kan stänga era munnar igen för det är jag inte =)
Sov Gott!!

Bad I Dag!

I dag packas det inför ett bad i varmbassängen. Det blir Liams första bad så kameran ska vara på plats, han älskar vatten så det lär nog inte bli några problem. Det ska bli otroligt skönt och avkopplande för ryggen.
Kameran ska med! =)

Fredag!

Har snört ihop en smarrig marinad att lägga köttet i, alldeles blodigt blir det i dag ja köttet alltså =)
Potatisen vet jag inte vad jag ska göra med ännu men det lutar mot klyftisar, en go sallad och mkt bea!
I dag ska det ätas en riktigt god middag i lugn och ro, tända ljus och njuta läääänge av maten.
I kväll ska ätas pepparkakor med ädelost,  helt klart en favorit så här i juletid.

I kväll blir det ytterligare en som ska lämna idol, vem tror ni ryker? Vem ser ni som vinnare?

Dag 07 "Min bästa vän"

Jag har en mkt nära vän som jag bryr mig väldigt mkt om! En alldeles speciell person med det största ♥! Henne kan jag skratta och gråta med, berätta ALLT för. Hon är en mkt klok människa med kloka tankar kring det mesta i livet.
Jag och hon har vuxigt upp tillsammans och funnits i varandras liv genom alla våra år och det är jag otroligt glad över.
Vi umgås inte dagligen, det kan gå flera månader mellan våra samtal eller träffar men vi finns här för varandra och när vi talas vid eller träffas så är det som att vi träffades igår. Våra telefonsamtal kan bli väääldigt långa =) Vi är lika varandra på många sätt och känner varandra mkt väl..
Jag vet att hon alltid kommer att finnas för mig och jag för henne. Hon är min bästa vän!! Min lillAnna ♥(om du läser detta så skickar jag en stor pööösss!!!)

Visst har jag andra vänner som jag älskar att umgås med, alla mina vänner är så olika och är de bästa på sina vis.

För mig betyder vänner mkt, jag har inte tid att träffa dem så mkt som jag önskar men då vi väl gör det har vi roligast.
Jag har en till riktig bästa vän, min man. Min Jens.



Dag 06 "Min Dag"

Min dag i dag kan jag beskriva med ett ord, perfekt! Känner mig dessvärre inte sugen på att beskriva den i långa drag utan väljer en kort beskrivning.

  • Kopplat av i soffan och slummrat ett par gånger.
  • Mumsat gott.
  • Mycket värme ♥
  • Planering av bla julen.
  • Älskat de mina
  • Tagit emot så mycket "älska" av de bästa!
  • Funderat en hel del på varför jag fortfarande är vaken sen en timma tillbaka, jag är så TRÖTT!! =)
  • Avslutar kvällen vid bloggen, detta är och har passerat i "min dag"
Nu ska jag värma mig med den bästa Jens i världen! Susselisussuss!! Nattanatta! Nu blev det kvällen, nu blev det natten!!

Sunt förnuft eller trettioårskris?

Jag vet inte varför jag igår valde att smeta in fransfärg, jag har aldrig tidigare gjort detta och tyckte väl att det var en sak värd att prova. Jovisst att de blev mörka, det går inte att klaga på men det syns fortfarande klart och tydligt att de sitter på en 29 årig fyrbarnsmamma! Nåja, färgade även brynen som jag blev toknöjd med + att min bortsprungna pincett hittade hem.
Just nu är de jäkligt snygga!

Har tänkt börja sola. Jag behöver den energikällan men jag kommer inte ligga och steka mig för att sluta som ett katrinplommon, Onej jag ska bara sträva efter att se levande ut igen....sen slutar jag *punkt*

Sen har vi ju detta helsike med mitt hår!!Jag kan stolt presentera mig som en skapare av en alldeles ny färgnyans som heter "bländande citrongul" Visst att jag tidigare hade röd färg i men den har varit borta länge nu...så varför får jag inte bort det gula???? Använder silvershampo men det sätter sig bara i de nöttaste partierna av håret så att det skiftar i grått,blått,gult och vitt =) Så nu har jag fångat ett förnuft som kom flygande, jag ska färga det en nyans mörkare (ändå blondt) och hålla tummar och tår för att det blir bra, nej nej jag håller dem hårt och önskar helst av allt att håret sitter kvar även denna gång.

Ni kanske undrar varför jag som just fyrbarnsmamma har tid att tänka på alla dessa småsaker, det har jag inte. I bland blir jag förvådnad över att jag överhuvudtaget har tid att tänka. Men det är just därför dessa saker blir så stora för mig. Visst att man har råd att ta något år hemma och släppa sitt ego ett tag. Jag menar vilken småbarnsförälder vänjer sig inte ganska fort vid lukten av bebisspyor, upptäcker sig själv sittandes och försiktigt lirka bort skorv med naglarna från barnets huvud och sedan obrydd rensa naglarna från detta elende. Vem kommer på att man klockan sju på kvällen fortfarande inte stigit ur morgonrocken vissa dagar eller helt enkelt glömt att borsta håret.
Nu känner jag visserligen att det är dags att försiktigt återvända..återvända  till att bry mig om mig själv ngn gång och ge mig beröm för de gånger det händer.
Jag ska inte ha dåligt samvete att jag tänker på mitt hår, eller för tillfället är väldigt fåfäng.
Fåfänga för mig är sunt, men som allt annat i lagoma doser.

Det behövs lite renovering här just nu, inte för att jag tycker att jag är ful, bara för att jag vet hur snygg jag kan va!!!! ; )!!

Trevlig kväll på er!


"vinterland"

I dag är det verkligen som att kliva in i en ren föreställning om hur vintern ser ut, en sagolik beskrivning av ett kallt, snöigt vinterlandskap.
Snön sitter i grenarna på träden, räcket på bron och bäddar om hela omgivningen. Det är rätt otroligt att trots kylan fylls man av en varm känsla då man blir inbäddad på detta sätt av kall och gnistrande snö. Kanske är det så att den värme man fylls med är den värme man känner då man får kura i hop inomhus och bara njuta av tända stearinljus och att från värmen skåda det kalla utanför.
Dagar som denna är jag glad över att bo i norrland, glad att mina barn får uppleva riktiga vintrar. Men tro mig, fast man tycker att det är vackert och fint så skulle det absolut räcka med en mådnad per år =)

Dag 05 "Vad Är Kärlek"

Kärlek måste väl vara den största energikällan människor har, kanske kan det beskrivas som människans egna drivmedel.
Kärlek för mig är allt ifrån min familj till en bit choklad då suget är som värst =) Men visst skiljer sig kärleken från min familj och en bit choklad.
Men kärlek är det iaf!

