Till salu!



FÖR YTTERLIGARE INFORMATION LÄMMNA NAMN OCH KONTAKTUPPGIFTER SOM KOMMENTAR; KOMMENTAREN PUBLICERAS EJ OCH KOMMER INTE ATT VARA SYNLIG FÖR ANDRA! JAG KAN SKICKA SAKERNA MEN KÖPAREN STÅR FÖR FRAKTEN!
Kram Linnea ♥

Tanden e borta!

Nu e tanden väck efter mkt om och men, den hade tydligen väldigt grova och spretiga rötter så de fick kämpa innan den kom. Nu har jag alltså ett stort hål från överkäken rakt upp till hjärnan ungefär.
Ont det gör ont......fast tanden e borta gör det så otroligt ont iaf.

Men snart väntas en halvtimmes massage, det blir bra efter min traumatiska upplevelse.

Jag håller på att förbereda klädpaket som ska säljas iväg, så det kommer jag att pyssla vidare med ikväll.
Då vet ni det då!

Torsdag!

Nu är mina glada flickor hemma och ordningen är återställd, de tränar att stå på huvudet ;) och Liam tittar på ronja rövardotter, han är helt fängslad.

Hade det inte varit för att jag laddar med mod inför ett tandläkarbesök så hade vi klätt på oss och gått ut en stund men nu går all min energi till att stärka mina nerver ;)

Jag kan dock glädjas över att det blir en trevligare tid att passa senare i em, nämligen massage :D
Väl behövligt!

Nu måste jag rusta mig efter en lat morgon, ha en bra dag!!

Nu ikväll!!

Liam sover, Kevin och hans kompis håller sig på Kevves rum, Jens drar lite kablar och snyggar till det lite här hemma♥, jag har tvättat och fixat med det ena och det andra. Snart ska vi sätta oss och mysa, ljusen e tända och vi har det otroligt skönt :)

Passar även på att städa ut köket efter all matlagning, godistillverkning och bakning den senaste tiden ;)
Jag vill att garderober och skåpar ska vara fixade innan nyår, lite tvångsmässig e man allt men ett nytt år........
ska liksom börja perfekt!





Onsdag

Har gjort en massa idag och klockan två i em tog jag modet till mig och ringde upp till folktandvården och fick en tid klockan 14 i morgon så nu håller jag en tumme att tanden är snäll tills dess och inte lika plågsamt elak som de två sista nätterna! Ni får gärna hålla en tumme extra till min fördel ;)
I kväll sover flickorna borta, de ville så gärna sova hos sina kusiner och då det var så längesedan de gjorde det och så lite som de träffas nu så blev det tydligen ett jäkla glädjetjut då de fick göra det.
Det kommer att bli en lugn kväll här hemma, Kevin har sovfrämmande även i natt men de är så stora att de sköter sig själva. Lillkorre lägger sig rätt tidigt så jag och Jens får lite egentid :) Kan behövas ;)

Nu ska jag snart börja med middagen, antingen ost och skinkpaj eller tacopaj, vi får väl se!

Nu har det äntligen kört bort en massa skräp här utanför så ikväll blir det att städa upp där ordentligt!! :D

Ha en bra kväll, det ska vi ♥
/Linnea

Empati, är inte alla förunnat!

Om du såg på dig själv från en annan människas synvinkel skulle det säkert finnas en massa saker du skulle vela ändra hos dig själv. Vet du varför? Ingen annan människas synvinkel kan spegla de känslor och ståndpunkter du har utifrån dina erfarenheter och på så sätt aldrig kunna förstå!

Ingen kan känna som du.

Men alla kan göra ett försök, och det kallas Empati!

;)

Tisdag!

Väntar hem mannen på lunch, tacos ska han få och sedan tar jag bilen så att vi har den hemma. Det blev en försovning idag då jag varit vaken hela natten pga en grym tandvärk, jag somnade då Jens åkte till jobbet :(
Jag hade ju tänkt stiga upp tidigt och plocka bort lite tomtar och sådant.

Nåja nu måste jag göra mig klar för dagen men jag lovar att uppdatera inom kort.

Uppdatering till er tjänst!!

Höll på att vakna uppefter julens matkoma men föll dit gen efter en tacos middag :/ Bloggen har fått stå rätt still under dessa dagar då jag inte riktigt haft tid för den.

Våran jul var supermysig, barnen var mkt nöjd efter julklappsutdelningen och även jag och Jens!
Jag fick av min älskling ett presentkort hos frissan så nu grunnar jag bara på hur jag ska göra håret.