Burr!

I dag känns det riktigt kallt, tempen ligger på -13 så värst är det inte men fryser det gör jag.
I dag är det alltså extra gott med riktigt varmt kaffe.

Tisdagskväll!

Sitter och myser i soffan med en varm o go vetekatt på ryggen, väntar in lite bra tv och ni kan ju bara gissa vad jag ska se;)

Funderar efter att ha läst några bloggar vars inlägg handlar om ärlighet och vad ärlighet egentligen är? Till att börja med så väcks många tankar kring detta eftersom att det är en intressant fråga.
Alla vi människor vill framstå som ärliga omän de flesta ljuger sig genom sina dagar med "små vita"

Vissa vill bara SJÄLVA kunna vara ärliga och skiter ned sig totalt om någon råkar vara ärlig tillbaka, drar sitt sårade ego över huvudet och försvinner.

Vissa kan inte själva vara ärlig mot andra för att de inte är ärlig mot sig själva.

Jag själv kan bara vara helt ärlig om jag möter en ärlig människa! Det känns i benmärgen på de som säger sin sak och kan ta detsamma tillbaka!

Dag 04 "Det Här Åt Jag I Dag"

Ja vi börjar väl med frukosten som i dag bestod av polarkaka med kaviar och kokt ägg samt flera muggar kaffe.
Lunchen blev uppvärmda rester från gårdagens middag och var en kantarell köttfärssås och pasta.
Till middag blev det lyxiga ostbiffar med honungsglaserade rotfrukter, det var väldigt gott!
Kvällsgottat i kväll består av nykokt knäck till mitt älskade desperate....

Tänkte Bara Visa Vad jag Fick Av Jens ♥

Fyra hyacintlökar i detta lilla växhus =) Visst var den snygg??







Här syns det varrför vi MÅSTE använda dreggelsnibbar, så här blöt blir han på bara några minuter.





Ligger och ska sova för kvällen efter ett varmt och skönt bad.


Kevins rum!

Efter mkt bök och stök, onda ryggar som slutat med INGA ryggar =( så blev Kevins rum färdigställt igår. Visserligen saknas tak och golvlister samt slutresultatet av skiljeväggen in till Liams rum. Dit ska det (på insidan, isolering, spånskiva och lister till hålet =)
Jag fick en sista kick av Ernst och böt ut vårt motiv på tavlan till en bit tapet, och i vanlig ordning hade jag svårt att bestämma mig om det blev bra eller ej......men Kevin gillade mitt impulsiva "så här kan man göra" Jag tyckte själv att det behövdes en färgklick på denna vägg och hade tidigare beslutat att tapetsera två våder i mitten  på den "övre" väggen, men tycker att detta blev mer flexibelt.
På väggen där Elvis  hänger kommer det att komma en fin väggdekor och det är därför det ser så konstigt  ut nu!!



Det var delen av som vi tar av Kevin...........

Detta är ingången till Liam från V-rummet. Vi har slagit ut en gammelmodig större garderob som leder in till rummet.



Detta är taget från köket in till Kevins rum.




Här är Kevins rum klart förutom lister och "hålet "på kortsidan.







Här kommer julpyntningen...som har påbörjats lite smått ;)








Myyys, Jens gillar att vi inte julpyntar vitt i år och faktiskt jag med,det är väl ändå en slags värme man ska känna med julen och det gör man bäst med rött! Men ett stort MEN det är att byron som står mellan soffan och väggen ska bort, den står bara där för att vi bygger och för att den inte fåTT komma in ännu =)
Nu ska jag ta  värmedynan och pussa godnatt, ägna min rygg en tanke, det behöver den ;)

Dag 03 "Mina Föräldrar"

Den som helt klart måste vara lyckligast över mina föräldrars existens är ju Jens! Hade inte de funnits har ju inte heller hans slavdrivare (som jag oftast kallas =) funnits.
Vem är då mina föräldrar?

Min mamma är en nojjig dam som ringer så fort hon hör en ambulans, ringer för att höra att vi kommigt oss hem omen det rör sig om en sträcka från stan till svensbyn, hon ringer mkt bara för att kolla läget och höra hur vi mår. Men bara för att hon e nojjig ska ni inte tro att hon är försiktig av sig hon hade tillräkligt med skinn på näsan för att det skull bli över en hel del till mig och min lillebror. Till våren fyller hon 50 år och har tråkigt nog avböjt ett stort firande för att fira med bara oss (som inte längre är så bara, kan snart jämnföra oss med ett fotbollslag) men det blir säkert bra det med.
Hon föddes 1961 sist i syskonskaran på fyra barn.

Min pappa har redan fyllt femtio år, då gjorde han även sin första tatuering. Han föddes 1956 som sista barnet i en syskonskara på två barn.
Min pappa kan beskrivas som en skojfrisk människa som alltid har något att berätta! Han fördriver tiden på dagarna med arbete på ångsågen i piteå och umgås sedan med min mamma, de har nog lite för mkt tid tillsammans eftersom att hans nya favoritprogramm numer är "hem till gården" och "våra bästa år"
Av min far har jag nog ärvt en stor gen envishet.
Mina föräldrar förlovade sig 1977(om jag nu minns rätt) och gifte sig 1983 och efter det har det fortsatt och fortsatt.........................

1981 fick de mig och 1996 fick de Anton som en oväntad suprise, eller oväntad och oväntad? Då vi väl visste att han skulle komma så var han väntad i allra högsta grad =) Han själv längtade nog mkt på att komma ut till stora världen för att träffa oss så han gjorde entre alldeles förtidigt för sitt bästa! Men eftersom att han är världens bästa brorsa så repade han till sig till det bästa. Det är även han som gjort mig till en "Nenne"=) Som är mitt allra första smeknamn.

Ha en bra dag!

Dag 02 "Min Första Kärlek"

Trodde att detta skulle bli ett lätt ämne att skriva om men jag tog lite fel på det, jag har funderat lite kring detta och insett att det finns en del "småförstakärlekar"som springer runt därute. Jag antar att det är några speciella som fått fjärilar att dansa i magen på en i unga år.
Men självklart som hos de flesta finns det en som jag alltid kommer att minnas och som alltid kommer att ha en liten "speciellare" plats, om inte i mitt hjärta så i mitt minne numer =) Det var en kille från klassen som jag var dödligt kär i under ganska många år och vi träffades lite till och från, då och då.
Under tiden detta pågick så kändes det väldigt allvarligt och "påriktigt"
Men sen då? 14 år gammal träffade jag Jens och vi blev så snyggt "i hop" var det i ca ett halvår innan det tog slut men träffades efter ca ett år igen och blev återigen "i hop" lite mognare men ändå bara barn =) Det var då jag upplevde min första RIKTIGA kärlek, det vi ger varandra kan inte kallas något annat =)

Om vi verkligen ska vara petiga så upplevde jag min allra första kärlek till mina föräldrar och sedan till min bästa lillebror som föddes 1996!

Dag 01! Det Här Är Jag

Jag är en 29 årig fyrbarnsmamma som har många bollar i luften eller järn i elden, men jag älskar det. Jag älskar oftast livet men har absolut mina grå dagar. Jag är gift med barnens far sedan fyra år tillbaka och ett fjortonårigt förhållande ligger bakom oss och jag ser framemot de kommane åren vi ska dela tillsammans!
Jag är envisare än envisheten själv och till min nackdel kan jag vara väldigt långsint. Jag har ett hett temperament och det kan visa sig som en flodvåg.
Jag älskar att pyssla i hemmet och med barnen. Jag älskar motion och träning men utövar det aldrig själv. Jag älskar
att blogga och äta gott och så klart älskar jag min familj. Jag tycker om inredning, snygga prylar och älskar vitt =)
Jag målar bara naglarna om sommrarna och bleker mitt hår. Nästan alltid kan man skymta en liten utväxt.
Jag sminkar mig "nästan" varje dag samt plattar håret..
Min garderob innehåller ett kaos av kläder som till största del(just nu) är för litet. Det dyraste plagg jag har i min garderob är en klänning som kostade runt 1000kr som också den är för liten. Det billigaste är nog mitt senaste fynd, en tunika för 49kr. Jag köper helst godis, kläder, heminredning och cigg.
Jag dricker portello.
Är det alkoholhaltiga drycker håller jag mig till öl.
Godis är bättre än chips, jag vill ha blodigt kött med fet sås!
Älskar glass och Pippi Långstrump.

Kan bli vansinnigt trött, som typ nu =)
Susssuss!!!!

En liten lära känna lista!

Det cirkulerar en lista runtom på olika bloggar och först verkade den inte tilltalande på något vis, men nu har jag ändrat uppfattning och gör den iaf! Den är uppdelad i olika ämnen att skriva om per dag så jag gör väl ett försök då =)
Jag kommer varje kväll uppdatera dagens ämne, så här ser listan ut.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Presentpaket!!

Städning klar, underbart.
Igår hämtade vi ut ett presentpaket från libero till Liam. Paketet innehöll till min förvåning väldigt bra saker.


  • Ett paket libress bindor till mig
  • En förpackning våtservetter
  • En hudlotion
  • En tvål (allt parfymfritt)
  • Två st badblöjor
  • Ett litet pkt up&go blöjor
  • En förpackning engångshaklappar
  • Ett par randiga sockor med halskydd

Det är väl extra kul för att det är gratis =)


Som sagt städningen är klar och jag och plippan ska snöra ihop en lyxig äckligt onyttig kaka medans lillebror sover sött. Sen ska lilla Plippan i duschen och göras ren o fin.
Detsamma gäller också hennes mamma.
Hej så länge.

Om ni är sysslolösa och saknar ngt bra att lyssna på slå på denna http://www.youtube.com/watch?v=jkkcE8-R5ZU

Fredag

Det känns bättre idag omän vi dricker vatten ur  en dunk för tillället. Vi somnade vid 22 igår och har gjort det som två stockar hela natten, vaknade upp med en liten Filippa vid vår sida som var pigg och alert då vi klev upp. Mamma, mamma ska jag visa hur man gör vingar frågade hon med ljus och klar röst. Hon ritade i mörkret med sina små fingrar formen av två vingar.
Jag berättade att jag tyckte att hon var duktig och gav henne en stor blöt puss på pannan, jag älskar dig mitt sockergryn.
Samtidigt hör jag ett glatt joller, en rykande färsk pissnisse låg och log åt mig, det är dags för morgonvälle.....
Vi tänder någon lampa och hälsar Dora välkommen till vår morgonstund, gillar inte Dora speciellt mkt men barnen gör det så jag håller god min...kanske därför de talar så mkt svengelska.

Jens stod i hallen och kramade Filippa hejdå, då hör vi ett dundrande i trappen som visar sig vara Milla som också hon avfyrade en riktig go kram till sin pappa innan han åkte iväg.
Nu njuter jag avv en god kaffe men ska snart gå och väcka Kevveprins som ska få gå till skolan i dag.
Själv ska jag förbereda så att vi i kväll bara kan släppa o slappa men hit lär jag återkomma under dagen.
Dåså, god morgon och trevlig helg på er!

kväller.

Jäklar utav H.......!!!!! Hur kul är det med en kran som sprutar brunt vatten då man har en liten bebis som ska ha välling och gröt mm mm.......alltid ska he vara nått helvittes grrrr!!!!! I morgon kommer de o kollar iaf, hoppas vi slipper ha det så här över helgen då en familj på sex pers gör av med en hel del drickesvatten på en dag för att inte tala om hel helg.
Nåja, man lever ju iaf =) Det känner då jag eftersom att min visdomstand berättar det med besked dagarna långa....
.......
I bland känns det extra lockande att dra täcket över huvudet och somna, det ska jag göra snart.

forts.

Det blev en liten prommis med Millsan till skolan i dag, riktigt skönt och uppfriskande och vi hann surra en hel del bara jag och hon.
Pigg och energifull känner jag mig i dag och det passar alldeles utmärkt då jag inte bara ska helgstäda jag ska julstäda hade jag tänkt =) Då har man det gjort. Men först en stor kopp kaffe såklart =)

Godmorgon

Torsdag, i löööve torsdagar!!! =) Helgstädning och förberedelser inför en helg tillsammans med familjen, tända ljus, idol, lite mera bygge, gotta, osv osv.
Vet ni vad jag ska göra i helgen förutom allt detta? Jag ska koka knäck och fudge =) Mmmm ngt jag också löööve.
Det blir att gå igenom julppyntet, kolla om lampor saknas, vad vi ska använda i år och hur. Hade det inte varit för att vi håller på att bygga så hade jag inte kunnat hålla mig från att pynta i helgen men det blir roligare då allt e klart så jag får gott vänta till nästa helg.