Nu stampar vi vidare mot nyårsafton som verkar ska tillbringas på cymbalgatan ;)

I går kväll tog vi en kvällsprommis och svängde förbi hos Linda för att hämta hem Milla, detta slutade med att jag och Linda gick över till Anki och surrade över lite vin och hade allmänt trevligt. Så trevligt att jag kom hem ganska sent.Jag har varit rätt trött idag trots att jag fick en grym sovmorgon av min man.

Under dagen har vi varit med Filippa och tagit hål i hennes öron så nu gnistrar hon som den vackraste diamant hon är!
Nöjd tös :)

I kväll är det lugna pucken hos oss, i morgon ska Jens jobba och vardagen är åter här. Under dagen i morgon blir det stan för mig och barnen :D

Men som sagt nu ska det bara chillas ;)

Julaftonsmorgon!

Jag tassade upp tidigt på morgonen då alla fortfarande sov. Jag tände ljus och satte mig ned med en kopp kaffe och julmusik. Kort därefter vaknade två flickor fulla av förväntan :) Alla killar ligger fortfarande och sover och vi vakna ska duka upp till en god julfrukost ;)
Sedan ska vi se tjuvarnas jul.
God jul!

God Jul!

God Jul till er alla!

Nu i juletid hoppas jag att ni tänker på alla utsatta! Det finns mkt vi kan göra som enskild och desto mer tillsammans!

Låt oss fylla groparna på vägen så vi alla kan ta oss fram bättre!

Till er som mår dåligt denna tid och kanske känner att ni förlorat, tro inte på det. Tro på livet och er själva, för den enda som kan svika är ni själva. Upp på hästen igen och låt den gallopera!

Jag själv hoppas på en kudde brevid Jens, min underbara Jens!

All kärlek till er, och God Jul! ♥

Våran söndag!

I dag har vi haft en mysar dag hemma med familjen då vi bara slappat och ätit gott! Nu ikväll gjorde jag ett ryck och röjde undan. Barnen har fått göra en tidig kväll då de har bandyturnering i morgon. Jag ska dit och hejja på dem både på morgonen och efter lunch, men jag ska försöka klämma in en stadsrunda också ;)

Ja sista veckan innan jul, det är ingen vecka jag är van att softa på om man säger så! Det blir även en resa till Luleå då Jens slutat jobbet.
Så gott som allt inför julbordet och julbaket är inhandlat så det är sådant jag kommer att ägna mina kvällar med denna vecka.

Vi kommer att fira julen här hemma hos oss med min mamma, pappa och lillebror!
Å en tomte hoppas vi på ;)

Jag kommer att planera allt så jag har allt gjort kvällen innan jul så vi kan spela bingo lotto (tradition hos oss numer) i lugn och ro och bara invänta julafton.

Nu hoppas jag på riktigt stora lapphanskar till jul, då ska vi ut på en prommis efter lunch, både frisk luft och lite motion behövs i juletid :) dels att det är så mysigt med ett sånt väder så det hoppas vi på!

Nu ska jag in i duschen, ljusen e tända och framdukat är ostisar och julmust. Täcket, Jens och kuddarna har jag osnört i soffan men det gör jag efter duschen.
Det blir "Beck" i dag pga brist på annat, men det får duga.

Sov gott!

För och nackdelar!

Skillnaden att bo större motför mindre är ju såklart att det är större nu :) Trodde inte att det fanns nackdelar med större ytor men det gör det!

1. Min man ropar konstant på mig.....han får inget svar och tror att jag gömmer mig ;) Varför skulle jag det liksom? ;)

2. Skurmoppen räcker inte till...jag behöver nya och fler :D

3. Jag måste tömma skurvattnet mer än en gång ;)

4.Det ekar.

Fördelarna då!?

1. Jag och Jens får de utrymme vi behöver (inget på ont, bara gott;)

2. Hela familjen slipper onödiga konversationer om vem som klev på vem.

3. Vi kan gömma oss om det behövs ;)

4. Lugnare läxstunder med barnen, dörrar gör mkt!

5. Den största fördelen faller nog mot tillgängligheten för tjänster i närområdet!
6. Alla har fått en extra plats ;) ....att ta ledigt på ibland! :)

:)

Hejja, vad kul att se att ni kommer tillbaka ;) efter mitt långa blogguppehåll! Jag ska bli flitigare det lovar jag

Bilder.....

från förra julen!


Fråga!

Hur ska ni fira julen i år??

Personligt eller ej?