Om  två helger ska vi ha barnvakt, Liam ska sova borta för första gången. Tidigare har han bara varit ifrån mig två timmar då jag och "storbarnen" gick på bio och Jens  var borta. Det kommer att kännas underligt nanting.....

Vi ska på julfest med Jens jobb på statt där vi också passat på att hyra ett hotellrum hahaha, jo i stan =) men det förenklar en hel del med skjutsning och sådant, sen att vi sover bara några meter ifrån barnen drar ju inte ifrån.
Liam och flickorna ska sova hos deras farmor och Kevin ska sova hos mormor och morfar.

Nu ska jag väcka min Millsa, hejsvejs!

Barnmat!

Idag har vi gett Liam kött för första gången dock väldigt lite men ändå! Det blev alltså kött, potatis,gröna ärtor, morot och blomkål. Allt var så färgglatt och fint tills mixerstaven kom fram. Tur att Liam inte tänker på hur maten ser ut innan han äter, för GOTT tyckte han att det var! =)
Jag tycker att det är så kul att laga egen barnmat, det är inget jag gillat med de andra men nu....och vad mkt man kan göra ist för de trista små glasburkarna i affärn. Det är bekvämt, billigt och framförallt är jag 100% säker på vad innehållet är.
Det är väl känslan att man vet vad man stoppar i sitt barn som gör barnmatslagningen så kul, det ska jag inte sluta med.

Snart blir det middag för oss, hehe inget avancerat där =) gräddstuvad pytt, köpes dessutom. Men det är inget som hör vanligheterna till faktiskt så någon gång ska det väl gå bra.
Nåja, ha en fortsatt bra dag!

♥ kommer snart hem!

Snart kommer jens och tro mig vad jag längtar, jag är så sugen att få fixa klart här hemma och kramas såklart =)
Tidigare i dag tänkte jag att jag kanske skulle prova mig på att skruva upp lite reglar men avböjde tanken rätt fort, jag insåg mina begränsningar och la ned det hela.
Hungrig e jag oxå!

Dagen I Dag

Det är en kall dag i dag, över -20.
Vi har precis lunchat och stökar på här hemma med diverse sysslor. I dag blir det bara en lugn hemmadag och fortsatt bygge av Liams rum, det kommer bli litet men bra. Jag vet redan hur jag ska inreda och har allt klart för mig från tapeter till små möbler och färger, det kommer att läggas ut bilder på detta då allt är klart, både före och efterbilder.
Nu har jag på allvar börjat tänka ut julklappar till barnen och jag är faktiskt på det klara med vad de ska få, nu återstår bara inhandlingen av dessa, tanken på det ger mig magsår.
Jag toklängtar efter julpyntet och alla de saker som hör julen till Tyckte att det nyss var jul och jag hade Liam i magen och nu är det jul igen och vårt nyaste tillskott är redan sex månader.
Ja att tiden går är ju ingen hemlighet eller ovetenskap men det blir aningens jobbigt då den går så raketsnabbt!
Till helgen fyller min lillebror redan 14 år, detta innebär att han nu nått åldern som jag hade då jag träffade jens.
Det känns som att han nyss var bebis han med.
Men med andra ord blir det alltså fjortonårskalas på Lördag.
Nu ska jag dricka kaffe och sen bara pyssla på lite här hemma, rätt lugnt idag faktiskt.

Lite Kvällsgöra!

Sitter med en kopp kaffe och latar mig i vanlig ordning hahahaha!!! Nje, inte precis det jag ägnar mina dagar åt.
Har stökat och bökat på här hemma med barnen idag, lagat middag bestående av ostbiffar, pasta och beasås, åkt till tandis med Kevve (alla barnen följde med=) sedan åkte vi och hämtade upp Jens efter jobbet och vidare hem för att äta, snart ska jag duka av middagen och Jens ska regla upp lite regel.
Men mkt mer än så blir det inte i kväll, vi ska krypa ned ordentligt tidigt för att vi båda är supertrötta!
Jag längtar efter det.

Jag är totalt slut!!

Energin jag haft i dag tackar jag gudarna för, med den energi jag haft i dag skulle det bara behövas en enda människa för att hålla igång vår värld, jag lovar. Jag tänker inte trötta ut er med att rabbla upp allt jag fått gjort i dag utan ist berätta vad vi ska göra nu, vilket låter otroligt frestande i mina öron.
1. Ta en varm avkopplande dusch.
2. Duka upp med gosmörgås samt riskakor som JAG älskar, varm choklad och jordgubbssaft!!! Efter det blir det väl en frukt =) hahaha!!
Samtidigt som vi ska se film då =) Dagen fick ett bra avslut, lika bra som dagen i sig varit. I morgon blir det en långprommis då Filippa är på dagis =)
3. Krama ♥ godnatt!!
4. Sova!!!!

Men innan allt detta önskar jag er alla en skön och effektiv nattsömn ;) Tjingeling!!!



Tääääänk OM jag fick äta själv???????

Måndag

Det har varit fattigt med inlägg de senaste dagarna men jag har faktiskt inte haft tid eller ork att uppdatera.
Vi håller på att bygga ett litet rum till lillfisen vilket har resulterat i ett enormt stök som jag ska försöka ta tag i idag, men som ni alla vet är byggstök svårt att bli av med innan det är riktigt klart.
Jag sitter nu och dricker en kopp kaffe i vanlig ordning, Liam sitter här brevid och roar sig med att kasta saker på golvet för att se hur många gånger mamman orkar ta upp dem igen, men han börjar vara lite trött och ska få vila en stund medans jag då städar.
De andra barnen är inte hemma så det är rätt lugnt och skönt faktiskt. I dag har jag utvecklingssamtal med Milla.
Annars rätt lugnt.

Lördag

Relativt nyvaken och ordentligt utvilad dricker jag en kopp kaffe samtidigt  som jag funderar vad som händer idag.
Ska man bara vara hemma och mysa eller skulle man ta sig i kragen och åka för att hälsa på någon?

♥ Liam Jens Björklund ♥

(då var det dags att göra en uppdatering, från Liams dop. Det tog mig nästan en vecka och jag vet att det var lite väl länge så bespara mig alla kommentarer om detta är ni snälla) =)

Vi valde att döpa Liam hemma hos oss, kanske låter konstigt i vissas öron men är tydligen vanligare än man tror och fasligt bekvämt och personligt. Vi var "bara" 17 personer, 10.5 vuxna och 6.5 barn =). Vi valde att bara ha för de närmsta.
Prästen kom hem till oss vid 15.00 samtidigt som våra gäster, vi gick snabbt igenom dopet inne i Keves rum innan vi begav oss ut till v-rummet där vi ställt iordning dopskål, vattenkaraff, färska blommor och ljus.
Dopet inleddes av ett bildspel på Liam  tillsammans med denna låt..http://www.youtube.com/watch?v=Ye8Xw_i_JGg

Till dessa bilder......Det var inte lätt att hålla tårarna tillbaka...vårt hjärtegryn!




De vuxna placerades i soffan och barnen på den mjuka mattan nedanför, det var trångt och varmt men åter igen så personligt och "nära"
Kevin tände dopljuset, Milla torkade pannan och Filippa hällde upp vattnet i dopskålen. Liam fes och vi trodde han sket sen skrek han argt då prästen la vatten på hans skalle...




Efter dopet blev det fika och Liam bytte om till ett par levis jeans, marinblå pikétröja med blåmönstrad slips, urgullig =)
Fika som bestod av gräddtårta i dess enklaste form och ENDAST gräddtårta ; )

Presenterna var mkt fina och jag har fotat dem...

Av gammelfarmor Sanny fick han ett kuvert med en fin slant som han spar till ngt mamma tycker att han behöver, funderar på ett par skinntofflor från toffelhjälten nu då han springer i gåstolen och det är rätt så golvkallt på sina ställen.

Av mormor och morfar fick han detta sköna som kommer att värma i vinter och svalka i sommar


Av farmor och Stefan fick han denna farkost och "vintervalla" kläderna (som Jens säger) =)


Av sin farfar fick han denna.som ni visserligen redan sett =)


Av sin faster, farbror och två kusiner fick han denna pussel och vis bok....


Omän han inte vet dess rätta syfte så fullkomligt älskar han den redan.....

Här utforskar han sitt nya "skepp" hans mamma försöker att hinna nynna till dess olika melodier innan han byter men försöker förgäves. Spela kan han men går inte! (i dag har han lärt sig, ett steg fram och två bak)



Han hann med ett kvällsbad också men det han vi tyvärr inte få ngn bild på.....
........men så här trött var han efter sin dag.........♥
Vilar på en bit kärlek!


Det blev så bra!



Hälsningar fam Björklund!

.........

I bland är svaren till livets stora frågor enklare än man föreställer sig, man krånglar till dem utan att se dess sanna bild. Svara en gång och det är alltid det rätta, innan de påverkas av yttre faktorer såsom andras kommentarer och tycken. Man måste lära sig att lita på sitt egna omdömme och visar det sig sedan vara fel är det ngt man kan ta lärdom av. Att tycka, tänka och agera efter sin egna livsfilosofi och magkänsla kan ta en så mkt längre än att leva på andras omdömmen och tankesätt. Influeras av normen i samhället gör man tyvärr nog mkt ändå!
I bland måste man släppa ribban för att se vem man egentligen är och kunna leva det liv man vill! 
Bara för det ska man inte sluta ta råd  och lärdom av andra men välja dem med omsorg!

Onsdag

Onsdag morgon, mörkt och kallt även i dag men jag hade inte förväntat mig annat =) Vill ha mera snö!!!
Vi går stadigt mot helgen och det känns alltid bra.

I dag ska jag ta och ringa ett nervkittlande samtal som jag dragit ut på alldeles förlänge i hopp om att behovet av nödvändigheten i det hela ska upphöra. Så visste jag att fallet inte skulle bli men lite obekväma saker är man nog som människa funtad att skjuta på eller helst blunda för. Men i dag tittar jag och ser saker ur dess rätta perspektiv, en klarsynthet har skapats inom mig de sista månaderna och nu finns ingen grummlighet längre. Full gas frammåt, som en klok människa en gång sa, man lever efter sina mål därför är det så viktigt att ha dem =) Jag har ett mål nu, det kan ta ett tag men jag vet vart jag vill.
Mer än så säger jag inte nu, kanske aldrig...vem vet *S*

Ha en superbra dag!!

Tisdag

Dagen i dag startade klockan 06.00 av en elak väckarklocka. I vanliga fall brukar jag låta den ringa ett tag eller snooza den några gånger men i dag var det annars jag flög upp ur sängen och kastade mig över klockan och slog av den, sedan stod jag på benen och tyckte att händelsen kunde passa bra in i en actionfilm "hur man besegrar det onda i livet" typ. Nåja yrvaken som jag var skulle jag väcka Jens som inte var hemma och i samma ögonblick försökte jag förstå att han redan jobbat i två timmar, jag både avundades honom för att han förmodligen vid det tillfället var mer vaken än jag men tyckte lite synd om han då han låste dörren halv fem i morse och visste att jag hade en o en halv timme kvar under täcket.

Nu Sitter jag och försöker i mitt iver att vakna till, kaffe på kaffe och inget händer. Börjar det vara dags att vitaminkicka kroppen?? Mörkret har redan tagit överstyr av mitt annars pigga och positiva sätt. Att det då återstår en hel vinter gör inte saken bättre, nej nu ska det frossas i frukt och grönt, fram med mixerstaven så man även kan lura i barnen.
Innan jag väcker de små liven ska jag försöka mig på en kaffe till...bara för att det är varmt och gott!

Ni som väntar på dopuppdateringen får vänta lite längre jag hade inte tid för det igår men hoppas finna tid över i dag ist.
Ha en bra tisdag!!

En kort sekund!