En fråga dök upp på facebook som löd "tar ni det personligt om någon tar bort er som vän?"
Min första tanke är såklart nej! Jag vill inte ha "vänner" som inte vill ha mig som "vän"
Alla vet ju redan att man har så pass många "vänner" på facebook ändå, man märker ju knappast att någon ryker då och då ;)
Märker man det har det säkert sina skäl.
Så nej, jag tar inte illa vid mig fastän jag tycker att det i högsta sak är personligt!!!

Sedan bombarderas uppdateringen av en massa kommentarer och utvecklingen av dessa leder in på en annan fråga, detta med sekretessinställningarna (då man väljer vem som ska få se vad man skriver.
Min tanke kring dessa är att måste man dölja det man skriver för någon så kan man ta bort dem direkt!
Samtidigt så kanske man döljer vissa saker från andra pga andra. Jag vet med mig att bortagna "vänner" fortfarande vet vad jag skriver. Eftersom att jag vet det och inte vill det tar jag det säkra före det osäkra och filtrerar sådana människor som jag inte ens vill filtrera...för att undvika ännu fler konflikter. Undermeningar kan man hitta i allt och är man inte omtyckt av ett par människor kan detta vändas till en mkt otrevligt situation! Fråga mig.

Snart hamnar vi på ämnet som handlar om hur man använder bloggar, facebook och andra offentliga medel som ventiler för sitt avreagerande.

Ett av synsätten kan vara pga feghet, man stoppar huvudet i sanden och tar den lätta vägen ur en konfrontation.
Det är lätt att tycka och tänka bakom skärmen och man kan formulera det till sin fördel. Man slipper andras mothugg/åsikter och kan i värsta fall få en kommentar på bloggen/facebook!

Jag tror att man i första hand tänker så då man ser någon "avreagera" sig offentligt.

Ett annat sätt att se på saken är att den som förmedlar dessa känslor offentligt kanske har ett behov av att få sitt sagt. Det kanske finns människor därute som bara kastar och kastar på andra, men vägrar att förklara sig.
De som sprider och sprider lögner (kom i håg att talade ord kan även vändas till sin fördel) utan att våga möta, tala eller skriva med den de utsätter för detta.
Att bli anklagad och pissad på utan att få komma till tals är inte lätt för någon.

Att få stå till svars eller att få bli hörd, det är en mänsklig rättighet! Att nu privatpersoner kan göra det offentligt till större målgrupp är nog bara ett steg i rätt riktning mot hela jävla mänsklighetens yttrandefrihet. Eller vad tycker ni?

Slutsatsen!

Nej jag tar inte illa upp om någon tar bort mig från fejjan men jag tar det personligt!

Ja, jag använder filter men jag har mina skäl.

Jag tycker definitivt att man kan spegla känslor och tankar via offentliga medel, om det är enda sättet att "förmedla" sig på.
Personligen slutar jag läsa sådana inlägg/uppdateringar då jag ledsnar på dem.

Såja, då fick jag det sagt! Tack Johanna att du återskapade min skrivlust som varit som bortblåst en längre tid ;)

Sen vill jag avsluta med att be er människor som bara lyssnar på en sida, även fråga den andra.

Allt för mig!!

Längesedan

Hejsan! :D Ett tag sen sist ;)

Bloggandet har inte prioriterats på sista tiden.
Jag har just varit och hämtat Filippa på skolan, en filippa med en ryggsäck full med underbart julpynt!
Vi ska sätta oss och pyssla hemma någon kväll men måste först införskaffa lite material.

Nu ska jag plocka lite här men återkommer med en ordentligare uppdatering senare då jag har mer tid ;)

Det goda inom oss!

Allt för ofta är man för duktig på att göda sina svagheter och misslyckanden genom att älta dem om och om att man till slut fastnar i dem och blir ett med det där misslyckandet eller misstaget man tänker på eller på orsaken till dem.
Vi skulle ägna oss mer att respektera och göda vår tankes kraft för att lyfta fram det fina och starka vi är, att våga tala om för oss själva att jag kanske inte är bra på det "här" men desto bättre på det "här".
Varför ska det vara så svårt, att göda det goda i sitt liv!?