Sitter med en kopp kaffe och njuter av det tillfälliga lugnet och funderar vem det var som kom på att det bara skulle finnas två föräldrar??? Varför inte två mammor och två pappor?? Snacka om hur mycket man skulle fått gjort då...visst nu har vi fyra barn och hade kunnat välja att bara skaffa två men jag vill ha många barn och hade man kunnat klona sig själv iaf bara en gång hade jag gjort det och skaffat fyra barn till.
Det är lätt att tappa styrningen på situationen då man är hemma själv och alla barnen sliter i en samtidigt, medans hushållsysslorna springer efter en och vissa spyr galla på dig om du kommer fem minuter sent, i bland strejkar bilen då man är nog sen och ibland packar man med badkläder till dottern o gympakläder till killen omän det skulle vara tvärtom...i bland suckar man tyst då barnen snör upp veckans läxa på bordet (och gud förbjude) tänker ÅNEJ!!! Så mkt läxa! Men trots allt detta vågar jag inte tänka tanken då barnen flytt sin kos för ett självständigt liv.....vad i hela världen ska man göra då? Tanken känns skrämmande. För hur kaotisk min vardag kan te sig i bland så är det MIN vardag, min familjs vardag, vår vardag och mitt i all kaos så är den så kul och kärleksfull att jag aldrig någonsin vill leva utan den=)
Nu är kaffet nästan kallt, grodfis har vaknat och jag ska diska undan middagen, ta en tur ned i tvättis och fortsätta med det som verkligen betyder något....vardagen!

Promenad

Nu har jag varit ut på en minipromenad och ska snart ut igen för att möta upp Kevin från skolan. Däremot har jag kommit underfund med att vi behöver en annan vagn, den vi har nu är för liten för såväl åkpåse och bebis, hur tänker dem som gör vagnarna som är så där små, och framförallt hur tänker en blivande fyrbarnsmamma då hon köper en med redan vetskap om hur rymlig en barnvagn bör vara för att vara bekväm för både barn och förälder? Ne nu ska vi kolla om en annan vagn, vissa passar dem och vissa vill ha sådana vagnar men icket jag.
Jag fick bittert ångra att jag inte höll mig till brio el emmaljunga, man ska inte exprimentera med andra billigare märken för man får verkligen det man betalar för. Nu blir det en brio el. emmaljunga beggat dessutom.

Måndag

Det kommer att komma en uppdatering om enbart dopet under dagen. Det blev ett mkt personligt och "enkelt" men fint dop hemma med de närmsta, bildbevis kommer.....

MÅNDAG!
Jag hade lite omotiverade barn som hankade sig i väg till skolan i dag, Milla var faktiskt förväntasfull och längtade dit men Kevve hade mungiporna vid fotknölarna. Det blir nog bra bara han tagit sig dit, hoppas jag då!
Filippa börjar klockan ett i dag, hon sitter och äter frukost i vardagsrummet, hon brukar få göra det då hon e själv hemma. Liam har fått på sig sina nya kläder och lekt i sin nya leksak, gåstolen! Han spelar och spelar alla dessa melodier och vet precis vart man trycker för att det ska låta, däremot står stolen fortfarande still.
I dag är det kallt i piteå, -13 då jag klev upp 06.30. Det blir nog bra då man vant sig vid kylan men nu e det kaaalt.

Vilken lugn o skön lördag!

Vi myser på inne i värmen i dag, barnen har hunnit vara ute och leka ett par timmar på morgonen och fått röda, friska kinder.
Vi såg idol igår och jag kan för allt i världen inte förstå hur Geir kunde åka ut mot Andreas, det går liksom inte ihop. Geir är i mitt tycke mkt bättre än Andreas och i många andras tror jag. Detta har jag nu gått o reta mig på heeeela dagen, visst har man mkt att göra hehe? La mig i sängen med Liam och skulle sova honom men i vanlig ordning somnade jag först men hann känna hans små fingrars styrka då han slet av mig massa hår, han roade sig med det tills han själv knoppade in...jag har vaknat förlängesen men  han sover vidare. Vi ska på middag kl 16 i dag så snart ska han få vakna så han hinner med ett bad innan vi far.
I går måste det ha varit fest i hela svensbyn, det ekade av skålningar och väääldigt ljudliga röster.....tänk att man tillomed skriver ut det i bloggen men det är så sällan de hörs något alls här så det blir lite stort hahaha!
Nä nu ska jag slösa min överskottsenergi på nått vettigt =)

Hej igen....

Detta kommer att bli vår dopgåva till Liam




Fast med Liam då.....=) Visst var det väl ändå fint???? Från serien "Rockstar"

Hej å hå!!!

I dag lyser flitens lampa dock är det de enda som lyser det har gått en säkring här hemma så lamporna i köket har slocknat, som tur är så fungerar spisen/ugnen dock inte fläkten så nu osar det av en den ångestladdade ugnens små gömda rester. Hmmm..... Ja varför byter jag inte säkring då??? Jag törs inte, jag har fobi för sånt där,därför =)
Jag har städat överallt, torkat skåpar, vattnat blommor, tvättat, förberett middagen mm mm. Nu tar jag en kaffepaus och sedan ska jag plocka undan lite saker från hyllorna i hallen.
Detta är ju inte den intressantaste läsningen så jag bjuder på lite bilder ist. På Liam som är sååå glad!



Jag vet inte om det beror på oss eller Liams humor åt livet som gör att han alltid är glad, däremot vet jag hur lycka ser ut!

Fredag

Fredagen började med en ordentlig rivstart! Mamma ringde och väckte oss, inte allt för ovanligt numer *pik* Liam anordnade ett skitkalas i våran säng, antar att min hemmagjorda plommonpuré gjort susen. Telefonen ringer varm och jag spiller ut gröt till ett litet barn som ändå inte alls ville äta osv osv
Jag kan säga att jag är ordentligt vaken iaf.
I dag blir det mer bad för vår lille gosse, som blir alldeles till sig då han ser sin balja =) Jag har fått gömma den bakom duschdraperiet bara för att han inte ska bli så arg då vi går från baljan utan att bada. Det är bara att bunkra upp med oljor, använder bara olivolja btw.
Snart är det helg och fastän vi har varit lediga hela veckan så längtar vi att få rå om pappan i huset. I helgen har vi inbokade saker varje dag. Middag på lördag och dop på söndag. I dag ska vi förbereda allt innan dopet så det är klart.
Nu blir det en sista kaffe....................

Kvällsbad!

Tänk att axlar, nacke och rygg kan skonas på detta sätt vid ett bad! Ett bad på vår gullbebis.
En balja som liknar en tunna med sittinsats.....för att inte tala om de gudomligt söta fötterna på baljan. Vid tömmning använder man en liten nyckel och placerar baljan ovanför golvbrunnen (om den inte  redan står där)  tömmer ut vattnet. Snabbt, smidigt och enkelt!
Liam reagerade på ett avslappnat sätt, han kunde glädjas och njuta av badet utan en stressad mamma som ändrar grepp hela tiden, han slapp en hal mamma och jag en hal bebbe =) Han plaskade för första gången riktigt ordentligt, slappnade av och verkligen njöt. Men det är viktigt att tänka på...att barnet måste ha stadga i ryggen och balans nog för att att sitta själv.
Mitt minus till hela saken är plastnyckeln som satt vid nackstödet, lätt att stöta sig vid, vi tog och dubbelvek en handuk för ett skönare nackstöd =)
Men den slutliga bedömningen resulterade i en sovande bebis och väldigt nöjda föräldrar.

Det viktigaste av  allt är, denna balja är en gåva från Liams farfar. En dopgåva som vvi fick redan idag..tur var väl det då man inte vill missa en dag med denna sköna avslappnande sak =) Den tackar vi för!!!

Här kommer bilder!!







Här kommer bilder på flickornas kvällsfrillor =)







Såå här trött var Liam efter badet =) i famnen hos pappa medans jag mixade ihop lite katrinplommonpuré och blandade gröt!



Här  säger vi Gónatt!!

Lunch

Har haft ett samtal med prästen som ska döpa vårt lilla ♥. Hon tyckte att det skulle bli ett fint och personligt dop då jag berättade själva utförandet. Låtarna är utvalda så nu kan man bara hoppas att ddet blir ett lika personligt och mysigt dop som hon/vi tror att det ska bli =) Men lite pirrigt är det ändå alltid, jag sa att vi har skål och karaff själva och var på vippen att säga, glöm inte bibeln för en sån har vi inte! Jag bet mig snabbt i tungan, så kan man väl inte säga, de är väl klart att de tar med sig bibeln....ändå kan jag inte sluta tänka på pinsamheten om hon glömmer den och vi måste säga att vi ingen äger....jag får helt enkelt hoppas att bibeln följer med.

Flickorna har sovit hos deras kusiner i natt och jag börjar allvarligt tro att de flyttat dit. Det har bara varit jag och grabbarna idag, rätt myspys och ganska lugnt. Jag och Kevin har precis lunchat och sitter nu och intar en väldigt god kaffe och passar på att smälta maten. Sedan bär det av ned i tvättstugan och flickornas rum där det behövs ett kraft tag.
Såg att kungen ska gå ut med ett medelande, jag slår vad om att Viktoria är gravid, det var mamma som ringde och berättade detta så det blir spännande att se vad Kalle har på hjärtat.

Tragiskt!

I går satt jag och funderade och blev så väldigt upprörd. Jag måste helt enkelt skriva av mig. Det var så att jag snubblade in på en blogg vars berättare hade separerat och de hade ett litet gemensamt barn. I samma takt som jag läser så blir jag argare och argare, man får en tydlig bild av hur de vuxna människorna använder det "viktigaste" i deras liv som ett slags vapen, i DERAS svartsjukedraman och hämdaktioner. Jag funderar hur det kan gå så långt samtidigt förstår man hur pass vanligt det är. Tragiskt, tragiskt!! Jag vill inte gå in på det allt för mkt eftersom att jag även förstår att det är en tuff period för dem alla men snälla, tänk på barnet!!!!!

Dop

Nu har vi slagit slag i saken och bokat tid för Liams dop, vi vill göra det så fort som möjligt i enkelhetens namn. Dopet kommer att bli här hemma med de närmsta. Söndag kl 15.00 blir det av och allt är nu planerat och klart in i minsta detalj. Vi har valt att göra det så enkelt som möjligt för att det överhuvudtaget ska bli gjort och hoppas att det förstås av övrig släkt och våra vänner.
Så nu skjuts det inte på framtiden längre...........det har det tyvärr gjort alldeles för länge redan.
 

Djupa funderingar

Sitter i djupa funderingar på vad man skulle hitta på till middag.....har o välja på men vet inte vad som tilltalar i dag, är inte säker på att nått tilltalar efter den brak lunch med efterrätt vi åt i dag, känner mig fortfarande rätt mätt och nöjd efter det så därför är det svårt att komma på nått att äta.
Jag är grymt trött idag och har lite prestationsångest, vi som skulle hinna göra så mkt under lovet har inte hunit med nått alls. Jag hinner inte annat än att stå vid spisen. Plocka undan och duka fram, bajskalas och morgonröj.
Nu är klockan tio i fyra och jag kommer då på att jag inte hunnit dra borsten genom håret och fortfarande går omkring i Jens fleecebyxor. Dagarna är fullspäckade från morgon till kväll och jag förstår för allt i världen inte hur jag ska kunna klämma in något någonstans.
Nä, det får bli ett långt bad i kväll och en massa tvättning och fixningl då barnen sover så kanske man hittar en lucka till ngt i morgon.

Godmorgon

I dag fick jag ett härligt uppvaknande av två flickor som satt och dividerade i köker ang lekar. Filippa ville att Milla skulle leka med barbie tillsammans med henne men Milla ville inte, jag leker inte så värst mkt med sånt sa hon till sin lillasyster som då frågade varför det gick bra att leka barbie med andra.........de bråkade aldrig, höjde aldrig rösten de lät inte ens irriterade! Jag låg i sängen och lyssnade på allt detta och väntade lite smått att det skulle utbryta i ett hysteriskt kaos, men det gjorde aldrig det. Milla och Filippa pratade länge igenom saken och sedan då bägge var på de klara så la de bara av och var vänner och glada små töser.
Visst blev jag glad och otroligt förvådnad, frågan är bara hur de skulle ha framfört sina åsikter om jag har varit med, om de inte trodde att jag låg och sov och inte hörde dem? Jag kan ge min högra arm på att det då hade det utvecklats till ett riktigt ståhej med tårar och skrik. Men nu gjorde det inte det och jag vet nu att de säkert är bättre på att lösa sina konflikter om de får göra det själv! Jag tror och har alltid haft den synen att barn som hamnar i bråk el tvister måste (så långt det är möjligt) försöka lösa det själva, en slags träning innan vuxenlivet. Visst ska man ha ett vakande öra och i bland kanske man även behöver vägleda dem eller hjälpa dem hela vägen ut, men oftast tror jag att de löser sina konflikter bäst utan vuxnas inblandning. Då lägger de ned mer energi på att motståndet ska förstå en än att ödsla energi att få mehåll från en annan vuxen, de lär sig framföra sina tankar och sitt tycke och även att lyssna på motparten...........