Nu ska jag följa Emsan en bit på vägen hem, kanske hittar jag en Kevve på väg hem från en klassis oxå :))

"Hej, hej Mårmårn"

Var vad Liam sa då han tog telefonen och startade samtalet med mårmår i morse. Första gången han sa sa det var i dag och det kom så naturligt.
Han snappar åt sig massor hela tiden och härmar massa ord, skoj är det :))
Han har gjort inbrott i Filippas chokladkalender så han e nog inte den mest omtyckta lillebrorsan just nu, tur att hans är orörd så att han kan ge den till henne.
Han var noga att tömma lucka 6 till 24.
Trollungen♥

Boken om ditt liv

Att saker i livet inte följer i bokstavsordning är vi nog alla medvetna om fast det kanske var vår tanke från början.
De gånger man hamnar på fel bokstav får man skriva ett annat ord än man tänkt sig, det blir en berättelse av ditt liv iaf. ♥

Meningen med livet

Jag tror inte att allt som sker i livet har en mening, jag tror att man skapar sin "mening" av det som sker i livet. Det går upp och ned, det är lätt och svårt men vi kan trösta oss med att så länge vi är med så lär vi oss var dag en oändligt mycket saker att vara tacksamma för. Vi lär oss om och av andra, om oss själva och av oss sjäva.

Huvudsaken är nog att gå med öppna ögon genom livet och inte titta bort då det blir obehagligt, för då man ordentligt beskådat det obehagliga är det väldigt sällan så skrämmande som man trott!!
Jag brukar fokusera på det sköna i livet, då blir det obehagliga lättare att genomgå!

Så jag håller ganska hårt på detta svar om vad livets mening är, att leva det! Alla har vi den möjligheten att vara chef, iaf över våra liv. Att leva livet betyder inte att flyga genom livet på lyckan och glädjens vingar utan att lära sig hantera livets motgångar och medgångar. Man måste lära sig att gå både i ned och uppförsbackar, går du inte i nedförsbacken tar det längre tid i uppförsbacken! När du däremot når höjden, då ska du ut och flyga, drömma, satsa och aldrig sluta tro på dig själv.
Ett gott råd kan dock vara att behålla tron på att du ändå bara är en människa!

Vit måndag! Som vi väntat......

Började morgonen med en lättare försovning, inte mkt men tillräckligt för att vara märkbart. Det är tur att man har duktiga barn som fixar det omän under endel  förståeliga protester.

I dag börjar jag och Liam denna vecka och denna måndag med en storstädning, sedan en prommis ut i det vita :) Äntligen har vi fått ett tunt lager snö men vi hoppas såklart på några lager till för den "riktiga" vinterkänslan.

Födelsedagsmiddagen!

Detta blev Jens födelsedagsmiddag och jo, det var gott! ;)



TÄNK om jag hade hälften av den matlagningsgljädjen idag!
Jag saknar den helt.
Men något ska det allt bli iaf.

Plankstek utan planka!

Det blir en plankstek utan planka men jag tror att det kommer att smaka fantastiskt gott iallafall :)
Förrutom de möra och blodiga köttbitarna så serveras baconinlindad grön (färsk) sparris, tomathalvor med örtsalt, bakpotatis med hemmagjort vitlökssmör, potatis duchess penslade med ägg-gula som är utformade hjärtan (använde en pepparkaksform)
På potatis duchessen ligger en nypa fräst bacon och lök. Det serveras även varma grönsaker som broccoli, morötter och blomkål, som kommer att förgyllas då de doppas i den kärleks och omsorgsfulla gjorda bearneissåsen ♥
Alla tillbehören är klara och förberedda, de ligger nu tillsammans på en plåt som ska in i ugnen då jag börjar steka köttet! Sedan ska det läggas upp och avnjutas i bästa familjens sällskap!
Men först en dusch, man känner sig lite flottig efter några timmar i köket ;)
Vi måste även vänta hem Kevve som stack till badet med killgänget från hans nya klass.
Han ringde nyss hem och sa att de badat klart (badat i mååånga timmar) och att de bara skulle fika så cyklar han hem sedan. Han börjar vara stor, den där lill kevve!!! ♥
Ha en underbar kväll!!!

Grattis!!

Ett stort GRATTIS till Jens som fyller år idag!!! :))

Morgonen började såklart med sång och presentöppning, ett firande av vår älskade make och pappa!
Tårta och tända ljus.
I eftermiddag blir det hemmagjord plankstek (enda kruxet är att jag inte äger någon planka :/) och fortsatt firande av Jens. I dag blir det bara familjen eftersom Liam och Jens e krassliga, vi satsar på ett kalas i morgon i stället och hoppas att de båda piggnat till.
Liam ska upp till vc idag, måste kolla så han inte fått tillbaka halsflussen då febern är så pass hög. Jag tror inte det själv men känner att jag ändå måste kolla det. Jag tror som jag skrivit förr att han fått samma virus som Jens.

Vad ska ni göra i helgen??? Tell me!

RSS 2.0