I alla fall så var alla glada då jag steg upp, Kevin och Liam vaknade i samma veva och snart ska vi göra frukost. Frukosten dröjer en lite stund på morgonen det är ingen av oss som kan äta direkt efter uppstigandet, men nu börjar det vara dags att hugga tänderna i en god smörgås. Ha en trevlig dag!

Sötsur sås!

Jag har hittat ett recept som var enkelt och med saker som man har hemma.
I det receptet var det potatismjöl, ketchup, kikomansoja, äppelcidervinäger och socker. Man rörde i hop allt(allt utom potatismjöl) och sjöd upp på låg värme, man rörde ut potatismjölet med lite vatten och humpade i det i såsen, värmde ett tag till och serverade! Gotta!
Till kommentaren från Jenny, jag har aldrig sett det, vart finns det att köpa??

Nu har vi iaf fått i oss middag, har ledsna, sura och bråkiga barn vars planer om sovfrämmande och övernattningar gick i stöpet. Men inte bara det jag tror att de är väldigt trötta också. Efter deras kvällsprogr. på tv blir det ett varmt bad för flickorna och en dusch för Kevs sen bidde  det natten!
Själv blir det att stå i lite mer denna tisdag, tvätt som ska hängas och vikas in i garderoberna sen lite småplock.
Det är ingen fara, jag har haft det så lugnt och skönt i dag då flickorna hälsat på sin farmor hela dagen, så därför finns det gott om energi till lite hushållsysslor nu ikväll. Man hade väl kunnat göra bort dem i dag men samtidigt var det skönt att unna sig en lugn stund då Liam sov...och vara med han o busa då han var vaken. Kevin har också bara myst i dag, lite soffhäng sådär...men de behöver också bara ta det lugnt ngn gång.

Nåja, nu ska jag fylla på kaffekoppen och sedan påbörja kvällsrutinerna =) Ha en bra kväll!

Middag

Nu håller jag på med middag, jag är helt såld på nuggets och ris så det blir det i dag mumsfilibabba!!! Jag undrar däremot om det är ngn som har ett enkelt och gott recept på egenkokad sötsur sås, den som serveras på golden "typ" den e ju godast, annars går det bara att köpa chilisåsen i sötsur och den blir aningens stark för våra barn.
Så lämna gärna de tips ni har om ni har något =)

Tisdag och tandläkarbesök!

I dag har jag varit hos tandläkaren med Filippa, Milla och Liam följde också med dit och Milla var så omtänksam och go med sin lillasyster som lagade en tand. Milla gick och tog Filippa i handen och pratade lugnande med henne, söta flicka!! Då tandläkaren frågade mig om Filippa haft ont i tanden snabbade Milla sig att förklara hur Filippa hade det i tanden, hon gråter i bland och det fastnar frön i tanden då blir hon ledsen och mamma får borsta bort det sa hon medans hon allvarligt tittade tandläkaren djupt i ögonen. Då kände jag mig stolt, stolt över mina barn! Men så såg jag att Milla har tagit på sig en "minimammaroll" men jag känner henne så väl och vet att hon själv vill att det ska vara så, hon snabbar sig på mornarna att byta blöja på Liam och sätta på honom hans kläder. I går satt hon och höll i Liam då hennes kusin kom och sa till Liam, är du hos lillmamma gullunge? Men sa kusinen du e ju inte hans mamma! Jo, sa milla hans LILL mamma! I bland blir jag rädd att hon gör det för att vara snäll och hjälpa mig, jag vill inte att hon ska känna sig tvingad eller manad bara för att underlätta mina sysslor. Jag har koll på det och tänker på det hela tiden men tycks se att det endast handlar om egen vilja, en känsla av ansvar och en oändlig stor dos kärlek!

Ett kvällsinlägg!

Sängen är klar och blev ju som många redan förstår, vit! Jag hann även ta bort frukosten från matbordet innan den kröp i väg av sig själv. Så vad kan jag säga förutom att jag är nöjd över mina insatser under dagen.
Nu är det kväll igen och ikväll är det en sådan kväll jag vill duscha väldigt varmt och sedan gosa in mig under täcket framför en riktig ruggig skräckis eller en hysteriskt rolig komedi, det lutar mot  det sistnämnda, men inte bara det, ikväll är jag även toksugen på nått gott, och framförallt är det en sådan kväll som ska göras tidigare än vanligt. Jag är trött och känner att jag behöver en lång och god nattsömn
Liam ligger i sin säng, vaggan är ett minne blott! Han sover dessutom som en stock där han ligger med sitt nya duntäcke och sin nya fluffiga kudde.

Snaaaart är det min tur =)

Tingeling!

Här kommer lite bilder på Tingeling. Mamma och pappas katt och en katt av fem i Myrans första kull. Alla har vi speciella åsikter om denna speciella katt men en sak är säker att hon var/är sockersöt, där går åsikterna inte isär =)





Här kommer en bild på våran storpelle! Det finns inget att berätta om honom än att han äter, sover och är mer lik en hund än en katt men vi älskar honom =)

Måla, måla....tralalalaa!!!

Uppdrag måla spjälsäng vit, snart klar! Trodde detta skulle bli en omöjlig uppgift och jag kan erkänna att det har varit/är tålamodsprövande......har varit på väg att kasta penseln långt......bort!
Uppdrag plocka bort frukosten från matbordet, ej klart! Kanske måste prioritera det för att kunna ställa fram lunchen. Oj! Måste laga lunch.
Tänk att tiden går så fort då man målar och ungarna roar sig själva och den minste sover, hmm ändå dags att lägga ifrån sig penseln och ta tag i det andra som ska göras.

Lovmorgon =)

Godmorgon alla läsare därute. I dag har det efterlängtade lovet börjat och vi njuter redan i stora drag. Tanken var att vi skulle på utflykt i dag men det är ngt vi kanske måste skicka längre fram i framtiden, huset är en enda röra och i akut behov av städning, en sån städning som absolut inte går att dra ut på....men jag har hjälpsamma barn så hjälper de mig kan vi hitta på nått skoj sedan =) Nu är det morgonkaffet som hägrar iaf...vilket jag ska dra uuuut på, det finns väl inget bättre sätt att starta dagen på än en lång och skön morgon med god frukost och mkt kaffe =) och stora, stora doser älsklingsungar!
RSS 2.0